Pep henter Wolves-stjerne

Pep henter Wolves-stjerne. Wolverhampton Wanderers hentet Matheus Nunes (25) for £42m i fjor sommer. Ifølge Pep Guardiola, er han en av verdens beste midtbanespillere. Nå er portugiseren på vei til Manchester City for €55m.

Matheus Nunes

Matheus Nunes er dermed den dyreste spilleren både kjøpt og solgt fra Wolverhampton Wanderers.

Tommy Doyle (21) er en del av avtalen, midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Championship forrige sesong. Et aldri så lite varp der for Wolves, men dog en mager trøst å miste to av sine aller beste spillere på samme tid. Ruben Neves har allerede reist til Saudi Arabia etter 6 år i klubben. Nunes ble i én sesong.

Les også: Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Det er ikke ofte det veksles spillere mellom den suverene trippel-vinneren City og Midlands-klubben Wolves. Men nå er altså en av sommerens største overganger mellom to Premier League-klubber et faktum. Overgangsvinduet stenger om få timer – det skjer mye, som alltid, rett før vinduet stenger.

Man City are expected to pay £47.3m (€55m) up front for Matheus Nunes; City youngster Tommy Doyle will go to Wolves on an initial loan with a £4.3m (€5m) option and a significant sell-on clause

SkySports.com
Pep henter Wolves-stjerne

Bildet er tatt av OpenClipart-Vectors fra Pixabay

Pep henter Wolves-stjerne, et bud på €55m. ble først avslått av Wolves, før et nytt og bedre bud kom på bordet. Når Tommy Doyle ble kastet inn som et forhandlingskort, gikk Mathew Hobbs, sportsdirektøren til Wolves med på avtalen.

Les også: Stemmer denne Premier League-tabellen med din?

Man skulle tro at Manchester City har spillere nok, de som vant alt forrige sesong.

Men det er litt krise, særlig på midtbanen på Etihad. Borte er Gundogan og Riyad Mahrez reiste til Saudi Arabia, deretter ble viktige Kevin de Bruyne skadd. Selve servitøren som var årsaken til mål-bonanzaen fra Braut Haaland forrige sesong.

Vi tipper det er hans rolle Matheus Nunes skal forsøke å fylle for Manchester City og Pep Guardiola.

Ryktebørsen

Vi tar med noen rykter som er verdt å nevne som er knyttet til overganger for lag i Premier League.

Cole Palmer er en midtbanespiller hos Manchester City som er på vei til Chelsea på Deadline day.

Liverpool er i samtaler med Bayern München om en mulig overgang for Ryan Gravenberch (21). Midtbanespilleren skal være verdt rundt £30m. Men det er ikke hugget i sten at nederlender blir å finne på Anfield denne høsten, ennå.

“Halve Liverpool” har allerede forlatt klubben, de fleste har reist til den Saudiske proffligaen. Derfor er det ventet at Jurgen Klopp får inn flere spillere før overgangsvinduet stenger.

Foreløpig er det bare tre spillere som har signert for Klopp og co i sommer.

Wolves er i ferd med å sikre seg Enzo Gonzalez (18) fra Paraguay. Vingen har spilt for Club Libertad.

Chelsea kan legge inn bud på Brentford-spissen Ivan Toney før overgangsvinduet stenger.

Alex Iwobi er på vei fra Everton til Fulham.

Jesse Lingard er på vei til West Ham som fristilt fra Everton.

Kilde: SkySports, X (Twitter) og BBC.

Vargas

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Åpent i England når overgangsvinduet stenger. Det er bare timer igen til klubbene må spille kamper med den spillerstallen de har. Men det er ofte mot slutten, ja, faktisk på siste dag av overgangsvinduet det skjer aller mest.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Wolves

Manchester City er i ferd med å hente det Guardiola mener er en av verdens beste midtbanespillere, Matheus Nunes (25) fra Wolves. Prislappen ser ut til å bli rundt €62m pluss tillegg.

Les også: Slik ender ikke Premier League

Nunes er Wolves’ dyreste spiller noen gang da han kom fra Sporting Lisboa for €45m i fjor. Dessverre for desperate Wolverhampton, ser de altså ut til å miste enda en av sine aller beste spillere før ‘vinduet’ stenger.

Rygg-opererte Guardiola er desperat etter å få erstattet Kevin de Bruyne som er ute med skade, lenge. Alt ser ut til at det blir nevnte Nunes som får den krevende oppgaven å fylle de Bruynes sko. Et varp for City, men krise for Wolves.

Wolves klarte faktisk å slå Everton borte nylig, uten nevnte Nunes på banen da portugiseren var ute med karantene. Nesten to meter høye Sasa Kalajdzic kom inn rett før slutt, vant en hodeduell og gjorde sitt første mål for ulvene. Det første på 357 dager siden debuten og den dagen østerrikeren ble alvorlig skadet.

Julen Lopetegui

Om Nunes forlater Wolves, har klubben solgt ni spillere for til sammen £145m, noe som er rekord for den gamle storklubben i ett og samme overgangsvindu. Om de kinesiske eierne Fosun finner råd til å erstatte Nunes, Neves, Jiménez, Collins eller Coady m. fler – får vi vite løpet av få dager.

I tillegg har både Adama Traore og Joao Moutinho forlatt Wolves i sommer på free transfer.

Som om ikke dette var nok. Julen Lopetegui, den meriterte spanjolen som til slutt takket ja til jobben som manager for Wolves, stakk før sesongstart. Årsaken var at han påstår å ha blitt holdt for narr. Fosun lovte ham midler til å styrke laget – det fikk han aldri.

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Etihad Stadium – hjemmebanen til Manchester City Bildet er tatt av wendy1704 fra Pixabay

Skal Wolverhampton Wanderers overleve i Premier League, bør de få på plass én spiss, én midtbanespiller og ikke minst én midtstopper. I så fall begynner det å haste voldsomt, overgangsvinduet stenger 1. september.

Les også: Premier League dyrere enn noen gang

I skrivende stund er det Gary O’Neil som styrer laget på Molineux. Men i lys av hvor ofte Fosun endrer mening, kan briten være borte før vi går inn i høstferien. Seier på bortebane er sjelden vare og vil åpenbart gi O’Neil litt tid før han får sparken.

Wolves håper å hente midtbanespilleren Jean-Ricner Bellegarde fra Strasbourg for €15m.

Favorittene

Liverpool imponerte stort borte mot Newcastle med 2-1 seier, og det med 10 mann på banen. Darwin Nunez kom inn i andre omgang og gjorde to praktfulle mål.

I følge ryktene er det få spillere på vei inn på Anfield. Mohammed Salah blir værende resten av sesong, men har ytret at han ønsker å forsøke seg i nye omgivelser etter sesongen. Det kan skje allerede nå, men vi tviler på det.

Og som en liten fun fact kan vi nevne at Liverpool er det laget som har gjort flest mål på overtid, av alle i Premier League med 42 mål. Imponerende. Kanskje på tide andre klubber også spiller til siste fløytesignal er gjort?

Åpent i England når overgangsvinduet stenger – særlig i toppen av tabellen. Men vi har så vidt kommet i gang med tre serierunder. Manchester City er det eneste laget med full pott og ni poeng.

Manchester United har spurt Chelsea om de kan få låne eller kjøpe Marc Cucurella, foreløpig ingen enighet her.

Arsenal ser ut til å være ferdig med å handle. Kanskje ikke så rart, all den tid Mikel Arteta har fått viljen sin på overgangsmarkedet med Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber.

Når Manchester City lander Matheus Nunes er også Pep Guardiola sannsynligvis ferdig handlet.

Den store frykten og diskusjonen som går i England nå er Saudi Arabias overgangsvindu.

Det stenger nemlig ikke før en uke etter England, nemlig 7. september. Det kan føre til kjøp av spillere som ikke kan erstattes av lag i Premier League.

Vargas

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Slik ender ikke Premier League-tabellen, helt sikkert. Vi anser oss som litt over gjennomsnittet interessert i engelsk fotball. Og særlig Premier League, som nå er dyrere enn noen gang – på TV. Men som de sier i en anne tv-reklame, vi bare ha det. Vargas12.com bruker å treffe på hvem som vinner, men sjeldent med resten av tabelltipset. Vi forsøker i år igjen. Og kan herved garantere at vi tar feil i år også.

Bergenet lesetid: 21 minutter

Hvilket lag som vinner kommende sesong er det som er grunnlaget for tabelltipset.

Vi tror Manchester City får en nedtur etter en monster-sesong hvor de vant alle de tre viktige trofeene. Ikke vil Haaland lykkes like godt heller. Ikke fordi jærbuingen har blitt dårligere, men fordi andre lag er mer oppmerksomme på ham.

Her er vårt tabelltips med det beste laget notert først og det dårligste på 20. plass.

1. Arsenal

Arsenal vinner kommende sesong fordi de har en sulten manager som vil lykkes med å motivere sine spillere til å ta det gjeve ligatrofeet. Vi tror ikke et øyeblikk at seieren over Manchester City i Community shield er av større betydning, enn litt mer selvtillit inn mot seriestart.

Mikel Arteta har fått litt mer erfaring som manager og har vært elev hos læremester Pep Guardiola, lenge. Nå har spanjolen fått de forsterkningene av han savnet i slutten av forrige sesong. Jurriën Timber, Declan Rice og Kai Havertz – som har et skyhøyt toppnivå foran mål.

I tillegg har Arsenal ligaens beste midtstopper i William Saliba. Arsenal manglet dybde i stabelen gjennom en lang sesong. Nå har Arteta fått sine ønsker oppfylt, det kan kanskje ende med ligagull i mai. Granit Xhaka er eneste spiller av betydning som er borte.

2. Manchester City

Det vil være naturstridig om Pep Guardiola og hans menn skulle lykkes like godt enda en sesong. Derfor ser vi for oss litt mer motstand denne sesongen som sparkes i gang fredag 11. august med nyopprykkede Burnley med Haaland og co på besøk.

Manchester City har svært mange gode spillere, men de har også enorm slitasje. Ikke bare i form av 60 kamper i løpet av en lang sesong. Men de har også en brumlebasse på sidelinjen som krever ekstremt mye av samtlige spillere. Det er ikke alltid en fordel.

Josko Gvardiol og Mateo Kovacic er hentet inn.

Men kanskje viktigere, knallgode Ilkay Gundogan, kaptein er borte.

Det samme er den gode vingen Riyad Mahrez. Skal Manchester City vinne igjen, må Pep hente et nytt tryllenummer opp av hatten. På linje med å sette John Stone inn som midtbanespiller, store deler av sesongen. Det kan vi ikke se komme. City vil dog vinne de aller fleste kampene sine og dermed følge Gunners til døra.

Slik ender ikke Premier League-tabellen i toppen, sikkert, men det er dette vi holder mest på når mora starter.

3. Liverpool

Når det snakkes om Champions League, vil det alltid være naturlig å nevne Liverpool. Kommende sesong skal ikke de røde spille i den gjeveste europacupen, etter fiasko-sesongen. Men vi har troen på Klopp og hans langvarige plan.

Klopp har fjernet Henderson som har reist til Saudi-Arabia med en hel haug andre avdankede stjerner. Kapteinen vil neppe bli savnet særlig lenge på Anfield. Dessuten har Liverpool to av ligaens beste avslutter i Mohamed Salah og Diogo Jota. Sistnevnte var skadet mye av forrige sesong, men er nå tilbake for fullt.

I Tillegg har Liverpool Darwin Núnez i laget, som i grunnen kan finne på hva som helst. Videre er det viktig for Klopp å begynne å vinne borte igjen, som var lagets varemerke i flere sesonger på rad. Da må Virgil van Dijk finne bena og ikke minst hodet sitt. Når det skjer er det få lag som vil slå Liverpool kommende sesong.

Alexis Mac Allister fra Brighton, som vant VM med Argentina og Dominiki Szoboslai fra Salzburg er hentet inn.

James Milner, Ox Chamberlain, Naby Keita, Roberto Firmino er de viktigste som har forlatt klubben i tillegg til Henderson.

4. Manchester United

Det stod mellom Erik ten Hags United og Newcastle som vinner av duellen om om den berømte fjerdeplassen.

En plass som gir spill i Champions League som alltid er viktig for de rike og beste. Vi tror på Manchester United like foran, fordi Newcastle med sin flotte fjerdeplass forrige sesong – skal spille Champions League til høsten.

Les også: Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Det er ingen dans på roser for noen lag å spille Champions League og Premier League i samme sesong – helt åpenbart. Manchester United derimot har endel erfaring i så måte, til tross for at det ikke har vært dundrende suksess for Erik ten Hag på Old Trafford ennå.

Nå er ikke Marcus Rashford ung og lovende lenger og må bevise at han er verdt å satse på. Han har vært under pari alt for lenge, landslagsspissen.

Med solide kjøp av gode spillere som Mason Mount og målvakten Andre Onana og den unge danske spissen Rasmus Højlund, kan det bli gøy på Theater of Dreams denne sesongen. Med det også en akilles-duo endelig forlatt Old Trafford. Nemlig Harry Maguire, som har gått til West Ham, og mangeårig målvakt, David De Gea som er frigitt.

Videre er Alex Telles og Anthony Elanga, blant de viktigste som har forlatt klubben.

5. Newcastle

Eddie Howe og hans menn møter de aller beste lagene i Europa for aller første gang via Champions League. Kanskje kan det gå utover Premier League-resultatene? Det har skjedd med bedre lag enn Newcastle, tidligere.

The Magpies har blant de mest ihuga fansen i England. Mer enn 55.000 tilskuere ser fram til kampene på St. James’ Park i nord-England, nå får fansen endelig se Europas giganter under flomlyset på sin storstue.

Hvor langt nyrike Newcastle kan gå vet ikke vi, men se ikke bort fra at det kommer overraskelser i fleng når Eddie Howe dirigerer sine tropper. Svenske Alexander Isak er en severdighet alene. Og når ligaens beste målvakt, Nick Pope vokter buret, kan det ble gøy å følge Newcastle – kanskje særlig i Champions League.

Howe har penger nok, men har vært smart i sine kjøp. Harvey Barnes og Sandro Tonali som kom fra AC Milan for €70m. er en av de beste midtbanespillerne i Europa. Det samme har Tino Livramento fra Southampton for £32m.

Eneste viktige spillere som har forlatt Newcastle er Allan Saint-Maximin som også har reist til sanddynene.

6. Chelsea

Endelig er Mauricio Pochettino tilbake i en storklubb i England.

Argentineren var vært nær å ta flere titler med Tottenham, men det ville seg ikke. Til og med finale i Champions League er ikke nok for utålmodige og grådige eiere som Daniel Levy. Nå skal Pochettino forsøke seg i en annen London-klubb, nemlig kaos-klubben Chelsea.

Om 51-åringen får tid og penger, vil han nok vinne noe med Chelsea – tror vi. Men det er det ikke sikkert han gjør. For om Levy i Spurs er utålmodig, er det minst like ille hos Chelsea-eier Todd Boehly.

Boehly har ikke bare sparket flere managere siden han tok over klubben etter Roman Abramovich, han har også vært bidragsyter til kjøp og salg av spillere – uten noen plan. På bakgrunn av at Pochettino styrer skuta på Stamford Bridge, blir det Europa-cup og Europa League på Chelsea.

Hele 28 spillere er solgt eller frigitt i Chelsea i sommer, noe som sier endel om det kaoset som har rådet.

Axel Disasi, Nicolas Jackson, Christopher Nkunku for £52m, fra Leipzig, Kendry Paez og Robert Sanchez er kommet inn.

7. Tottenham

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men det er populært å ha en mening om det, nå når moroa endelig begynner igjen.

Tottenham har solgt sin juvel Harry Kane til Bayern München. Han kan neppe erstattes umiddelbart. Og med en ny manager som skal gjøre ting på sin måte, kan det bli nok en ruglete sesong for prøvede Spurs-fans.

Ange Postecoglou har ikke mange hørt så mye om. Men det er han som har ansvaret på Englands fineste fotballanlegg, Tottenham Hotspur Stadium. Vi tror det blir stang ut for Ange, om han overlever hele sesongen er heller tvilsomt.

Inn har James Maddison, Pedro Porro, Micky van den Ven, Dejan Kulusevski permanent og målvakten Guglielmo Vicario kommet. Det er neppe nok til å ta en plass blant de fire beste. Til tross for at disse kjøpene vil styrke Tottenham umiddelbart.

Ut har altså veteranene Hugo Lloris, Harry Kane og Lucas Moura forsvunnet.

8. Aston Villa

Unai Emery kan være i ferd med å lage gull av gråstein om han får skikk på Aston Villa. Mye tyder på at spanjolen gjør det motsatte som sin landsmann, Julen Lopetegui, som stakk halen mellom bena og forlot Midlands-rival, Wolves.

Villa endte på 11. plass forrige sesong, men avsluttet sterkt med kun to tap av siste 10 kamper. Nå har Emery fått på plass flere gode signeringer siden forrige sesong. Noe som vi tror kan føre laget opp flere plasser på den krevende Premier League-tabellen.

Aston Villa har en stor fordel mot flere av sine argeste konkurrenter. Emery og hans spillere “slipper” å bruke tid på reising og kamper i Europa, noe som lett kan være en stor fordel. Mindre slitasje og mindre skader på spillerstallen, kan gi flere viktige poeng når ligaen går mot slutten til våren.

Villa har hentet Youri Tielemans gratis fra Leicester som er et varp av de sjeldne. Pau Torres og Moussa Diaby også nyervervelser som Emery vil få glede av, tipper vi. Hele 10 spillere er frigitt av Aston Villa i sommer, deriblant Ashley Young.

9. Wolves

Julen Lopetegui var stor favoritt til å bli manager i Wolves, allerede Nuno Espirito Santo, helt uventet dukket opp. Da var Wolverhampton Wanderers i Championship, Lopetegui hadde sagt ja til jobben, da Spania brått behøvde ny trener før VM i Tyskland. Julen takket ja til Spania og nei takk, til Wolves.

Men skjebnene ville det anderledes og skjebnen førte spanjolen og Wolves sammen i November 2022. Noe som førte til at Wolves berget plassen med god margin. Julen Lopetegui hadde gjort jobben sin og ble lovet nye midler til å forsterke laget til kommende sesong.

Slik gikk det aldri, da Fosun, de kinesiske eierne brått ikke kunne bruke penger på spillerkjøp, grunnet Financial Fair Play. Noe som Julen Lopetegui fant tungt å fordøye, han tvang ledelsen i kne og ville forlate klubben uten å miste for mye penger og anseelse. Noe eierne gikk med på.

Ny manager på Molineux er hentet inn bare timer før seriestart. Gary O’Neil har litt erfaring fra Bournemouth og kun det. Men kan være den helten Wolves har ventet på siden Nuno ble sparket i mai 2021.

Briten han en tynn stall, men et meget godt lag som kan overraske mange, særlig tidlig i sesongen.

Flere av de aller beste spillerne, Rubén Neves, Joao Moutinho og Raúl Jiménez er borte sammen med lynvingen Adama Traore. Eneste forsterkning er tidligere Wolves-vingback, Matt Doherty, foreløpig.

10. Brighton

Roberto De Zerbi, den italienske manageren som har erfaring siden 2013 med nettopp italienske lag. Med unntak av én sesong i Kyiv og Shakthar Donetsk, gjorde seg bemerket i Premier League med lille Brighton forrige sesong. Son endte med en overraskende god 9. plass.

Den vanskelige andre-sesongen kommer nå, men Brighton har egentlig kun FA-cup og ligaen og fokusere på. Lik alle andre lag som vil havne nær midten av tabellen. Vi tror at Brighton vil bite godt fra seg og klare seg i ligaen, til tross for at de aller beste er borte. Les: Alexis Mac Allister og målvakten Robert Sánches.

Nå forsvinner også Moises Caicedo til Liverpool, som er stort tap om han ikke erstattes.

Forrige sesong forsvant både Leandro Trossard til Arsenal og Marc Cucurella til Chelsea, spillere som var bærebjelkene i Brighton-laget. Denne sesongens forsterkninger handler mye om målvakten Bart Verbruggen og forsvarsspilleren Igor Julio.

Roberto De Zerbi er en populær mann på Falmer Stadium, sammen med kapteinen Lewis Dunk, men popularitet i fotball svinner med svakere resultater. Når vi vet at nær halvparten av managerne skal vekk i løpet av sesongen, ikke sikkert italieneren overlever. Så er det nevnt.

11. Brentford

Den danske manageren Thomas Frank må sies å ha lykkes i Brentford. All den tid han fortsatt er i jobben etter at han kom til klubben som assistent trener i 2016, da klubben spilte i Championship. For så å ta over som sjef i 2018. Siden har det gått stadig bedre for dansken.

Brentford endte på 13. plass forrige sesong med 46 poeng. Det er med god margin, det. Nå er spissen Ivan Toney borte på ubestemt tid etter å ha gamblet på eget lag, noe som er forbudt for profesjonelle spillere. Det er et stort tap for Frank og Brentford.

Nå er også den meget solide målvakten David Raya byttet ut med Mark Flekken, en 30-åring fra Nederland.

Ellers har Brentford hentet Nathan Collins fra Wolves, som vil få Kristoffer Ajer ved sin side, om han holder seg skadefri. Videre er vingen Kevin Schade hentet fra Freiburg for £20m. Thomas Frank har ryddet i stallen og latt 12 spillere gå fra klubben.

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Bildet er tatt av Bernie Varem fra Pixabay

12. West Ham

David Moyes er en av de gamle ringrevene i den moderne fotballen på balløya. Ble utvalgt av selveste Sir Alex Ferguson i sin tid, som sin erstatter. Det endte med sparken i Manchester United etter ti måneder. Men Moyes er en tøff skotte som ikke gir seg. Og han har gjort det tålelig godt i West Ham også.

14. plass forrige sesong var kanskje litt under pari, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper forrige sesong. Vi tror at den erfarne skotten klarer å berge West Ham, men de vil nok havne på nedre halvdel om det ikke blir nevneverdige forsterkninger.

Nå når Declan Rice er borte, må mye av jobben på midtbanen gjøres av Lucas Paquetá.

Når det er sagt, er det ikke sikkert at det er særlig positivt for West Ham å hente utskjelte Harry Maguire fra Manchester United for £30m. James Word-Prowse fra Southampton, derimot, er utvilsomt en solid forsterkning. Han skal være klar for West Ham rett før seriestart.

I tillegg har West Ham hentet Edson Alvarez fra Ajax for £35,4m. Borte er både Nicola Vlasic og Gianluca Scamacca.

13. Crystal Palace

Apropos gammel ringrev innen fotballen i England. 76 år gamle Roy Hodgson, som har vært innom både norske og svenske klubber i sin lange karriere – holder fortsatt koken. Imponerende nok. Gamle Roy tok over Crystal Palace da Patric Viera gikk tom for løsninger. Siden har det bare gått oppover for London-klubben.

Palace tapte kun to kamper av sine siste 10 forrige sesong og endte på 9. plass, takket være Hodgsons innhopp. Nå er veteranen klar for sin 47. sesong innen fotballen, siden han startet med Halmstad i 1976.

Er det noen som vet hva som kreves å holde plassen i Premier League, må det være Roy Hodgson.

Matheus Franca og Lewis Hall på lån fra Chelsea, er foreløpig eneste signeringer verdt å nevne, men Hodgson har sendt hele 10 spillere på dør. Deriblant Wilfried Zaha som har gått gratis til Galatasaray.

14. Fulham

Det har vært endel uro i Fulham grunnet ønsker fr de rike klubbene i Saudi-Arabia som har jaktet både manager Marco Silva og flere av de beste spillerne. Kanskje er det med på å svekke forberedelsene til årets sesong?

Kilder i England påstår at Aleksandar Mitrovic er villig til å gå til streik for å få forlate klubben til fordel for en klubb i sanddynene, men vi tror ikke det skjer. Alle spillere vet at de er forpliktet til å forholde seg til den signerte kontrakten de er forelagt.

Fulham endte på 10. plass forrige sesong, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper. Vi tror Fulham berger plassen, men kun om uroen rundt stjernespissen roer seg før seriestart. Fulham har fått inn en meget god spiss i Raúl Jiménez fra Wolves.

I tillegg har Silva fått tak i den gode venstrebacken Calvin Bassey fra Ajax. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av Fulham før sesongstart.

15. Nottingham

Nottingham Forrest og manager Steve Cooper signerte hele 23 spillere etter opprykket, forrige sesong. Det kunne raskt ha gått riktig galt med kaos og nedrykk. Men Cooper berget plassen og endte til slutt på 16. plass på tabellen.

Forrest van 3 og tapte 5 av de siste 10 kampene, men spilte tross alt god fotball og vant endel i starten av sesongen. Nå kommer den krevende andre-sesongen, da skal Cooper og co få kjørt seg, men mangel på gode nok lag på nedre halvdel, gjør at vi tror på Nottingham. De berger plassen igjen.

City ground er en intim arena med fantastiske fans som gir alt i hver hjemmekamp. Det er selvsagt en stor fordel når viktige kamper i bunnoppgjøret skal avgjøres, både i vinter og til våren. Keylor Navas i målet er en erfaren stjernemålvakt som alene kan være en matchvinner.

Chris Wood har signert kontrakt etter å ha kommet på lån i deler av forrige sesong. I tillegg har Nottingham Forrest fått på plass vingen, Anthony Elanga fra Manchester United og Matt Turner fra Arsenal.

14 spillere har forlatt den fortsatt digre stallen til manager Steve Cooper.

16. Everton

Sean Dyche er en erfaren manager med lang fortid i Burnley. Hos Everton er det krevende tider der klubben fortsatt er i Premier League, mot alle odds. Det har luktet nedrykk i flere sesonger på rad i Liverpool-klubben. Nå trenger de desperat forsterkninger om det ikke skal gå helt galt.

Vi tror på Sean Dyches erfaring og eiernes vilje til å kjøpe gode nok spillere. Derfor har vi tippet Everton over streken, men under tvil. Foreløpig har Everton kjøpt like mange nye spillere som Wolves, nemlig ingen. Det må til om Everton skal overleve enda en sesong i nedrykksdumpa.

Leeds-spiller Willy Gnonto er kanskje den spilleren som er nærmest å havne på Goodison Park før overgangsvinduet stenger 1. september. Everton har en helt ok målvakt i landslagsspiller Jordan Pickford og Amadou Onana holder Premier League nivå.

Arnaut Danjum er hentet på lån og veteranen Ashley Young er hentet gratis.

Everton vant kun 2 av sine siste 10 kamper og scoret færrest mål i Premier League. Dyche behøver først og fremst en spiss. Får de ikke det, kan det bli trøbbel på Goodison Park. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av klubben.

17. Luton

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men dette er vår tabell og vi har lov å tippe med hjertet. At Luton skal overleve kommende sesong er vel like lite sannsynlig som at Leicester skulle ta ligagullet i 2016. Mirakler skjer i fotballen, kanskje derfor elsker vi denne sporten mer enn noe annet.

Lille Luton har det laveste budsjettet og rykket opp via seier i Play off-finalen mot Coventry. Det gir Luton stemplet som storfavoritt til å rykke ned i igjen, men det gjør at vi håper jumbo-stemplet gir Rob Edwards gutter motivasjon til å overleve i Premier League.

Skal Luton klare seg i verdens tøffeste liga, må de ta flesteparten av poengene sine på hjemmebane. Intime Kenilworth Road gjør en fantastisk ramme under spotlightene til høsten mot de største kanonene.

Og de må unngå for mange feil bakover. Det er lettere sagt enn gjort når man har svært begrensede midler. vi innrømmer at vi ikke kjenner spillergruppa nok til å utheve enkeltspillere, men Rob Edwards var en god spiller for Wolves.

Det er nok for oss at vi håper på nok et mirakel.

Ryan Giles, vingbacken som var ung og lovende i nettopp Wolves har signert for Luton. Videre er Ross Barkley er hentet inn gratis og Tahith Chong er kommet fra Birmingham. 9 spillere har forlatt Luton på lån eller frigitt.

18. Sheffield United

Sander Berge har gått til Burnley og forsvaret lekker som en sil. Det går mot nedrykk for Sheffield United, dessverre. Manager Paul Heckingbottom er blant favorittene til å bli sparket i Premier League, men det er ikke vi så overbevist om.

Alt handler om å plukke nok poeng til å berge plassen for lag som kommer opp fra Championship. Lykkes Heckingbottom å ikke bli hektet av for tidlig, kan han overleve en stund.

Auston Trusty er hentet inn fra Arsenal og Gustavo Hamer er på vei fra Coventry for £15m. 13 spillere har forlatt Sheffield United før sesongstart.

19. Burnley

Manager Vincent Kompany vant Championship på strålende vis forrige sesong. Men det er altså så enorm forskjell på nivå én og to i England at det knapt kan sammenlignes. Kjøpet av Sander Berge er neppe nok til å holde plassen.

Spillerne Kompany har til rådighet holder Championship-nivå, men ikke mye mer enn det. Turf Moor var en gang en krevende bane å komme til, sist Burnley var oppe under Sean Dyches ledelse, men dette er en annen tid med helt andre spillere.

Nathan Redmond og unge Jordan Beyer i midtforsvaret må overgå seg selv om Burnley skal overleve.

Heller ikke det faktum at Aaron Ramsey er på vei på lån fra Aston Villa, vil være nok til å berge plassen. Tror vi.

James Trafford er hentet fra Manchester City, og 8 andre spillere er hentet gratis eller kommet inn på lån. Burnley har latt 10 spillere gå ut på lån eller er frigitt.

20. Bournemouth

Manageren som gjorde bragden forrige sesong, ved å holde Bournemouth i Premier League, Gary O’Neil, fikk allikevel sparken. Briten er nå hentet inn som erstatter for Julen Lopetegui i Wolves. Bournemouth har hentet Andoni Iraola.

Iraola skal altså forsøke å berge Bournemouth fra nedrykk i sesong to, som i seg selv er vanskelig nok for nyopprykkede lag. Vi tror det går som det må gå, med nedrykk og fryktelig mange baklengsmål.

Den ukjente manageren er 41 år og kommer fra Spania. Det høres jo bra ut i starten, det. Men han har kun vært manager i mindre klubber lengre ned i divisjonene i det spanske ligasystemet. Skal Bournemouth overleve, må de hente inn mange og solide forsterkninger, noe vi ikke har særlig troen på.

Bournemouth tapte 6 og vant 4 v sine siste 10 kamper, forrige sesong, som gjorde at de berget plassen, men det skjer ikke igjen.

Roman Faivre, Justin Kluivert, Milos Kerkez, Ionut Radu og Hamed Traore er hentet inn. Det samme er Max Aarons og Bristol Citys unge stortalent Alex Scott. 11 spillere er sent på lån eller frigitt av Bournemouth.

Kvantitet framfor kvalitet? Det vil vise seg gjennom sesongen – hvor feil vi har tatt med vår tabell.

Alt vi vet er at dette ikke blir slik Premier League-tabellen ender.

La galskapen sparkes i gang!

Vargas

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Manchester United må glemme Fergie-suksessen. Først da vil nåværende manager Erik ten Hag (53) få arbeidsro nok til å bygge opp sitt eget lag med sine spillere, uten å måtte stå til rette for trofé-sankingen under Sir Alex Ferguson.

Bergenet lesetid: 6 minutter

De beste

Skottens eventyrlige suksess gjennom mange år vil alltid bli husket for fansen. Men skal en ny tid få blomstre på Old Trafford, må det nye regime og de nye eierne tenke nytt. Ikke la Fergie-suksessen stå i veien for å forsøke å lykkes i den moderne fotballens spede begynnelse.

Les også: Flere stjernespillere forlater England

Manchester City spesielt og tildels Arsenal, og Liverpool har spilt en helt annen fotball enn det verken Manchester United eller andre har vært i nærheten av de siste sesongene. Årsaken er managernes evne til å få spillerstallen til å ville vinne. Ikke bare én kamp eller to. Men hver eneste takling, hver eneste duell og hver eneste kamp. Flere ganger i uken.

De beste lagene bak City er Arsenal og Liverpool, men også Manchester United, Newcastle, Chelsea og Tottenham vil forsøke å ta steg opp mot de viktige Champions League-plassene, men det er trangere inn døra enn noen gang.

Champions League

Kommende sesong vil nok Liverpool og Chelsea løfte seg flere hakk enn fiasko-sesongen i fjor. Tottenham er og blir et usikkert kort, men må regnes med om de klarer å beholde Harry Kane, eller om han går til Bayern München.

Mauricio Pochettino gjør en skikkelig sommer-opprydning og selger unna flere spillere i Chelsea. Det betyr at han har fått tilnærmet åpent sjekkhefte for å bygge sitt lag på Stamford Bridge. Men Erik ten Hag har allerede en drøy sesong bak seg i Manchester United, som må sees på som en fordel.

Vi tror det vil stå mellom disse to lagene om fjerdeplassen i Premier League, så tett blir det, nemlig.

Manchester City vinner igjen, Arsenal og Liverpool tar andre og tredjeplassen. Til de andre, eller nest beste, er det fortsatt for langt ned. Newcastle vil slite i ligaen, siden de skal spille Champions League som vil bli prioritert.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Old Trafford – Theatre of Dreams Bildet er tatt av nmoodley fra Pixabay

Det er hevet over tvil at alle lag i Premier League med ambisjoner og penger. Ønsker å spille i Champions League der de store pengene og det gjeveste trofeet befinner seg. Om man lykkes sånn ordentlig, kan man faktisk ta alle de tre gjeve trofeene i én og samme sesong. Men da skal man også være heldig.

Pep Guardiola

Pep Guardiola har respekten som skal til og evnene til å få med seg spillerne inn i en krevende boble. En vinnermentalitet som krever sterk psyke, men også enorme fysiske og tekniske ferdigheter. I tillegg til å finne riktig spiller til riktig posisjon på banen.

Les også: Den rike arven om engelsk fotball

Hovedgrunnen til at Manchester City vant de tre viktigste trofeene i sesongen vi nå har lagt bak oss, er ikke bare Haalands mange vakre mål. Men sjefens evne til å se at forsvarsspilleren John Stones er en minst like god midtbanespiller som forsvarsspiller.

I flere viktige kamper ble Stones flyttet opp som en ekstra midtbanespiller for Manchester City. Som ofte var nok til å vinne igjen ballen grunnet overvekt av midtbanespillere. Og dermed fikk de lyseblå gjenerobret ballen, som igjen gjorde at City skapte sjanser, og igjen gjorde flere mål enn motstanderne.

Slike grep tar bare de aller beste managerne og Pep Guardiola er kjent for å gjøre nettopp slike grep. Ofte.

Som gjør han til en vinner og en av de aller beste fotballhodene i verden. Det blir trofeer av slik kunnskap.

Manchester United

Skal Erik ten Hag lykkes i Manchester United så må han vinne trofeer. Intet mindre er krevd av verdens største fotballklubb bak Barcelona, Real Madrid, Liverpool og Manchester City, sånn ca. Nederlenderen har et umenneskelig press på seg, men 53-åringen vet hva som må til og vil gi det et ordentlig forsøk.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen og la manageren få litt mer tid enn managere ofte får.

I snitt sprakes det 10 managere per Premier League-sesong. Som er nøyaktig halvparten av antall managere som har jobb i verdens tøffeste liga.

Under Fergusons ledelse opplevde Manchester United en enorm revitalisering.

Klubben vant 13 ligatitler, fem FA-cuper, to Champions League-trofeer og en rekke andre nasjonale og internasjonale priser i løpet av Fergies 26 år som manager. Klart det er lett å sammenligne legenden med alle kommende managere etter ham. Men det har også blitt klubbens akilles til nå.

Først når ledelsen, altså styret og de nye eierne, som etter all sannsynlighet blir Sir Jim Ratcliffe eller Sheikh Jassim av Qatar får tilslag på budet. Og Glazer-familien takker ja til rundt £5 billion, som blir ca 67 milliarder kroner, vil vi vite hva ten Hag kan handle for i sommer.

Ulempen er at overtagelsen, kjøpet og salget – ikke ser ut til å materialisere seg før etter at sesongen er startet. Noe som utvilsomt er en ulempe for ten Hag og hans hårete ambisjoner om å bygge opp en storklubb igjen.

Foreløpig har Manchester United kjøpt Mason Mount for £55m fra Chelsea og er i ferd med å sikre seg målvakten André Onana fra Inter. Overgangssummen skal være på £51m. David de Geas kontrakt med klubben er gått ut.

Sesongstart for Manchester United er mandag 14. august med hjemmekamp mot Wolves.

Vargas

Premier League 2023/2024 – lagene handler!

Premier League 2023/2024 – lagene handler! Det gjøres avtaler, kjøp og salg som realiseres når markedet åpner 1. juli. Lionel Messi valgte noe overraskende USA framfor Saudi Arabia eller Barcelona. Liverpool henter verdensmester og Wolves kan sitte igjen med svarteper.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Lionel Messi

Vargas12.com gir deg siste nytt for den kommende Premier League-sesongen. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt fra England – gratis.

At Lionel Messi skulle velge USA som sin neste destinasjon så vi ikke komme. Laget heter Inter Miami og spiller i den amerikanske ligaen MLS. Lagets eier er ingen andre enn David Beckham som stiftet klubben.

TV-kampene sendes ikke i Europa, så vidt vi vet dermed går vi glipp av å se Messi spille fotball, dessverre.

Årsaken til valget er altså ikke penger, fordi det økonomiske tilbudet var langt bedre fra Saudi Arabia.

Messi valgte Miami og USA for å komme vekk fra Europa og PSG, til tross for stor interesse Barcelona. Stjernespilleren har hus i Miami og det er et perfekt sted for ham å avslutte karrieren og være mye sammen med familien.

Barcelona ønsket Messi tilbake, men da måtte klubben selge spillere eller la spillerne gå ned i lønn for å få råd. Det var en sti Messi ikke ønsket å gå, men han elsker klubben og byen og vil vende tilbake igjen. En gang.

Lionel Messi has confirmed he is close to joining Inter Miami when his contact with PSG expires on June 30

SkySports.com

Når verdens beste spiller gjennom tidene, bytter klubb, må det bare nevnes her.

Premier League 2023/2024 - lagene handler!

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Liverpool

Premier League sparkes i gang lørdag 12. august. Det er veldig lenge til og vi bruker alltid sommeren til å se hva lagene gjør. Fra 1. juli kan alle lag selge og kjøpe spillere, men ting skjer allerede nå. Muntlige avtaler gjøres, papirene er allerede signer og blir offentlige handler når markedet åpner.

Les også: Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Jürgen Klopp er tvunget til å gjøre store endringer for å komme tilbake til vinnersporet og kvalifisere seg til Champions League. Der Liverpool alltid vil høre hjemme. Forrige sesong lå an til å bli en gedigen katastrofe, men en frisk langspurt berget en plass i Europa League. Her er Liverpool favoritter til å vinne.

Foreløpig er et halvt lag fristil og handelen har begynt.

Alex Oxlade-Chamberlaine,Roberto Firmino, Baby Keita og James Milner er alle fristil. Foreløpig signering er den argentinske verdensmesteren Alexis Mac Allister (24) signerer fra Brighton. Midtbanespiller med god motor, fantastisk pasningsfot og godt overblikk. Et godt kjøp av Klopp. Prislappen er rundt £40 mill.

Liverpool har også Celta Vigos midtbanestjerne Gabri Veiga (21) i kikkerten.

I følge SkySports er Klopp interessert i Khephren Thuram i Nice, Borussia Mochengladbachs Manu Kone, og Southamptons Romeo Lavia. Liverpool tvinges til å gjøre store viktige utskiftinger, men om det er nok til å true de beste kommende sesong – vet ikke vi.

Wolves

Det skulle bli så bra med en ny portugiser på sidelinjen etter at den store helten Nuno Espirito Santo forsvant og Bruno Lage kom inn for Wolves. Men slik gikk det ikke, heldigvis tok eierne grep, sparket Lage og fikk endelig tak i Julen Lopetegui.

En manager med slagkraft, enorm erfaring og et navn en klubb som Wolves, bare kunne drømme om for få år siden. Takket være pengene til styrtrike Fosun, lyktes de til slutt å lande spanjolen de har jaktet på i flere år. Wolves lå sist ved juletider, men med gode resultater hjemme på Molineux gjennom våren, klatret ulvene ut av nedrykksdumpa og opp på 13. plass til slutt.

It is still eminently possible that Wolves will persuade Lopetegui to continue his fine work so far at Molineux. But that might not be enough in itself. They must convince him to believe, too

TheAthletic.com

Ruben Neves forlater Wolves i løpet av sommeren, derom er det liten tvil. Men om Lopetegui får inn en erstatter eller nye spillere over hode, kommer an på om hvilke spillere som selges og til hvilken pris.

Det er i Premier League de største pengene i fotballen er, fortsatt. Men det er også strenge fair play financial rules, som må følges. Disse reglene ble ikke presentert til Lopetegui før han signerte.

Noe spanjolen ser på som et stort problem før neste sesong. For å kunne konkurrere må alle lag kunne kjøpe og selge de spillerne manageren ønsker seg. Det kan neppe Wolves – med mindre spillere blir solgt. Konklusjon: At Julen Lopetegui går. Han har mer enn nok tilbud fra andre klubber å velge blant.

Manchester City

Josep Guardiola og hans Manchester City har vunnet ligaen fem av de siste seks sesongene. Og nå tre på rad. Manchester City har vunnet både ligaen og FA-cupen så langt denne sesongen og vil vinne Champions League-finalen mot Inter lørdag 10. juni. Tror vi.

Guardiola er den lengstsittende manageren i Premier League og blant de beste, kanskje den aller beste.

Det blir trofeer av slikt, bare spør Manchester United. Sir Alex Ferguson kan neppe kopieres, men spanjolen i City er ikke langt unna å gjøre det magiske. Nemlig å ta den berømte “The Treble“. Å vinne de tre gjeveste trofeene i én og samme sesong. Slik “Fergie” og United gjorde det i 1999.

Sammen med Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Newcastle – vil Manchester City sloss om ligagullet igjen neste sesong. Vi tror det blir jevnere enn noen gang, men det har vi trodd før og tatt feil. Men vi tar sjeldent feil om hvem som vinner ligagullet.

Det gjør Manchester City, også neste sesong – mye fordi Pep er Pep, han har verdens beste spiss og Englands beste lag.

Vi tar med til slutt at Karim Benzema har forlatt Real Madrid til fordel for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, med Nuno Santo (ex Wolves) som manager. Her vil han få en lønn på én milliard kroner per år.

Vi tar også med at Tottenham har valgt tidligere Celtic-manager, Angelos Postecoglou, som ny sjef. Tottenham har hatt ni managere på ti år. Noen lærer aldri.

Vargas

Premier League med mange overraskelser

Premier League med mange overraskelser som svært å kunne forutse. At Liverpool ikke skulle kvalifisere seg til Champions League er blant de største. Og at Chelsea ikke engang kvalifisere seg til Europa League en annen.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Sparkede managere

Skuffende for alle fansen til disse storlagene, selvsagt, men desto hyggeligere for lille Brighton, som skal spille i Europa – for aller første gang i klubbens historie.

Les også: Takk for alt, Rúben!

Her finner du Premier League-tabellen for sesongen som nettopp er ferdigspilt.

Andre overraskelser som vi la merke til var antallet sparkede managere. Faktisk flere i én og samme klubb gjennom sesongen. Både Chelsea, Tottenham og Leeds hentet mer enn én manager ildet av sesongen. Bruk og kast-mentaliteten har nådd et nytt lavmål i Premier League.

Ikke mindre enn 13 managere fikk fyken på øverste nivå i England denne sesongen, som er ny rekord.

I fire sesonger tidligere har antallet vært på ti managere sparket i én og samme sesong, som høyeste antall. Manglende sportslige resultater har ført til at eierne og styret i de respektive klubben har valgt enkleste motstands vei. Pekt på managerens manglende evne til å ta nok poeng.

Noe som i de fleste tilfellene ikke medfører riktighet, all den tid de fleste vet hvor lang tid det tar å bygge opp en slagkraftig spillergruppe. En gruppe individuelle spillere, som skal fungere sammen som et lag og vinne kamper i verdens tøffeste liga.

Premier League med mange overraskelser

Bildet er tatt av Reimund Bertrams fra Pixabay

Luton Town

Premier League med mange overraskelser. En av disse er utvilsomt Lille Luton Town som slo Coventry i play off-finalen til Premier League. Et lag med et budsjett i underkant av £180.000 per uke, ca samme sum som for en gjennomsnittlig Premier League-spiller.

Det skal ikke være mulig at et slikt lag rykker opp fra knallharde Championship, men det skjedde altså. Lille intime Kenilworth Road må ombygges en smule. Luton rekker ikke å bygge ny stadion til seriestart i august, helt åpenbart.

Vi anglofile som også elsker engelsk fotball mer enn noe annet – elsker selvsagt at slikt fortsatt er mulig.

At et lite lag med små ressurser kommer opp og får spise kirsebær med de store, for en stakket stund. Selvsagt vil Luton Town være blant de største favorittene til å rykke ned igjen også. Desto større blir bragden om de skulle berge plassen.

Vi liker dette opprykket litt ekstra siden det er den tidligere Wolves-spilleren og midlertidige manageren, Rob Edwards som tok Luton opp. Og at lille intime Kenilworth Road var den aller første engelske stadion vi besøkte.

Manchester City

Pep Guardiola ble selvsagt kåret til å årets manager i Premier League. Det skulle bare mangle.

Nå har City vunnet fem av de siste seks sesongene i Premier League. Noe som må sies å være rimelig bra. Med hjelp av verdens beste spiss i én 22-åring fra Norge, så er Manchester City store favoritter til å ta “The Treble“.

FA-cup-finalen mot Manchester Unten spilles lørdag 3. juni. Champions League-finalen én uke senere i Istanbul, mot Inter. Vi tror det blir to viktige trofeer til på Haaland og Pep.

Manchester City har vært best gjennom sesongen, med noen få glipptak i starten som gjorde at Arsenal fikk en luke. Men alle som vet hva Pep Guardiola kan få ut av sine spillere, visste også at det kunne bli City, igjen. Og det ble det.

Les også: Slik er sommerens aksjeportefølje

Som du ser av tabellen skilte det kun fem poeng til slutt mellom City og Arsenal. Men det kunne lett ha blitt åtte poeng, om ikke Pep valgte å stille med mange unge spillere i siste kamp mot Brentford på bortebane. 11 seire på rad mot slutten av sesongen var nok til å ta igjen og gå forbi Mikel Artetas Arsenal.

Overraskelsene

At så store og viktige lag for mange nordmenn, som Leeds og Leicester rykket ned var også litt overraskende. Southampton derimot har slitt lenge og var nevnt som et av flere lag som kunne få trøbbel.

Wolves lå sist ved juletider, noe som ofte er et svakhetstegn som ender med nedrykk. Heldigvis skjønte Fosun, de kinesiske eierne alvoret, og sparket Bruno Lage. Én av de 13 managerne som fikk sparkene i sesongen som gikk.

Inn kom spanjolen Julen Lopetegui og Wolves var berget etter en fantastisk langspurt med gode resultater på Molineux Stadium.

At Newcastle skulle ta den viktige fjerdeplassen og dermed får spille i Champions League var litt overraskende. Men ikke så mye mer heller, Eddie Howe gjorde det bra forrige sesong i nord også. Med kloke kjøp og en helt vanvittig støtte i suksess-hungrige fans på St.James’ Park, blir det Europacup-kamper til høsten.

Aston Villa gjorde også sin beste sesong på manns minne, Unai Emery skal ta med seg sine spillere inn i en krevende Europa League-turnering, på bakgrunn av den solide syvende plassen denne sesongen.

Vi kunne ha skrevet en lang artikkel om skuffelsen Chelsea var denne sesongen. Et paradoks at manageren som tok Chelsea til å vinne Champions League, Thomas Tuchel, vant Bundesligaen med Bayern München. Chelsea har brukt flere milliarder kroner på spillere som ikke har fungert.

I sommer blir det oppvask i ordets bredeste betydning når Mauricio Pochettino skal styre Chelsea-skuta.

Manchester United klarte til slutt en fin tredjeplass som også gir Champions League-spill neste sesong. Liverpool, Brighton og Aston Villa blir å finne i Europa League.

Sesongen 2023/2024

En sommer står for døren – uten fotball på dagsorden. Det er grusomt for alle som elsker fotball, men det har vi også så veldig godt av. Når den engelske fotballen endelig ruller igjen er vi påskrudd og klar, kanskje mer enn noen gang.

Fordi det er spennende å se nye lag komme og gå i takt med managere som lykkes og ikke lykkes. Vi tipper at minst ti managere, kanskje fler, må finne seg en ny klubb eller en annen jobb i løpet av den kommende sesongen.

Burnley, Sheffield United og Luton rykket opp fra Championship, mens Leeds, Leicester og Southampton må ta den tunge veien ned.

Terminlisten for sesongen 2023/2024 blir offentliggjort på denne bloggen 15. juni.

Premier League for kommende sesong sparkes i gang lørdag 12. august. Siste serierunde spilles søndag 19. mai 2024.

Vi tar med helt til slutt at det blir mer god fotballunderholdning neste år. EM spilles nemlig i Tyskland fra 14. juni – 14. juli 2024.

Vargas12.com vil som vanlig komme med de største og viktigste ryktene og overgangene i Engelsk fotball. Sannsynligvis før de aller fleste andre. Vi saumfarer nettet, Twitter og engelsk aviser etter nyheter – døgnet rundt. For at du skal være oppdatert med aller siste nytt.

Sørg for å melde deg på vårt nyhetsbrev – det er helt uforpliktende og alltid gratis.

Vargas

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå, noen gang. Erling Haaland som han helst kaller seg, Braut er ikke et navn som passer stjernestatusen til verdens beste fotballspiller denne sesongen. Ellers er det nemlig Lionel Messi om du var i tvil og det er argentineren som mottar Ballon d’Or omsider også. Med bakgrunn i at han endelig ble verdensmester med sitt elskede Argentina. Men neste sesong – se ikke bort fra at det kan bli unge Haaland.

Bergenet lesetid: 8 minutter

“The Treble”

For den unge mannen fra Bryne, eller Leeds, om man vil. Det er jo der han er født, i Yorkshire. Med dobbelt statsborgerskap, ball-øya og Norge. Noe som passer perfekt for klodens beste 22-åring. Erling Haaland er 194 cm med ca 100 kg muskler, han har alt en god spiss behøver. Fart, overblikk, fotballforståelse, teknikk og vilje til å vinne. Ikke bare fotballkamper, men vilje til å vinne enhver situasjon han havner i, i løpet av en kamp.

Den unge juvelen er i ferd med å avslutte en sesong det kan bli umulig å kopiere.

Så langt er ett av tre trofeer i havn. Manchester City, som er hans klubb og arbeidsgiver er store favoritter til å vinne to gjeve trofeer til. “The Treble” er nesten umulig å lykkes med. Sist gang det skjedde var også en nordmann involvert, nemlig Ole Gunnar Solskjær med Manchester United, det skjedde i sesongen 1998/1999. Det er 24 sesonger siden.

The Treble” er å vinne tre trofeer i én og samme sesong, FA-cup, Premier League og Champions League.

Vi tror mye skal gå veldig galt om det ikke er Manchester City som gjør denne mektige bragden nå. Ligagullet er sikret, Manchester United i FA-cupen er alltid City favoritter for tiden, og mot Inter i finalen av Champions League, vil også Pep Guardiolas menn være store favoritter.

Overskriftene

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå handler ikke bare om de tre viktigste trofeene, men om en ung nordmann som kom til Manchester for å gjøre det han liker aller best, nemlig å gjøre mål. Mange mål. Så langt, tre kamper før sesong slutt, én kamp i ligaen og de to finalene, står Haaland på 52 mål totalt. I én og samme sesong. Det kan altså bli flere mål.

36 mål er gjort i Premier League, som også er rekord.

Man får store og mange overskrifter av slikt.

I følge Finansavisens redaktør, Trygve Hegnar, er det skrevet intet mindre enn 16.610 artikler om Erling Braut Haaland, bare det siste halve året. Samme avis påstår at TV2 har hele åtte fulltidsansatte, som alene skal dekke saker om nordmannen i City-drakt. Det er rimelig vilt. At landslagsspissen vår gjør mellom 300 og 400 millioner kroner per sesong som City-spiller, er kanskje ikke så overraskende.

At unge Haaland fikk en så eventyrlig suksess som han har gjort i sin aller første sesong i England, bør sjokkere alle. La oss ta de aller viktigste tallene for dere – det er nemlig en uvirkelig statistikk og rekorder på rekke og rad.

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International Foto: Jacek.stanislawek

Rekordene

De få kritikerne som uttaler seg om Haalands suksess, Liverpool og Man United-fans, de fleste, vil hevde at “alle” kan være god med så mange gode spillere rundt seg i City. Det er selvsagt bare sludder.

Les også: Slik investerer de beste

Fordi Erlings evne til å vinne dueller, være raskere og sterkere enn motstanderne er unikt. Og skape seg rom og gjøre de riktige løpene, nøyaktig til riktig tid, lynraskt, er de viktigste årsakene til at han har gjort så mange mål. Så hjelper det åpenbart å ha Kevin de Bruyne som servitør og.

Ikke glem at at Haaland har en solid statistikk som assist-spiller også. 8 ganger har hans vært på ballen nest sist før et mål er gjort i Premier League.

  • Raskeste spiller til sin første, andre, tredje og fjerde hattrick i Premier League (rekord)
  • Haaland gjorde 9 mål på sine fem første kamper for Manchester City
  • 8 kamper tok det Haaland å gjøre tre hattrick (rekord)
  • Haaland brukte kun 18 kamper på å nå 20 mål i Premier League (rekord)
  • Og på kun 19 kamper hadde unge Haaland gjort fire hattrick (rekord)
  • Erling Braut Haaland er også den yngste spilleren som har gjort 30 mål i Champions League
  • Nordmannen er den første spilleren som har gjort hattrick i tre hjemmekamper på rad i Premier League
  • Han gjorde 20 mål på 14 kamper og 25 mål på 20 kamper (rekord)
  • Erling er også første spiller som når 50 mål i toppdivisjonen i England siden 1931
  • Haaland er også den første normdannen som kåres til årets spiller i England, både av spillerne og av spotsjournalsitene (to adskilte priser)

Kilde: ManchesterEvningNews.co.uk

Fikseren

Om du går gjennom de dokumentarfilmene som finnes på Viaplay, med og om Erling Braut Haaland, får du vite mer. Mer om hva som skal til for å lykkes som ung nordmann i utlandet. Først i Østerrike, så Tyskland deretter i England. At stjernespissen har gode hjelpere rundt seg er hevet over tvil. Også utenfor banen.

Les også: Krise i Chelsea – løsningen er nær

Det er med på å la han få ha fokus på det han kan gjøre noe med. Bli den beste utgaven av seg selv. Og som har gjort ham til den mest omtalte spilleren på kloden denne sesongen.

Ivar “fikseren” Eggja er pappa Alfie Haalands forlover og alt-mulig-mann for team-Haaland.

Fikseren er fra Bryne og kjenner familien svært godt. Eggja har fulgt Erling fra han flyttet fra Molde, Østerrike til Tyskland. Først ble det suksess i Salzburg, 17 mål på 16 kamper, deretter gikk turen til Dortmund, 62 mål på 67 kamper. Som var nok til at Manchester City signerte Erling Haaland for €70m.

Nå er nordmannen verdt et par milliarder kroner. Kanskje mer.

Mye av denne suksessen ligger i gode forberedelser, et godt team og selvsagt de fysiske forutsetningen Haaland har for å spille fotball på toppnivå. Men det aller meste handler om detaljer for å bli stadig bedre. Da er dert viktig med gode folk rundt seg som tar vekk all støy.

Som ny innbygger i et nytt land er det mangt som skal fikses. Nytt bankkort i en ny bank, bosted, bilforsikring, nytt interiør osv. Alt dette tar tid å fikse, da er det greit å ha noen andre som gjør jobben. Erling ønsker å ha fokus på fotballen og kun det.

Ingen blir god på fotballbanen ved å henge på IKEA.

Detaljene

Derfor går han innendørs med røde brilleglass for å få best mulig ut av søvnen. Han legger seg alltid tidlig under sesongen og spiser det som gjør at han lykkes best mulig på fotballbanen. Sunn og næringsrik mat. Kjøtt. Hjerte. Lever. Det er altså i detaljene svarene ligger.

Haaland filtrerer alt vannet han drikker, får dagslys så raskt han er ute av senga og går aldri på byen etter kamp. Aldri. Arbeidsgiveren City legger også alt til rette for at deres stjernespiss har alt han behøver – til enhver tid.

Erling gjør alt han kan for å bli best mulig. Man kan si at han lykkes helt ok, foreløpig. Haaland-statistikken kan bli umulig å slå, og skulle den bli slått engang i framtiden, har vi kun ett navn på blokka. Erling Braut Haaland, selvsagt.

FA-cup-finalen spilles lørdag 3. juni på Wembley i London, mellom Manchester City og Manchester United.

Lørdag 10. juni spilles Champions League-finalen mellom Manchester City og Inter i Istanbul.

Om Manchester City vinner begge disse viktige og gjeve trofeene, blir Haaland-statistikken umulig å slå.

Vargas

Kompisene sloss om ligagullet

Kompisene sloss om ligagullet. Josep Guardiola (52) og Mikel Arteta (41). Begge spanjoler med meriterte historier som spillere, men kun den ene har hatt suksess som manager. Foreløpig. Josep Guardiola er sett på som én av de aller største navnene, ja, kanskje det største blant alle managere på kloden.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Barcelona

Guardiola har vunnet alt som manager, bare ikke Champions League med Manchester City. Foreløpig.

Les også: Kan Manchester United vinne ligaen?

Åtte poeng skiller Manchester City og Arsenal i ligaen hvor Pep og Haaland har én kamp mindre spilt. Arsenal har spilt 28 kamper, City 27 kamper. Som igjen betyr at Mikel Arteta, Martin Ødegaard har ti kamper igjen å spille. City har 11 kamper før Premier League-sesongen er over.

Mikel Arteta er helt på Emirates Stadium som spiller, men vil bli en legende som manager, om han tar det første ligagullet for “The Gunners” siden 2003/2004-sesongen, altså 19 år. Hans pur unge lag med klassespillere med landslagserfaring har imponert hele sesongen. Nå er de så absolutt favoritter til å ta det gjeve trofeet, men det er ikke hvem som helt Arsenal konkurrerer mot.

Kompisene sloss om ligagullet. Mesteren og læregutten. Pep som spiller, senere trener og Mikel som stort talent, møttes allerede i Spania, nemlig i Barcelona.

Foto: Pixabay.org

Elev og læremester

Ulempen for Arteta var at han hadde konkurranse på midtbaneplassen hos Barca. Iniesta og Xavi. Mikel måtte bort for å få spilletid, da ble valget PSG på lån.

Videre havnet han i Rangers i Skotland, noen få kamper tilbake i Spania for Real Sociedad, før turen gikk til Liverpool og Everton. Mikel Arteta spilte 162 kamper for Everton fra 2005-2011. Fra 2011-2016 ble det Arsenal, her spilte den gode midtbanespilleren 110 kamper.

Og som manager har det egentlig bare vært Arsenal, men lærermesteren hadde god nytte av sin hardtarbeidende elev. I Manchester City var Mikel Arteta med å ta to seriegull, ett FA-cup-trofé og to ligacup-trofeer.

Som manager for Arsenal tok Mikel Arteta over for Unai Emery som ble sparket etter 207/2018-sesongen.

Inneværende sesong har Arsenal spilt til tider meget underholdende fotball med mange mål. Målforskjellen sier 66-26 etter 28 kamper, 22 seire, 3 uavgjort og kun 3 tap er imponerende nok. Manchester City har kun 19 seire, 4 uavgjort og 4 tap, med 67-25 i målforskjell.

Stjernelag

Aroon Ramsdale, en fantastisk målvakt har vært medvirkende til Artetas suksess denne sesongen. Men det har jaggu de unge stjernene som har løpt og scoret i nesten hver eneste kamp også. Ødegaard er kaptein på det unge stjernelaget og kan være den første nordmannen siden Ole Gunnar Solskjær løftet det med Manchester United. Som spiller.

Bukayo Saka, 12 mål, Ødegaard 10 mål, Gabriel Martinelli 13 mål, Gabriel Jesus 5 mål og Eddie Nketiah har skutt Arsenal til en fantastisk ledelse i Premier League. Søndag 28. mai, sannsynligvis før, vet vi hvem av de to kompisene som løfter det gjeveste trofeet på balløya.

Manchester City og Pep Guardiola er bare noen få kamper unna muligheten til å vinne Champions League. Bayern München og Thomas Tuchel som ny manager står i veien i kvartfinalen 11 april.

Manchester City har seks hjemmekamper og fem bortekamper. Både Arsenal og City møter Liverpool og Chelsea, men ikke hverandre. Allerede nå, ti og elleve kamper før sesongslutt – telles hvert eneste spark på ballen. Og hver eneste mål og ikke minst poeng, er som er diger gullbarre. Livsviktig.

Kompisene sloss om ligagullethvem tror du vinner?

Arsenal har ikke annet enn ligagullet å spille for, som selvsagt er en enorm fordel.

Tidligere Arsenal-manager, Arsene Wenger og Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson, ble i dag innlemmet i Premier League Hall of Fame, som de to første managerne.

Vargas

Kan Arsenal ta seriegull?

Kan Arsenal ta seriegull? Utvilsomt. Vi velger å svare et rungende ja, på vårt eget spørsmål, men er heller ikke sikker. Det er lenge igjen av årets Premier League-sesong, men Mikel Arteta (40) og Arsenal har kun ett tap på 17 kamper. Det er imponerende nok.

Estimated reading time: 6 minutter

Arsenal

Skal man måle tabellen ut i fra posisjonene ved juletider vil man faktisk kunne si litt om sluttabellen også. Ikke slavisk, men bunnlaget ved jul, har rykket ned de 7 siste sesongene. Så Wolves og Julen Lopetegui har en stor jobb og gjøre.

Les også: Sydenferie på nordlige breddegrader!

Kun 14 ganger har lederlaget ved jul, mistet tittelen ved sesongslutt siden 1992/1993-sesongen. Tenk litt på det. Og når Arsenal spiller så bra fotball så ofte som i denne sesongen, lukter Arteta trofeet allerede, men det skal spilles 21 kamper, det betyr 63 poeng, det.

Arsenal tapte for Manchester United i september og har kun 2 uavgjorte og vunnet resten. 14 seire på 17 kamper er mestertakter og vi ser ikke bort fra at Arteta og hans menn går hele veien. Antall kamper som er igjen av sesongen gjør oss litt usikre.

Vi anbefaler dokumentaren “All or Notting – Arsenal” på Amazon Prime. Her følger vi Arsenal og Mikel Artetas innsats forrige sesong, behind the scenes. Fantastisk interessant.

Usikkerheten om hvem som vinner Premier League er at VM i Qatar, har forskjøvet hele sesongen med mange uker. Ser vi på terminlisten, avsluttes ikke sesongen før 28. mai, rekord-sen sesongslutt, altså. Men Arsenal kan vinne hele dritten.

Ikke fordi de leder etter 17 kamper med fem poeng på Manchester City, men fordi Martin Ødegård og Arsenal spiller til tider glimrende fotball. Kan Arsenal ta seriegull? Ja, og vi tror det kun er ett lag som kan forhindre Arteta i å lykkes.

Kan Arsenal ta seriegull?

Nedrykk

Kan Arsenal ta seriegull? Ja da, men vi tror ikke det skjer, Arsenal tar andreplassen foran Liverpool, Manchester City tar seriegullet – tipper vi.

Og om vi skal legge hodet på blokka og plukkes ut de tre lagene som rykker ned til Championship i slutten av mai, så blir også det vrient, men vi tar sjansen.

Les også: Merittert manager til Premier League-klubb

Southampton sparket Ralph Hasenhüttl ble sparket i november i 2022, deretter har vondt blitt til verre. Mohamed “Moi” Elyounoussi har fått ny sjef, Nathan Jones, tidligere spiller for “Saints” har tatt over på St Mary’s Stadium. Det har ikke gått bra i det hele tatt.

Med så mange gode lag som satser enorme summer for å gjøre det best mulig i Premier League, faller de dårligste fort tilbake. Southampton er ett av tre lag som rykker rett ned – tror vi. Tre seire på 18 kamper er nedrykksform.

Bournemouth har gjort det bedre enn forventet under Gary O’Neil er også en tidligere spiller som får oppgaven i å være manager, men det er dessverre ikke nok. Manageren har for liten erfaring og klubben har ikke økonomiske muskler til å overleve.

Bournemouth har sluppet inn 39 mål og scoret 18, tatt kun 16 poeng på 18 kamper og rykker ned.

Nottingham Forest brukte en liten formue på hele 21 nye spillere før sesongen. Det alene er ingen garanti for å berge plassen, men er kjøpene solide nok, så kan det hjelpe på å få inn nytt blod.

Vi kan dessverre ikke se hvilke spillere Nottingham har, som gjør de særlig slagkraftige. Nottingham Forest må ut med £42,5m for en middelmådig spiller som Morgan Gibbs-White fra Wolves, med visse forbehold. Noe som forteller oss at det er mange hos skogvokterne som ikke har gjort jobben sin.

Nottingham Forest har også 21 mål i minus og vunnet kun fire seire på 18 kamper. Manager Steve Cooper signerte ny kontrakt i oktober, som skal holde han til klubben til 2025. Det kan fort ha å vært en tabbe av styret på City Ground. Vi tror Nottingham rykker ned i mai.

Manchester City

Manchester United har funnet formen under Erik ten Hag, men det er for tidlig for nederlenderen å vinne ligaen ennå. Ikke har han bred og god nok stall heller. Men at ten Hag og Manchester United kan sloss om trofeer på sikt, er vi overbevist om. Om han får tid og penger.

Chelsea og Liverpool har ikke nok stabilitet til å sloss om ligagullet, begge disse sliter også voldsomt med skader på sentrale spillere. Tottenham er Tottenham og vinner heller ingenting denne sesongen. Vi tror heller at Newcastle kan ta tredjeplassen vi tipper Liverpool skal ta. The Magpies har kun ett tap på 18 kamper. Imponerende.

JosepPep” Guardiola er fortsatt verdens beste manager, om sånt er mulig å måle. Spanjolen har Champions League-trofeet som målsetning, men vil selvsagt også satse alt på ligaen, nok en gang. Manchester City har også den beste spissen, og den bredeste stallen.

City scorer også flest mål av alle, men må få skikk på forsvaret og bli mer stabil i vinnerformen, da skal Arsenal vinne ofte og mye for å holde Pep og co bak seg. Pep og Mikel Arteta er gode venner og kjenner hverandre godt, noe som gir kampen om ligagullet – enda en dimensjon.

Om Mikel Arteta vinner ligaen med Arsenal, er han den første manageren som vinner ligaen med klubben han spilte for. Det har aldri skjedd tidligere i Premier League. Vi tar med oss de nyhetene vi kan, som kan være til interesse for våre lesere.

Vi tror som sagt tidligere, at Pep Guardiola og Manchester City tar ligagullet. Med Erling Braut Haaland i hovedrollen.

Hvilket lag tror du tar seriegullet denne sesongen?

Vargas

Merittert manager til Premier League-klubb

Merittert manager til Premier League-klubb. Fordi Premier League er i ferd med å tiltrekke seg de store navnene. Også på manageren-siden er det stadig store navn som kommer. Pep Guardiola og Jurgen Klopp får konkurranse. Spanjolen Julen Lopetegui har signert kontrakten med Wolverhampton Wanderers. En klubb i krise, men kun hva poeng angår.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Julen Lopetegui

Wolves har fansen, spillerne, stadion, fasilitetene, pengene og infrastrukturen til å bli et storlag.

Les også: Krisen i Wolves fortsetter

Det er ikke annet enn seierne, målene og poengene som mangler, og dette kan ses på som en vits eller et billige poeng. Men det er faktisk helt på alvor.

Om Wolves nå får på plass en spillestil, en spiss som gjør mål, som gjør at laget begynner å vinne kamper. Så er Wolves det laget i Premier League som vil ta mest poeng, etter VM – tror vi.

Klubben har jo klassespillere på hver eneste plass på laget. Av internasjonalt kaliber, blant disse er det mange portugisere, fortsatt.

Erfaring

Årsaken er en spanjol med bred erfaring. Merittert manager til Premier League-klubb, Julen Lopetegui er endelig klar for Wolves. Etter tredje forsøk lykkes endelig eierne Fosun med sitt førstevalg.

Vi tipper at Julen Lopetegui er den siste viktige brikken som har falt på plass, for at Wolves-spillerne begynner å forstå hvordan få ballen i mål. Så enkel er faktisk fotballen.

Det er ikke bare spissenes ansvar, men lagets fulle ansvar. Å vinne fotballkamper.

Det har ikke vært mye engasjement, innsats eller mål å juble for, for Wolves-fansen denne sesongen. Men nå kan det være duket for suksess. Vi som elsker Wolves er dog tvunget til nok engang å være tålmodig. Men plassen i Premier League er reddet med ny manager på plass.

Wolverhampton Wanderers

Julen Lopetegui er altså en merittert fyr som har bevist at han kan hente trofeer og vinne, med Sevilla. Det er det ikke så mange andre manager som har gjort av de Wolves har fått tak i tidligere. Derfor er forventningene enorme til 56-åringen.

Wolves som klubb og fansen rundt om i verden har vært langt nede. Helt siden Nuno Espirito Santo forlot klubben etter sesongen 2020/2021. Bruno Lage ble en parentes uten suksess, foreløpig ligger Wolves på nest sisteplass i Premier League, etter kun to seire på 13 kamper.

Nå viskes det allerede om Europa League grunnet den nye manageren Julen Lopetegui. Årsaken er altså denne spanjolen som har gjort det bra med Spania som landslagssjef, med Real Madrid, Porto og altså Sevilla.

Fosun International, kineserene som eier Wolves har mye penger på bok. De er blant de aller rikeste eierne i England og kan gi julen Lopetegui det han ønsker seg. Vi forventer endel kjøp i januar og at den nye manageren får bestemme alt rundt kjøp og salg. Som jo er viktig for at manageren skal få bygge sitt lag.

Merittert manager til Premier League-klubb og det er jubel i Wolverhampton by og Wolves som klubb.

Suksess

Ikke alltid, men veldig ofte er det nok å endre manager, for å få bedre resultater på banen innen fotballen.

Årsaken til at vi er så pro Julen Lopetegui er at han har enorm erfaring med store klubber og store fotballnavn. Det var Julen som gav Ruben Neves kapteinsbindet i Porto. Som dermed ble den yngste kaptein i Champions League.

Ruben Neves, som nå er Wolves-kaptein og lagets beste og viktigste spiller, har uttalt at Julen Lopetegui er en meget god og viktig manager, han selv har et meget spesielt forhold til. Kan godt hende Ruben forsvinner allerede i januar, til Barcelona eller andre storklubber.

Vi vet han er god nok, men skulle han bli værende i Wolves, mot alle odds, så er det Julen Lopeteguis ære.

Merittert manager til Premier League-klubb, endelig er Lopetegui bekreftet.

Med stor suksess i Portugal og Spania, vil det ikke være en selvfølge med suksess i England og Premier League. Men det er en spanjol som gjør det greit i Manchester City. Uten sammenligning forøvrig, så har ikke Julen helt ulik Pep Guardiolas spillestil i Manchester City.

Julen Lopetegui ønsker angrepsfotball, ballbesittelse og mål. Det er faktisk nettopp det Wolves trenger nå.

Vargas

Pin It on Pinterest