Premier League kommer i gang igjen

Premier League kommer i gang igjen, men sannsynligvis ikke før etter sommeren. Og kanskje ikke før i oktober. Kanskje ikke før neste sesong, faktisk. Pandemien som har truffet Europa og store deler av verden, setter en begrensing for det meste. Også det som er mindre viktig, som den engelske fotballen.

Viktig for fansen, for eieren, for rettighetshaverne, for det engelske fotballforbundet og spillerne. Men i den store sammenhengen, når det dør flere tusen mennesker daglig, grunnet Coronaviruset – blir fotballen ubetydelig. Til og med Premier League blir mindre viktig, da.

I følge britiske medier er Newcastle det første laget som må ta konsekvensene av Pandemien.

Det er først og fremst ansatte som ikke er knyttet direkte til fotball-laget, Newcastle som må permitteres. Eieren av storklubben i nord-England, Mike Ashley, har kommentert situasjonen som beklagelig, men nødvendig for å redde klubbens eksistens. Det er ventet at flere klubber kommer etter og gjør det samme. Særlig lag som har en mer anstrengt økonomi – i lavere divisjoner.

FA bestemmer

Når FA bestemte at all fotball på ball-øya skulle opphøre i februar, sto det ni kamper igjen på terminlisten til Premier League. Det gjør det altså fortsatt. Så lenge England generelt, og London spesielt, sliter med å få kontroll på antall smittede og døde. Vil ikke fotballen komme i gang igjen heller. Det avgjør FA i samarbeide med helsemyndighetene fortløpende.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at noe er i gjæret. Situasjonen er både dramtisk og uavklart. Da setter man ikke gang igjen store arrangement som tross alt Premier League-fotballen er i England – for å sette liv og helse i fare.

Er du glad i fotball eller Liverpool, bør du lese denne fantastiske historien om Jürgen Klopp.

England er synonymt med fotball, slik er det for veldig mange nordmenn også. Nordmenn som nå sliter med hverdagen av ulike grunner. Enten man er permittert, oppsagt, syk, eller kjenner noen som er syke, eller frykter det snikende viruset. En uvirkelig situasjon ingen kunne forutsi når de første rapportene fra Kina kom.

Premier League kommer i gang igjen

Premier League-trofeet

Mangelen på fotball som lidenskap og underholdning, er utvilsomt med å forsterke den håpløse og maktesløse situasjonen vi har havnet i. Mye grunnet usikkerheten som råder. Ingen vet hva som kommer, ingen vet hvem som blir syke, eller dør. Ingen vet når vi kan se Jordan Henderson løfte det gjeve Premier League-trofeet, som et bevis på at Liverpool har vært best – denne sesongen.

Premier League kommer i gang igjen, men ingen vet når.

Sannsynligvis ruller ikke fotballen før en ny sesong kan påbegynnes, og da en kortere utgave enn normalt. Viruset setter en stopper for det som er igjen av denne, og starten på den neste. Kommer Premier League i gang igjen i oktober, er det allerede 6-8 kamper ut i en ny sesong. Det betyr at det ikke kan spilles mer enn ca 30 kamper.

Et scenario det snakkes om er alt blir stående som nå. Ingen lag rykker verken opp eller ned. Da deles det heller ikke ut trofeer, men alt av sesongen 2019/2020 slettes for historiebøkene. All den tid det er spilt ca to tredjedeler av sesongen – er det en usannsynlig, og lite populær løsning for mange.

EM utsatt

I tillegg skulle EM i fotball vært avviklet i Europa i sommer, denne er utsatt til neste år. Dermed kan ikke Premier League spilles særlig lengre enn normal, med slutt i mai. Kabalen for FA går altså ikke opp, med mindre det kappes i antall kamper.

Noen spør seg hvordan verdens mest omtale liga skal kunne avgjøres. Skal man sette en strek etter 28 og 29 spilte kamper. La Liverpool få trofeet, fordi de trenger kun to seire på å ta ligagullet, siden de allerede har 82 poeng? Skal de fire neste lagene, minus Manchester City som er utestengt, få billett til neste sesongs Champions League? Om det blir noe spill i den gjeveste turneringen neste sesong?

Og ikke minst. Skal de tre lagene som ligger på nedrykk nå, Bournemouth, Aston Villa og Norwich rykke ned? Bournemouth er bare et par mål unna trygg plass, og kunne kanskje ha klart å kjempet seg over streken? Det samme kunne vel også Aston Villa klare, med to poeng mindre, men med én kamp mindre spilt?

Sterke følelser i sving

Det er allerede sterke følelser i sving. Det er en helt eksepsjonell situasjon for alle berørte og FA, altså det engelske fotballforbundet, har en vrien nøtt og knekke her. Det er lett å tro at ikke alle kan bli fornøyd, uansett hvilken avgjørelse som blir fattet. Selvsagt er det riktig at Liverpool blir seriemester. Men så mye annet står ikke så klart for oss.

FA kan ikke bruke loddtrekning for å gi oss en slutt-tabell. Det er heller ikke nok tid til å spille kampene ferdig. Dermed ender vår konklusjon på at Premier League kommer gang igjen, men altså ikke før neste sesong. Denne sesongen ender her og nå. Dessverre.

En avgjørelse må fattes fordi tiden går. April er alltid spennende i den engelske fotballen. Nå står tribunene tomme. Fansen går og sparker småstein utenfor Old Trafford, Anfield, Molineux og utenfor alle de andre stadionanleggene på balløya. Som normalt huser tusenvis av syngende og småfull fans på tribunene – på denne tiden.

Sterke følelser må få utløp et sted, men det blir ikke på fotballkamp.

Apropos sterke følesler. Skulle tabellen bli as is, som den er. Vil Manchester United være kvalifisert til Champions League med sin femteplass. Det samme vil Leicester være med tredje, og Chelsea være med fjerdeplassen. I så fall, gratulerer til Ole Gunnar Solskjær for en fantastisk avslutning på sesongen.

Wolves og Sheffield United vil være kvalifisert til Europa League.

Bournemouth, Aston Villa og Norwich rykker ned. Og fra Championship kommer Leeds, WBA og Fulham.

Av alt det uviktige i verden akkurat nå, er utvilsomt fotball det aller viktigste. Måtte fotballen bli den samme når den ruller igjen. En gang i framtiden.

Gratulerer med ligagullet, Klopp og Liverpool.

Vargas

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Engelske medier publiserer artikler om Liverpool-fans som tatoverer klubbens logo i sammenheng med seriegullet denne sesongen. Men hvilke lag tar plassen bak Liverpool?

Så sikre er fansen på at Liverpool vinner, vi kan ikke annet enn å være enige. Det er for langt fram for Manchester City og Leicester.

Derfor ligger spenningsnivået på hvilke lag som tar plassen bak Liverpool? De tre plassene som gir plass i Champions League.

Men det er endel som skal på plass før man vet sikkert hvilke lag som får spille den aller gjeveste klubbfotball-turneringen i verden. Champions League sesongen 2020/2021. Det vi er helt sikre på er at vinneren av årets turnering, blir automatisk deltager for neste sesong.

Det samme blir vinnere av Europa League, uansett hvilken plassering dette laget har i sin liga.

Det betyr følgende: Skulle Manchester United ende opp som nummer fem i Premier League, men vinne Europa League, vil Solskjær og hans menn bli det femte laget fra den engelske ligaen – som får delta i Champions League, neste sesong. Fordi lag nummer 1-4 automatisk er kvalifisert. (lag fire må spille kvalifisering.)

Manchester United

Uansett vil det ikke kunne være mer enn fem lag fra England, uansett hvilke lag som vinner de to Europa-cupene, der begge kvalifiseres automatisk. Vinner Liverpool Champions League, og Manchester United Europa League, men havner utenfor topp fire, vil kun tre lag til bli kvalifisert. De neste på tabellen, bak Liverpool.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Skulle dermed Manchester United bli nummer fire i Premier League og vinne Europa League, vil det kun bli fire lag som blir kvalifisert til Champions League – (da må ikke lag fire spille kvalifisering på bakgrunn av å vinne EL.)

Så kommer det vanskelige spørsmålet å svare på – hvilke tre lag makter å ta disse viktige plassene bak Liverpool? Fordi laget fra Merseyside vinner som de selv vil, Klopp og hans spillere er uimotståelige og vil gå gjennom store deler av serien uten tap. Gratulerer Liverpool.

Lest? Slik blir Euro 2020 – fotball-EM i sommer!

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

José Mourinho

En mann med mange store ord, som har sagt så mye rart gjennom flere år som manager for flere av de største klubbene i Premier League, José Mourinho er fortsatt glad i sin egen stemme. Men han sier av og til så mye merkelig og hevder hardnakket en ting den ene dagen, noe helt annet den andre. Man må ta det han sier med en klype salt.

En mann som er elsket og hatet for sin oppførsel og sine fotballfaglige kvalifikasjoner, og en manager som har den aller beste merittliste – sett i lys av hva han har vunnet med sine lag siden starten i 2002/2003 med Porto.

En spesiell fyr, som ikke lenger er “The Special One” etter vårt syn.

Nylig uttalte han seg riktig så fornuftig allikevel da han hevdet at både Sheffield United og Wolves ville kjempe med alt de har, for å lykkes med å komme inn blant de fire beste. Ikke det at vi tror det er særlig realistisk, denne sesongen, men begge disse lagene har imponert stort. Wolves er også med i sluttspillet i Europa League i tillegg.

Wolves and Sheffield United are both genuine contenders for the top four positions in the Premier League

José Mourinho

Manchester City

Manchester City har den beste manageren og den bredeste troppen. Etter 25 av 38 serierunder ligger Joesep Guardiola, best kjent som ‘Pep‘ og hans spillere to poeng foran Leicester. Begge disse vil holde seg inne blant topp fire og ta to av de tre viktige plassene – utvilsomt. Noe annet vil overraske veldig, enda det er 13 kamper igjen og dermed mange poeng å sloss om ennå.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Godeste Mourinho sier alltid noe offentlig, av en god grunn. Han skal forsvare laget sitt med alle mulige midler. I skrivende stund er portugiseren ansvarlig for Tottenham, som ligger på 6. plass, kun 4 poeng bak Chelsea som har den viktige fjerdeplassen.

Selvsagt ønsker Mourinho å havne innenfor den plassen som får Spurs inn blant Champions League-lagene for kommende sesong. Det tror vi kan bli vanskelig nok.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool? En stor fotballbane sett ovenfra, grønt gress

Dessverre ser det ikke så lett ut for Mourinho. All den tid han også har nevnte Sheffield United to poeng foran Tottenham på tabellen. Riktig nok med én kamp mer spilt. På 7. plass finner vi Everton på 36 poeng, kun ett poeng bak Spurs, deretter Manchester United på 35 poeng og 8. plass, og Wolves plassen bak på samme poengsum.

Fra 9. plass på tabellen og opp til 4. plassen, skiller det kun 6 poeng og det er hele 39 poeng å sloss for – resten av sesongen i Premier League. Selvsagt er ingenting avgjort ennå.

Derfor det blir et aldri så lite rotterace om å kapre denne mye omtalte fjerdeplassen når vi skriver mai og sesongen skal avsluttes? Det er åpenbart umulig å vite, men å tippe hvilket lag som tar den plassen er bare gøy.

Chelsea

Vi er så kjedelige og kanskje forutsigbare at vi burde skamme oss. Men vi tar sjanse og tipper på Chelsea og Frank Lampard, som innehar fjerdeplassen nå. Sheffield United er i bedre form, vinner flere kamper enn de fleste andre, men vil nok merke kjøret når sesongen går mot slutten.

Dessuten har vi ikke nok tro på lagene bak heller. Everton roter seg stadig vekk, Manchester United er inne i et viktig generasjonsskifte, men kan bli spennende neste sesong. Mourinho og Tottenham har det mest i kjeften og Wolves spiller for mye uavgjort.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Om Nuno og hans unge stjerner i Wolverhampton Wanderers hadde slått Liverpool, når de hadde Klopp og co på gaffelen nylig, ville ting ha sett betydelig mer spennende ut. Skjønt Wolves er så gode og har så mye kvalitet i laget, at de kan komme langt i Europa League også. Veldig langt.

Når det er sagt, ser tabellen ut slik den gjør i dag, også i mai – for de fire øverste lagene tipper vi.

Sluttspillet for Champions League inneværende sesong starter 18. februar, med de to føreste kampene, hjemme og borte, som er åttendedelsfinaler. Sammenlagtvinneren over to kamper, går til kvartfinalen. Finalen for denne sesongen av Champions League spilles 30. mai i Istanbul i Tyrkia.

Vargas

Hard kamp om medaljene i Premier League

Hard kamp om medaljene i Premier League
Kan dette være fra Burnley og Turf Moor? Det er det! Foto: Nathan Rogers 

2019/20-sesongen i Premier League har bydd på en god del overraskelser så langt. Liverpool ligger i skrivende stund hele 22 poeng foran andreplassen etter en ubeseiret sesong. De øvrige medaljene er ikke avgjort. Vi har sett en rekke managerbytter, og at lag som Sander Berges Sheffield United har slått igjennom direkte etter opprykk fra Championship.

Manchester City eller Leicester

Idet kampen om gullet nesten er avgjort kan vi se frem til en hard kamp om medaljeplassene og for å være blant topp fire, nemlig den gjeve inngangsbilletten til Champions League. Her er lagene som det blir spennende å følge i kampen om medaljene.

Hvem tar 2. plassen – Man City eller Leicester?

Både Manchester City og Leicester har vist solid form så langt i år, og deres plasser i toppen virker trygge enn så lenge. For tiden er det kun to poeng som skiller Manchester City på andre og Leicester på tredje. Etter et sjokktap mot Mourinhos Tottenham ble luken til City spist opp. Allikevel har City hatt et utrolig godt angrepsspill denne sesongen med en Sergio Agüero i storform og god drahjelp fra Kevin De Bruyne.

Hard kamp om medaljene i Premier League.

Hard kamp om medaljene i Premier League
Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom Foto: Tim Bechervaise

Hard kamp om medaljene i Premier League.

Om de skal klare å holde på andreplassen vil det avhenge av et godt forsvar. Det samme må sies om Leicester, som har hatt et trøblete nyår med flere uheldige tap og en skadet Jamie Vardy. Som ikke helt har funnet formen igjen enda.

Det samme må sies om Leicester, som har hatt et trøblete nyår med flere uheldige tap og en skadet Jamie Vardy som ikke helt har funnet formen igjen enda. I løpet av våren vil disse to sannsynligvis kjempe tett om andreplassen. I følge bet365, tilsier deres fotball odds at det nesten ser sikkert at begge lagene ender blant topp fire. Med 1.004 odds for Man City, og 1.071 for Leicester.

Når det er sagt kan det hende Man City vil prioritere deres kamp om seier i FA-cupen, ligacupen og Champions League fremfor å være like nøye med hvilken plass blant topp fire de ender i Premier League.

Blir det utfordring om 3. plass fra Tottenham og Chelsea?

Tottenham strutter av selvtillit etter deres seier mot Man City nylig. Delvis grunnet deres signering av nederlenderen Steven Bergwijn fra PSV. Chelsea snuste på en rekke forsterkninger i vinter, men deres kamp om pallplass eller fjerdeplass vil være påvirket av deres unge talenter Tammy Abraham og Mason Mount. Sistnevnte som nylig leverte to målgivende i løpet av 2-2 kampen deres mot Leicester.

Manchester United

Derfor er det tydelig at begge lagene har det som trengs for å være med i kampen om medaljene, men det spør som de kan tette luken. Uansett vil de gjøre alt de kan for å ende på den viktige 4. plassen. Noe som er minstekravet til de fleste lag som vil ligge i toppen. 

Om de kan kjempe om fjerdeplassen seg imellom, kommer an på om lagene bak dem har nok å komme med. Jagende bak ligger nemlig både Manchester United og Sheffield United, som har henholdsvis spilt en (relativt) dårlig sesong og en helt spektakulær sesong så langt.

Begge lagene har hentet forsterkninger i løpet av overgangsvinduet. Og det blir spennende å se hvilken innvirkning Bruno Fernandes har for Man United og hvordan Sander Berge slår seg til rett i Sheffield.

VargasLiverpool sjokkerer på Deadline Day?

Liverpool kjøpte ingen spillere i sommer og kun to i januarvinduet, Minamino fra Salzburg og Joe Hardy fra Brentford. Men er det nettopp suverene Liverpool som sjokkerer på Deadline Day? Alt kan skje de siste timene av overgangsvinduet.

At Klopps menn ser ut til å vinne Premier League med største margin noen gang, forteller om et lag som fungerer som en velsmurt evighetsmaskin. Mot Wolves over to kamper i serie- og FA-Cup, ble serielederen for første gang fulgt til døra, men vant begge – som er litt typisk for et lag i ekstrem medgang.

Vi går inn i februar med Liverpool i tet som de har vært gjennom hele sesongen, og etter 24 av 38 kamper, har Liverpool tatt uvirkelige 70 av 72 mulige poeng, som nesten ikke skal være mulig. Dette er rekord for alle lag i de fem beste ligaene i Europa. Når skal dette lage tape? 41kamper er spilt siden forrige tap.

23 seire på 24 kamper og allerede 19 poeng foran lag to som er seriemesterne fra forrige sesong, Manchester City. Og kanskje enda litt viktigere – hele 36 poeng foran Manchester United som ligger på femteplass.

Snakk om generasjonsskifte, eller hva man skal kalle det. Utklassing er det uansett.

Målvakten Alisson Becker signerte for Liverpool 18. juli 2018 fra italienske Roma, men brasilianeren har opplevd å tape kun én eneste kamp som Liverpool-spiller. Som forteller litt om suksess-historien vi er vitne til nå.

Så var det dette spennende overgangsvinduet som så langt ikke har skapt mange flere overskrifter enn at Christian Eriksen har forlatt Tottenham til fordel for Inter, og Bruno Fernandes som endelig har blitt Manchester United-spiller. Som vi anser som et meget klokt kjøp. Fernandes er blant de aller beste midtbanespillerne i Europa. Han har en langt mer profesjonell holdning enn eksempelvis, Paul Pogba.

Liverpool sjokkerer på Deadline Day?

Liverpool sjokkerer på Deadline Day?

Se på portugiserne som herjer i Wolves, de er hundre prosent fokuserte på arbeidsoppgavene manageren, Nuno Espirito Santo gir dem. Fernandes er kompis med flere av disse, han spilte med blant andre Wolves-spillerne Rui Patricio og Daniel Podence som nylig signerte fra Olympiacos for £17m, når trioene spilte for Sporting CP.

Men Liverpool har som sagt ikke handlet nevneverdig, fordi Klopp er fornøyd med de spillerne han har tilgjengelig. Utfordringene derimot, står i kø for de suverene serielederne. Sadio Mané er ute med skade, kampene kommer så tett at Klopp velger å la spillerne slippe å spille FA-Cup-omkampen mot Shrewsbury.

What Liverpool do in this moment of time is amazing. They are like a machine, they have found a rhythm.

Kylian Mbappé

Vinterferiepausen, som kommer som manna fra himmelen for alle lag i Premier League, rokker ved Klopps plan. Liverpools spillere er Klopps ansvar og manageren har planlagt denne lenge, og vil sende U-23-laget til kampen, og ikke vil han være der selv heller – Klopp vil ha ferie. Man kan skjønne viljen, men manageren har selvsagt et ansvar for klubben og terminlisten.

Siste ord er ikke agt i denne saken. Kampen skal spilles tirsdag 4. februar.

FA-cupen kommer langt ned på prioriteringslisten for Klopp. Det er ligaen og Champions League som er de viktigste trofeene, og målsetningen for sesongen, men se ikke bort fra at Liverpool går videre fra den viktige og tradisjonsrike FA-cupen også.

Spørsmålet er hvor mye det har kostet spillerne gjennom det tøffe kampprogrammet?

Og er nysigneringer veien å gå for å få et mindre press på spillergruppa? Liverpool har selvsagt penger nok å bruke, men er de spillerne som går inn og styrker laget – til salgs i januar?

Statuen av legenden Bob Paisley ble nylig avduket. Den indikerer det magiske øyeblikket da manageren selv, bærer spilleren, Emlyn Hughes av banen grunnet skade, i april 1968, mot Tottenham. Alle i Liverpool mener at øyeblikket er verdt å minnes, og avdukingen passer perfekt denne sesongen – hvor seriegullet endelig havner på verdenskjente, Anfield.

You’ll Never Walk Alone” vil ljome i fotballbyen det neste halve året, kanskje vakrere og høyere enn noen gang. De fleste som kjenner engelske fotball unner nok fansen av Liverpool denne suksessen og dette ligatrofeet.

Om Jurgen Klopp havner på sokkel? Det er faktisk ikke helt umulig.

Overgangsvinduet stenger om få timer, spilleren som linkes til Liverpool er ingen hvem som helst. Nemlig Brasils store stjerne, Kylian Mbappé. Journalister i hopetall vil befinne seg i område rundt Anfield og treningsanlegget Melwood i timene opp mot overgangsvinduet stenger – for å snappe opp eventuelle overraskende signeringer.

Er det noe lag i England, som kan friste en av verdens beste spillere, må det være Liverpool. Det faktum at franskmannen selv, både hyller laget og snakker varmt om manageren, Jurgen Klopp, gjør det langt mer spennende å se om en slik spiller kan komme til Premier League.

PSG vil neppe selge sin store stjerne å januarvinduet, men med spillere som kan gå motsatt vei i tillegg til en stor bunke euro, er ikke en slik revolusjonerende overgang umulig, men kanskje ikke før til sommeren.

Hvor havner Edison Cavani og Dries Mertens?

Oliver Giroud til Tottenham ser ut til å være done deal. Og kan Hulls Jarrod Bowen gå til Crystal Palace, eller blir han back up for stjernespissen til Wolves, Raúl Jiménez?

Manchester United har fått et bud på Bournemouths Joshua King avslått.

Vargas12.com følger overgangsvinduet tett, følg vårt nyhetsbrev for siste nytt.

Vargas

Wolves kjøper nye portugisere!

Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves i Premier League har en manager og flere spillere fra Portugal i sin stall. Nå kjøper Wolves nye portugisere! Nuno Espirito Santo har dundrende suksess og snuser på en plass for neste sesongs Champions League.

Januar-vinduet er sjeldent særlig spennende, men lag med ambisjoner som har midler til å forsterke – og gjør det. I følge kilder nær den legendariske storklubben, som var blant de aller beste lagene i Europa på femtitallet, er det frigjort midler til å forsterke en tynn stall.

Manageren Nuno Espirito Santo lykkes med å forbedre sine spillere til et toppnivå som imponerer selv de mest erfarne fotballekspertene, både i England og ellers i Europa. Det blir lagt merke til at 19-åringen, Pedro Neto plutselig er en målfarlig lynving med stor arbeidskapasitet.

Lest? Wolves mot Champions League?

Mange sperrer opp øynene når Adama Traore, som kom fra Championship-klubben Middlesbrough for £13m. forrige sommer, er blant de mest omtalte spillerne i England, på få måneder har spanjolen gjort seg bemerket med mål, målgivende og en fart vi ikke har sett maken til siden Usain Bolt herjet i sine glansdager. Og det er faktisk ingen overdrivelse.

Nuno Espirito Santo er Gud i Wolverhampton, og kunne ha spist og drukket gratis over hele byen om han skulle vise interesse for det. Manageren vet hvilke spillere han ønsker seg, dyrker sin egen spillestil som enten er 3-5-2 eller oftere 3-4-3.

Wolves kjøper nye portugisere!
Daniel Podence Foto: (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Om du hadde vært en av mange som har fulgt med på Wolves’ sine resultater denne sesongen, ville du ha vært klar over at Nunos menn har kun 5 tap. Det samme antallet som Manchester City etter 22. kamper spilt. Og de berømte ulvene har spilt utrolige 38 kamper allerede.

Wolves kjøper nye portugisere!

Europa League kvalifiseringen krevde 6 kamper, så kommer alle de kampene i den nest største tureningen i tillegg, som Wolves kom på andre plass i gruppe K. Og skal møte Espanyol i sluttspillet i Europa League 20. februar.

Manchester City

Apropos Manchester City. 27. desember kom Pep og hans menn, seriemesterne på besøk på Molineux Stadium, etter 50 minutter sto det 2-0 til gjestene. Nuno hadde sagt sitt i pausen som gjorde at spillerne hadde tro på planen hans. Ett minutt før slutt, satte matt Doherty inn seiersmålet. Wolves hadde snudd kampen.

Mot Southampton 18. januar, skjedde det samme. Hjemmelaget ledet 2-0, men Nuno nektet å tape. Neto gjorde det første og Raúl Jiménes de to neste, og Wolves snudde kampen med god hjelp fra Adama Traore – gav to målgivende.

Wolverhampton Wanderers har en uvane med å slippe inn mål i mot i mange kamper på rad, men har tatt imponerende 18 poeng i kamper de har ligget under. De 7 siste kampene har faktisk Wolves sluppet inn mål først. Det skal gjøres noe med, ifølge Nuno.

Wolves har 7 spillere fra Portugal.

Daniel Podence

Ruben Neves, Joao Moutinho, Diogo Jota, Rui Patricio, Pedro Neto, Ruben Vinagre og Bruno Jordan. Nå kommer det to portugisere til. Det er spissen, Nelson Oliveira (28) som har spilt i England tidligere, og kommer nå fra AEK Athen. Oliveira er en god spiss, men må finne seg i å være andrefiolin for brennhete Raúl Jiménez som har gjort 23 mål for Wolves denne sesongen.

Den andre spilleren er kanskje den mest spennende. Du husker han kanskje fra Daniel Podence (24) som spilte så bra for Olympiakos i Champions League. Den raske vingen er 1,64 høy, men er den nest dyreste spilleren Wolves har investert i. Prisen skal ligge på £25m. Kun Jiménez er dyrere. Han kostet £30m. og kom fra Benfica permanent i juli 2019.

I tillegg har Wolves sikret seg det unge talentet, Leonardo Campana (19) fra Ecuador. Campana har spilt for Barcelona SC fra hjemlandet. En spiller for framtiden som vil lære mye via Wolves sitt meget gode U-23 lag.

Det er fortsatt noen dager igjen til overgangsvinduet stenger, vi ser derfor ikke bort fra at Nuno henter flere forsterkninger. Stallen på 19 spillere blir i tynneste laget med noen få skader på sentrale spillere. Heldigvis er viktige Diogo Jota og Willy Boly snart tilbake på banen.

Wolves vs Manchester United

Wolves står likt med Manchester United etter 23 kamper med 34 poeng. Bare målforskjellen skiller. Lørdag 1. februar er det på ny duket for et oppgjør mellom Solskjær og Nuno, også denne gang på Old Trafford. Manchester United var heldige i FA-cup kampen nylig, hvor Wolves ble slått med 1-0.

Liverpool har vært suverene denne sesongen, og avgitt kun to skarve poeng på et uavgjort mot Manchester United, resten er vunnet. Faktisk går Klopp og co mot sin 40. kamp uten tap, men da må Wolves slås på Molineux. Det kan bli vanskeligere enn selveste Liverpool setter pris på.

Er det ett lag som kan slå Liverpool, er det Wolves og Nuno. Kampen spilles på Molineux Stadium – torsdag 23. januar kl 21:00. Denne kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Vargas

Ny kaptein hos Manchester United!

Den tidligere kapteinen gadd ikke sitte mer på benken, så han tok snippesken og forlot Old Trafford til fordel for Inter Milan, godeste Ashley Young (34). Harry Maguire (26), verdens dyreste forsvarsspiller har fått det viktige ansvaret på permanent basis. Ny kaptein hos Manchester United.

En kaptein på et lag har viktige oppgaver og har ofte en undervurdert rolle.

Få det beste ut av hver enkeltspiller, gjøre laget slagkraftig nok til å jobbe som en enhet, forsvare seg godt når det er nødvendig og jobbe hardt nok til å vinne ballen raskt tilbake, løpe riktig på kontringer og gjøre smartere valg enn motstanderne. En kapteins viktigste oppgave er å samle troppene, være verbal og styre lagdelene hver for seg.

Ofte er det midtstopperen som er kaptein, som Rune Bratseth gjorde det for Norge i en årrekke. Men det kan også være målvakt, til og med spissen. Slik Francesco Totti var det for sitt elskede Roma gjennom en lang karriere. Dino Zoff var kaptein for Italia, målvakten løftet sågar trofeet som verdensmester i 1982.

Nå er det altså landslagsspilleren for England og midtstopperen for Manchester United, som har har fått kapteinsbindet, Harry Maguire. Første kamp som ny sjef på banen, mot Liverpool på Anfield, kommende søndag.

Solskjaer has praised Maguire’s leadership skills numerous times and previously said that he is ‘captain material’.

DailyMail

Bruno Fernandes er desperat over å få overgangen til Manchester United gjort gyldig.

Klubbene har ikke kommet til enighet om sluttsummen, men de personlige betingelsene er på plass. Kun grådighet fra den portugisiske klubben, Sporting Lisboa – kan velte januar-vinduets mest omtale overgang. Lønn: £130.000 per uke. Pene 1,5 millioner kroner. Hver uke.

Vi tror faktisk at denne overgangen blir avgjort om kort tid, og i så fall er det et klokt og meget bra kjøp av Manchester United som har slitt med flere skader på sentrale spillere som Paul Pogba de siste ukene.

Bruno Fernandes har spilt 80 kamper for Sporting Lisboa og gjort hele 37 mål.

En spiller som har god teknikk, god fart, scorer mange mål fra sin midtbaneposisjon og kan være den sjefen Manchester United ikke har hatt på lang tid. Bruno Fernandes spiller fast på Portugal og ser ut til å kunne få en lysende karriere på Old Trafford.

Ellers er det verdt å merke seg at det er bemerkelsesverdig få overganger som er klare i dette overgangsvinduet. Det er slik hvert år, at sommerens overganger blir flere og større, all den tid sesongen er over rundt om i Europa. Men et så ‘dødt vindu’, har vi ikke sett på flere år.

Ny kaptein hos Manchester United!
Harry Maguire Foto: Sportsmole.co.uk

Ny kaptein hos Manchester United!

Årsaken kan være at lagene som tør å sitte på gjerdet, får presset prisen ned om de tør vente til absolutt siste dag, berømte DeadlineDay. Det kan ende med katastrofe og ingen kjøp, eller et skikkelig varp i tolvte time.

Det lille som foregår kan for såvidt nevnes her, men vi lover å komme tilbake til de store overgangene om noe skulle skje de siste dagene fram til 31. januar.

  • PSGs venstre back, Layvin Kurzawa er sterkt linket til Arsenal.
  • Jarrod Bowen har vært linket til Wolves, men ser ut til å gå på lån til Leeds.
  • Christian Eriksen kan forsvinne fra Tottenham til Inter Milan.
  • Chelseas Olivier Giroud har ingen framtid på Stamford Bridge, men linkes til Inter.
  • Gedson Fernandes er på lån hos Tottenham i 18 måneder, kan bli permanent.
  • Takumi Minamino har signert for Liverpool fra Salzburg for £7,25m.
  • Paul Pogba får ikke forlatte Manchester United før i sommer, enten til Real Madrid eller sin tidligere klubb Juventus.
  • En rekke spillere fra klubber i Premier League er kommet inn og går ut på lån. Dette er ofte yngre spiller som ikke er god nok ennå, til å komme med på sine respektive moderklubber.

Liverpool-Manchester United er et toppoppgjør det svinger av, ikke bare i England, men over hele kloden. Ingen kamper er viktigere å vinne, verken for klubben, spillerne eller fansen. Opp gjennom årtiene har de to gigantene i engelsk fotball barket sammen som to gladiatorer der kun den sterkeste og smarteste står igjen som vinner.

Liverpool er selvsagt store favoritter i løs av sin strålende sesong så langt. Klopp og co har tatt 61 av 64 mulige poeng, står med 20 seire på 21 kamper og virker helt uslåelige i kamp etter kamp. Selvsagt må det stoppe en gang.

Hvorfor ikke få sitt første tap mot tapre og unge Manchester United-spillere som har spilt bedre fotball i det siste, og nå med ny kaptein om bord, skal du ikke se bort i fra en liten skrell i storkampen på søndag.

Særlig sannsynlig er det altså ikke, men det er dette som gjør fotballen så utrolig spennende og uforutsigbar. At David kan slå Goliat.

Vargas

Stjernespiller på vei – kan være løsningen for Manchester United!

Ryktebørsen går varm i januarvinduet for spilleroverganger til og fra engelske klubber. En større stjernespiller har ikke Manchester United hatt siden Cristiano Ronaldo dro til Real Madrid. Stjernespiller på vei – kan være løsningen for Manchester United!

Mange følger med på sine favorittlag, dermed er det mange som følger særlig Liverpool og Manchester United. Nå ser det ut til at en stjernespiller er på vei – og det som kan være løsningen for problemene til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Lest: Hvem er sjef i Manchester United?

Nok en engang linkes Fernandes til Old Trafford, men den gang er det langt mer reelt enn tidligere. Den portugisiske stjernespilleren skal være svært nær en overgang, og det kan skje innen kort tid. Dette er sannsynligvis en av de viktigste signeringene siden Sir Alex Ferguson trakk seg, og nøkkelen i Solskjærs framtid i Manchester United.

Sterke ord, ja, men Bruno Fernandes har flere av de manglene som tydelig vises på Solskjærs midtbane. Fernandes er en av de beste midtbanespillerne i Europa. Prislappen på €70m. er kun en formalitet for Man United, men mye penger for Sporting Lisboa.

Stjernespiller på vei – kan være løsningen for Manchester United!
Bruno Fernandes kan berge Solskjær Foto: Abola.pt

Sporting’s president Frederico Varandas and sporting director Hugo Viana are in talks with Manchester United over a deal that could see Bruno Fernandes move to Old Trafford this month, according to Record.

Goal.com

Bruno Fernandes har spilt 80 kamper for Sporting Lisboa og gjort hele 37 mål.

En spiller som har god teknikk, god fart, scorer mange mål fra sin midtbaneposisjon og kan være den sjefen Manchester United ikke har hatt på lang tid. Bruno Fernandes spiller fast på Portugal og ser ut til å kunne få en lysende karriere på Old Trafford.

Stjernespiller på vei – kan være løsningen for Manchester United!

25-åringen har også erfaring fra italiensk fotball med Novara, Udinese og Sampdoria med over 100 kamper totalt, men havnet i Sporting i 2016 og har ikke sett seg tilbake siden. Bruno Fernandes har et renommé for å være en hardhaus, ikke ulike gode gamle Roy Keane.

Ole Gunnar Solskjær må få orden på spillerstallen, hellst få fjernet Paul Pogba snarest mulig for å få arbeidsro og begynne å bygge sitt nye Manchester United – før det er for sent. Han har tross alt penger nok å handle for.

Overgagen til Fernandes, kan være avgjørende for at også Paul Pogba forsvinner.

Paul Pogba er et eksempel på en oppførsel ingen lag behøver. En fallende stjerne, med for høye lønnskrav, med er selvbilde som er ødeleggende for medspillere og laget som helhet. Frisyre og farge på støvlene er viktigere enn klubben – da har man feil fokus. En oppførsel du aldri vil finne hos Bruno Fernandes.

Nuno og Wolves

Som sjef for en av de største klubbene i verden, hviler det et enormt ansvar på skuldrene til nordmannen, å bli kvitt de spillerne som ikke har stått til hans krav og ønsker er utvilsomt veldig viktig.

Viktig for laget, for moralen og for å få arbeidsro midden spillergruppa som skal prestere i en hel haug med kamper i Europa League og Premier League samt FA-cupen, om Solskjær kan tukte Nuno og Wolves for aller første gang i omkampen.

Etter det stygge hjemmetapet for Manchester City nylig, har britiske journalister begynt å kvesse sablene, og den neste kampen mot Norwich, også den hjemme – må vinnes.

Derfor føler vi oss trygge på at Solskjær sitter trygt, Manchester United får endelig en mentor, en sjef og en stjernespiller langt bedre enn de som spiller på midtbanen – på dagens lag.

Skader på en rekke spillere tvinger Manchester United til å gjøre endringer, nye spillere må inn grunnet et stadig tøft kampprogram i vinter og utover våren i Europa League. Gode Scott McTominay har ikke blitt erstattet på midtbanen, og det merkes på resultatene.

Vargas12.com følger engelsk fotball i overgangsvinduet, sørg for at du får med deg siste nytt på overgangsmarkedet, ved å melde deg på vårt nyhetsbrev. Selvsagt er det alltid gratis.

Bruno Fernandes vil gjøre Premier League enda et hakk mer attraktivt.

Kilde: DailyMail.co.uk

Vargas

Derfor vinner Liverpool!

Derfor vinner Liverpool! Liverpool FC er det laget som har flest tilhengere og supportere fra Norge, fra lag i Premier League, tett etterfulgt av Solskjærs Manchester United. Men det har vært et rolleskifte de siste årene der United var best, særlig under Sir Alex Ferguson, har nå Liverpool tatt over tronen og vært best under Jurgen Klopp. Derfor vinner Liverpool. De har den beste manageren i verden.

Jurgen Klopp, den smilende tyskeren med de hvite tennene og de karakteristiske brillene, ofte med caps på hodet. En manager som er kjent for bamseklemmene og et voldsomt engasjement på sidelinjen under kampene.

Klopp smiler og ler med god grunn. Men det tok sin tid før han fikk Liverpool opp på skinnene. Nå raser laget hans gjennom den krevende Premier League-sesongen som kniv i smør, og nekter å tape kamper. Derfor vinner Liverpool!

Jurgen Klopp

Manageren som studerer motstanderne før kamp, ved å stå i midtsirkelen for å se hvordan laget spillerne hans skal møte, legger opp taktikk og forberedelser. Noe Klopp er alene om å gjøre i øverste nivå i England. Han er også alene om styre Liverpool til lagets aller første seriegull i Premier League.

Jurgen Klopp havner utvilsomt på sokkel utenfor Anfield, før eller siden.

Sadio Mané (27) ble nylig kåret til Afrikas beste spiller, foran rekke-kamerat, Mohamed Salah. Mané er også toppscorer for Liverpool med sine 11 scoringer. Senegaleseren har spilt 60 kamper på Anfield siden han signerte i 2016, og aldri tapt. Det er en av de viktigste årsakene til at Liverpool tar seriegullet også.

Derfor vinner Liverpool!

Liverpool taper ikke kamper, fordi Jurgen Klopp har innprentet en arbeidsrutine i laget som minner litt om det engasjementet, arbeidskapasitet og løpsvilje vi husker, slik nevnte Ferguson hadde med sitt Manchester United i sin tid. Som gav haugevis med trofeer. Det er kanskje den største forskjellen på de to gigantene i engelsk fotball av i dag.

Derfor vinner Liverpool!

Arbeidsmoral, vilje og evne til å vinne igjen ballen når den er tapt.

Det finnes som kjent statistikk på alt i Premier League. Og den viser med all tydelighet at Klopps menn løper mest, har ballen mest (Manchester City) eneste lag over her), og kontrer raskest. Som gir åpenbare resultater.

Liverpool har ingen tap, én skarve uavgjort og 19 seire på 20 kamper. Der Sadio Mané, Mo Salah, Roberto Firmino og flere andre har gjort 49 mål og sluppet kun inn 14 mål. Slik blir det seriegull av.

Vi som følger godt med på hva som skjer i Premier League, kan ikke unngå å vite at Ole Gunnar Solskjær sliter i Manchester United, at Allegri og Pochettino sitter på gjerde og venter på å få konkrete tilbud fra den tidligere storklubben. Men at Klopps suksess tok tid forme.

De tre første sesongene vant ikke Liverpool noe som helst under tyskerens ledelse, tvert i mot. De tapte en rekke finaler, men ledelsen og eierne stod last og brast med sin manager.

Sadio Mané Liverpools beste spiller foto: PremierLeague.com

Som nå plukker fruktene av den lojaliteten og tålmodigheten Klopp ble til del.

Sir Alex Ferguson og Manchester United

Også Sir Alex Ferguson måtte ha tid for å bygge Manchester United, der han var nære ved å få fyken i følge ryktene tett på klubben, det hadde gått tre lange sesonger før resultatene kom. Den tiden hadde Liverpool å gi Klopp. Den tiden kan vi ikke se at styret på Old Trafford er villig til å gi Ole Gunnar Solskjær, dessverre.

Det er flere spillere i Liverpool enn de fryktede spissene som skal ha æren av det ventede seriegullet som deles ut i mai. Verdens beste forsvarsspiller, Virgil van Dijk har gjort tre mål, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson og brasilianske Fabinho, er blant de beste i verden til å forsvare seg.

Faktisk har Liverpool bevis for å være nettopp det, å bli verdensmestre.

Backene Robertson og Alexander-Arnold (21) er også offensive verktøy ingen andre lag er i besittelse av. Noe som ble svært synlig i Liverpools kamp mot Leicester på selveste Boxing Day, på King Power Stadium vant Klopp og hans menn 4-0.

Unge Trent Alexander-Arnold har spilt 19 av 20 kamper, gjort to mål og har 8 assist og er blant de aller beste høyrebackene i verden. Selvsagt er han også en viktig brikke i det gode Liverpool-maskineriet. At Robertson (25), den gode venstrebacken har 19 kamper av Liverpools 20, gjort ett mål og har 6 målgivende.

Den belgiske midtbanespilleren, Georginio Wijnaldum har spilt sin beste sesong han også. 28-åringen har startet 19 av 20 kamper, gjort to mål og er en av arbeidsmaurene på Klopps midtbane.

Noe som forteller oss at Klopp har et helt eget arsenal av spillere som kan gjøre mål selv, eller servere ballen og gjøre innlegg til kompetente spisser. Mohamed Salah har 10 mål og 4 målgivende og fra straffemerket har trygge James Milner scoret på to straffer og gjort to assist.

Firmino, Henderson og Lovren

Firminho har 6 mål og 4 målgivende ,samt at kapteinen, Jordan Henderson har spilt mer enn normalt og har sin beste sesong i Liverpool-trøya. Til og Dejan Lovren har vært god denne sesongen.

Den utskjelte kroaten har like mange kritikere som fans, men forsvarsspilleren har spilt 8 kamper denne sesongen. Matip, også han makker til van Dijk har 7 kamper.

Arsenal gikk 49 kamper uten å tape i sesong 2003/2004, så langt har Liverpool spilt 37 kamper på rad uten tap. Selvsagt kan den rekorden ryke i løpet av denne sesongen.

Målvakten Alisson Becker fra Brasil har vært god i sine 12 kamper, men ble skadet tidlig i sesongen som gjorde at veteranen, Adrián måtte vokte buret i 8 kamper, noe som gikk overraskende bra. Derfor vinner Liverpool!

Til sammenligning har den spanske målvakten i Manchester United, David de Gea hatt sin verste sesong for Solskjær. Tabbene kommer tett som hagl, noe som er svært uvanlig for den eller s så trygge keeperen.

Vi kan ikke med beste mening se hvilket lag som skal hamle opp med Liverpool i skrivende stund, om ikke verdensmesterne går på en smell med en rekke skader på sentrale spillere, slik Solskjær opplever med sitt Manchester United.

Liverpool har spilleglede, entusiasme, løpskapasitet og energi i laget gjennom hele kampen, spillerne har ballen mest, og går sammen som en løveflokk som jakter neste offer, for å vinne ballen igjen – som gjør at de er svært vanskelig å gjøre mål på.

Vi vet at norske spillere kommer og går, til og fra Premier League. Gode Erling Braut Haaland havnet i Bundesliga i stedet for Manchester United, men Sander Berge linkes nå sterkt til West Ham.

Overgangsvinduet er åpent.

Se ikke bort fra at det vil komme store overraskelser og rekordkjøp i løpet av januar. Mange flere spillere linkes til og fra Manchester United enn Liverpool. Mest grunnet tabellposisjon-forskjellen og harmonien som råder i Liverpool, sammenlignet med det kaoset som foregår på Old Trafford.

Liverpool har signert Takumi Minamino (24) fra Braut Haalands tidligere klubb, Red Bull Salzburg, for drøyt £7m. Japaneren får trøye nummer 18. Minamino kan spille både ving og midtbane.

Vinner Klopp og co resten av kampene i Premier League, havner de på 112 poeng som selvsagt er en uslåelig rekord.

I tillegg er Liverpool en av flere kandidater til å vinne både FA-cup og Champions League denne sesongen. Selvsagt er de det, all den tid laget ikke taper fotballkamper.

Gratulerer Liverpool, med en fantastisk sesong!

Vargas

Hvem er sjef i Manchester United?

Ole Gunnar Solskjær er som kjent manager i Manchester United, det betyr ikke at det er kristiansunderen som styrer skuta på Old Trafford. Det kommer tydelig fram i intervjuet med engelske medier etter tapet for Arsenal. Der hevder manageren, som bør ha styringen over egen spillergruppe, at Paul Pogba skal opereres og at det er Pogbas folk som har bestemt dette. Hvem er sjef i Manchester United?

En manager bør ha ansvaret for det sportslige og kun det. Det betyr at sjefen over spillergruppa er den samme mannen som plukker ut de som skal spille kamper, og om disse er friske nok, diskuteres med leger og støtteapparatet.

En spiller bør åpenbart ikke bestemme selv hvem som skal vurdere hans helsetilstand, det er det klubben som avgjør, alltid. I Manchester United er det tydelig at Solskjær ikke har kontroll, i hvert fall ikke på Paul Pogba og farsen rundt spilleren som får lov til å gjøre som han selv vil.

Lest? Kan Liverpool svikte – igjen?

Sannsynligvis er det spillerens mangeårige agent, Mino Raiola, som drar i trådene. Denne agenten har et kontroversielt stempel på seg fra før, og er ikke særlig populær på Old Trafford. Dette er samme agent som kjørte en potensiell avtale med Braut Haaland i grøfta for Manchester United. Nordmannen valgte tyske Borussia Dortmund i stedet.

nmoodley fra Pixabay 

Slik denne saken framstår, at en manager for en storklubb som Manchester United står og forteller at folkene rundt spilleren, om det er agenten eller familiemedlemmer som avgjør at Paul Pogba i dette tilfellet, må operere etter skade, er sjokkerende. Så lenge spilleren er under kontrakt med en klubb, er det selvsagt klubben som avgjør om vedkommende er skadet og skal under kniven. Ikke agenten. Og ikke “his people”.

Du, Ole Gunnar Solskjær, burde ha vært “his people”, også i dette tilfelle.

Sportslig går det som så ofte før med Manchester United. Ett skritt fram og to tilbake. Klubben taper én kamp per måned, og manageren skulle ønske litt mer kontinuitet i spill og seire, men får det ikke ut i kamp. Nå venter det tøffe kamper mot Wolves i FA Cupen, borte, og Liverpool i serien.

Det klages på for få alternativer på midtbanen grunnet Paul Pogbas “skade” en skade vi slett ikke tror noe særlig på. Vi tror det er en pågående streik fra Pogba og hans folk, for å tvinge fram en overgang til enten Real Madrid eller Juventus. Scott McTominay er ute i lang tid, men på benken sitter en verdensmester som blir lite brukt under Solskjær, Juan Mata.

Alle som følger med på engelsk fotball, vet at Tottenhams tidligere manager, Mauricio Pochettino går og sparker i løsgrusen i London, tar mer enn gjerne over en klubb som Manchester United – på svært kort varsel. Det vet Ole Gunnar Solskjær også. At fansen er utålmodig på bedre resultater vet vi, men om styret på Old Trafford begynner å miste tålmodigheten, går det mot et trenerbytte. Enten vi liker det eller ikke.

Så lenge det ikke finnes antydning til forbedring på spill og innsats, kontinuitet og framdrift for hva Solskjær driver med, vil det ikke bli ro rundt hans framtid heller. Når det i tillegg kommer slike overskrifter rundt lagets største stjerne, som tvinner manageren rundt lillefingeren, er det utvilsomt et svakhetstegn. Hvem er sjef i Manchester United? Solskjær framstår som alt annet enn sjef per i dag.

For mange er det underlig å oppleve at manageren står og ler foran kamera etter nok et tap mot en av de absolutt argeste konkurrentene. Man kan spørre seg om sjefen tar jobben på alvor, eller om det faktisk er nok å bare være manager for klubben i hans hjerte. Er det nervøsitet, eller synes han det er morsomt å tape fotballkamper? Det gjør absolutt ikke fansen som betaler i mye penger for å se laget på banen.

Manchester United har ingen ledere, verken på eller utenfor banen. Det kan bli Solskjærs bane. Harry Maguire er kaptein, men framstår som en skolegutt uten selvtillit. Dette er verdens dyreste forsvarsspiller som kostet nær én milliard kroner, som ble hentet fra Leicester.

Målsetningen skal før sesongen ha vært å kjempe i toppen av Premier League, kvalifisere seg til Champions League og bygge et ungt og slagkraftig lag. Låst på femteplass på tabellen med mange poeng opp til fjerdeplassen, ser det dårlig ut for Manchester United i nå disse målene.

Det generasjonsskiftet som skjer nå, vil ta tid å få opp og fram til et godt nok lag, som skal kunne hamle opp med Manchester City og Liverpool på sikt. Men svært få av disse spillerne er gode nok til å være der i en “new Class of 92.” Flere av Solskjærs menn hadde ikke vært i nærheten av å komme med på verken Man City eller Liverpool.

Det betyr at det gjøres en for dårlig jobb når mye penger brukes på nye spillere. Det hjelper lite om spilleren er ung, om det ikke er nok talent til å videreutvikle vedkommende, til en spiller de ikke kan bruke nå – eller på sikt.

Marcus Rashford, Daniel James og Mason Greenwood er hederlige unntak.

Mikel Arteta tok nylig over som ny manager i Arsenal. Spanjolen har lært mye av Pep Guardiola i Manchester City som hans assistent, og som spiller i både Arsenal og Everton. Mot Solskjær og Manchester United, virket det som om det var Arteta som hadde betydelig mer erfaring – ut i fra aktiviteten på banen og resultatet.

Skal Ole Gunnar Solskjær overleve som manager, må han begynne å bli mer lik sin mangeårige mentor, Sir Alex Ferguson. Vise utad at han er sjef, fjerne uromoment som Paul Pogba, som åpenbart ikke ønsker å være i klubben.

Manageren, sjefen, bør kreve betydelig mer og bedre innsats for ungguttene som er igjen, og med det bevise at han er rett mann for jobben. Ikke minst vise at han har taktiske ferdigheter og en plan over hvordan han vil spille mot den enkelte motstander han møter.

Hvis ikke går dette raskt mot slutten for verdens mest kjente nordmann.

Overgangsvinduet er åpent og det er ventet at Manchester United henter et par nye spillere.

Vargas

Kan Liverpool svikte igjen?

Liverpool spiller en fotball vi ikke har sett tidligere. Kan Liverpool svikte igjen? Ikke engang Barcelona på sitt beste er like gode som Klopps menn når de svinger pisken som mot Leicester på Boeing Day. Og med 13 poengs ledelse er det vel avgjort, eller kan Liverpool svikte igjen?

Vi tror ikke det. Vi tror det endelig blir Liverpool som løfter dette forgjettede trofeet som har ridd storklubben som en mare gjennom så mange sesonger. Lag som Leicester og Blackburn klarte det før Liverpool og Manchester City har vunnet det fire ganger, Manchester United hele 13 ganger. Kan Liverpool svikte igjen? Selvsagt ikke.

Lest? Joao Moutinho – eldst og best?

Selvsagt er det på tide for Liverpool, som utvilsomt er en av de største og nå, beste klubbene i verden – å vinne Premier League. De røde fra Merseyside har til og med vunnet Champions League, to ganger, i denne mørke perioden uten ligagull.

Hva gjør Liverpool så suverene?

De gode backene i Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold er begge på øverste hylle i verden. Svært viktige i angrep og forsvar, de kommer med stor fart på kontringene sammen med en hel hag med andre spillere, også flere av disse i absolutt verdensklasse. Klart det blir mange seire av slikt.

Kan Liverpool svikte igjen?
Anfield og the Kop Foto: anwo00  for Pixabay

Kan Liverpool svikte igjen?

Men det er også grunn til å nevne energien i laget. Farten, overskuddet, harmonien, samhandlingen, uovertruffen teknikk og spillegleden som kommer fram i laget, kanskje ærlig mot tabell-toer Leicester nylig. Og de var dødelig effektive, særlig i andre omgang.

På 90-tallet under Drillos ledelse, var Øyvind Leonhardsen en av de viktigste spillerne på det norske landslaget. Årsaken var at han var svært løpsvillig. Drillo fortalte at ‘Leo’ var best uten ball, og mente med dette at han løp riktig. I bakrommet, ofte og nok. Det endte med at spilleren fra Kristiansund løp seg inn på nettopp, Liverpool.

Salah og Sané

Sané, Salah, Firmino, Robertson, Trent Alexander-Arnold (21) og de andre spillerne på Liverpool løper utvilsomt mer enn alle andre spillere på alle andre lag. Men de løper sannsynligvis også fortere og kanskje riktigere. Å ha raske spillere på laget, som vet å løpe riktig, med og uten ball – er nok viktigere enn noe annet i den moderne fotballen.

Trent Alexander-Arnold er selve symbolet på hva en god back skal og kan gjøre, sammen med gode medspillere på banen. Det blir ei drøy mil å løpe per kamp, kanskje 1,5 mil også. Flere av Liverpools spillere er villig til å gjøre nettopp det.

Løpe nok. Og dette var fotball i verdensklasse og underholdning på øverste hylle. Som jo ofte ender med trofeer viser det seg.

Om du la merke til unge Trent Alexander-Arnold sin scoring mot Leicester. Fem spillere i rød drakt, løp hurtig i samme retning, en kontring i verdensklasse, med et mål av høyre backen som hadde sitt livs kamp.

Klart Liverpool blir seriemestre med slike spillere. Som er så dedikerte til oppgaven som det Klopps gutter er.

Kan Liverpool svikte igjen?

Alexander-Arnold

Skal Klopp beholde sin juvel bør Alexander-Arnold få fornyet og forbedret kontrakt umiddelbart, da alle andre lag med mye penger, har satt hans navn på blokka med tre streker under.

Liverpool presset uvanlig høyt, Leicester kom ikke over sin egen banehalvdel og visste ikke helt hvordan de skulle håndtere de løpsvillige motstanderne. Liverpool var nærmere fem, seks og syv mål, enn Leicester var en utligning.

Når vi ser av tabellen at nettopp Leicester er det nest beste laget i Premier League, er det ikke så vanskelig å svare på spørsmålet som stilles heller. Liverpool kan tape noen kamper selvsagt, uten at noen andre vinner mange nok til å ta igjen den store ledelsen.

13 poengs ledelse allerede til jul er ikke vanlig. Men det er nok poeng å kjempe om for alle de 20 lagene i Premier League. Vi kan dog ikke se hvilke av disse skal ta igjen Liverpool nå. Kan Liverpool svikte igjen? Ikke så lenge Klopp får sine gutter til å spille den fotballen han har jobbet med de siste årene. Tiki-Taka a-la Anfield.

Manchester City snubler for ofte, er for svake bakover og taper til og med på hjemmebane, noe som aldri skjedde tidligere. Pep Guardiola skal til vanskelig Molineux, som kan sette kjepper i hjulet for noen og enhver.

Wolves

Wolves slo til og med City med 2-0 på Etihad tidligere denne sesongen, og har lyst til å gjøre det igjen.

Liverpool avslutter dette tiåret med å lede Premier League suverent, ved å spille den beste fotballen, uten tap på snart 40 kamper og har få konkurrenter som kan hamle opp med dem. Mange spør seg nok hvor langt kan Jurgen Klopp ta dette fantastiske laget?

Er du glad i Liverpool, går du en lysende framtid i møte. Om du husker hva Sir Alex Ferguson gjorde for Manchester United gjennom mange år, vel, se ikke bort fra at Klopp kan skaffe mangt et seriegull til Anfield.

Svaret på spørsmålet er altså, et rungende, nei. Liverpool kan definitivt ikke svikte seg selv, sin manager og sine fans igjen. 2020 blir et jubelår, og med endelig et seriegull i havn.

Vargas

Pin It on Pinterest