Etter det mest dramatiske året i Wolverhampton Wanderers’ 125 år lange historie, ser det ut til at klubben får det mest slagkraftige laget på like lang tid. Ruben Neves (20) er på vei for €18-20 mill.

En av hovedgrunnene til Neves ender opp i lille Wolves, er hans agent Jorge Mendes, som jobber tett med Fosun Group.


Ruben Neves (20) foto: Wikipedia.org

 

Wolves ble kjøpt opp forrige sommer av kinesiske Fosun Group, som er villig til å kjøpe de spillerne som de mener skal til for å rykke opp fra Championship til Premier League. På et år har klubben brukt imponerende £47 mill. på en hel haug med nye spillere, men også managere.

Men FIFA strenge regelverk, vedrørende Fair play, handler også om hvor mye her enkelt klubb skal kunne bruke på spillere for hver sesong. Dette er et komplisert og krevende regelverk, som ikke alle klubber kan- eller vil ta alvorlig. Les mer om dette regelverket her.

Kenny Jackett var manager da Fosun Group tok over, han ble sendt på dør med det samme, inn kom Walter Zenga som fikk kun 14 kamper før det hele var over. Inn kom Paul Lambert som tapte nesten like mange kamper som han vant som Wolves-manager, det var ikke bra nok for de nye eierne – nå er det portugiseren Nuno Espirito Santo, den tidligere Valencia og Porto-manageren som skal styre skuta.

Nettopp derfor er det kanskje ikke så sjokkerende, jo, vent, dette er faktisk sjokkerende at Ruben Neves, den yngste spilleren har vært kaptein for sitt lag (Porto) i Champions League, ser ut til å være på vei til Championship og Wolves. Fansen som ytrer seg i sosiale medier, tror det nesten ikke selv.

Det er handlekraftige Jeff Shi, som representerer Fosun Group, som er ny direktør for Wolves.

Alle som har fulgt med på det nest høyeste nivå i engelsk fotball en stund, vet at dette ikke er verken rosinen i pølsen eller verdens beste liga, men det er siste hinder før gjeve Premier League, som kan være årsaken til at 20-åringen, overraskende har takket ja til å bo i West Midlands, framfor å bo i London.

Ryktene forteller at den portugisiske storklubben, Porto, er tvunget til å selge flere av sine beste spillere, for å tilfredsstille FIFAs strenge regelverk, minus i regnskapet for forrige sesong gjør at storklubben har måtte gjøre store endringer, noe spillerstallen nå får lide under.

Også Willy Boly (26) fra Porto, er på vei til samme klubb. Forsvarsspilleren kommer på lån.

Hva som gjør Neves så spesiell?

Portugiseren har spilt nær 70 kamper for Portugal, på alle aldersbestemte nivåer, siden han var 8 år har han vært i Porto og har nær 60 kamper for A-laget. Prisen på unggutten var det dobbelte forrige sesong, og har vært linket til Chelsea, Liverpool og Juventus.

Ruben Neves har blitt sett på som en av de aller beste talentene i fotballverden under 20 år, i mange år allerede. Nå tar hans imponerende karriere en ny vending, som kan gi ham et spark i riktig retning – og til Premier League med Wolves. Han spiller defensiv midtbane, og sammenlignes ofte med Xavi (ex-Barcelona)

Sjelden har det vært mer givende å følge med klubben med de tradisjonsrike draktene, som mange husker fra Tippekampen på NRK gjennom 80 og 90-tallet.

Wolves er utvilsomt favoritter til opprykk kommende sesong. Sesongen starter 5. august, Middlesbrough hjemme på Molineux er aller første kamp.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norges flotteste 20-åring?

Astrid Smeplass, eller Astrid S som managementet hennes bestemte at hun skulle hete offisielt, er kanskje Norges flotteste 20-åring? Hun...

Sommertid = orgasmetid

Sommertid = orgasmetid. Visste du at sommertid er tiden for kåthet, nytelse og orgasme? Selvsagt visste du det, du kjenner...

Lukk