Wolves mot sensasjon! Og Wolves har herjet i Premier League denne sesongen. Nå gjenstår kun to kamper der hjemmekampen mot Fulham kan gi 7. plassen og det som kan gi Europa League-spill.

Wolves går mot å bli en av de virkelig store sensasjonene inneværende sesong. Se ikke bort fra at Nuno Espirito Santo, blir årets manager. Wolves mot sensasjon!

Vi skal huske på at Wolverhampton Wanderers spilte i League One for bare fem år siden. Vi skal heller ikke glemme at Nuno kun har hatt to sesonger som sjef på Molineux.

Wolves best mot de beste

Og ikke minst – de spilte Championship forrige sesong. Wolves har rike og ambisiøse eiere som er villige til å satse hardt og lenge på å få Wolves opp i toppen av europeisk fotball. Aller først i Premier League. Det spekuleres dermed om hvor langt dette laget kan nå.

Wolves mot særlig de aller beste lagene – har vært strålende underholdning.

Wolves mot sensasjon

Dyre billetter i Premier League

Premier League er en tøff liga for alle lag. Å vinne er nesten umulig, bare spør Liverpool. Å beholde plassen er krevende enda man bruke hundre millioner pund, bare spør Fulham. Dessuten er Premier League blant de mest populære ligaene i verden, bare se på publikumstallet som stiger for hver sesong.

På Molineux Stadium har det ikke vært et høyre snitt på 40 år. Mer enn 30.000 tilskuere møter opp for å se Nunos menn i aksjon, før hver kamp. Men gjerne også en tirsdagskveld i striregn.

Det koster flesk å gå på kamp, faktisk opp mot tusenlappen, for nitti minutter og for de aller beste plassene, men det svinger voldsomt. Arsenal er dyrest, hvor et sesongkort kommer på mer enn 20.000 norske korner per sesong.

Men siden den engelske toppfotballen og Premier League er så populær. Verden over, generelt, men i England spesielt, kan de operere med hvilke priser den respektive klubb ønsker. Noen aksjoner mot høye billettpriser har det vært, men sjeldent mange per sesong.

Wolves mot Europa League

Wolves’ dyreste spiller gjennom alle tider, var Ruben Neves (22) forrige sesong. Han kostet £15,8 mill da han ble kjøpt fra Porto. Han kan lett bli solgt for £50 mill. når som helst, kanskje mer. Adama Traore (23) ble kjøpt i fjor sommer, altså rett før sesongstart, kostet £18 mill. Wolves mot sensasjon!

For alle som har fulgt Wolverhampton denne sesongen, er det ingen hemmelighet at det er en viss forskjell på de to spillerne. Lynvingen er 23 år, en løs kanon på dekk som løper 60 meteren på tre sekunder eller noe, men spiller nesten ikke kamper. Mens Ruben Neves spiller alltid og er blant de aller største talentene i verden. Han vil komme til å spille for de aller beste. Lenge.

1. juli 2019, vil Wolves betale ca £32 mill. for The Mexican Sensation, Raúl Jiménez, fra Benfica.

All mulig suksess for Wolves

Som har vært på lån siden seriestart og dundret inn mål. Faktisk ikke mindre enn 13 mål i serien og 17 mål totalt. Et varp. Det er ikke lenger tvil, Wolves er tilbake som et storlag. At klubben i mitt hjerte skulle svi av 340 millioner kroner for en spiller, hadde jeg aldri trodd på, innen for kort tid siden. Enda mer fantastisk er det når prislappen faktisk er berettiget. 

Hvis Nuno Espirito Santo tar Wolves til Europa League på to sesonger. Vil det helt åpenbart være en så stor sensasjon, at han vil tiltrekke seg enorm oppmeksomhet. Ikke bare fra de aller beste i Premier League, men også andre topplag i Europa. Wolves mot sensasjon!

Dessverre for alle som elsker, liker eller sympatiserer med Wolves. Når det går svært bra over tid, er det store muligheter for at det går dårligere. Men, hvorfor skal det det? Manchester United og Sir Alex Ferguson hadde jo 20 år med knallsuksess. Hvorfor skal ikke Wolves kunne lykkes? Når alt ligger til rette for all mulig sportslig suksess? Også videre suksess utenfor banen, les: økonomisk.

Wolves mot sensasjon! 

Tidene forandrer seg, det som var fantastisk før, kan være utgått på dato før man rekker å si eplekake med krem. Alle husker Skomaker Andersen. De fleste elsket det, men nå går verdens beste barne-TV for sakte for oss. Alt skal gå lynraskt, også fotballen. Semifinalen i Champions League mellom Barcelona og Liverpool nylig, har blitt omtalt som den beste fotballkampen som er spilt i moderne tid. Hvorfor?

Mye på grunn av fantastisk underholdning og vakre mål, men også for det hesblesende tempoet fra start til slutt. Dette var kampen som hadde absolutt alt, bortsett fra gyldige mål til Liverpool, som lenge hadde fortjent både ett og to scoringer. Men så var det denne Lionel Messi da. Hva kan man gjøre med skudd i krysset fra 25 meter.

Nyte det, som Klopp selv sa. Argentiner har gjort 600 mål, for én og samme klubb på nesten like mange kamper. Messi er best i verden. Utvilsomt. Men han blir værende i Spania karrieren ut.

At Wolves spiller mot Liverpool på Anfield søndag 12. mai, hvor de faktisk kan være med på å avgjøre hele Premier League-sesongen, er selvsagt tilfeldig, men også synonymt med den sensasjon laget har vært gjennom hele sesongen. Hadde Nuno og co plukket litt flere poeng mot antatt dårligere lag, ville de ha vært med å sloss om Champions League-plass. Men alt tyder på at det blir spill i Europa League, neste sesong.

Nuno Espirito Santo

Hadde Wolves-fansen blitt fortalt denne historien for fem år siden, ville mange fått tårer i øynene. Suksessen og sensasjonen vi nå er vitne til, er uvirkelig og fantastisk gøy og oppleve, for egen del som tilhenger av Wolves i mer enn 45 år. 

Wolves må nok nøye seg med å være gode i England og kjøpe spillere etter hvor langt de kommer på tabellen og kanskje i Europa League. Målsetningen fra de rike eierne, Fosun International, er klare. Å vinne Premier League innen fem år.

Årets sensasjon kan lykkes med nettopp det, men dessverre er sjansen større for at det enten går lengre tid enn antatt. Ellers forsvinner kanskje både Nuno Espirito Santo, Ruben Neves, Raúl og kanskje til og med Fosun.

Da sitter vi igjen med fantastiske minner og Adama Traore, da.

La oss heller håpe på at denne sensasjonen vi nå er vitne til, varer langt inn i evigheten. Det har vi faktisk fortjent, vi som elsker Wolves.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Generasjon prestasjon – fører til selvmord blant unge …

Generasjon prestasjon - fører til selvmord blant unge. Å være ung i Norge, burde ha vært en dans på roser,...

Lukk