Krim på tilbud – rett i postkassen

Krim på tilbud – rett i postkassen. Forfatteren Øyvind Teige sender nå ut siste rest av lageret til krimromanen “Mildred”. Pris: 199 kroner inkludert frakt. Ja, du leste riktig. I denne dyrtiden vi lever i, er det viktig å bidra med hyggelig opplevelser for folk flest.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Billig krim

Å lese er en begivenhet gjennom høsten og vinteren for mange – billigere krim er det vrient å finne. Du kan betale med VIPPS via 41274786 og selvsagt få signerte utgaver. Det er forfatteren som sender deg boken.

Du mottar boken i posten et par daget etter at du har bekreftet betaling og din adresse via Facebook.

Merk – dette er ingen barnebok, men krim for voksne, en krimroman om Mildred fra Nordmøre som arver milliarder av kroner. Boken kom ut rett før jul i 2015, men er ikke å finne andre steder enn hos forfatterens eget lager. Alle som ønsker får selvsagt signerte utgaver.

Skal du ha billige julegaver – bestill flere bøker, jo billigere blir det. Fem bøker 790 kr. inkludert frakt.

Om det kommer en direkte oppfølger av Mildred? Ja, det skal du ikke se bort fra. Jo flere bøker som selges nå før jul, jo mer har forfatteren å lage nye bøker for. No presure! Manuset til “Presten” er tilnærmet ferdig og det hadde vært en ny drøm om gikk i oppfyllelse å få gitt den ut, må innrømme det.

Her er litt mer om det som skjer i denne krimromanen som du får hjem i din postkasse for kun 199 kroner, inkludert frakt.

Utdrag fra prologen:

Drømmen er forvandlet til et mareritt, hun ser for seg låven, kyrne og luken i gulvet. Lukten er som den pleier, skarp og ubehagelig. Hun beveger seg sakte innover, en ku rauter, Mildred skvetter. Ansiktet er vått, svetten er synlig, hodet går fram og tilbake. Urolig. Frykten for å falle er ubeskrivelig, hun begynner å gråte, både i drømmen, i marerittet og i senga. Lemmen er fjernet, hun stirrer ned i den brune massen av avføring, møkk fra mer enn tjue kyr. Det syder, stanken er uutholdelig…

Fra Mildred, av Øyvind Teige

Populær krim

Første opplag ble utsolgt. Boken er solgt i mer enn 6000 eksemplar, noe som er overraskende bra for en nykommer og debutant i denne bransjen. Kanskje fordi mange kjøpte boken i tiden før jul, med aktivt salg via kjøpesenter og butikker.

Men også fordi “Mildred” som fersk, ny og lokal krim fra Nordmøre – var noe nytt og spennende i regionen. Alle som ønsker og bestiller – får selvsagt signerte utgaver.

Krim på tilbud - rett i postkassen

Foto: Copyright forfatter av Mildred, Øyvind Teige

Krim på tilbud - rett i postkassen

Som vist på Facebook:

Jeg har fått noen ønsker om kjøp av Mildred, siden den kun selges direkte fra meg – kommer siste tilbud nå, i god tid før jul. Alle kan få boken tilsendt. Merk at dette er Mildred fra 2015, men boken er like god for det. Selger ut siste rest nå, Kun 199,- inkludert frakt. Tar VIPPS på, 41274786. Husk å sende meg navn og full adresse. Alle som ønsker får selvsagt signert utgave. Billigere julegave skal man lete lenge etter.

Øyvind Teige via Facebook (merk at navnet skrives Oyvind Teige på Facebook)

Fra boken:

Hun slo på instinkt, uten å tenke på konsekvensene. Mildred følte hun sloss for livet og var lynraskt nede og plukket opp revolveren og snudde mannen rundt. Hun så rett inn i to livredde, smale øyne i et blodig ansikt. Hun skalv av redsel. «Hvem er du?! Svar for faen!» Det kom kun ubestemmelige stønn fra mannen.

Porolog:

Mildred Kanestraum arver betydelig beløp, penger andre vil gjøre mye for å få tak i. Mildred kommer fra en gård på Tingvoll på Nordmøre. Her bor hun sammen med sine foreldre og en yngre bror. En lenge planlagt ferie går ikke helt etter planen. En forretningsadvokat ønsker å hjelpe Mildred med å kontrollere verdiene, tilsynelatende. Historien ender opp i en jakt som endrer Mildreds liv. Sofie Larsen og Fredrik Bolsø fra Kripos får flere uventede, kompliserte og skremmende saker å nøste opp i. Ikke minst flere lik.

En fartsfylt og spennende bok om svik, sorg, vennskap, kjærlighet og grådighet.

Forfatteren Øyvind Teige kommer fra Nordmøre, men er siden 1990 bosatt i Fredrikstad.

Du er altså bare noen få tastetrykk unna å få et par bøker du kan gi bort i julegave, til prisen for én krim hos bokhandlere landet rundt. Og merk, du får den rett hjem i postkassen. Du trenger ikke kle på deg, engang.

Nevnte jeg at prisen for én krimroman rett i postkassen er kun 199 kroner – inkludert frakt? Og, ja, jeg tar vipps på 41274786. Krim på tilbud – rett i postkassen. Alle som ønsker og bestiller – får selvsagt signerte utgaver.

Boken selges ut billig for å få ned lageret og kanskje gjøre plass til den neste krimromanen om Mildred …

Spørsmål? Ta kontakt via Facebook eller på mail, Vargas12.com@gmail.com.

Øyvind Teige for

Vargas

Hun spruter når hun kommer

Hun spruter når hun kommer – til begges store forlystelse. Du tror det ikke engang når du leser det, men Vargas12.com er den bloggen i Norge som tør å ta ansvar for å skrive om det som opptar leserne. Vi tør å ta tabuene på alvor. Og vi tør å skrive om det du ikke engang våger å tenke på. Denne gang – kvinnenes ejakulerende orgasme.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Lest? Her er de beste orgasme-triksene 

Kåt

Noen kvinner kan, noen kvinner får det ikke til, andre lykkes og lesker det, mens andre klarer det kun av og til. Når hun er kåt nok. For det handler om teknikk, men også anatomi og vilje til å øve til man lykkes. Mange kvinner har nemlig stor glede av å ejakulere når hun ønsker å vise sin elsker eller partner at hun kommer.

Det har dog lite med hverandre å gjøre. Hun kan oppnå orgasme når ejakuleringen skjer, men slett ikke alltid. Les videre og du vil nesten bli helt utlært. Merk at det er svært individuelt hva man oppnår, men med nok øving – kan du lykkes du også.

Det er for mange kvinner det ultimate målet, å squirte, altså å sprute veske fra vagina, når man oppnår orgasme. Dessverre er det ikke alle som lykkes, men med riktig teknikk og verktøy bør du forsøke om dette er viktig for deg og din partner. 

Ejakulasjon hos menn, kjenner de fleste.

Det er orgasmen som kommer med dertilhørende en teskje sæd. Sædcellene befrukter kvinnens egg, når denne har eggløsning, og det er store muligheter for at kvinnen blir gravid. Ren plankekjøring så langt? Slik oppnår du sprutorgasmen du jakter, sammen med din partner. 

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Orgasme

Men ejakulering hos kvinner, er ikke særlig viktig for evolusjonen, men for sexlivet. Spennende kanskje?

Litt naughty for kvinner å kunne sprute, og det betydelig mer enn den lille skvetten mannen gir fra seg. Både kvinner og menn tenner på denne lille detaljen, at hun kan sprute ved orgasme.

Det er altså kvinnens G-punkt som er selve kjernen i jakten på sprutorgasmen, men ikke nødvendigvis bare der.

Jakten på den perfekte orgasmen som mange kaller det, kan oppnås på flere ulike måter. Det er hevet over enhver tvil, at kvinner som oppnår serie-orgasmer med sprut, oppover dette betydelig sterkere enn en vanlig orgasme. 

Ca 60 prosent av alle kvinner har opplevd å få en våt orgasme i løpet av livet.

Noen lykkes hver gang, andre bare sporadisk. Det handler om flere ting samtidig, for å nå en vellykket sprutorgasme. Kvinnen bør være kåt nok, vite hvilen teknikk som skal brukes, slappe nok av i muskulatur og la hemningen fare på riktig tidspunkt. Det er ikke nok å bare ønske å sprute. 

Utløsning

En sprutorgasme er altså ikke det samme som en utløsning. Utløsningen er den hvitaktige guffa som kommer under samleiet, ikke sæden, men den andre. Kall det gjerne smøremidlet for kjønn i bevegelse. Dette sekretet kommer både fra uenig hos menn og vagina fra kvinner under samleiet. Sprutorgasmen kommer fra urinrøret og er altså stort sett bare urin. 

Menns utløsning når han kommer til fullendt orgasme, er alltid sæd. Men under samleiet før klimaks, kommer det altså utløsninger hos begge. Hos både kvinner og menn er det altså to forskjellige former for væske som kommer ut under sex. Urin, når hun spruter, og det hvite sekretet når hun har sex. 

Men utløsningen er ikke nødvendigvis knyttet opp mot klimaks og orgasme. Hun kan ha flere serieorgasmer, både med og uten sprut. Det viktigste for å oppnå en slik serieorgasmer, er tenningen. Hun må være kåt nok til å fortsette stimuleringen, etter den første orgasmen. Dette er noe mange kvinner forsøker og oppnå, men man bør kjenne sin egen kropp godt for å lykkes. 

Jakten på sprutorgasmen

Jakten på orgasmen kan gjøre det vanskelig å komme. Orgasmen er menneskenes gevinst i sexlivet. Dessverre så er det mange som ikke klarer å komme når de ønsker det. Ofte sitter problemet mer  mellom ørene enn mellom lårene. Forsøker man for mye, kan det bremse evnen til å oppnå orgasme i det hele tatt. 

Solen som varmer vinterblek hud frigir lyster og drifter i sinnet som gjør det så enkelt å begynne å tenke vovede tanker.

Forbudte fantasier og som lar saftene renne, både for han og henne. Slik oppnår du sprutorgasmen du jakter, alene eller med riktig verktøy. Om våren, sommeren eller på sydlige breddegrader der solen varmer.

Kåtheten som herjer i kroppen er fin for de fleste. Selv single, som ikke har umiddelbar tilgang til sex – gleder seg over årstiden. Både kvinner og menn, runker i skogen. Du vet selvsagt at kvinner også spruter om de er kåte nok. Ikke alle, men noen lykkes og de fleste er stolte over å få til denne teknikken.

Jakten på sprutorgasmen bør ikke komme i veien for nytelsen. Lar du hemningene fare og kjenner etter alt som er deilig under akten, kommer orgasmen av seg selv. Du må bare gi deg selv tid til å nyte. Sprutorgasmen er nemlig resultatet av kåthet og nytelse over tid.

Å sprute som en fontene fra svamplignende vev i skjeden er nemlig stor stas for noen. 

Tabubelagt

Mange menn synes det er spennende å få henne til flomme over, gjerne av hans grep, se henne vri seg av vellyst. Søkkvåt og klar for mer. Noen menn vet å finne fram, fem cm inn og opp, ved å bevege fingrene raskt ut å inn, vil det kunne være nok til at hun kommer som en foss, men ikke alltid.

Onani, sex og orgasmer er tabubelagte temaer i Norge. Også i 2020.

 Vargas12.com har skrevet om disse temaene i mer enn ti år, og vi vil fortsette å bryte ned tabuene. For at du og dine venner skal tørre å ta den viktige debatten, tørre å snakke om det dere tenker på. I dag og i morgen. 

Vi skriver om det mange ikke engang tør tenke på. Men som er en viktig del av mange unges liv. 

Om du ønsker å få siste nytt fra vår blogg, gratis og uten betingelser, bør du følge vårt nyhetsbrev. Det kommer i innboksen din i det øyeblikket vi publiserer nye artikler. Alltid helt uten reklame. Vi skriver for deg. Tabubelagte temaer er vår spesialitet. 

Hun spruter når hun kommer og elsker det.

Vargas

Slik er moderne markedsføring

Slik er moderne markedsføring som lykkes med å tjen penger både på kort og lang sikt. Vi som skriver artikler om alt fra næringslivet, om mat, aksjer, fotball eller livet – er avhengig av lesere. “Ingen” leser papiraviser lenger, podcaster og nettaviser har tatt kundene. Moderne markedsføring handler om å bli sett og hørt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Vargas12.com

At Podcasten har tatt over for bloggerne er en sannhet av visse modifikasjoner. Fordi “alle” har begynt med podcast, er det stadig flere som gir seg i kampens hete, og går tilbake til tastaturet i stedet. Vi sier ikke at podcastene ble en døgnflue. Kun at bloggerne fortsatt har livets rett – så fortjent, så fortjent.

Les også: Blogging er ut og podcast er in

Vargas12.com er ubeskjedent et godt eksempel på at bloggene har en framtid.

Enda AI og annen kunstig intelligens som Chat GPT er tilgjengelig for alle som ønsker å publisere ord. Det er verktøy som lett kan ta bloggernes jobb med et par tastetrykk. Alle som vet å forstå hvordan AI brukes, vil ta dette i bruk i mer eller mindre grad i tiden som kommer.

Vi som skriver på denne bloggen har ikke gjort annet enn å publisere så gode artikler som mulig siden 2010.

Vargas12.com har nå publisert 7200 artikler, snart. Vi har ingen planer om å gi oss heller. Vi skal fortsette å sjokkere, provosere, motivere og gi gode råd og sterke meninger om alt fra feilslått politikk, overganger i Premier League og hva som rører seg på børsen.

Og ikke minst, hva du skal serve dine gjester ved neste festmåltid. Slik er moderne markedsføring, vi skriver for leserne, men også kundene våre. Vi skriver helt bevisst om flere tema på samme bloggplattform, nettopp for å hegne om så mange potensielle kunder og lesere som mulig.

Derfor skriver vi om alt fra livet, om døden, privatøkonomi, mat, kjærlighet, sorg, selvmord og sport. Alt hva som opptar veldig mange av oss. Livet er som kjent en berg og dalbane. Noen dager går det greit, andre dager kan være et helvete. Det er det livet vi lever hver dag – her og nå, alle sammen.

Slik er moderne markedsføring

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Moderne Markedsføring

I dag handler markedsføring ikke lenger bare om å sende meldinger til forbrukere, men om å skape meningsfulle interaksjoner og bygge langsiktige relasjoner. Sosiale medier spiller en avgjørende rolle, da de gir bedrifter muligheten til å engasjere seg direkte med kunder. Og dele relevant innhold og motta umiddelbar tilbakemelding.

Les også: Derfor funker ikke VAR i England

Plattformer som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn har blitt essensielle verktøy for å bygge merkevare-bevissthet og øke konverteringer. Og disse plattformene er fortsatt svært aktuelle for å kunne dele linker, gjerne fra din nettbutikk. Bedre markedsføring får du ikke til en billig penge om innlegget deles av mange eller på en svært populær blogg.

Videre har innholdsmarkedsføring vunnet enorm popularitet.

Det innebærer å skape verdifullt, relevant og engasjerende innhold for å tiltrekke seg og beholde målgruppen. Blogginnlegg, artikler, videoer, podcaster og infografikk brukes til å informere, underholde og inspirere dine potensielle kunder.

Søkemotoroptimalisering (SEO) er også en sentral del av moderne markedsføring, da det hjelper bedrifter med å forbedre synligheten på nettet. Slik er moderne markedsføring – det handler om å nå så mange kunder som mulig, så ofte som mulig med det kundene ønsker å bruke penger på.

Reklame

Moderne reklame har gjennomgått betydelige endringer de siste årene, drevet av teknologiske fremskritt, skiftende forbrukervaner og nye tilnærminger til markedsføring. Den tradisjonelle tilnærmingen til reklame har blitt transformert av digitale plattformer og sosiale medier.

Du kan f.eks ikke skrolle på sosiale medier uten å motta masse reklame, med mindre du betaler for det. Eller sperrer din smarttelefon, nettbrett eller PC for reklame og bannere. De fleste gidder vel neppe det. Men det er altså forskjell på uønsket reklame og reklame som faktisk er nyttig og viktig.

I dag er reklame ikke bare begrenset til TV, radio og trykte medier. Digital reklame har blitt en dominerende kraft. Særlig mye brukt med søkemotor-annonsering, bannerannonser, video-annonser og sosiale medie-annonser.

Moderne reklame som dekker et bredt spekter av plattformer og enheter.

Personlig tilpasning er blitt et nøkkelord i moderne reklame.

Ved å samle inn og analysere store mengder data om forbrukernes oppførsel, kan annonsører tilpasse budskapene sine for å skape mer meningsfulle og engasjerende opplevelser. Dette kan føre til høyere konverteringsfrekvenser og mer effektiv bruk av markedsføringsbudsjettet.

I et stadig skiftende landskap må moderne reklame være dynamisk, kreativt og i stand til å tilpasse seg nye trender og teknologier. Dette krever at annonsører konstant overvåker og tilpasser strategiene sine for å nå og engasjere dagens kresne og informerte forbrukere.

Ta kontakt om du ønsker å se dine artikler eller linker til din nettbutikk på Vargas12.com. Vi vet at det virker.

Vargas

Få orgasme så ofte du kan

Få orgasme så ofte du kan, det er helsebringende for både kvinner og menn. Både psykisk og fysisk. Dessuten er sex viktig i alle av livets faser fra man er tenåring til man ikke vet hva sex handler om lenger. Orgasme for menn forhindrer prostatakreft og orgasme for kvinner styrker immunforsvaret og man eldes saktere. I hvert fall i følge ekspertene.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Fysiologi

Orgasme er et av de mest intense og tilfredsstillende øyeblikkene menneskekroppen kan oppleve. Det er et klimaks av nytelse som involverer en rekke komplekse fysiologiske og følelsesmessige reaksjoner. Ordet “orgasme” kommer fra det greske ordet “orgasmos”, som betyr ekstase eller heftig bevegelse.

Les også: Kvinners sex-fantasier overgår det meste

Det er en naturlig del av den menneskelige seksuelle opplevelsen og spiller en viktig rolle i intime forhold. La oss utforske orgasme i all sin prakt, inkludert hvordan den oppstår, dens fysiologiske aspekter og dens betydning for individets velvære.

Orgasme involverer en kompleks samhandling mellom nervesystemet, hjernen og kjønnsorganene.

Prosessen begynner vanligvis med seksuell stimulering, enten gjennom fysisk berøring, fantasier eller visuell stimuli. Når en person blir seksuelt opphisset, sender hjernen signaler til det autonome nervesystemet for å øke blodstrømmen til kjønnsorganene.

I løpet av opphisselsen bygger spenningen seg opp i kroppen, og musklene i kjønnsorganene, bekkenet og rundt anus strammes gradvis. Denne oppbygde spenningen frigjøres plutselig under orgasmen i en bølge av intense muskelsammentrekninger. Hos menn fører dette til ejakulasjon, mens kvinner opplever en serie muskelsammentrekninger i bekkenområdet.

Vargas12.com er den bloggen i Norge som har skrevet flest artikler om sex, tabuer, kåthet, orgasme og relasjoner. Om du vil vite mer om våre artikler når de publiseres, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev, her. Det er alltid gratis og helt uten betingelser. Takk for at du leser.

Få orgasme så ofte du kan i sommer – det fortjener du.

Få orgasme så ofte du kan

Bildet er tatt av Engin Akyurt fra Pixabay

Klimakset

Orgasme er som en eksplosjon av nytelse som oversvømmer kroppen og gir en følelse av ekstase.

Les også: Utforsking av kvinners seksuelle lyst og orgasme

Folk beskriver det ofte som en intens følelse av glede og tilfredsstillelse. Under orgasmen blir flere hjerneregioner aktivert, og hormoner som oksytocin og endorfiner frigjøres i kroppen. Oksytocin, kjent som “kjærlighetshormonet,” spiller en rolle i å skape følelser av intimitet og tilknytning til partneren.

Selv om orgasme er et høydepunkt av nytelse, er det viktig å huske at det ikke er den eneste viktige delen av seksuell opplevelse. Intimitet, tillit og følelsesmessig forbindelse spiller alle en avgjørende rolle i å skape en meningsfull seksuell opplevelse.

Få orgasme så ofte du kan, det er bra for hele deg, både fysisk og mentalt.

Det finnes forskjellige typer orgasmer, og opplevelsen kan variere fra person til person. Blant de vanligste er klitorisorgasme, vaginalorgasme, G-punktsorgasme og prostataorgasme.

Kvinner har en unik evne til å oppleve flere orgasmer på rad, mens menn ofte opplever en refrekvensperiode etter orgasme, kjent som den “refraktære perioden,” hvor det er vanskelig eller umulig å få ereksjon og orgasme igjen.

Helsegevinstene

Foruten den umiddelbare følelsen av velvære, kan orgasmer gi en rekke helsefordeler.

Under orgasmen frigjøres endorfiner, som fungerer som kroppens naturlige smertestillende midler og kan bidra til å lindre smerter og stress. Regelmessige orgasmer kan også bidra til bedre søvnkvalitet og redusere angst og depresjon.

Orgasme spiller en viktig rolle i intime forhold. Å oppleve orgasme sammen med en partner kan skape en følelse av intimitet og tilknytning. Kommunikasjon og forståelse mellom partnere er avgjørende for å sikre at begge opplever seksuell tilfredsstillelse.

Manglende evne til å oppnå orgasme, kjent som anorgasmi, er et vanlig problem som kan påvirke både menn og kvinner. Årsakene til anorgasmi kan variere, og det er viktig å oppsøke medisinsk hjelp hvis dette problemet vedvarer.

I tillegg til fysisk velvære, spiller orgasme også en viktig rolle i selvbilde og følelse av velvære. Å oppleve orgasme kan bidra til å øke selvtilliten og gi en følelse av lykke og tilfredshet med egen kropp og seksualitet.

Vargas

Pride-feiring med bismak

Pride-feiring med bismak i Oslo 1. juli. Årsaken er brente Pride-flagg og mange som skulle ha deltatt, velger å la være. Trusler og voldshendelser har forekommet også denne helgen i hovedsiden. Særlig mot kvinner med pride-emblem eller farger på seg. Nå må folk ta seg sammen og la kvinner og menn som ønsker å vise sin kjærlighet mot den man elsker – få lov til det. Vargas hyller Pride-feiringen og det bør du også gjøre.

Les også: Kjæresten din venter på deg

Anmeldelser av hatefulle ytringer på bakgrunn av seksuell orientering, økte med over 57 prosent. I fjor var antall anmeldelser for hatefulle ytringer mot skeive større enn voldslovbrudd. Sist det skjedde var i 2018.

NRK.no

Utviklingen er skremmende og tragisk for den som rammes, men som samfunn går vi i feil retning. Hvem har egentlig noe med hvem andre skal elske? Og hva har det å si at menn elsker menn og kvinner elsker en annen kvinne?

Vi ønsker å presisere hva Hans Majestet Kongen sa i sin mye omtalte tale fra hagefesten i slottsparken i 2016.

Kongens tale

Stortingspresident,
Statsminister,
Høyesterettsjustitiarius,

Etter at vi gjennom mange år har reist rundt i det meste av landet, er det veldig hyggelig å få være vertskap for representanter fra hele Norge!

Hjertelig velkommen til oss, alle sammen!

Dere som er samlet her utgjør bredden av det Norge er i dag.
Så hva er Norge?

Norge er høye fjell og dype fjorder. Det er vidder og skjærgård, øyer og holmer. Det er frodige åkre og myke heier.

Havet slår mot landet fra nord, vest og syd.

Norge er midnattssol og mørketid. Det er både harde og milde vintre. Det er både varme og kalde somre.  

Norge er langstrakt og spredt bebodd.

Men Norge er fremfor alt mennesker.

Pride-feiring med bismak

Bildet er tatt av Maicon Fonseca Zanco fra Pixabay

Nordmenn er nordlendinger, trøndere, sørlendinger – og folk fra alle de andre regionene.  Nordmenn har også innvandret fra Afghanistan, Pakistan og Polen, Sverige, Somalia og Syria. Mine besteforeldre innvandret fra Danmark og England for 110 år siden.

Det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Det vi kaller hjem, er der hjertet vårt er – og det kan ikke alltid plasseres innenfor landegrenser.

Nordmenn er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere. Stadig flere er over hundre år. Nordmenn er rike, fattige og midt i mellom. Nordmenn liker fotball og håndball, klatrer fjelltopper og seiler – mens andre er mest glad i sofaen.

Noen har god selvtillit, mens andre sliter med å tro på at de er gode nok som de er.

Nordmenn jobber i butikk, på sykehus, på oljeplattform. Nordmenn arbeider for at vi skal være trygge, arbeider med å holde landet rent for søppel, og leter etter nye løsninger for en grønn fremtid. Nordmenn dyrker jorda og driver fiske. Nordmenn forsker og lærer bort.

Nordmenn er engasjert ungdom og livserfarne gamle. Nordmenn er enslige, skilte, barnefamilier og gamle ektepar.

Glad i jenter

Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.

Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting.

Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes.

Med andre ord: Norge er dere.

Norge er oss.

Når vi synger «Ja vi elsker dette landet», skal vi huske på at vi også synger om hverandre. For det er vi som utgjør landet. Derfor er nasjonalsangen vår også en kjærlighetserklæring til det norske folk.

Mitt største håp for Norge er at vi skal klare å ta vare på hverandre.

At vi skal bygge dette landet videre – på tillit, felleskap og raushet.

At vi skal kjenne at vi – på tross av all vår ulikhet – er ett folk.

At Norge er ett.

Igjen – varmt velkommen til oss – jeg håper vi får en fin stund sammen!

Pride

PRIDE er en årlig begivenhed, der fejres over hele verden for at markere og støtte LGBTQ+-samfundet. Det er en tid, hvor folk samles for at udtrykke deres stolthed, kærlighed og solidaritet med forskellige seksuelle orienteringer og kønsidentiteter. PRIDE er mere end blot en parade eller festligheder – det er en bevægelse, der har rødder i kampen for lige rettigheder og accept.

Les også: Slipp sommerstemningen løs

Historien om PRIDE går tilbage til begivenhederne i juni 1969 i New York City. På det tidspunkt var homoseksualitet stærkt stigmatiseret, og politiet førte ofte razziaer mod barer, der var kendt for at være mødesteder for LGBTQ+-samfundet. Men den 28. juni 1969 valgte LGBTQ+-personer at stå op imod undertrykkelsen og politibrutaliteten.

De reagerede på en politirazzia i Stonewall Inn, en homoseksuel bar i Greenwich Village, og startede en række oprør og protester, der varede flere dage. Disse oprør blev et symbol på modstand og en drivkraft for LGBTQ+-rettighedsbevægelsen.

I de efterfølgende år begyndte LGBTQ+-samfundet at organisere sig og kæmpe for deres rettigheder. PRIDE-parader blev et vigtigt værktøj til at synliggøre LGBTQ+-samfundet og skabe opmærksomhed omkring deres kamp. Den første PRIDE-parade fandt sted i New York City den 28. juni 1970, og siden da er parader og PRIDE-arrangementer blevet afholdt i byer over hele verden.

La kvinner og menn, unge som gamle og de i midten – få elske hvem de vil, nå, og for alltid. Husk, Norge er oss.

Vargas

Billie eller Rihanna mest sexy?

Billie eller Rihanna mest sexy? Siden vi er straffeforfulgt en rekke ganger med feil billedbruk, tør vi ikke annet enn å bruke bilder av verdenes mestselgende og sexy artister på vår blogg, som ligger i linker til andre sider. Regningen er for store og vi må være redelige mot våre lesere.

Lars Winnerbäck

Legg merke til bildene i denne artikkelen. Bildene er tatt live sommeren 2022 i Fredrikstad. Ikke av Billie Eilish eller Rihanna, men av fantastiske Lars Winnerbäck. Ektefellen til den norske skuespilleren i TV-serien Exit, selveste Agnes Kittelsen. Bildet er tatt av undertegnede og kopierer du det vil du få en faktura du blir tvunget til å betale. Vi vet hva vi snakker om. Been there done that, for å si det mildt.

Etter at vi har gått på en smell eller to vedrørende billedbruk, har vi valgt å enten publisere egne bilder. Eller bruke det rikholdige arkivet til Pixabay.com. Herfra kan du dele bilder fritt uten å risikere å få en diger faktura med på kjøpet. Men vær obs, det finnes bilder på denne nettsiden som ikke er gratis også, så pass på.

For at du skal kunne se bildene av de nevnte stjernene for å gjøre deg opp en mening selv, så viser vi til Twitter.com. Her kan du finne alle typer bilder som er i en Tweet, om du henviser til linken bildene eller videoene er publisert, slik:

Billie eller Rihanna mest sexy?

Bildet er tatt av SplitShire fra Pixabay

Rihanna eller Billie

Rihanna er sannsynligvis verdens mest sexy kvinne, gravid eller ikke. Men bildet som lager de største overskriftene verden over, er den halvnakne Billie Eilish. Artisten som fram til dette bildet ble tatt, har vært kjent for å gå i store og posete klær. Der hun bevisst har skjult sine yppige former. Hvorfor det? Hva har hun å skjule?

Billie Eilish er en stor artist med en fantastisk stemme, nå vil hun sannsynligvis bli brukt som modell også. Hvor hun selv måtte ønske. I 2022 vant Billie Oscar for beste filmmusikk for låta til filmen med samme navn: No Time to Die.

Billie eller Rihanna mest sexy? Eller liker du heller Winnerbäck bedre?

Du får gjøre deg opp din egen mening, men ikke stjel andres bilder. Da havner du i saksa. Du må regne med en faktura på alt fra et par tusen kroner til både ti, femten og opp mot hundre tusen kroner, om du er riktig uheldig. Eller uansvarlig, som det egentlig bør kalles.

Opphavsrettsloven

Lov om bruk av bilder, også kjent som opphavsrettsloven, regulerer bruken av bilder som tilhører andre personer eller organisasjoner. Denne loven sikrer opphavsretten til bildeskaperne og gir dem eksklusive rettigheter til sine verk.

Lov om bruk av bilder gir opphavsmenn og -kvinner beskyttelse og kontroll over bruken av deres bilder. Opphavspersonen har enerett til å bestemme hvordan bildene kan brukes og distribueres. Dette innebærer at andre ikke kan bruke eller publisere bildene uten tillatelse.

For å bruke andres bilder lovlig, kreves det som regel samtykke fra opphavspersonen eller rettighetshaveren. Samtykke kan gis skriftlig eller muntlig, men det er alltid anbefalt å få det skriftlig for å unngå uklarheter i fremtiden.

Det finnes imidlertid unntak der bruk av bilder kan være tillatt uten samtykke.

Dette inkluderer blant annet sitatbruk, bruk i nyhetsreportasjer eller dokumentarformål, samt bruken av bilder i undervisning og forskning.

Disse unntakene er underlagt visse vilkår og må balansere opphavspersonens rettigheter med samfunnets interesse.

Vargas

Freia-sjokoladen boikottes over alt

Freia-sjokoladen boikottes over alt fordi eierne, tidligere Kraft Foods, nå Mondelēz, selger sine produkter i Russland. Mondelēz har drøyt $26 milliarder per år. Noe av omsetningen skjer altså i Russland. I følge E24.no

Mondelēz

Freia-sjokoladen boikottes over alt fordi eierne, tidligere Kraft Foods, nå Mondelēz, selger sine produkter i Russland. Det mener stadig flere at Mondelēz bør slutte med tvert. bedrifter som ikke er villig til å boikotte krigs-hissige Russland, blir boikottet. Flyselskapet SAS var tidlig ut, nå følger Norwegian etter.

Strawberry skal ikke handle varer av aktører som bidrar inn i Russlands krig mot Ukraina, sier konserndirektør Torgeir Silseth i Strawberry-kjeden 

E24.no

Mondelēz Internasjonal er et gigantselskap som foreløpig ikke velger å stoppe sin produksjon i Russland. Rema 1000 og Norgesgruppen har valgt å stoppe salg av russiske varer etter invasjonen i februar i fjor. Begge matvaregigantene vurderer nå fortløpende om de skal boikotte Freia det samme gjør togselskapet Vy.

I følge VG.no frykter man permitteringer ved Freia-fabrikken på Rodeløkka i Oslo, som har 130 ansatte. Freia-sjokoladen boikottes over alt, noe som vil få store konsekvenser for de Freia-ansatt i Norge.

Strawberry og DNT

Så kom hotellkjeden Strawberry, tidligere Choice Hotels, på banen og i dag meldte togselskapet SJ at de velger å kutte ut Freia sjokolade på sin tog. Strawberry fjerner Freia-produkter på samtlige 229 hotell, noe som utvilsomt vil merkes for sjokoladeprodusenten.

Også Den Norske Turistforening (DNT) velger å stoppe samarbeidet med Freias kvikk Lunsj. Et samarbeid som har vart siden 1960, men som nå pauses så lenge Mondelēz fortsetter sin virksomhet Russland.

Freia-sjokoladen boikottes over alt

Bildet er tatt av Jan Mateboer fra Pixabay

Om du vil boikotte Freia, så velger du konkurrentene i stedet når du skal handle sjokolade.

Les også: Sverigeturen er mindre lønnsom enn tidligere

Vi har valgt å følge etter de andre selskapene som vil statuere et eksempel. Russland har invadert Ukraina, krigen er inne i sin 16. måned og krigen ser ikke ut til å ha noen ende. At Mondelēz ikke skjønner alvoret, men vil forsette å produsere sine produkter i Russland.

Tyskland

Alle de sanksjonene som Russland er blitt til del, ser ikke ut til å virke. En rekke land gjør fortsatt sin forretning med Putin og Russland, via bakveier. En rekke land, både Kina og Tyskland, selger tjenester til Russland. Til tross for omfattende sanksjoner.

Tallene viser at total omgåelse av sanksjonene for 2022 var på mer enn 100 milliarder kroner. Tyskland er den største eksportøren av sanksjonerte varer. Sammenlagt står tyskerne og litauerne for eksport av halvparten av de europeiske varene som Russland ikke skal ha.

Aftenposten.no

Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz skal om kort tid snakke med Russlands president Putin. I et forsøk på å få stoppet krigen. Noe som til nå er forsøkt av en rekke europeiske ledere – uten suksess.

Freia-sjokoladen boikottes over alt, og verre vil det bli, helt til ledelsen i Mondelēz skjønner at dette ikke er særlig smart å drive butikk i Russland.

Vargas12.com boikotter Freia-produkter helt til Mondelēz International stopper sin produksjon i Russland.

Vargas

Kjæresten din venter på deg

Kjæresten din venter på deg et eller annet sted er ute. Du som er blant én av de mange single i Norge, bør kanskje gjøre noe med det. Om du ikke vil gå en lang høst og vinter alene som singel. Noen vil jo det, men dem om det. Mange andre, ja, faktisk mer enn én million nordmenn er aleneboer eller ufrivillig singel. Tenk litt på det.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Menneskerett

Vi som er så heldig å ha en partner eller kjæreste, vet hvor viktig det er.

Ikke minst hvor fantastisk det er å ha noen å dele livet med. Ja, en floskel du som singel er lei av å høre om, men det er faktisk sant. Og det er viktig å si fra om det. Slik at single legger seg litt i selen for å finne den rette. Om det er det som er ønsket.

Les også: Ryker forholdet ditt i sommer

Det er dessverre ingen menneskerett å finne en kjæreste, partner eller ektefelle. Norge flommer nesten over av ufrivillige single menn uten barn. Kvinner har førsteretten, stort sett, og da er der mange menn som lider av det.

Kjæresten din venter på deg der ute et sted, dere vet bare ikke om hverandre, ennå. Derfor bør du som ønsker en partner begynne å legge en plan for hvordan du skal finne hen. Det er faktisk opp til deg. Orker du å vente lenger?

Kjæresten din venter på deg

Bildet er tatt av StarFlames fra Pixabay

Regnbueflagget

Vargas12.com er nok den bloggen i Norge som har skrevet flest artikler om det å finne den rette. Helt siden 2010 har vi gjort det vi kan for at du som vår leser, skal slippe å være mer alene enn du ønsker. Altså finne den rette og være sammen med en kjæreste. Vakrere blir ikke livet, nemlig.

Det bør alle som ønsker, få oppleve, nemlig å bli elsket og elske noen tilbake.

Derfor jobber vi iherdig inn i framtiden med å hjelpe single med å finne den rette. Det er kjærligheten verdt, vi vet hva vi snakker om. Og til den det måtte angå. Vargas12.com heiser regnbueflagget så høyt vi kan. Selvsagt skal man kunne elske hvem man vil.

Les også: Dater du hvem som helst?

Homofile, lesbiske, transpersoner, biseksuelle og så videre, skal og bør få lov til å elske det mennesket de møter på sin vei. Uten at noen skal legge nesen sin i det. Alle som tror de kan bestemme noe annet bør gå å skamme seg, lese seg litt opp og finne på noe annet å gjøre. Du har ikke et ord du skulle ha sagt. Gå hjem.

Å lære barn å unge og være inkluderende mot andre, inkludert å vise respekt for hvem man kan elske, er det viktigste unge kan lære, helst fra de skjønner hva det vil si å elske noen. Og det kan være veldig tidlig. Vi er pliktig til å lære barna om ekte kjærlighet.

Online

Skal du lykkes må du legge en god plan, senk kravene til et realistisk nivå og by på deg selv. Vær ærlig og “bjuda” på alle dine beste sider. Samtidig være klar på hva du vil slik at du ikke framstår desperat. Det er lite sjarmerende.

Sannsynligheten er størst for at du lykkes med å finne den rette, online. Ved å la en seriøs profil på et ekte nettsted som gir deg muligheten, uten å bli lurt. Dessverre finnes det falske profiler over alt. Vær på vakt og ikke gå videre i samtalen om penger blir et tema.

Profilen din bør skille seg ut blant andre, det gjør du ved å skrive en god, morsom, men også seriøs tekst. Den bør si litt om hvem du er, hva du ønsker og hvorfor du vil møte en potensiell kjæreste.

Ønsker du barn, kan du flytte om nødvendig og tåler du andres barn – er spørsmål som raskt kommer opp. Og som du bør ha svar på. Husk at kjærligheten ikke har noen aldersgrense.

Bruk bilder i profilen, bilder du selv er komfortabel med – ta kontakt med oss om du ønsker hjelp med teksten, det koster mindre enn du kanskje tror. Vi hjelper deg gjerne.

Lykke til!

Vargas

Brevet som påvirker deg

Brevet som påvirker deg kommer helt gratis fra oss. Vargas12.com har skrevet artikler og blogginnlegg for våre lesere i 13 år. Mer enn 8000 innlegg på Vargas12.com og de fleste ligger i menyen til høyre. I uoverskuelig framtid vil vi forsette å leve gratis brev til våre lese, elektroniske brev, innlegg og artikler.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Innehold

Alt du behøver å gjøre er å trykke på subscribe-knappen oppe til høyre, legge igjen din epostadresse og vipps. Du er med på vår liste over lesere som ønsker gratis brev fra oss. Vi skriver for deg og er glad du er nysgjerrig på hva vi skriver om.

Les også: Viktige Google-søk

Brevet som påvirker deg negativt, kanskje positivt, men som får deg med i debatten – kan også gjøre deg forbannet. Vi skriver alltid med hjertet og for å engasjere våre lesere. Du vil bli engasjert, irritert, glad, kåt, sint, trist, men også lykkelig over våre innlegg.

Hva bloggen handler om? Den handler om mennesker, følelser, fotball, sex og økonomi.

Det som engasjerer deg og dine venner. Men vi skriver også om underholdning, politikk, samfunnet, mat, fristelser, tabuer, fetisjer og døden. Vi skriver for mennesker i alle aldre, også de eldste av oss, som vi har så mye å takke for.

Brevet som påvirker deg kommer med ujevne mellomrom. Nesten hver eneste dag, men også med noen dagers pause innimellom. Vi skriver om livet, om mennesker og hva som skjer med oss, og hva som påvirker oss – mellom vugge og grav.

Brevet som påvirker deg

Bildet er tatt av Marta Kulesza fra Pixabay

Leserne

Når vi er klare med et nytt innlegg, med en artikkel om trening, kosthold, mat, økonomi, fotball, barn og unge, vil du få brev. Eller om vi publiserer noe om sosiale medier, skriving, kjendiser, sladder eller utfordringer som står framfor oss i framtiden, vil du få en e-post, rett i din innboks. Er det ikke flott?

Selvsagt er det helt gratis og uforpliktende.

Les også: Vi gjør deg synlig – online

Vi skriver for deg, og vi håper du ønsker å motta de ferskeste artiklene våre. Vil du ha e-post?

Du kan selvsagt melde deg av abonnementet, når det passer for deg, men vi lover å gjøre alt vi kan for at du skal se fram til neste innlegg – hver dag. Du er vår viktigste motivasjon til å fortsette å publisere nye artikler.

Leserne er sjefen, bruk gjerne kommentarfeltet til ris, ros eller spørsmål. Du kan selvsagt være anonym.

Spam er ikke kult, det er derfor vi ønsker å spørre, vi ønsker at du skal vite at det endelig er mulig å legge igjen en e-postadresse hvor det står Subscribe, slik at du kan velge selv. Prøve det ut en periode da, vel.

Du liker å reise, vi kan fortelle deg hvor du bør dra, på hvilken måte, hva du bør ta med og hva du bør huske på når du er på ferie. Alle vet at man bør ha med kreditt kort og pass, men allikevel skriver politiet ut tusenvis av nødpass hver eneste sommer. Du trenger struktur i livet ditt. Abonnere på Vargas12.com og vi hjelper deg.

Mat

Mat er viktig helle livet, vi kan lite om mat, men det vi kan, det er vi rimelig god på. Dessuten så elsker vi å eksperimentere med forskjellige smaker. De vi lykkes med, de får du vite om, det som blir fiasko – forblir en hemmelighet.

Grillmat er faktisk all mat som kan tillbeddes på en grill, det være seg kull, gass eller elektrisk grill.

Les også: Prosecco eller Champagne?

Til og med suppe kan grilles, så du har egentlig bare å la fantasien sette grenser for hva du bør tilberede i påsken, pinsen eller sommerferien. Grillmat til liten og stor kan være alt fra pannekaker til digre biffer, fra fisk og grønnsaker til pølser i vaffel.

Foruten grillmat, kan man tenke på alt som hører til sommeren. Norske jordbær, blåbær du har plukket selv, bringebær fra buskene i nabolaget. Friske salater og ikke minst friske norske råvarer som gir de herligste retter hører også grillsesongen til.

Fisk, Tapas, reker, supper, stekte poteter, Bacalao og pannekaker med sirup. Bare kreativiteten setter en stopper for hva du velger som din favoritt-rett gjennom hele året. 

Privatøkonomi

Din privatøkonomi er viktig for deg. Hva du kan spare penger på nå og i framtiden, er tips og vink du vil få på denne bloggen – ofte.

Vi liker å hjelpe andre, vi vet hva som skal til for at du får mer igjen for pengene du tjener. Vil du bli gjeldfri og forbli rik før du er førtifem, er det faktisk helt opp til deg. Her får du råd om hvordan. 

Det er skremmende at norske elever i barneskolen, ikke lærer mer enn det de gjør, om personlig økonomi.

Du er prisbevisst, det vet vi, fordi du følger med på Facebook i diverse “priskrig-grupper”, hvor det medlemmene deler priser og tilbud. Om hvor det er billig Cola, der det er tilbud som ikke annonseres, hvor priskrigen raser der du kan spare en tier eller to.

Nettopp derfor er det en meget god grunn til å få e-post fra Vargas12.com, fordi vi følger priskrigen nøye. Hver uke. Brevet som påvirker deg kan også hjelpe deg med utfordringer du ikke finner ut av selv.

Trenger du tips på børsen kan vi neppe hjelpe deg, men vi har vår egen aksjeportefølje.

Relasjoner

Vi skriver ofte om det du snakker om i morgen, kommende filmer, serier, TV-program.

Framtidsrettede nyvinninger som stemmestyrt-blogg, eller hvorfor så mange tenåringer i Norge velger å avslutte livet selv. Denne bloggen – Vargas12.com dekker hele spektret, bortsett fra sminke, mote, hår og sko. 

Du leter etter den rette, du savner en kjæreste, du gruer deg kanskje å begynne helt på nytt etter det vonde bruddet. Men vil ikke være alene heller. Relasjoner, forelskelse, kjærlighet og samhold – vi vet vi kan hjelpe deg å finne tilbake til kjærligheten.

Alt dette, som mange lurer på og som opptar mange, det er det vi skriver om hver dag, det du kommer til å dele med dine venner i morgen er på vår agenda allerede i dag. 

Alt du behøver å gjøre, er å legge inn din e-post, til høyre på siden, hvor det står subscribe

Vi lover å gjøre alt vi kan for å ikke svikte eller skuffe deg.

Velkommen skal du være.

Vargas

Kjenner du sevjen stige?

Kjenner du sevjen stige? Gjør deg yr og livsglad, ja til og med litt kåt? Da er du nok ikke alene. Det er en kjent sak at våren gjør oss lettere til sinns og i bedre humør. Vinteren er sakte, men sikkert i ferd med å slippe taket. Det går mot vår og vi kan kaste vinterfrakken tilbake på loftet.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Vårkåt

Kjenner du sevjen stige? Det er lov å kjenne skikkelig etter og være glad for lysere dager, mer lys og mer lyst fyller oss med glede. Hørtes ut som et vers i en julesang, det, kanskje. Men det er faktisk bevist at vi trives stadig litt bedre når solen kommer høyere på himmelen.

Les også: 12 år med Vargas12.com

Kanskje er det umulig å bli vårkåt når man ikke får nok sol og varme på kroppen? Eller er det nok å sitte i vinduet eller på verandaen? Og ikke være like mye ute blant folk slik vi er vant til om vinteren, kan også være en årsak.

Vi er sosiale vesener, vi liker å omgås andre, det gjør at vi formerer oss og ikke dør ut som rase.

Bor man i Norge, er det ikke lett å kjenne etter for hete følelser slike som kun en sval vår vi kjenner til fra før – gjør med oss. Med temperaturer på rundt minus førti, er det lite som pirrer til forelskelse og sex. 

Hva er vel mer higende enn å se vakre kvinner med bare armer og ben når solen endelig henger høyt på himmelen? Ja, hva er vel mer sexy enn flotte, halvnakne kvinner som slikker de første solstrålene? Når våren er i anmarsj?

Er det denne våren du endelig skal ta steget opp og fram, hvor du skal finne deg en partner, en å dele dagene med? Våren gir tid for forelskelse, hvor lysten bruser i årene etter lange vintermåneder.

Kjenner du sevjen stige?
Image by Pexels from Pixabay

Melatonin

Hva er det som gjør oss så yre om våren? De lærde strides vel mer om vanskeligere spørsmål enn dette? 

Sevjen stiger, varmen gjør noe med oss. Vi kaster klærne, vi ser mer hud rundt oss og vi kommer ut av vinterdvalen.

Lyset påvirker hypofysen i hjernen. Vi produserer rett og slett mer av kjønnshormoner og mindre av søvnhormonet, Melatonin. Når solen varmer oss om våren, produserer menn mer testosteron og kvinner mer østrogen. I tillegg vokser kjønnskjertlene våre. 

Når vi føler oss vell, kanskje mer lykkelige og potente om våren og sommeren, er det et biologisk fenomen. 

Kroppene våre endrer seg. Mer for unge enn for voksne og eldre, men alle kan merke forskjellen om våren. Sevjen stiger altså, vi blir lettere kåte og våte – og det er jo selvsagt fantastisk. Kanskje er det ikke så rart at mange har denne årstiden som sin favoritt gjennom året?

Lys og lyst

Vi mennesker, Homo sapiens, har utviklet oss mye gjennom evolusjonen, det ser vi på hvilken kunnskap vi besitter. Sammenlignet med for bare noen tiår tilbake. Det er heller ikke veldig lenge siden det meste var forbudt, særlig følelser som ble sett på som skammelige. (Les kåthet og nytelse)

At lyset gir oss mer livsglede og kåthet, derimot, er nok noe som har vært med oss siden tidenes morgen.

Vi er egentlig tilpasset et tropisk klima. I 28 grader trives vi best. Det er kroppen vår, vi kommer fra Afrika, og viser til at den fellesmenneskelige følelsen er evolvert i Afrika

Terje Bongard/ VG.no

Vargas12.com har skrevet flere hundre artikler om nytelse, relasjoner, sex og samliv siden 2010. Om du likte denne eller andre artikler på denne bloggen, meld deg på vårt nyhetsbrev, du også. Det vil alltid være helt gratis.

Vi skriver om ulike interesser vi besitter. Alt fra fotball, livet, økonomi, aksjer, litteratur, mat og nyheter. Vi skriver alltid for deg .

Vargas

Pin It on Pinterest