Har du sterke meninger og ønsker å ytre deg i sosiale medier, i kommentarfelt og i sosiale sammenhenger? Bør du kanskje stå frem med fullt navn? Eller er det innafor å skrive som anonym? Vil du da tørre å kalle en spade for en spade, om du var anonym, eller er det lettere å bruke skjellsord fordi ingen vet hvem du er?

Lest? Kommentarfeltets pingle …

Hvorfor det?

Dessverre er det det slik for veldig mange. Heldigvis har en rekke aviser og nettsider valgt å fjerne kommentarfeltet nettopp av den grunn, at Ola og Kari Nordmann ikke makter å oppføre seg som folk. Men velger å være usaklig, bruke vulgære ord og uttrykk og kommer ofte med trusler i den anledning.

Fordi det er en stor dose frustrasjon, aggresjon du må ut med, og “fasit svar” du sitter med, som du ønsker å ytre til alle idiotene rundt deg, fordi du er så smart? Eller fordi du ikke makter å få bedre argumenter enn dine egne i mot deg, særlig om vedkommende er kvinne og du er en mann? Kjenner du deg igjen, din tulling?

Ytrer du deg i kommentarfelt i sosiale medier? Anonymt, hvor du kritiserer andre, uten å vise hvem du er? Da er du en lort.

Ikke alle norske menn er drittsekker, verken anonymt eller via kommentarfelt i sosiale medier. Men de er i et gedigent flertall på lik linje for alle mennene som tar sine egne liv, krasjer mest i trafikken og havner i alvorlige ulykker. Menn tar større sjanser med sitt og andres liv og tror ofte de kommer unna med det.

Ytrer du deg i kommentarfelt i sosiale medier?
Lisbeth Salander (Noomi Rapace) lot seg ikke utnytte og tok hevn på sin måte Foto: Flickr

Ytrer du deg

Menn kan nemlig være stygge i kjeften særlig kvinner, men ofte kun om de kan være anonyme.

Dessverre finnes det tusenvis av eksempler av patetiske menn som tror de vet bedre enn alle andre, kvinner som menn. Menn har denne ufordragelige inkompetansen – å tro at de vet best i alt. Vi kjenner mange som oppfører seg på denne lite sympatiske måten.

Og vi kjenner en hel haug med damer, som er mye smartere og klokere enn mennene de omgås ofte, jobber for- eller med. Kvinner er og blir det smarteste og sterkeste kjønn, det er bare kvinnene som vet det sikkert ennå.

I de fleste tilfellene vi ser et par omgås andre mennesker, enten det er på et hotell, i en restaurant, i et butikk, på et kjøpesenter, om bord i et fly eller andre steder.

Eldre

Eldre som unge par, er det kvinnen som tar initiativet, enten noe skal betales, bestilles eller omtales. Mannen står bak henne i betryggende avstand – fra dette skrekk-scenarioet å komme i kontakt med fremmede.

Du bør sjekke denne påstanden så snart du har sjansen å se vi har helt rett.

Ytrer du deg i kommentarfelt, bør du vise respekt for den du argumenterer imot og de du diskuterer med. Vi tok sjansen på å bli med i en debattgruppe på Facebook, den som heter, “Trumps verden” hvor mange tilhengere av den amerikanske presidenten ytrer seg ofte. Ikke er det særlig pen lesning, spesielt fra de man diskuterer med- og i mot. Du får så hatten passer og i en liten hyggelig og usaklig tone – som forventet.

Menn som hater kvinner

Martin Vanger, selve symbolet for menn som hater kvinner. Riktig nok og heldigvis kun fra boken og filmens verden. Stieg Larssons fantastiske trilogi om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist sin tøffe kamp mot økonomisk kriminalitet, en gal bedriftsleder og en pedofil overlege – har mange mørke sider.

I filmen basert på boken “Menn som hater kvinner” møte vi styggen personlig, Martin Vanger. En mann som hater kvinner for alt i verden.

Forfatteren beskriver mannen tidlig i boken som både generøs, hyggelig, hjelpsom og sympatisk. Typiske trekk hos en psykopat som legger alt inn på å bli likt av sine omgivelser. Så smeller det plutselig. Når han får bytte sitt i fellen.

VG.no

Dårlig gjort å sammenligne Martin vanger med norske menn tenker du kanskje? Mulig det, men har du tatt en titt i et kommentarfelt på Facebook eller i VG, vil du finne mang et likhetstrekk i hans livssyn og meninger. Kvinner er fritt vilt.

Martin Vangers type mann, psykopaten og den voldelige figuren, lever utvilsomt i beste velgående.

Du har kanskje møtt en psykopat selv, som du ikke er helt sikker på om vil drepe deg når han får sjansen? Nesten halvparten av alle norske kvinner har opplevd vold i nære relasjoner i løpet av livet.

Nesten halvparten, la oss si 40 prosent. Er det virkelig mulig?

Selvsagt bør det være både temperatur og engasjement i de fleste debatter, det være seg på Facebook, på blogg eller i nettavisenes kommentarfelt – nå har det gått for langt og vi finner svært få operative kommentarfelt igjen. Facebook og VG holder foreløpig stand. 

Det vil si. Facebook fungerer i den form at man kommuniserer via kommentarfeltet, forsvinner den muligheten legges jo verdens største sosiale medie plattform ned. Noe som foreløpig ikke er særlig sannsynlig.

Facebook

Ytringsfriheten er selvsagt viktig, det derfor det er så synd at man ikke kan få ytre seg der mulighetene burde ha vært, der kunnskapsrike mennesker bruker mye av sin tid for å publisere viktige og gode artikler. Både I nettaviser og i sosiale medier.

Vargas12.com har ikke ofte kommentarer fra vår lesere, usikkert av hvilken grunn, vi tror rett og slett folk flest ikke tør å kommentere, verken positivt, negativt eller komme med trusler mot oss, fordi denne bloggen er kjent for å ta tyren ved hornene – om noen skulle yppe til bråk.

Vi er selvsagt alltid hyggelige mot alle som oppfører seg som folk.

Om du har en ærlig og oppriktig mening om kommentarfeltenes død, hører vi selvsagt gjerne fra deg. Vi kommer aldri til å stenge kommentarfeltet. Vi lover å holde åpent døgnet rundt, hele året.

Vargas

Pin It on Pinterest