DNB-kundene betaler banksjefenes fete bonuser- Bytt bank nå!

Norges største bank fornekter seg ikke. I beste sendetid og i nyhetene står Rune Bjerke, banksjef i DNB å maner sine lojale DNB-kunder til moderasjon og måtehold. Selv får han en økt bonus som tilsvarer en lærers årslønn. Hva er lojalt med det?

De som fortsatt er kunde hos DNB er enten dumme, eller veldig rike som har så mye penger at de frivillig er med på å sponse de styrtrike banksjefenes digre bonusutbetalinger. Er dere som er kunder i Norges største bank klar over at du kan bytte bank? Det er faktisk mulig og helt lovlig. Jo, det er sant!

Rune Bjerke Banksjef i DNB Foto: kjetil_r

– Alle forstår at bedriftledere må tjene mer penger enn mange andre, og det er konkurransedyktige lønninger i de viktigste stillingene i finans-Norge. Det folk flest reagerer på nå, er DNBs flørt med kundene der bankens likviditet og sikkerhet må komme foran kundens ønske om lavere renter.

– Skandiabanken har eksempelvis fått kudos for gode betingelser i mange år, bytter du fra DNB til denne banken vil du utvilsomt spare mye penger. Problemet var behandlingstiden på nye lån fra nye kunder i Skandiabanken, den var på 8 uker fordi så mange nye kunder ønsket å spare penger- ved å bytte til en bank med langt bedre betingelser enn f.eks DNB. Nå har banken jobbet på spreng for å få ned ventetiden og du får nå behandlet din lånesøknad i løpet et par virkedager.

– Myndighetene har pålagt bankene å ha en skjerpet inntjening og økt kapitalkrav for å sikre bankens framtidige drift ved eventuelle kriser. Bankene står allikevel fritt til å legge inntjening helt andre steder enn hos bankkundene. Det er selvsagt urimelig at vi som kunder skal ha ansvaret for å skaffe bankene god nok likviditet gjennom for høye renter.

Rune Bjerke som sjef i Norges største bank gjør en svært god jobb for sin arbeidsgiver, DNB har aldri tjent mer penger enn nå, men utelukkende pga lojale kunder som åpenbart ikke skjønner sitt eget beste; som finansierer bankenes enorme overskudd. Med en telefon eller to, og med en lånesøknad til en konkurrerende bank kan du spare mye penger hver eneste måned.

Din nye bank gjør jobben for deg, hva venter du på?

Visste du at Norge mektigste banksjef tjener drøyt 5,1 millioner kroner pr år, og med den siste fete bonusen på konto, nærmer lønna seg 5,6 millioner kroner pr år. Hvorfor er du som DNB-kunde med på å gi han en slik lønn?

Er du DNB-kunde er du sannsynligvis lurt opp i stry.

Med en telefon til en annen bank, kan du med stor sannsynlighet spare ca 10.000-12.000 kr på ett år. Det er bare opp til deg selv å ta skrittet fullt ut og bytte bank. Det er langt enklere enn mange tror. Din nye bank gjør nemlig jobben for deg, du må bare skrive under papirene.

Før skatt tjente DNB 22,7 milliarder kroner i 2013, en økning fra 17,8 milliarder året før. De 5 milliarder kronene i mellom er det DNB-kundene som har spleiset på. Det er det spleiselaget Rune Bjerke ønsker skal fortsette i hele 2014 og gjerne i årene som kommer også.

Bjerke gjør en god jobb for DNB, men en enda bedre jobb for konkurrenter som Skandiabanken, da han gir de stadig flere nye kunder, kunder som har byttet fra DNB pga elendig kundebehandling og dårlige rentebetingelser i lang tid. Når skal du gjøre det samme?

Så enkelt er det å bytte bank!

Lykke til!

 

Vargas

9 thoughts on “DNB-kundene betaler banksjefenes fete bonuser- Bytt bank nå!

  1. Hei Rune

   Skandiabanken er ikke bare et godt alternativ, det er langt billigere bank, som mange andre; enn det DNB er. Selvsagt kan du sende epost til Skandiabanken, du kan også ringe fra kl 0600-2400 alle dager.

   https://skandiabanken.no/Kontakt/

   I tillegg hjelper en hyggelig operatør deg med alle formalia rundt et bankbytte, så det er ikke så mye å nøle med 🙂

   Takk for din kommentar.

   Vargas

  1. Hei igjen

   Vet godt hva en epost adresse er, men sliter du med å fylle ut skjema på denne måten så vil du nok slite med samtlige banker. Det enkleste for deg vil være å ta en telefon, Rune:)

   Vargas

 1. Jeg skiftet boliglån fra Skandiabanken til DnB. Sparte meg nesten et år i nedbetalingstid pga lavere rente.

  DnB kunne gi meg langt mye bedre rente enn det Skandiabanken ville. Det er kun boliglånet vi har i DNB dog. Resten er i skandia.

  1. Hei

   Tviler på din påstand. Et kjapt søk via nettet viser at Skandiabanken er en langt billigere bank, med langt billigere betingelser enn de fleste andre banker. Selvsagt også langt bedre enn enn DNB som lurer sine bankkunder med for høye renter.

   Er du fornøyd med DNB så fint for deg. Regnestykke ditt høres ikke riktig ut.

   Vargas

   1. Skandia er billigere på nesten alt, men ikke boliglån.

    Rente i skandiabanken: 3,85%
    Rente i DNB: 3,45%
    Danskebank 3,30% (fikk ikke refinansiert hos de)

    På et høyt lån utgjør det mye. Alle banker er kyniske, DNB er bare ekstremt klønete i tillegg.

    1. Ser hva du sier, men mange tester viser det motsatte- også på Boliglån. Du som er i bransjen, vet at det er mange ting som teller ved et lån.
     Lånesum, sikkerhet, varighet på lånet osv.
     I april satte Skandiabanken ned sine lån til sine meget fornøyde kunder som låner mer enn 2 millioner kroner, til 3,55%.

     Flott du trives i DNB. Det er all grunn til å bytte til Skandiabanken som også har gratis nettbank og bruk av alle kort.

     Vargas

     Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.