Wolves er i gruppe K av i alt 12 grupper med 4 lag. En gruppe som ikke har de helt store kanonene, men fire kanskje jevngode lag, til tross for å være rangert i fire forskjellige grupper fra start. Det ble ikke dødens gruppe, heldigvis, men vrien nok.

Besiktes fra Tyrkia fra gruppe I, Braga fra Portugal fra gruppe II, Wolves fra gruppe III og Slovan Bratislava fra Slovakia, det mestvinnende laget fra den nasjon, er selvsagt ingen kasteball, fra gruppe IV.

Gjennom kvalifiseringen til Europa League, har Wolverhampton Wanderers spilt 6 kamper, vunnet alle, gjort 19 mål og sluppet inn kun 4. Den siste kvalifiseringskampen ble spilt hjemme mot italienske Torino, den endte med 2-1 seier til hjemmelaget, etter at Nuno og hans menn vant 3-2 i Italia for en uke siden.

Ståle Solbakken

Tatt i betraktning hvor dette laget befant seg for få år siden, er det en bemerkelsesverdig reise vi er vitne til. League One var et faktum etter Ståle Solbakkens fiasko, men det varte heldigvis ikke lenge før klatringen kunne begynne med den glimrende manageren, Kenny Jackett som tok ulvene opp til Championship.

Da Fosun International tok over den tradisjonsrike klubben, sommeren 2016, ville kineserne ha sin egen mann på sidelinja, det endte med fyken for Jackett, inn kom italienske Walter Zenga som varte i kun 17 kamper, før Paul Lambert kom og gjorte ting enda litt verre – ut sesongen i 2017. Da var scenen åpen for Nuno Espirito Santo. Resten er egentlig en solskinnshistorie fra virkeligheten.

Nuno tok Wolves til Premier League på aller første forsøk. Med stil.

Men, på på åttitallet var klubben med de tradisjonelle draktene i old gold & black, nær ved å gå konkurs, laget trente en periode på parkeringsplassen utenfor stadion og ble reddet i tolvte time. Wolves var også sportslig på felgen, fjerdedivisjon og fem tusen tilskuere var et faktum, før Steve Bull og Andy Thompson ble signert og laget begynte å vinne kamper igjen. Året var 1986.

Ruben Neves

Wolves i gruppe K!

Med unntak av opprykket i 2003, har det vært langt mellom oppturen for alle hardt-prøvede Wolves fans, mange har ventet i mange tiår, på denne suksessen klubben opplever med Fosun og Nuno nå.

Mange fans klyper seg selv i armen hver dag, når de opplever hvilke spillere som drar på seg den sorte bortedrakta, eller ‘gulldrakta’ på hjemmekampene. Ruben Neves, Jota, Joao Moutinho, Raúl Jiménez og Rui Patricio. At ‘halve’ Portugal skulle spille for Wolves – hvem hadde trodd det?

Premier League er en tøff liga for alle lag. Å vinne er nesten umulig, bare spør Liverpool. Å beholde plassen er krevende enda man bruke hundre millioner pund, bare spør Fulham. Dessuten er Premier League blant de mest populære ligaene i verden, bare se på publikumstallet som stiger for hver sesong. På Molineux Stadium har det ikke vært et høyre snitt på 40 år.

Wolves i gruppe K!

Mer enn 30.000 tilskuere møter opp for å se Nunos menn i aksjon annenhver helg, før hver kamp, men også en tirsdagskveld i striregn. Så langt denne sesongen har det vært ventelister, lange som uår, for å få sesongkort på den tradisjonsrike stadion, Molineux Stadium, som skal bygges ut sommeren 2020 til å huse 50.000 tilskuere, mot 33.000 i dag.

Fosun International bygger en toppklubb i rasende fart, mye takket Nuno og hans fantastiske stab, med dundrende sportslig suksess.

Det koster flesk å gå på kamp, faktisk opp mot tusenlappen, for nitti minutter og for de aller beste plassene, men det svinger voldsomt. Arsenal er dyrest, hvor et sesongkort kommer på mer enn 20.000 norske korner per sesong.

Lest? Nuno og Wolves – sesong tre!

Men siden den engelske toppfotballen og Premier League er så populær, verden over generelt, men i England spesielt, kan de operere med hvilke priser den respektive klubb ønsker. Noen aksjoner mot høye billettpriser har det vært, men sjeldent mange per sesong. Europa League er stadig mer populær og litt mindre uforutsigbar enn storebror Champions League.

Wolves gikk like godt hen og tok syvendeplassen i den første sesongen etter opprykket. Det gav Nuno kvalikplass til den gjeve Europa League-turneringen, som er en cup mellom de nest beste lagene i Europa. Champions League, vil alltid bli den største, men vinner man Europa League-finalen. Slik Manchester United og Chelsea har gjort i de siste årene, ender man faktisk opp i det aller gjeveste selskapet, direkte.

Nuno Espirito Santo

Kanskje ikke rart fansen elsker Nuno Espirito Santo, synger om ham, synger til ham og roser portugiseren opp i skyene så snart de får en mulighet. Nuno er sannsynligvis den mest populære manageren i klubbens 142 årige historie, inklusiv, Stan Cullis.

Nuno har utvilsomt en plan for hver enkelt spiller og laget sitt, men han har også meget gode folk rundt seg i sitt støtteapparat som teller 20 personer i alt, som igjen gir god restitusjon, analyser og forberedelser til lag de møter. Wolves hadde 4 småskader forrige sesong, ingen foreløpig denne sesongen.

For Wolverhampton Wanderers, gjelder det å komme videre fra gruppe K, de to beste lagene går videre til sluttspillet, en oppgave som absolutt bør være mulig for Wolves. all den tid Premier League, er en betydelig tøffere liga enn de lagene som er motstandere her.

Braga fra Portugal, er neppe dårligere enn Besiktas, fra Tyrkia, men alle kampene skal åpenbart spilles utover høsten og vinteren – med sluttspill til våren.

Nuno har en liten tropp på 22 spillere. Slik ønsker han selv å ha det, men det vil tære på kreftene, før eller siden. Spørsmålet kommer nok, om det må forsterkninger inn i januarvinduet eller om troppen holder seg frisk og skadefri, kan de bli denne gruppen spillere som gjør suksess i Europa også.

Raúl Jiménez

Wolves brukte 700 millioner kroner på spillere som var på lån, men som ble gjort til kjøp. Samt spillere som kom inn som friskt blod. Det er ikke mye penger i Premier League-målestokk, allikevel satte klubben ny klubbrekord med kjøpet av fantastiske, Raúl Jiménez. Som kostet £32m. – kjøpt fra Benfica.

Styrtrike Fosun International er den fjerde rikeste eieren av et Premier League lag, gründer og styreformann. Guo Guangchang, har en formue på svimlende $7 milliarder, gjennom sitt selskap. En formue han er villig til å bruker endel av på sin fotballklubb.

Når tippekampene startet for ganske nøyaktig 50 år siden, var det lag som Leeds, Wolves, Aston Villa, Birmingham og Liverpool som var på skjermen. Den aller første i 1969, var mellom Wolverhampton Wanderers og Sunderland. Wolves vant 1-0, noen ble hektet på. De fleste følger fortsatt laget fra West Mildlands.

På femti år har fotballen, økonomien, fansen, arenaene, TV-sendingene og eierstrukturene endret seg voldsomt. Det er nesten ikke til å forstå, de enorme summene som er i den moderne fotballen, sammenlignet med den gang. Spillere kan ha opp mot fem millioner kroner i ukelønn, trenerne eller managerne kan ha opp mot hundre millioner kroner i årslønn. ( Solskjær har drøy 80 millioner).

Heldigvis er Wolves i en svært sunn situasjon nå, både sportslig og økonomisk, sammenlignet med Bury FC, som ble slått konkurs denne uken. Bolton Wanderers er nesten like ille ute og har kun dager på seg til å ordne opp i det økonomiske rotet.

Europa League

Wolves har spilt tre kamper i Premier League så langt denne sesongen, det har gitt kun tre poeng og tre uavgjorte kamper. Everton borte i neste kamp, ingen har vel sagt det skal være enkelt i toppen av europeiske fotball.

Men, planen er altså klar, å ta flest poeng som mulig i ligaen, kanskje komme blant de ti beste og nå så langt som mulig i Europa League. Skal man vinne trofeer, må man vinne mange kamper.

Wolverhampton Wanderers er endelig tilbake i det gode selskap. Om Wolves kan oppleve å få spilt Champions League-hymnen på Molineux? Selvsagt, det er det ingen tvil om, det er mer snakk om når.

Her er datoer for de kommende gruppespillkampene i gruppe K:

  • 19. september, Wolves – Braga
  • 3. oktober, Besiktas – Wolves
  • 24. oktober, Slovan Bratislava – Wolves
  • 7. november, Wolves – Slovan Bratislava
  • 28. november, Braga – Wolves
  • 12. desember, Wolves – Besiktas

Wolves åpner og avslutter hjemme, og det er utvilsomt en stor fordel å få Besiktas hjemme. Så sent på året med det britiske været vi kjenner fra år med julehandel i London og andre byer. Det kan være surt. Vi ser det som et heldig oppsett for ulvene.

Her er alle gruppene i Europa League, totalt 48 lag totalt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
10 tegn på at du bør ned i vekt!

10 tegn på at du bør ned i vekt! Enten du vil se bedre ut eller ikke dø ung og...

Lukk