Wolves sikter mot stjernene. Wolverhampton Wanderers, klubben med de vakre draktene, som mange nordmenn har blitt kjent med gjennom den legendariske Tippekampen på NRK i sin tid. Best kjent som Wolves – har nye eiere og enorme ambisjoner. 

Draktene kalles i følge fansen, ikke oransje, Old god and Black. Hovedfargen er altså gull, og nå sikter den tradisjonsrike klubben mot toppen. For å bli værende.

Kinesiske Fosun Group har allerede svidd av £15 millioner på nye spillere i sommer. Flere kommer i januar. Klubben som spiller sine kamper på flotte Molineux Stadium og i Championship i England, ledes av italieneren Walter Zenga. Keeperen du vet. Han som ble kåret til verdens beste målvakt tre sesonger på rad på nittitallet. For Italia.

Zenga tok over i sommer etter at Jeff Chi, den nye direktøren, sparket Kenny Jackett med det samme. Sånn er fotballen blitt. Jeff Chi ville ha sin mann på plass fra start. Og det er nevnte Chi som legger stort press på sin manager og sitt lag, med å gå ut med store vyer og voldsomme målsetning.

I et intervju med lokalavisen Express & Star er den ellers så beskjedne kineseren, tøff i tryne.

Wolves sikter mot stjernene.

Wolves sikter mot stjernene

Manchester United er blant de aller største klubbene i verden, verdsatt til ca £2bn. Om ti år, skal Wolverhampton Wanderers være større. Både på og utenfor banen. Faktisk så har jo Wolves engang vært minst like stor som de ‘røde djevlene’ i sin tid, men det begynner å bli veldig lenge siden.

Selvsagt vil det ta tid å bygge opp et lag i den moderne fotballen, men Leicester brukes nok et gang som et bevis på at det er mulig.

“When Chairman (Guangchang) Guo (Fosun chairman) came to the club they told him it’s at least a 10-year plan.

I told them Manchester United is now worth £2bn. They said ‘woah, so big a club’.

“They told me Wolverhampton should be like that in the future! I told them it’s high pressure but I will try my best. It will take some time.”

Jeff Chi

Foreløpig ligger Wolves rundt tiendeplass i det som er divisjonen under Premier League. Målsetningen er å ligge på Play Off, (topp seks) til jul. For så å få til et slagkraftig godt lag med kontinuitet og flere seire enn alle andre. Noe som til slutt skal være godt nok til å rykke opp til våren.

Det skal ifølge intervjuet, være fra da det skal skje.

Walter Zenga har hatt gode og dårlige dager på den korte tiden han har vært sjef på Molineux. Han opplevde sin verste dag en lørdag i september, da han og spillerne hans tapte 4-0 mot Barnsley, på hjemmebane. En av de bedre dagene, kom påfølgende tirsdag, der Wolves spilte skjorta av Newcastle – borte. Slik er fotballen i Championship. Alle kan slå alle.

Med et helt lag av nye spillere fra en rekke forskjellige nasjoner, der mer enn halvparten aldri har spilt i England, vil det åpenbart ta tid å bygge et godt nok lag som kan vinne kamp etter kamp, uke inn og uke ut. I denne ligaen er det også et nådeløst antall kamper. Ofte to til tre kamper per uke, hele 46 seriekamper totalt fra august til mai.

Til tross for en rekke kjøp, er det ingen garanti for sportslig suksess. Mangt et ambisiøst lag ønsker å rykke opp til Premier League. En rekke rike eiere, deriblant hos Aston Villa, Norwich og Newcastle, vil gi alt for å komme tilbake, der de store kampene og pengene er. Wolverhampton, med sine kinesiske eiere, er rikest i Championship, og nummer 4 i England. Bare Chelsea, Arsenal og Manchester City er rikere.

Utgangspunktet kunne neppe ha vært bedre for Wolves nå.

Mange nordmenn følger godt med i Championship, det er direkte trist og på grensen til en skandale at ingen TV-kanaler velger å sende fra denne meget spennende ligaen, denne sesongen. Wolves er verdt å se på nå – og i tidene som kommer. Garantert!

Kilde: Express & Star

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spar penger – ikke kast mat!

Norsk mat i form av råvarer er kanskje best i verden. Dessverre kaster vi ca 50 kilo mat i året,...

Lukk