Nylig ble skotten Paul Lambert introdusert som ny manager for Ståle Solbakkens tidligere klubb, Wolverhampton Wanderers. Den tredje på kort tid.

Den gamle storklubben, den sovende giganten, som britene liker å kalle det, har vært gjennom den mest turbulente tiden på mange tiår. Kjøpt opp av det kinesiske finanskonsernet, blant de aller største i Asia, Fosun Group i sommer.

I sommer ble også manageren som fikk Wolves opp fra League One, Kenny Jackett sparket, han ble erstattet av den kontroversielle Walter Zenga. En tidligere italiensk landslagskeeper som i sin manager-karriere, ikke har oppnådd annet enn å få sparken etter kort tid, uansett hvor han ble ansatt. I sjefstolen på Molineux varte det i 87 dager.

I skrivende stund ligger Wolverhampton langt nede, på en 19. plass på tabellen, og sloss per dato om å berge plassen i tøffe Championship. Heldigvis er det kamper nok til å snu den tunge trenden som Walter Zenga ikke maktet å få laget ut av. Paul Lambert kjenner divisjonen godt og lykkes med å få Norwich til Premier League, men fikk sparken etter en elendig periode for Aston Villa i Premier League.

400px-lambert_3

 

Gjennom ni måneder, fra august til mai, der 46 kamper skal spilles, i tillegg til Liga- og FA-cup kamper, er Championship en nådeløs liga. Paul Lambert var en god spiller, med fortid i Celtic og Borussia Dortmund. Han brukt tiden godt siden han var ferdig i Birmingham-klubben, Aston Villa for 18 måneder siden. Hvor han blant annet har tilbrakt måneder i både Spania og Tyskland for å lære. Lære blant de aller beste trenerne.

Wolves’ eiere, Fosun Group, er ambisiøse, og fryktelig rike. De vil se laget sitt i Premier League, snarest mulig.

Derfor ble det gjort mye i forrige overgangsvindu. Hele 13 nye spillere ble hentet inn. For fansen var dette godt nytt. For den sportslige delen og resultatmessig, en ren katastrofe. En rekke spillere fra forskjellige nasjoner, som aldri hadde spilt sammen, som ikke hadde bodd i England før, ble en fiasko.

Walter Zenga begynte bra, før de nye spillerne fikk sjansen, men da fem eller seks av disse nye ble byttet inn samtidig, begynte resultatene å bli verre for hver kamp. Paul Lamberts største jobb fra start, å slanke troppen, og beholde de spillerne han har tro på. Uansett nasjonalitet.

Om Jeff Shi, Fosuns direktør på Molineux Stadium, har tålmodighet nok til gi Paul Lambert den tiden han trenger for å snu trenden, er usikkert. Alle som kjenner til hvordan fotballklubber drives, vet det kan ta tid å lykkes. Å vinne nok kamper til å rykke opp er en ting, å vinne nok kamper over tid til å få arbeidsro – utvilsomt et overordnet mål for Lambert.

Wolves rykker ikke opp i mai, men de rykker heller ikke ned. Paul Lambert sitter på ett års rullerende kontrakt. Han bør etter endt sesong, få arbeidsro og en langtidskontrakt, om Wolverhampton da har vunnet flere kamper enn de har tap, fram til da.

Etter en meget turbulent tid for alle som elsker Wolves, fans fra hele verden, er det grunn til å håpe at ting snur med Paul Lambert. Vargas12.com ønsker skotten all mulig lykke, og håper han er mannen som får den sovende giganten til å skinne blant de beste, som fortjent.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kropp – hva ville du ha rettet på?

Om du fikk sjansen uansett pris, til å endre noe på kroppen din, som du ikke er fornøyd med, hva...

Premier League – lønningene til himmels!

En norsk industriarbeiderlønn, ligger på i underkant av 500.000 kroner per år. Snitt-lønnen er dermed noe mer enn du kanskje...

Lukk