Pep henter Wolves-stjerne

Pep henter Wolves-stjerne. Wolverhampton Wanderers hentet Matheus Nunes (25) for £42m i fjor sommer. Ifølge Pep Guardiola, er han en av verdens beste midtbanespillere. Nå er portugiseren på vei til Manchester City for €55m.

Matheus Nunes

Matheus Nunes er dermed den dyreste spilleren både kjøpt og solgt fra Wolverhampton Wanderers.

Tommy Doyle (21) er en del av avtalen, midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Championship forrige sesong. Et aldri så lite varp der for Wolves, men dog en mager trøst å miste to av sine aller beste spillere på samme tid. Ruben Neves har allerede reist til Saudi Arabia etter 6 år i klubben. Nunes ble i én sesong.

Les også: Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Det er ikke ofte det veksles spillere mellom den suverene trippel-vinneren City og Midlands-klubben Wolves. Men nå er altså en av sommerens største overganger mellom to Premier League-klubber et faktum. Overgangsvinduet stenger om få timer – det skjer mye, som alltid, rett før vinduet stenger.

Man City are expected to pay £47.3m (€55m) up front for Matheus Nunes; City youngster Tommy Doyle will go to Wolves on an initial loan with a £4.3m (€5m) option and a significant sell-on clause

SkySports.com
Pep henter Wolves-stjerne

Bildet er tatt av OpenClipart-Vectors fra Pixabay

Pep henter Wolves-stjerne, et bud på €55m. ble først avslått av Wolves, før et nytt og bedre bud kom på bordet. Når Tommy Doyle ble kastet inn som et forhandlingskort, gikk Mathew Hobbs, sportsdirektøren til Wolves med på avtalen.

Les også: Stemmer denne Premier League-tabellen med din?

Man skulle tro at Manchester City har spillere nok, de som vant alt forrige sesong.

Men det er litt krise, særlig på midtbanen på Etihad. Borte er Gundogan og Riyad Mahrez reiste til Saudi Arabia, deretter ble viktige Kevin de Bruyne skadd. Selve servitøren som var årsaken til mål-bonanzaen fra Braut Haaland forrige sesong.

Vi tipper det er hans rolle Matheus Nunes skal forsøke å fylle for Manchester City og Pep Guardiola.

Ryktebørsen

Vi tar med noen rykter som er verdt å nevne som er knyttet til overganger for lag i Premier League.

Cole Palmer er en midtbanespiller hos Manchester City som er på vei til Chelsea på Deadline day.

Liverpool er i samtaler med Bayern München om en mulig overgang for Ryan Gravenberch (21). Midtbanespilleren skal være verdt rundt £30m. Men det er ikke hugget i sten at nederlender blir å finne på Anfield denne høsten, ennå.

“Halve Liverpool” har allerede forlatt klubben, de fleste har reist til den Saudiske proffligaen. Derfor er det ventet at Jurgen Klopp får inn flere spillere før overgangsvinduet stenger.

Foreløpig er det bare tre spillere som har signert for Klopp og co i sommer.

Wolves er i ferd med å sikre seg Enzo Gonzalez (18) fra Paraguay. Vingen har spilt for Club Libertad.

Chelsea kan legge inn bud på Brentford-spissen Ivan Toney før overgangsvinduet stenger.

Alex Iwobi er på vei fra Everton til Fulham.

Jesse Lingard er på vei til West Ham som fristilt fra Everton.

Kilde: SkySports, X (Twitter) og BBC.

Vargas

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Åpent i England når overgangsvinduet stenger. Det er bare timer igen til klubbene må spille kamper med den spillerstallen de har. Men det er ofte mot slutten, ja, faktisk på siste dag av overgangsvinduet det skjer aller mest.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Wolves

Manchester City er i ferd med å hente det Guardiola mener er en av verdens beste midtbanespillere, Matheus Nunes (25) fra Wolves. Prislappen ser ut til å bli rundt €62m pluss tillegg.

Les også: Slik ender ikke Premier League

Nunes er Wolves’ dyreste spiller noen gang da han kom fra Sporting Lisboa for €45m i fjor. Dessverre for desperate Wolverhampton, ser de altså ut til å miste enda en av sine aller beste spillere før ‘vinduet’ stenger.

Rygg-opererte Guardiola er desperat etter å få erstattet Kevin de Bruyne som er ute med skade, lenge. Alt ser ut til at det blir nevnte Nunes som får den krevende oppgaven å fylle de Bruynes sko. Et varp for City, men krise for Wolves.

Wolves klarte faktisk å slå Everton borte nylig, uten nevnte Nunes på banen da portugiseren var ute med karantene. Nesten to meter høye Sasa Kalajdzic kom inn rett før slutt, vant en hodeduell og gjorde sitt første mål for ulvene. Det første på 357 dager siden debuten og den dagen østerrikeren ble alvorlig skadet.

Julen Lopetegui

Om Nunes forlater Wolves, har klubben solgt ni spillere for til sammen £145m, noe som er rekord for den gamle storklubben i ett og samme overgangsvindu. Om de kinesiske eierne Fosun finner råd til å erstatte Nunes, Neves, Jiménez, Collins eller Coady m. fler – får vi vite løpet av få dager.

I tillegg har både Adama Traore og Joao Moutinho forlatt Wolves i sommer på free transfer.

Som om ikke dette var nok. Julen Lopetegui, den meriterte spanjolen som til slutt takket ja til jobben som manager for Wolves, stakk før sesongstart. Årsaken var at han påstår å ha blitt holdt for narr. Fosun lovte ham midler til å styrke laget – det fikk han aldri.

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Etihad Stadium – hjemmebanen til Manchester City Bildet er tatt av wendy1704 fra Pixabay

Skal Wolverhampton Wanderers overleve i Premier League, bør de få på plass én spiss, én midtbanespiller og ikke minst én midtstopper. I så fall begynner det å haste voldsomt, overgangsvinduet stenger 1. september.

Les også: Premier League dyrere enn noen gang

I skrivende stund er det Gary O’Neil som styrer laget på Molineux. Men i lys av hvor ofte Fosun endrer mening, kan briten være borte før vi går inn i høstferien. Seier på bortebane er sjelden vare og vil åpenbart gi O’Neil litt tid før han får sparken.

Wolves håper å hente midtbanespilleren Jean-Ricner Bellegarde fra Strasbourg for €15m.

Favorittene

Liverpool imponerte stort borte mot Newcastle med 2-1 seier, og det med 10 mann på banen. Darwin Nunez kom inn i andre omgang og gjorde to praktfulle mål.

I følge ryktene er det få spillere på vei inn på Anfield. Mohammed Salah blir værende resten av sesong, men har ytret at han ønsker å forsøke seg i nye omgivelser etter sesongen. Det kan skje allerede nå, men vi tviler på det.

Og som en liten fun fact kan vi nevne at Liverpool er det laget som har gjort flest mål på overtid, av alle i Premier League med 42 mål. Imponerende. Kanskje på tide andre klubber også spiller til siste fløytesignal er gjort?

Åpent i England når overgangsvinduet stenger – særlig i toppen av tabellen. Men vi har så vidt kommet i gang med tre serierunder. Manchester City er det eneste laget med full pott og ni poeng.

Manchester United har spurt Chelsea om de kan få låne eller kjøpe Marc Cucurella, foreløpig ingen enighet her.

Arsenal ser ut til å være ferdig med å handle. Kanskje ikke så rart, all den tid Mikel Arteta har fått viljen sin på overgangsmarkedet med Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber.

Når Manchester City lander Matheus Nunes er også Pep Guardiola sannsynligvis ferdig handlet.

Den store frykten og diskusjonen som går i England nå er Saudi Arabias overgangsvindu.

Det stenger nemlig ikke før en uke etter England, nemlig 7. september. Det kan føre til kjøp av spillere som ikke kan erstattes av lag i Premier League.

Vargas

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Slik ender ikke Premier League-tabellen, helt sikkert. Vi anser oss som litt over gjennomsnittet interessert i engelsk fotball. Og særlig Premier League, som nå er dyrere enn noen gang – på TV. Men som de sier i en anne tv-reklame, vi bare ha det. Vargas12.com bruker å treffe på hvem som vinner, men sjeldent med resten av tabelltipset. Vi forsøker i år igjen. Og kan herved garantere at vi tar feil i år også.

Bergenet lesetid: 21 minutter

Hvilket lag som vinner kommende sesong er det som er grunnlaget for tabelltipset.

Vi tror Manchester City får en nedtur etter en monster-sesong hvor de vant alle de tre viktige trofeene. Ikke vil Haaland lykkes like godt heller. Ikke fordi jærbuingen har blitt dårligere, men fordi andre lag er mer oppmerksomme på ham.

Her er vårt tabelltips med det beste laget notert først og det dårligste på 20. plass.

1. Arsenal

Arsenal vinner kommende sesong fordi de har en sulten manager som vil lykkes med å motivere sine spillere til å ta det gjeve ligatrofeet. Vi tror ikke et øyeblikk at seieren over Manchester City i Community shield er av større betydning, enn litt mer selvtillit inn mot seriestart.

Mikel Arteta har fått litt mer erfaring som manager og har vært elev hos læremester Pep Guardiola, lenge. Nå har spanjolen fått de forsterkningene av han savnet i slutten av forrige sesong. Jurriën Timber, Declan Rice og Kai Havertz – som har et skyhøyt toppnivå foran mål.

I tillegg har Arsenal ligaens beste midtstopper i William Saliba. Arsenal manglet dybde i stabelen gjennom en lang sesong. Nå har Arteta fått sine ønsker oppfylt, det kan kanskje ende med ligagull i mai. Granit Xhaka er eneste spiller av betydning som er borte.

2. Manchester City

Det vil være naturstridig om Pep Guardiola og hans menn skulle lykkes like godt enda en sesong. Derfor ser vi for oss litt mer motstand denne sesongen som sparkes i gang fredag 11. august med nyopprykkede Burnley med Haaland og co på besøk.

Manchester City har svært mange gode spillere, men de har også enorm slitasje. Ikke bare i form av 60 kamper i løpet av en lang sesong. Men de har også en brumlebasse på sidelinjen som krever ekstremt mye av samtlige spillere. Det er ikke alltid en fordel.

Josko Gvardiol og Mateo Kovacic er hentet inn.

Men kanskje viktigere, knallgode Ilkay Gundogan, kaptein er borte.

Det samme er den gode vingen Riyad Mahrez. Skal Manchester City vinne igjen, må Pep hente et nytt tryllenummer opp av hatten. På linje med å sette John Stone inn som midtbanespiller, store deler av sesongen. Det kan vi ikke se komme. City vil dog vinne de aller fleste kampene sine og dermed følge Gunners til døra.

Slik ender ikke Premier League-tabellen i toppen, sikkert, men det er dette vi holder mest på når mora starter.

3. Liverpool

Når det snakkes om Champions League, vil det alltid være naturlig å nevne Liverpool. Kommende sesong skal ikke de røde spille i den gjeveste europacupen, etter fiasko-sesongen. Men vi har troen på Klopp og hans langvarige plan.

Klopp har fjernet Henderson som har reist til Saudi-Arabia med en hel haug andre avdankede stjerner. Kapteinen vil neppe bli savnet særlig lenge på Anfield. Dessuten har Liverpool to av ligaens beste avslutter i Mohamed Salah og Diogo Jota. Sistnevnte var skadet mye av forrige sesong, men er nå tilbake for fullt.

I Tillegg har Liverpool Darwin Núnez i laget, som i grunnen kan finne på hva som helst. Videre er det viktig for Klopp å begynne å vinne borte igjen, som var lagets varemerke i flere sesonger på rad. Da må Virgil van Dijk finne bena og ikke minst hodet sitt. Når det skjer er det få lag som vil slå Liverpool kommende sesong.

Alexis Mac Allister fra Brighton, som vant VM med Argentina og Dominiki Szoboslai fra Salzburg er hentet inn.

James Milner, Ox Chamberlain, Naby Keita, Roberto Firmino er de viktigste som har forlatt klubben i tillegg til Henderson.

4. Manchester United

Det stod mellom Erik ten Hags United og Newcastle som vinner av duellen om om den berømte fjerdeplassen.

En plass som gir spill i Champions League som alltid er viktig for de rike og beste. Vi tror på Manchester United like foran, fordi Newcastle med sin flotte fjerdeplass forrige sesong – skal spille Champions League til høsten.

Les også: Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Det er ingen dans på roser for noen lag å spille Champions League og Premier League i samme sesong – helt åpenbart. Manchester United derimot har endel erfaring i så måte, til tross for at det ikke har vært dundrende suksess for Erik ten Hag på Old Trafford ennå.

Nå er ikke Marcus Rashford ung og lovende lenger og må bevise at han er verdt å satse på. Han har vært under pari alt for lenge, landslagsspissen.

Med solide kjøp av gode spillere som Mason Mount og målvakten Andre Onana og den unge danske spissen Rasmus Højlund, kan det bli gøy på Theater of Dreams denne sesongen. Med det også en akilles-duo endelig forlatt Old Trafford. Nemlig Harry Maguire, som har gått til West Ham, og mangeårig målvakt, David De Gea som er frigitt.

Videre er Alex Telles og Anthony Elanga, blant de viktigste som har forlatt klubben.

5. Newcastle

Eddie Howe og hans menn møter de aller beste lagene i Europa for aller første gang via Champions League. Kanskje kan det gå utover Premier League-resultatene? Det har skjedd med bedre lag enn Newcastle, tidligere.

The Magpies har blant de mest ihuga fansen i England. Mer enn 55.000 tilskuere ser fram til kampene på St. James’ Park i nord-England, nå får fansen endelig se Europas giganter under flomlyset på sin storstue.

Hvor langt nyrike Newcastle kan gå vet ikke vi, men se ikke bort fra at det kommer overraskelser i fleng når Eddie Howe dirigerer sine tropper. Svenske Alexander Isak er en severdighet alene. Og når ligaens beste målvakt, Nick Pope vokter buret, kan det ble gøy å følge Newcastle – kanskje særlig i Champions League.

Howe har penger nok, men har vært smart i sine kjøp. Harvey Barnes og Sandro Tonali som kom fra AC Milan for €70m. er en av de beste midtbanespillerne i Europa. Det samme har Tino Livramento fra Southampton for £32m.

Eneste viktige spillere som har forlatt Newcastle er Allan Saint-Maximin som også har reist til sanddynene.

6. Chelsea

Endelig er Mauricio Pochettino tilbake i en storklubb i England.

Argentineren var vært nær å ta flere titler med Tottenham, men det ville seg ikke. Til og med finale i Champions League er ikke nok for utålmodige og grådige eiere som Daniel Levy. Nå skal Pochettino forsøke seg i en annen London-klubb, nemlig kaos-klubben Chelsea.

Om 51-åringen får tid og penger, vil han nok vinne noe med Chelsea – tror vi. Men det er det ikke sikkert han gjør. For om Levy i Spurs er utålmodig, er det minst like ille hos Chelsea-eier Todd Boehly.

Boehly har ikke bare sparket flere managere siden han tok over klubben etter Roman Abramovich, han har også vært bidragsyter til kjøp og salg av spillere – uten noen plan. På bakgrunn av at Pochettino styrer skuta på Stamford Bridge, blir det Europa-cup og Europa League på Chelsea.

Hele 28 spillere er solgt eller frigitt i Chelsea i sommer, noe som sier endel om det kaoset som har rådet.

Axel Disasi, Nicolas Jackson, Christopher Nkunku for £52m, fra Leipzig, Kendry Paez og Robert Sanchez er kommet inn.

7. Tottenham

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men det er populært å ha en mening om det, nå når moroa endelig begynner igjen.

Tottenham har solgt sin juvel Harry Kane til Bayern München. Han kan neppe erstattes umiddelbart. Og med en ny manager som skal gjøre ting på sin måte, kan det bli nok en ruglete sesong for prøvede Spurs-fans.

Ange Postecoglou har ikke mange hørt så mye om. Men det er han som har ansvaret på Englands fineste fotballanlegg, Tottenham Hotspur Stadium. Vi tror det blir stang ut for Ange, om han overlever hele sesongen er heller tvilsomt.

Inn har James Maddison, Pedro Porro, Micky van den Ven, Dejan Kulusevski permanent og målvakten Guglielmo Vicario kommet. Det er neppe nok til å ta en plass blant de fire beste. Til tross for at disse kjøpene vil styrke Tottenham umiddelbart.

Ut har altså veteranene Hugo Lloris, Harry Kane og Lucas Moura forsvunnet.

8. Aston Villa

Unai Emery kan være i ferd med å lage gull av gråstein om han får skikk på Aston Villa. Mye tyder på at spanjolen gjør det motsatte som sin landsmann, Julen Lopetegui, som stakk halen mellom bena og forlot Midlands-rival, Wolves.

Villa endte på 11. plass forrige sesong, men avsluttet sterkt med kun to tap av siste 10 kamper. Nå har Emery fått på plass flere gode signeringer siden forrige sesong. Noe som vi tror kan føre laget opp flere plasser på den krevende Premier League-tabellen.

Aston Villa har en stor fordel mot flere av sine argeste konkurrenter. Emery og hans spillere “slipper” å bruke tid på reising og kamper i Europa, noe som lett kan være en stor fordel. Mindre slitasje og mindre skader på spillerstallen, kan gi flere viktige poeng når ligaen går mot slutten til våren.

Villa har hentet Youri Tielemans gratis fra Leicester som er et varp av de sjeldne. Pau Torres og Moussa Diaby også nyervervelser som Emery vil få glede av, tipper vi. Hele 10 spillere er frigitt av Aston Villa i sommer, deriblant Ashley Young.

9. Wolves

Julen Lopetegui var stor favoritt til å bli manager i Wolves, allerede Nuno Espirito Santo, helt uventet dukket opp. Da var Wolverhampton Wanderers i Championship, Lopetegui hadde sagt ja til jobben, da Spania brått behøvde ny trener før VM i Tyskland. Julen takket ja til Spania og nei takk, til Wolves.

Men skjebnene ville det anderledes og skjebnen førte spanjolen og Wolves sammen i November 2022. Noe som førte til at Wolves berget plassen med god margin. Julen Lopetegui hadde gjort jobben sin og ble lovet nye midler til å forsterke laget til kommende sesong.

Slik gikk det aldri, da Fosun, de kinesiske eierne brått ikke kunne bruke penger på spillerkjøp, grunnet Financial Fair Play. Noe som Julen Lopetegui fant tungt å fordøye, han tvang ledelsen i kne og ville forlate klubben uten å miste for mye penger og anseelse. Noe eierne gikk med på.

Ny manager på Molineux er hentet inn bare timer før seriestart. Gary O’Neil har litt erfaring fra Bournemouth og kun det. Men kan være den helten Wolves har ventet på siden Nuno ble sparket i mai 2021.

Briten han en tynn stall, men et meget godt lag som kan overraske mange, særlig tidlig i sesongen.

Flere av de aller beste spillerne, Rubén Neves, Joao Moutinho og Raúl Jiménez er borte sammen med lynvingen Adama Traore. Eneste forsterkning er tidligere Wolves-vingback, Matt Doherty, foreløpig.

10. Brighton

Roberto De Zerbi, den italienske manageren som har erfaring siden 2013 med nettopp italienske lag. Med unntak av én sesong i Kyiv og Shakthar Donetsk, gjorde seg bemerket i Premier League med lille Brighton forrige sesong. Son endte med en overraskende god 9. plass.

Den vanskelige andre-sesongen kommer nå, men Brighton har egentlig kun FA-cup og ligaen og fokusere på. Lik alle andre lag som vil havne nær midten av tabellen. Vi tror at Brighton vil bite godt fra seg og klare seg i ligaen, til tross for at de aller beste er borte. Les: Alexis Mac Allister og målvakten Robert Sánches.

Nå forsvinner også Moises Caicedo til Liverpool, som er stort tap om han ikke erstattes.

Forrige sesong forsvant både Leandro Trossard til Arsenal og Marc Cucurella til Chelsea, spillere som var bærebjelkene i Brighton-laget. Denne sesongens forsterkninger handler mye om målvakten Bart Verbruggen og forsvarsspilleren Igor Julio.

Roberto De Zerbi er en populær mann på Falmer Stadium, sammen med kapteinen Lewis Dunk, men popularitet i fotball svinner med svakere resultater. Når vi vet at nær halvparten av managerne skal vekk i løpet av sesongen, ikke sikkert italieneren overlever. Så er det nevnt.

11. Brentford

Den danske manageren Thomas Frank må sies å ha lykkes i Brentford. All den tid han fortsatt er i jobben etter at han kom til klubben som assistent trener i 2016, da klubben spilte i Championship. For så å ta over som sjef i 2018. Siden har det gått stadig bedre for dansken.

Brentford endte på 13. plass forrige sesong med 46 poeng. Det er med god margin, det. Nå er spissen Ivan Toney borte på ubestemt tid etter å ha gamblet på eget lag, noe som er forbudt for profesjonelle spillere. Det er et stort tap for Frank og Brentford.

Nå er også den meget solide målvakten David Raya byttet ut med Mark Flekken, en 30-åring fra Nederland.

Ellers har Brentford hentet Nathan Collins fra Wolves, som vil få Kristoffer Ajer ved sin side, om han holder seg skadefri. Videre er vingen Kevin Schade hentet fra Freiburg for £20m. Thomas Frank har ryddet i stallen og latt 12 spillere gå fra klubben.

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Bildet er tatt av Bernie Varem fra Pixabay

12. West Ham

David Moyes er en av de gamle ringrevene i den moderne fotballen på balløya. Ble utvalgt av selveste Sir Alex Ferguson i sin tid, som sin erstatter. Det endte med sparken i Manchester United etter ti måneder. Men Moyes er en tøff skotte som ikke gir seg. Og han har gjort det tålelig godt i West Ham også.

14. plass forrige sesong var kanskje litt under pari, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper forrige sesong. Vi tror at den erfarne skotten klarer å berge West Ham, men de vil nok havne på nedre halvdel om det ikke blir nevneverdige forsterkninger.

Nå når Declan Rice er borte, må mye av jobben på midtbanen gjøres av Lucas Paquetá.

Når det er sagt, er det ikke sikkert at det er særlig positivt for West Ham å hente utskjelte Harry Maguire fra Manchester United for £30m. James Word-Prowse fra Southampton, derimot, er utvilsomt en solid forsterkning. Han skal være klar for West Ham rett før seriestart.

I tillegg har West Ham hentet Edson Alvarez fra Ajax for £35,4m. Borte er både Nicola Vlasic og Gianluca Scamacca.

13. Crystal Palace

Apropos gammel ringrev innen fotballen i England. 76 år gamle Roy Hodgson, som har vært innom både norske og svenske klubber i sin lange karriere – holder fortsatt koken. Imponerende nok. Gamle Roy tok over Crystal Palace da Patric Viera gikk tom for løsninger. Siden har det bare gått oppover for London-klubben.

Palace tapte kun to kamper av sine siste 10 forrige sesong og endte på 9. plass, takket være Hodgsons innhopp. Nå er veteranen klar for sin 47. sesong innen fotballen, siden han startet med Halmstad i 1976.

Er det noen som vet hva som kreves å holde plassen i Premier League, må det være Roy Hodgson.

Matheus Franca og Lewis Hall på lån fra Chelsea, er foreløpig eneste signeringer verdt å nevne, men Hodgson har sendt hele 10 spillere på dør. Deriblant Wilfried Zaha som har gått gratis til Galatasaray.

14. Fulham

Det har vært endel uro i Fulham grunnet ønsker fr de rike klubbene i Saudi-Arabia som har jaktet både manager Marco Silva og flere av de beste spillerne. Kanskje er det med på å svekke forberedelsene til årets sesong?

Kilder i England påstår at Aleksandar Mitrovic er villig til å gå til streik for å få forlate klubben til fordel for en klubb i sanddynene, men vi tror ikke det skjer. Alle spillere vet at de er forpliktet til å forholde seg til den signerte kontrakten de er forelagt.

Fulham endte på 10. plass forrige sesong, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper. Vi tror Fulham berger plassen, men kun om uroen rundt stjernespissen roer seg før seriestart. Fulham har fått inn en meget god spiss i Raúl Jiménez fra Wolves.

I tillegg har Silva fått tak i den gode venstrebacken Calvin Bassey fra Ajax. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av Fulham før sesongstart.

15. Nottingham

Nottingham Forrest og manager Steve Cooper signerte hele 23 spillere etter opprykket, forrige sesong. Det kunne raskt ha gått riktig galt med kaos og nedrykk. Men Cooper berget plassen og endte til slutt på 16. plass på tabellen.

Forrest van 3 og tapte 5 av de siste 10 kampene, men spilte tross alt god fotball og vant endel i starten av sesongen. Nå kommer den krevende andre-sesongen, da skal Cooper og co få kjørt seg, men mangel på gode nok lag på nedre halvdel, gjør at vi tror på Nottingham. De berger plassen igjen.

City ground er en intim arena med fantastiske fans som gir alt i hver hjemmekamp. Det er selvsagt en stor fordel når viktige kamper i bunnoppgjøret skal avgjøres, både i vinter og til våren. Keylor Navas i målet er en erfaren stjernemålvakt som alene kan være en matchvinner.

Chris Wood har signert kontrakt etter å ha kommet på lån i deler av forrige sesong. I tillegg har Nottingham Forrest fått på plass vingen, Anthony Elanga fra Manchester United og Matt Turner fra Arsenal.

14 spillere har forlatt den fortsatt digre stallen til manager Steve Cooper.

16. Everton

Sean Dyche er en erfaren manager med lang fortid i Burnley. Hos Everton er det krevende tider der klubben fortsatt er i Premier League, mot alle odds. Det har luktet nedrykk i flere sesonger på rad i Liverpool-klubben. Nå trenger de desperat forsterkninger om det ikke skal gå helt galt.

Vi tror på Sean Dyches erfaring og eiernes vilje til å kjøpe gode nok spillere. Derfor har vi tippet Everton over streken, men under tvil. Foreløpig har Everton kjøpt like mange nye spillere som Wolves, nemlig ingen. Det må til om Everton skal overleve enda en sesong i nedrykksdumpa.

Leeds-spiller Willy Gnonto er kanskje den spilleren som er nærmest å havne på Goodison Park før overgangsvinduet stenger 1. september. Everton har en helt ok målvakt i landslagsspiller Jordan Pickford og Amadou Onana holder Premier League nivå.

Arnaut Danjum er hentet på lån og veteranen Ashley Young er hentet gratis.

Everton vant kun 2 av sine siste 10 kamper og scoret færrest mål i Premier League. Dyche behøver først og fremst en spiss. Får de ikke det, kan det bli trøbbel på Goodison Park. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av klubben.

17. Luton

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men dette er vår tabell og vi har lov å tippe med hjertet. At Luton skal overleve kommende sesong er vel like lite sannsynlig som at Leicester skulle ta ligagullet i 2016. Mirakler skjer i fotballen, kanskje derfor elsker vi denne sporten mer enn noe annet.

Lille Luton har det laveste budsjettet og rykket opp via seier i Play off-finalen mot Coventry. Det gir Luton stemplet som storfavoritt til å rykke ned i igjen, men det gjør at vi håper jumbo-stemplet gir Rob Edwards gutter motivasjon til å overleve i Premier League.

Skal Luton klare seg i verdens tøffeste liga, må de ta flesteparten av poengene sine på hjemmebane. Intime Kenilworth Road gjør en fantastisk ramme under spotlightene til høsten mot de største kanonene.

Og de må unngå for mange feil bakover. Det er lettere sagt enn gjort når man har svært begrensede midler. vi innrømmer at vi ikke kjenner spillergruppa nok til å utheve enkeltspillere, men Rob Edwards var en god spiller for Wolves.

Det er nok for oss at vi håper på nok et mirakel.

Ryan Giles, vingbacken som var ung og lovende i nettopp Wolves har signert for Luton. Videre er Ross Barkley er hentet inn gratis og Tahith Chong er kommet fra Birmingham. 9 spillere har forlatt Luton på lån eller frigitt.

18. Sheffield United

Sander Berge har gått til Burnley og forsvaret lekker som en sil. Det går mot nedrykk for Sheffield United, dessverre. Manager Paul Heckingbottom er blant favorittene til å bli sparket i Premier League, men det er ikke vi så overbevist om.

Alt handler om å plukke nok poeng til å berge plassen for lag som kommer opp fra Championship. Lykkes Heckingbottom å ikke bli hektet av for tidlig, kan han overleve en stund.

Auston Trusty er hentet inn fra Arsenal og Gustavo Hamer er på vei fra Coventry for £15m. 13 spillere har forlatt Sheffield United før sesongstart.

19. Burnley

Manager Vincent Kompany vant Championship på strålende vis forrige sesong. Men det er altså så enorm forskjell på nivå én og to i England at det knapt kan sammenlignes. Kjøpet av Sander Berge er neppe nok til å holde plassen.

Spillerne Kompany har til rådighet holder Championship-nivå, men ikke mye mer enn det. Turf Moor var en gang en krevende bane å komme til, sist Burnley var oppe under Sean Dyches ledelse, men dette er en annen tid med helt andre spillere.

Nathan Redmond og unge Jordan Beyer i midtforsvaret må overgå seg selv om Burnley skal overleve.

Heller ikke det faktum at Aaron Ramsey er på vei på lån fra Aston Villa, vil være nok til å berge plassen. Tror vi.

James Trafford er hentet fra Manchester City, og 8 andre spillere er hentet gratis eller kommet inn på lån. Burnley har latt 10 spillere gå ut på lån eller er frigitt.

20. Bournemouth

Manageren som gjorde bragden forrige sesong, ved å holde Bournemouth i Premier League, Gary O’Neil, fikk allikevel sparken. Briten er nå hentet inn som erstatter for Julen Lopetegui i Wolves. Bournemouth har hentet Andoni Iraola.

Iraola skal altså forsøke å berge Bournemouth fra nedrykk i sesong to, som i seg selv er vanskelig nok for nyopprykkede lag. Vi tror det går som det må gå, med nedrykk og fryktelig mange baklengsmål.

Den ukjente manageren er 41 år og kommer fra Spania. Det høres jo bra ut i starten, det. Men han har kun vært manager i mindre klubber lengre ned i divisjonene i det spanske ligasystemet. Skal Bournemouth overleve, må de hente inn mange og solide forsterkninger, noe vi ikke har særlig troen på.

Bournemouth tapte 6 og vant 4 v sine siste 10 kamper, forrige sesong, som gjorde at de berget plassen, men det skjer ikke igjen.

Roman Faivre, Justin Kluivert, Milos Kerkez, Ionut Radu og Hamed Traore er hentet inn. Det samme er Max Aarons og Bristol Citys unge stortalent Alex Scott. 11 spillere er sent på lån eller frigitt av Bournemouth.

Kvantitet framfor kvalitet? Det vil vise seg gjennom sesongen – hvor feil vi har tatt med vår tabell.

Alt vi vet er at dette ikke blir slik Premier League-tabellen ender.

La galskapen sparkes i gang!

Vargas

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Manchester United må glemme Fergie-suksessen. Først da vil nåværende manager Erik ten Hag (53) få arbeidsro nok til å bygge opp sitt eget lag med sine spillere, uten å måtte stå til rette for trofé-sankingen under Sir Alex Ferguson.

Bergenet lesetid: 6 minutter

De beste

Skottens eventyrlige suksess gjennom mange år vil alltid bli husket for fansen. Men skal en ny tid få blomstre på Old Trafford, må det nye regime og de nye eierne tenke nytt. Ikke la Fergie-suksessen stå i veien for å forsøke å lykkes i den moderne fotballens spede begynnelse.

Les også: Flere stjernespillere forlater England

Manchester City spesielt og tildels Arsenal, og Liverpool har spilt en helt annen fotball enn det verken Manchester United eller andre har vært i nærheten av de siste sesongene. Årsaken er managernes evne til å få spillerstallen til å ville vinne. Ikke bare én kamp eller to. Men hver eneste takling, hver eneste duell og hver eneste kamp. Flere ganger i uken.

De beste lagene bak City er Arsenal og Liverpool, men også Manchester United, Newcastle, Chelsea og Tottenham vil forsøke å ta steg opp mot de viktige Champions League-plassene, men det er trangere inn døra enn noen gang.

Champions League

Kommende sesong vil nok Liverpool og Chelsea løfte seg flere hakk enn fiasko-sesongen i fjor. Tottenham er og blir et usikkert kort, men må regnes med om de klarer å beholde Harry Kane, eller om han går til Bayern München.

Mauricio Pochettino gjør en skikkelig sommer-opprydning og selger unna flere spillere i Chelsea. Det betyr at han har fått tilnærmet åpent sjekkhefte for å bygge sitt lag på Stamford Bridge. Men Erik ten Hag har allerede en drøy sesong bak seg i Manchester United, som må sees på som en fordel.

Vi tror det vil stå mellom disse to lagene om fjerdeplassen i Premier League, så tett blir det, nemlig.

Manchester City vinner igjen, Arsenal og Liverpool tar andre og tredjeplassen. Til de andre, eller nest beste, er det fortsatt for langt ned. Newcastle vil slite i ligaen, siden de skal spille Champions League som vil bli prioritert.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Old Trafford – Theatre of Dreams Bildet er tatt av nmoodley fra Pixabay

Det er hevet over tvil at alle lag i Premier League med ambisjoner og penger. Ønsker å spille i Champions League der de store pengene og det gjeveste trofeet befinner seg. Om man lykkes sånn ordentlig, kan man faktisk ta alle de tre gjeve trofeene i én og samme sesong. Men da skal man også være heldig.

Pep Guardiola

Pep Guardiola har respekten som skal til og evnene til å få med seg spillerne inn i en krevende boble. En vinnermentalitet som krever sterk psyke, men også enorme fysiske og tekniske ferdigheter. I tillegg til å finne riktig spiller til riktig posisjon på banen.

Les også: Den rike arven om engelsk fotball

Hovedgrunnen til at Manchester City vant de tre viktigste trofeene i sesongen vi nå har lagt bak oss, er ikke bare Haalands mange vakre mål. Men sjefens evne til å se at forsvarsspilleren John Stones er en minst like god midtbanespiller som forsvarsspiller.

I flere viktige kamper ble Stones flyttet opp som en ekstra midtbanespiller for Manchester City. Som ofte var nok til å vinne igjen ballen grunnet overvekt av midtbanespillere. Og dermed fikk de lyseblå gjenerobret ballen, som igjen gjorde at City skapte sjanser, og igjen gjorde flere mål enn motstanderne.

Slike grep tar bare de aller beste managerne og Pep Guardiola er kjent for å gjøre nettopp slike grep. Ofte.

Som gjør han til en vinner og en av de aller beste fotballhodene i verden. Det blir trofeer av slik kunnskap.

Manchester United

Skal Erik ten Hag lykkes i Manchester United så må han vinne trofeer. Intet mindre er krevd av verdens største fotballklubb bak Barcelona, Real Madrid, Liverpool og Manchester City, sånn ca. Nederlenderen har et umenneskelig press på seg, men 53-åringen vet hva som må til og vil gi det et ordentlig forsøk.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen og la manageren få litt mer tid enn managere ofte får.

I snitt sprakes det 10 managere per Premier League-sesong. Som er nøyaktig halvparten av antall managere som har jobb i verdens tøffeste liga.

Under Fergusons ledelse opplevde Manchester United en enorm revitalisering.

Klubben vant 13 ligatitler, fem FA-cuper, to Champions League-trofeer og en rekke andre nasjonale og internasjonale priser i løpet av Fergies 26 år som manager. Klart det er lett å sammenligne legenden med alle kommende managere etter ham. Men det har også blitt klubbens akilles til nå.

Først når ledelsen, altså styret og de nye eierne, som etter all sannsynlighet blir Sir Jim Ratcliffe eller Sheikh Jassim av Qatar får tilslag på budet. Og Glazer-familien takker ja til rundt £5 billion, som blir ca 67 milliarder kroner, vil vi vite hva ten Hag kan handle for i sommer.

Ulempen er at overtagelsen, kjøpet og salget – ikke ser ut til å materialisere seg før etter at sesongen er startet. Noe som utvilsomt er en ulempe for ten Hag og hans hårete ambisjoner om å bygge opp en storklubb igjen.

Foreløpig har Manchester United kjøpt Mason Mount for £55m fra Chelsea og er i ferd med å sikre seg målvakten André Onana fra Inter. Overgangssummen skal være på £51m. David de Geas kontrakt med klubben er gått ut.

Sesongstart for Manchester United er mandag 14. august med hjemmekamp mot Wolves.

Vargas

Premier League 2023/2024 – lagene handler!

Premier League 2023/2024 – lagene handler! Det gjøres avtaler, kjøp og salg som realiseres når markedet åpner 1. juli. Lionel Messi valgte noe overraskende USA framfor Saudi Arabia eller Barcelona. Liverpool henter verdensmester og Wolves kan sitte igjen med svarteper.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Lionel Messi

Vargas12.com gir deg siste nytt for den kommende Premier League-sesongen. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt fra England – gratis.

At Lionel Messi skulle velge USA som sin neste destinasjon så vi ikke komme. Laget heter Inter Miami og spiller i den amerikanske ligaen MLS. Lagets eier er ingen andre enn David Beckham som stiftet klubben.

TV-kampene sendes ikke i Europa, så vidt vi vet dermed går vi glipp av å se Messi spille fotball, dessverre.

Årsaken til valget er altså ikke penger, fordi det økonomiske tilbudet var langt bedre fra Saudi Arabia.

Messi valgte Miami og USA for å komme vekk fra Europa og PSG, til tross for stor interesse Barcelona. Stjernespilleren har hus i Miami og det er et perfekt sted for ham å avslutte karrieren og være mye sammen med familien.

Barcelona ønsket Messi tilbake, men da måtte klubben selge spillere eller la spillerne gå ned i lønn for å få råd. Det var en sti Messi ikke ønsket å gå, men han elsker klubben og byen og vil vende tilbake igjen. En gang.

Lionel Messi has confirmed he is close to joining Inter Miami when his contact with PSG expires on June 30

SkySports.com

Når verdens beste spiller gjennom tidene, bytter klubb, må det bare nevnes her.

Premier League 2023/2024 - lagene handler!

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Liverpool

Premier League sparkes i gang lørdag 12. august. Det er veldig lenge til og vi bruker alltid sommeren til å se hva lagene gjør. Fra 1. juli kan alle lag selge og kjøpe spillere, men ting skjer allerede nå. Muntlige avtaler gjøres, papirene er allerede signer og blir offentlige handler når markedet åpner.

Les også: Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Jürgen Klopp er tvunget til å gjøre store endringer for å komme tilbake til vinnersporet og kvalifisere seg til Champions League. Der Liverpool alltid vil høre hjemme. Forrige sesong lå an til å bli en gedigen katastrofe, men en frisk langspurt berget en plass i Europa League. Her er Liverpool favoritter til å vinne.

Foreløpig er et halvt lag fristil og handelen har begynt.

Alex Oxlade-Chamberlaine,Roberto Firmino, Baby Keita og James Milner er alle fristil. Foreløpig signering er den argentinske verdensmesteren Alexis Mac Allister (24) signerer fra Brighton. Midtbanespiller med god motor, fantastisk pasningsfot og godt overblikk. Et godt kjøp av Klopp. Prislappen er rundt £40 mill.

Liverpool har også Celta Vigos midtbanestjerne Gabri Veiga (21) i kikkerten.

I følge SkySports er Klopp interessert i Khephren Thuram i Nice, Borussia Mochengladbachs Manu Kone, og Southamptons Romeo Lavia. Liverpool tvinges til å gjøre store viktige utskiftinger, men om det er nok til å true de beste kommende sesong – vet ikke vi.

Wolves

Det skulle bli så bra med en ny portugiser på sidelinjen etter at den store helten Nuno Espirito Santo forsvant og Bruno Lage kom inn for Wolves. Men slik gikk det ikke, heldigvis tok eierne grep, sparket Lage og fikk endelig tak i Julen Lopetegui.

En manager med slagkraft, enorm erfaring og et navn en klubb som Wolves, bare kunne drømme om for få år siden. Takket være pengene til styrtrike Fosun, lyktes de til slutt å lande spanjolen de har jaktet på i flere år. Wolves lå sist ved juletider, men med gode resultater hjemme på Molineux gjennom våren, klatret ulvene ut av nedrykksdumpa og opp på 13. plass til slutt.

It is still eminently possible that Wolves will persuade Lopetegui to continue his fine work so far at Molineux. But that might not be enough in itself. They must convince him to believe, too

TheAthletic.com

Ruben Neves forlater Wolves i løpet av sommeren, derom er det liten tvil. Men om Lopetegui får inn en erstatter eller nye spillere over hode, kommer an på om hvilke spillere som selges og til hvilken pris.

Det er i Premier League de største pengene i fotballen er, fortsatt. Men det er også strenge fair play financial rules, som må følges. Disse reglene ble ikke presentert til Lopetegui før han signerte.

Noe spanjolen ser på som et stort problem før neste sesong. For å kunne konkurrere må alle lag kunne kjøpe og selge de spillerne manageren ønsker seg. Det kan neppe Wolves – med mindre spillere blir solgt. Konklusjon: At Julen Lopetegui går. Han har mer enn nok tilbud fra andre klubber å velge blant.

Manchester City

Josep Guardiola og hans Manchester City har vunnet ligaen fem av de siste seks sesongene. Og nå tre på rad. Manchester City har vunnet både ligaen og FA-cupen så langt denne sesongen og vil vinne Champions League-finalen mot Inter lørdag 10. juni. Tror vi.

Guardiola er den lengstsittende manageren i Premier League og blant de beste, kanskje den aller beste.

Det blir trofeer av slikt, bare spør Manchester United. Sir Alex Ferguson kan neppe kopieres, men spanjolen i City er ikke langt unna å gjøre det magiske. Nemlig å ta den berømte “The Treble“. Å vinne de tre gjeveste trofeene i én og samme sesong. Slik “Fergie” og United gjorde det i 1999.

Sammen med Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Newcastle – vil Manchester City sloss om ligagullet igjen neste sesong. Vi tror det blir jevnere enn noen gang, men det har vi trodd før og tatt feil. Men vi tar sjeldent feil om hvem som vinner ligagullet.

Det gjør Manchester City, også neste sesong – mye fordi Pep er Pep, han har verdens beste spiss og Englands beste lag.

Vi tar med til slutt at Karim Benzema har forlatt Real Madrid til fordel for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, med Nuno Santo (ex Wolves) som manager. Her vil han få en lønn på én milliard kroner per år.

Vi tar også med at Tottenham har valgt tidligere Celtic-manager, Angelos Postecoglou, som ny sjef. Tottenham har hatt ni managere på ti år. Noen lærer aldri.

Vargas

Kan Manchester United vinne ligaen?

Kan Manchester United vinne ligaen? Ja, det kan de, faktisk og det må ikke se ut som noen stor overraskelse heller. Erik ten Hag har fått sving på sakene samtidig som deres argeste konkurrenter, Arsenal og Manchester City har slitt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Casemiro

At sistnevnte slo nettopp Arsenal, var også en gavepakke til Manchester United. I skrivende stund skiller det kun fem poeng fra Man United som har 46 poeng på tredjeplass, opp til Manchester City som leder. Begge lag har spilt 23 kamper.

Les også: Wolves kjøper ung brasilianer

Manchester City, Haaland og Josep Guardiola ligger på første plass, likt med Arsenal med 51 poeng.

Der altså kun målforskjellen skiller topp to lagene. Det blir utvilsomt en spennende sesongavslutning. Fordi det skal spilles 15 og 16 kamper for disse lagene. Se ikke bort fra at Manchester United er med helt inn og sloss om ligagullet. Og til og med vinner.

Manchester United er fortsatt til salgs, og skulle det bli nye eiere, slik det ser ut som nå, vil nye penger bli gjort tilgjengelig. Men ikke før til sommeren når overgangsvinduet igjen er åpent, kan det handles skikkelig.

Det er ingen tvil om at Manchester United jakter ligagull.

Erik ten Hag har savnet Casemiro etter at brassene ble utvist mot Crystal Palace. Men midtbanespilleren var tilbake mot Barcelona i Europa League. kanskje Man U sin beste spiller sammen med Marcus Rashford, denne sesongen.

Kan Manchester United vinne ligaen?
Bildet er tatt av xuanklpt fra Pixabay 

Champions League

For the first time, Erik ten Hag has predicted that Manchester United could challenge for the Premier League title this season. Since the Dutchman arrived at Old Trafford nine months ago, he has made a top-four finish the realistic target for his first campaign in charge

DailyMail.com

Kan Manchester United vinne ligaen? Ja, de kan det i aller høyeste grad, vi tror det blir jevn. Og vi har tippet Manchester City helet siden seriestart, men er det noen som kan ta tittelen, er det én av disse tre.

Les også: Brite vil kjøpe Manchester United

Liverpool og Chelsea er for langt unna til å finne en vinnerformel til å komme seg tilbake i toppen. Det er for få kamper igjen og begge lag er for ustabile denne sesongen.

Manchester United jakter også en plass som kvalifiserer de til Champions League. Med nyrike Newcastle på fjerdeplass, et ustabilt Tottenham på femteplass, skal det en total-svikt til for at en plass blant de fire beste sikrest. Særlig med både Chelsea og Liverpool akterutseilt.

Innspurten

Det var en kraftdemonstrasjon av Manchester City å slo Arsenal på Emirates Stadium. En kamp som åpenbart var like viktig for begge lag på toppen av Premier League. Men en kamp som ble avgjort en kjempetabbe og to fantastiske mål av City.

Ser vi på hvilke lag som skal møte hvem i innspurten av ligaen utover våren, er det et som skiller seg ut.

Vi synes Manchester United har et enklere program enn det Manchester City og Arsenal har.

Erik ten Hag og hans menn avslutter sesongen med fire kamper mot antatt enklere motstand i mai. Disse kampene gir 12 poeng totalt ved seier og kan være med å avgjøre hele ligaen.

Manchester Uniteds siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: West Ham – Manchester United
 • Lørdag 13. mai: Manchester United – Wolves
 • Lørdag 20. mai: Bournemouth – Manchester United
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Manchester United – Fulham

Manchester Citys siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: Manchester City – Leeds
 • Lørdag 13. mai: Everton – Manchester City
 • Lørdag 20. mai: Manchester City – Chelsea
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Brentford – Manchester City

Arsenals siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: Newcastle – Arsenal
 • Lørdag 13. mai: Arsenal – Brighton
 • Lørdag 20. mai: Nottingham – Arsenal
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Arsenal – Wolves

Vi ser at Arsenal også har ok motstandere de bør slå på de siste fire kampene. Men legg merke til at Arteta og hans menn skal møte Chelsea hjemme og både Liverpool og Manchester City, borte. I løpet av april måned.

Manchester City har både Arsenal, Liverpool og Newcastle i april måned.

Se ikke bort fra en overraskelse, all den tid det så ut til at Arsenal skulle stikke tidlig av med ligatittelen denne sesongen. Jevnt og spennende blir det – uansett vinner.

Vargas

Kan Arsenal ta seriegull?

Kan Arsenal ta seriegull? Utvilsomt. Vi velger å svare et rungende ja, på vårt eget spørsmål, men er heller ikke sikker. Det er lenge igjen av årets Premier League-sesong, men Mikel Arteta (40) og Arsenal har kun ett tap på 17 kamper. Det er imponerende nok.

Estimated reading time: 6 minutter

Arsenal

Skal man måle tabellen ut i fra posisjonene ved juletider vil man faktisk kunne si litt om sluttabellen også. Ikke slavisk, men bunnlaget ved jul, har rykket ned de 7 siste sesongene. Så Wolves og Julen Lopetegui har en stor jobb og gjøre.

Les også: Sydenferie på nordlige breddegrader!

Kun 14 ganger har lederlaget ved jul, mistet tittelen ved sesongslutt siden 1992/1993-sesongen. Tenk litt på det. Og når Arsenal spiller så bra fotball så ofte som i denne sesongen, lukter Arteta trofeet allerede, men det skal spilles 21 kamper, det betyr 63 poeng, det.

Arsenal tapte for Manchester United i september og har kun 2 uavgjorte og vunnet resten. 14 seire på 17 kamper er mestertakter og vi ser ikke bort fra at Arteta og hans menn går hele veien. Antall kamper som er igjen av sesongen gjør oss litt usikre.

Vi anbefaler dokumentaren “All or Notting – Arsenal” på Amazon Prime. Her følger vi Arsenal og Mikel Artetas innsats forrige sesong, behind the scenes. Fantastisk interessant.

Usikkerheten om hvem som vinner Premier League er at VM i Qatar, har forskjøvet hele sesongen med mange uker. Ser vi på terminlisten, avsluttes ikke sesongen før 28. mai, rekord-sen sesongslutt, altså. Men Arsenal kan vinne hele dritten.

Ikke fordi de leder etter 17 kamper med fem poeng på Manchester City, men fordi Martin Ødegård og Arsenal spiller til tider glimrende fotball. Kan Arsenal ta seriegull? Ja, og vi tror det kun er ett lag som kan forhindre Arteta i å lykkes.

Kan Arsenal ta seriegull?

Nedrykk

Kan Arsenal ta seriegull? Ja da, men vi tror ikke det skjer, Arsenal tar andreplassen foran Liverpool, Manchester City tar seriegullet – tipper vi.

Og om vi skal legge hodet på blokka og plukkes ut de tre lagene som rykker ned til Championship i slutten av mai, så blir også det vrient, men vi tar sjansen.

Les også: Merittert manager til Premier League-klubb

Southampton sparket Ralph Hasenhüttl ble sparket i november i 2022, deretter har vondt blitt til verre. Mohamed “Moi” Elyounoussi har fått ny sjef, Nathan Jones, tidligere spiller for “Saints” har tatt over på St Mary’s Stadium. Det har ikke gått bra i det hele tatt.

Med så mange gode lag som satser enorme summer for å gjøre det best mulig i Premier League, faller de dårligste fort tilbake. Southampton er ett av tre lag som rykker rett ned – tror vi. Tre seire på 18 kamper er nedrykksform.

Bournemouth har gjort det bedre enn forventet under Gary O’Neil er også en tidligere spiller som får oppgaven i å være manager, men det er dessverre ikke nok. Manageren har for liten erfaring og klubben har ikke økonomiske muskler til å overleve.

Bournemouth har sluppet inn 39 mål og scoret 18, tatt kun 16 poeng på 18 kamper og rykker ned.

Nottingham Forest brukte en liten formue på hele 21 nye spillere før sesongen. Det alene er ingen garanti for å berge plassen, men er kjøpene solide nok, så kan det hjelpe på å få inn nytt blod.

Vi kan dessverre ikke se hvilke spillere Nottingham har, som gjør de særlig slagkraftige. Nottingham Forest må ut med £42,5m for en middelmådig spiller som Morgan Gibbs-White fra Wolves, med visse forbehold. Noe som forteller oss at det er mange hos skogvokterne som ikke har gjort jobben sin.

Nottingham Forest har også 21 mål i minus og vunnet kun fire seire på 18 kamper. Manager Steve Cooper signerte ny kontrakt i oktober, som skal holde han til klubben til 2025. Det kan fort ha å vært en tabbe av styret på City Ground. Vi tror Nottingham rykker ned i mai.

Manchester City

Manchester United har funnet formen under Erik ten Hag, men det er for tidlig for nederlenderen å vinne ligaen ennå. Ikke har han bred og god nok stall heller. Men at ten Hag og Manchester United kan sloss om trofeer på sikt, er vi overbevist om. Om han får tid og penger.

Chelsea og Liverpool har ikke nok stabilitet til å sloss om ligagullet, begge disse sliter også voldsomt med skader på sentrale spillere. Tottenham er Tottenham og vinner heller ingenting denne sesongen. Vi tror heller at Newcastle kan ta tredjeplassen vi tipper Liverpool skal ta. The Magpies har kun ett tap på 18 kamper. Imponerende.

JosepPep” Guardiola er fortsatt verdens beste manager, om sånt er mulig å måle. Spanjolen har Champions League-trofeet som målsetning, men vil selvsagt også satse alt på ligaen, nok en gang. Manchester City har også den beste spissen, og den bredeste stallen.

City scorer også flest mål av alle, men må få skikk på forsvaret og bli mer stabil i vinnerformen, da skal Arsenal vinne ofte og mye for å holde Pep og co bak seg. Pep og Mikel Arteta er gode venner og kjenner hverandre godt, noe som gir kampen om ligagullet – enda en dimensjon.

Om Mikel Arteta vinner ligaen med Arsenal, er han den første manageren som vinner ligaen med klubben han spilte for. Det har aldri skjedd tidligere i Premier League. Vi tar med oss de nyhetene vi kan, som kan være til interesse for våre lesere.

Vi tror som sagt tidligere, at Pep Guardiola og Manchester City tar ligagullet. Med Erling Braut Haaland i hovedrollen.

Hvilket lag tror du tar seriegullet denne sesongen?

Vargas

Engelske kamper etter VM

Engelske kamper etter VM, endelig, vil nok mange si. Den engelske fotballen, som spilles på engelske baner i England, er og blir den største for mange. Nå er VM over, Messi fikk sitt velfortjente trofé som tidenes beste spiller. Men nå skal vi fokusere på Premier League helt til mai.

Estimated reading time: 6 minutter

Arsenal

Hvem skal løfte det trofeet? Kan det virkelig bli Arsenal? Ja, det kan det så absolutt. Arteta har funnet en vinnerformel som kan ta London-laget hele veien. Er du litt over gjennomsnittet interessert, anbefalt “All or Nothing – Arsenal“.

Les også: Spar mye penger på kloke kjøp

Mikel Arteta som spiller i Rangers, Everton og Arsenal, assistent i Manchester City, til å bli en suksessfull manager i Arsenal. Dokumentaren på Prime Video, om hvordan spanjolen tar for seg Mikel Artetas jobb i Arsenal gjennom hele forrige sesong, 2021 -2022. Vi anbefaler denne for alle som liker engelsk fotball.

Arsenal leder Premier League etter 14 kamper, det skal spiles 38 kamper totalt. Artetas menn leder med fem poeng på Manchester City på andreplass, Pep og co har 32 poeng, Newcastle på tredje har 30 poeng.

Vi tør ikke spå noen ligavinner til jul, all den tid det har skjedd endel merkelige ting på 14 og 15 kamper. Vi innser vel at Manchester City fortsatt er favoritter, men latt oss imponere av Arsenal og Newcastle.

De største skuffelsene så langt er Liverpool og Wolves, men det kommer vi tilbake til.

Engelske kamper etter VM
Billy Bremner utenfor Elland Road i Leeds. Bildet er tatt av Mark Murphy fra Pixabay 

Boxing Day

Engelske kamper etter VM kommer kjærkomment for mange. Boxing Day er for mange nordmenn synonymt med fotball, engelsk fotball. Da skal det spilles mye fotball over hele øya, i alle divisjoner. Publikum elsker stemningen på denne tiden av året og pubene er aldri fullere.

3 kamper fordelt på få dagers mellomrom gir oss den aller beste romjuls-underholdningen.

Her er kampene for Boxing Day, 26. desember, og resten av det travle juleprogrammet:

 • Brentford – Tottenham
 • Crystal Palace – Fulham
 • Everton – Wolves
 • Leicester – Newcastle
 • Southampton – Brighton
 • Aston Villa – Liverpool
 • Arsenal – West Ham

27. desember:

 • Chelsea – Bournemouth
 • Manchester United – Nottingham

28. desember:

 • Leeds – Manchester City

30. desember:

 • West Ham – Brentford
 • Liverpool – Leicester

31. desember:

 • Wolves – Manchester United
 • Bournemouth – Crystal Palace
 • Fulham – Southampton
 • Manchester City – Everton
 • Newcastle – Leeds
 • Brighton – Arsenal
 1. januar:
 • Tottenham – Aston Villa
 • Nottingham – Chelsea

2. januar

 • Brentford – Liverpool

3. januar

 • Arsenal – Newcastle
 • Everton – Brighton
 • Leicester – Fulham
 • Manchester United Bournemouth

4. januar

 • Southampton – Nottingham
 • Leeds – West Ham
 • Aston Villa – Wolves
 • Crystal Palace – Tottenham

5. januar

 • Chelsea – Manchester City

Wolves

Julen Lopetegui har tatt over på Molineux etter at Bruno Lage fikk sparken i Wolves 14. november. Spanjolen har betydelig erfaring og blir sett på som ulvenes redningsmann. Den tradisjonsrike klubben ligger sist i Premier League etter en svært svak sesong.

Wolves må begynne å score mål og vinne kamper. Til det har Julen Lopetegui hentet inn den brasilianske spissen, Matheus Cunha. 23-åringen har 8 landskamper for Brasil, ble nøye fulgt av både Leeds, Aston Villa og Everton. Cunha ble hentet fra Atlético Madrid for £43m og er klar for Wolves fra 1. januar.

Fosun International, de rike kinesiske eierne har fått sin drømme-manager, Julen Lopetegui var nær ved å signere for Wolves i 2017, men den gang kom Spania Fosun i forkjøpet. Nå skal den tidligere landslagssjefen få Wolves tilbake på spore og først, og fremt berge plassen i Premier League.

Wolves har et tøft og vanskelig juleprogram, men må begynne å ta livsviktige poeng, hvorfor ikke slå Man United på nyttårsaften? Bare for å gi byen og fansen noe å juble og feire over på årets siste dag.

Engelske kamper etter VM gir deg engelske fotballkamper – nesten hver dag fram til 5. januar.

Liverpool

Jurgen Klopp gjorde kanskje en tabbe da han lot Sadio Mané få gå til Bayern München? Vi vet at det har mye å si at også Diogo Jota sin skade kom ubeleilig, men at Liverpool har 4 tap og 4 uavgjorte på 14 kamper, er faktisk litt krise.

Klopp samler ikke på andre- eller tredjeplasser, tyskeren vil ha trofeer. Han er en vinner og vil alltid forsøke å vinne kamper og trofeer. Liverpool er blant de største, beste og viktigste klubbene i verden, da har man lite å gjøre på 6. plass på tabellen – hele 15 poeng etter Arsenal, på kun 14 kamper.

At forsvaret har vært lekk og spillerne ut av formen, må ha noe med på det voldsomt kjøret de har vært gjennom. Vi tror at Klopps menn er utkjørt, sliten, mett av suksess og ikke i stand til å reise seg denne sesongen. Kanskje var det derfor Mané dro også, han orket ikke kjøret til Klopp.

En annen faktor er hvordan sesongen endte for Liverpool forrige sesong.

De lå an til å kunne vinne fire store trofeer. De endte med å vinne de to minste, liga- og FA-cup. Ikke Champions League og Premier League. Manchester City tok ligagullet ett poeng foran Liverpool.

Det alene må ha vet svært mentalt utladende for spillerne.

Da er det kanskje “umulige” å komme tilbake enda en lang sesong. For å sloss om det samme om igjen. Liverpool må enten bytte manager, eller fylle på med ungt frisk blod.

All den beste fotballen, den engelske toppfotballen, finner du på Viaplay.

Vargas

Fotball-VM fra helvete

Fotball-VM fra helvete der til og med kampene så langt, har enten vært sjokkerende resultater eller dørgende kjedelige og lange. Eller så har fokuset vært på at FIFA overstyrer lagenes ønsker om å bruke det mye omtalte regnbue-armbindet, 1 love.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Boikott

FIFAs utskjelte president, Gianni Infantino dummet seg ut med en tale, rett før VM-start, som minnet om en diktator som snakket til sitt underkuede folk. Hvor han nærmest sjikanerte media for å stille kristiske spørsmål til arrangøren Qatar.

Om han overlever dette VM før finalen 18.desember, tviler vi faktisk på. En boikott nærmer seg, noe som vil få verden til å få opp øynene for hva som forgår i arrangørlandet.

Tysklands lagbilde, hvor spillerne holder seg for munnen, er et sterkt symbol om at spillerne ikke er fornøyd med måten FIFA har håndterte dette på. Hva som blir den neste protesten vet vi ikke, men det kan være at noen lag begynner å la være å entre banen. Da er VM-kaoset et faktum og en fiasko.

Les også: Slik spilles fotball-VM i Qatar

Nå rasler flere av de største kanonene, Tyskland, England og Danmark om å forlate VM før det er ferdig. Fotball er viktig, det, men det er faktisk noe som er viktigere, nemlig brudd på menneskerettigheter.

Sett i lys av at syv lag ble truet med gule kort, hvis de kom på banen med regnbuefargede kapteinsbind.

FIFA med Infantino som president og talsperson, skyter seg selv i benet. Dette vil få dramatiske konsekvenser. Fotball-VM fra helvete vil gå fra vondt til verre. Vi ser for oss at VM kanskje ikke engang blir spilt ferdig. Det blir mer bråk – lenge før sluttspillkampene tar til.

Fotball-VM fra helvete vil sannsynligvis bli husket for alt annet enn den gode fotballen og underholdningen på banen.

Fotball-VM fra helvete

Til retten

Det var den tyske storavisen Bild som meldte at Tyskland vil ta Fifa til idrettens voldgiftsrett. Det vil de etter at Fifa truet med sportslig straff dersom kapteiner brukte regnbue-armbind under kampene i VM

NRK.NO

Også tilskuere med regnbuefarger på hodeplagg eller klær, blir nektet adgang til stadion. Dette mener stadig flere lag og deltakernasjoner, strider mot menneskerettigheter og mangfold. Tyskland er villig til å gå rettens vei for å få viljen sin.

Les også: Nå jakter mange på pengene dine

Det handler om mangfold og gjensidig respekt for hvem man er som menneske, skriver det tyske fotballforbundet på Twitter.

Sammen med en rekke andre nasjoner ønsker Tyskland å få stemmen sin hørt, og ønsker en hurtigbhandling i Idrettens voldgiftsrett, CAS. Om FIFA taper saken, vil det få ytterligere konsekvenser for Qatar som arrangør.

Fotball må gjerne gå over til å være politikk eller omvendt, men ikke under VM, da burde fotballen få fokuset. Det vil aldri skje unette dette VM som skal pågå helt til 18. desember.

Sjokkresultatene

Mange påstår at Argentina aldri kunne tape for Saudi Arabia, under normale omstendigheter.

Men i dette VM, som åpenbart aldri burde ha vært arrangert, er ingenting normalt. Heller ikke resultatene. Saudi Arabia lå under 0-1 til pause, men gikk rett i strupen på Messi og co og vant kampen. Det skal ikke være mulig.

Kan resultatet være fikset? Vi bare spør. Ingenting sjokkerer oss. Fotball-VM fra helvete vil garantert levere flere sjokkresultater, uten at så mange hever et øyenbryn av den grunn. Fordi det er utenfor banen det virkelig sjokkerende foregår.

At Tyskland taper for Japan er heller ikke særlig normalt. Men det skjedde også i dette VM. Kanskje nettopp Tyskland har et annet fokus? Et fokus på de større spørsmålene, de viktige tingene i livet. For fotball skal være lek, moro, en underholdene fest.

VM i Qatar har vist oss halvtomme tribuner og opp til tjue minutters tilleggstid.

Dog er det andre overskrifter fra fotballverden som får naturlig oppmerksomhet. Cristiano Ronaldo har fått sparken i Manchester United. En klubb som helt uten videre er satt opp til salgs. Det samme er storklubben Liverpool.

Hva blir det neste? At FIFA bøyer av og lar kapteinene få bruke regnbuefargede armbind? Aldri!

Vargas

Nytt om Premier League

Nytt om Premier League før den kommende sesongen. Det er noe vi vet, men absolutt ikke alt. Fordi overgangsvinduet er åpnet i fire uker til og her vet vi at skjer endel før det stenger. Mange klubber ønsker å velge å kjøpe tidlig, andre kjøper ikke før de har fått solgt. Andre klubber har ikke mye å kjøpe for i det hele tatt.

Bergenet lesetid: 24 minutter

Kostbart

Vi har tatt en liten analyse av hver enkelt klubb med en dertilhørende kommentar.

Hvor vi tror de respektive klubbene ender. Det vi kan si med stor sikkerhet, er at vi vil bombe stort sett på alt i midten, men kanskje lykkes i å plukke ut de lagene som tar medalje. Vinner trofeet, kommer blant topp fire og kanskje rykker ned. Men bare kanskje.

Det som er nytt denne sesongen er at Premier League er dyrt for nordmenn å se på. Og at det er andre rettighetshavere, TV2 er ferdig med Premier League, når har Viasat tatt over og det koster ca 700 kroner å se Haaland og co per måned.

Alt er relativt, hva får du for 700 kroner i dag? En halvtimes dusj, om du bor på Sørlandet? En lunsj for to om du bor i Oslo? Alle som elsker Premier League, ser neppe på prisen fordi dette er den beste underholdningen man kan få for penger, om man liker fotball.

Vi har tatt en liten titt på manageren, kjøp og salg og hvilken plassering klubbene hadde forrige sesong. I tillegg kommer altså vårt eget lille tabelltips, et par dager før den engelske Premier League-fotballen endelig rullere igjen.

Crystal Palace

Arsenal-legenden Patrick Viera, nå manager for Crystal Palace, han gjorde det ok forrige sesong med en 12. plass, med 11 seire, 15 uavgjort og 12 tap.

Nå signerer Londonklubben Cheick Doucouré fra franske Lens for £21m, en femårsavtale. Midtbanespilleren er utvilsomt en solid forsterkning.

I tillegg har Viera lykkes i å hente den amerikanske forsvarsspileren, Chris Richards fra Bayern München for £10,8m. Og Sam Johnstone fra WBA, og Malcolm Ebiowei fra Derby på free transfer. Vi føler oss trygge på at Palace slett ikke er ferdig med å handle.

Allerede fredag 5. august får vi se hva Vieras menn kan få til, når Arsenal kommer på besøk på Selhurst Park. Vi tror Crystal Palace havner på 11. plass denne sesongen.

Arsenal

På dagen i dag, 3. august 1999, signerte Arsene Wenger, manager i Arsenal en fransk spiller, Thiery Henry. Resten er i historie, kanskje den aller beste av alle spillere i Premier League siden den gang, i hvert fall blant de aller beste. Arsenal var uslåelige den gang.

Hva kan nåværende manager Mikel Arteta får til? Det ble “bare” 5. plass forrige sesong, som ikke gir plass i Champions League, kun i Europa League. Men vi ser konturene av en positive wibe på og rundt Emirates Stadium. Det positive er kjøpene som er gjort så langt i sommer.

Gabriel Jesus er hentet for £45m. Zinchenko for £31,5m, begge fra Manchester City. I tillegg har Arsenal hentet Fabio Vieira fra Porto for £31,5m. Matt Turner fra New England for £5,7m og Marquinhos fra Sao Palo for £3m.

Alltid spennende med norske spillere i Premier League, og denne sesongen skal Martin Ødegaard være kaptein på fulltid.

Arteta blir ikke Pep Guardiola selv om han bruker samme genser og gestikulerer like mye på sidelinjen. Til tross for at han jobbet med Manchester City-sjefen i flere sesonger på Etihad. Vi tror dog at Arteta tar 3. plassen denne sesongen, med et meget spennende lag.

Nytt om Premier League

Nottingham Forrest

29. mai ble det avgjort. Nottingham Forrest slo Huddersfield 1-0 i Play Off-finalen og manager Steve Cooper lykkes med å få Forrest til Premier League, på første forsøk.

En tilbakekomst for et velkjent lag for mange nordmenn. Nottingham var et av de lagene som markerte seg tidlig da engelsk fotball ble introdusert i Norge, sent på sekstitallet, gjennom hele sytti og åttitallet. Nå skal skogvokterne endelig spise kirsebær med de største igjen.

Vi gleder oss spesielt til å se Forrest etter opprykket fra Championship i sommer.

Forrest har hentet 13 nye spillere så langt i sommerens overgangsvindu, vi nevner de viktigste.

Taiwo Awoniyi fra Union Berlin er hentet for £18,5m, Neco Williams fra Liverpool for £16m. Orel Mangala £11,7m fra Stuttgart og Omar Richards fra Bayern München for £8,5. Samt Moussa Niakhate for £9m fra Mainz og Giulian Biancone fra Troeys, virker som litt paniske kjøp. For oss er dette stort sett ukjente spillere, men du verden – la oss håpe at de overrasker.

Det som er overraskende for oss er at Nottingham Forrest bruker såpass mye penger.

At de kunne tilby Jesse Lingard mer i lønn, enn det West Ham ville gi. Ergo er den tidligere Manchester United vingen også Nottingham spiller. Sammen med sin tidligere målvakt, Dean Henderson som er hentet på lån. Dessverre tviler vi på Cooper og hans hær med nysigneringer. Det blir sisteplass og nedrykk.

Brighton

Graham Potter har jobbet seg opp til å bli en av de mest respekterte britiske managerne på balløya. 47-åringen tok over Brighton & Howe Albion i 2019 og har gjort det svært godt med små midler. Det er som kjent langt mer krevende om man har åpent sjekkhefte og kan signere i blinde.

Overskriftene i dette overgangsvinduet har handlet mye om lagets største stjerne, Marc Cucurella. Spanjolen går til Chelsea for £50m, done deal. Det eneste positive med at Brighton mister sin viktigste spiller, er at Potter får penger å handle for.

Forrige sesong endte Brighton på en flott 9. plass, som må anses å være langt over det mange hadde forventet. Vi frykter at det kan bli en tung sesong for Brighton uten viktige Cucurella. Julio Enciso og Simon Adingra er eneste forsterkninger, så langt. Levi Colwill er på vei.

De har også solgt Yves Bissoumo til Tottenham for £25m og Leo Østigård til Napoli for £4,5m. Vi tipper Brighton på 15. plass, på bakgrunn av manager Potters kvaliteter.

Nytt om Premier League kan altså være at det går bare fire fem kamper, før den første manageren får sparken, det blir garantert ikke Graham Potter. Men vi lover at du vil bli raskt informert i det øyeblikket det skjer, da bør du være medlem av vårt gratis mediebrev – som sendes til alle våre lesere som ønsker det.

Southampton

Manager Ralph Hasenhüttl har vært på St. Mary’s Stadium siden 2018, og er faktisk dermed en av veteranene å regne i Premier League. Forrige sesong ble det til slutt 15. plass på Southampton. Om det blir noe bedre denne sesongen? Vi tviler.

Fem spillere er frigitt i sommer. Inn har det kommet noe stallfyll som har kostet nær £50m. til sammen. Gavin Bazunu fra Man City, Sekou Mara fra Bordeaux og Romeo Lavia også han fra Man City, de dyreste. Vi tror det kan bli vanskelig for Southampton kommende sesong.

Ikke for det, de har endte spennende spillere i James Ward-Prowse, Ché Adams, Theo Walcott og Mohamed Elyounoussi. Men noe mer enn å så vidt berge plassen, tror vi ikke Østerrikske Hassenhüttl makter med Southampton. Vi tipper Saint på 17. plass, så vidt over nedrykksstreken.

Fulham

Jojo-laget i engelsk fotball er utvilsomt lille Fulham. Som er akkurat for dårlig til å beholde plassen og akkurat passe god til å rykke opp fra Championship, som i og for seg er en bragd. All den tid det alltid er ambisiøse lag som bruker mye penger, på å forsøke å rykke opp til pengene, glorien og æren i Premier League.

Portugiseren Marco Silva har forsøkt seg tidligere i toppdivisjonen, men uten særlig hell. Han har vært i Hull, Watford, Everton og rykket altså opp med Fulham. Men har Silva det som skal til? Ja, hvorfor ikke?

For femte sesongen på rad har Fulham rykket opp eller ned, nå må det jobbes knallhardt igjen, for å berge plassen. Kan Silva lykkes? Vi er ikke helt sikker.

Fulhams største unge stjerne, Fabio Carvalho, gikk til Liverpool i sommer. Andre Anguissa gikk til Napoli. Inn har Joao Palhinha kommet fra Sporting Lisboa, Andreas Pereira fra Manchester United og Kevin Mbabu fra Wolfsburg kommet.

Fra før har Fulham veteranen Aleksandar Mitrović, Tosin Adarabioyo, Harry Wilson, Fábio Carvalho, Jean Seri, Neeskens Kebano og Cordova-Reid, men om det holder. Vi er redd Fulham må ta den tunge veien ned til Championship med 19. plass.

Premier League er et nådeløst sted å være om man ikke har god nok stall.

Leeds United

Med en fantastisk avslutning på forrige sesong, berget publikumslaget Leeds United seg, med tre skarve poeng fra nedrykk. Om de klarer seg kommende sesong? Vi håper og tror det, mest fordi manager, amerikaneren Jesse Marsch har fått litt mer erfaring. Men han har også handlet godt.

Inn har det kommet en rekke klassespillere.

Brenden Aaronson fra Salzburg for £29,5m. 21-åring fra USA, som spiller offensiv midtbanespiller. Luis Sinisterra, en lynving signert fra Feyenoord for £22,5m. 23-åring fra Colombia, et spennende kjøp. Men med penger å kjøpe for, er ikke Marsch ferdig handlet.

Tyler Adams fra Leipzig for £15,3m. er nok tilregnet rollen som erstatter for Kalvin Phillips som defensiv midtbanespiller. 23-åringen er også fra USA.

Rasmus Kristensen fra Salzburg for £10,8m, en høyreback på 25 år fra Danmark. Og Marc Roca kjøpt for £10,8 midtbanespiller (25) har vært i Bayern München, uten særlig spilletid.

Eneste tapet vi ser på Leeds-laget fra forrige sesong er salget av viktige Ralphina til Barcelona for £55m. og Kalvin Phillips til Manchester City for £45,5m.

Vi tror Leeds klarer en 16. plass kommende sesong.

Everton

Manager Frank Lampard og hans Everton klarte å berge plassen forrige sesong, og feiret som om de hadde vunnet et viktig trofé. Rent sportslig og økonomisk er det faktisk helt avgjørende for et etablert lag så stort som Everton, å bli værende blant de beste. Om Chelsea-legenden lykkes med å ta Everton oppover tabellen vil tiden vise.

Everton har mistet sin store stjerne Richarlison til Tottenham for £60m, så det skal være penger å kjøpe for. Inn har Lampard hentet Dwight McNeil for £20m og James Tarkowski, begge fra Burnley. Og den tidligere Wolves-backen Ruben Vinagre, på lån fra Sporting Lisboa.

Vi forventer at Everton signerer minst tre spillere til og at det er spillere som går rett inn og forsterker laget.

Da kan det igjen bli hyggelig på Goodison Park. Everton tar 14. plassen kommende sesong, tipper vi. Everton er et for stort og godt lag til å være i bunnen av Premier League, men må handle klokt nå. Fansen forlanger action og langt mer solide resultat denne sesongen enn den forrige, vi tror de blir hørt.

Chelsea

Manager Thomas Tuchel taklet bråket rundt eierskifte på strak arm.

Tyskeren hadde ikke annet valg enn å holde kjeft, da han ikke kunne få gjort noe med salget – eller kjøpet. Todd Boehly er ny sjef og eier på Stamford Bridge. Det skal ikke ha noen påvirkning for managerens arbeide, isolert sett, men vi frykter at det kan bli en vanskelig sesong for London-laget.

Med en solid 3. plass forrige sesong blir det Champions League-spill kommende sesong.

Det alene betyr stor slitasje på spillergruppa. Hele åtte spillere har forlatt Stamford Bridge, men bare to er signert. Vi tipper at Tuchel og Boehly kliner hodene sammen og klekker ut en plan for kommende sesong. Men om det holder til en ny tredjeplass, tviler vi på.

Chelsea har hentet Raheem Sterling for £47,3m, men er det ikke lenge siden briten gjorde en god kamp? Og er det ikke en grunn til at en, engang så god spiller for Man City, blir solgt? Vi tror ikke dette kjøpet er det rette for Chelsea.

Kalidou Koulibaly (31), derimot, kan bli den viktigste spilleren på Stamford Bridge denne sesongen. Men om han er en målgarantist vet vi for lite om. Senegaleseren gjorde 13 mål på åtte sesonger i sin forrige klubb.

Spissen ble hentet fra Napoli for £34m.

Ryktene svirrer på om Timo Werner er på vei tilbake til RB Leipzig, enten på lån eller permanent. Tyskeren har vært en gedigen skuffelse i Chelsea, på lik linje med Romelu Lukaku som er på lån tilbake til Inter.

Borte er også Rudiger og Christensen som har gått til henholdvis Real Madrid og Barcelona, gratis.

Vi tror Chelsea tar 4. plassen, rett bak Arsenal kommende sesong.

Aston Villa

Manager Steven Gerrard får all den tid han ønsker seg til å bygge Aston Villa opp til den storklubben den engang var. Nå ser det ut til at Liverpool-legende allerede har begynt å få skikk på sakene. Forrige sesongs 14. plass bør derfor glemmes så raskt som mulig.

Alle i Birmingham-klubben ser kun én vei og det er oppover tabellen.

Philippe Coutinhos lån er gjort permanent, brassen kostet £18m fra Barcelona. Inn er også Diego Carlos kommet fra Sevilla (29) forsvarsspilleren kostet £27,9m. Målvakten Robin Olsen er kommet fra Roma. Men vi tipper at det skal handles en hel del før overgangsvinduet stenger 1. september.

Matt Targett er solgt til Newcastle for £15,7m. Trezeguet er solgt til Trabzonspor for £3,6m. Og fire andre spillere er frigitt i sommer.

Nytt om Premier League betyr nye spillere, nye salg, ny spillestil eller overraskelser vi ikke har sett for oss. Vi elsker at det store ting, helt ut av det blå, skulle Villa ta seg inn blant de åtte beste lagene i Premier League, ville det ha vært en stor bragd. Dessverre skjer det ikke ennå.

Vi tipper at Aston Villa og en stadig mer krevende og hardt arbeidende Gerrard, vil piske sine spillere til 11. plass denne sesongen.

Manchester United

Ny manager igjen på Old Trafford. Erik ten Hag er den utvalgte, stakkars jævelen som nå må måles med Sir Alex Fergusons uslåelige meritter. Ikke før det er en idrett de slutter med på Old Trafford, kan det bli ro i garderoben, på tribunen og på styrerommet.

Om en ny manager skal ha sjanse til å lykkes i en så stor og gjennomsyret vanskelig klubb, som Manchester United, må fansen gi mannen en sjanse. Gi opp kampen mot de amerikanske eierne, innse at de er der for å bli, enn så lenge – og dra last sammen som en enhet, ikke som en krigssone, der alle hater hverandre.

Lisandro Martinez fra Ajax kostet £51,6m, Christian Eriksen kom gratis og Tyrell Malacia kostet £13,5 fra Feyenoord. Vi ser for oss at Manchester United kommer til å handle spillere helt fram til 1. september. Det er tvingende nødvendig skal ten Hag ha noen sjanse til å etablere seg på øvre halvdel av tabellen.

Borte er spillere som har hevet enorme lønninger, ikke stort mer. Pogba, Matic, Lingard, Cavani og Pereira.

Forrige sesong var nok et blaff etter at Ole Gunnar Solskjær ble sparket. En 6.plass holder selvsagt ikke mål, dessverre blir det ikke særlig mye bedre denne sesongen. Vi ser for oss at den nederlandske sjefen trenger mye tid. Manchester United havner på 6. plass på vår tabell.

Leicester

Da Leicester vant ligaen mot alle odds, revolusjonerte dette odds-bransjen i England. Mange spillselskap tapte enorme penger, fordi oddsen var satt til 5000 ganger pengene, om et lag som Leicester vant, og det gjorde de jo som kjent i 2015/2016. En nordmann som satte 500 kroner på Leicester, vant en kvart million kroner.

Om man tipper på det svakeste laget i kommende sesong, får man ikke mer enn drøyt fem hundre ganger pengene. Ikke rart vi elsker fotball, når slikt faktisk kan skje, en sjelden gang.

Leicester vinner ikke ligaen kommende sesong, faktisk har vi til gode å finne noen dårlige eller gode nyheter om manager Brendan Rodgers lag. Ikke har Leicester kjøpt noen spillere, de ha kun latt Eldin Jakupovic gå på free transfer. Jo, og latt sin egen keeper-legende, Kasper Schmeichel gå til franske Nice, etter 11 år i klubben.

Foreløpig kan selvsagt mye skje på King Power Stadium, men Brendan Rodgers er en ambisiøs fyr, får han ikke midler til å handle, gidder han ikke bli værende særlig lenge. 8. plassen fra forrige sesong var imponerende. Men vi tror ikke laget klarer å forsvare den plasseringen. Leicester havner på 13. plass på vår tabell.

Bournemouth

Manager Scott Parker lykkes med å få Bournemouth tilbake til Premier League, men de blir neppe værende. Det er for stort gap mellom lag som har rykket opp via play off og de lagene som plukker jevnt og trutt med poeng i Premier League.

Vi tror Scott Parker og hans lille Bournemouth blir kasteball slik de ble sist gang de var oppe. Men ingen vil legge seg flatere enn oss, om våre ord blir gjort til skamme og at de faktisk berger plassen. Da skal det dog handles klokt i de ukene som er igjen av overgangsvinduet, men har de penger?

To skarve spillere som er hentet gratis, er det Bournemouth har klart å skrape sammen, foreløpig.

Det er Joe Rothwell fra Blackburn og Ryan Fredricks fra West Ham. Fra før har altså Scott Parker en hel haug med gode Championship-spillere. De skal være dyktige og heldige over tid om de skal vinne nok kamper til å berge plassen, men det tviler vi sterkt på vil skje.

Vi har satt Bournemouth på 18. plass og nedrykk på vår tabell, kun fordi vi så inderlig ønsker at de skal lykkes med å holde plassen.

Brentford

Manager Thomas Frank kom inn med Brentford i Premier League som et friskt pust og tok en 13. plass forrige sesong med begrensede midler. Dansken hentet Christian Eriksen fra Inter, hvor han ikke lenger fikk spille etter kollapsen i EM, det var en genistrek. Eriksen valgte å reise til Manchester United, men Frank er slu rev.

Aaron Hickey (20) er en venstre back som er hentet fra Bologna for £19,8m. Keane Lewis-Potter (21) en spiss som er hentet fra Hull for £17,1m. Men det er altså det spillermaterialet Thomas Frank besitter, som gjør at vi har god tro på Brentford kommende sesong.

Spissen Ivan Toney jaktes på av en rekke storklubber, men om Brentford makter å beholde juvelen, kan det bli hyggelig på intime Gtech Community Stadium. Se ikke bort fra at Kristoffer Ajer og hans lagkamerater får enda flere dansker eller skandinaver til klubben.

Vi vet at Mikkel Damsgaard i Sampdoria skal være på vei, han vil koste rundt £17m.

Vi ser for oss at Brentford berger plassen igjen og tar en solid 12. plass, én plass opp fra forrige sesong.

Newcastle

Nyrike Newcastle har blir utskjelt som klubb etter å ha blitt kjøpt opp av rike sjeiker. Men det er verken klubben eller fansen skyld, det må den forrige eieren, Mike Ashley i så fall ta på sin kappe. Nå har sjeikene tatt over på St. James’ Park.

Mohammad bin Salman, Saudi-Arabias kronprins, er styreleder i fondet som kjøper 80 prosent av aksjene i Newcastle. De har mer penger enn alle de andre 19 lagene til sammen, og enda litt til.

Nettavisen.no

Manager Eddie Howe har allerede fått hentet en rekke forsterkninger forrige sesong, som endte på 11. plass. Så langt har Howe hentet den nederlandske midtstopperen Sven Botman for £33,3m fra Lille. Matt Target fra Aston Villa og den gode målvakten, Nick Pope fra Burnley for £10,3m. Her vil det nesten garantert bli hentet flere spillere.

Howe har også frigitt seks spillere fra en stor spillerstall.

Vi har Newcastle som overraskelseslaget i årets sesong, og har de på 8. plass på vår tabell.

Tottenham

Det er sikkert allerede skrevet bøker om manager-legenden Antonio Conte, vinnerskallen fra Lecce i Italia. Om ikke så vil den boken komme. Er det noe Conte jobber for, døgnet rundt, så er det å vinne fotballkamper. Det er også årsaken til at Tottenham har hentet den tidligere Juventus-spilleren til London.

Conte har vunnet med Inter, med Juventus og med Chelsea. Kan han vinne noe med Spurs? Selvsagt kan han det, men det blir ikke i ligaen, kommende sesong. Fjerdeplassen forrige sesong betyr Champions League og en hel haug med kamper kommende sesong.

Inn har det kommet solide forsterkninger også. Richarlison, £60m. fra Everton, skal gi Harry Kane hjelp, men også kamp om plassen på topp. Yves Bissouma £25m fra Brighton, er en forsterkning på midtbanen, og Djed Spence fra Middlesbrough, er en forsterkning i forsvaret.

Inn har Conte også hentet veteranen Ivan Perisic, gratis fra Inter. En supersub, som kan gjøre endel mål.

Ut har Steven Bergwijn gått, solgt til Ajax for £28m.

Vi tror Tottenham mister muligheten til å spille Champions League-påfølgende sesong og tar 5. plassen.

West Ham

Manager David Moyes er blant veteranene å regne i engelsk, men også europeisk fotball. Han gjorde ei kule i Everton i sin tid, så bra at han ble håndplukket til å ta over Manchester United etter Fergie. Alle vet hvordan det gikk. Han fikk ikke gjort ferdig mer enn ti måneder, av seksårs-kontrakten – før han ble sparket.

Moyes har hentet spissen Gianluca Scamacca for £32,4m. Sassuolo. Og forsvarsspilleren Nayef Aguerd fra Rennes for £31,5m. Midtbanespilleren Flynn Downes er også hentet inn, han kom fra Swansea for £10m. West Ham har frigitt fire spillere.

Moyes tok Londonklubben til en megetsolid 7. plass forrige sesong. Noe som betyr at West Ham skal spille kvalifisering til Europa League, kommende sesong. Med Jarrod Bowen og Michail Antonio på topp, har West Ham alle muligheter til å slå hvem som helt, også kommende sesong.

14 tap var litt for mange forrige sesong, hvor 8 kamper endte med uavgjort. Små marginer gjør store utfall i fotballen. Vi tror dog Moyes og West Ham kan bite godt fra seg og tar en ny 7. plass på vår tabell med marginene på sin side.

Liverpool

Jurgen Klopp er en legende i Europeisk fotball og i Liverpool. Han har vunnet det som vinnes kan og er vel bare med for å suge ekstra på suksess-karamellen. Om Liverpool kan vinne viktige trofeer igjen? Selvsagt. Både Premier League og Champions League, vil de være med å sloss om igjen, som sist.

Liverpools mannskap er så solid at de lett kan matche den helt utrolige statistikken fra forrige sesong. Kun fire tap på 63 kamper. Jurgen Klopp har påstått at Liverpool er ferdig-kjøpt i dette vinduet, det tror vi ikke før det stenger 1. september.

Laget er solid, til tross for tapet av Mané til Bayern München, så har Klopp hentet Darwin Nunez fra Benfica for £86m, som er minst like god. Om ikke enda et hakk bedre enn Mané. Fabio Carvalho er hentet fra Fulham og Calvin Ramsey fra Aberdeen.

Liverpool har frigitt fem spillere, deriblant Divock Origi til Milan, og solgt Neco Williams til Nottingham. Minamino til Monaco for £13,5m og Marco Grujic til Porto for £8,1m.

Liverpool il følge Manchester City til døra, men har ikke den dybden i stallen som Pep Guardiola rår over i Manchester City. Da kan slitasjen bli for stor. Vi tror Liverpool tar 2. plassen kommende sesong.

Les også: Premier League til Viasat

Wolves

Det er ingen hemmelighet at vår soft spot i engelsk fotball er det laget som vant den aller første Tippekampen i 1969. Wolverhampton Wanderers, nå best kjent som Wolves. Borte er Nuno Espirito Santo, inn har det kommet en ny manager også han ukjent, portugiser, Bruno Lage.

Dog er det ikke alt gull som glimrer, dessverre. Wolves spiller i Old Gold, men fansen er ikke happy. Faktisk så viskes det om at Bruno Lage kan bli den første manageren som blir sparket denne sesongen. Årsaken er at Wolves ikke gjør mål. Ikke gjorde de særlig mange forrige sesong heller.

Laget lå lenge på en pen 8. plass, men endte i siste runde helt ende på tiendeplass. Og når lagets dyreste spiller, spissen Silva, blir sendt ut på lån, er det en gåte for oss. Laget skriker etter en måljeger, så sender man en spiller som kostet £37m på lån til Anderlecht. For oss er det en gåte vi ikke skjønner noe av.

Nå meldes at også Raúl Jimenez er ute med skade i en lengre periode.

Da står Wolves igjen med Sør-koreaneren Hwang, som heller ikke har imponert stort. Det eneste som kan berge Wolves’ sesong, er om lagets største stjerne, Ruben Neves signerer en ny langtidskontrakt. Men han kan like gjerne være solgt innen 1. september.

Wolves har kjøpt midtstopperen Nathan Collins fra Burnley for £20,5m. Vi har satt opp vårt favorittlag på en 9.plass på vår tabell.

Manchester City

Konkurransen i toppen av europisk fotball er tøffere enn noen gang. Bare spør manager Josep Guardiola og Manchester City. Alt lå dekket og klart for at Pep endelig skulle ta det gjeveste trofeet med sitt Manchester City, men der stod Europas beste lag og snappet det ut av hendene på spanjolen.

Real Madrid vinner på bestilling, når det gjelder som mest.

Nå har Pep fått en ny og enda bedre spiller på plass. Han er norsk og heter Erling Braut Haaland. Fotball er kompliserte saker, men med Haaland som spillekåt suksess-spiss i City-trøya, så kan det bli flere trofeer på Etihad.

Manchester City må regne med å være blant favorittene i alle turneringer de spiller og de kan vinne alle. Men vi føler oss sikre på at om Pep Guardiola vinner Champions League, er han mest fornøyd med nettopp dette trofeet.

Så langt har det vært rolig på overgangsvinudet, men vi vet Pep ønsker seg en midtbanespiller i tillegg til Kalvin Phillips som er hentet fra Leeds for £45m. Haaland ble signert for £51,3m fra Dortmund, men vi tror det vil komme ytterlige forsterkninger inn.

City har solgt Jesus og Zinchenco til Arsenal, Sterling til Chelsea, Gavin Bazunu til Southampton og Pedro Porro til Sporting. Samt frigitt seks andre spillere.

Vi ser ikke en annen vinner enn Manchester City. Ikke fordi de har kjøpt Erling Braut Haaland, men fordi de fortsatt har verdens beste manager, Josep Guardiola.

Vargas

Pin It on Pinterest