Wolves uten tap i pre-season! Ståle Solbakken (45) fikk bare 6 måneder som trener for Wolverhampton, så var det slutt. Deretter tok Dean Saunders over, og det gikk fra vondt til verre, og Wolves måtte ta den tunge veien fra Championship til League One. 

– Alle som kjenner Solbakkens kvaliteter som fotballtrener, vet med sikkerhet at han hadde klart å snu den negative trenden i den tradisjonsrike tidligere storklubben. Dessverre fikk han ikke muligheten til å bevise dette, og måtte gå etter et forsmedelig tap mot Luton i Ligacupen. (1-0)

Med et par kamper med en bedre utfall kunne Wolves ha vært et helt annet sted, med Solbakken ved roret, i stedet for å prate på TV. Trist, men sant.

Wolves uten tap i pre-season!
Molineux Stadium “out of darkness cometh light” Foto: Flickr/ GrantClover

Nå derimot ser det ut som noe ha skjedd i byen rett ved Birmingham i West Midlands, som har tusenvis av norske supportere.

Wolves uten tap i pre-season!

Kenny Jackett sa opp sin stilling som manager i Millwall, samme dag som Saunders fikk sparken ved sesongslutt. Han fikk jobben som Coach, en stilling litt annerledes enn en manager, men kort fortalt er den fotballfaglige jobben og ansvaret for laget den samme som for en manager.

Han slipper å gjøre ting som ikke handler om lagets prestasjoner å gjøre.

Jackett viste Wolves-fansen at han mente alvor den dagen han  ble presentert som ny sjef på Molinenux, han satte de fire mest profilerte spillerne med de feteste lønningen direkte på transferlisten.

I tillegg fortalte den nye Coachen et samlet pressekorps at Karl Henry (solgt til QPR), Jamie O’Hara, Roger Johnson og Stephen Ward ikke var med i hans framtidsplaner og får heller ikke trene med førstelaget.

Hurra! Dyre spillere, med skyhøye lønninger, som har levert langt under pari, uten at de så ut til å bry seg nevneverdig.

– Nettopp det faktum å fjerne de urolige elementene som har vært med på å ødelegge en stor og viktig fotballklubb som Wolverhampton Wanderers, var essensielt for å få fansen over på sin side ved å gjøre det alle håpet på og nesten forlangte.

Wolves spilte ca 80 kamper over to sesonger og vant ca 12 av disse. Det forteller om et lag blottet for lagmoral, lyst, evne eller vilje til å vinne kamper. Laget som kalles en “sovende kjempe,” med fansen over hele verden og med Premier League som arena, der alt så så bra ut før nedgang begynte.

– Etter å spilt svakt i lengre periode, og med et stor-tap mot erkerival West Brom, måtte det skje endringer- og det gjorde det. I februar 2012 skjer det. Mick McCarthy fikk sparken. Etter det har det gått rett til helvete med laget med de vakre draktene i “Old Gold and Black.”

 Nå, rett før sesongstart for 2013/2014 sesongen ser man konturene av et ungt og nytt Wolves. Ny sjef, unge sultne spillere som elsker å spillefotball og som får lov til spille slik det spilles best. Med å vinne kamper.

– Med 11 mål og 7 mål i mot så er det fortsatt mye å rette på for Kenny Jackett. Poenget er at laget scorer oftere flere mål enn motstanderen, som resulterer i at kamper vinnes i stedet for tapes. En vane som de fleste Wolves-spillere ikke kjenner så godt, ennå.

– 4 seire og en uavgjort i fem spilte pre-seson kamper er medisin til det åpne blodige fotballhjerte til samtlige wolves-fans. Kun uavgjort mot Championship-laget Barnsley borte, ødela en fantastisk rekke treningskamper.

Målsetningen er selvsagt direkte opprykk tilbake til Championship, et realistisk og oppnåelig mål som Kenny Jackett er riktig mann på riktig plass til lykkes med å nå.

Siste kam før det braker løs spilles på Molineux Stadium, på andre banehalvdel står spanske Real Betis som til daglig spiller i  Primera División. Wolves scorer garantert mål, og vinner trolig. 

For første gang på lenge er det en positive atmosfære rundt byen med Englands kanskje mest trofaste og prøvede fans. Nå endelig med et lag det er grunnlag for å gå å se på.

Bring on League One!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sliter du med å være mann?

Sliter du med å være mann? Norske kvinner vil ha menn i ordets rette forstand, ikke en fyr med utelukkende...

Lukk