Endelig starter den engelske fotballen igjen med en ny sesong, for alle som elsker engelsk fotball er perioden mellom en ferdig- og en ny sesong et helvete. Heldigvis har det vært fire uker med VM-fotball, bare for å døyve den verste abstinensen, selv om VM-fotball ikke blir det samme som god, ekte engelsk Championship.

I den nest øverste ligaen i England, den rett under selveste Premier League, der det fortsatt lukter mugg i garderobene, der mange på tribunen fortsatt røyker rullings og spillerne har skinnskjegg og mangler fortenner. Ikke mange, men noen. Sjelen i engelsk fotball ligger ikke i Premier League, den ligger hos de supporterne og hos de klubbene som fortsatt må kjempe for å overleve, både økonomisk og sportslig.

Endelig skal det spilles kamper nesten hver eneste dag uka igjennom.

Skuffelsen, gleden, håpet, nederlaget, tårene, lidenskapen, tabellen, seirene, tapene, målene, skadene, engasjementet, samholdet, laget, tribunen, fansen, fargene og ønsket om at laget i våre hjerter skal gjøre det best mulig.

Kan Wolves f.eks rykke rett opp fra League One, med bare en sesong i Championship, for så opprykk til Premier League? Selvsagt kan de det, men det blir vanskelig. Veldig vanskelig.

Molineux Stadium is our Church, Wolves is our religion! Foto: Flickr/ Retroscania!

Fra 9. august til langt ut i mai 2015 varer en sesong i Championship på ball-øya. 46 tøffe kamper skal spilles, og det gjennom en lang og hard vinter. Det er ingen spøk Ole Gunnar Solskjær og hans spillere i Cardiff skal gjennom. De vet åpenbart hva de går til, men de som tror det finnes lette fotballkamper, vil tape flere enn de vinner .

Bare spør Ståle Solbakken. Han fikk bare et halvt år som sjef for ulvene, dessverre. Han kunne ha snudd trenden i laget, men fikk ikke nok tid.

Nå er det Kenny Jackett som styrer den vakre Wolverhampton Wanderers-skuta. Det har han gjort siden i fjor sommer, og han klarte å få Wolves opp fra League One til Championship på første forsøk. Imponerende nok, men å komme seg ut av bakgårds-ligaen er slett ikke like enkelt som å rykke opp fra «2.divisjon» i England.

Den kommende sesongen er kanskje den tøffeste på svært lenge. Det finnes 10 lag, kanskje 12, som kan sloss om de to øverste og viktige plassene som gir automatisk opprykk til den gjeveste ligaen.  Det blir et langt og knalltøft bikkjeslagsmål, der det laget med bredest tropp med jevnt gode spillere på alle plasser, samt det laget som unngår alvorlige skader på sentrale spillere- kommer langt.

Wolves har klart å snu den vonde trenden som gjorde at laget rykket ned fra Premier League til League One, altså to divisjoner- på kortest mulig tid. Mye takket være Kevin Thelwell og trener Kenny Jackett. Sammen har disse klart å begynne å vinne langt flere kamper enn de taper, en viktig egenskap for et fotball-lag som ønsker å ha størst mulig suksess. Det vil utvilsomt lagets eier, styrtrike Steve Morgan som kjøpe klubben for £10 av legenden Sir Jack Hayward i 2007.

Carl Ikeme, Championships beste keeper? Foto: Flickr/ momomama2013

Thelwell fungerer som det vi kjenner som en sportsdirektør i Norge, Kenny Jackett tar seg kun av laget og spillerne, resten- tar Kevin Thelwell seg av. En smidig løsning som frigir masse tid og energi for trener som skal plukke det beste laget som fungerer optimalt til enhver tid. Hos Wolves har det meste fungert svært godt etter at Jackett og Thelwell har funnet hverandre. Heldigvis.

Her er Wolves-troppen bare timer før seriestart, Bakary Sako, som ironisk nok er en spiller som Ståle Solbakken kjøpte, og som har vært en stor suksess. En spiller som enda kan forlate Wolves, men som har fått drakt nummer 10, et nummer som forplikter, enda legende Steve Bull alltid hadde drakt nummer 9.

Det drakt-nummeret er det Leon Clarke som har fått denne sesongen, han kom fra Coventry forrige sesong, men har vært i Wolves tidligere med blandet suksess. Clarke er en bedre spiller nå enn sist gang han hadde Wolverhampton Wanderers som sin arbeidsgiver. Andre navn det er verdt å ta fram som kan gjøre en forskjell for Wolves er Carl Ikeme. Målvakta som hadde sin beste sesong i Wolves forrige sesong. Kanskje divisjonens beste keeper.

Michael Jacobs en annen svært god spiller forrige sesong og var Wolves’s viktigste spiller sammen med Kevin McDonald. Sist nevnte, Bath, Ricketts, Sako og Ikeme var alle på årets lag for League One forrige sesong.

Scott Golbourne, Richard Stearman, Sam Ricketts, Danny Bath og Matt Doerthy var utvilsomt den beste forsvarsrekka i fjor, men om den holder i Championship er foreløpig ikke godt å si. Det er snakk om at Jackett ønsker seg en midtstopper og en spiss før sesongstart.

Vingen, Rajiv Van La Parra er en av få nye spillere som er kommet til Molienux denne sesongen, han kom fra Heerenveen. Tommy Rowe, også han ving, kom fra Peterborough. Mange tror at dette er spillere som kan erstatte nevnte Sako, om han blir solgt til en bedre liga og en større klubb.

Nouha Dicko skal score målene sammen med Leon Clarke, itillegg skal 19-årige Max Clayton være på vei fra Crewe Alexandra, om det blir en enighet om en kompensasjon pga spillerens unge alder- klubbene i mellom.

 Det eneste problemet for Wolves, foreløpig, er for mange spillere i stallen- med lange kontrakter. Spillere som slett ikke er med i Kenny Jackets planer. Spillere som har fått tillit av tidligere manager Mick McCarthy, men som har gjort alt annet enn å sloss for drakta. Jamie O’hara, Roger Johnson, Kevin Doyle og Stephen Ward er £20.000+ i uka- lønnsmottakere, summer som ikke henger på greip. Spesielt med tanke på at ingen av disse har fått utdelt noe draktnummer og skal ikke bidra med noe som helst i en tøff sesong i Championship.

Det sier jo sitt når alle disse fire spillerne har vært til salgs, men ingen klubber tør å satse sine penger på de, åpenbart grunnet holdningene de har vist hos Wolves. Ward var riktig nok på lån til Brighton med en viss suksess, men det er ikke kommet noe konkret bud på iren.

Favoritter til å vinne årets Championship er Derby, Cardiff, Middlesborough, Wigan, Fulham, Norwich, Nottingham Forrest, Watford blant flere. Det blir en forrykende, spennende og begivenhetsrik sesong. Forhåpentligvis også for alle millioner av TV-seere verden over.

Og selvsagt for alle oss som elsker Wolves.

Norske fotballmedier vil følge Championship generelt, og Cardiff spesielt denne sesongen grunnet en norsk trener i en av verdens tøffeste ligaer. Fredag 8. august kan du følge Ole Gunnar Solskjærs første kamp i Championship, borte mot Blackburn.

Søndag 10. august er sesongstart for Kenny Jackett og Wolverhampton Wanderers, direkte på SKYSports og  TV2 Sport, Wolves-Norwich kl 1700.

#ComeonyouWolves!

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Virker ikke pikken din som du ønsker?

Da kan løsningen være her. Du som er opptatt av et godt liv ønsker selvsagt også å ha et godt...

Pensjonist-fylla øker!

De fleste eldre som er friske, liker å være sosiale. De er langt oftere ute og reiser nå enn for...

Lukk