Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves i Premier League har en manager og flere spillere fra Portugal i sin stall. Nå kjøper Wolves nye portugisere! Nuno Espirito Santo har dundrende suksess og snuser på en plass for neste sesongs Champions League.

Januar-vinduet er sjeldent særlig spennende, men lag med ambisjoner som har midler til å forsterke – og gjør det. I følge kilder nær den legendariske storklubben, som var blant de aller beste lagene i Europa på femtitallet, er det frigjort midler til å forsterke en tynn stall.

Manageren Nuno Espirito Santo lykkes med å forbedre sine spillere til et toppnivå som imponerer selv de mest erfarne fotballekspertene, både i England og ellers i Europa. Det blir lagt merke til at 19-åringen, Pedro Neto plutselig er en målfarlig lynving med stor arbeidskapasitet.

Lest? Wolves mot Champions League?

Mange sperrer opp øynene når Adama Traore, som kom fra Championship-klubben Middlesbrough for £13m. forrige sommer, er blant de mest omtalte spillerne i England, på få måneder har spanjolen gjort seg bemerket med mål, målgivende og en fart vi ikke har sett maken til siden Usain Bolt herjet i sine glansdager. Og det er faktisk ingen overdrivelse.

Nuno Espirito Santo er Gud i Wolverhampton, og kunne ha spist og drukket gratis over hele byen om han skulle vise interesse for det. Manageren vet hvilke spillere han ønsker seg, dyrker sin egen spillestil som enten er 3-5-2 eller oftere 3-4-3.

Wolves kjøper nye portugisere!
Daniel Podence Foto: (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Om du hadde vært en av mange som har fulgt med på Wolves’ sine resultater denne sesongen, ville du ha vært klar over at Nunos menn har kun 5 tap. Det samme antallet som Manchester City etter 22. kamper spilt. Og de berømte ulvene har spilt utrolige 38 kamper allerede.

Wolves kjøper nye portugisere!

Europa League kvalifiseringen krevde 6 kamper, så kommer alle de kampene i den nest største tureningen i tillegg, som Wolves kom på andre plass i gruppe K. Og skal møte Espanyol i sluttspillet i Europa League 20. februar.

Manchester City

Apropos Manchester City. 27. desember kom Pep og hans menn, seriemesterne på besøk på Molineux Stadium, etter 50 minutter sto det 2-0 til gjestene. Nuno hadde sagt sitt i pausen som gjorde at spillerne hadde tro på planen hans. Ett minutt før slutt, satte matt Doherty inn seiersmålet. Wolves hadde snudd kampen.

Mot Southampton 18. januar, skjedde det samme. Hjemmelaget ledet 2-0, men Nuno nektet å tape. Neto gjorde det første og Raúl Jiménes de to neste, og Wolves snudde kampen med god hjelp fra Adama Traore – gav to målgivende.

Wolverhampton Wanderers har en uvane med å slippe inn mål i mot i mange kamper på rad, men har tatt imponerende 18 poeng i kamper de har ligget under. De 7 siste kampene har faktisk Wolves sluppet inn mål først. Det skal gjøres noe med, ifølge Nuno.

Wolves har 7 spillere fra Portugal.

Daniel Podence

Ruben Neves, Joao Moutinho, Diogo Jota, Rui Patricio, Pedro Neto, Ruben Vinagre og Bruno Jordan. Nå kommer det to portugisere til. Det er spissen, Nelson Oliveira (28) som har spilt i England tidligere, og kommer nå fra AEK Athen. Oliveira er en god spiss, men må finne seg i å være andrefiolin for brennhete Raúl Jiménez som har gjort 23 mål for Wolves denne sesongen.

Den andre spilleren er kanskje den mest spennende. Du husker han kanskje fra Daniel Podence (24) som spilte så bra for Olympiakos i Champions League. Den raske vingen er 1,64 høy, men er den nest dyreste spilleren Wolves har investert i. Prisen skal ligge på £25m. Kun Jiménez er dyrere. Han kostet £30m. og kom fra Benfica permanent i juli 2019.

I tillegg har Wolves sikret seg det unge talentet, Leonardo Campana (19) fra Ecuador. Campana har spilt for Barcelona SC fra hjemlandet. En spiller for framtiden som vil lære mye via Wolves sitt meget gode U-23 lag.

Det er fortsatt noen dager igjen til overgangsvinduet stenger, vi ser derfor ikke bort fra at Nuno henter flere forsterkninger. Stallen på 19 spillere blir i tynneste laget med noen få skader på sentrale spillere. Heldigvis er viktige Diogo Jota og Willy Boly snart tilbake på banen.

Wolves vs Manchester United

Wolves står likt med Manchester United etter 23 kamper med 34 poeng. Bare målforskjellen skiller. Lørdag 1. februar er det på ny duket for et oppgjør mellom Solskjær og Nuno, også denne gang på Old Trafford. Manchester United var heldige i FA-cup kampen nylig, hvor Wolves ble slått med 1-0.

Liverpool har vært suverene denne sesongen, og avgitt kun to skarve poeng på et uavgjort mot Manchester United, resten er vunnet. Faktisk går Klopp og co mot sin 40. kamp uten tap, men da må Wolves slås på Molineux. Det kan bli vanskeligere enn selveste Liverpool setter pris på.

Er det ett lag som kan slå Liverpool, er det Wolves og Nuno. Kampen spilles på Molineux Stadium – torsdag 23. januar kl 21:00. Denne kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik berger du økonomien i vinter!

Slik berger du økonomien i vinter! Desember ble litt dyrere enn forventet. Privatøkonomien som du normalt har kontroll over, fikk...

Lukk