Kan Arsenal ta seriegull?

Kan Arsenal ta seriegull? Utvilsomt. Vi velger å svare et rungende ja, på vårt eget spørsmål, men er heller ikke sikker. Det er lenge igjen av årets Premier League-sesong, men Mikel Arteta (40) og Arsenal har kun ett tap på 17 kamper. Det er imponerende nok.

Estimated reading time: 6 minutter

Arsenal

Skal man måle tabellen ut i fra posisjonene ved juletider vil man faktisk kunne si litt om sluttabellen også. Ikke slavisk, men bunnlaget ved jul, har rykket ned de 7 siste sesongene. Så Wolves og Julen Lopetegui har en stor jobb og gjøre.

Les også: Sydenferie på nordlige breddegrader!

Kun 14 ganger har lederlaget ved jul, mistet tittelen ved sesongslutt siden 1992/1993-sesongen. Tenk litt på det. Og når Arsenal spiller så bra fotball så ofte som i denne sesongen, lukter Arteta trofeet allerede, men det skal spilles 21 kamper, det betyr 63 poeng, det.

Arsenal tapte for Manchester United i september og har kun 2 uavgjorte og vunnet resten. 14 seire på 17 kamper er mestertakter og vi ser ikke bort fra at Arteta og hans menn går hele veien. Antall kamper som er igjen av sesongen gjør oss litt usikre.

Vi anbefaler dokumentaren “All or Notting – Arsenal” på Amazon Prime. Her følger vi Arsenal og Mikel Artetas innsats forrige sesong, behind the scenes. Fantastisk interessant.

Usikkerheten om hvem som vinner Premier League er at VM i Qatar, har forskjøvet hele sesongen med mange uker. Ser vi på terminlisten, avsluttes ikke sesongen før 28. mai, rekord-sen sesongslutt, altså. Men Arsenal kan vinne hele dritten.

Ikke fordi de leder etter 17 kamper med fem poeng på Manchester City, men fordi Martin Ødegård og Arsenal spiller til tider glimrende fotball. Kan Arsenal ta seriegull? Ja, og vi tror det kun er ett lag som kan forhindre Arteta i å lykkes.

Kan Arsenal ta seriegull?

Nedrykk

Kan Arsenal ta seriegull? Ja da, men vi tror ikke det skjer, Arsenal tar andreplassen foran Liverpool, Manchester City tar seriegullet – tipper vi.

Og om vi skal legge hodet på blokka og plukkes ut de tre lagene som rykker ned til Championship i slutten av mai, så blir også det vrient, men vi tar sjansen.

Les også: Merittert manager til Premier League-klubb

Southampton sparket Ralph Hasenhüttl ble sparket i november i 2022, deretter har vondt blitt til verre. Mohamed “Moi” Elyounoussi har fått ny sjef, Nathan Jones, tidligere spiller for “Saints” har tatt over på St Mary’s Stadium. Det har ikke gått bra i det hele tatt.

Med så mange gode lag som satser enorme summer for å gjøre det best mulig i Premier League, faller de dårligste fort tilbake. Southampton er ett av tre lag som rykker rett ned – tror vi. Tre seire på 18 kamper er nedrykksform.

Bournemouth har gjort det bedre enn forventet under Gary O’Neil er også en tidligere spiller som får oppgaven i å være manager, men det er dessverre ikke nok. Manageren har for liten erfaring og klubben har ikke økonomiske muskler til å overleve.

Bournemouth har sluppet inn 39 mål og scoret 18, tatt kun 16 poeng på 18 kamper og rykker ned.

Nottingham Forest brukte en liten formue på hele 21 nye spillere før sesongen. Det alene er ingen garanti for å berge plassen, men er kjøpene solide nok, så kan det hjelpe på å få inn nytt blod.

Vi kan dessverre ikke se hvilke spillere Nottingham har, som gjør de særlig slagkraftige. Nottingham Forest må ut med £42,5m for en middelmådig spiller som Morgan Gibbs-White fra Wolves, med visse forbehold. Noe som forteller oss at det er mange hos skogvokterne som ikke har gjort jobben sin.

Nottingham Forest har også 21 mål i minus og vunnet kun fire seire på 18 kamper. Manager Steve Cooper signerte ny kontrakt i oktober, som skal holde han til klubben til 2025. Det kan fort ha å vært en tabbe av styret på City Ground. Vi tror Nottingham rykker ned i mai.

Manchester City

Manchester United har funnet formen under Erik ten Hag, men det er for tidlig for nederlenderen å vinne ligaen ennå. Ikke har han bred og god nok stall heller. Men at ten Hag og Manchester United kan sloss om trofeer på sikt, er vi overbevist om. Om han får tid og penger.

Chelsea og Liverpool har ikke nok stabilitet til å sloss om ligagullet, begge disse sliter også voldsomt med skader på sentrale spillere. Tottenham er Tottenham og vinner heller ingenting denne sesongen. Vi tror heller at Newcastle kan ta tredjeplassen vi tipper Liverpool skal ta. The Magpies har kun ett tap på 18 kamper. Imponerende.

JosepPep” Guardiola er fortsatt verdens beste manager, om sånt er mulig å måle. Spanjolen har Champions League-trofeet som målsetning, men vil selvsagt også satse alt på ligaen, nok en gang. Manchester City har også den beste spissen, og den bredeste stallen.

City scorer også flest mål av alle, men må få skikk på forsvaret og bli mer stabil i vinnerformen, da skal Arsenal vinne ofte og mye for å holde Pep og co bak seg. Pep og Mikel Arteta er gode venner og kjenner hverandre godt, noe som gir kampen om ligagullet – enda en dimensjon.

Om Mikel Arteta vinner ligaen med Arsenal, er han den første manageren som vinner ligaen med klubben han spilte for. Det har aldri skjedd tidligere i Premier League. Vi tar med oss de nyhetene vi kan, som kan være til interesse for våre lesere.

Vi tror som sagt tidligere, at Pep Guardiola og Manchester City tar ligagullet. Med Erling Braut Haaland i hovedrollen.

Hvilket lag tror du tar seriegullet denne sesongen?

Vargas

Merittert manager til Premier League-klubb

Merittert manager til Premier League-klubb. Fordi Premier League er i ferd med å tiltrekke seg de store navnene. Også på manageren-siden er det stadig store navn som kommer. Pep Guardiola og Jurgen Klopp får konkurranse. Spanjolen Julen Lopetegui har signert kontrakten med Wolverhampton Wanderers. En klubb i krise, men kun hva poeng angår.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Julen Lopetegui

Wolves har fansen, spillerne, stadion, fasilitetene, pengene og infrastrukturen til å bli et storlag.

Les også: Krisen i Wolves fortsetter

Det er ikke annet enn seierne, målene og poengene som mangler, og dette kan ses på som en vits eller et billige poeng. Men det er faktisk helt på alvor.

Om Wolves nå får på plass en spillestil, en spiss som gjør mål, som gjør at laget begynner å vinne kamper. Så er Wolves det laget i Premier League som vil ta mest poeng, etter VM – tror vi.

Klubben har jo klassespillere på hver eneste plass på laget. Av internasjonalt kaliber, blant disse er det mange portugisere, fortsatt.

Erfaring

Årsaken er en spanjol med bred erfaring. Merittert manager til Premier League-klubb, Julen Lopetegui er endelig klar for Wolves. Etter tredje forsøk lykkes endelig eierne Fosun med sitt førstevalg.

Vi tipper at Julen Lopetegui er den siste viktige brikken som har falt på plass, for at Wolves-spillerne begynner å forstå hvordan få ballen i mål. Så enkel er faktisk fotballen.

Det er ikke bare spissenes ansvar, men lagets fulle ansvar. Å vinne fotballkamper.

Det har ikke vært mye engasjement, innsats eller mål å juble for, for Wolves-fansen denne sesongen. Men nå kan det være duket for suksess. Vi som elsker Wolves er dog tvunget til nok engang å være tålmodig. Men plassen i Premier League er reddet med ny manager på plass.

Wolverhampton Wanderers

Julen Lopetegui er altså en merittert fyr som har bevist at han kan hente trofeer og vinne, med Sevilla. Det er det ikke så mange andre manager som har gjort av de Wolves har fått tak i tidligere. Derfor er forventningene enorme til 56-åringen.

Wolves som klubb og fansen rundt om i verden har vært langt nede. Helt siden Nuno Espirito Santo forlot klubben etter sesongen 2020/2021. Bruno Lage ble en parentes uten suksess, foreløpig ligger Wolves på nest sisteplass i Premier League, etter kun to seire på 13 kamper.

Nå viskes det allerede om Europa League grunnet den nye manageren Julen Lopetegui. Årsaken er altså denne spanjolen som har gjort det bra med Spania som landslagssjef, med Real Madrid, Porto og altså Sevilla.

Fosun International, kineserene som eier Wolves har mye penger på bok. De er blant de aller rikeste eierne i England og kan gi julen Lopetegui det han ønsker seg. Vi forventer endel kjøp i januar og at den nye manageren får bestemme alt rundt kjøp og salg. Som jo er viktig for at manageren skal få bygge sitt lag.

Merittert manager til Premier League-klubb og det er jubel i Wolverhampton by og Wolves som klubb.

Suksess

Ikke alltid, men veldig ofte er det nok å endre manager, for å få bedre resultater på banen innen fotballen.

Årsaken til at vi er så pro Julen Lopetegui er at han har enorm erfaring med store klubber og store fotballnavn. Det var Julen som gav Ruben Neves kapteinsbindet i Porto. Som dermed ble den yngste kaptein i Champions League.

Ruben Neves, som nå er Wolves-kaptein og lagets beste og viktigste spiller, har uttalt at Julen Lopetegui er en meget god og viktig manager, han selv har et meget spesielt forhold til. Kan godt hende Ruben forsvinner allerede i januar, til Barcelona eller andre storklubber.

Vi vet han er god nok, men skulle han bli værende i Wolves, mot alle odds, så er det Julen Lopeteguis ære.

Merittert manager til Premier League-klubb, endelig er Lopetegui bekreftet.

Med stor suksess i Portugal og Spania, vil det ikke være en selvfølge med suksess i England og Premier League. Men det er en spanjol som gjør det greit i Manchester City. Uten sammenligning forøvrig, så har ikke Julen helt ulik Pep Guardiolas spillestil i Manchester City.

Julen Lopetegui ønsker angrepsfotball, ballbesittelse og mål. Det er faktisk nettopp det Wolves trenger nå.

Vargas

Haaland knuser alle rekorder

Haaland knuser alle rekorder i en alder av 22 år. Lionel Messi, verdens beste fotballspiller gjennom tidene, gjorde 141 mål når han var like gammel. Erling Braut Haaland har gjort 173 karriere mål. Alle vet at det vil bli veldig mange flere mål. Nå, for Manchester City i noen år.

Estimated reading time: 5 minutter

Kevin de Bruyne

Haaland har tre hat-tricks på tre hjemmekamper. Tenk litt på det. 17 mål på 11 kamper totalt, er utenomjordisk.

Les også: Utålmodige Chelsea sparket manageren

At en nordmann skulle komme til Premier League, verdens mest populære og tøffeste liga. Og imponere så til de grader. Ja, det er det kanskje bare Haaland-familien og de som stor de nær, som hadde trodd. Vi er så imponert og det er en glede å se den unge spissen spille fotball.

Selvsagt er det lettere å være god og score mange mål når medspillerne er blant de aller beste i verden. Servitør og hovmester, Kevin de Bruyne, en av de aller beste i lang tid, i England, er tilretteleggeren. Han som kommer med de geniale pasningen til verdens beste spiss for tiden.

De Bruyne har spilt for Manchester City i syv sesonger og løftet fire seriegull-trofeer, men aldri mottatt prisen for månedens spiller. Det er jo bare rart og veldig feil. Selvsagt har maestroen med silkefoten, som gjorde fire mål, mot Wolves i slutten av forrige sesong – vært månedens beste spiller. Mange ganger.

Kevin de Bruyne er 31 år gammel, men best i verden på å være playmaker. Han gjør alle spillerne rundt seg god, ved å serve verdensklasse-pasninger gang på gang. Mot Manchester United nylig, var han assistent på to av Haaland sine mål.

På det andre målet, eller rette sagt pasningen til målet, var verdt inngangspengene alene.

Haaland knuser alle rekorder
Haaland gjør suksess i Manchester City Foto: ManCity.com

Ballon d’Or

Haaland knuser alle rekorder. Rekorder som kan komme til å stå seg gjennom historien. Ikke engang Ronaldo og Messi, de største legendene med en hel haug med Ballon d’Or-trofeer, hver. Gullballen, som gies ut av FIFA for den spilleren som blir kåret til den best i verden.

Cristiano Ronaldo har 5, Lionel Messi har 7. I år ligger Real Madrids superspiss Benzema, an til å få den gjeveste prisen. Men tror du en norsk spiller kan få den snart? Ja, det tror vi også, i så fall blir det Erling fra Bryne.

Les også: Wolves har sparket manageren

Og da har vi selvsagt ikke glemt at Ada Hegerberg, fra Sunndalsøra, fikk den aller første Gullballen som ble delt ut for kvinner. Norskere blir det som kjent ikke.

Om Kevin de Bruyne, Phil Foden, Braut Haaland og de andre Manchester City spillerne holder seg skadefri, blir det trofeer å hente denne sesongen. Kanskje også det aller gjeveste, som manager Pep Guardiola mangler som City sjef. Nemlig Champions League-trofeet.

Fortsetter Brauten å bøtte inn mål, kan han ende på både femti og seksti mål totalt. Da blir det kanskje Ballon d’Or, eller Gullballen også.

Pep Guardiola

Erling braut Haaland får skryt i alle aviser i hele Europa for å gjøre svært mange mål på kort tid. Spektakulære mål, men også tap ins, og gode headinger. Men det som gjør Haaland så ekstremt god, er bevegelsene hans.

Haaland går neste aldri i offside fordi han vet å forholde seg til motspillerne. Han vet hvor de befinner seg og passer derfor på å ligge på “rett side” for ikke å havne i offside. Haaland er også raskere og sterkere enn de flest han spiller mot, det hjelper jo. Og når han har klassespillere som hjelper ham, blir det en suksessformel.

At Manchester City tillegg har verdens beste manager i Pep Guardiola, er av liten betydning ifølge spanjolen selv. Men Pep kan gamet og vet hvordan spillerne skal bevege seg for å skape sjanser som blir til mål. Aldri før har et lag vært så gode over tid som City. Pep Guardiola har vunnet fire av de fem siste i Premier League. Uten Haaland.

Merk at det faktisk er Arsenal som leder Premier League-sesongen, ett poeng foran Manchester City.

Statistikken

Av de 173 målene Haaland har gjort fram til i dag, har han scoret hele 15 hat-tricks. Det plasserer 22-åringen på 9. plass av samtlige spillere gjennom tidene. Verdt en tanke.

Bryne-gutten som er født i Leeds, har som kjent gjort tre hat-tricks, på de tre første hjemmekampene sine. Haaland brukte kun fem kamper på å nå 2 hat-tricks, og 8 kamper til å nå sin tredje. Det skal egentlig ikke være mulig i verdens hardeste liga, men tallene er der som en fasit.

Når vi først er inne på dette fenomenet med å gjøre tre mål i én og samme kamp. Så har det altså kun skjedd fem ganger, at en spiller har gjort hat-tricks i to kamper på rad, på 30 år med Premier League-sesonger. Haaland brukte kun fem kamper.

For å sette statistikken i et enda klarere perspektiv. Cristiano Ronaldo måtte bruke 232 kamper for å nå 3 hat-tricks, det norske fenomenet brukte altså kun 8 kamper. Haaland knuser alle rekorder.

Så langt i Premier League-sesongen gjør Haaland mål hver 39. minutt. Tenk litt på det.

Kilde: Twitter.com

Vargas

Fallgruvene er mange for Haaland i England

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men unggutten går til en klubb som kan gjøre ham best i verden. Fordi Manchester City har den beste manageren og et helt lag av fantastiske spillere, som vil at Erling Braut Haaland (21) skal lykkes. Hver gang.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Utfordringene

Men det er også veldig mange som ønsker det motsatte, at Haaland ikke skal lykkes med de viktigste oppgavene han er satt til. Å score mål. Nemlig 19 andre lag, bare i Premier League alene. Erling Braut Haaland er 194 centimeter med muskler. Han er rask, teknisk god, sterk på hodet og er en meget fotballklok spiller. Og han vil få mange innlegg og god hjelp av sine medspillere som er på øverste nivå i Europa.

Les også: Premier League til Viasat

Alt er egentlig lagt til rette for at Haaland skal bli en enorm suksess i Manchester City. Men det er ikke skrevet i stein at det blir slik. Spilleren må holde seg skadefri, han må tåle å få kritikk i media om målene ikke kommer, han må tåle at benken kommer raskt – om han ikke står til Guardiolas forventning. Utfordringene er mange.

Det viktigste Haaland må håpe på å få – er nok tid til å etablere seg på laget. Og komme inn i spillergruppa som skal hjelpe nordmannen til å bli best. Britiske journalister elsker å kritisere, mobbe, trakassere og til og med “slakte” de aller støtte stjernene i engelsk fotball.

Den jobben, å beskytte seg mot usaklig kritikk og klager fra fansen, og media – bør være Manchester Citys oppgave å hjelpe Haaland med å takle.

Fallgruvene er mange for Haaland i England
Erling Braut Haaland er klar for Manchester City Foto: MCFC.com

Norsk rekord

Mang en ung superstjerne har forsøkt, men ikke lykkes i England, på bakgrunn av utenforstående støy.

La oss håpe at pappa Alfie Haalands erfaring med engelsk toppfotball, vil hjelpe sønnen til å finne seg til rett i byen og laget. Fallgruvene er mange for Haaland i England. Ved å gjøre jobben på banen og score nok mål, vil eventuell kritiske røster stilne raskt.

Les også: Slik blir TV-fotballen fra høsten av

At Erling selv er født i Leeds og delvis oppvokst i England er selvsagt en stor fordel. Da han snakker språket flytende og kjenner til kulturen, og det trykket som kan komme med å være en spiller som har søkelyset på seg – døgnet rundt. Og dermed like mye utenfor, som på banen.

Manchester City betaler €60m. til tyske Dortmund for Erling Braut Haaland. Dette er utkjøpsklausulen som har ligget i nordmannens kontrakt siden han signerte for Dortmund. Lønna blir den samme som lagets største stjerne Kevin de Bruyne, nemlig £375.000 per uke, som tilsvarer ca 4,7 millioner kroner. Den medisinske testen er bestått.

Overgangssummen på 610 millioner kroner er selvsagt også rekord for en norsk fotballspiller.

Eventyrlig suksess

Erling Braut Haaland er Manchester City-spiller fra 1. juli. Og han vil etter all sannsynlighet debutere i den himmelblå drakten lørdag 6. august.

Terminlisten for kommende sesong i Premier League, blir offentliggjort torsdag 16. juni. Vi lover å være blant de første til å publisere denne – så snart den er offentlig, og tilgjengelig. Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev.

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men klarer 21-åringen å holde bena på bakken og la de gjøre jobben for seg ved å banke inn mål for City. Samtidig som at han jobber godt på trening og ikke får noen primadonna-nykker. Som det slett ikke er plass til i Guardiolas lag, vil Haaland kunne bli en eventyrlig suksess i Premier League også.

Årsaken til at Manchester City blar opp mer enn en halv milliard kroner, for en norsk 21-åring er jo klar. Det handler om jobben Haaland har gjort i Bundesliga og ikke minst i Champions League, for Dortmund. I Mesterligaen har han 15 mål på 13 kamper. Og på 66 kamper i den tyske ligaen har Haaland gjort 61 mål.

Angrepsspilleren

Det er en nærmest en uvirkelig statistikk og en eventyrlig suksess, som har gitt ham jobben som spiss i Manchester City. Det er en bragd som har gitt Haaland heltestatus og overskrifter over hele kloden. Spørsmålet nå er om han takler det enorme presse det vil være å spille to til tre kamper hver eneste uke.

Er det en jobb som er hakket verre enn den høres ut som, er det å måtte gjøre mål på bestilling, i hver eneste kamp, helst. Å være spiss i Premier League er vanskelig, men ikke umulig. Å være en suksessfull spiss i verdens tøffeste og beste liga er vanskelig. Men Haaland har alle forutsetninger for å lykkes.

Er det én spillertype eller en plass på laget Pep Guardiola har manglet til nå, i hvert fall siden Sergio Agüero forlot klubben. Er det en rendyrket spiss. En målgarantist av verdensklasse, det har spanjolen nå fått i en 21-åring som er vokst opp på Bryne. Det er det lett for oss nordmenn å like.

Vi ønsker derfor Erling Braut Haaland masse lykke til med videre suksess i Manchester City og England.

Vargas

Liverpool eller Manchester City?

Liverpool eller Manchester City? De to kanskje aller beste lagene i England gjennom tidene sloss om de aller gjeveste trofeene. Men det er ikke “krig” eller hat mellom klubbene, slik det ville ha vært om det var Manchester United, Liverpool sloss mot.

Bergenet lesetid: 5 minutter

The Treble

Ikke engang City og United hater hverandre så mye som det Liverpool og Manchester United gjør.

Det ville ha vært en helt annen temperatur på avslutningen av sesongen, om det var tilfelle. Men så lenge Red Devils ødelegger mer for seg selv ved å gjøre alt annet enn å spille god fotball. Er de langt unna de to beste lagene de siste årene i Premier League. Milevis unna.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alt handler om Liverpool og Jurgen Klopp, som har signert ny kontrakt som holder han til Anfield til 2026. Og det handler om Josep Guardiola og Manchester City. De to lagene sloss om ligagullet i Premier League og om å komme til finalen i Champions League. Gjevere blir det ikke.

Liverpool kan dog vinne The Treble, eller egentlig fire titler, da de allerede har vunnet ligacupen. Men sistnevnte anses ikke som like viktig som de tre andre.

The Treble er de tre viktigste trofeene i én og samme sesong. Noe som skjer svært sjeldent. Manchester United lyktes med bragden, som eneste engelske lag, foreløpig. Det var i 1999 under Sir Alex Fergusons ledelse. Mesterligaen, FA-Cupen og ligaen. Vanskelig, men ikke umulig.

Klopp og hans velspillende gutter møter Chelsea i FA-Cupfinalen på Wembley 14. mai.

Blir det Liverpool eller Manchester City? Eller kan de ende opp med å vinne litt hver? Liverpool tar kanskje Champions League-tittelen og Manchester City tar Premier League-tittelen? Ja, det er i hvert fall vårt tips.

Virgil van Dijk og Kevin de Bruyne, belgiske stjerner Foto: SportNews.com

Premier League

Det er kun fem kamper igjen av årets Premier League-sesongen. Den siste som sendes på TV2. Fra høsten av er det Nent Group og Viasat som sitter på rettighetene og skal sende den aller beste fotballen.

Manchester City leder med et skarve poeng på Liverpool, men har fem mål dårligere målforskjell. Som jo kan bli avgjørende når vi setter strek etter siste serierunde, søndag 22. mai.

Slik spilles avslutningsrundene:

  • Lørdag 30. april, Newcastle – Liverpool
  • Lørdag 30. april, Leeds – Manchester City
  • Lørdag 7. mai, Liverpool – Tottenham
  • Søndag 8. mai, Manchester City – Newcastle
  • Tirsdag 10. mai, Aston Villa – Liverpool
  • Onsdag 11. mai, Wolves – Manchester City
  • Søndag 15. mai, West Ham – Manchester City
  • Tirsdag 17. mai, Southampton – Liverpool
  • Søndag 22. mai, Liverpool – Wolves
  • Søndag 22. mai, Manchester City – Aston Villa

Som man kan se av kampoppsettet er det vriene hjemme- og bortekamper for de de to lagene. Her vil det komme til å bli avgitt poeng. Newcastle, Aston Villa og Wolves blir jokere da disse skal møte begge lag. Er det noen lag som tidligere var gode på å herje med de aller beste, er det Wolves. Kan de gjøre det igjen?

Slik vi ser det kan det vippe begge veier og bli avgjort på målforskjell i ligaen. Både Liverpool og Manchester City har to hjemmekamper og tre bortekamper hver. Man kan tippe seg blå i ansiktet, men være sikker på at det ikke blir som man tror. Det er en av hovedgrunnen til at vi elsker fotball på dette nivået. Det kan bli hva som helst.

Skyhøyt nivå

Manchester City har gjort 80 mål på 33 kamper. Liverpool har gjort 85 mål. Og det er bare i ligaen. I tillegg har de altså sloss om gjeve trofeer i andre cuper og turneringer. Begge lag vil ende opp med å spille mer enn 60 kamper, når sesongen avsluttes. Nådeløst.

Begge lag har vist gjennom en lang sesong at de spiller den beste fotballen som er vist på balløya. Liverpool har toppscoreren i Mo Salah med 22 mål og Diogo Jota med 15 mål. Mens i Manchester City er det mer lagmaskinen som plukker poengene. Her har Mahrez og de Bruyne 11 mål hver.

Kanskje en skikkelig god spiss i verdensklasse – ville passet Klopp og Manchester City?

I Champions League har Manchester City vunnet 4-3 mot Real Madrid i første semifinalekamp på hjemmebane. Returoppgjøret spilles i Madrid onsdag 4. mai. Liverpool rundspilte Villarreal over 90 minutter og vant 2-0 i første kamp. Returoppgjøret går på El Madrigal i Villarreal tirsdag 3. mai.

Her kan altså de engelske gigantene møtes i en ren Champions League-finale og sloss om ligatittelen i Premier League. Nærmest samtidig. Det vil si, finalen i Champions League spilles i Paris lørdag 28. mai, altså seks dager etter at ligaene i England er ferdigspilt.

Finalen skulle ha vært spilt i St. Petersburg i Russland, men er altså flyttet til Paris.

Hva tror du? Liverpool eller Manchester City?

Og hva med Manchester United? Kan Erik ten Hag rydde opp og få laget til å bli blant de beste igjen? Vi tror det kan ta et par sesonger, minst. Om nederlenderen får så lang tid på seg, da. Der er vi vel i kjernen av problemene som har tårnet seg opp på Old Trafford de siste årene.

Vargas

Haaland til England – blir best betalte spiller

Haaland til England – blir best betalte spiller med en ukelønn som ingen andre spillere i Premier League har. Erling Braut Haaland nærmer seg en overgang til Manchester City. Her vil han bli den best betalte spilleren, med en ukelønn på spinnville 5,75 millioner kroner. Vi gjentar: per uke!

Bergenet lesetid: 6 minutter

Manchester City

Både Sky News og Dailymail skriver nå store reportasjer om verdens mest ettertraktede spiss, på overgangsmarkedet. Alt tyder nå på at det blir Haalands favorittklubb, siden hans far, Alf Inge, nå best kjent som Alfie – spilte for “The Sky Blues” fra 2000 til 2003, Manchester City.

Les også: Premier League til Viasat

Dortmund-spissen har levert varene og scoret på bestilling både i bundesliga, men også i Champions League. Det har selvsagt verdens beste klubber, agenter, ligaer og fotballens rikeste, lagt merke til. Det ser ut til å ende med at de rike sjeikene i Manchester City, blar opp €75m som blir £62m. i overgangssum, noe som gjør Erling fra Bryne (født i Leeds), til Norges desidert dyreste spiller gjennom tidene.

Manchester City are ready to trigger the 75m euros release clause in Erling Haaland’s contract in a bid to bring him to the Etihad Stadium this summer

SkySports.com

Manchester City har ikke hatt en typisk målscorer som spiss siden legenden, Sergio Aguero dro til Barcelona, for senere å legge opp grunnet en hjertefeil. Derfor ønsker City og Pep Guardiola å hente Erling Braut Haaland i sommer. Denne overgangen ser ut til å være avklart nå.

Presset på den unge nordmann har vært stort lenge, men vi bli enda større i England og Premier League.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Pep Guardiola Foto: Wikipedia.org

Sirkus-Haaland

Mange spør seg om Erling som fotballspiller, har de beste folkene rundt seg, uten at vi skal kaste bensin på det bålet. Fordi det klarer familien Haaland å gjøre selv, med en hel haug med utenforstående “ablegøyer” og kontroversielle kommentarer.

Les også: Flyvende hollender tar over på Old Trafford

Privatfly, skreddersydde dresser og mange partybilder i sosiale medier hører kanskje med til inntekten. Men da er det også lett å få et litt mer frynsete rykte på seg, enn om Erling Haaland lå litt lavere i terrenget. Fotball-journalistene i England er nådeløse mot alle som utmerker seg i media og tjener nær 6 millioner kroner i uka. Uten å levere.

Å prestere godt nok, kreves ro, konsentrasjon og restitusjon, da kan det fort bli for mye sirkus-Haaland, om Alfie og Erlings agent, Mino Raiola får styre alt rundt spilleren. Raiola er den meste kontroversielle og kanskje grådigste agenten i bransjen. Ofte kommer han med kommentarer som ikke alltid gagner spillerne han jobber for.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Haaland signerte for Dortmund i desember 2019 Foto: Pinterst

Det er ingen tvil om at Manchester City, som en profesjonell aktør i et ullent marked, vil ta vare på den unge nordmannen. Spørsmålet vi stiller oss, er om Erling er mentalt forberedt på hva Josep Guardiola vil kreve av ham. Som ny stjernespiss for Englands beste lag, får man ikke mange sjansene til å levere varene.

Spanjolen Guardiola er sjef med stor S og vil forlange at spilleren er påskrudd, skjerpet og spilleklar til alle kampene. Ofte tre kamper per uke og i en knalltøff liga – som varer fra august til mai.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alfie Haaland er selv agent og rådgiver for sin sønn. Men har hatt skattemyndighetene på nakken i flere år, grunnet manglende orden i regnskapene sine. Og dette med navnebytte skjønner vi lite av. Alf-Inge Håland har altså blitt til Alfie Haaland. Klart, det er lettere å skinne internasjonalt med Alfie, men vi spør allikevel. Det er vel strengt tatt Erling som familiens største stjerne, er det ikke?

Taltentet

Talentet er det ingen tvil om at finnes i den unge nordmannen, det er derfor han kan få lov til å komme til Manchester City. Vi bare håper at det blir mest jobbing og fokus på fotball, og mindre støy enn det har vært så langt rundt 21-åringen. Som rekker å bli 22 år før han drar på seg den lyseblå drakten til kommende sesong. Erling fyller år 21. juli.

Kraftpluggen er en komplett fotballspiller. Han har alle forutsetninger til å bli best i verden, om han får lov til å utvikle dette unike talentet. Han har farten, teknikken, musklene, tankesettet, hodestyrken og til og med alderen på sin side. Og med 15 landslagsmål på 17 kamper – åpnes de aller beste klubbene i verden døren for stortalentet.

Forrige sesong gjorde Erling Haaland 27 mål på 28 kamper i Bundesliga for Dortmund. Denne sesongen er han pene 18 mål på 20 kamper, men det er 10 kamper igjen å spille. Og i Champions League ble det 10 mål på 8 kamper før en skade satte ham ut av spill. Så langt denne sesongen har han gjort 3 mål på 3 kamper.

I Manchester City vil Erling ha to oppgaver. Å være målscorer, men også tilrettelegger for de andre spillerne rundt seg. Å være den som gir den målgivende pasningen, blir målt på nettopp det. Også her er Erling bedre enn de aller fleste. Haaland til England – blir best betalte spiller.

Om du vil følge med Premier League, neste sesong, husk å si opp TV2 abonnementet ditt i tide. Det vil blir engelsk fotball på ny kanal fra høsten av, nemlig på Viasat.

Om du vil følge med overgangsmarkedet i Premier League i sommer, bør du huske på å motta vårt nyhetsbrev. Vi gjør jobben for deg og gir deg siste nytt før det kommer på trykk i norske aviser. Det er selvsagt uforpliktende og gratis.

Vargas

Manager-legende sparket i Premier League

Manager-legende sparket i Premier League. Ingen ringere enn ‘Rafa’ Benitez (61), manageren som tok Liverpool til Champions League-suksess i 2005. Er nå sparket i Everton etter 9 tap på 12 kamper og kun 6 måneder i sjefsstolen. Dette var like ventet som at det regner ofte på ball-øya.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Nedtur

Det begynte så bra for Rafa i Everton. “The Toffies” tok 13 av 18 mulige poeng i starten av sesongen. 4 av 6 mulige seire. Alt har siden gått fra vondt til verre for den en gang så stolte Liverpool-klubben.

Denne sesongen har vært en gedigen nedtur, særlig siden oktober som kumulerte i at Lucas Digne, klubbens store stjerne ble solgt til Aston Villa. Og når Everton møtte jumbo Norwich, som ikke hadde vunnet på 21 kamper, men fikk den aller første denne sesongen med 2-1 over Everton. Ble det den berømte dråpen.

‘Rafa’ Benitez er og blir en manager-legende så lenge han har vunnet Champions League. Vær ikke i tvil om det. Men at spanjolen i ikke makter å gjøre Everton mer slagkraftig enn de har vært denne sesongen, er litt overraskende. Men samtidig et tegn på at gamle helter ikke nødvendigvis er like gode som tidligere bragder tilsier, år etter år.

Champions League

At Liverpool vant Champions League under Benetizs ledelse for 17 år siden, betyr ikke, helt åpenbart, at han er en god nok manager i dag. Om tidligere manager-helter med en god CV, ikke følger med i den moderne fotballen går det galt.

Everton held an emergency board meeting on Saturday to discuss Benitez’s future following the defeat at Carrow Road, which was a ninth loss in the club’s past 12 league games.

BBC.com

Bare spør José Mourinho, som nå er manager i Roma, men er sparket av tre ulike klubber i England for ikke å gjøre god nok jobb. Ja, Mourinho har en fantastisk CV, men det begynner å bli lenge siden et Mourinho lag vant et trofé.

Manager-legende sparket i Premier League, og han blir ikke den siste. Benitez er den sjette manageren som mister jobben i verdens hardeste og mest omtalte liga. Og det er spilt kun 22 av 38 kamper i ligaen.

De beste

Jurgen Klopp i Liverpool og Pep Guardiola i Manchester City, har det lille ekstra som gjør de til manager-fenomener, mer enn noe annet.

Pep har vunnet alt, inkludert Champions League to ganger, riktig nok med Barcelona, Men vunnet Premier League hele 3 ganger på fire forsøk. Sannsynligvis vinner Manchester City igjen, som forteller hvilket kaliber manager Guardiola er. Klopp har også vunnet det gjeveste med sitt Liverpool.

De går jo på rundgang de mest kjente managerne med gode meritter. Som en god brukt frakk. Gjenbruk. 

José Mourinho har vært i Chelsea, Manchester United og Tottenham. David Moyes, som var den utvalgte etter Sir Alex Ferguson i Manchester United, i Everton før det og har nå suksess i West Ham. 

Antonio Conte fikk suksess i Chelsea, men ble sparket. Fikk jobben i Inter, hadde suksess også der, men ble sparket. Er nå i London og Tottenham, men har foreløpig ingen stor suksess.

Wayne Rooney

For ikke å snakke om ‘Rafa’ Benitez. Legende i Liverpool, var så vidt innom Inter, Chelsea, tre sesonger i Newcastle, et par sesonger i Kina, for så å havne i Everton – helt fram til i dag. Sånn går det for managere som vinner de gjeveste trofeene.

‘Rafa’ Benitez er en legende som manager, men også en nomade. 61-åringen har vært sjef i hele 14 klubber i Spania og England. Om han får sjansen igjen på ball-øya, Ja, det ser vi på som høyst sannsynlig. Fordi han er og blir en manager-legende, godeste ‘Rafa’.

Benitez er den sjette manageren som får sparken denne sesongen. Tidligere er Solskjær i Man United, Xisco i Watford, Bruce i Newcastle, Nuno i Spurs og Smith i Aston Villa, sparket.

Wayne Rooney er den største favoritten til å ta over på Goodison Park.

Vargas12.com vil følge innspurten av overgangsvinduet i Premier League nøye – følg vårt nyhetsbrev om du ønsker å få siste nytt fra England, før alle andre.

Vargas

Tre lag kan vinne Premier League

Tre lag kan vinne Premier League, rent teoretisk, kan flere lag selvsagt vinne. Etter at Leicester vant mot alle odds, eller til 5000 i odds, for å være nøyaktig i mai 2016. Er det ikke like enkelt å være skråsikker om resultatet og tabeller i Premier League.

Estimated reading time: 5 minutter

Tyskere

Vi kan ikke se at noen av de tre lagene er mer favoritter enn noen andre. Ennå.

Denne sesongen har tre lag utmerket seg med positivt fortegn og det er de tre gigantene, Chelsea som leder tabellen med 30 poeng. Manchester City som ligger et poeng bak og Liverpool deretter – med 28 poeng. Alle har spilt 13 kamper av 38. Ved årsskifte ser man konturene av hvilket lag som utmerker seg, fordi det er laget som leder tabellen da. Ikke alltid, men veldig ofte, som også vinner.

Chelsea med Thomas Tuchel ved roret vant Champions League og har fortsatt å imponere etter dette.

Du må ikke tro et øyeblikk at det er tilfeldig, at Manchester United henter Ralf Rangnick (63). Nok en tysker til en engelsk storklubb. Uten at vi tror Ralf kan løfte den synkende skuta på kort sikt. Og alle som følger med på engelsk fotball vet hva Jürgen Klopp har utrettet med Liverpool.

Men så er det én spanjol, da, som vil ha et ord med i laget. Manchester Citys mesterhjerne, Josep Guardiola. Populært kalt Pep, vil aldri gi seg uten en real fight. Se ikke bort fra at det er nettopp “The Sky Blues“, som vinner igjen, men sikre er vi ikke. Ikke denne gangen.

Tre lag

Det er en fordel for engelsk fotball generelt og Premier League spesielt. At det er tre lag som er med og sloss om ligagullet, når vi tross alt har spilt 13 kamper. Kun to ørsmå poeng skiller de tre i toppen og de har alt å spille for. Tre lag kan vinne Premier League, det er Chelsea, Liverpool eller Manchester City.

Tre lag kan vinne Premier League

Laget som takler antall kamper best, som har den bredeste stallen, som gjør de beste forberedelser og forebygger skader – før og etter kamp – med riktig restitusjon. Og tåler best å spille 60+ kamper over en lang sesong, vil få best resultat på sikt. Her har Manchester City en liten fordel. Peps menn slipper nemlig å spille flere kamper i ligacupen, siden de ble slått ut av West Ham i oktober.

Kampprogram

Chelsea og Liverpool er fortsatt med i den minst attraktive turneringen. I tillegg starter den litt mer berømte FA-cupen i januar hvor alle tre naturligvis er med. Og samtlige tre stjernelag er med videre i gjeve Champions League, etter å ha vunnet sin respektive gruppe. Og de skal spille de resterende 25 seriekampene før det hele avgjøres i mai 2022.

Om vi tar en titt på hvordan Chelsea, Liverpool og Manchester City har spilt, avgitt poeng og gjort mål til nå.

Liverpool scorer og slipper inn flest mål, og stor derfor med 39 – 11 i målforskjell. 8 seire, fire uavgjort og kun et tap gir 20 poeng. Som utvilsomt må stå til godkjent. Men vi er trygge på at Klopp irriterer seg over antall innslupne mål.

Serieleder Chelsea slipper ikke inn mål, men scorer mye. 31 – 5 i målforskjell er vinnerform, det. 9 seire, 3 uavgjort og kun et tap gir 30 poeng. Tuchel har fått sitt mannskap til å tro på hans langsiktige plan. Chelsea kan avgjøre dette på egenhand, men tåler troppen det tøffe kampprogrammet?

Det begynner å komme endel skader på de tre respektive favorittene allerede.

Jorginho, Reece James and Timo Werner all trained on Tuesday but face late fitness tests before Premier League match at Watford

SkySports

Pengemaskin

Manchester City med Guardiola ved roret, har vunnet tre av de siste sesongene og vet hva som skal til å vinne krevende Premier League. Kritikerne trodde Pep ville “spise opp” sine spillere ved å være for krevende i sin framtoning og krav til enkeltspillere. Men tvert i mot så er altså City med i toppen hvert eneste år.

Så langt denne sesongen har det blitt mange mål. 27 – 7 viser målforskjellen. 9 seire, 2 uavgjort og 2 tap gir 29 poeng. Det er neppe petimeter, Pep særlig fornøyd med, men ligger altså bare poenget bak Chelsea.

Ja, City er en pengemaskin og bruker mest penger av alle i England. Fram til sesongslutt i mai 2021, hadde Pep Guardiola brukt 818,5 millioner pund. Tett opp til 10 milliarder kroner på ulike spillere. Selvsagt forlanges det også trofeer når slik summer brukes.

En hemsko for nettopp Pep er at han har til gode å vinne Champions League med Manchester City.

Han lykkes heller ikke i Europa med Bayern München, men gjorde det to ganger om sjef i Barcelona. Mange hevder at den første sesongen Pep regjerte på Camp Nou, spilte Barcelona den beste fotballen verden har sett.

Vi må si oss enig i den påstanden. Men vi skulle gjerne sett at Manchester City kunne gjøre ei kule i Champions League også. Før vi hyller Pep som den beste trenerne av alle. Foreløpig er vel det Thomas Tuchel?

Eller makter Klopp og Liverpool å vinne igjen, som de gjorde i 2019-2020? I desember spilles det flere kamper enn noen gang gjennom sesongen, det er bare å glede seg.

Vargas

Overgangene som avgjør Premier League

Overgangene som avgjør Premier League blir gjort nå og de neste dagene. De antatt beste, Manchester-lagene, Liverpool, Chelsea og Tottenham handler mer enn noen gang. Ikke i antall spillere, men i sum. Jack Grealish har gått fra Aston Villa til Manchester City for £100m. som tilsvarer drøy milliarden.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Jack Grealish

Galskapen fortsetter med uforminsket styrke i Premier League.

Manchester United på sin side, gjør det mye omtalte kjøpe av Raphael Varane de nærmeste dagene. Og slik vil det fortsette til overgangsvinduet stenger 31. august. De som ønsker å bli med å sloss om ligagullet i verdens beste liga, ha de beste spillerne.

Lest denne?

Om Jack Grealish ikke er den beste, så er han per dato den aller dyreste som har blitt kjøpt og solgt til, og fra engelske lag. Allerede 1. august skrev vi om tidenes dyreste overgang mellom to engelske lag. Du vil være først ute om du følger denne bloggen, det er selvsagt gratis. Meld deg på vårt nyhetsbrev, her.

Skulle Harry Kane lykkes med å tvinge fram en overgang fra Tottenham til f.eks Manchester City, vil den ferske rekorden ryke, igjen.

Overgangene som avgjør Premier League – foregår akkurat nå. Manchester City er i ferd med å sikre seg hegemoniet i Premier League. Josep Guardiola har vunnet tre av de fire siste trofeene i ligaen og vil vinne det igjen. Guardiola har all makt i City og kan få de spillerne han ønsker seg – uansett pris. Slik det ser ut nå.

Overganger

Å forhandle med Tottenham om kjøpet av f.eks Harry Kane, sammenlignet med andre lag i Premier League, er visst vrient. Daniel Levy, styreformannen på Tottenham Hotspur stadium – er en har nødt å knekke i forhandlinger.

Overgangene som avgjør Premier League

Danny Ings er klar for Aston Villa. Southampton-spissen ble annonsert direkte fra den offisielle nettsiden til klubben, uten rykter i forkant, det er svært sjelden at ingen journalister knyttet til klubben, har fanget opp den aktiviteten i forkant. Noe som kan tyde på at kjøpesummen var for god for Southampton til å takke nei til. Overgangen ligger på rundt £30m. sannsynligvis.

Leon Baily (23) har også signert for Aston Villa, vingen ble kjøpt fra Bayer Leverkusen for £25m.

Lest denne? Her er de 20 managerne i Premier League

Romelu Lukaku (28) ble sendt fra Manchester United til Inter Milan fordi han ikke passet inn i Solskjærs lag – etterhvert. I Italia har nederlenderen gjort så stor suksess med 47 mål på 72 kamper, at hans tidligere klubb, Chelsea ønsker å få ham tilbake til Stamford Bridge. Vi ser for oss at denne overgangen kommer i god tid før ‘stengetid’.

Overgangene som avgjør Premier League foregår nå og helt fram til 31. august.

Cristiano Romero (23) den gode midtstopperen som har vært en viktig brikke i det gode Atlanta-laget som har tatt Champions League med storm, er klar for Tottenham. Romero erstatter Toby Alderweireld i Nuno Espirito Santos forsvar. Argentineren vil koste London-klubben €55m og kontrakten varer til 2026.

Haaland

Lionel Messi har drøyd med å signere for Barcelona grunnet diskusjoner om lønn. Men om du var i tvil, selvsagt har klubb og spiller kommet til enighet. Det vil alltid være Barcelona og kun Barcelona for verdens beste fotballspiller. Han vil signere en kontrakt som varer til 2026.

Ben White, den gode backen, har gått fra Brighton til Arsenal. Kjøpesum: £50m.

Tottenham har hentet målvakten Pierluigi Gollini på lån fra Atalanta. Mye tyder på at Nuno ønsker å bruke italieneren framfor den franske kapteinen, Hugo Lloris, som har vært fast målvakt for Spurs i en årrekke.

Joe Willock har vært på lån hos Newcastle fra Arsenal i én sesong, noe som var så vellykket at han blir i nord på permanent basis. Overgangen fra Arsenal koster Mike Ashley £25m.

Jadon Sancho er nå Manchester United-spiller. Vingen kostet £73m og ble kjøpt fra Erling Braut Haalands klubb, Dortmund. Vi tipper nordmannen går samme vei, men ikke før neste sommer.

Dyr underholdning

Siden Mediehuset TV2 har alle rettigheter for god fotball kommende sesong, vil du få se 900 toppkamper fra august i år til mai neste år. For å få denne underholdningen hjemme i sofaen, må du ut med ca 900 kroner. Du må avgjøre om det er for dyrt for din lommebok.

Overgangene som avgjør Premier League skjer mens vi skriver til deg. Vi lover å holde deg oppdatert – hele veien.

Vi synes det er akseptabel månedspris, all den tid vi får samtlige 380 kampene som spilles i Premier League, samt alle kampene i Champions League. Nation League, alle VM-kvalifiseringskampene og LaLiga. Selvsagt bør det diskuteres i heimen om regnestykket går opp i budsjettet.

Om du gjør om regnestykke til en tur på byen eller på restaurant for hele familien, er ikke 900 kroner mye penger for en norsk familie i dag. Bare i Premier League alene, får du servert ti kamper hver eneste weekend, som må sies å være god underholdning – verdt pengene.

Første kamp for sesongen er Brentford-Arsenal, fredag 13. august. Endelig er galskapen tilbake!

Vargas

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne for å opprettholde hegemoniet i Premier League. Jack Grealish, Aston Villas viktigste spiller de fire, fem siste sesongene er på vei til City. Det blir ikke en billig handel, men Guardiola har funnet sin viktigste prioritering i dette vinduet. Prisen kan fort komme over én milliard kroner. Altså drøye £100m. Den dyreste signeringen noen gang, gjort av en britisk klubb.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Jack Grealish

Jack Grealish fikk ikke mye spilletid i EM som ble spilt tilnærmet på hjemmebane, noe landslagssjef Gareth Southgate har fått mye kritikk for. Grealish er den spilleren i Premier League som får flest frispark gjennom en sesong. Både fordi han er god på å falle “riktig” for å få frispark, men også fordi han er en meget god fotballspiller som er vanskelig å stoppe.

Lest denne? Her er de 20 managerne i Premier League

En spiller som kan gi Manchester City enda mer kreativitet på en allerede strålende midtbane. Manchester City henter engelsk landslagsstjerne, nemlig kreative Jack Grealish.

Grealish’s arrival would reinforce the English spine at City, as the 25-year-old stands-by for contract talks if Villa accept the bid which could make him most expensive signing ever made by a British club.

DailyMail.co.uk

Manchester City under Pep Guardiola har vunnet tre av fire seriemesterskap og er store favoritter til ny suksess. City har den bredeste troppen og de aller beste spillerne, mye må gå galt om det ikke skal bli et nytt seriegull. Vi tror Pep vil forsøke å hente Harry Kane fra Tottenham før 31. august. Om han lykkes er vi derimot ikke sikker på. Ryktene forteller oss at Kane dog vil til City.

Etter at Citys målkonge over alle målkonger, Sergio Aguero forlot Manchester City til fordel for Barcelona, på free transfer. Mangler Pep en målgarantist. Med verdensklasse servitører som Kevin de Bruyne, Jack Grealish og Riyad Mahrez er en god spiss helt avgjørende for et komplett mesterlag.

Fabrizio Romano

Fabrizio Romano, den italienske journalisten som har stålkontroll på hva som finnes av viktige overganger og forløpet til alle disse, mener at Tottenham og Daniel Levy er “verst” å forhandle med i Premier League. Levy er styreformann og medeier i Londonklubben og kjent for å være en knallhard forretningsmann.

Nuno Espirito Santo og Tottenham ønsker å hente Juventus-midtstopperen Cristian Romero (23) som er på lån hos Atalanta. Den argentinske forsvarsspilleren vil bli en kostbar affære for Spurs, noe som kan stoppe overgangen.

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne
Jack Grealish er på vei til Manchester City Foto: Wikipedia.org

Leon Bailey (23) fra Jamaica av alle steder, er klar for Aston Villa som ren erstatter for Jack Grealish. Vingen har vært strålende for Bayer Leverkusen og koster Birmingham-klubben £30m. Villa har også sikret seg den argentinske vingen, Emiliano Buendía (24) for £33m. fra Norwich.

Lest denne? Kynismen i fotballen er brutal

Om du er Manchester United-fan, er du nok fornøyd med kjøpet av Jadon Sancho, men det vi ser på som det viktigste kjøpet for Solskjær, blir offentliggjort om få dager. Nemlig signeringen av den franske midtstopperen, Raphaël Varane (28). Det gir et ekstra løft for laget, å få på plass nok en verdensklasse-spiller.

Noen journalister mener å påstå at dette kjøpet minner om Liverpools kjøp av Virgil van Dijk i 2018. Alle vet hva som så skjedde. Liverpool vant de viktigste trofeene for første gang, Premier League 2020, inkludert Champions League sesongen før. Er det endelig Manchester Uniteds tur, igjen? Nei. Ikke helt ennå.

Manchester City henter engelsk landslagsstjerne – Aston Villas juvel, Jack Grealish.

Manchester United

Skal man vinne noe som helst, må man ha gode nok spillere. Det har endelig styret på Old Trafford skjønt og Ole Gunnar Solskjær har tillit nok til å få det som han vil på overgangsmarkedet.

Om Manchester United kan tukte Manchester City, tviler som sagt litt på, fortsatt. Tukte City vil verken Liverpool eller Chelsea lykkes med kommende sesonger heller – tror vi. Og vi bruker å tippe riktig hva Premier League angår.

Solskjær har noen utfordringer han garantert skulle vært foruten bare dager før seriestart. En av hans viktigste spillere, Marcus Rashford er ute til oktober etter en skulderoperasjon. Og flere av Manchester United-spillerne er i karantene etter å ha testet positivt for Covid-19.

Manchester United behøver ikke Jack Grealish, fordi midtbanen består allerede av knallgode spillere som Paul Pogba, om han blir værende. Bruno Fernandes, Jadon Sancho og Scott McTominay, som hadde en strålende sesong sist. Vi tror Manchester United vil løfte seg og være med i toppen denne sesongen.

Om Manchester City lykkes med å få tak i Harry Kane, er sesongen i realiteten over for alle andre enn Pep Guardiola og hans menn, tipper vi. Og vi tror at det er disse tre lagene ligagullet vil stå om, Manchester City, United og Liverpool.

I god tid før sesongstart, lover vi å komme med de viktigste overgangene og vårt tabelltips for den kommende sesongen. Vi anbefaler deg å melde deg på vårt nyhetsbrev – for å få siste nytt fra England, før de fleste andre.

Kilde: DailyMail.co.uk

Vargas

Pin It on Pinterest