Wolves herjer i Premier League! Sjeldent har et lag fra Championship rykket opp og filleristet en rekke etablerte lag i Premier League, slik ‘ulvene’ har gjort i starten av denne sesongen.

Etter åtte spilte kamper, er Nunos menn helt oppe på en 7. plass. Mange eksperter tippet nemlig Wolverhampton Wanderers høyt oppe på tabellen, men det skal spilles 30 kamper til – mange spør seg nå, hvor langt kan Nuno ta dette fantastiske laget?

Nuno Espirito Santo, som allerede dyrkes som en Gud i Wolverhampton by, ‘Nuno eats here for free’ står det på skiltet hos de fleste restauranter, som tar seg selv høytidelig nok til å hylle manageren, som ikke vil høre på nonsens om at laget kan nå topp syv, eller topp fire. 

Nuno sier det igjen og igjen, vi tar én kamp av gangen, fordi den neste kampen er den viktigste. Han har selvsagt så rett, så rett. Ingen kamp er viktigere enn den neste, Watford, 20. oktober, så Brighton, deretter Tottenham på Molineux 3. november. Til og med mot Spurt, vil Wolves gå på banen for å vinne. 

Dette har vært strategien siden første kamp mot Everton i august. 

Wolves nekter å legge seg ned, men går i strupen på samtlige lag, noe som har resultert i uavgjort hjemme mot Manchester City, uavgjort mot Manchester United borte, og seiere mot West Ham, Southampton, Burnley og Crystal Palace. 

Et tap kom mot Leicester, så langt det eneste. Er selvsagt mer enn godkjent.

Wolves herjer i Premier League!
Foto: Vargas12.com

Nuno ble også historisk ved å sette de samme elleve spillerne på banen i åtte kamper på rad, noe som aldri før har skjedd i Premier League. Om du spør manageren om det er noe av hemmeligheten bak suksessen, vil han åpenbart blåse av det. Alle i troppen er like viktig, vil Nuno si, han elsker å snakke om spillergruppen, men nevner sjeldent enkeltmanns-prestasjonene. 

Wolves herjer i Premier League og det er selvsagt ikke tilfeldig.

Nuno plukket med seg en meget profesjonell stab med folk som jobber på spreng, med å holde troppen restituert og skadefri, helt siden portugiseren kom i 2016, kan man telle antall skader på én hånd. Her ligger kanskje noe av årsaken til den sportslige suksessen. Nuno kan velge sine beste menn, hver gang. 

Derfor har Rui Patricio stått i målet og kun sluppet inn 6 mål på 8 kamper, som er solide tall. Kun Liverpool, Manchester City og Chelsea har sluppet inn færre. Derfor har Ryan Bennett, Conor Coady (kaptein) og Willy Boly vært de tre i forsvaret. Derfor har midtbanen bestått av Jonny Otto, Ruben Neves, Joao Moutinho og Matt Doherty. Derfor har de tre framme vært Diogo Jota, Raul Jimenez og Helder Costa – fra start i hver eneste kamp, så langt.

Det betyr ikke at det ikke finnes flere gode spillere i Wolves-troppen. Tvert i mot, det er klassespillere på benken, som kunne ha går inn på de fleste andre lag i Premier League, men Nuno vil ha disse elleve fra start, og se ikke bort fra at det er de samme som starter i den neste, den aller viktigste kampen.

Wolves herjer i Premier League!
Foto: Vargas12.com

Mange elsker å hate Wolves grunnet det nære samarbeide med agenten Jorge Mendes og den portugisiske armé, som er kommet inn og gjort furore i en av de eldste og mest historiske klubbene i det engelske ligasystemet. Disse menneskene ser vi på som lite kunnskapsrike, naive og fulle av misunnelse. Noen velge å peke på at Wolves har så mye penger at de kan kjøpe hvem de vil. 

Dette er også lite riktig. Pengene er der riktignok, men pengene brukes fornuftig i Premier League-målestokk. Ryan Bennett kom gratis fra Norwich, Jonny Otto er på lån fra Atletico Madrid. Kaptein Coady kom fra Huddersfield for £2 mill. Matt Doherty kom fra lille Bohemians for skarve £75.000 og Joao Moutinho kostet £5 mill. Småpenger å regne i den øverste ligaen. Spissen, Jimenez er også på lån, fra Benfica.

Wolves’ dyreste spiller, lynraske Adama Traore, har fungert som super-sub, kommet inn og løpt slitne forsvarsspillere i senk på slutten av flere kamper. Spanjolen kom fra Middlesbrough i sommer for £18. mill.

Bak Nunos suksess ligger det først og fremst knallhardt arbeide, på treningsfeltet hver dag, og i hver eneste kamp som er spilt, og til forberedelse til de kamper som kommer. Nuno er kompis med spillerne på fritiden, men forlanger stor innsats av samtlige på treningsfeltet og på banen under kamp. 

Antallet billetter, hjemme som borte, er revet vekk lenge før kampene spilles. Supporterne som følger Wolves er fulle av lovord, mange mener å vite at det ikke har blitt spilt bedre fotball av laget i “Old Gold and Black” – på mer enn femti år. 

Skal du velge deg ett lag i Premier League, bør du velge Wolves, om du liker god underholdning og se et lag spille god fotball, som har de mest høylytte fans på balløya. Wolverhampton Wanderers er kommet i toppen for å bli – så lenge Nuno blir værende.

Måtte eventyret vare lenge.

Wolves ay we!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Søknadsskjema for Ex On The Beach her!

Søknadsskjema for Ex On The Beach her! Drømmer du om å ha sex på TV, bli ekte kjendis, bli rik,...

Lukk