Wolves har sparket manageren, Bruno Lage (46), etter en grusom start i Premier League. Kun én seier på 15 kamper ble for mye for de rike og ambisiøse, kinesiske eierne Fosun. Etter å ha svidd av 1,2 milliarder kroner i sommer på en rekke gode spillere, klarte allikevel ikke Bruno Lage å få spillerne til å vinne kamper. Ei heller score nok mål.

CNN Portugal

Det er CNN Portugal som kommer først med denne nyheten i dag.

Det har vært uro på treningsfeltet Compton, der ryktene forteller oss at manageren, nå sparkede Bruno Lage, ikke har vært til stede i lang tid. Skader på sentrale spillere er én ting, noe helt annet er de merkelige valgene Lage har gjort underveis.

Les også: Utålmodige Chelsea sparker manageren

Mot West Ham nylig, ble lagets beste spiller, midtbanespilleren Ruben Neves, satt opp som midtstopper. Når det sitter en god midtstopper på benken i Toti Gomes på benken, som burde ha spilt. Ruben Neves er blant de aller beste ballfordelerne i Premier League og må åpenbart spille på midten.

Wolverhampton Wanderers er blant de aller rikeste klubbene i Premier League, de har brukt svært mye penger over lang tid. Og da holder ikke resultatene som Lage har vist. Nå er portugiseren sparket. En seier på 8 kamper, hvor kun tre mål er scoret, kan ikke forsvares.

Wolves har sparket manageren, noe som støttes av fansen på sosiale medier, både i England og ellers i Europa.

Diego Costa

Diego Costa (33), den tidligere Atletico Madrid- og Chelsea-spissen fikk sin debut mot West Ham, uten å gjøre mål. Men er lagets eneste friske spiss for tiden. Førstkommende lørdag møter Costa sin gamle klubb på Stamford Bridge når Chelsea møter Wolves, hjemme.

Hvilken manager som tar over Wolves er foreløpig uklart.

Wolves har sparket manageren
Foto. Vargas12.com
Wolves har sparket manageren

Ingen kan forvente at en 33 år gammel spiss skal komme å berge et lag i fritt fall. Men Costa har en ro og fornuft over seg. Som kan få Wolves-spillerne til å begynne å tro på egne ferdigheter igjen. Så lagt denne sesongen har det blitt lite action, mye forsvarsspill og kjedelig fotball.Både borte og hjemme.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Skal Wolves begynne å vinne kamper, må de også score mål. Her er det Diego Costa skal hjelp den tradisjonsrike klubben.

Feil på feil

Mange merkelige avgjørelser ble Bruni Lages bane. Han sendte kaptein Conor Coady på lån til Everton. Gjorde om 3-4-3 til 5 bak, som ikke har fungert i det hele tatt. Wolves har vært kjedelig å se på, helt ut noen plan og i det øyeblikket laget har kommet under, var kampene tapt.

Bruno Lage hadde aldri en plan B. Og gjorde feil på feil gjennom hele sin periode som manager som teller 51 kamper. 22 tap, 10 uavgjort og kun 19 seire.

Bruno Lage was appointed as Wolves boss in June 2021 following the departure of the popular manager Nuno Espirito Santo

Realsport101.com

Det vi er mest sjokkert over, under Lages ledelse, var at en av klubbens dyreste spillere, Fabio Silva, ble sendt ut på en hel sesongs utlån til Anderlecht. Når lagets eneste spiss, Raúl Jiménez ikke hadde funnet formen forrige sesong. Det er gambling på høylys dag, som ble Lages bane.

Det er forventet at samtlige assisterer og backroom staff av Lage, også forsvinner ut. Wolves har sparket manageren, noe fansen i hope tall har ventet på lenge.

Ny manager

Wolverhampton Wanderers fortjener å ha en manager eller hovedtrener om man vil, i absolutt verdensklasse. Nå må Fosun tørre å gjøre kloke og riktige valg, som gjør at Wolves klatrer fra 18. plassen på tabellen.

Til kampen mot Chelsea er det sannsynlig at det vil bli en midlertidig manager som er knyttet til klubben fra før. F.eks veteranen Joao Moutinho (36).

Sevillas spanske manager Julen Lopetegui (56), den tidligere Real Madrid og Spania-sjefen har lenge vært linket til Wolves. Også da Bruno Lage ble ansatt. Nå er Lopetegui favoritt til å ta over Midlands-klubben.

Personlig har vi Thomas Tuchel som favoritt. Den tidligere Bayern München og Chelsea-manageren har bevist at han kan vinne mye i fotball – også de aller største trofeene.

Unai Emery, som var i Arsenal er nevnt, det samme er portugiseren Ruben Amorim (37) som er i Sporting Lisboa per dato. Også Portos Sérgio Conceição er høyt opp på bettinglistene, som ny sjef på Molineux Stadium.

Så lenge Jorge Mendes er en viktig konsulent av kinesiske Fosun, som eier klubben, vil det være høyst sannsynlig at også den neste Wolves-manageren er fra Portugal.

Vargas

Pin It on Pinterest