Wolves senket Besiktas og Man City på tre dager! Begge kampene ble spilt på bortebane. Kampen før dette vant Nuno Espirito Santo og hans menn, Watford med 2-0.

Men sesongen sett under ett, startet ikke så veldig bra for Wolves. Før Watford-kampen, tapte de berømte ulvene hele 5-2 på sin berømte hjemmebane, Molineux Stadium – som var kamp seks for sesongen i Premier League.

Nå 8 dager senere er hele sesongen snudd på hodet. Fordi ingen lag i den tøffe ligaen, den øverste i England, kommer til Etihad og spiller ut seriemesterne. Sannsynligvis vil ikke Manchester City tape 0-2 her igjen, verken denne sesongen eller den neste.

Å kombinere søndag og torsdagskamper, Premier League og Europe League er en nådeløs affære, særlig for lag som ikke er vant til dette hardkjøret. Wolves er ikke vant til det, men har for vane og spille mange sesonger med mange kamper per uke i Championship, gjennom mange sesonger. Allikevel er det en påkjenning, alle den tid troppen ikke er den største.

Lest? Tippekampen 50 år!

Torsdagens seier mot en gang det aller beste laget i Tyrkia, Besiktas, er sensasjonelt i seg selv. Kanskje litt heldige her Wolves, men spillerne har den nødvendige disiplinen som skal til, det fikk Willy Boly til å gjøre det avgjørende målet – to minutter på overtid. Dermed et ulvene med for fullt i gruppe K i Europa League.

Nå kommer en landslagspause svært beleilig for Wolves. Spillerne har gjort det svært bra i det siste, men slitasjen på spillergruppa kan bli for tøff. Klubben har en rekke spillere i Portugals tropp, så ikke alle får fri nå.

Seieren mot Manchester City må anses som det beste enkelt-resultatet under Nunos regime som startet sommeren 2017.

Wolves senket Besiktas og Man City på tre dager!
Foto: Vargas12.com
Wolves senket Besiktas og Man City på tre dager!

Wolves var disiplinerte jobbet som et lag, stengte igjen forsvaret der også målvakten, Rui Patricio var meget god. Når det var spilt 79 minutter, sto det fortsatt 0-0, men Wolves har ligaens raskeste spillere i Adama Traore (kjøpt fra Middlesbrough for £13 m. august 2018)

Wolves senket Besiktas og Man City på tre dager!

Traore i samspill med klubbens store spiller, Raúl Jiménez (med 3,3 millioner følgere på Twitter, The Mexican sensasion) kontret Manchester City i senk med to mål i slutten av kampen. Verdens beste manager, Pep Guardiola visste ikke helt hva som traff laget hans. Wolves vant faktisk fortjent.

Nuno Espirito Santo blir selvsagt lagt merke til som suksessmanager for Wolves. Mange større klubber og tilhengere legger merke til at Manchester City får juling – det vil komme en tid der Nuno må vurdere faktiske tilbud. Å vite at Nuno skal være manager for andre enn Wolverhampton Wanderers er ubehagelig.

Portugiseren er verd sin vekt i gull, han er populær i hele klubben av alle ansatte og alle fans. Et taktisk geni og en manager som aldri opphever seg selv framfor sine spillere. Faktisk framhever han sjeldent enkeltspillere også – så sant det er noe å prate om, setter han laginnsatsen i fokus, hver gang.

Nuno velger to forskjellige formasjoner der 3-5-2 har vært den mest suksessrike av de to. 3-4-3 var utganspunktet hans når han kom til klubben. Men ved å endre formasjon ved behov, gir det Wolves muligheter til å styrke midtbanen med én ekstra spiller.

Mot Manchester City startet lynvingen, Traore, som høyre vingback, men tok ut spissen, Cutrone, satte inn Matt Doherty og flyttet spanjolen Traore fram som spiss. En genistrek som Pep Guardiola ikke tok notis av, men som ble direkte avgjørende for Wolves’ sensasjonelle seier – mot hjemmesterke Manchester City.

Wolves har rike eiere med enorme ambisjoner i kinesiske Fosun, det er ikke verken tilfeldig eller flaks at Wolves banker de aller beste lagene i Premier League, med jevne mellomrom. Utfordringen med Europa Cup-spill og tette kamper i ligaen kommer ikke som noen overraskelse.

Klubbledelsen, manageren og hans stab samt spillerne, har visst siden mai at de skal spille mange kamper på få uker. Og Wolves er i tillegg det laget som har spilt flest kamper denne sesongen, fordi de måtte gjennom seks kvalik-kamper til Europa League, i starten av sesongen, hvor alle ble vunnet. Det gir slitasje, men også både selvtillit og muligheter til å endre ting på laget underveis i sesongen.

Wolves senket Besiktas og Man City på tre dager!
Foto: Vargas12.com

Suksess-sesongen som endte med 7. plass, endret Nuno aldri på laget. Ikke før til jul, da laget brått ikke hang helt sammen og tapte fem kamper på rad. Det endte med å legge om til 3-5-2 mot Tottenham på Wembley 31. desember. Det endte med 3-1 og seier.

Wolves brukt færreste spillere gjennom hele sesongen, pluss at laget ikke hadde mer skader enn på fire spillere på én sesong. Det er sensasjonelt lite. Sammenlignet med Manchester United, som har et helt lag ute, gjør Wolverhampton noe mer riktig enn storklubben på Old Trafford.

Ser man på tabellen, er det nettopp Manchester United som ligger på plassen bak Wolves. Ole Gunnar Solskjær og hans spillere tapte igjen, denne gang borte mot Newcastle.

Wolves er på 11. plass. Manchester United er på 12. plass etter 8 kamper.

På Molineux er det full jubel. På Old Trafford er det fullstendig kaos og krise. Kanskje er det greit at det er noen dager til neste runde?

19. oktober spilles Wolves – Southampton, 20. oktober spilles Manchester United – Liverpool. Vi tipper Wolves-fansen gleder seg aller mest.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik forblir dere kjærester!

Husker du første gang du var forelsket? Selvsagt gjør du det, det er nemlig en grunn for at det er...

Lukk