Wolverhampton Wanderers er en av de mest-vinnende lag i England, og har tidligere hatt flotte statistikker som det laget med flest seire i 1. divisjon (før Premier League ble etablert), Wolves var det laget med flest tilskuere. (mer enn 90.000 mot Derby i en Cup kamp på Old Trafford for lenge siden)

Alt som kan brukes med positive fortegn om den sovende storheten begynner å bli alt for lenge siden, han klubben tatt en overdose med sovepiller?

Alt var ganske bra da Sir Jack Hayward (90) reddet klubben fra konkurs da han kjøpte Wolves som har sin flotte hjemmebane på ærverdige Molienux Staduim. En arena som Hayward bygde om, og gjorde til en av de flotteste på hele ball-øya. Sir Jack eide den falne storheten fra 1990 til 1997, da solgte han, etter å brukt mer enn £60 millioner av egne midler på klubben i sitt hjerte.

– Mannen som kjøpte klubben er nåværende eier, utskjelte Steve Morgan. Han kjøpe klubben for symbolske £10, hvis han signerte for en minimums investering på £ 30 mill. Det har allerede Mr. Morgan brukt på sine 6 år som eier. Han opplevde suksess under den sittende manager, Mick McCarthy, og fikk se sitt Wolves spille i Premier League i to sesonger etter å ha vunnet Championship, det var i sesongen 2008/2009.

De overlevde første sesong i topp divisjon med minste margin.

Molineux Stadium Foto: Birminghammail.co.uk

Sesong to er ofte den vanskeligste for alle lag, så også for Wolverhampton Wanderers. Etter å ha kun vunnet to kamper på noen og tjue forsøk, var det nok for- super-Mick, 13. februar 2012 fikk han sparken etter å ha tapt 5-1 på hjemmebane mot erkerival West Brom. Det ble for mye for fansen som krevde Irens avgang.

Mr. Steve Morgan startet med å intervju en rekke managere, Wolves lå dårlig an- helt sist i Premier League, og det var kun 13. kamper igjen av sesongen. Nettopp av den grunn var det mange managere som kviet seg for oppgaven, fordi Morgan ikke ville  gi noen garantier for noe som helst, siden utfallet om hvilken divisjon laget skulle spille i påfølgende sesong (den som avsluttes nå i disse dager) ikke var avklart.

 – Assistent-manager for McCarthy, Terry Connor fikk jobben som midlertidig manager, han vant ingen av de 13 siste kampen i PL og Wolves rykket ned til Championship. I følge lokale medier var det 11 managere som ikke fikk jobben de fatale dagene i 2012, da Executive director Jez Moxey og eier Steve Morgan ikke klarte å ta en vettug avgjørelse. Stevce Bruce med masse erfaring fra Championship og Premier League, var til intervju to ganger hos Morgan.

Han fikk aldri jobben, men tok over Hull, og rykket direkte opp med the «Tigers.» Mai 2013.

Da Wolves var klare for Championship ble Ståle Solbakken ansatt som ny manager, han fikk ca 6 måneder, før eier Mr Morgan- som på tro og ære ønsket å gi nordmannen nok tid, og minst tre overgangsvindu til å bygge sitt eget lag- gav han sparken. Tapet mot non-League laget Luton, var dråpen.

– Inn kom den nåværende manager Dean Saunders, som var spiller for Liverpool, Steve Morgan satt i styret for de røde. Saunders har ikke lykkes med noe som helst, og det har gått fra vondt til verre etter Solbakkens exit. Nordmannen hadde en tydelig plan, Dean Saunders bruker spillere der de aldri har spilt, og han virker som å ikke vite hva han driver med.

4.mai 2013 er den mørkeste dagen i Wolverhampton Wanderers moderne historie. De rykket ned til nivå tre i England, til League One.

Hva som har skjedd siden Mick McCarthy fikk sparken i februar 2012 og fram til i dag er en gåte. Fra å være en middelmådig Premier League klubb til å rykke ned to divisjoner på to sesonger er dramatisk, svært dramatisk.

Overbetalte spillere uten lidenskap, lyst, eller engasjement, vilje eller fart nok for laget de spiller for, har vært hovedårsaken. De beste ble solgt, Jarvis, Fltcher og Kightly. Ingen spillere i nærheten av deres kvaliteter ble erstattet, bortsett fra Solbakkens andre kjøp Bakary Sako som ble kåret til årets spiller. Islandske Bjørn Sigurdarson var nordmannens første kjøp, han gjorde en godkjent sesong, men var borte pga skade i en avgjørende fase.

Hvor går ferden nå Mr. Steve Morgan?

– Blir manager Dean Saunders sittende? Selges klubben til andre eiere? Klubbens planlegging foran denne sesongen hadde lite med League One å gjøre, derfor ble det aldri laget noen klausul i spillernes kontrakter, om en eventuell lønnsreduksjon ved et nedrykk. Det blir selvsagt en dyr erfaring å ta med seg til nivå tre.

De aller fleste spillerne med lange kontrakter tjener fra £25.000 til £40.000 pr uke, og har ingen planer å spille i League One. Hvilke klubber som skulle være interessert i de overbetalte lat-sabbene i Wolves.

Karl Henry, Roger Johnsen, Jamie O’Hara, Stephen Ward, Karl Ikeme, Stephen Hunt, Kevin Foley, Kevin Doyle, og Sylvan Ebanks-Blake og Dorus de Vries har etter all sansynlighet spilt sin siste kamp for Wolves. Med unntak av Hunt, Doyle og SEB er de fleste andre direktet hatet av fansen. De blir sett på som avskum, som ikke fortjener å ikle seg den vakre drakten i «Old Gold and Black».

– Wolverhampton Wanderers er tvunget til å gjøre massive endringer og få inn unge sultne spiller som er villig til å blø for klubben og for drakta. Det har man ikke sett mye av de to siste sesongene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=svQos9G06Z0[/youtube]

Til tross for at klubben så godt som er klare for nedrykk, tar mer enn 2000 Wolves supporter den lange turen til Brighton i syd.

 – Underveis i den siste kampen da alt var som mørkest for den vakre klubben fra West Middlands, mot Brighton, på deres hjemmearena settes det publikumsrekord med drøye 30.000 tilskuere, Wolves-fansen drøye 2000 i tallet starter den kjente bølgen. Brighton fansen svarer med å bli med på bølgen og dette varer i flere minutter.

Så skjer det. Brighton fansen starter å synge til Wolves-spillerne, «You are letting your fans down, bastards». Til og med andre lag ser hvor udugelige Wolves spillerne har vært denne sesongen- tabellen sier jo sitt.

Når Wolves er tilbake i toppen av europeisk fotball som de var i 50 årene, er det umulig å si noe om. Det man kan være sikker på er at det vil være lenge lenge lenge til Wolves er tilbake. Tilbake i Premier League, der den fantastiske fansen fortjener å ha sitt lag, sitt elskede Wolves.

Fansen vil uansett alltid være der. De beste av de beste -kanskje de beste i verden! Vi gråter nå, men vil alltid komme tilbake til Molineux Stadium, alltid og gang etter gang. Det er vi, fansen som er Wolverhampton Wanderers!

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Studenter selger SEX – loven bør endres

Sex-kjøpsloven gjør det vanskelig, men slett ikke umulig å være student, og i tillegg selge sex på et åpent marked,...

IDOL- Her er finalistene 2013!

IDOL 2013 har vært en eventyrlig reise for deltagere, og ikke minst TV-seere Norge rundt. Noen har fått nerver,  noen har...

Lukk