Wolverhampton Wanderers var én av flere favoritter til å gjøre en bra sesong og kanskje sloss helt i toppen før sesongstart. For å sette det i perspektiv i den knalltøffe ligaen, har Wolves vunnet ti av de siste 12 kampene og ikke tapt siden i oktober. Wolves herjer i Championship!

Nuno Espirito Santo hylles over hele England, i Portugal og over hele Europa for jobben han har gjort med lille Wolves. Fra å være en bakgårdsklubb fra det mørke «Black Country» til å bli en stor klubb med enorme ambisjoner – også takket være styrtrike kinesiske eiere. 

En annen årsak til den eventyrlige suksessen, er superagent Jorge Mendes, med sitt enorme nettverk av de aller beste unge talentene og spillerne i Europa. Nå i januar-vinduet er flere spillere på vei inn, deriblant Valencias unge spisstalent, Rafa Mir. En spiller som skal ha vært på Tottenham og Real Madrids radar, men 20-åringen ser ut til å velge Wolves i stedet.

Ruben Neves (20) Foto: Wolves.co.uk
Ruben Neves (20) Foto: Wolves.co.uk

Wolves ser ikke ut til å ville avgi særlig mange poeng, enda det fortsatt skal spilles 20 kamper før sesongen er over.

Wolves herjer i Championship!

Av 26 kamper sesongen 2017/18, som avsluttes etter 46 spilte kamper i mai 2018, har så langt Wolves ikke sluppet inn mål i 14 av kampene. Tapt kun 3, vunnet 19 og har gjort 50 mål.

Ruben Neves kostet £15,8 mill. da han kom fra Porto i sommer, og må anses som et ran fra den portugisiske storklubben. 20-åringen er ligaens beste spiller, har et overblikk som en 30-åring og sender pasninger som Zidane ville ha blitt misunnelig over. Den defensive midtbanespilleren gjør ikke mange mål, men når han gjøre det, ender det med klassescoringer.

I kampen mot Brentford som ble spilt foran nær 30.000 tilskuere på Molineux Stadium nylig, gjorde Neves dette:

I tillegg har Wolves toppkvalitet på alle plasser i laget fra John Ruddy i mål, som kom gratis fra Norwich i sommer. Det samme gjorde høyreback, Ryan Bennet som har spilt fast de 15 siste kampene. Begge viktige brikker i Nunos tropp.

Forsvaret med Conor Coady (C) som sjef, har vært fantastisk denne sesongen, særlig etter at digre og viktige Willy Boly kom tilbake fra skade. En midtstopper fra en annen verden.

Venstre vingback, Barry Douglas har vært en meget viktig spiller denne sesongen. Både for sin innleggsfot, men også for sine scoringer. Skotten gjorde dette mot stakkars Brentford nylig, (ja, hans kjæreste er gravid 😉 :

På Midtbanen har vi allerede nevnt Ruben Neves, som ved sin side har knallgode Romain Saiss som har vært linket til Liverpool og flere store klubber i lang tid. En meget viktig spiller for Nuno og Wolves.

På høyre side sliter evighetsmaskinen Matt Doherty ut sine motspillere med lange løp langs kanten. Ikke noen teknisk begavelse, men gjør svært sjeldent store feil, og en av de spillerne som settes opp først på Nunos lag.

Diogo Jota, eller Diogo José Teixeira da Silva som han egentlig heter, er på lån for Atlético Madrid, men som kommer til å signere permanent kontrakt i løpet av januarvinduet. Også en av de viktige spillerne denne sesongen, blant annet fordi han scorer mye (11), men også er tilrettelegger og driblefant på venstresiden for Wolves.

Ivan Cavaleiro (24)  kostet £8 mill da han kom fra Monaco i juni 2016 (7 mål) bytter på å spille med Helder Costa (23) som kostet £13 mill da han ble signert fra Benfica, men spilte i Monaco på lån.  Begge spillerne er fra Portugal, kompiser og fantastiske fotballspillere. Selvsagt på den lange listen hos agent Jorge Mendes.

Særlig Cavaleiro har vært meget gode i de siste kampene, når han har kommet innpå som innbytter og endret kampbilde totalt.

På topp har Wolves spissen Leo Bonatini (23) fra Brasil, som har gjort 12 mål så langt denne sesongen. Det er særlig på spissplassen det ønskes å gjøre forsterkninger i januarvinduet. I tillegg til nevnte Rafa Mir som er sett som en spiller for framtiden, vil det bli kjøpt inn enda en spiss. Samt en høyreving til, som erstatning eller back up for Matt Doherty.

Med et snitt på 28.000-30.000 tilskuere per hjemmekamp, med et lag som spiller en type fotball som er topp underholdning og som gir mange seire – er Wolves et superlag det vil bli vanskelig å stoppe. I hvert fall så lenge populære Nuno er manager og Fosun International er pengesterke eiere.

Til tross for sportslig suksess og snart opprykk til Premier League, settes fotballen i perspektiv – når den sørgelige nyheten om at legenden John «Foz» Hendley døde, første nyttårsdag. En mann som jobbet iherdig for Wolverhampton i mer enn 25 år, og som var blodfan i mer enn 50 år. En personlighet som jobbet i Wolves-staben siden 1999, først som sjef for billettkontoret, senere med ansvaret for produksjon av programmer i en årrekke.

Vi lyser fred over «Foz'» minne.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trond Giske tatt med buksene nede!

Trond Giske tatt med buksene nede! Etter all sannsynlighet er det over for Arbeiderpartiets kronprins, og over for godt for...

I dag går du på trening …

Halve Norge går hardt ut fra første stund, nyttårsforsettet er å bli mindre fet, går på trening, men de fleste...

Lukk