Prisen for å beholde plassen i Premier League er ca 500 millioner kroner-

Når Wolverhampton Wanderers sine spillere løper utpå ærverdige Molineux Stadium 22.  mai da Wolves møter Blackburn i den siste kampen i årets sesong. Da står mye av fotball- England stille.  En kamp som blir direkte avgjørende om hvem som rykker ned. Vinnende lag beholder plassen…

Stort viktigere kamper finnes vel ikke?

Med seier er det over og Wolves spiller Premier League også neste sesong. Vel fortjent. Og det er sannsynlig at det blir sånn også. Men i Fotball kan mye uforutsett skje, det er derfor så mange elsker denne sporten.

Med tap så kan det bli nedrykk til Coca Cola ligaen, da kommer det an på andre lags resultater.

De øvrige kampene i nedrykksstriden er:

Man U- Blackpool

Tottenhm- Birmingham

Stoke- Wigan

15. Blackburn 	37 10 10 17 43-57 40
16. Wolves 	37 11 7 19 44-63 40
17. Birmingham 	37  8 15 14 36-56 39
---------------------------------------
18. Blackpool  37 10 9 18 53-74 39
19. Wigan   	37  8 15 14 39-61 39
20. West Ham 	37  7 12 18 43-67 33
 

Wolves sine viktige tre M- er Morgan, Moxey og McCarthy.

Takket være eieren Steve Morgan så er faktisk Wolves et av de lagene som er med å være helt i toppen av Premier League i løpet av få år etter min mening. Han er blant de rikeste britiske fotball-eiere i Storbritannia og vet å drive økonomisk fornuftig, og at det tar tid å bygge et lite lag til en storklubb.

Jez Moxey- Chief Excutive er også en mann som skal ha stor ære for at Wolves er en klubb med godt forhold til Bank of England- Han har nese for business og har mange gode spiller overganger på hånden, og har sammen med manager Mick McCarthy vært toneangivende i det som utad virker som et meget godt leder Team.

– Manager Mick McCarthy er mest kjent for å være ” a grumpy old man” rundt Molineux, og de ordene var det eier Steve Morgan som kom med, men forhåpentligvis sagt i velmenende ordelag. Mick har fått til en hel del som manager, men det rasles oftere og oftere rundt omkring i de fleste fan-klubber som har Wolves som sitt favorittlag.

En ny sesong der den knalltøffe Mr. Morgan kan få enda mer skikk på skuta, så kan dette bli gøy. Meningene er delte mht Mick McCarthy´s framtid som Wolves manager.

Men blir en manager byttet ut med en ny hvis han har kjempet mot veggen gjennom en hel sesong og klarer å beholde plassen i den tøffeste liga i verden? Jeg tviler vel på om det har skjedd.

– Tvert i mot så blir nok heller McCarthy igjen hyllet hvis det viser seg at Wolves beholder plassen. Jeg og mange med meg er ikke spesielt fornøyd med det. Det må bli endringer, fordi man kan ikke overleve i Premier League med begrenset teknisk innsikt, med et snevert syn mht til å endre spillestil, endre taktikk, og bytte ut spillere som har “klippekort” og spiller alle kamper uansett. Alle managere har favorittspillere, men laget bør komme først.

Wolves fortjener å beholde plassen i Premier League fordi lag som Chelsea, Liverpool, Man City og Man U ble slått. Og fordi minst like viktige kamper mot lokale rivaler som Birmingham, Aston Villa og  ikke minst West Brom ble også vunnet.

– Men det holder bare så vidt og det er grunnet mange svært dårlige kamper med slett innsats. Det MÅ Mick McCarthy gjøre noe med om han skal fortsette som Wolves sjef. Sjansene er langt større for at det blir tap mot de beste lagene enn seier. Men denne sesongen har det vært motsatt, og det kommer av at Wolves under Mick- ikke har klart å skape sjanser nok til å score mål i kamper der Wolves har vært favoritter.

Mick McCarthy  Foto:guardian.co.uk

KLUBB OG BY GÅR HÅND I HÅND

Wolves er en av de få klubbene i PL som ikke har noe gjeld. Tvert i mot, de har ca 224 millioner kroner på bok.

De har en fantastisk stadion som skal bygges ut til å ta nærmere 40000 mennesker, og de har en ung og veldig lovende stall, med unggutter fra eget akademi. Et akademi som er kjent over hele England og som det allerede er fostret opp gode spillere fra. Som feks Lescott og Robbie Keane og mange flere-

Etter min mening er Wolves det laget med størst potensiale av alle som er under 10. plass på tabellen. Wolverhampton by har ca 300.000 mennesker og det er en by med mindre arbeidsledighet enn andre byer de kan sammenlignes med. Og det er en by med optimisme mht fotballen.

Skulle laget fra West Midlands rykke ned så vil de komme raskt tilbake fordi det er et ungt og sulten lag, og det eneste uten gjeld. Og ikke minst takket være Mr. Steve Morgan som er en glitrende forretningsmann som vet å drive butikken. Og de hører selvsagt hjemme blant de beste.

LAGET OG FANSEN

De elleve som løper ut på det fantastiske gressteppet på deilige Molineux 22. mai har et ansvar og en forpliktelse for all Wolves fan i hele verden.

Og det er mange som har denne klubben i sitt hjerte. Da klubben rykket opp i 2003 så kunne de ansatte på Millenium Arena i Cardiff fortelle at de aldri hadde hørt noen rope å synge så høyt å lenge som det Wolves fansen gjorde, den historiske maidagen. Da hadde det gått 19 år siden sist klubben var på øverste nivå….

Det er lenge siden nå. Nye spillere, nye eiere, og ny manager er på plass siden da. Men vi som elsker klubben mer enn livet selv er de samme, trofaste. Et prøvet folkeslag som gråter gledestårer når det går godt, og som griner blod om det går dårlig og laget rykker ned.

Noen av de som var på den kampen sover urolig nå når det er kun timer til tidenes viktigste Wolves kamp.
En ny skjebnekamp er i emning, kampgløden og nervene har vært på plass lenge. Drakta ligger klar og skal på før frokost.

Det er kun tre poeng som gjelder, og som skiller mellom himmel og helvete…

WE ARE WOLVES, WE ARE WOLVES- WE ARE WOLVES!!!

VI FORLANGER AT DERE KRIGER FOR OSS, FOR FANSEN FOR WOLVES. FOR THE COLORS OLD GOLD AND BLACK!

FIGHT FOR US!!

BE MEN!!

 

Wolves giants foto: telegraph.co.uk

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du ulykkelig? Det er håp, les!

  Noen mener lykke kan måles i penger og det er nok en sannhet med visse modifikasjoner- Her er et...

Lukk