Wolves opp fra asken – brukt én milliard på spillerkjøp! Etter at den tidligere storklubben, Wolverhampton Wanderers, ble kjøpt opp av styrtrike kinesere i Fosun International, har det samtidig foregått en stille revolusjon som begynner å ta form.

Den lille klubben med store mengder tilhengere fra hele verden skal spille blant de beste, men de skal ikke bare delta i Premier League som ett av tre lag, men faktisk forsøke å hevde seg helt i toppen. Kanskje ikke på første forsøk, men etter hvert, kanskje innen et par sesonger – skal Wolves være i Champions League.

Wolves er opp fra asken, de har brukt én milliard på spillerkjøp, med god hjelp av superagent, Jorge Mendes, som har det største nettverk i fotballverden.

Hårete mål, men faktisk er det ikke helt umulig for styrtrike Fosun å gå helt til topps på sikt.

Fosun har brukt svært mye penger på overraskende gode spillere. Spillere de har kunnet signere i tett samarbeide med agenten, Jorge Mendes. I Nuno Espirito Santo har Wolverhampton en manager med en tydelig spiller-filosofi. Nunos lag begynner alltid med ballen bakerst, spiller seg ut, opp, og fram til målsjanser og mål, med stor intensitet, ballsikkerhet og tyngde i et tydelig 3-4-3 system.

Wolves opp fra asken – brukt én milliard på spillerkjøp!

Under Nuno har Wolves spilt kontringsfotball verden kun har sett et par andre steder i Spania og kanskje av og til på Etihad i Manchester. Championship hadde få utfordringer og laget lå på topp gjennom hele sesongen fra start til slutt, og endte med 99 poeng.

Wolves opp fra asken - brukt én milliard på spillerkjøp!
Tegning av Ruben Neves Copyright Vargas12.com

Siden Fosun er ambisiøse eiere av Wolves, faller det seg naturlig at Kinas beste fotballspiller, Wu Lei, fra storklubben Shanghai SIPG, er linket til klubben. Det samme er flere hundre andre spillere, i mer eller mindre grad. Rike eiere tiltrekker seg gode spillere, og kjøp og salg av spillere, særlig til og fra de aller beste klubbene i Premier League, er et spill som klubbene tvinges med på. Det er enorme summer i omløp og neste uvirkelig at lille Wolves, på to sesonger har brukt mer enn én milliard kroner på nye spillere.

Twelve months of fantasy football and thrilling success later, there is a giddy excitement amongst a throbbing and bullish fanbase about what may lay ahead in the coming nine months.

Express@Star

Ruben Neves, er klubbens beste og dyreste spiller, han hadde en fantastisk førstesesong, og har store ønsker om å bli værende i Wolves og vise seg fram i Premier League. Det er et navn og merke seg om du ikke har sett Neves spille fotball. Diogo Jota, lynving og driblefant et annet navn det er verdt å nevne seg. For ikke å snakke om klippen i forsvaret, digre Willy Boly. Min favoritt er Jeff Shis favoritt også, sjefen hos Fosun som fungerer som direktør, nemlig Helder Costa. Lynrask høyreving med god teknikk. Kom tilbake fra sommerferie med eks antall mer muskler. Spennende spiller.

I sommer har Nuno gjennom sin gode venn, Jorge Mendes, agenten med det største navnet i og det største nettet i bransjen, hentet Portugals målvakt Rui Patrício og Mexico-spissen Raul Jiménez på lån fra Benfica. Samt Joao Moutinho, legende hos Portugal med 113 landskamper, ofte omtalt som Portugals Xavi, er også klar for ulvene og Nuno.

Nunos lag begynner som sagt å ta form. Ta form til et lag som kan slå hvem som helst, når som helst.

For å forstå litt mer om hva som foregår på- og rundt Molineux Stadium om dagen, tar vi med at sesongkortene er utsolgt for aller første gang i klubbens historie. Det er altså ventelister på å få kjøpe sesongkort, alle 22500 er solgt. Samtlige hjemmekamper vil bli utsolgt, det betyr mer enn 30.000 tilskuere per kamp. Utbyggingen er allerede under planlegging.

De nye draktene med ny hovedsponsor, levert av Adidas, er allerede utsolgt, to ganger. Et rekordstort antall hjemme- og bortedrakter ( i hvit) er produsert, men foreløpig har ikke klubben maktet å mette markedet. Fansen har enorme forventinger og aldri har jeg som fan i mer enn førti år – opplevd større optimisme rundt Wolverhampton Wanderers før en sesong.

Ingen rom for sympati og annet som kan hindre den sportslige suksessen, det kan være Fosuns mantra. Det fikk nemlig en av de bedre spillerne fra forrige sesong merke, skotten, Barry Douglas fikk den tunge beskjeden, han er ikke med i Nunos planer videre. Leeds hadde meldt sin interesse og vips – Wolves fansen overrasket og litt skuffet, over at en de beste forrige sesong er borte. Kjøpt for £1 mill. og solgt for mellom £3 m. og £4 m.

Jonny Otto Castro har kommet på lån fra Atletico Madrid, som erstatter til Barry Douglas på venstre vingback. Nuno ville ha mer defensive fibre enn det Douglas hadde å by på.

Slik vil det gå med flere av spillerne i Old Gold & Black etter hvert, helter forsvinner til fordel for større og bedre helter.

Wolves er sannsynligvis kommet for å bli i Premier League. Bookmakerne tror Nunos menn kan klare syvende, åttende eller niende plass. fansen er fornøyd med å berge plassen første sesong, men mange tror Wolves kan hevde seg og imponere igjen.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinho sparket før jul?

Mourinho sparket før jul? Manageren med det store navnet og de enorme merittene, som har hatt en eventyrlig og suksessrik...

Jævla Balder!

Jævla Balder! Du har kanskje kjørt den? Den styggeste berg og dalbane på selveste Liseberg, Gøteborgs stolthet. Balder, laget i...

Lukk