Wolverhampton Wanderers trengte kun én et eneste poeng mot Bolton, for å sikre det som lenge har vært helt klart, at Wolves skulle vinne Championship denne sesongen – Premier League er et faktum, neste sesong. Bolton ble knust med 4-0. 

Mange snakker om laget Wolves, som har imponert allerede fra start i august i fjor, men enda fler snakker om den portugisiske manageren, Nuno Espirito Santo, som har tatt ulvene til opprykk på første forsøk.

Wolves herjet som kjent på norske TV-skjermer på tidlig syttitallet da NRK hadde monopol på all underholdning, også fotball – Tippekampen fra England ble umåtelig populær, og den direkte årsaken til at halve Norge fortsatt følger hvert spark på ballen fra ball-øya.

Det begynner å bli lenge siden Wolves’ forrige sportslige opptur, men de var så vidt innom Premier League for seks år siden, da alt som kunne gå galt, gjorde faktisk det. Ståle Solbakken var en av flere trenere som får skylden for den fiaskoen.

Heldigvis er den mareritthistorien lagt dø, en ny æra er i emning.

Ruben Neves, Wolves’ beste spiller i suksess-sesongen Foto: Wolves.com

Absolutt alle piler, peker i riktig retning for den tradisjonsrike klubben med de deilige draktene i «Old Gold and Black». Kinesernes oppkjøp sommere 2016 har vært med på å forme denne sportslige suksessen. Styrtrike Fosun Internasjonal, gav Nuno og hans stab, lov til å hente Helder Costa (24) fra Benfica, sommeren 2016 på lån, han ble Wolves’ dyreste spiller og kostet £13 millioner da han ble signert, nesten samtid ble Ivan Cavaleiro hentet fra Monaco for £8 millioner.

Sommeren 2017 ble Ruben Neves (21) hentet fra Porto for £18,3 millioner. Man kan bare gjette seg til ny pris på Ruben Neves, men bli ikke overrasket om den unge mannen vil bli solgt for mellom £30 og £40 millioner. Forhåpentligvis ikke før minst en sesong – med Wolves i Premier League.

Alle disse, portugisiske fotballspillere som Nuno hadde god kjennskap til fra før.

I tillegg til disse viktige profilene har Wolves hentet vingen, som er like god som spiss, Diogo Jota, toppscorer med 17 mål, på lån fra Atletico Madrid og digre Willy Boly fra Porto, også han på lån. Begge vil bli signert i løpet av sommeren, siden Wolves har opsjon på begge. Spillere du garantert får se mye til i Premier League, neste sesong.

Mange fans har trykket kapteinen, Conor Coady til sitt hjerte. Midtstopperen har hatt en meget god sesong, og den gamle Liverpool-spilleren har tiltrukket seg stor oppmerksomhet fra mange storklubber. Roman Saiss er en annen spiller som har sin aller beste sesong. Midtbanegiganten har spilt i tospann med Ruben Neves, gjort all dritt jobben og feid unna all motstand, mens fynd og klem.

Venstre vingback, Barry Douglas har imponert alle fans, og de som ikke er fans, dødballspesialist, skotten har en hel haug med gode innlegg gjennom sesongen og 5 mål. Benik Afobe, også han med 5 mål, er spissen som hadde suksess i Wolves, men som ble solgt til Bournemouth av den forrige eieren, Steve Morgan. Afobe vil kunne bli signert på permanent basis, men det er ikke helt sikkert. Mulig vil Nuno heller hente gamle helter fra sitt hjemland, Portugal.

Ryktene om portugiseren André Silva (22) til Wolves vil ikke forsvinne. Silva spiller for det italienske storlaget AC Milan, og spilte under Nunos ledelse i Porto. En spiller som kostet Milan €38 mill i juni 2017.

Den brasilianske spissen, Léo Bonatini, ble lånt inn i sommer fra Al-Hilal (fra den Saudi Arabiske liga). Léo var god før jul, men mistet mye av gnisten, innsatsen har vært der, men scoringsevnen har opphørt. Da hjelper det lite at 23-åringen har banket inn 12 mål. Vi tror Bonatini forsvinner etter sesongen, siden Afobe også har blitt foretrukket.

Bankers på Nunos lag, har vært høyre vingback, Matt Doherty har utvilsomt hatt sitt livs sesong med de fleste andre som har Molienux Stadium som hjemmebane. En spiller som utvilsomt er med i Nunos planer for den kommende, krevende og spennende sesongen i Premier League.

Keeperen, som har holdt nullen i uvirkelige 23 kamper denne sesongen, ble også kåret til årets keeper på årets lag, John Ruddy, vil forbli Wolves-spiller også neste sesong. Målvakten kom fra Norwich på free transfer. Det samme gjorde høyre backen, Ryan Bennett, som har spilt formidabelt. Hvordan en klubb som Norwich, har kunnet gi fra seg to klassespillere, som begge har vært en viktig del av Wolves’ suksess, må åpenbart ha med penger å gjøre. Lønningene ble trolig for store for East Anglia-klubben.

Også midtbanespilleren, Alfred N’diaye, på lån fra Villareal, har spilt mange gode kamper for Wolves denne sesongen, men om han får bli med videre til Premier League, er usikkert.

Ledelsen i klubben har måtte justere billettprisene opp betydelig, men forsvarer det hele med at; skal klubben Wolverhampton Wanderers opp og fram, spille Europa League, kanskje Champions League på sikt, for det er nemlig de hårete ambisjonene til klubben som spilte League One-fotball for få år siden – må prisene stå i stil med innsats og suksess.

Samme ledelse påstår hardnakket at alle i klubben skal gi alt for fortsatt sportslig suksess. Wolves er ikke med i Premier League, bare for å delta, men for å hevde seg sportslig og komme så høyt på den krevende tabellen, som mulig.

Fosun International vil gi Nuno de midler som kreves for å styrke laget med de spillerne som skal til – for all mulig sportslig suksess i den engelske toppdivisjonen. Med Jorge Mendes, suksess-agenten som har spillere over hele verden, på laget – er det mange spillere som vil bli analysert og vurdert.

For alle oss som har fulgt Wolves over tid, har det aldri vært i nærheten så uvirkelig, fantastisk og vidunderlig som akkurat nå.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bedre privatøkonomi?

Bedre privatøkonomi? De fleste ønsker bedre råd og mer penger mellom hendene. De som har nok penger, har andre utfordringer...

Tabuer rundt gutter, kropp og trening

Tabuer rundt gutter, kropp og trening. Jenter har vært i fokus i mer enn tredve år. Særlig etter at fenomenet,...

Lukk