Wolves henter tidligere Porto-manager. Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves, har etter å ha blitt kjøpt opp av styrtrike Fosun Group, ikke klart å holde på managerne.

For our english readers, please tick the translate-box to the right, thanks!

De har utvilsomt gjorde dårlige valg som har gitt elendige sportslige resultater.

Kenny Jackett fikk fyken da Fosun tok over eierskapet, inn kom den tidligere italienske målvakten, Walter Zenga, han varte i 14 kamper. I november tok rutinerte Paul Lambert over og skulle etter Fosuns uttalelser – være en manager for framtiden, på langtidskontrakt. Slik gikk det aldri.

Paul Lambert blir i løpet av kort tid erstattet av portugiseren Nuno Espirito Santo (43). Tidligere manager for Porto, som spilte i Champions League forrige sesong, og han hadde stor suksess med Valencia før dette.

Wolves henter tidligere Porto-manager
 Nuno Espirito Santo, ny manager for Wolves Foto: Wikipedia.org

Lille Wolves, får her en merittert herremann, med erfaring fra de aller beste ligaene, den spanske og den portugisiske. Superagenten, Jorge Mendes, sto bak overgangen for Nuno til Porto som manager, og har fulgt ham som tidligere spiller, under blant andre José Mourinho – som keeper for Porto, så langt tilbake som 2002-2004.

Wolves får altså sin fjerde manager på ti måneder. Noe som utvilsomt er rekord for den tradisjonsrike klubben, som faktisk er den 11. mestvinnende klubben i det engelske ligasystemet. Men, det begynner å bli noen år siden ulvene vant noe stort – sett bort i fra opprykk, fra League One.

Wolves henter tidligere Porto-manager.

Det er ventet en omfattende omvelting på Molineux Stadium, der samtlige i trenerstaben, inkludert Paul Lambert blir erstattet med Nunos egne folk. Det er ventet at disse blir presentert fortløpende så snart manager-byttet blir offentlig presentert, trolig tirsdag 30. mai.

Det er lett å bli blasert og se seg blind på hva man kan forvente av et lag med ambisjoner.

15. plassen fra forrige sesong i Championship er åpenbart ikke godt nok, derfor gjør Fosun Group, som har mer enn nok penger, disse omfattende endringene allerede nå. Målsetningen er opprykk til Premier League, Paul Lambert tapte nesten like mange kamper som han vant som sjef, det fører ingen klubb opp og fram.

Nuno Espirito Santovil få handle på øverste hylle, fra hele Jorge Mendes enorme spiller-kartotek. Ikke alle spillerne som er under agentens vinger, passer inn hos Wolves, og ikke alle er interessert i å spille i nest øverste liga heller. Måten å friste spillere på er høye lønninger og lovnad om Premier League-klausul i kontrakten.

Det er forventet at daglig leder, Jeff Shi, agent for klubben, Jorge Mendes i samarbeide med den nye sjefen, Santo, skal plukke ut nye spillere sammen.

Fra rike Fosun group forventes det sportslig suksess fra dag én, og det er en fantastisk signering for Wolves, en av de aller beste managerne i Europa, som nå får ansvaret på Molineux – se ikke bort fra at den tidligere storklubben bruker kun kommende sesong, til endelig å kunne spise kirsebær med de store i Premier League igjen.

En meget spennende pressekonferanse forventes på Molineux Stadium innen 24 timer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Silly season – managere og spillere bytter klubb

I England ble det Chelsea for alle pengenge, Arsenal tok FA-Cupen, Spurs, Manchester City og Liverpool tok de tre viktige...

Lukk