Dave «Dangerous» Edwards spilte 307 kamper for Wolves gjennom 11 sesonger. Solgt til Reading. Utskjelt og elsket, men først og fremst en god fotballspiller på nest høyeste nivå i England. Også det utskjelt Championship blir aldri fotballens hovedscene. Edwards ble et offer for kinesernes inntog i engelske fotball.

Lest? Wolves revolusjonerer Championship!

En av hele 17 spillere som har forlatt Wolverhampton siden Fosun Group tok over på fantastisk flotte Molineux Stadium. Man skulle tro at kvalitetsspillere som Edwards, en klippe gjennom mange år, ville bli savnet, men antall spillere av internasjonal topp-kvalitet som er hentet inn gjør det lett å digge de nye og bedre, og de fleste gamle heltene er borte. Edwards av alle – vet hvorfor.

Til og med spissen Nouha Dicko ble solgt. Til Hull. Av alle lag. Men, det er helt ok. Fansen er lykkelige, har troen på suksess, for aller første gang siden Steve Bull drev å dundret inn mål etter mål fra 86′ til 99′. Til slutt faktisk 304 mål. Man får tribuneseksjoner oppkalt etter seg av slikt. Fortsatt. Heldigvis.

Hva hadde skjedd om ikke Fousn hadde berget klubben fra Steve Morgan, den forrige eieren? Wolverhampton Wanderers ville vaset rundt i mørket – som en død stjerne, bokstavlig talt.

Hvor ble lyset av? Lyset er faktisk sterkere i tunnelen enn på lenge. Bare spør fansen.

Out of Darknes Cometh Light – Wolves slagord over lang tid. Vi vet hva vi snakker om. Vi, som elsker klubben, fansen, har hatt flest nedturer. Jævlig mange tilbakeslag og sure nederlag – endelig kan det være vår tur til å kjenne på lykkefølelsen, kjenne på favorittstemplet og vinne flere fotballkamper på rad. Uke etter uke. Fantastisk!

 

Det er fantastisk og uvirkelig. Skjønt vi er knapt i gang, med det som kan bli Wolves’ mest vellykkede sesong gjennom tidene, men det er ikke sikkert heller. Vi har bare lov å håpe mer enn før. Revolusjoner tar tid, men fansen stoler for første gang på lenge – på eierne. Fosun Group.

Jeff Shi, øverstkommanderende på Wolves-skuta, Fosuns representant i West Midlands-klubben med enorme ambisjoner, sa i et intervju rett etter overgangsvinduet stengte at Wolves er klare. Klare til å kjempe i toppen av Championship denne sesongen. Mr. Shi jobber i herdig som sjef for Wolves, og er i ferd med å lykkes.

We are ready now!

Jeff Shi – Chairman of Wolverhampton Wanderers

Han bruker svært mye penger, drikker øl og spanderer på fansen, både på borte- og hjemmekamper. Men Jeff er framfor alt forretningsmann, han er fra Kina og vet hva som skal til. Med Fosun har Wolves fått på plass en manager med erfaring fra Champions League i Nuno Espirito Santo.

En portugisere som har jobbet som manager for Porto og Valencia med ok suksess. Har tapt kun én kamp med Wolves. Vunnet mot Werder Bremen og Leicester før sesongstart, banket Southampton i Ligacupen, slått lag som Hull, Middlesbrough og Derby i serien. Bra start. Intet mer. Vi er i gang.

Årsak Mye penger tilgjengelig og verdens mektigste agent: Jorge Mendes. Den direkte årsaken til at det siger en portugisisk bris over Molineux Stadium for tiden.

Takket være Fosun og Jeff Shis gode forhold til viktige Mendes, har det vært mulig for ulvene å hente spillere på et meget overraskende høyt nivå. Toppspillere som også har erfaring fra Champions League, med Nuno Santo i Porto.

Ruben Neves (20), yngste kaptein for Porto og i Champions League, og 17 år og fem måneder når han gjorde sitt første mål i Primeira Liga. Kostet £15 millioner da Wolves hentet midtbanespilleren fra Porto.

Mendes var den direkte årsaken til at Neves ikke valgte Liverpool eller Chelsea.

 

Diogo Jota (20) spilte flere meget gode kamper for Porto forrige sesong og ble hentet på lån fra Porto. Vingen kan også spille spiss. Kanskje like god, og mer teknisk enn kompis Neves, et varp.

Willy Boly (26) kom i god tid før sesongoppkjøring, en kraftkar, midtstopper som minner om Sol Campbell. Selvsagt fra Porto, også han på lån. En meget viktig spiller for Wolves denne sesongen.

Roderick Miranda (26) fra portugisiske Rio Ave, kostet drøyt £3 mill. en midtstopper med kamper for aldersbestemte landslag.

Helder Costa (23) ble hentet til Wolves i juli i fjor da Fosun tok over Wolves. Først på lån, men imponerte voldsomt framover på banen og ble kjøpt i januar-vinduet i år. Kostet da £13 mill. og er utvilsomt et av de mest spennende prospektene i klubben gjennom tidene. Ble kåret til årets spiller forrige sesong. Et viktig kjøp.

Barry Douglas (27) venstre back som sees på som et varp og kjøpt for £1 mill. fra Konyaspor (Tyrkia), jaktet på av Celtic. Har imponert voldsomt.

Ivan Cavaleiro (23) signerte for Wolves i august i 2016, kostet £8 mill. har spilt for Deportivo La Coruña, ble kjøpt fra Monaco, men kommer fra Portugal. Ivan kan spille venstre ving eller spiss.

John Ruddy (30) målvakt med lang erfaring blant annet fra Norwich, kom på free transfer på kort varsel da Wolves-legenden Carl Ikeme (31) ble alvorlig syk med blodkreft i sommer. Den spilleren med lengst kontraktstid av alle. Ikeme ble Wolves-spiller i 2003. Cark Ikeme har også drakt nummer 1 også denne sesongen – elsket av Wolves-fansen, respektert av fotballfamilien, verden over.

Will Norris (24) ble hentet som kommende viktig målvakt for Wolves, fra Cambridge. Et stort og viktig talent som har årene foran seg, men som har vist så mye positive takter at han snart vil spille fast på øverste nivå, forhåpentligvis for Wolves. Pris ukjent.

Phill Ofoso-Ayeh (25) er en tysk forsvarsspiller som har erfaring fra flere tyske lag, men signerte en treårskontrakt fra Eintracht Braunschweig, til Wolves. Phill har ikke spilt kamper for Wolves pga skade.

Ryan Bennet (27) midtstopper, kom gratis fra Norwich, blir kanskje sett på som back up for de andre kanonene fra Portugal. Var i troppen som slo Southampton i Cupen.

Ruben Viangre (18) fra Monaco på lån, villig venstre back som kan få kamper for Wolves, men er i utgangspunktet hentet inn som erstatter eller cover for Barry Douglas. Ruben har flere kamper for Portugal, på aldersbestemt nivå. Har hatt Monaco som arbeidsgiver.

Léo Bonatini (23) er den eneste brassen i Nunos lag. Ukjent og ubeskrevet, spilt for anonyme Estoril i Portugal, men har de beste skussmål for å bli en god Championship-spiss. En spiller klubben er avhengig av skal fungere godt med resten – hvis målsetningen om opprykk skal holde.

Alfred N’Diaye (27) er den seneste tilføringen til den viktigste troppen for Wolves, i moderne tid. Også Alfred kommer på lån, men franskmannen har spilt i Spania for Villa Real, og ikke i Portugal. Midtbanespiller med ambisjoner om å spille for de aller beste. Det kan bety Wolves om få år.

Manager Nuno Santo har et omen, og det er at laget er én enhet, som jobber for hverandre mot et felles mål. Opprykk til Premier League. Både for spillere og trenere blir det et eventuelt et mer attraktivt, minneverdig, synlig og berikende liv i fotballens fokus via media.

Lest: Mendes og Nuno sendet Wolves til Premier League!

Noen unge nordmenn kan kanskje tenke at det er flåsete og være fan av et lag i England når man bor i Norge. Mulig det, men da har man i hvert fall et relieff, et fotavtrykk av hva man faktisk liker og ikke.

Man bør åpenbart ha vært på kamp på ball-øya for å vite hva man snakker om. Men la oss si det slik; det er en årsak til at BBC, senere SkySports satset sin eksistens på fotballen og solgte sine rettigheter til blant annet Norge, på slutten av 60-tallet.

Hvilke lag var de første på norsk fjernsyn den gang?  I regi av den berømte tippekampen, det var Wolves-Sunderland, 29. november 1969. Hugh Curran gjorde det eneste målet i kampen og Wolves hadde allerede mange fans på norsk jord.

Resten er historie.

Wolverhampton Wanderers er en stor del av tippekampens historie i Norge, men antall fans finnes over alt på kloden. I Østerrike, i Tyskland, Brasil, Sverige og i flere land i Afrika.

Felles for alle oss – er tanken på at Wolves endelig ser ut til å kunne stjele de største kirsebærene fra de aller beste lagene i Europa. Snart. Nettopp slik de gjorde på 50-tallet.

Endelig er det deilig å være fan av et lag med en agenda, et hårete mål og ikke bare en fantastisk klubb med flott stadion, enorme mengder fans og eventyrlige faciliteter, men også et fotball-lag. Et fantastisk lag.

Premier League, neste!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Philippe Coutinho forlater Liverpool!

Med en prislapp på £138 mill ser det ut til at den lenge forestående overgangen til Philippe Coutinho, fra Liverpool til...

Deadline Day – ALT kan skje!

Nå haster det for klubbene å finne den rette spilleren, haster det med å få solgt spillere som passer inn...

Lukk