Zlatan og hans venner på Sverige møtte nådeløse italienere i andre kamp i gruppe E. Som kjent, vinner nesten alltid Italia når de tar ledelsen, så også denne gang. Azurri gjorde mål rett før slutt i en kamp som var jevnspilt og til tider kjedelig.

Sverige er dessverre på vei ut av EM før de har fått vist hva de er gode for. Hvorfor? Uflaks, en sliten og uengasjert Zlatan og for lite bevegelse på de offensive spillerne ser ut til å være noe av svarene. En jevn og vanskelig gruppe ser ut til å ende med Sverige blant taperne, men det er fortsatt håp.

 

IMG_1666

 

Skulle derimot Sverige svikte igjen og ikke vinne i siste kamp mot Belgia – er nettopp det siste kamp for trener Erik Hamrén.

Da er det i så fall vidunderbarnet, superstjernen, feministen, moteikonet og artist Zara Larsson, det eneste svenske lyspunktet fra Sverige. Er vi generøse, må vi selvsagt ta med dommer Jonas Eriksson, som har gjort en god figur så langt i EM. Han dømte som kjent Europa League-finalen i mai.

Skal Zlatan og Co videre, mot alle odds, må de vinne mot Belgia. Da får Sverige fire poeng og kan gå videre som en av tre lag, av seks, som havner på tredjeplass i sin gruppe. Italia er åpenbart videre med sine to seire mot Belgia i første kamp, og Sverige nå.

Hadde svenskene hatt en mål-lirare til, i tillegg til Zlatan, ville mye av ansvaret kunne fjernes fra stjernens skuldre. Alt tyder på at Zlatan sliter med å ikke ha gode nok spillere rundt seg, og faller med det sammen selv. Verken Guidetti eller Forsberg så ut til å tro på egne ferdigheter mot ballsikre italienere.

Nå er det kun Island som holder stand og kan berge Norden’s ære, tipper vi. Øyboerne er videre med seier mot Ungarn. En lettere kamp enn Sveriges skjebnekamp mot Belgia.

Heldigvis er Zara Larsson et friskt pust som offisiell EM-ambassadør sammen med David Guetta, med låta «This One’s For You», en mager trøst for Sverige om eventyret er over, før det har begynt.

 

Vargas

Tags: Erik Hamrén, Gruppe E, Jonas Eriksson, muligheter, Sverige, utslått, Zara Larsson

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Reiseradioen – Norges viktigste radioprogram starter 18. juni!

Du har kanskje gledet deg siden medio august i fjor? Hele Norges Reiseradioen, sannsynlig landets viktigste radioprogram. Hørt av titusener...

Bloggverktøy – ikke tro på alt du leser

Dessverre er det mange som er flinke til å snakke for seg, flinke til å spre budskap og tjene penger...

Lukk