Verdens beste svenske, mannen som alene skjøt Sverige til EM i Frankrike til sommeren, ønsker seg bort fra Frankrike og til England. Zlatan vil gjøre en sesong i Premier League før turen går til MLS i USA i 2017.

[poll id=»14″]

Zlatan og Sverige møter riktig nok tøff motstand i EM, i gruppe med Bulgaria, Italia og Irland, men for et utstillingsvindu for PSG-spilleren. Det er en dårlig skjult hemmelighet at svensken har flørtet med Arsenal i store deler av karrieren. Og som ganske ung, var han nær ved å signere for London-klubben, der han til og med var på prøvespill en kort periode.

Zlatan

Charlie Tillja via Compfight

Zlatans kontrakt med Paris-klubben går ut til sommeren. En sommer hvor Sverige skal måle muskler mot de antatt beste i Europa, i nettopp Frankrikes EM. En fantastisk mulighet for en av verdens beste fotballspillere til nok engang å vise hva han kan.

Zlatan er bedre enn noen gang, har scoret 28 mål for PSG og gjorde en god kamp mot Chelsea i Champions League nylig. I følge beskjedne egne utsagn, er nemlig Zlatan i sitt livs form. Det er nå eller aldri, om svensken noen gang skal få spille i England.

Mot nettopp England, gjorde Zlatan, som den eneste spilleren noen gang, 4 mål  – alene, under åpningen av «Friends Arena» i Stockholm, som tar drøyt 50.000 tilskuere (65.000 på konserter), i 2012. Svensken burde ha fått en kontrakt på bordet av en engelsk klubb, dagen etter en slik kamp.

Zlatan er muligens en smule arrogant, men er alltid best når han får lov til å være seg selv og spille slik han liker best. Alle lag drømmer om en slik spiller som alene kan avgjøre viktige kamper, og vi kommer på minst et par lag i Premier League som skriker etter en «lirare» av Zlatans kaliber.

Zlatan har vunnet titler i fire forskjellige klubber i Europa, men så langt aldri spilt i England. 34-åringen gjorde suksess i Inter, ble toppscorer og seriemester med José Mourinho som sjef den gangen i 2009. Skulle «The Special One» ta over på Old Trafford etter tragedien Louis van Gaal, skal du ikke se bort fra at det er nettopp Manchester United som får bruk for Zlatans skuddfot.

I Paris tjener svensken 2,3 millioner kroner per uke. Vel fortjent.

I f.eks Manchester eller London kan Zlatan Ibrahimovic, som fyller 35 år i oktober, lett tjene 1,8 til 2,0 millioner kroner per uke. Nok til å full tanken på Volvoen det også. Det blir neppe mer enn en sesong i England. For det er nemlig så godt som opp og avgjort at også Zlatan vil avslutte sin eventyrlige karriere i USA.

Zlatans gode venn David Beckham har fortsatt noe å si i LA Galaxy, og det er i MLS-serien de fleste fallerte stjerner havner. Det er her gamle helter tjener sine siste kroner som aktive, hvor blant andre Chelsea-legenden Frank Lampard, Robbie Keane spiller, og hvor Liverpool-helt Steven Gerrard tjener ca 60.000 millioner per år i USA nå.

Zlatan kunne tjene sine millioner med bonuser fra drakt-salg og andre sponsorer, pene summer på slutten av karrieren. Men, alvorlig talt. Zlatan til Premier League, hvilket eventyr ville ikke det ha vært!

Hvilken klubb ønsker du å se Zlatan i neste sesong?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Andhøy er tilbake – Berserk i pionerenes farvann

Jarle Andhøy, mannen som følger hjertet, drømmen og livet på havet. Mannen som jaktes på av myndighetene for å ta...

Champions League – sluttspillet, viktig vårtegn

Endelig starter sluttspillet i verdens mest prestisjetunge fotballturnering for klubblag, de beste skal kjempe om det aller viktigste trofeet. Champions...

Lukk