Wolves mot ny storhetstid? Wolverhampton Wanderers er på vei ut av mørket, endelig.Out of Darknes Cometh Lightstår det skrevet i gangene på ærverdige Molineux Stadium.

Wolves er ikke bare ute av mørket, under Fosun, Nuno Espirito Santo og Jorge Mendes, nå kan ‘ulvene’ være på vei mot noe virkelig stort.

Alle piler peker i riktig retning under den portugisiske armé som inntok Wolverhampton by sommeren 2017, opprykk og kamper mot de aller beste lagene i Europa – Nunos drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse, men eventyret har så vidt begynt. Manchester City fikk smake på egen medisin og ble holdt til 1-1. Kun et arbeidsuhell og maks uflaks mot Leicester i andre kamp – har endt med tap.

Wolves har spilt kun fire kamper i Premier League, etter å ha sikret opprykket fra Championship på imponerende vis og 99 poeng. Mot Everton i aller første kamp, ble det målt hele 85 decibel på Molineux, høyeste volum av samtlige arenaer,  det setter standaren for hva fansen har i vente denne sesongen. Byen koker, fansen jubler og Wolves spiller til tider en fantastisk god fotball.

Wolves mot ny storhetstid?

Nunos plan er klokkeklar og han nekter å gjøre ting annerledes enn sin filosofi, med å begynne spillet fra keeper, la sine ballsikre spillere spille ut ballen i laget i sin sedvanlige 3-4-3 formasjon.

Det er heller ikke tilfeldig at Nuno henger i ramme på veggen rundt omkring i verden, det er heller ikke tilfeldig at fansen har laget sangen om Nunos drøm – fordi det er Nuno det handler om i Wolverhampton for tiden, ikke bare hos klubben, men også i byen forøvrig.  Nunos plan har så langt vært imponerende nok, og som har skaffet ham 31 seire på 50 kamper.

Wolves mot ny storhetstid?

En av sommerens største snakkiser på overgangsvinduet, var at lille Wolves, maktet å hente en av verdens beste keepere i Portugals Rui Patricio. Målvakten som har spilt hele sin karriere for Sporting Lisboa, men som terminerte egen kontrakt på grunn av massive uroligheter i klubben. Etter fire kamper i Premier League, har Patricio vært den beste av alle målvakter.

Venstre og høyre sideback er svært sentrale i Nunos lag. Jonny Otto på venstresiden og Matt Doherty på høyre. Disse to danner en offensive struktur når Wolves har ballen og ønsker å angripe. På venstresiden var det Barry Douglas som hadde ansvaret forrige sesong, men uforståelig for mange, ble skotten solgt til Leeds i sommer.

I skrivende stund er det Conor Coady, Willy Boly og Ryan Bennet som har de tre plassene i forsvaret og det har fungert ganske bra. Wolves lyktes ikke med å hente en forsvarsspiller i  overgangsvinduet, men det vil sannsynligvis skje i januarvinduet.

Mot West Ham lørdag, kom den første seieren, så inderlig fortjent. Da satt også formasjonene som de skulle, enda flere av spillerne slett ikke hadde sin aller beste kamp.

Wolves mot ny storhetstid?

Midtbanen er styrt av Joao Moutinho, den levende legenden med 113 landskamper for Portugal, og så selve juvelen i Wolves-krona, Ruben Neves som linkes til de fleste toppklubber i Europa, men som har sverget troskap til Nuno i én sesong av gangen. Måtte han bli værende til evig tid.

Diogo Jota på venstrevingen, Raul Jimenéz som spydspiss og Helder Costa på høyrevingen, danner de tre i front på Nunos drømmelag i skrivende stund. slik vil det forbli så lenge laget henger sammen, fungerer etter forventingene og ingen skader oppstår. Men på benken sitter det meget gode spillere som mer enn gjerne vil spille.

Midtbanespilleren, Roman Saiss har 56 kamper under Nuno, men har tilgode å spille så langt i Premier League, men som en løve i et bur er han åpenbart klar til inntast så snart han blir pekt ut. Lynvingen Adama Traore, som kom til Wolves på overgangsvinduets siste dag for £18 m. er ligaens raskeste og Wolves’ dyreste spiller.

En spiller som raskt kan være sentral fra start i tiden som kommer. For det var Traore som sto for den viktige scoringen mot West Ham borte, tre minutter på overtid, løp han seg fri og satt ballen i nettet.

Wolves har også unge talenter fra eget akademi i stallen.

Wolves mot ny storhetstid?

Morgan Gibbs-Withe (18) er et talent utenom det vanlige, verdensmester med yngre landslag for England og en spiller for framtiden, som passer inn i Nunos system. Gibbs-White vil få en rekke kamper, først og fremst fra benken, men også fra start etterhvert.

Leander Dendoncker (23) ble hentet på lån fra Anderlecht, men vil signere langtidskontrakt i sommer. Belgisk landslagsspiller som kan spille forsvar og defensiv midtbane. Et stort talent som Wolves har hatt i kikkerten en god stund. Et potensielt førstevalg på sikt for Nuno.

Leo Bonatini er spissen som alle trodde ville forsvinne i sommer, men som fikk tilbud om forlenget kontrakt i tolvte time. Så langt har Bonatini også vært mer sentral enn mange hadde forventet. Brasilianeren har kommet inn og gjort en god jobb fra benken.

Ivan Cavaleiro er ryggskadet, men vil bli endel av Nunos utvalgte igjen når han er friskmeldt. Portugiseren kan spille både spiss og på vingen.

Det ser med andre ord ut til til at lyset endelig er tilbake for Premier League eldste klubb, dannet i 1877, og som kanskje er i ferd med å få en ny æra under de nye eierne i Fosun Internasjonal. Med agenten, Jorge Mendes, som kan levere klassespillere på rekke og rad, har klubben potensiale til å bli størst, men det er det for tidlig for mange å snakke om.

Spørsmålet mange stiller seg, er om Nuno Espirito Santo blir for mektig og for populære – for raskt. Mange spekulerer i om det kan være andre klubber som lar seg imponere og som ønsker portugiserens tjenester.

Lite har vært verre for lille Wolves, om de mistet sin suksess-manager til sommeren. Foreløpig lever fansen godt med å synge om mannen som må ta på seg Wolves fantastiske revolusjon.

Sesongkortene er utsolgt, ventelistene lange og på bortekampene valfarter Wolves fans i tusenvis. Wolves er tilbake, takket være Fosun, Mendes og Nuno.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Champions League – trekningen gav gigantoppgjør

Champions League, trekningen gav gigagtoppgjør i fotball-Europa, som skaper store overskrifter, som sendes over hele verden og resulterer i mesterlagenes...

Lukk