Den tradisjonsrike klubben fra West Midlands en halvtimes togreise fra millionbyen Birmingham, Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves – nekter å tape fotballkamper og er på stø kurs mot Premier League.

Lest? Premier League avgjort?

De styrtrike kinesiske eierne i Fosun Group, har brukt mye penger på endel kloke kjøp, fått inn en manager i Nuno Espirito Santo, som har lykkes i sin strategi med sin 3-4-3 formasjon. Ved hjelp av kjendis-agenten Jorge Mendes, ser det ut til at Wolverhampton er i ferd med å ta store steg i riktig retning. Endelig.

Championship, som ansees å være en bakgårdsliga i skyggen av berømte og anerkjente Premier League, men som i realiteten er en av de tøffeste og lengste ligaen i verden. Ofte en knalltøff og jevn liga med de nest beste, ambisiøse lagene som et tidspunkt har måttet rykke ned fra toppdivisjonen. 46 beinharde kamper skal spilles fra august til påfølgende mai.

Suksess-manageren på Molineux, Nuno Espirito Santo

Wolves har ikke hatt mer enn en håndfull sesonger i den attraktive og rike ligaen blant de aller beste de siste tiårene. Men Wolverhampton Wanderers var ett storlag, blant de aller beste, både på femtitallet og deler av åttitallet. Dessverre for utallige fans over hele verden, også i Norge – har nedturene stått i kø de siste årene. Fram til Fosun International kjøpte klubben sommeren 2016.

Som de fleste vet, er det slett ingen garanti for sportslig suksess å ha, eller bruke mye penger. Det siste beviset på nettopp det er Middlesbrough, som har det største budsjettet i Championship, men som nylig sparket sin manager Garry Monk.

Nuno har satt sammen en meget god trenergruppe som har trykket på de riktig knappene, lykkes med få skader på spillerne og spilt med en tilnærmet lik lagoppstilling i kamp etter kamp. Wolves har fått en luke på syv poeng på toppen av den beryktede Championship-ligaen, hvor rekordene settes for hver uke som går.

Sett i lys av tradisjoner og statistikk, vil laget som leder ligaen ved årsskifte, det være seg nedover i divisjonene, Championship eller Premier League  – enten vinne eller rykke opp. Nunos menn har kun tre tap og tre uavgjorte på 23 kamper av i alt 46, har vunnet ni av de siste ti, og slipper nesten ikke inn mål.

Forsvarsspillet som Wolves viser til, er hovedårsaken til den meget gode sesongen. Conor Coady (C), Willy Boly og Ryan Bennet holder stand, mens keeper, John Ruddy har sjeldent mye å gjøre. Både Bennet og Ruddy kom på free transfer fra Norwich i sommer, bedre avtaler kan man neppe gjøre. Nunos menn har sluppet inn 17 mål, kun 2 i november og 0 i desember.

Wolves dundrer mot Premier League og fansen elsker det selvsagt.

På midtbanen herjer den portugisiske landslagsspilleren, Ruben Neves med sine silkepasninger. 20-åringen var linket til både Liverpool og Chelsea, men valgte lille Wolves. Jorge Mendes hadde utvilsomt mye å si for den avtalen som gjorde Neves til den dyreste spilleren i Championship med en prislapp på nær £16 mill. 

Lest? Premier League – julen 2017

En overgang som også manager Santo bør få æren av, han hadde stortalentet, Ruben Neves i sin stall i Champions League med Porto før overgangen til Wolves. Roman Saiss har også tiltrukket seg enorm interesses fra storklubber rundt om i Europa, etter å ha spilt svært godt sammen med Neves på midtbanen for ulvene. Evighetsmaskinen Matt Doherty spiller alle kampene for Wolves, om han ikke er ‘døden’ nær, selv da vil han gjerne innpå. En meget viktig og god spiller for Santo.

En spiller som har overrasket stort, er den skotske venstre vingbacken Barry Douglas. Med sin fortid i Dundee United og en tyrkisk klubb. 28-åringen har gjort sin aller beste sesong i sin karriere, en dødballspesialist som dundrer inn frispark og sender lissepasninger fra sin venstre posisjon.

På vingene er det enda to portugisiske stjernespillere som har vært meget sentrale for Wolves’ suksess denne sesongen. Ivan Cavaleiro (7 mål) har vært en åpenbaring, og en av de aller viktigste spillerne i Nunos digre stall som teller 29 spillere.

På den andre vingen har Diogo Jota (9 mål) vært fantastisk, kanskje årets spiller for Wolves og i Championship. Sloss med Ruben Neves om den tittelen sammen med kaptein Conor Coady, etter vår mening. Jota er på lån fra Atletico Madrid, men skal etter all sannsynlighet skrive kontrakt med Wolves i januar-vinduet. En spiller for god for Championship ifølge britisk presse.

På topp har Wolves hentet inn en hardtarbeidende brasilianer i Leo Bonatini på lån. Også det en spiller med suksess og som vil signere snarest mulig. 23-åringen har scoret 12 mål og er utvilsomt førstevalget som spiss, for Nuno, til tross for måltørke i de siste kampene.

Disse 11 spillerne, er de som har spilt de aller fleste kampene for Wolves i det som ser ut til å bli en langt suksess-historie for den tradisjonsrike klubben – med vakre Molineux Stadium som hjemmebane.

Som om ikke dette var nok, har altså manager Nuno, en lang rekke kvalitetsspillere som kan erstatte en eller flere av de faste på laget. Uten at Wolves svekkes nevneverdig av den grunn. I den berømte ligacupkampen mot Manchester City, på Etihad, var det reservelaget som holdt topplaget unna og til ekstraomganger. En kamp det hviskes om fortsatt.

Vi nevner i fleng fra forsvar og framover: Danny Batth, Kortney Hause, Roderick Miranda, Ruben Vinagre og Sylvain Deslandes, samt Jack Price, Connor Ronan, Alfred N’diaye (på lån fra Villarreal) Helder Costa ( kostet £13 mill fra Benfica i 2016) og Bright Enobakhare. Samt den meget gode, unge keeperen Will Norris som kom fra Cambridge i sommer, er alle viktige spillere i årets sesong.

Alle disse er sannsynligvis med i planene hos manager Nuno for neste sesong, det som etter all sannsynlighet blir spill i Premier League. Skulle du være opptatt av engelsk fotball – bør du merke deg Wolves. Et lag som spiller bedre fotball enn de fleste, som underholder på et magisk nivå på sitt aller beste.

31.000 tilskuere på fantastiske Molineux vitnet at Ipswich ble slått med 1-0, for første gang på 12 sesonger, lillejulaften. Wolves-fansen er en sultefôret gjeng som ønsker å se sitt favorittlag spille blant de aller beste. I august vil drøm bli virkelighet. Som seg hør og bør, blir Nuno hyllet av fansen i løpet av hver kamp Wolves spiller.

 

Bring on Premier League!

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjæreste i 2018?

Kjæreste i 2018? Går du rundt og er singel, kan du trøste deg med at det er nær én million...

Sjette manageren sparket i Premier League!

Har man ansvaret i form av å være manager i Premier League, bør man ikke planlegge over så alt for...

Lukk