Oddsen er kuttet kraftig på den tidligere manageren til Norwich, Skotland og Aston Villa – Paul Lambert. Den tidligere storklubben Wolverhampton Wanderers, sparket nylig Walter Zenga, som kun fikk være manager i 17 kamper på ærverdige Molineux Stadium.

Om det blir skotten, en 47-åring fra Glasgow, med en imponerende spillerkarriere bak seg, er fortsatt ikke avgjort.

Men kilder nær klubben sier at Paul Lambert har imponert i de intervjuene han har hatt med Jeff Shi og resten av ledelsen i den tradisjonsrike klubben. Mye tyder også på at Wolves har bestemt seg for en britisk trener nå, for de to andre kandidatene som fortsatt er aktuelle, er Nigel Pearson og Tim Sherwood.

Problemet for de fleste Wolves-fans, er hans manglende resultater for de to siste klubbene han har vært sjef.

Les også: Wolves har sparket manager Walter Zenga!

 

wolves-darkness-corner

8283579744_8fd5947dd0_c

For Norwich, gjorde han det svært godt, og tok ‘kanarifuglene’ opp fra Championship, til Premier League, med seier i 70 av 142 kamper, hvor av kun 37 endte med tap. Det gir et snitt på nær 50% med seire, absolutt godkjent, men dette var så langt tilbake som i 2012. Mye vann har rent gjennom Themsen siden den gang.

Statistikken for Paul Lambert som manager for Aston Villa er sørgelige tall. Det skal nevnes at det er noe annet å være manager i Premier League, for en eier uten ambisjoner eller økonomi til å gi klubben det løftet som skal til for å overleve der. Av 115 kamper, endte 55 med tap og kun 34 vunnet. Noe som gir et snitt på 29,6% med seire.

Som sjef i skakkjørte Blackburn, trakk Lambert seg i etter sesongslutt i 2016. Her hadde han også en svak statistikk, men igjen med begrensede ressurser gjennom sine 33 kamper som sjef på Ewood Park. Flere tap enn seire, 12 mot 13. Et snitt på 36,4 med seire.

Wolverhampton Wanderers har som kjent nye eiere i kinesiske Fosun Group, som gjør klubben til et av de mest spennende prospektene i engelsk fotball. Investorene har milliarder av pund på bok, og kan kjøpe alt som finnes av spillere og trenere. Fosun har allerede investert £16millioner i 11 nye spillere og har utvilsomt store ambisjoner for den ‘sovende giganten’.

Wolves har krevende fans, Walter Zenga var energisk og viste en lidenskap vi ikke har sett på sidelinjen hos en Wolves-manager på mange år. Ble umiddelbart populær. Men han fikk ikke de resultatene som krevdes av de ambisiøse eierne. Dessverre. En ny manager, bør vise sitt fulle engasjement og forpliktelse for klubben – fra dag én, ellers vil han ikke bli gammel i denne krevende jobben.

Jeff Shi, som er klubbenes nye direktør og Fosuns representant er åpenbart en kontroversiell fyr. Siden juli har han sparket to managere, Kenny Jackett og nå Walter Zenga. Endelig ser det ut til at Wolves velger å bruke noe mer tid, på å hente en ny manager. Om denne får nok tid til å snu den negative trenden, er vel heller tvilsomt.

Fosuns ambisjoner er opprykk til Premier League, snarest mulig. Punktum. I skrivende stund, og etter 15 spilte kamper av 46 i den tøffe Championship ligaen, ligger Wolves på 17. plass, med kun 17 poeng. Laget fra West Midland vest for Birmingham har kun vunnet fire kamper og er lysår unna opprykksform.

Ambisjonene står altså ikke i stil med prestasjonene. Med en rekke nye spillere, som verken har spilt eller bodd i England før denne sesongen, vil Paul Lambert, eller en annen som får jobben som ny manager for Wolves, en meget utfordrende oppgave. Det er ventet at en ny manager er på plass i løpet av kort tid. Sannsynligvis; Paul Lambert.

For our english readers, please translate this text with the  flag-button in the right column. Thanks!

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Økonomi – snart begynner priskrigen mellom dagligvarekjedene

Syv uker igjen til jul. Rike kjede-eiere og hovedaksjonærene i de få norske dagligvarekjedene, ser det som langt viktigere å...

Forfatterdrømmen – fra ide til roman

Forfatterdrømmen - fra ide til roman. Nordmenn er blant de aller mest bok-elskende folkeslag i verden, men blant oss er...

Lukk