Wolves under manager, Nuno Espirito Santo, har ikke gjort annet enn å vinne kamper. Kan portugiseren, med en fortid i Porto og Valencia, ta Wolves mot Champions League?

Alt tyder på at det gamle storlaget mange husker fra Tippekampens barndom som startet for femti år siden – er tilbake i det gode selskap.

Lest? Overraskelsene i kø i Premier League!

Et blikk på tabellen, noe særlig Wolves-fansen driver mye med for tiden, er et vidunderlig skue. Alle vet at ting endrer seg raskt, særlig i den engelske topp-divisjonen, der mange lag bruker enorme summer på sportslig suksess, uten noe garantier.

For 6 år siden, spilte Wolverhampton Wanderers i League One, som er tredje nivå i det engelske ligasystemet. Hvor laget fra West Midlands rykket ned to divisjoner på like mange sesonger, etter det som betegnes som en av de største krisene i klubbens moderne historie.

Ståle Solbakken, som har og hadde stor suksess i FC København, var endel av den negative historien, vil mange huske. Det som har skjedd siden, er nye eiere med mye penger i kinesiske, Fosun International, med £65 milliarder på bok. Og en manager med gode kontakter, deriblant fotballagenten, Jorge Mendes.

Portugal vant EM i fotball så sent som i 2016. Sommeren samme år ble altså klubben kjøpt opp, og året etter, sommeren 2017 endret historien seg igjen, for da ble Nuno Espirito Santo hentet inn. Han plukket ut Ruben Neves, Diogo Jota, Willy Boly som de første spillerne.

Fra før var gode Ivan Cavaleiro, Roman Saiss og Helder Costa på plass. Disse spillerne var med å feie all motstand til side i Championship og ble klare for opprykk til Premier League – på første forsøk, under Nunos ledelse.

Etter opprykket ble den portugisiske landslags-legenden, Joao Moutinho (121 kamper for Portugal) hentet inn, sammen med landslagsmålvakt, Rui Patricio (87 kamper for Portugal) sammen med den belgiske landslagsspilleren, Leander Dendoncker, og lynvingen Adama Traore. Samt Spanias venstre back Jonny Otto.

Kanskje minst like vikt var lånet og senere signeringen av den meksikanske måltyven, Raul Jiménez som har vært en vandrende suksess, siden han kom til Molineux Stadium.

Alle disse spillerne, har med jevne mellomrom spilt mer eller mindre fast for Wolves siden Nuno ble manager. Med dundrende suksess må sies. Noe 7. plassen forrige sesong og kvalifisering til Europa League forteller oss.

Premier League

#TeamPlGDPts
1Liverpool152343
2Leicester152635
3Man City152632
4Chelsea15929
5Wolves15423
6Man Utd15521
7C Palace15-421
8Tottenham15220
9Sheff Utd14419
10Arsenal14-119
11Burnley15-318
12B’mouth15-316
13West Ham15-816
14Newcastle14-916
15A Villa15-215
16Brighton14-515
17So’ton15-1615
18Everton15-1114
19Norwich15-1611
20Watford15-218
Wolves mot Champions League?
Nuno rykket opp med Wolves – Molineux Stadium
Wolves mot Champions League?
Foto: Vargas12.com

Wolves mot Champions League?

I skrivende stund, etter 15 spilte kamper – ligger Wolverhampton Wanderers på 5. plass i Premier League. Med kun to tap, ett mindre enn seriemesterne, Manchester City.

Wolves er ikke bare i ferd med å etablere seg som et solid lag på øverste nivå i England, men i ferd med å snuse på en plass i Champions League.

De fleste som følger med i den engelske fotballen spesielt, og europeisk fotball generelt, vet at seier i Europa League, gir automatisk plass i enda gjevere, Champions League. Slik Manchester United tok snarveien inn, under José Mourinho.

I første sesong etter opprykket til Premier League, markerte Nuno seg som en taktisk klok manager. Tottenham ble slått på Wembley, med 3-1. Solskjær fikk juling på Molineux med 2-1 i både FA-cup og i serien. Wolves vant mot Arsenal og Chelsea og holdt Manchester City til uavgjort.

Hadde Wolves og Nuno vunnet de kampene de tapte, mot lag som Cardiff, Huddersfield og Watford i den sesongen, ville Champions League ha vært oppnåelig allerede da.

Denne sesongen har det blitt lovlig mange uavgjorte kamper. Mange kamper i det hele tatt, all den tid Wolves måtte gå gjennom en lang kvalifiseringsrunde på seks kamper, før sesongen var ordentlig i gang.

Forrige sesong etter 15 kamper, var de berømte ulvene med de karakteristiske draktene i Old Gold & Black, på en 12. plass med 19 poeng. Denne sesongen ligger Wolves på en fantastisk 5. plass, med 23 poeng, og med Manchester United og Solskjær på plassen bak.

Ti kamper uten tap, forteller om et lag i medgang.

Kamper som har vist at Wolves er å regne med i toppen av Premier League. West Ham fikk bank 2-0, 4. desember, Bournemouth og Aston Villa før det. Samt midtuke-kamp i Portugal mot Braga (3-3) som gav plass blant de siste 24 lagene i Europa League.

Unngår Wolves tap i den 11. kampen, som spilles mot Brighton borte, søndag 8. desember – er det voldsomt imponerende for et lag med den minste stallen av alle i Premier League.

Vi skal tilbake til Stan Cullis‘ tid, som var manager for klubben fra 1948-1964, for å finne lignende suksess. Nuno Espirito Santo er iferd med å etablere seg som en av klubbens største managere, på kun noen få sesonger.

Det er ikke forunderlig at lag som Tottenham, Everton og andre, snuser på Wolverhamptons viktigste mann. Tottenham hentet inn José Mourinho etter Mauricio Pochettinos avgang, Everton er i ferd med å bytte ut managere Marco Silva, til fordel for David Moyes, som var i klubben tidligere, fra 2002-2013.

Alle fans av Wolves ønsker å beholde Nuno så lenge som mulig. Klubben har offentlig gått ut og sagt at manageren blir værende og at det blir kjøp av nye spillere i ‘januarvinduet’.

Med tre seire, isteden for uavgjort, vill Wolves ha vært på 4. plass i Premier League, som gir kvalifisering til Champions League. Det er ikke annet enn svært imponerende.

En nedtur er ventet, den kommer for alle lag. Men Wolves viser at de kan løfte seg, gang etter gang under Nunos ledelse. Hvor langt den mannen kan ta klubben under sin ledelse – gleder vi oss til å finne ut av.

Champions League venter i det fjerne.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik blir du deltager på Farmen!

Aldri før har interessen vært større, alle kjenner noen, som kjenner noen som har deltatt, eller ønsker å delta på...

Lukk