Ståle Solbakken (45) fikk bare 6 måneder som trener for Wolverhampton, så var det slutt. Deretter tok Dean Saunders over, og det gikk fra vondt til verre, og Wolves måtte ta den tunge veien fra Championship til League One. 

– Alle som kjenner Solbakkens kvaliteter som fotballtrener, vet med sikkerhet at han hadde klart å snu den negative trenden i den tradisjonsrike tidligere storklubben. Dessverre fikk han ikke muligheten til å bevise dette, og måtte gå etter et forsmedelig tap mot Luton i Ligacupen. (1-0)

Med et par kamper med en bedre utfall kunne Wolves ha vært et helt annet sted, med Solbakken ved roret, i stedet for å prate på TV. Trist, men sant. Wolves har pr dags dato ikke vært lengre unna suksess og Premier League enn akkurat nå. Det smerter fansen i den fotballgale byen.

Molineux Stadium «out of darkness cometh light» Foto: Flickr/ GrantClover

Nå derimot ser det ut som noe ha skjedd i byen rett ved Birmingham i West Midlands, som har tusenvis av norske supportere.

Kenny Jackett sa opp sin stilling som manager i Millwall, samme dag som Saunders fikk sparken ved sesongslutt. Han fikk jobben som Coach, en stilling litt annerledes enn en manager, men kort fortalt er den fotballfaglige jobben og ansvaret for laget den samme som for en manager.

Han slipper å gjøre ting som ikke handler om lagets prestasjoner å gjøre.

– Jackett viste Wolves-fansen at han mente alvor den dagen han  ble presentert som ny sjef på Molinenux, han satte de fire mest profilerte spillerne med de feteste lønningen direkte på transferlisten.

I tillegg fortalte den nye Coachen et samlet pressekorps at Karl Henry (solgt til QPR), Jamie O’Hara, og Stephen Ward ikke var med i hans framtidsplaner og får heller ikke trene med førstelaget. Roger Johnson er på lån i West Ham.

Hurra! Dyre spillere, med skyhøye lønninger, som har levert langt under pari, uten at de så ut til å bry seg nevneverdig.

– Nettopp det faktum å fjerne de urolige elementene som har vært med på å ødelegge en stor og viktig fotballklubb som Wolverhampton Wanderers, var essensielt for å få fansen over på sin side ved å gjøre det alle håpet på og nesten forlangte.

– Wolves spilte ca 80 kamper over to sesonger og vant ca 12 av disse. Det forteller om et lag blottet for lagmoral, lyst, evne eller vilje til å vinne kamper. Laget som kalles en «sovende kjempe,» med fansen over hele verden og med Premier League som arena, der alt så så bra ut før nedgang begynte.

– Etter å spilt svakt i lengre periode, og med et stor-tap mot erkerival West Brom, måtte det skje endringer- og det gjorde det. I februar 2012 skjer det. Mick McCarthy fikk sparken. Etter det har det gått rett til helvete med laget med de vakre draktene i «Old Gold and Black.»

Målsetningen er selvsagt direkte opprykk tilbake til Championship i år, et realistisk og oppnåelig mål som Kenny Jackett er riktig mann på riktig plass til lykkes med å nå. For første gang på lenge er det en positive atmosfære rundt byen med Englands kanskje mest trofaste og prøvede fans. Nå endelig med et lag det er grunnlag for å gå å se på.

Etter halvspilt sesong i League One ser det ut til at det kan gå veien for det gamle storlaget fra West Midlands. Wolves ligger på en fin tredjeplass med kun fire tap på 26 kamper og med kun tre poeng til toppen, og med en ung og sulten tropp- kan Wolverhampton Wanderers være et av tre lag som rykker opp til Championship i mai.

– Klubben med de kjente draktene i «Old Gold and Black» har alle forutsetninger for i bli et av de beste lagene på ball-øya. De har mer enn 20.000 fans på sine hjemmekamper i League One, de har som sagt ingen gjeld, en rik eier og en meget dyktig manager. Nå gjelder det bare å få på plass et par solide forsterkninger i dette overgangsvinduet som stenger 31. januar. Det er dog svært viktig.

Målsetningen etter 19 måneders mørke er selvsagt å komme tilbake til Premier League om noen år, men det skal renne mye vann gjennom Wolverhamptons gater før det er et faktum.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bør vi ikke få lov til å dø når vi selv vil?

Hvem kan stå til ansvar for å si nei, du får ikke lov å dø nå. Du får heller vente...

Årets lag i Premier League- så langt

Vi er litt over halvspilt i Premier League denne sesongen og det er dermed i grevens tid at vi ser...

Lukk