Den tradisjonsrike klubben Wolverhampton Wanderers, den neste på listen av klubber som nylig ble solgt til asiatiske selskap. Til Fosun International Group for 330 millioner kroner, til stor jubel blant fansen.

Aston Villa, som også ligger i West Midlands en annen klubb med samme skjebne. Kjøpt av den rike kinesiske Dr. Tony Jiantong Xia. Wolves’s nye styreformann er fra Shanghai, hvor Fosun har sin base, Guo Guangchang, styrer pengesekken. En svær sådan. Mr. Guangchang er faktisk nummer nitten på listen hos Forbes magasin, over de rikeste forretningsmennene i Kina.

11838616_10153262419414597_4591951687804113803_o

Wolverhampton-Wanderers-manager-Kenny-Jackett-during-the-match-against-Derby-County

 

Hvilket gjør ham den fjerde rikeste klubbeier på balløya. Wolves er per dato styrtrike, og har åpenbart ambisjoner om å rykke rett opp i Premier League, snarest mulig. Om det er den sittende manageren, Kenny Jackett som får den oppgaven er heller tvilsomt.

Som rådgiver og investor har fotballagent Jorge Mendes vært en viktig part i å få avtalen mellom kineserne og Steve Morgan på plass. Agenten som har José Mourinho og Ronaldo i sin stall, skal også være med på driften av Wolves i følge kilder nær klubben.

Da ser listen over de fem rikeste klubbeierne slik ut:

  1. Manchester City – Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, formue: £15,2 milliarder
  2. Chelsea – Roman Abramovich, formue: £6,3 milliarder
  3. Arsenal – Stan Kroenke har aksjemajoriteten med en formue: £5,3 milliarder
  4. Wolves – Guo Guangchang, (Fosun), formue: £4,2 milliarder
  5. Tottenham – Joe Lewis, formue: £4 milliarder

Så nå er det endelig åpent for alle «skapulver», som har fulgt med laget fra Wolverhampton siden de banket de fleste på Tippekampen på sytti og åttitallet, å stå fram som ekte fan. Vi andre, som har elsket laget så lenge det er mulig å huske, kan le hele veien til opprykket er klart i mai neste år.

Wolves vil utvilsomt være ett av de beste lagene i det engelske ligasystemet på sikt, mye på grunn av oppkjøpet, men også av en rekke andre viktige årsaker. En solid fanbase som vil gi + 30.000 tilskuere på hver hjemmekamp. Utbygging er ventet.

En av de viktigste investeringen for framtiden, er gjort i Wolves’s akademi for yngre spillere. Treningsfasilitetene er av ypperste kvalitet, svømmebasseng, treningsbaner og flere treningsstudioer for alle spillere fra aldersbestemte lag og oppover til A-laget, har vært på plass i en årrekke.

Den forrige eieren Steve Morgan holdt skuta i smul sjø, men også gjennom stormer og store dønninger gjennom ni år. Konsernsjef og økonomiansvarlig, Jez Moxley, har gjennom 16 år forsøkt å holde debet og kreditt så likt som mulig, og lyktes med det. For ham er det nå en naturlig del av prosessen å gå av. Nå også bekreftet av klubben.

Nå kan laget med  de karakteristiske draktene i «Old Gold and Black», og som spiller sine kamper på Molineux Stadium, endelig sloss mot de aller rikeste, også med å skaffe de aller beste spillerne som krever mye i lønningsposen. Det er grunn til å håpe at den finansielle «sunnheten» som er gjort Wolves til del under Morgan og Moxey, fortsetter.

Det mest spennende med hele prosessen er selvsagt hvem som skal styre den sportslige biten. Hvilken manager tar over, hvilke resurser blir gjort tilgjengelig til å forsterke en syltynn stall? Første treningskamp denne sesongen hadde ett snitt på 19,2 år på spillerne.

Leicester vant ligaen uten å sprenge banken. Med en ung og sulten stall, skal Wolves, som foreløpig er rangert som nr 6 blant favorittene, og en klok og fotballfaglig god trener på plass, sloss i toppen av Championship.

Endelig med nok «pæng» på bok. Seriestart er lørdag 6. august, Wolves møter Rotherham borte i første kamp.

PS:  «Big» Sam Allardyce er bekreftet ny landslagssjef for England i dag.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Oslo – 22. juli, 5 år etter

Du trenger kanskje ikke tenke så godt etter for å huske alle de fine ordene som ble brukt av de...

Manchester United, Først Mourinho, så Zlatan, så Pogba = Seriegull?

Alt tyder på at José Mourinho og Manchester United lykkes med å hente den franske midtbanespilleren på ny. Fra før...

Lukk