Premier League er mer spennende på mange år, både i topp og bunn.

– Etter siste meget dramatiske runde i mai i år er det noen tapere (Birmingham) og noen vinnere (Wolves). Men det var bare så vidt at det kunne vært omvendt. Men Wolves berget plassen med et nødskrik og 40 poeng. «Brummies» rykket ned og står uten manager i skrivende stund da McLeish var dritt lei hele klubben og sendt oppsigelsen via mail. Han har tatt over Aston Villa med vekslende hell. 

Wolverhampton Wanderers skiller seg også ut på andre måter i PL. Dette er den eneste klubben i Premier League uten gjeld. Wolves gikk med et overskudd på 80 millioner kroner og har 224 millioner kroner i banken.

– Etter sesongslutt har det vært diskusjoner som det alltid er rundt klubber mht kjøp og salg av spillere, den så kalte «silly season» er i full gang. Men noe alvor har det blitt. Med £5million signeringen av Jamie O’Hara så er forsterkningen til sesongen 2011/2012 i full gang på ærverdige Molienux Stadium.

 

Dorus De Vries Foto: walesonline.co.uk

Swansea keeper DORUS DE VRIES ble også klar denne uken, han kom på free transfer. Og det kommer flere ny fjes til det fantastiske treningsanlegget Compton fasilites i Wolverhampton, før seriestart og utover i august. Garantert.

 

Compton Foto: wolves.co.uk

– Æren for at Wolves er den enste klubben uten gjeld, og med de beste utsikter for umiddelbar framtid må tilfalle den gamle eieren Sir Jack Hayward og den nye eiern og styreformann Steve Morgan. Han kjøpte klubben fra Sir Jack Hayward for 1 pund. Mot at det måtte investeres minimum £30 mill og at all gjeld ble slettet når Morgan tok over. Overgangen var klar i august 2007. Jeg gjør oppmerksom på at det var Sir Jack som slettet gjelden før han solgte.

Steve Morgan

Steve Morgan Foto: BBC.co.uk

Og for å styre pengestrømmen har klubben en meget dyktig Chief Executive i Jex Moxey og en manager som vet hva han vil i Mick McCarthy.

– Men det er ikke bare i det økonomiske perspektivet det oser positivitet rundt den meget legendariske klubben som ligger i det som blir kalt «the black country» i west Middlands ca 30 minutter vest for Birmingham. En by med ca 300.000 innbyggere som er et prøvet folkeslag mht sportslig suksess.

Men det har vært tider der faktisk Wolves var det beste laget i Europa, men det begynner å bli lovlig mange år siden nå. Vant FA cupen 48/49 og serien 53/54 og to år etter hverandre fra 57/58 og 58/59.

– Mr. Morgan ønsker å ta klubben tilbake til toppen av tabellen, med å legge stein på stein sakte men sikker bygge opp en fantastisk stadion, og et fotball lag som vinner kamp etter kamp.  Og første ledd av den planen er i gang og i løpet av sesongen skal kapasiteten økes fra 29500 til 37000 sitteplasser på Molineux Stadium. På sikt så skal det bli 50000 sitteplasser, men det avhenger litt på sportslige resultater.

Den første tribuneseksjonen skal være på plass til kampen mot Tottenham medio september ifølge styreformann.

Molienux Stadium Foto: Wolves.co.uk

– Birmingham City rykket ned fra Premier League, har en massiv gjeld og en langt større lønns-prosent å forsvare enn Wolves, og står uten manager. De mister også den pengestøtte det gir å spille i Premier League fra FA.  Man kan si den enes brød er den andres død. Mulig kommer Brummies tilbake, og Wolves rykker ned ved neste korsvei. Men alle piler peker oppover for «The old GOLD and Blacks», mens pilene til Birmingham foreløpig peker rett nedover.

Wolves er under enorm forandring som klubb, og styreformann og multimillionær Mr. Morgan har bestemt at også det verdenskjente merket med ulven- Wolves logoen-  skal få re-design.

I skrivende stund holder den vakre og tradisjonsrike klubben seg rett over streken. Det er ikke noe sted å være for den sovende giganten. Det må taes langt mer poeng både hjemme og borte om det skal fortsatt spilles Premier League fotball i Wolverhampton by også neste sesong.

Heldigvis er det åpnet for spillerkjøp 1. januar.

Foto: BBC.co.uk

– For den som er glad i fotball er det i skrivende stund et lite lykkelig eventyr å være Wolves fan. Og framtiden ser unektelig lys ut, med flere signeringen og et forsterket lag i emning. Ingenting gjør supportere lykkeligere enn når det går bra med laget man elsker og med Wolverhampton Wanderers går det bedre enn med de fleste.

Det er mye som taler for at laget fra West Midlands vil være blant de beste i England innen 10 år.

http://www.wolves.co.uk/page/Home/0,,10307,00.html

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn fråtser i ecstasy og kokain

  Dopet flyter i Norge og de yngste bruker store mengder ecstasy i følge stor og oppsiktsvekkende undersøkelse.   Forskningsprosjektet, utført...

Sommeren er reddet! Kondom med ereksjonsgaranti

  Kondomet CSD500 har en gelé i tuppen som skal utvide blodårene og sørge for mer blod til penis. YES!...

Lukk