Et av Ståle Solbakkens første kjøp,  østerrikeren Georg Margritter (24) sier rett ut at de fleste etablerte spillerne i den tradisjonsrike klubben Wolverhampton Wanderers ikke var nok innstilt på å vinne fotballkamper.

– Det var gode navn på papiret, men de orket ikke engang jobbe på trening under den siste treneren som nylig ble sparket, Dean Saunders.

Lokalavisen Express&Star gjengir et intervju den østeriske midtstopperen gjorde med en avis som er knyttet til hans forrige klubb, Austira Wien. Margritter er ikke nådig i sin dom over spillerens innstilling.

Wolves burde ha beholdt Ståle Solbakken, han hadde en plan, og var streng med spillerne, han ville at vi skulle spille moderne fotball, få spillere raskt fram i banen for å skape press. Han fikk alt for kort tid, og når Dean Saunders kom var det tilbake til britiske «måk og mæl», med litt løping innimellom, holdningen gikk ned med det samme.»

«For meg så det ut som om de fleste såkalte stjernene i laget, var fornøyd med å kjøre digre biler og ha en feit lønn i Championship, og at de ønsket å være kasteball i Premier League», fortsetter Margeritter til den østeriske avisen.

– Når man ser på resultatene den tradisjonsrike klubben har hatt de to siste sesongene, er det absolutt grunn til å ta midtstopperens påstander til seg. Wolves vant 5 kamper i Premier League, de vant 9 inneværende sesong i Championship, det gir 14 seire på 84 kamper over to sesonger! Klubbens verdier er mer enn halvert, og eieren Steve Morgan er en slagen mann.

Klubben har foreløpig ingen nye sjefstrener etter at manager Dean Saunders fikk sparken etter nedrykket. De trenerne som til nå har lavest odds for å kunne ta over den synkende skuta på Molineux er for mange kjente og gode manager navn. Verdt å nevne er Kenny Jackett, (sa opp selv i Millwall), Steve McClaren, (Tidligere Middlesborogh og England), og Owen Coyle, (Tidligere Bolton), sjansen er allikevel stor for at det ikke blir noen av disse nevnte kandidatene.

– I følge den britiske lokalavisen i Wolverhampton, er det store forskjeller i inntekter for klubben som rykket ned fra Prmier League forrige sesong. Mer enn 50 personer har allerede fått permisjonsvarsel pga den forventede inntektssvikten pga nedrykket også denne sesongen. De best betalte spillerne tjener £30.000-£35.000. pr uke, og klubben har ingen klausul som sier at spillerne må ned i lønn etter at klubbe gikk ned til tredje nivå i England.

Man skal ikke måtte ha studert matematikk på svært høyt nivå for å forstå at de best betalte spillerne må vekk, og det raskest mulig.

– Jez Moxey er klubbens Chief Executive, han sitter og styrer det meste i klubben og har får eller ingen fotballfaglige personer i sin ledelse. Dette skal Midlandsklubben gjøre noe med. Inn skal det komme en ny fotball trener, han skal trene laget til daglig, plukke ut laget, og lede dette under kamp. Altså en «Coach», mer enn en manager.

Nøkkelen er at en person skal være overordnet denne «Coachen», og han jobber allerede i klubben, Kevin Thelwell skal stå for fotballutvikling og rekruttering samt være støtteperson for hele trener-teamet. Dette er gjort med stor suksess i Wolves´s største konkurrent West Brom.

Wolves har en rekke gode spillere som til nå ikke har fått vist hva de kan. Margeritter er en av disse. Hvis klubben med de kjente draktene i «Old gold and Black» klarer å kvitte seg med overbetalte spillere. Spillere som ikke er interessert i å blø for klubben og drakta, og starte en ny sesong i League One, med en ny manager som kan snu den negative spiralen med unge sultne spillere, så kan Wolverhampton Wanderers allikevel ha en framtid som storklubb.

Akkurat nå er den sovende giganten i dypeste dvale.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Petter Stordalen flørter med Sverige og svenske-fiffen

Petter Stordalen(50) bruker 16.mai til å feste, og er det noe Porsgrunn-mannen kan så er det å feste. Alle fester...

216 millioner kroner i Viking Lotto er ny rekord

En mann i 60 åra fra Tromsø prikket inn hovedpremien på uvirkelige 216.000.000 kroner i Viking Lotto. Det er ny...

Lukk