Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Det er nemlig 19 år gamle Rayan Ait-Nouri. Et av de største unge talentene på mange år i fransk og europeisk fotball. Rayan har vært linket til Barcelona og Manchester United, men det er altså Wolverhampton Wanderers som får hans signatur.

Tenk litt over hvor enormt store steg Wolves har tatt mot toppen av engelsk fotball.

Rayan Ait-Nouri (19) spiller venstre back for Angers, men blir Wolves-spiller mot prisen på £18M, etter én sesong på lån. Portugiseren Ruben Vinagre, som lenge var sett på som både ung og lovende for både klubb og landslag går på lån til Olympiakos. Med opsjon på kjøp. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!

Wolves kjøper ungt

Rayan Ait-Nouri er 1,79, han har spilt 3 landskamper for Frankrike, vært jaktet av både Barcelona og Manchester United. Hans agent heter Jorge Mendes, og derfor blir unggutten Wolves-spiller. Manager Nuno Espirito Santo har sammen med de rike eierne i klubben, Fosun International – en langtidsplan. Derfor kjøpes det unge store talenter, som skal bli framtidens storspillere i Old Gold & Black.

Fra før i dette overgangsvinduet har Wolves kjøpt og solgt spillere samtidig som Nuno Espirito Santo har signert ny kontrakt. Diogo Jota har forlatt Molineux til fordel for Liverpool. Salgssum skal være £42M. Og spisstalentet Fabio Silva (18) ble kjøpt for £35M.

Vi vet for lite om Vítor ‘Vitinha’ Ferreira (20) som kom på lån med opsjon på kjøp, fra Porto. Han vil koste £20M. neste sommer. Fernando Marcal som spilte semifinale i Champions League for Lyon, er kommet inn for £1,8M. Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Som vil gå rett inn på laget så snart han er spilleklar.

Wolves har også sikret seg Liverpools unge juvel, Ki-Jana Hoever (18) for £9M. som kan bli til £13,5M. om han spiller nok kamper. Unggutten har signert en 5-årskontrakt. Nederlenderen er nok tenkt rollen som erstatter på høyre vingback, som erstatter for Matt Doherty.

Siste spiller inn for Wolves – før den unge franske backen, Ait-Nouri, var Barcelonas Nélson Semedo (26).

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller!
Rayan Ait-Nouri Foto: Imago Images

Wolves 4.0

Nunos fjerde sesong som manager har startet så der. Seier mot Crystal Palace borte i første, tap mot Man City i andre og braktap mot West Ham med 4-0 i tredje kamp. Betyr at Wolves har endel å jobbe med framover. Det er som kjent nok av eksperter i England. Mange mener mye om mangt, og Wolverhampton Wanderers er intet inntak. Noen mener han endrer ting for raskt. Og endrer på det på det som faktisk fungerer.

Nuno har selv påstått at han har ønsket å gå vekk fra kontringsfotballen som gjorde Wolves et fryktet lag i to sesonger i Premier League. Der Manchester City blant andre ble slått både borte og hjemme. Dette er en av årsakene til at Jota ble solgt, han blir overflødig i et mer ballbesittende lag. Wolves skal holde mer i ballen og styre kampene inn i sin retning, hjemme som borte.

Å endre for mye for raskt vet vi kan få store konsekvenser. Bare spør Ståle Solbakken som forsøkte seg som manager for samme klubb for noen år siden. Det gikk ikke særlig bra. Det betyr ikke at Solbakken ikke har peiling, for det vet vi jo han har. Men det betyr at Premier League ikke er stedet å eksperimentere for mye – for raskt. Nuno bør kanskje gå tilbake til tegnebrettet og begynne litt på skrætsj.

Mot West Ham så alle Wolves-spillerne ut som de verken hadde tro på Nunos plan eller egne ferdighet. Spillerne var umotiverte og løp for lite. Forsvaret lakk som en sil og tapet kunne vært betydelige større om det ikke var for en god målvakt i Rui Patricio.

Wolves signerer ung fransk landslagsspiller! Noe som er uvant all den til Nuno velger ofte portugisere til sin tropp. I skrivende stund er det flere portugisiske spillere – på landslaget til Portugal og på Wolves – enn portugisere i alle andre klubber i Portugal. Til sammen.

Ingen forberedelser

Nye ansikter, ny taktikk og lite ferie. Alt er annerledes foran denne sesongen i Premier League.

Wolves spilte uvirkelig mange kamper og stoppet på 59 totalt forrige sesong. Det endte med formsvikt og slitne ben i en kanskje litt for liten tropp. Med ingen pree season, men rett på en ny sesong, er det ikke rart at resultatene ikke kommer. Nå må Wolves rett og slett spille seg gode.

Spille seg i form og få overskudd gjennom nok hvile mellom kampene for å få overskudd til å prestere på toppnivå igjen.

En spiller som Joao Moutinho (34) spilte neste alle kamper forrige sesong, men forsvant mer og mer utover jo mer han spilte. Det får konsekvenser fordi han er én viktig brikke på midtbanen som må fungere for å få tilfredstillende resultater. Moutinho er som alle vet en klassespiller, emn ingen ungdom lengre, kanskje bør han få vike plassen til yngre krefter? Litt oftere.

Europa League hadde sin pris

Dårlig eller ingen forberedelser hjelper lite når lag på motsatt banehalvdel har fått optimale forhold med nok hvile og treningskamper. Derfor er det en ulempe for Wolves å ha spilt kvartfinale i Europa League, for første gang på 48 år. De er en erfaring rikere, men det har også kostet laget mye.

Hadde Wolves scoret på straffen mot Sevilla, kunne Nuno og hans menn gått hele veien. Slik ble det aldri. Europa League hadde sin pris.

Nå har ulvene fokuset på Premier League og en bedre plassering enn syvende plass. Men da må Nuno få spillerne sine til å tro på prosjektet og få dem i form litt brennkvikt. Samtidig må resultatene komme slik vi forventer av den ambisiøse klubben.

Så langt i dette overgangsvinduet har klubben som spilte på tredje-nivå (League One) for seks år siden, brukt 1,2 milliarder kroner på spillere.

Kapteinen Conor Coady (27), som nylig debuterte for England, og som er kalt inn til troppen på ny, har spilte samtlige kamper for Wolves i to sesonger på rad. ‘Scouseren’ skrev under ny kontrakt med Wolves som binder ham til Molineux og Wolves i fem nye år.

Vi håper på en positiv utvikling utover sesongen. Overgangsvinduet stenger mandag 5. oktober.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegavene finner du billigst på nett!

Julegavene finner du billigst på nett! Det er kun tre måneder igjen av året – du har ikke engang rukket...

Lukk