Wolves under manager, Nuno Espirito Santo og hans portugisiske stamme av unge superstjerne, ser ut til å kunne ta den sovende giganten inn mot en ny æra.

Wolverhampton Wanderers var blant de beste i Europa på femtitallet. Nå synges det som aldri før på ærverdige Molineux Stadium. Fansen er i ekstase og vi skriver bare november.

Etter å ha rykket opp fra Championship med imponerende 99 poeng, på første forsøk i 2017/2018-sesongen, har Wolves egentlig gjort det meste riktig, under Fosuns regime. Kineserne har brukt mye penger, fått fans og publikum med seg og blitt populære eiere – mye grunnet den sportslige suksessen, som nå ligger til grunn.

Wolverhampton Wanderers er nummer 49 i Europa i skrivende stund.

Alle lag i den moderne toppfotballen har perioder der ting går litt tregere enn forventet, men Nunos evne til å tilpasse seg formsvikt og lykkes med å endre på ting, når det kreves av ham. Utvilsomt en av årsakene til at portugiseren på 45 år, er i ferd med å etablere seg som en av de mest populære og beste managerne i klubbens 140 år lange historie.

Wolves mot en ny æra?
Wolves museum Foto: Wolves.com

Nuno kan være mannen som tar Wolves til en ny æra, kanskje er det ikke tilfeldig at nye spillere må gjennom en helt særegen prosess når de kommer til Molineux Stadium og Wolves. Nuno vil at spilleren skal være bevisst hvilket lag de kommer til, og derfor kreves det en hel del av alle involverte.

Wolves mot en ny æra?

Hver enkelt spiller må være med en guide for å se på det imponerende museet inne på stadion, for å få et innblikk i hva Wolverhampton Wanderers har presentert gjennom årene. Det er nemlig ganske så imponerende.

Så langt denne sesongen, med kvalifisering og spill i Europa League, har Wolves spilt uvirkelige 24 kamper, andre uke i november. Kun 11 av disse er altså i Premier League, som foreløpig gir en meget sterk 8. plass. Nuno og hans menn trenger kun ett poeng, for å være klar til sluttspillet i den gjeve Europacupen.

Litt for mange uavgjorte kamper hvor ulvene har kommet under i kampene hvor laget måtte kjempe seg tilbake til seier eller ett poeng, har vært melodien særlig i den krevende serien. Mot Aston Villa sist, gjorde Wolves mål først, fikk utligning i mot, men vant kampen fortjent etter nok et langskudd fra klubbes store stjerne, Ruben Neves (22)

Utfordringene med skader har Wolves vært forskånet for under Nunos regime. Helt til denne sesongen der antall kamper har gjort slitasje på den lille troppen. Forsvaret har blitt tvunget til endringer, kapteinen Conor Coady (200 kamper for Wolves) har måtte skifte makkere fortløpende.

Nuno ønsker å spille 3-4-3 eller 3-5-2, alt etter som det sømmer seg.

Franske Willy Boly, som alltid spiller når han er frisk, er ute med langtidsskade, ute er også Ryan Bennett, noe som har tvunget sjefen til å ta grep, og hente inn spillere som kan være makker til Coady i forsvaret. Det har vært flere som har forsøkt seg.

Belgieren, Leander Dendoncker har gjort sine saker bra som midtstopper, enda han er litt bedre på midtbanen. Det samme vil vi si om algerieren, Romain Saiss, som er en av flere spillere som kan spille på en rekke forskjellige plasser under Nuno.

Media har endelig lagt sjokket bak seg. Det faktum at Jorge Mendes, verdens mektigste agent, hjalp sin gode venn gjennom 25 år, Nuno Espirito Santo med å hente gode spillere fra den portugisiske ligaen, falt mange tungt for brystet. Var det virkelig lov, skrek mange.

Det er hevet over tvil, Wolves har en rekke spillere som ville kunne gå inn på hvilket som helst lag i toppen av europeisk fotball. Vi kan godt nevne i fleng om det hjelper på minnet ditt. Joao Moutinho har kun Figo og Ronaldo foran seg – på listen over antall spilte landskamper for Portugal.

Katalysatoren, turboen på midtbanen er 35 år gammel, men som har spilt flest kamper av samtlige under Nuno, bortsett fra kaptein Coady.

Ruben Neves er arvtager. Den nye vinen om du vil. En vidunderlig fotballspiller som var den yngste kapteinen for et lag i Champions League (18) da han spilte for Porto, før Mendes, agenten, solgte ham til Wolves og Championship i 2017.

“Neves never do tap ins” – portugiseren gjøre kun må på langskudd utenfor 16-meteren, slik som mot Villa nylig, og målet mot Derby i Championship i sesongen 2017/2018, vil stå igjen som det fineste målet på balløya til uminnelige tider. (1.36 ut i videoen)

Portugals førstekeeper, Rui Patricio spiller også for Wolves. En av de aller beste målvaktene i Premier League og i Europa, er utvilsomt Nunos nummer 1. Enda han spiller i trøye nummer 11, til ære og i respekt for den tidligere målvakten, Carl Ikeme, som fikk blodkreft og måtte legge opp.

Også lynvingen Diogo Jota er i ferd med å etablere seg for Portugals A-lag.

Jota ble byttet inn for selveste Christiano Ronaldo nylig, da kampen mot Litauen var over og superstjerne hadde gjort sitt 55 hat-trick i karrieren, kunne Wolves-spilleren komme innpå og herje litt i slutten av kampen. Men det forteller altså litt om hvilke spillere Nuno har å velge blant.

Portugal vant EM så sent som i 2016. Det er endel brukbare spillere her.

Mexicaneren på topp for Wolves er toppscorer med 13 mål, Raúl Jiménez (28) har ikke gjort annet enn å dundre inn mål siden han kom på lån fra Benfica, deretter gjort permanent i sommer, og er Wolves’ dyreste spiller gjennom alle tider. Spissen kostet £30m. som er overkant av 330 millioner kroner. Et varp.

Wolves mot en ny æra?
Nuno Espirito Santo Foto: Wolves.com

En annen spiller som har gjort seg bemerket denne sesongen, er Premier Leagues raskeste spillere, Adama Traore (23). Han kom fra Middlesbrough for £18m. og har vært en god ving som har 8 målgivende og to mål. En spiller Wolves kan få mye glede av i årene som kommer.

To spillere som sjeldent skaper overskrifter, men som alltid er med så sant det er viktige nok kamper for Nuno og Wolves er venstre vingback, Jonny Otto, med landskamper for Spania og høyre vingback, Matt Doherty, med landskamper for Irland.

Vi nevner også de unge talentene Morgan Gibbs-White (19), med U-landskamper for England, og venstrekanten, Ruben Vinagre (20) som har U-21 landskamper for Portugal. Spillere som er framtiden for Wolves inn i den nye æra.

Patrick Cutrone (23) kom fra Milan i sommer, men ikke den målfarlige spissen Nuno hadde håpet på ennå. Spissen jobber godt og er utvilsomt et stort talent som klubben kommer til å gi tid til å utvikle seg.

Gamle fotballresultater blir aldri gamblere enn i den moderne fotballen. Nuno kan velge å takke ja til et unikt tilbud fra en større klubb, fra en større liga, og Wolves kan rykke ned før sommerferien tar til. Særlig sannsynlig er det dog ikke.

Wolves-fansen er bemerkelsesverdig rolig. Fordi Nuno, Mendes og Fosun har en langtidsplan for å få klubben opp blant de aller største i Europa snarest mulig. Per november 2019 ligger de foran skjema. Til sommeren begynner byggingen av nye tribuner. +30.000 tilskuere er ikke nok.

Fosun vil ha 45.000 tilskuere på samtlige hjemmekamper i ligaen og i Champions League, når Juventus, Real Madrid og Barcelona kommer på besøk i nær framtid.

Om du tror at seieren mot Manchester City (2-0) 6. oktober var tilfeldig, har du ikke fulgt godt nok med, da bør du begynne på begynnelsen og lese artikkelen én gang til.

Wolves har allerede begynt en ny æra. Nuno Espirito Santo bør få mye av æren for det.

Vargas12.com følger særlig med på hva som skjer i Wolves spesielt, men Premier League generelt. Om du er spent på overgangsvinduet, bør du følge vårt nyhetsbrev.

Gjennom årene har vi vist at få andre er raskere enn oss med siste nytt på overgangsvinduene. Vi lover å være først med det siste rundt overganger til og fra klubber i Premier League gjennom januar.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julebordet kan være en felle!

Som de fleste vet, er julebordet et arrangement på arbeidsgiverens regning, der arbeidstakerne representerer bedriften man er ansatt i. Det...

Lukk