England-spiss til Manchester United?

England-spiss til Manchester United? Vi skrev nylig en viktig artikkel om Ole Gunnar Solskjærs suksesskjøp og presiserte der hvor viktig neste kjøp blir. Nå kan det se ut til at selveste Harry Kane er sterkt linket til Old Trafford. Prislappen som er nevnt lyder uvirkelig drøyt 2 milliarder kroner.

Skal man ha den beste, eller blant de aller beste, må man ofte betale (for)mye. 2 milliarder kroner er mye penger. Skal Manchester United bli det slagkraftige laget det engang var. Må man ha en kvalitetsspiss. Det mangler Solskjær akkurat nå.

England-spiss

Du har hørt om Harry Kane i mange år. Men England-spissen er bare 26 år og kan ha mange gode år igjen som toppspiller på øverste nivå. Så langt i sin fantastiske karriere for Tottenham, og på lån hos Leicester, Millwall og Leyton Orient – har han gjort rundt 230 mål. For klubb og landslag. En absolutt verdensklasse-spiss.

Lest? Solskjærs neste kjøp er helt avgjørende!

Det er en klassespiss Manchester United trenger mest. Forsvaret begynner å sitte, midtbanen har fungert etter knallkjøpet av Bruno Fernandes. Men det scores fortsatt for lite mål. Med et kjøp av Harry Kanes kaliber, har Solskjær en målgarantist.

En landslagsspiss med meget gode spillere rundt seg – har en noe enklere jobb, enn mindre gode. Det er selvsagt dette som er fokuset til Solskjær. Å få på plass en målgarantist uten nykker, en målmaskin som leverer.

London og Manchester er ikke langt fra hverandre på kartet, Kane elsker London og Tottenham, men spissen vil vinne trofeer. Det vil han neppe gjøre med Tottenham og Mourinho. Derfor må han bytte klubb, før det er for sent.

England-spiss til Manchester United?
Harry Kane til Manchester United? Foto: Wikipedia.org

José Mourinho er i ferd med å kjøre Tottenham ut av toppen av Premier League. Det er Manchester United som har det mest spennende unge laget. Da er det naturlig at en så god spiller som Kane – ønsker å være del av dette laget.

Ny sentrallinje

Nylig ble Tottenham-spilleren siterte på at han ikke er fremmed for å måtte forlate Spurs. Nettopp for å kunne vinne trofeer og spille i de gjeveste turneringene. Nå kjenner vi ikke til skjebnen til verken Tottenham eller Manchester United. All den tid serien ikke er avsluttet i England. Men Solskjær har Champions League-plassen per i dag.

Over the weekend, rumours linking Tottenham stalwart Harry Kane with a world-record £200m transfer to Manchester United gathered pace. The England captain has spent his whole career at Spurs but is said to be frustrated with the lack of silverware he has won during his career so far, despite many near-misses. 

Landslagskapteinen har også en viktig hedersmedalje i sitt belte, til tross for sin unge alder. I 2018 fikk Harry Kane en MBE (Order of The British Empire) for sin innsats for fotballen. En pris som ofte utnevnes til langt eldre enn 26-åringer.

En sentrallinje med David de Gea, Harry Maguire, Bruno Fernandes og Harry Kane smaker fugl.

Det kan fort bli et lag som plukker trofeer. Om det blir noe av, er faktisk mye opp til spilleren selv. I England er det et økende fokus på ryktebørsen nå. Fordi det ikke vil bli spilt mye mer fotball før overgangsvinduet åpner. 1. juli.

Kane den nye Rooney?

I det øyeblikket en England-spiss signerer for Manchester United, vil det skap overskrifter. Men det er ikke noe uvanlig. Alle vet at toppscoreren for “Three Lions” – Wayne Rooney gjorde en brukbar karriere på Old Trafford. Særlig de 10 første sesongene.

Kommer Harry Kane, kan han faktisk bli den nye Rooney, selv om han ikke vil bli der like lenge. 26-åringen er det siste verktøyet i kassen for Solskjær. Da kan det plutselig blir riktig så behagelig å være Manchester United, igjen.

Til tross for skader, har Harry Kane 17 mål på 25 kamper for Tottenham. Men han hyller sin forrige manager, Mauricio Pochettino for å være den spilleren han har lykkes med å bli. En manager som lenge har vært linket til å erstatte Solskjær om nordmannen skulle måtte gå.

Kan duoen havne på samme lag igjen?

En langsiktig målsetning for Harry Kane er det neppe, å skulle få den argentinske manageren som sjef igjen, nå. Men helt umulig er det ikke. Signerer den engelske spissen for Manchester United. Skal Liverpool og Manchester City få kjørt seg – når fotballen endelig ruller på engelsk gress, igjen.

Solskjærs neste kjøp ser ut til å bli Harry Kane, det vil gjøre Manchester United en kandidat til seriegullet – neste sesong.

Vargas

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Engelske medier publiserer artikler om Liverpool-fans som tatoverer klubbens logo i sammenheng med seriegullet denne sesongen. Men hvilke lag tar plassen bak Liverpool?

Så sikre er fansen på at Liverpool vinner, vi kan ikke annet enn å være enige. Det er for langt fram for Manchester City og Leicester.

Derfor ligger spenningsnivået på hvilke lag som tar plassen bak Liverpool? De tre plassene som gir plass i Champions League.

Men det er endel som skal på plass før man vet sikkert hvilke lag som får spille den aller gjeveste klubbfotball-turneringen i verden. Champions League sesongen 2020/2021. Det vi er helt sikre på er at vinneren av årets turnering, blir automatisk deltager for neste sesong.

Det samme blir vinnere av Europa League, uansett hvilken plassering dette laget har i sin liga.

Det betyr følgende: Skulle Manchester United ende opp som nummer fem i Premier League, men vinne Europa League, vil Solskjær og hans menn bli det femte laget fra den engelske ligaen – som får delta i Champions League, neste sesong. Fordi lag nummer 1-4 automatisk er kvalifisert. (lag fire må spille kvalifisering.)

Manchester United

Uansett vil det ikke kunne være mer enn fem lag fra England, uansett hvilke lag som vinner de to Europa-cupene, der begge kvalifiseres automatisk. Vinner Liverpool Champions League, og Manchester United Europa League, men havner utenfor topp fire, vil kun tre lag til bli kvalifisert. De neste på tabellen, bak Liverpool.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Skulle dermed Manchester United bli nummer fire i Premier League og vinne Europa League, vil det kun bli fire lag som blir kvalifisert til Champions League – (da må ikke lag fire spille kvalifisering på bakgrunn av å vinne EL.)

Så kommer det vanskelige spørsmålet å svare på – hvilke tre lag makter å ta disse viktige plassene bak Liverpool? Fordi laget fra Merseyside vinner som de selv vil, Klopp og hans spillere er uimotståelige og vil gå gjennom store deler av serien uten tap. Gratulerer Liverpool.

Lest? Slik blir Euro 2020 – fotball-EM i sommer!

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

José Mourinho

En mann med mange store ord, som har sagt så mye rart gjennom flere år som manager for flere av de største klubbene i Premier League, José Mourinho er fortsatt glad i sin egen stemme. Men han sier av og til så mye merkelig og hevder hardnakket en ting den ene dagen, noe helt annet den andre. Man må ta det han sier med en klype salt.

En mann som er elsket og hatet for sin oppførsel og sine fotballfaglige kvalifikasjoner, og en manager som har den aller beste merittliste – sett i lys av hva han har vunnet med sine lag siden starten i 2002/2003 med Porto.

En spesiell fyr, som ikke lenger er “The Special One” etter vårt syn.

Nylig uttalte han seg riktig så fornuftig allikevel da han hevdet at både Sheffield United og Wolves ville kjempe med alt de har, for å lykkes med å komme inn blant de fire beste. Ikke det at vi tror det er særlig realistisk, denne sesongen, men begge disse lagene har imponert stort. Wolves er også med i sluttspillet i Europa League i tillegg.

Wolves and Sheffield United are both genuine contenders for the top four positions in the Premier League

José Mourinho

Manchester City

Manchester City har den beste manageren og den bredeste troppen. Etter 25 av 38 serierunder ligger Joesep Guardiola, best kjent som ‘Pep‘ og hans spillere to poeng foran Leicester. Begge disse vil holde seg inne blant topp fire og ta to av de tre viktige plassene – utvilsomt. Noe annet vil overraske veldig, enda det er 13 kamper igjen og dermed mange poeng å sloss om ennå.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Godeste Mourinho sier alltid noe offentlig, av en god grunn. Han skal forsvare laget sitt med alle mulige midler. I skrivende stund er portugiseren ansvarlig for Tottenham, som ligger på 6. plass, kun 4 poeng bak Chelsea som har den viktige fjerdeplassen.

Selvsagt ønsker Mourinho å havne innenfor den plassen som får Spurs inn blant Champions League-lagene for kommende sesong. Det tror vi kan bli vanskelig nok.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool? En stor fotballbane sett ovenfra, grønt gress

Dessverre ser det ikke så lett ut for Mourinho. All den tid han også har nevnte Sheffield United to poeng foran Tottenham på tabellen. Riktig nok med én kamp mer spilt. På 7. plass finner vi Everton på 36 poeng, kun ett poeng bak Spurs, deretter Manchester United på 35 poeng og 8. plass, og Wolves plassen bak på samme poengsum.

Fra 9. plass på tabellen og opp til 4. plassen, skiller det kun 6 poeng og det er hele 39 poeng å sloss for – resten av sesongen i Premier League. Selvsagt er ingenting avgjort ennå.

Derfor det blir et aldri så lite rotterace om å kapre denne mye omtalte fjerdeplassen når vi skriver mai og sesongen skal avsluttes? Det er åpenbart umulig å vite, men å tippe hvilket lag som tar den plassen er bare gøy.

Chelsea

Vi er så kjedelige og kanskje forutsigbare at vi burde skamme oss. Men vi tar sjanse og tipper på Chelsea og Frank Lampard, som innehar fjerdeplassen nå. Sheffield United er i bedre form, vinner flere kamper enn de fleste andre, men vil nok merke kjøret når sesongen går mot slutten.

Dessuten har vi ikke nok tro på lagene bak heller. Everton roter seg stadig vekk, Manchester United er inne i et viktig generasjonsskifte, men kan bli spennende neste sesong. Mourinho og Tottenham har det mest i kjeften og Wolves spiller for mye uavgjort.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Om Nuno og hans unge stjerner i Wolverhampton Wanderers hadde slått Liverpool, når de hadde Klopp og co på gaffelen nylig, ville ting ha sett betydelig mer spennende ut. Skjønt Wolves er så gode og har så mye kvalitet i laget, at de kan komme langt i Europa League også. Veldig langt.

Når det er sagt, ser tabellen ut slik den gjør i dag, også i mai – for de fire øverste lagene tipper vi.

Sluttspillet for Champions League inneværende sesong starter 18. februar, med de to føreste kampene, hjemme og borte, som er åttendedelsfinaler. Sammenlagtvinneren over to kamper, går til kvartfinalen. Finalen for denne sesongen av Champions League spilles 30. mai i Istanbul i Tyrkia.

Vargas

Hard kamp om medaljene i Premier League

Hard kamp om medaljene i Premier League
Kan dette være fra Burnley og Turf Moor? Det er det! Foto: Nathan Rogers 

2019/20-sesongen i Premier League har bydd på en god del overraskelser så langt. Liverpool ligger i skrivende stund hele 22 poeng foran andreplassen etter en ubeseiret sesong. De øvrige medaljene er ikke avgjort. Vi har sett en rekke managerbytter, og at lag som Sander Berges Sheffield United har slått igjennom direkte etter opprykk fra Championship.

Manchester City eller Leicester

Idet kampen om gullet nesten er avgjort kan vi se frem til en hard kamp om medaljeplassene og for å være blant topp fire, nemlig den gjeve inngangsbilletten til Champions League. Her er lagene som det blir spennende å følge i kampen om medaljene.

Hvem tar 2. plassen – Man City eller Leicester?

Både Manchester City og Leicester har vist solid form så langt i år, og deres plasser i toppen virker trygge enn så lenge. For tiden er det kun to poeng som skiller Manchester City på andre og Leicester på tredje. Etter et sjokktap mot Mourinhos Tottenham ble luken til City spist opp. Allikevel har City hatt et utrolig godt angrepsspill denne sesongen med en Sergio Agüero i storform og god drahjelp fra Kevin De Bruyne.

Hard kamp om medaljene i Premier League.

Hard kamp om medaljene i Premier League
Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom Foto: Tim Bechervaise

Hard kamp om medaljene i Premier League.

Om de skal klare å holde på andreplassen vil det avhenge av et godt forsvar. Det samme må sies om Leicester, som har hatt et trøblete nyår med flere uheldige tap og en skadet Jamie Vardy. Som ikke helt har funnet formen igjen enda.

Det samme må sies om Leicester, som har hatt et trøblete nyår med flere uheldige tap og en skadet Jamie Vardy som ikke helt har funnet formen igjen enda. I løpet av våren vil disse to sannsynligvis kjempe tett om andreplassen. I følge bet365, tilsier deres fotball odds at det nesten ser sikkert at begge lagene ender blant topp fire. Med 1.004 odds for Man City, og 1.071 for Leicester.

Når det er sagt kan det hende Man City vil prioritere deres kamp om seier i FA-cupen, ligacupen og Champions League fremfor å være like nøye med hvilken plass blant topp fire de ender i Premier League.

Blir det utfordring om 3. plass fra Tottenham og Chelsea?

Tottenham strutter av selvtillit etter deres seier mot Man City nylig. Delvis grunnet deres signering av nederlenderen Steven Bergwijn fra PSV. Chelsea snuste på en rekke forsterkninger i vinter, men deres kamp om pallplass eller fjerdeplass vil være påvirket av deres unge talenter Tammy Abraham og Mason Mount. Sistnevnte som nylig leverte to målgivende i løpet av 2-2 kampen deres mot Leicester.

Manchester United

Derfor er det tydelig at begge lagene har det som trengs for å være med i kampen om medaljene, men det spør som de kan tette luken. Uansett vil de gjøre alt de kan for å ende på den viktige 4. plassen. Noe som er minstekravet til de fleste lag som vil ligge i toppen. 

Om de kan kjempe om fjerdeplassen seg imellom, kommer an på om lagene bak dem har nok å komme med. Jagende bak ligger nemlig både Manchester United og Sheffield United, som har henholdsvis spilt en (relativt) dårlig sesong og en helt spektakulær sesong så langt.

Begge lagene har hentet forsterkninger i løpet av overgangsvinduet. Og det blir spennende å se hvilken innvirkning Bruno Fernandes har for Man United og hvordan Sander Berge slår seg til rett i Sheffield.

VargasVeteran tar over Everton!

Noe overraskende for mange er det faktisk den tidligere Chelsea, Real Madrid, Juventus, Milan, PSG, Bayern München og Napoli manageren, Carlos Ancelotti – som tar over Liverpool-laget i blått. En av de virkelig veteranene i internasjonal klubbfotball. Veteran tar over Everton!

Italieneren har hatt ansvaret i ni klubber siden 1995, men har ikke hatt særlig sportslig suksess den senere tiden. Ancelotti fikk sparken i Bayern, og senest i Napoli.

Lest? Guardiola Ferdig i City?

Som sjef i Chelsea i 2009-2011 vant han både FA-cupen og Premier League og vant 67 og tapte kun 22 av totalt 109 kamper, men en vinner-prosent på pene 61,67. Som kanskje kan ha vært avgjørende for at “The Tofees” valgte nettopp 60-åringen.

Everton ligger på 16. plass av 20 lag, har vunnet kun 5 og tapt 9 kamper. Det er åpenbart for dårlig for et lag med ambisjoner til å sloss om en plass i topp seks. Om Carlos Ancelotti er rett mann til jobben vil vi raskt få svar på da julen er tettpakket med kamper i Premier League.

Italieneren er avhengig av en god start for å få arbeidsro til å bygge sitt lag, og er litt heldig siden overgangsvinduet er bare dager unna, og han kan signere egne spillere som kan forsterke Everton umiddelbart.

Veteran tar over Everton!
Carlos Ancelotti er ny sjef på Goodison Park foto: Wikipedia.org

Veteran tar over Everton!

Carlos Ancelottis erfaring og nettverk av spillere og støtteapparat, er blant de beste i bransjen. Nå har ikke italienske trenere erfaring fra Engelsk fotball i særdeleshet, men den tidligere Chelsea-manageren kan gi Everton et løft på kort sikt, for å få storklubben opp og fram på kort sikt.

It is understood confirmation of Ancelotti succeeding Marco Silva could be announced before Wednesday’s Carabao Cup quarter-final against Leicester.

SkySports

Marco Silva fikk en grusom start på sesongen, og ble den fjerde manageren som ble sparket, bare et par måneder inn i sesongen, og kun etter 15 kamper.

Eieren i Everton, Farhad Moshiri og styreformann, Bill Kenwright har lenge hatt nettopp Ancelotti på blokka. Det er grunn til å tro at erfaring fra en rekke storklubber som avgjørende for at det ble Ancelotti, som har vunnet Champions League med Milan og UEFAs Super cup med Real Madrid.

En manager som har vunnet mer enn de fleste i England, bortsett fra Pep Guardiola og José Mourinho. Selvsagt er det et aldri så lite varp av Everton. Kritikerne som tør å åpne munnen allerede nå, peker på at det begynner å bli lenge siden den italienske ringreven vant trofeer.

Men så sent som i 2015, ble Carlos Ancelotti kåret til verden beste fotballtrener, for sesongen 2013/2014 som trener i Real Madrid.

Trykket har neppe vært større enn det er på øverste nivå i engelsk fotball om dagen. Vi kjenner til at Solskjær tok over i Manchester United, som sendte Mourinho ut i arbeidsledighet, han fikk ta over Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken etter en dårlig start.

Arsenals Unai Emery ble byttet ut med assistent-manager, Freddy Ljungberg. 

Watford orket ikke flere tap under Javi Garcia, som fikk fyken allerede i september, hentet så inn Quique Flores, som har vært i klubben tidligere, men han holdt heller ikke mål.

Og altså Marco Silva, som ikke lenger hadde tillit i Everton.

Aldri før har Premier League hatt så mange personligheter, så mange store navn på sidelinjen som nå, som managere for sine respektive lag. Vi ser for oss at også Arsenal henter inn et stort navn i løpet av kort tid.

Aldri før har vel managere blitt byttet ut etter så kort tid heller. Det er til tider skremmende å se hvor raskt det byttes ut nye trenere i håp om kortsiktig endring av resultater.

Mikel Arteta, spanjolen som er assistent for Manchester City og Pep Guardiola er storfavoritt til å ta jobben i sin tidligere klubb, Arsenal.

Vargas

Guardiola ferdig i City?

Brukes det milliarder av kroner i fotballen, forventes det trofeer. Josep ‘Pep’ Guardiola Sala, som han heter spanjolen, som har vunnet alt med Barcelona, vunnet Bundesliga tre ganger med Bayern München, og Premier League to ganger, FA-cupen to ganger og ligacupen 1 gang, med Manchester City. Men er Guardiola ferdig i City, til tross for utelukkende suksess?

48-åringen kan fortsatt vinne både FA-cup, ligacupen og Champions League med sin arbeidsgiver, Mansour, den styrtrike sjeiken i den blå delen av Manchester – som lar sin manager få alt og alle han peker på.

Skulle Pep og hans menn ta alle tre trofeene tilgjengelig, er det nok en suksess-sesong. utvilsomt. Men noe forteller oss at Manchester City ikke er slik vi kjenner dem.

Lest? En vinter full av spenning i Premier League!

For mange tap, til og med hjemme, hvor Sky Blues normalt er så solide, har vært rystende å se på. Skader på sentrale spillere som Aguero, Stones og Sane er ute og David Silva er tvilsom til kampen mot Arsenal. En god stall ja vel, men det merkes når mange viktige brikker forsvinner samtidig.

Løpet er kjørt i ligaen, utvilsomt og det kan få eierne og aksjonærene til å vende ryggen til spanjolen, fordi en spennende argentiner er ledig på markedet, noe vi kommer tilbake til senere i denne artikkelen.

Lest? Managere med størst pengebruk?

Nå er vi inne i en periode som er direkte avgjørende for hvordan tabellen i den øverste ligaen vil se ut til slutt. Juleprogrammet er tettpakket, flere lag spiller både 7 og 8 kamper i desember alene, og i starten av januar sparkes den gjeve FA-cupen i gang.

Veldig ofte er det ligalederen ved nyttår som også vinner i mai. Denne sesongen er det Liverpool som hever trofeet i slutten av sesongen. Vedder du imot?

Kun Liverpool har sviktet i årenes løp, den gang i 2013/14 sesongen, ledet Merseyside-klubben foran alle andre, men ble tatt igjen av Manchester City. Forrige sesong fulgte City og Liverpool hverandre til siste kamp. Der Liverpool tok 97 poeng uten å vinne. Noe som selvsagt aldri før har skjedd.

Denne sesongen er det Liverpool og kun Liverpool. Det kan Manchester City neppe tåle. Premier League trofeet er viktig, kanskje viktigst, helt til man ikke kan vinne det. Da blir Champions League-trofeet plutselig viktigere.

Så langt denne sesongen har ikke Manchester City sitt velsmurte maskineri, fungert optimalt. Men det har det altså gjort i Liverpool. Vi skriver medio desember og 16 kamper inn i sesongen. Fire managere har fått fyken og Liverpool leder med 15 poeng på sin argeste konkurrent, Manchester City.

Pep Guardiola has a break clause in his contract that could see him leave Manchester City at the end of the season, and speculation has begun over his successor.

Dailymail.co.uk
Guardiola ferdig i City?
Kan Mauricio Pochettino være mannen som tar over etter Pep? Foto: Wikipedia.org

Guardiola ferdig i City?

Mulig ikke noen krise i City, all den tid de kan vinne trofeer fortsatt, men at Leicester City med Brendan Rodgers ved roret, er seks poeng foran – betyr noe for eierne, fansen og yrkesstoltheten til en manager som jobber så hardt, og med så store ambisjoner som Josep Guardiola.

Allerede tidlig i november, spurte vi våre lesere om hvem de trodde skulle vinne Premier League denne sesongen – svaret var rimelig klart. 95 prosent svarte Liverpool.

Ingen managere er større enn klubben. Ikke engang Guardiola. Færre trofeer og lengre ned på tabellen enn det som forventes og svakere enn planlagt – vil resultere i utskiftninger på sikt, kanskje raskere enn mange tror.

Det viskes på desken i britiske aviser, i sosiale medier og til og med i gangene på Etihad. Kan et være nok for mannen med en vinnerprosent på 71,9 på 200 kamper for Manchester City? Kan en annen trener komme inn og gjøre det bedre? Spørsmål det er få svar på nå, midt i sesongen, men de stilles stadig oftere.

Pep Guardiola (48) har sittet som sjef på Etihad i tre år og fem måneder og 13 dager. Vi tror på store endringer i Manchester City i månedene som kommer – om ikke i januar, så i hvert fall til sommeren. Mikel Arteta, Peps assistent, linkes stadig vekk til jobben som manager hos Arsenal.

Mauricio Pochettino (47) er en populær mann hos sjeik Mansour i Man City og har vært det lenge. Det er ikke alltid nok å være populær, men det kan være nok til at argentineren selv, venter til en mulighet kommer opp. Å ta over Manchester City etter jobben i Tottenham er utvilsomt et par hakk opp.

Særlig er det Peps mangelen på vilje til å bruke unge spillere som faller mange i Manchester City tungt for brystet. Gode spillere sendes ut på lån, i stedet for å få sjansen i moderklubben. Her har Pochettino bevist hva han kan, med å gi unge spillere sjansen i viktige kamper, gjennom flere sesonger.

Spillere som Dele Ali, Harry Kane og Harry Winks i Tottenham – har mye å takke argentineren for.

Pochettinos vilje til å bruke unge spillere ofte, vinne igjen ballen høyt i banen og kontre med høy hastighet når ballen vinnes igjen på egen banehalvdel, er den nye moderne fotballen i et nøtteskall. Der er ikke ‘Pep’ og ‘Poch’ særlig forskjellige.

At José Mourinho har umiddelbar suksess i Tottenham, er selvsagt Pochettinos ære, den tidligere Manchester United-sjefen kom til dekket bord, endret til på mentaliteten og har ikke endret på særlig mer, og vinner kamper.

Det er så langt bare Guardiola som har lykkes av de to, til å vinne viktige trofeer, skjønt Pochettino fikk sine spillere til Champions League-finalen med Tottenham – forrige sesong, der uovervinnelige Liverpool tok trofeet. Pochettino vært blant topp fire med Spurs – siden han tok over i 2014.

Man kan si mye om managerne i Premier League, Jürgen Klopp, Pep Guardiola og arbeidsledige Mauricio Pochettino, er de heteste navnene i skrivende stund. Rett bak disse kommer Solskjær, Mourinho og Nuno Espirito Santo i Wolves.

Under et generasjonsskifte som er på gang i Manchester City, der Aguero (31) har halvannen sesong igjen av sin kontrakt. David Silva legger opp til sommeren, Fernandinho (34) står uten kontrakt til sommeren og legenden, Vincent Kompany allerede borte – faller det seg kanskje naturlig å endre manager også.

Sjeik Mansour har hårete ambisjoner for sitt lag. Manchester City skal være det beste laget i verden, koste hva det koste vil. Det betyr at den nye manageren, kanskje Pochettino, vil få de spillerne han ønsker seg.

Det gjorde han som kjent ikke under styreformann, Daniel Levy i Spurs, han fikk et fanatisk fotball stadion, men ikke mange forsterkninger underveis.

Spanjolen har utvilsomt gjort seg bemerket i sin tid som manager for Sky Blues. For noen mål, for noen kamper og for noen resultater Manchester City har levert under Pep Guardiola. De minnene blir værende på Etihad i mange generasjoner.

Den skal ha god psyke, og en stor dose peiling på fotball – den manageren som skal erstatte Josep Guardiola i City. Uansett hvem det måtte bli.

Vargas

En vinter full av spenning i Premier League

En vinter full av spenning i Premier League
Old Trafford Foto: Paul // flickr

Nå som sesongen i toppdivisjonen av Engelsk fotball nesten er halvspilt har vi notert en rekke spennende utviklinger. Om vi ser bort fra de hyppige managerbyttene og det store spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær blir værende eller ikke har vi fremdeles mye å undre oss over idet vi nærmer oss fotballens festdag den 26. Desember. Velkjente Boxing Day.

Her en noe av det vi gleder oss mest til. 

Et tøft program

For mange av oss har Premier League en spesiell plass i vårt hjerte. Vi har fulgt laget vårt i årevis, og vi har opplevd samtlige oppturer og nedturer. Nå som europaprogrammet blir litt mindre hektisk vil det bety større fokus på den hjemlige ligaen.

I løpet av desember og januar skal det spilles over ti kamper for hvert lag. Det vil sette press på enhver spillerstall og vi får håpe at nøkkelspillerne holder seg friske. 

En vinter full av spenning i Premier League.

I det siste har vi sett en rekke skader sette press på lag som ellers har prestert over forventning. Chelseas komet, Tammy Abraham gikk ut med en skade før 14. serierunde, noe som utvilsomt bidro til deres 0-1 tap mot West Ham United.

For Liverpool sin skyld er en skadet Mohammed Salah mindre skjebnesvangert siden de har et helt lag som ellers viser toppform i hver kamp. Det utvilsomt bli tøft for spillerne å holde formen når kampene kommer på rekke og rad ut Januar.

Uberegnelige resultater

I og med at kampprogrammet blir såpass tøft vil det gjøre at spillere blir slitne, at lag ikke klarer å holde sammen, og at det muligens kommer noen overraskende resultater. Vil Liverpool klare å holde seiersrekka? Vil Manchester City eller Leicester kunne klare å utfordre dem?

En vinter full av spenning i Premier League

Vinterperioden kommer til å bli spennende. 

Om du ønsker å tippe på noen av de kommende kampene kan det være lurt å sjekke oddsen ofte. En god oversikt på hvilke sider tilbyr de beste tjenestene for odds, enten det er live eller på mobil kan du se her. Sesongen har ikke vært den letteste å tippe på så langt, og det vil den trolig heller ikke bli.

Noe få hadde spådd var at Sheffield United skulle gi topplagene såpass god motstand, for et lag som kun rykket opp i år. Tabellen er i fortsatt utrolig tett, så hver kamp teller. 

Overgangsvinduet åpnes

Det har i den siste tiden vært full blest rundt Erling Braut Haaland og en mulig overgang fra Red Bull Salzburg til Manchester United. United har slitt med å finne en erstatter til Romelu Lukaku, og ifølge en rekke kilder skal Solskjær være svært interessert i å hente Haaland til Old Trafford.

Haaland har fått nok av oppmerksomhet, etter å ha scoret åtte mål i løpet av 299 minutter på banen i Champions League.

Det blir sannsynlig flere spennende overganger, og det forventes at flere av lagene som ligger midt på tabellen kommer til å søke etter forsterkninger blant topptalentene i The Championship. Samtidig er det sannsynlig at José Mourinho henter nye spillere til Tottenham.

Mourinho er velkjent for å like et stort overgangsbudsjett, og i den siste tiden har de blitt koblet opp mot Romas, Lorenzo Pellegrini. Uansett hva som skjer gleder vi oss til vinduet åpner i Januar. 

Vargas


 

Everton henter gammel flamme!

Da er endelig ringen sluttet for en av de mest erfarne managerne i Premier League, David Moyes (56) tar over for skakk-kjørte Everton, etter at Marco Silva (40) fikk sparken. Manager nummer fire er byttet ut på øverste nivå – det er spilt 15 kamper av 36 i Premier League.

Stort mer nådeløst enn i øverste nivå i England er det vanskelig å finne innen den moderne fotballen. Også forrige sesongen rullet hodene i det som må være den ligaen med størst gjennomtrekk. Få managere sitter særlig lenge.

Glem Ferguson og Wenger som satt i flere tiår i hver sin respektive storklubb. Eierne, fansen, aksjonærene og alle som er knyttet til aktiviteten i klubbene i Premier League – tenker aldri langsiktig og skylder på manageren, uansett. Når ting begynner å gå dårlig.

De godt betalte spillerne med millioner av kroner i ukelønn, blir sjelden ansvarlig eller stilt til veggs, når resultatene ikke blir som forventet.

José Mourinho har oddsen i mot seg

Se på meriterte José Mourinho som har vunnet 25 trofeer. Nå har han vært ansvarlig i Chelsea, Manchester United og Tottenham. Hvor lenge blir han sittende på deilige Tottenham Hotspur Stadium. Maks tre sesonger, kanskje bare to.

Portugiseren er aldri lenge i hver klubb. Han sliter ut folk rundt seg, også spillerne sine, som ikke orker det harde presset over tid. At han har vunnet tre ganger med Chelsea, er som kjent over to perioder. Han vant ikke annet enn Europa League og ligacupen med Manchester United.

De trofeene har med Inter Milan, Porto og Real Madrid begynner å bli veldig lenge siden. Ja, han har en bra vinn-prosent, men fotballen som spilles under Mourinho, særlig i Manchester virket primitiv.

Om han vinner noe med Spurs? Tvilsomt.

Everton henter gammel flamme!
Marco Silva ferdig i Everton Foto: wikipedia.org

Everton henter gammel flamme!

José Mourinho sin filosofi, er ikke lenger så unik som den engang var da han kom til London og Chelsea i 2004, da bygde han et godt lag, brukte mye penger, kalte seg selv The Special One – begynte å tape og forsvant. Etter 1-1 mot Rosenborg i Champions League var det over, året var 2007.

4 managere sparket etter 15 kamper

Denne sesongen fikk Mauricio Pochettino sparken etter en dårlig start og Mourinho ble hentet inn. Arsenals Unai Emery ble byttet ut med assistent-manager, Freddy Ljungberg.

Watford orket ikke flere tap under Javi Garcia, som fikk fyken allerede i september, hentet så inn Quique Flores, som har vært i klubben tidligere, men han holdt heller ikke mål.

Nigel Pearson eller ‘Big’ Sam Allardyce er sannsynlige managere, men hva kan de lykkes med i en klubb som ikke har noen begrensinger til bruk og kast på manager-siden? Watford kan fort bli nye Sunderland.

Men dette skulle altså handle om stakkars Everton som har brukt enorme beløp de tre siste sesongen på spillere som aldri har levert. Noen har lykkes, men de fleste har vært død ved. Punktum.

Det er ikke Marco Silvas dårlige sesongstart med 9 tap på 15 kamper som er årsaken til at den gamle ringreven, David Moyes, som utvilsomt er en meget glad mann i dag, er tilbake der han utvilsomt har hatt størst suksess. Vi vet altså at Duncan Ferguson blir midlertidig sjef, men det varer neppe lenge.

Feilene, manglene og den sportslige fiaskoen i Everton startet ved den ville pengebruken under nederlenderen, Ronald Koeman i 2017, der et fåtall av spillerne var gode nok – uansett pris.

Marco Silva endte med en vinn-prosent på 40, på sine 60 kamper som manager på Goodison Park. 24 seire, 12 uavgjort og 24 seire. Den aller beste perioden var i slutten av forrige sesong, der Everton sloss seg opp på en fin 8.plass, bak den store overraskelsen, Wolves, som endte på syvendeplass.

Marco Silva fikk 18 måneder i sjefsstolen i Everton. Portugiseren brukte £207m. på spillere, og er den femte manageren som forsøker seg i klubben, etter at nevnte David Moyes dro til Manchester United i 2013.

Managere med for mye ansvar på for kort tid

I England og særlig i Premier League finnes det statistikk og prognose for det aller meste. For oss nordmenn er det lite hyggelig at de fleste journalistene på ball-øya, tror at Solskjærs eventyr med sitt lag, Manchester United går mot slutten.

Til tross for at kristiansunderen stoppet storkjeften på José Mourinho, med 2-1 seier på Old Trafford, mellom Man United og Tottenham nylig. Er Solskjær fortsatt blant favorittene til å bli byttet ut. Mye fordi at nevnte Pochettino går og sparker i grusen i London.

Vi ser det som primitivt og en smule naivt, at styrtrike klubber ender opp med å ta pinlige avgjørelser og bytter ut en manager som ikke engang har blitt kjent med spillerne sine, før han blir avskjediget.

Alle vet at det tar tid å bygge opp et lag. Den tiden er det alt for få klubber som tar seg, de velger en håpløs strategi, ved å bruke enorme summer på enda dyrere spillere og ny manager. Enn heller å gi en god fotballfaglig mann den perioden som skal til for at man snur en negativ trend.

Vi ser sjeldent det faktiske potensiale på managere, fordi de får alt for knapp tid, før de må pakke sammen å dra. England har alltid vært sånn, og er så konservative at det vil forbli slik.

Det gagner verken ligaene, landslaget eller klubbene som brenner lyset i begge ender på balløya.

Takk for meg.

Øyvind Teige for Vargas12.com

Managere med størst pengebruk?

Vi skriver om fotball generelt, engelsk fotball spesielt og har vært innom den enorme pengebruken, kanskje særlig i Premier League en rekke ganger. Her får du en oversikt over hvilke managere som har brukt mest, gjennom tidene.

Nå er har vi funnet en liste som forteller hvilken manager med størst pengebruk i Europa. Og ikke overraskende, du har hørt om de aller fleste, mange ganger. Hvem har brukt mest tror du?

Du gjettet selvsagt riktig. José Mourinho.

Nettopp derfor er signeringen av portugiseren til ENIC Internasjonal og Spurs en gåte på en måte. Hvorfor ønsker Tottenham en manager som er mest kjent for å bruke penger som en full sjømann, når klubben er kjent for å ikke bruke særlig mye penger på forsterkninger?

Lest: Egoene i engelsk fotball …

Vi vet at José Mourinho er fornøyd med spillergruppa han har tilgjengelig, men det er før en eneste ball er sparket som Tottenham sjef. Etter to, tre tap, vil nok fisen få en annen lyd, og manageren ønsker å forsterke laget, slik han så ofte har fått lov til, tidligere.

De fleste husker tragedien i Manchester United, før nest siste sesong, da Mourinho krevde ny midtstopper, men Ed Woodward, styreformannen i storklubben som nektet ham kjøpet. Bruk de spillerne du har, svarte knipne Ed.

Så gikk det sakte, men sikkert feil vei med “The Special One” hos Manchester United også, dessverre kan vi ikke se at han skal kunne lykkes i Tottenham uten særlige midler til å styrke laget. Noe penger vil han åpenbart bruke, men ikke i nærheten av de midlene han har brukt på 97 spillerne har han kjøpt i sin karriere.

Nemlig uvirkelige 1,6 milliarder Euro til sammen.

Vi sliter også med å forstå hvorfor José Mourinho skal ha mer enn dobbelt så mye i lønn enn eksempelvis Jurgen Klopp i Liverpool? Er Mourinho så mye bedre tyskeren? Selvsagt ikke.

Lest? Best i Premier League?

Managere med størst pengebruk?

Managere med størst pengebruk?

Arsenals legende, Arsene Wenger er på sjetteplass, men har også en betydelig lenger karriere til å ha brukt nesten 1 milliard euro på. Wenger har også kjøpt flest spillere, av de ti som har brukt mest penger gjennom sine karrierer. 103 spillere har franskmannen hentet.

Deriblant kanskje den beste av dem alle som har spilt på øverste nivå i England, Thierry Henry.

Carlo Ancelotti og Pep Guardiola har brukt 1,2 milliarder euro hver.

Spanjolen har kjøpt 52 spillere fordelt på tre forskjellige lag, Barcelona, Bayern München og Manchester City. Men italieneren Ancelotti, har signert hele 85 spillere fordelt på ni lag. Inkludert Milan og Juventus, samt PSG, Chelsea, Real Madrid, Bayern München og sin nåværende arbeidsgiver, Napoli.

Mange spør seg hvor disse pengene kommer fra, og det med rette.

Når en manager skal tjene 170 millioner kroner på ett år, er det ikke kakelodd, dugnad og vaffelsteking som er bakgrunn for manageren eller spillernes lønn – slik norske klubber har blitt drevet her hjemme.

Lest? Lønningene i engelsk fotball …

Voldsomme summer i omløp hele tiden, det koster alt fra 500 kroner til en tusenlapp å se kamper, særlig i Premier League er det dyrt. TV-rettighetene, antall kamper som vises på TV, gir penger i kassen, samt store beløp fra reklame og sponsorer.

Det brukes særlig mye penger på spillerkjøp, til og fra de antatt beste lagene i Europa. Altså både kjøp og salg. Dette genererer penger i markedet, men noen ganger, før et overgangsvindu stenger, kan det bli panikk-kjøp eller salg, som klubben angrer på i ettertid.

Real Madrid brukte over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni måned.

I sommer sprengte Real Madrid banken, og sved av bunkevis med Euro. Spanjolenes mektige president, Florentino Perez, angret nok på at han lot gullgutten, Christiano Ronaldo få gå til Juventus. Real Madrid har vært direkte svake over tid etter at portugiseren forsvant.

Manager Zinedine Zidane har dog ikke vært i ‘gamet’ lenge nok til å komme inn på topp-ti listen over de managere i Europa, som har brukt mest penger.

Ifølge anerkjente Deloitte, som har gått Real Madrid-tallene i sømmene for 2018, kommer inntektene fra: Billetter og stadion-inntekter, €174m. internationale- og vennskapskamper, €100m. TV-rettigheter, €174m. og markedsføring, reklame, draktsalg m.m ca €300m. De siste 11 sesongene har Real Madrid økt inntekten – hver eneste sesong. 

Når man har sportslig suksess over tid, tjener man betydelig beløp. Men går det dårlig og trofeene uteblir, går selvsagt inntektene ned tilsvarende, rimelig raskt.

West Ham manageren, Manuel Pellegrini, er kanskje noe overraskende på listen, og som har brukt en drøy milliard euro, men dette skyldes at chileneren var manager for Manchester City i tre sesonger fra 2013 – 2016, og at han har vært i bransjen siden 1988, med totalt 14 lag i beltet sitt, som manager.

En annen fyr vi skal legge merke til er Maximilian Allegri, som også har svidd av en hel milliard euro siden 2003 i 7 forskjellige klubber. Men det er utvilsomt de to siste han har fått veive mest med sjekkheftet. Både i AC Milan fra 2010 – 2014, og ikke minst i suksess-perioden med Juventus fra 2014 og fram til 2019, hvor italieneren tok tre Serie A-mesterskap på rappen.

Managere med størst pengebruk?
Claudio Ranieri foto: BBC.com

Roberto Mancini har signert 79 spillere og tok Manchester City til sitt første seriegull på 44 år, på bekostning av Manchester United, på drastisk vis i siste minutt av siste kamp i sesongen 2011/2012. Landslagssjefen til nåværende Italia, har brukt drøyt 800 millioner euro på 7 klubblag, blant andre Inter Milan i to perioder og tyrkiske Galatasaray.

Claudio Ranieri har også vært i ‘gamet’ veldig lenge. Italieneren sjokkerte til og med egne fans, når han tok Leicester til det berømte seriegullet i 2016, men han har signert hele 95 spillere fordelt på tjue klubber, og brukt 800 millioner euro siden starten i 1986.

Rafa Benitez har et stort navn i flere klubber, utvilsomt. Men hans navn skinner nok mest i Liverpool, hvor han tok Champions League-tittelen, mot alle odds i 2005. Rafa har brukt 752 millioner euro, fordelt på 92 signeringer for 15 forskjellige klubber. Spanjolen var i Liverpool fra 2004 – 2010.

Rafa huskes også for å hente legender som Robbie Fowler, Xabi Alonso, Pepe Reina og Fernando Torres til Liverpool. Lengende Benitez var manager for Newcastle i tre sesonger før han forlot England til fordel for den kinesiske klubben, Dalian Yifang.

Unai Emery fikk den tunge jobben å ta over Arsenal etter Arsene Wenger, og midt i den vanskelige andresesongen, sliter spanjolen såpass at han er blant favorittene til å bli erstattet. Likevel har altså 48-åringen rukket å bruke drøyt 700 millioner euro på 63 signeringer, fordelt på 7 klubber.

I Sevilla gikk det bra hvor han vant Europa League, i Valencia før dette ikke så bra, ei heller i PSG gikk det vel så fryktelig godt, men Emery er altså den tiende manageren på listen – over hvilke som har brukt mest penger.

Kanskje ikke så mye å skryte av, all den tid det vil være kvantitet framfor kvalitet som teller mest i fotball. Alltid.

Vi vet at Sir Alex Ferguson kjøpte 105 spillere i sin tid som manager for Manchester United, hvor Viv Anderson, backen, ble den første han kjøpte. Prisen var £250.000 fra Arsenal – resten er som kjent historie. Og for en historie.

Vargas

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

José Mourinho er tilbake i Premier League for fjerde gang. Portugiseren som tidligere ble omtalt som “The Special One” tar ansvaret for sitt tredje lag og er i den engelske toppserien for fjerde gang.

To runder med Chelsea, én med Manchester United og nå som ny manager for Tottenham er sirkus Mourinho tilbake i det gjeve selskapet. At den meritterte fargeklatten har fått sparken fire ganger tidligere er altså ikke avgjørende nok – for å få nye lukrative tilbud.

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Hvor lenge kan en manager flyte på gamle meritter?

José Mourinho har vunnet det som vinnes kan, i flere forskjellige ligaer enn noen andre managere. Men, og det er et stort og viktig men. Det begynner å bli lovlig lenge siden han vant noe som helst, og da tar vi med at han vant noe cup greier med Manchester United.

Jose Mourinho has been appointed Tottenham manager, succeeding Mauricio Pochettino who was sacked on Tuesday.

BBC.com

Det vi dog husker best fra tiden hans i Manchester, var at han forsuret miljøet i en av verdens største klubber og gjorde gode spillere dårligere. En managere som tror han er større og viktigere enn klubben han har ansvaret for – er ingen god manager.

En manager bør ha respekt for spillergruppa han trener og har et ansvar for hver enkelt spiller får det beste ut av sin karriere under kontrakt med det laget det gjelder. Slik var det i Chelsea også, Mourinho fikk spilleren i mot seg og det endte som det måtte gå.

Nå er han altså tilbake i Premier League, bare 11 måneder etter å ha blitt jaget fra Manchester, der Ole Gunnar Solskjær tok over ansvaret. Nå erstatter Mourinho, Mauricio Pochettino som ble avskjediget fra jobben som manager i Tottenham, for få timer siden.

Mourinho hadde åpenbart takket ja i forkant av den sparkingen.

Ingen andre ligaer enn i Premier League, sparkes managere raskere, for manglende sportslige resultater som begrunnelse. Kanskje bortsett fra i Championship, som også har en høy prosent av skifte hva managere angår.

José Mourinho tar ikke med seg Rui Faria, som trakk seg som assistent under den turbulente tiden i Manchester United. Faria gjør det meget godt som manager i Qatar. Men den nye sjefen på Tottenham Hotspur Stadium plukker likevel med seg assistenter han har jobbet med tidligere.

Noen mener å vite at dette er et smart valg av styret og eiere i Tottenham (Enic Group og Joe Lewis) fordi det vil gi en ny giv med nytt budsjett og nye kjøp. Mourinho har ikke takket ja til noe han ikke kan stå for, derfor er det gjort klar store summer til forsterkninger.

I tillegg skal Tottenham gjøre alt de kan for å beholde de stjernene de har.

Harry Kane blir værende og får tilbud om nyt kontrakt, det samme gjør danske Christian Eriksen, som lenge har vært linket til andre og større klubber. Også Dele Ali skal være en viktig spiller Mourinho ønsker å ha med videre. Det er ventet at det først og fremst er forsvaret som blir fornyet – under portugiserens regime.

Som sin assistent har Mourinho valgt Joao Sacramento, fra rollen som assistent til manager Christophe Galtier i den franske klubben Lille. Fysiske trener blir Carlos Lalin og Giovanni Cerra får ansvaret for taktikk og analyser. Utvilsomt bra folk på hvert sitt felt, men er det nok til å gjøre Mourinho til den rette mannen for Tottenham?

Vi forventer turbulens, utro, krangling med spillere og uortodokse treningsmetoder, kjefting og klaging på alt fra dommere til dårlig London-vær. Alt kan nemlig skje med José Mourinho som manager. Dessverre.

Mourinho jakter alltid trofeer, han går ikke etter stilkarakterer og parkerer gjerne bussen for å forsvare en ledelse, og er villig til å spille ræva fotball, bare laget vinner. Pochettino var en langt mer offensiv manager.

Ifølge britiske kilder skal det være, som vi var inne på i vårt innlegg om Pochettinos avsettelse, Brendan Rodgers i Leicester, som var klubbens førstevalg til å ta over for argentineren, men han ble vanskelig å løsrive fra kontrakten, dermed endte Tottenham opp med José Mourinho.

I følge samme kilder, skal lønna lyde på £15m. per sesong, noe som er dobbelt så mye som Jurgen Klopp har i Liverpool. Best betalt i Premier League er Pep Guardiola i Manchester City som tjener £20m. per sesong. Noe som tilsvarer ca 220 millioner kroner.

José Mourinho blir værende i London og hos Tottenham Hotspur ut sesongen 2023, om han ikke blir sparket før. Det er temmelig alltid en overhengende fare for nettopp det.

Vargas

Pochettino sparket!

Tottenham har Englands flotte stadion, Tottenham Hotspur Stadium, styrtrike eiere og sannsynligvis en av de de beste managerne i Premier League. Nå er Pochettino sparket!

Nå ha Londonklubben klart det kunststykke å avskjedige argentineren som har satt klubben på kartet for alvor. Enten har det rablet fullstendig for Enic Group og Joe Lewis, styret og styreformann, Daniel Levy, eller så har de allerede gjort en avtale med en ny manager.

Mauricio Pochettino (47) førte Tottenham til andreplass i ligaen og til finale i Champions League. Tapt finale og andreplass gir som kjent ikke trofeer.

Lest? Wolves mot en ny æra?

Det er her spørsmålet alle stiller seg dukker opp. Hvem i all verden er bedre enn Pochettino? José Mourinho? Nei. Han har vunnet mer, men han spiser opp spillerne innvendig, har så store mangler som medmenneskelig leder at Tottenham ikke vil lykkes med portugiseren heller.

It falls on the board to make the difficult decisions – this one made more so given the many memorable moments we have had with Mauricio and his coaching staff – but we do so in the club’s best interests.”

Daniel Levy /BBC.com

Ok, resultatene har ikke vært all verden denne sesongen, men se på beløpene Tottenham har brukt, sammenlignet med de andre topplagene som Manchester City, Liverpool, Manchester United og Chelsea.

Pochettino sparket!
Mauricio Pochettino sparket av Spurs styret Foto: Wikipedia.org

Forrige sesong brukte Spurs minimalt, nåværende sesong kom Sessegnon fra Fulham, Jack Clarke fra Leeds, Lo Celso fra Real Betis, og Tanguy NDombélé fra Lyon. samlet sum rundt drøyt £130m.

Pochettino sparket!

Som er småpenger å regne, fordi London-klubben hadde brukt en hel haug med milliarder på ny arena. Men det betyr selvsagt ikke at manageren bør få skylda for litt svakere resultater.

Her er det mange eksperter som vil mene noe. Og de fleste er enige med hverandre. Pochettino har en seiersprosent på 54,3 og vunnet 235 kamper av 514, siden han ble ansatt 27. mai 2014. Fem sesonger fikk han til å bevise hva han kunne. Finale i Europas gjeveste liga er altså ikke nok.

Under 47-åringens ledelse har Tottenham tapt kun 72 kamper. Vi ser det som en gedigen tappe å sparke en manager som har vist at han kan trylle, lenge før han ble hentet til London.

Odds er pop i England og det finnes odds for alt. Alt fra når Brexit blir innført, når dronningen dør eller når managere blir sparket fra sine respektive lag. Noen hadde sikkert satt penger på at Pochettino fikk sparken 19. november 2019. Svært få andre er happy med den avgjørelsen.

Hvem er god nok i følge Levy og Enic Group? Har ikke José Mourinho ødelagt nok i gode fotballklubber? Orker Premier League mer sirkus Mourinho?

De har sannsynligvis sjekkheftet klart. Og så lenge José Mourinho går og sparker i grusen i London hvor han bor, er det lett å peke på den tidligere Chelsea-bossen, men det er som sagt å kaste bensin på bålet som brenner godt allerede.

Andre navn som ventes i sosiale medier nå er Leicesters Brendan Rodgers, Bournemouths Eddie Howe, Wolves’ juvel Nuno Espirito Santo, Leipzigs Julian Nagelsmann og arbeidsledige Massimiliano Allegri som hadde stor suksess i Juventus.

Uansett hvem det blir – å hoppe etter Wirkola, blir bare barnematen sammenlignet med å gå i Mauricio Pochettinos fotspor. Vi har sagt det før og sier det igjen – engelske klubber sparker managerne sine alt for raskt.

Landslagsfotballen er ferdig for i år. Nå blir det Premier League for hele summen i uke etter uke til langt ut i 2020. overgangsvinduet åpner og alle klubber som vil vinne noe er klare til å bruke mye penger.

Vargas12.com har allerede begynt å forberede seg på et meget spennende overgangsvindu, til tross for at det ofte er juli-overgangene som pleier å ha de største navnene og de største overgangssummene. Det kan smelle i januar også. 

Vargas

Pin It on Pinterest