Wolves vinner i overgangsvinduet, noe som også er tvingende nødvendig. Den gamle storklubben som mange husker fra Tippekampenens barndom, har slitt gjennom hele sesongen. Strengt tatt siden midten av forrige sesong, som også ble manager Bruno Lages bane.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Vil Wolves klare å berge plassen i Premier League?

Mario Lemina

Nå har eierne endelig fått på plass den manageren de har jaktet på i fem år, Julen Lopetegui, spanjolen ser ut til å ha fått åpent sjekkhefte. Den tidligere Sevilla, Real Madrid og spanske landslaget-sjefen har allerede hentet Matheus Cunha (23) fra Atlético Madrid.

Les også: Wolves har sparket manageren

Matheus Cunha er klubbens dyreste spiller, angrepsspilleren kommer på lån nå, fra den spanske storklubben, men blir kjøpt i sommer for €50m.

Januarvinduet er som kjent en litt mer krevende periode å handle spillere i. Fordi det er midt i en sesong og managerne som vil handle, ønsker å ha på plass en erstatter før man tør å selge. Nettopp for ikke å bli sittende med svarte-Per og en spiller for lite, resten av sesongen.

Julen Lopetegui har i lys av sin erfaring og store nettverk, haugevis med spillere på blokka. Mario Lemina (29) er neste spiller inn på ærverdige Molineux Stadium. Den nye manageren har et fjell og bestige, unngå nedrykk, koste hva det koste vil.

Lemina har erfaring fra spill i Premier League, midtbanespilleren har vært innom både Fulham og Southampton. Men også storklubber som Juventus og Marseille. 29-åringen koster €10m. fra franske Nice.

Wolves vinner i overgangsvinduet
Ruben Neves kaptein på Wolves Foto: Copyright Vargas12.com

Pablo Sarabia

Wolves vinner i overgangsvinduet, noe som kan gjøre at den tradisjonsrike klubben i Old Gold & Black, berger plassen i Premier League. Den engelske toppligaen er svært attraktiv, kanskje mer enn noen gang, når man ser hvilke budsjett, managere og spillere de mindre klubben makter å tiltrekke seg.

At “lille” Wolves henter Julen Lopetegui, en av Europas beste og mest meritterte managere, er oppsiktsvekkende nok. Men å beholde Ruben Neves i fem sesonger og i tillegg handle spillere for en halv milliard kroner, forteller oss at det må satses om man skal klare seg i Premier League.

Jada, vi vet at det ikke finnes noen garanti mot å berge plassen, uansett hvor mye penger man bruker. Det kan dog fort være løsningen også, om den rette manageren er på plass. Og det føler vi at det er hos Wolves nå.

Julen Lopetegui har en plan for den krevende jobben i å berge Wolves fra nedrykk. En viktig brikke i det spillet heter Pablo Sarabia (30) og kommer til Wolves fra PSG.

Pablo Sarabia har landskamper for Spania, mer enn 100 kamper for Sevilla og kjenner dermed Lopetegui godt fra før. En målfarlig offensiv midtbanespiller som vil gå rett inn på en allerede strålende midtbane hos Wolves. En glimrende signering som koster Wolves omlag £5m.

Hvorfor skal en god spiller reise fra Paris til regntunge Wolverhampton, tenker du kanskje? Spilletiden har blitt begrenset i PSG og når en manager man har et godt forhold til, gir deg et godt tilbud og kanskje mer spilletid – er det ofte nok.

João Gomes

Wolves vinner i overgangsvinduet fordi eierne, kinesiske Fosun er villig til å bruke mye penger i et overgangsvindu som sjeldent er særlig spennende. Med visse unntak.

For noen år siden ble faktisk Liverpools superstjerne og toppscorer, Fernando Torres signert i januarvinduet. Han kostet Chelsea £50m. i 2011, som den gang var veldig mye penger, også for en stjernespiss.

Les også: Lopetegui kjøper seg ut av trøbbel

Ruben Neves, Wolves-kapteinen og kanskje lagets beste spiller kan være på vei til Barcelona, men overgangen blir ikke materialisert før til sommeren, om i det hele tatt. Vi tror Lopetegui vil gjøre alt han kan for å beholde sin maestro i klubben – én sesong eller to til.

Ruben Neves er den eneste som er igjen, av samtlige Wolves-spillere som rykket opp fra Championship med Nuno Espirito Santo som sjef i 2017/2018-sesongen.

Den siste spilleren som Wolves henter foreløpig, i dette overgangsvinduet er 21 år gamle João Gomes fra den brasilianske klubben CR Flamengo. Prislapp: €17m. Gomes fra Brasil er også en offensiv midtbanespiller, men kan også brukes som ving.

Vi tipper at Adama Traore, den spanske lynvingen hos Wolves, blir en av flere spillere som finner ny arbeidsgiver.

Om du liker denne artiklene eller andre artikler på Vargas12.com, meld deg på vårt nyhetsbrev. Det er alltid gratis og helt uten betingelser.

Vargas

Pin It on Pinterest