Wolves henter Benficas dyreste spiss og blir klubbens dyreste spiller noen gang! Nyopprykkede Wolverhampton har lenge hatt Mexicos Raúl Jimenez (27) i kikkerten, og i dag ble spissen klar. 

Benfica dyreste spiller gjennom alle tider, kostet rundt £19,8 mill. da han kom fra Atletico Madrid i 2015. Nå skal han spille i ‘Old Gold’ for Wolves i Premier League – kommende sesong.

Jimenez er 1,88m og er en typisk nummer ni spiss, han har gjort det bra for klubb og landslag. Meksikaneren har 18 mål på 80 kamper for Benfica, og han har gjort 14 mål på 63 kamper for Mexico.

Raúl Jimenez

Kanskje ikke avskrekkende med mål, men ifølge kilder som har fulgt spissen lenge, har han mål eller ‘assist’, hvert 75. minutt for Benfica forrige sesong. Everton la inn et bud på Jimenez forrige sesong, på £39 mill., men dette ble blankt avvist den gang.

Ikke at det har noen større betydning, men Jimenez er et stort navn i Europa, og utvilsomt i Mexico, både i media og blant fans, men også i sosiale medier. F.eks. Tottenham har 2,9 millioner følgere på Twitter, Raúl Jimenez har drøyt 3 millioner følgere samme sted.

Wolves har forkjøpsrett og kan måtte betale opp mot £30 mill til Benfica, for en permanent kontrakt.

Men når det kommer til penger, er det ikke der skoen trykker for tiden, for den gamle storklubben du husker fra Tippekampen på 70 og 80-tallet, laget som spiller sine hjemmekamper på Molineux Stadium, er endelig tilbake i Premier League. Wolves henter Benficas dyreste spiss! Et løft i riktig retning som gir ulvene den statusen de fortjener som en storklubb.

Styrtrike Fosun International som kjøpte Wolverhampton Wanderers i 2016, har langsiktige og hårete ambisjoner om å ikke bare etablere seg i Premier League, men ønsker allerede nå å sloss om en solid plassering og kvalifisere seg til Europacupspill på sikt.

Allerede i sommer kommer Wolves til å bruke langt mer penger enn de noen gang har gjort på spillere. Diogo Jota og Willy Boly var på lån denne sesongen, med stor suksess, begge har signert permanente kontrakter. Prislapp £23 mill. til sammen.

Wolves henter Benficas dyreste spiss!

Wolves henter Benficas dyreste spiss!
Raúl Jimenez er klar for Wolves Foto: The Sun

Sesongen som ble avsluttet i mai, ble en enorm suksess for Wolves, endte med 99 poeng og vinner av Championship, mye av æren får manager Nuno Espirito Santo, fra Portugal, som lykkes på aller første forsøk i England. Wolves henter Benficas dyreste spiss!

Nunos gode venn fra samme nasjon, er altså mye omtalte Jorge Mendes, agenten som har mange spillere, særlig fra Portugal og den portugisiske ligaen, setter opp avtaler med Wolves, Fosun og Nuno – ut i fra deres ønskede kriterier. Mange er uvitende om denne forbindelsen og tror Jorge Mendes er ansatt av Wolverhampton, men det stemmer ikke.

Jorge Mendes eier selskapet GestiFute, og Fosun International, som eier Wolves, har 25% av aksjene i Mendes’ selskap. Derav forbindelsen mellom Wolves og agenten som får mye spalteplass – jo flere klassespillere som ikler seg den vakre Wolves-drakta.

Rui Patrício

Det er forventet at Wolves henter minst en spiss til i dette overgangsvinduet, som stenger allerede 9. august, før Premier League-sesongen starter. Raúl Jimenez er på plass i VM i Russland – med landslaget. Wolves henter Benficas dyreste spiss!

Portugals målvakt, Rui Patrício (30) skal også være så godt som klar for Wolves. Målvakten er også i VM med sitt landslag. Patrício kan komme gratis fra en klubb om ser ut til å gå i oppløsning, nemlig, Sporting Lisboa.

Etter en dramatisk sesong, hvor en gjeng maskerte menn tvang seg inn på treningssenteret til klubben, og mishandlet flere spillere, har flere av disse valgt å terminere egne kontrakter. Patrício som har vært hele sin karriere i klubben, var den første til å kansellere sin kontrakt.

Noe overraskende for mange, har Benik Afobe blitt solgt til Stoke City, som rykket ned til Championship i mai, for £12 mill. En spiller som ble kjøpt fra Bournemouth for kort tid siden, for £10 mill. En pen fortjeneste på et millioner pund, tar eierne, kinesiske Fosun International med seg på en denne avtalen.

Nye drakter

Wolves har også endret sponsor fra Puma til Adidas, noe som mange mener er et kvalitetsstempel for en storklubb, med respekt for seg selv, som skal spille på øverste nivå i England. Andre mener at det er bare jåleri. Uansett er det knyttet stor spenning til den nye drakten som presenteres 15. juni.

Fargen skal være langt mer gullfarget, nettopp slik den var i forrige glansperiode for den tradisjonsrike klubben, slik den var på femtitallet.

Som Wolves-fan i mer enn førti år, kan jeg med hånden på hjerte, aldri huske at interessen, gløden og håpet i og rundt klubben – aldri har vært større enn foran kommende sesong. Eksperter som vet mye om Premier League ser at Wolves har noe stort på gang.

Troen på suksess og håp for en lys framtid med Nuno Espirito Santo som sjef, vil kunne gi en meget spennende sesong for alle som liker Wolverhampton. Nå er den første av mange nye spillere på plass.

Merk deg navnet, Raul Jimenez, som spiller for Mexico i VM og Wolves i Premier League.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com