Slik får du best TV-bildet

Slik får du best TV-bildet. Du bør ha tilgang til fiber som gir best hastighet på TV-bildet. Noen hevder at også moderne parabolantenner gir et helt ok bilde. Men her er vi litt skeptiske da dårlig vær og mye vind kan påvirke parabolantennen og dermed også TV-bildet. Uansett hva ekspertene sier.

Bergenet lesetid: 5 minutter

4K-Kvalitet

Alt du behøver er en god nok TV, som kan sende billedkvalitet i 4K. 4K betyr at TV-bildet skal ha omslag 3840 horisontale piksler og 216 vertikale piksler. Som totalt utgjør 4.3 millioner piksler, som igjen gir deg 4K-kvalitet i din stue.

Les også: Tradisjonene gjør julen for deg

Det er dessverre ikke nok. Du må ha en base, modem dekoder, eller TV-boks som du får TV-signalene fra. Vi har et modem fra Sagemcom, fra tidligere GET, nå eid av Telia, som gir oss internett og TV. TV-bildet får vi dog gjennom tredjegenerasjons Apple-TV. Denne gir oss 4K-kvalitet på vår LG OLED-TV.

Det siste vi behøver for å oppnå denne berømte kvaliteten som gir opp mot perfekt TV-bildet – er en 4K HDMI-kabel. Ja, vi vet, alt er relativt, men opp i mot hvilke kanaler som sender den aller beste kvaliteten, så er dette det beste som er å få i dag.

(Vi hadde nok fått ytterligere hastighet og et bedre TV-bildet med fiber, men det er ikke tilgjengelig i boligen.)

Slik får du best TV-bildet

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Kinofølelse

Om du ikke har sett den nye Avatar-filmen, er du ikke særlig opptatt av gode eventyr. Eventyr laget på fantastisk vis med eksepsjonelle farger og en uvirkelig billedkvalitet. Særlig vist på Disney+, men også de beste kinoene. 

Les også: Kunstig intelligens er her, allerede

Slik får du best TV-bildet – ved å velge det beste og riktige utstyret for å få din utvalgte underholdning.

Om du har 4K-kvalitet tilgjengelig, anbefaler vi på det sterkeste Netflix-serien “Our Planet” eller “Vårt Utrolige Hjem” som den heter på norsk. Kommentarene er lest av selveste Sir David Attenborough, som gjør det hele enda litt mer troverdig. 

Fargene i denne serien er noe av det klareste vi har sett i noen dokumentar noen gang. Og det er det som er så spesielt med 4K-kvalitet, man får fram fagene på en helt ny måte, der også det sorte i TV-bildet er helt sort. Ikke nyanser av sort. 

Du har selvsagt sett “Papirhuset“, “The Crown“, “Peaky Blinders“, “Breaking Bad” og “The Darkest Hour“.

Alt dette fantastisk underholdning, nettopp på Netflix. Men det er så mange andre gode måter å bli underholdt på og. Alle disse har det til felles at de sendes i nettopp 4K-kvalitet. Noe som gjør opplevelsen forsterket.

For å få best mulig lyd bør du investere i ordentlige høytalere som gir deg stereolyd, eller i de minste en lydplanke som gjør lyden bedre. Lyden i de fleste TV-ere, uansett pris og kvalitet er ikke bra nok for å få kinofølelsen.

Lineær-TV

For ti år siden visse du neppe hva en app var. Nå har de aller fleste apper for det aller meste. Inkludert TV, underholdning, som hjelpemidler på smarttelefon og for å bestille reiser, blant annet. Utviklingen innen teknologi har neppe vært større.

Les også: Nettsvindel kan ramme alle

Lineær-TV, altså typ NRK eller annet som vi er vant til å bruke som underholdning. Kanskje særlig i helgene, vil som sagt kunne overleve, fordi vi er sidrumpa treiginger, vi nordmenn. Vi vil ha det slik det alltid har vært, vi liker tradisjoner og vi liker å vite hva som skal skje.

En julaften uten “Tre Nøtter til Askepott” kl 11:00 ville ha skapt opptøyer og en gryende borgerkrig over det ganske land. Men vi vil også ha muligheten til å velge helt andre typer underholdning. 

Som f.eks nye prosramplattform som gjør at vi via VR-konseptet kan ta del i et univers som deltager.

Derrick

Vi vil få 4D-konseptet, som krever vår tilstedeværelse på en helt annen måte enn i dag.

Der de fleste sitter med potetgullposen på magen og ser sløvt på levende bilder. Slik som foreldrene våre gjorde på 80-tallet når Derrick kom på NRK, som eneste alternativ. 

Bare tenk på hvilket potensiale som ligger der, for den som klekker den ultimate planene for hva folk flest skal underholdes av, de neste femti årene.

Utfordringen er så stor, at sannsynligheten er heller liten for at det faktisk skjer. Underholdning for morgendagen, vil bli delt i flere kategorier, likt slik det er i dag, men vi vil ha enorme valgmuligheter både for barn, ungdom, unge voksne og for eldre.

Utvalget filmer, serier, live-programmer og sportsbegivenheter, kan bil så stort at noen vil måtte endre konsept eller stenge butikken.

Vargas

Tradisjonene gjør julen for deg

Tradisjonene gjør julen for deg og de fleste andre nordmenn. Om du reiste til Syden for aller første gang i julehøytiden, ville det kunne bli en fin feiring. Men med det også en helt ny julefeiring uten de tradisjonene du er vant til. Kanskje ville det bli vanskelig å finne julestemning under palmene.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Tradisjoner

Sett bort fra noen julegaver, ville alt ha vært nytt. Julen blir dermed ikke den samme.

Les også: Gi julens fristelser i julegave

For det er tradisjonene som gjør julen for de aller fleste av oss. Og det er slik vi gjerne vil ha julefeiringen.

Spise den samme maten, med de samme folkene, med de samme luktene i huset, rundt det samme bordet som i fjor og julen før det. Det er det som gjør julen så spesiell for mange, vi erindrer stemningen og hyggen. Julen er høytid for mange, men smerte, lengsler og savn for andre.

Det er dessverre en kjent sak at de som har mistet noen, får ekstra sterkt savn når vi får tid til ettertanke.

Vi lytter til den samme julemusikken, vi ser de samme filmene, “Tre Nøtter til Askepott“, Donald og hører på Sølvguttene som synger julen inn. Akkurat slik de har godt det på NRK siden 1966. Klart det blir gode tradisjoner vi lett kan like av slikt.

Tradisjonene gjør julen for deg

Bildet er tatt av 822640 fra Pixabay

NRK

Ola og Kari Nordmann elsker altså julen, med alle de tradisjonene som hører med.

Enten de feirer alene, med familien, eller med storfamilien, med eller uten juletre, torsk, lutefisk, ribbe eller kalkun. Hver og én familie og enkeltperson, har sine tradisjoner de setter pris på i julen. Det viktigste for de fleste er familien. Å ha noen å feire julen med.

Les også: Julegavene som ikke tømmer lommeboken

Folk flest ser ikke bare på én enkelt episode når de først benker seg foran TV. De ser gjerne hele serien, alle de 24 episodene, når de først er innom NRK.no. Og julekalenderen som sendes på NRK Super i desember, “Snøfall” er også svært populær blant nordmenn. 

I år kommer andre del eller sesong 2 av den meget populære adventskalender-serien, Snøfall. Selvsagt produsert av NRK. Du som forelder bør absolutt se serien sammen med barna. Det setter barna stor pris på.

At folk flest lar seg underholde av en julekalender som ble sendt i 1979, Som “Jul i Skomakergata“, kan bety at de føler et velbehag med at tempoet senkes en smule. Det er nemlig NRK-underholdning avdelingens argument, for å ikke sende “Jul i Skomakergata“, som ordinær barne-TV mer.

Det går fo sakte, og har ikke nok spennvidde til å være bra nok. Nå er filmen om Skomaker Andersen å se på kino. Tradisjonene gjør julen for deg, når du får høytiden akkurat som i fjor og året før. Det er det som gjør det til tradisjoner.

Barnas jul

Dessverre er det ganske mange norske barn som gruer seg til jul.

Les også: Drikker svigermor?

Av ulike grunner er det mange barn som ikke har noen god grunn til å glede seg til jul. Årsakene er mange. Dårlig familie-økonomi, vold, overgrep, mishandling og flere typer omsorgssvikt er dessverre vanlig i mange norske hjem – også i julen.

Kanskje særlig i julehøytiden. Og de barna som opplever dette, får det enda verre i denne perioden. Fordi det er skolefri og man er bare hjemme. Med overgriperen, den som slår eller roper og skriker. 

Julen er på mange måter barna høytid framfor noen. Men så blir det langt fra slik det kanskje burde ha vært for noen. Mange tusen barn går med en klump i magen, slik de gjorde det i fjor. Tradisjoner de kunne ha vært foruten.

At mor og far krangler, at den ene eller begge blir fulle og snakker høyt. Kanskje mor gråter, kanskje far slår eller reiser hjemmefra på natten. Julen som skulle bli så hyggelig med mange fine gaver, god mat og masse kos. Ble til et helvete i år igjen. Akkurat som i fjor.

Er du en omsorgsperson for ett eller flere barn, er det ditt ansvar at julen blir fin – uten uro.

Vargas

Endelig er Reiseradioen tilbake

Endelig er Reiseradioen tilbake i eteren. Norges viktigste, beste og mest populære radioprogram på NRK P1. Vi vet du gleder deg, slik du gjorde i fjor og året før når Reiseradio-vignetten starter, da er det sommer i Norge.

Lørdag 17. juni

Introen til velkjente “The Kid From Red Bank” er som sol i ørene for hundretusener av nordmenn hver sommer. Som om det ikke er ordentlig sommer for folk flest, uten dette lettbente radioprogrammet. Nok et bevis på at vi er ‘vanedyr’ som vil beholde de gode rutinene våre.

Spesielt når det gir oss minner fra sommeren i fjor og mange somre før det.

Reiseradioen starter opp første lørdag etter at sommerferien starter for alle Norges elever og studenter. I år altså lørdag 17. juni, slik det seg hør og bør med skoleferiestart fredag 16. juni.

Tuner du inn radioen din på P1 allerede i dag og husker å slå på, på lørdag kl 09:03, så vil du få høre statsminister Jonas Gahr Støre – åpne årets sommer i radioen din. Det er så verdt å lytte til.

De 24 første sekundene av «The Kid From Red Bank» med Count Basies orkester har vært Reiseradioens kjenningsmelodi siden starten. Siden slutten av 1990-tallet har det vært tradisjon å avslutte sesongens siste program med å spille låten «En sommer er over» med Kirsti Sparboe

Wikipedia.org
Endelig er Reiseradioen tilbake

Bildet er tatt av Pexels fra Pixabay

Reiseradioen i NRK P1 er Norges mest populære radioprogram Foto: NRK Underholdning

Følgesvenn

Endelig er Reiseradioen tilbake, noe som er synonymt med sommer, ferie og fri. Svaberg, strand, fjell, sjø eller deilige late dager på hytta. Reiseradioen senker rett og slett pulsen på hele landet.

For veldig mange nordmenn har Reiseradioen vært en kjær følgesvenn gjennom mang en sommer. Det er som om vi har en venn som besøker oss hver eneste sommerferie, som vi gleder oss veldig til å hilse på, år etter år.

Og skulle NRK mot formodning endre eller enda verre, fjerne Reiseradioen – vil vi oppleve protester vi aldri har sett maken til i dette landet. La oss håpe vi aldri kommer i nærheten av et slikt skrekkscenario. Hører dere, NRK?

Reiseradioen har vel egentlig levert 60 år år med sol, sommer, musikk og en stor del kjærlighet til folket. Måtte det fortsette i mange generasjoner til. Endelig er Reiseradioen tilbake i en radio nær deg.

Jubileum

Mandag 24. juni 1963 gikk den første Reiseradioen på lufta. Siden har den forlystet hundretusener av radiolyttere – sommer etter sommer.

 Selv om Reiseradioen har gjennomgått store endringer i formen, viser kjøreplanen for den første sendingen i 1963 at mange av de faste elementene var på plass allerede da.

Mye sommerlett musikk, lett tone, badetemperaturerer og en av statsmeteorologene på plass for å fortelle om sommerværet og badetemperaturer i alle år.

Alle de gode rutine som vi forventer å høre, som gjør hele programmet så deilig forutsigbart, men også underholdende på samme tid. Fra 17. juni til 13. august kan du oppleve jubileums-sendingene på NRK P1. Reiseradioen er 60 år i år.

En av de viktigste grunnene til å glede seg til sommeren er et radioprogram på NRK P1, som gir deg sol i ørene i to herlige sommermorgen timer fra kl 09:00 til 11:00.

Gleder du deg sommeren og Reiseradioen?

Merk at det er Reiseradioen som erstatter Nitimens normale sendeinger på NRK P1 i sommer.

Gratulerer med jubileet og takk, NRK!

Klide: NRK.no

Vargas

Knull meg i rynkene

Knull meg i rynkene mine. Jeg har et behov for nærhet, trygghet, hudkontakt, sex og nytelse. Å bli sett. Selv om jeg har passert middagshøyden har jeg følelser. Eldre mennesker gruer seg til å bli enda eldre. Unge kvier seg til å bli gammel – alt tyder på at det er det god grunn til. Som gammel blir man oversett av yngre – som en eldre borger er det lett å bli oversett.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Usynlig

Odd Børretzen sang i låta “Trollsang” om det å bli gammel og usynlig. Ikke bli sett eller hørt, ikke forstå hva mennesker rundt seg snakket om, men det å være på vei ut av tiden, som et troll. Et ensomt gammelt troll.

Les også: Kjenner du sevjen stige?

Slik er det nok svært mange eldre som føler det i dag også. Men burde vi ikke se de gamle, høre hva de har å si og lytte til deres erfaringer? Om få år er det nemlig svært mange friske og raske eldre, som går rundt og blir oversett, overlatt til sin egen ensomhet.

Det er et trist og meningsløst samfunn i så fall og verre vil det altså bli.

Vi bør framheve, framsnakke og hedre de gamle for det de har gjort gjennom et langt liv – ikke overse de og glemme dem. Det er nemlig en endring i samfunnet som er svært negativt for oss alle. Vi har ikke bruk for et samfunn med bare vakre og vellykte mennesker.

Knull meg i rynkene mine, gi meg oppmerksomhet og la meg bli sett og hørt. Jeg fortjener det

Haldis (82)

Vi lever i en diger anti-aldringskampanje. Der de med skrukker og rynker, ja kanskje også de alt for store, også skal stues vekk. Sammen med de med grått hår og gåstol.

I NRK- dokumentaren, “Omsorg bak lukkede dører” får vi et innblikk i hvordan noen eldre lever i Norge i dag. Det er rystende, skremmende og uverdig at rike Norge, kan behandle mennesker på den måten. Eldre behandles som om de ikke har noen verdi, som om de rett og slett bare kan dø – de er i veien.

Perfekte mennesker

Kun de vakre, vellykkede, de unge og rike er det plass til i samfunnet nå. De unge og pene.

Eller i hvert fall de uten rynker. De som er “perfekte” skal fremheves og få vise seg på TV eller sosiale medier. Vi andre bør holde oss hjemme.

De som ligner mest på Sophie Elise, Barbie og Ken. De som er sexy og brune.

Med eller uten selvbruningskrem skal skinne og få leve et liv i rampelyset, vise seg som verdige mennesker. Alle andre kan fjerne seg, gå hjem og bli der. Særlig de eldste. Hvorfor kan ikke de bare dø?

Knull meg i rynkene mine, jeg har behov for å ha sex, enda jeg knapt er pensjonist. Jeg har behov, drifter og lyster som da jeg var ung, nå er jeg pensjonist, men med de samme behovene. Det er bare skallet utenpå som er gammelt

Anna (64)
Knull meg i rynkene
Bildet er tatt av efes fra Pixabay 

Pene, vakre, flinke og vellykkede mennesker driver as Norge framover. Vi trenger dem, selvsagt. Men bør det ikke være rom for de som ikke er så perfekte også? Bør ikke samfunnet bestå av barn, unge, ungdom, voksne eldre og gamle? Bør ikke de som lever lenge få lov til nettopp det?

Les også: Eldre-TV

De eldre er jo kun et menneske som er et resultat av levd liv. Med rynker, skavanker, gebiss og dårlig hukommelse. Som om det skulle være noe feil med det. Burde ikke eldre heller oppheves som de viktigste i samfunnet, slik de lever i Japan?

Flere steder i Asia er det de eldre som fortsatt er eldst og som bestemmer det meste. Det kan bo både fire, fem og seks generasjoner under samme tak her. Vi har mye å lære av folk som vet å vise respekt for de eldre og kloke.

Afrika

Norske forsmådde husmødre reiser til Afrika for å få seg pikk.

De må det, fordi norske menn ser på eldre kvinner som bare gammel. Ikke som kvinner de tiltrekkes av. Eldre kvinner reiser til Ghana eller Kenya, her treffer de unge menn som mot en liten gave eller litt penger, behandler kvinnene som gudinner.

I filmen “Paradis: Love”, ser vi et strålende eksempel på hvordan en eldre kvinne reiser langt for å oppleve å få den samme oppmerksomhet som hun fikk som ung og attraktiv. Hun får det som hun vil, i dette møtet som framstår som både kaldt og kynisk. 

Både fra selger og kjøper. Det handler ikke om følelser, men kun spenning og sex for henne, kun penger og sex for ham. Knull meg i rynkene mine, sier de til playboyene, sikkert. Og de lystrer, vær sikker på det.

Det er på de fantastiske kenyanske strendene de møter hverandre. Strandløvene og de frodige nordiske bestemødrene passer som hånd i hanske. Han får gaver, hun får pikk og oppmerksomhet.

Knull meg i rynkene, jeg elsker det. Myten om at sorte menn har diger pikk, stemmer på en prikk. Og jeg nyter hver centimeter

Flora (76) på reise i Kenya

Det er som en sydentur fra helvete, egentlig, der europeiske kvinners etikk og moral stuper i møte med fattige afrikanske menn, som på sin side er villige til å gjøre nesten hva som helst for penger. Og er det noe modne og eldre kvinner fra Vest-Europa har, så er det oppsparte midler. Men de er voksne mennesker og kan bestemme selv.

Skam

Samfunnet har blitt slik at det er den eneste måten eldre kvinner får oppmerksomhet på.

Hvilket samfunn vil du ha i Norge i framtiden? Skal det være plass til alle, også de de syke og gamle? Selvsagt bør det være plass til de eldre også.

Det verste ved å bli eldre, er å bli eldre. Du blir ikke den samme lenger. Jeg liker det ikke. Det er irriterende at hukommelsen blir dårligere, at mine fortidserindringer blir dårligere. Det er irriterende at jeg ikke lenger kan løpe som før, at jeg sover mer og så videre. Kroppen er ikke lenger den samme.

IdaLou Larsen/ DN.no

Hvorfor er det forbundet med skam å bli eldre? Hvorfor skal de gamle gjemmes vekk og ikke vises? Kanskje er det ikke så rart at eldre ser på seg selv som spedalske, når godt voksne mennesker blir så dårlig behandlet.

Vi skal alle dø engang, men det betyr ikke at man er halvdød, bare man blir eldre og døden kommer nærmere. Kanskje er det akkurat da, når man går inn i livets siste fase at det er viktig å leve livet fullt ut?

Vargas

Film- og serieoversikt til riktig kanal

Film- og serieoversikt til riktig kanal eller strømmetjenester. Hvor ofte har du ikke ville se en film eller serie, men ikke husker hvor den sendes? Ofte, vi vet. Derfor lager vi en film og serieoversikt til våre lesere, slik at det blir enklere å finne fram i myldre av apper av kanaler og strømmetjenester.

Estimated reading time: 9 minutes

Netflix

Om du ønsker å se nye og fantastiske “Avatar – The Way of Water” så må du fortsatt på kino. Men i løpet av 2023 vil du finne Disneys siste storfilm på Disney+, verdens beste strømmetjeneste, etter vår smak.

Les også: Nå jakter mange på pengene dine

Her tar vi for oss strømmetjenester og TV-kanaler som gir deg gode film og serier gjennom vinteren.

Vi kan ikke ta med alt, du vi garantert savne noen av dine favoritter på våre lister. Men du får et innblikk i hvor du kan finne filmer og serier du kanskje har sett og ønsker å se igjen, eller ikke har fått sjansen til å se.

Netflix er for mange den ultimate strømmetjenesten. Vi sier oss enige i at det finnes mange bra filmer og serier her. Dessverre har pandemien gjort at det er langt og lenge mellom de nye godbitene, men de er der.

Her kommer en liten oversiktlig fra Netflix som du bør notere deg.

Serier på Netflix:

 • Breaking Bad
 • The Crown
 • Ozark
 • Blacklist
 • Familien Bridgerton
 • Peaky Blinders
 • Borgen
 • Heksejakt
 • Narcos
 • Lady Chatterleys Elsker
 • The Witcher
 • Stranger Things
 • Papirhuset
 • Better Call Saul
 • Squid Game
 • Hjem til Jul
 • Outlander
 • The Good Doctor
 • Jeg heter Anne
 • 1899
 • The Last Kingdom
 • The Sandman
 • The After Life
 • Vikingane
 • House of Cards
 • LilyHammer
 • When They See Us
 • Mindhunter
 • Russian Doll
 • Orange is the New Black
 • The Queen’s Gambit
 • Formula 1

Filmer på Netflix

 • The Good Nurse
 • The Irishman
 • Fury
 • Når Ulven Synger
 • Gudfaren
 • Notting Hill
 • Max Manus
 • Zero Dark Thirty
 • Darkest Hour
 • Troll
 • El Camino
 • Django
 • The Wolf of Wall Street
 • Top Gun
 • All Quiet on the Western Front
 • Don’t Look Up
 • The Social Dlemma
 • The Power of the Dog
 • Red Notice
 • Easy Rider
 • Pulp Fiction
 • Mamma Mia!
 • Paddington
 • Inside Man
 • Verdens Verste Menneske

Netflix koster 159 kr for beste billedkvalitet-pakken, den billigste koster 89 kr per måned.

Her kunne vi ha fortsatt lenge å lage veldig lange lister. Det du bør vite er at alle disse filmene og seriene er noe vi anbefaler våre lesere å få med seg som god underholdning. Vi har bevisst utelatt dokumentarer, animasjon og barnefilmer. Årsaken er at disse har du bevisst søkt etter fra før – tipper vi.

Film- og serieoversikt til riktig kanal er en grei pekepinne på hva som er der ute å velge blant. Og hva Netflix angår, er det mye for alle, uansett hva man underholdes av. Men vi anbefaler at du er selektiv da det også er mye du ikke trenger å se.

Film- og serieoversikt til riktig kanal der du finner din beste underholdning.

Viaplay

Serier vi anbefaler på Viaplay:

 • Indiana Jones
 • Pørni
 • James Bond No Time To Die
 • The Suspect
 • Everything I know About Love
 • Billy The Kid
 • I Ville Vesten
 • Damages
 • Hobbitten: Filmtrilogien
 • Lethal Weapon

Filmer vi kan anbefale på Viaplay:

 • Love Actually
 • Meningen Med Livet
 • A Fist full of Dollars
 • E.T.
 • Apocalypto
 • Bridget Jones’s Diary
 • Spider-Man
 • Everything Everywhere All At Once
 • Gulltransporten
 • Pig
 • John Wick
 • Dunkirk
 • Pulp Fiction
 • Forest Gump
 • Saving Private Ryan
 • Schindler’s List
 • Kill Bill
 • Jumanji
 • The Mummy
Film- og serieoversikt til riktig kanal
Bildet er tatt av Mohamed Hassan fra Pixabay 

TV2 Play

Også TV2 har kommet seg hva film og serier angår, men konkurransen er formidabel.

TV2 må opprettholde utgivelsene for ikke å havne for langt bak de store strømmetjenetene. Norges største kommersielle tv-kanal har egenproduserte serier som stadig holder stand. “Farmen”, “Farmen kjendis”, “Skal vi danse“, “Huskestue” og “Truls ala Helstrøm” er noen av disse.

Mye av det du finner på TV2 Play er hentet fra film- og seriekanalen, C More.

Serier vi anbefaler på TV2 Play:

 • Yellowstone
 • Gangs of London
 • Kids in Crime
 • Grey’s Anatomy
 • Hamilton
 • Line of Duty
 • Klovn
 • Badehotellet
 • Downtown Abbey
 • Poldark
 • Devils
 • Departure
 • Infiniti

Filmer på TV2 Play:

 • Trolljegeren
 • Et Glass Til
 • 1917
 • Kongens Nei
 • 12 Strong
 • Leon
 • The Hateful Eight
 • Rocketman
 • La La Land
 • The Revenant
 • Fargo
 • The Karate Kid
 • Birkebeinerne

TV2 Play koster 399 kr per måned.

HBO MAX

Serier vi anbefaler på HBO MAX:

 • House of Dragon
 • The Handmaid’s Tale
 • Euphoria
 • The Walking Dead
 • Friends
 • Game of Thrones
 • The Office
 • The Vampire Diaries
 • Two And a Half Men
 • Chernobyl
 • The Watchmen
 • Mare Eastwood
 • Band of Brothers
 • Babylon Berlin
 • Gossip Girl
 • Sex and the City
 • Harry Potter
 • Lord of the Rings

Filmer vi anbefaler fra HBO MAX:

 • Dune
 • Batman
 • American Sniper
 • Big Game
 • Captain Philips
 • Dunkirk
 • Gravity
 • Gladiator
 • I am Legend
 • Interstellar
 • Inglourious Basterds
 • Kon Tiki
 • Mile 22
 • Seven
 • Skjelvet
 • The Perfect Storm
 • Troy
 • Wonder Woman

HBO MAX koster 89 kr per måned.

Foto: OpenClipart-Vectors fra Pixabay 

Strim

Strim er et rimelig alternativ til å kunne ha “alt” på et sted. For 349 kr per måned så for du mange ulike kanaler og strømmetjenester, oversiktlig i én kanal. Strim har flere ulike pakker, der du selv kan velge hvor mye du ønsker å betale etter behov.

Hos Strim får du med HBO MAX, Viaplay, TV2 play, Sky Showtime, NRK TV, BBC Earth og BBC Brit med i pakken. Noe som er et meget godt tilbud når vi vet hva flere av disse kanalene og strømmetjenestene kan tilby.

I tillegg tilbyr STRIM de mer tradisjonelle kanalene du kjenner fra den gang TV var bare TV og i et hav med ulike apper.

Vi nevner de fleste: TVNorge, TV3, FEM, TV2 Zebra, TV2 direkte, TLC, CNN og Discovery. Samt at du mot tillegg i prisen kan kjøpe Viasport-pakkene og få Premier League via Viaplay.

Film- og serieoversikt til riktig kanal – når det passer deg best.

NRK TV

Her finner du et enklere tilbud av eldre filmer og serier, men også nye produksjoner og serier som NRK står for. Og det er NRK.no som har alle de tradisjonelle adventseriene som du sikkert kjenner fra før.

Her finner du krimserier som har blitt vist på NRK tidligere, noen av disse er verdt å se, men slett ikke alle.

Den franske spion-serien, “Le Bureau” er en av de beste og mest spennende seriene vi har sett. Denne finner du fortsatt på NRK TV.

Du bør selvsagt se om du liker Fleksnes, nå ligger alle episodene på NRK.no. Om du enda ikke har sett SKAM, så er kanskje julehøytiden – tiden å gjøre det på.

Selvsagt er det NRK som sender det mest populære programmet av dem alle, kvelden før kvelden, på lillejulaften, med Hovmesteren og Grevinnen.

NRK har også et riktig utvalg med matprogram, dokumentarer, natur og musikk-program. Nyheter og ikke minst sports og litteratur er å finne på NRK, men ikke glem det rikholdige utvalget av radiokanaler på NRK Radio.

Prime Video (AMAZON)

Her er seriene vi anbefaler fra Prime Video:

 • Maktens RInger
 • All or Nothing
 • Taken
 • This is Football
 • The Peripheral
 • The English
 • Reacher
 • Three Pines
 • The Devil’s Hour
 • Hanna
 • The Tudors

Filmer vi anbefaler på Prime Video:

 • Samaritan
 • Basic Instinct
 • Mile 22
 • Million Dollar Baby
 • The Next Three Days
 • Kongens Tale
 • Unlocked
 • Incendies
 • Apocalypse Now
 • The Pianist
 • The Silence of the Lamb
 • Fight Club
 • The Hobbit

Prime koster 65 kroner per måned.

Disney+

Årsaken til at vi hyller Disney+ framfor andre strømmetjenester, er mangfoldet Disney+ kan tilby. Samt at det er et rimeligere tilbud enn de andre konkurrentene. For 89 kr per måned, har du egentlig alt du trenger til god underholdning – for hele familien.

Om du bestiller i dag, får du to måneders gratis bruk, der du ka betale for 10 måneder, til prisen for ett helt år. Disney+ er utvilsomt verdt prisen, til den aller beste billedkvaliteten som finnes på markedet. De fleste filmene og seriene går i 4K-kvalitet.

På Disney+ får du 6 ulike univers som ingen andre strømmetjenester kan tilby.

Disney, Pixar, MARVEL, STAR WARS, National Geographic og Star under én kanal, altså.

Serier fra Disney+

 • The Walking Dead
 • Star Wars-filmene
 • Homeland
 • The Old Man
 • Vigil
 • LOST
 • Willow
 • The Patient
 • Limitless
 • Alien
 • Løvenes Kong
 • Pirates of the Caribbean
 • Spiderman
 • High School Musical
 • Istid

Filmer på Disney+

 • Avatar
 • Black Panter
 • Pinocchio
 • Prey
 • Jungel Cruise
 • Frost
 • Ad Astra
 • Amundsen
 • Black Widow
 • Deadpool
 • The Last King of Scotland
 • Historien om Pi
 • Red Sparrow
 • Den Tynne Røde Linjen
 • Men of Honor

Det er hos Disney+ du finner alle de tradisjonelle tegnefilmene, julefilmene som “Alene Hjemme” “Bambi” og “Timmy Gresshoppe”. Tradisjons-underholdning for mange nordmenn som er forbundet med julehøytiden.

Husk at film er best på kino sammen med gode venner, men sendes ikke favorittfilmen akkurat nå, så er det mulig du finner den i strømmetjenestene fra sofakroken.

Om du vet om filmer eller serier som så absolutt burde ha vært med på våre lister, skriv de gjerne opp i kommentarfeltet, slik at andre kan få glede av dine tips.

Ta vare på denne artiklene i julen, så har du full oversikt over gode filmer og serier når du skal binge.

God fornøyelse.

Vargas

Slik spilles fotball-VM i Qatar

Slik spilles fotball-VM i Qatar. Et arrangement som aldri burde ha funnet sted, men som nå sparkes i gang. Og vi har fokuset på det som skal skje på banene, på en TV eller storskjerm nær deg. Det politiske, enn dog hvor stor katastrofe det er. At mesterskapet går av stabelen i dette korrupte dritt-landet, settes til side et øyeblikk, men blir aldri glemt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Favorittene

Frankrike, Tyskland, Argentina, Brasil, England og Spania er favorittene.

Slik det seg hør og bør i et verdensmesterskap i fotball. Så kommer det noen få outsidere som kan komme langt og på gode dager, og kan slå hvem som helst. Nederland har et bra lag, det samme har Belgia og Portugal og Danmark.

Etter disse ti nasjonene, er det ikke håp om å finne noen potensiell vinner, slik vi ser det. Men det er alltid gøy å se de afrikanske lagene som kan ha individuelle stjerner vi her langt mot nord, ikke kjenner fra før.

I et normalt verdensmesterskap er det fest, før under og etter kamp.

På tribunene, utenfor stadion i de respektive byene, slik er det ikke i Qatar. Her har arrangøren gjort et desperat forsøk på å kle opp de innfødte, i gjestende nasjoners drakter. For å forsøke å lage litt stemning i forkant av mesterskapet.

I 2018 var det Frankrike som trakk det lengste strået mot et meget bra belgisk lag i finalen. Vi ser på Frankrike som de største favorittene igjen, fordi de har de største individuelle stjernespillerne.

Søndag 20. november sparkes VM i gang. 32 lag skal spille 64 kamper, én vinner står igjen og skal løfte verdens gjeveste trofé etter finalen, 18. desember.

Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Her er alle gruppene som er med i det 22. VM i historien. Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Gruppe A

 • Qatar
 • Nederland
 • Sengal
 • Ecuador

Nederland og Ecuador må vel være favoritter til å gå videre fra gruppe A.

Gruppe B

 • England
 • USA
 • Iran
 • Wales

Wales og USA vil nok sloss on den siste ledige plassen i sluttspillet, sammen med England. Om England ikke skulle gå videre er det en katastrofe, om man kan bruke slike sterke ord om et mesterskap i fotball.

Gruppe C

 • Argentina
 • Mexico
 • Polen
 • Saudi-Arabia

Om Saudia-Arabia vinner VM, ja, da er det utvilsomt den største overraskelsen i idrettsverden, ever. Og det skjer selvsagt ikke. Her går Lionel Messi og Argentina videre, sammen med Mexico eller Polen. Hva hadde vel vært mer fantastisk enn at verdens beste spiller gjennom tidene hadde tronet en vidunderlig karriere med å løfte VM-troféet?

Gruppe D

 • Frankrike
 • Danmark
 • Tunisia
 • Australia

I denne gruppen er det også to lag som utmerker seg som favoritter. Frankrike og Danmark går videre fra gruppe D. I følge danske eksperter, har Danmark et meget godt lag på gang, et lag som kan gå veldig langt i dette mesterskapet. Det beviste de danske drenge da de slo nettopp Frankrike med 2-0 i Parken, nylig.

Gruppe E

 • Spania
 • Tyskland
 • Japan
 • Costa Rica

Om Costa Rica og Japan går videre fra denne gruppen, så er det en større bombe enn om Saudi-Arabia vinner VM. Her går Spania og Tyskland videre, under normale omstendigheter.

Gruppe F

 • Belgia
 • Canada
 • Marokko
 • Croatia

Nok en gang en gruppe med to favoritter. Belgia og Croatia går sannsynligvis videre fra Gruppe F.

Gruppe G

 • Brasil
 • Serbia
 • Sveits
 • Kamerun

Brasil går videre fra gruppe G, med Sveits og Serbia som favoritter til å bli med brassene videre, men se ikke bort fra at Kamerun kan være et av de afrikanske lagene som kan gå langt.

Gruppe H

 • Portugal
 • Ghana
 • Uruguay
 • Sør-Korea

Fra gruppe H er det litt mer åpent med Portugal som eneste storfavoritt. Her kan i realiteten alle gå videre, med Uruguay som en knapp favoritt, om vi tvinges til å si noen. Men det kan bil Sør-Korea eller Ghana.

Sendeskjemaet

Det er som sedvanlig NRK og TV2 som skal gi oss bildene, reportasjene, spenningen og galskapen fra VM i Qatar.

Det er TV2 som sender åpningskampen, Qatar – Ecuador fra gruppe A, søndag 20. november, kl 17:00.

TV2 sender også begge semifinalene 13. og 13. desember. NRK sender bronsefinalen 17. desember og finalen 18. desember. Slik spilles fotball-VM i Qatar.

Resten av kampene er spredt utover de to TV-kanalene. Oversikten finner du her, på NRK.no.

Om du velger å se kamper fra VM, send en tanke til alle de avdøde arbeiderne, som har mistet livet under byggingen av de respektive anleggene – kampene spilles fra.

Antallet døde er ikke bekreftet eller korrekt registrert. Men det er snakk om veldig mange. Alt for mange døde, dessverre.

La oss håpe at dette er siste gang vi opplever at et korrupt regime får lov til å arrangere et stort internasjonalt arrangement. Vi kan ikke annet enn håpe.

Vargas

Endelig sommerfest på Rådhusplassen

Endelig sommerfest på Rådhusplassen med publikum tilbake. VG-lista er sommerens vakreste eventyr for mange. Sett av fredag 17. juni, da skal Oslo svinge seg inn i sommernatten. artistene som kommer vil gi deg en konsertopplevelse du sent vil glemme. Og best av alt – det hele er gratis.

Publikum

Emma Steinbakken kommer. Kamelen kommer. Det samme gjør Jonathan Floyd og Alan Walker. Innen 17 juni har NRK og VG, som leverer dette fantastiske konseptet til deg og osten av Norges befolkning. Plukket ut en hel haug med fantastiske artister.

Alt du behøver å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev, så får du ferske oppdateringer når de blir kjent.

Etter to år uten VG-lista på Rådhusplassen grunnet pandemi, er det altså duket for et aldri så lite comeback i år. Dette startskuddet for mange studenter som går til sommerferie akkurat på denne fredagen. Endelig sommerfest på Rådhusplassen igjen – med opp mot 80.000 tilskuere til stede, om været er bra nok.

Som arrangør ønsker vi at vår konsert skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken, men du må også gjøre ditt. Ta vare på deg selv og vennene dine på konserten. Bruk festivalvett!

VG-lista
Endelig sommerfest på Rådhusplassen

Turné

Politiet har satt inn store ressurser for å holde ro og orden. Både synlig og sivilt politi vil være til stede, men du har ansvaret for at du klarer deg bra under konserten, ved å oppføre deg ordentlig. 

Ikke la deg lure til å tro at det finnes billetter til salgs. VG-lista er gratis, også billetter til Golden Circle, er også gratis. Styr derfor unna alt som finnes på nettet om salg av billetter. Det er ren svindel. Ikke kjøp!

Sliter du med å komme deg til hovedstaden denne fredagen, fortvil ikke. VG-lista er et gjennomarbeidet arrangement for hele landet, derfor blir det satt opp flere konserter, forskjellige steder. De fleste av artistene som går på scenen i Oslo, kan du oppleve flere steder. Men foreløpig er kun to byer klare.

6. juli kommer hele VG-lista showet til Trondheim. Og 13. juli får deilige Bergen besøk av artistene på VG-lista.

Bruk hele dagen

Fredag 17. juni er ikke bare en konsert som skjer på kveldstid på Rådhusplassen. Flere steder rundt om i Oslos gater vil være preget av denne festen. Derfor kan det være smart å våkne i hovedstaden denne fredagen, om du bor andre steder i landet. Bestill hotellovernatting i dag.

VG-lista er Scandinavia’s største konsert til stor glede for tilskuere fra hele landet. En dag du vil huske lenge.

Aktivitetene starter allerede kl 10:00 denne fredagen som er satt i underholdningen og musikken tegns i hovedstaden. De første artistene går på scenen ca kl 19:00, og det hele varer i ca fire timer.

På det innerste område er det ikke lov å ta med drikke, men det selges både mat og drikke inne på området, hver finnes det også toaletter.

Sikkerheten er satt i høysetet, men ikke send barn på egen hånd til Oslo-sentrum denne kvelden. Arrangørene ønsker at barn skal være sammen med voksne, om de skal oppleve VG-liste på Rådhusplassen.

God fornøyelse!

Kilde: VG.no

Vargas

Premier League til Viasat

Premier League til Viasat og VM sendes på NRK, og TV2. Høsten 2022 vil bli fylt med fotball i nesten alle TV-kanaler. Og for at Premier League skal få plass gjennom et så stort fotball-år, må sesongen starte allerede 6. august.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Viasat

TV2 har sent Premier League-kamper siden 2010, dermed avsluttes en vellykket æra etter 12 år med den aller beste fotballen. Heldigvis er det ingen nykommer som tar over de eksklusive rettighetene når NENT Group og Viasat tar over.

Viasat har sent Champions League, Bundesliga, FA-cup og landskamper gjennom en årrekke. Det er erfarne folk i alle ledd. Og det er flere av de beste som følger Premier League-fotballen fra TV2 til Viasat. Dyktige Kasper Wikestad er en av disse.

Lest denne? Ung Manchester United-stjerne banket kjæresten

Som anker under kampene i studio i Norge for Viasat, får vi den erfarne sportsjournalisten, Gunnhild Toldnes. Hun har jobbet for sporten i Dagbladet og i Discovery. Vi har grunn til å tro at flere kjente stemmer og fjes fra TV2s Premier League-studio, bytter til Viasat.

Første sendedato for Viasat i den kommende Premier League-sesongen – blir altså lørdag 6. august.

Nordic Entertainment Group TV-rettighetene til Premier League for årene 2022 til 2028. Prisen skal ha vært 20 milliarder kroner for hele Norden samlet, ifølge Kampanje.com.

Kampanje.com
Premier League til Viasat
Premier League til Viasat Foto: Kelvin Stuttard

VM i Qatar

Årets VM i fotball er nok det mest kontroversielle noen gang. Et VM som aldri burde vært tildelt den korrupte nasjonen. Men alt tyder på at det vil bli arrangert, for aller første gang i løpet av en høst, og tidlig vinter. Om Norge deltar? Nei. Det gjør de ikke. Norge har ikke lykkes med å kvalifisere seg til et mesterskap siden 2000.

Faktisk kun fire ganger gjennom tidene. I 1938, 1994, 1998 og altså i år 2000. Flaut og elendig. Men det får fortsatt ikke noen konsekvenser for pampene i Norges fotballforbund. Er ikke det patetisk? Norges fotball-landslag burde ha vært på høyde med Sverige og Danmark, som deltar er deltagere i VM.

VM i Qatar spilles fra 21. november til 18.desember i år – og som så mange ganger tidligere, sendes VM-kampene på NRK og TV2. VM-finalen, som spilles i Doah, går på mesterskapets siste dag. Siden Premier League normalt spilles for fullt på denne tiden av året, vil det bli en VM-pause i England i høst.

Premier Leagues siste serierunde blir den 16. altså kamper som spilles 13. og 14. november. Og sparkes i gang igjen på selveste Boxingday, 26. desember. Siste serierunde i for Viaplays første sesong med Premier League er 28. mai 2023.

Premier League til Viasat og VM på TV2 og NRK, vil gi mange hundre timer med fotball på TV til høsten.

Boikott

Selvsagt burde ikke VM ha blitt avviklet på denne tiden av året, fra november til desember. Og VM burde helt åpenbart ikke bli arrangert i land som Qatar. Heldigvis har vi norske spillere på det norske landslaget som tør å si sin mening om brudd på menneskerettigheter. 

Et landslag som tør å demonstrere offentlig og som vil gi et signal om at Qatar-VM ikke burde bli arrangert. Arbeidsforholdene i landet som skal arrangere mesterskapet, er under en hver kritikk fortsatt, mindre enn et år før VM starter.

Når det er sagt, er Norge ikke med som deltakernasjon, vi er og blir bedre på menneskerettigheter enn på fotball. Ergo slipper vi unna mer rundt den viktige debatten, også. En debatt som er en tapt sak når det internasjonale fotballforbundet fortsatt er like korrupt nå, som den gang Qatar ble tildelt mesterskapet. 

Fotball-VM passer best som underholdning om sommeren, slik vi er vant til og liker å ha det. Fotball-VM i kombinasjon med julebord og akevitt er like mye krasj som tomme tribuner i Premier League – heldigvis er det marerittet over, inntil videre.

Vargas

Er du Norges tøffeste? Meld deg på her!

Er du Norges tøffeste? Meld deg på her! En av Norges mest populære reality-serier, er NRKs “Norges tøffeste”. Her får sterke, smidige, smarte, tøffe og raske kvinner og menn i alle aldre utfolde seg i hard konkurranse. En konkurranse som nådeløst sender hjem taperne til én vinner står igjen. Sesong fire spilles inn høsten 2022. Meld deg på nå.

Isak Dreyer

I siste sesong sesong var det en fisker fra Nord-Norge, Isak Dreyer, en hardhaus du neppe har sett maken til, som knuste de veltrente konkurrenten. Konkurrenter som svømte, danset og levde som personlige trenere, ingen hadde en sjanse mot fiskeren fra Nord. Nå er det din tur til å forsøke å bli Norges tøffeste. Meld deg på her.

Lest denne? Derfor vinner Tonje Farmen

Isak Dreyer kan du bli bedre kjent med i kommende sesong av Farmen kjendis som kommer på nyåret. Her kjører han i gang en real flørt, mellom melking av kyr og fysiske prøvelser, med selveste Sophie Elise. Så har du noe å se fram til i januar.

Isak Dreyer vant de fleste konkurransene på den nedlagte boringsplattformen utenfor Trondheim. Han var fysisk overlegen de andre deltagerne, men er du kvinne og tror du kan være tøffere enn andre. Er det din tur til å skinne i en av Norges mest populære reality-serier. Er du Norges tøffeste? Meld deg på her!

Er du Norges tøffeste? Meld deg på her!
Isak Dreyer vant forrige sesong Kreditering: Michael Schult Ulriksen/NRK

Hva tåler du?

Før du begynner, pass på at du har klart bilder og en gjerne en video hvor du presenterer deg selv. (maks 90 sekunder) Søknadsskjemaet ditt vil bli behandlet konfidensielt, og vi ønsker at du svarer så ærlig som mulig slik at vi blir best mulig kjent med deg som person

Norges Tøffeste / NRK.no

Å bli Norges tøffeste handler like mye om psykisk styrke som det fysiske. Du skal være hard i nøtta for å tåle å dykke ned på fem meter om du egentlig har vannskrekk. Selvsagt skal du være utholdende nok til å løpe lenger enn noen gang, med en tung sekk på ryggen. Du bør tåle å bli psyket ut og kjenne på mestring du før aldri trodde du kunne tåle. Er du redd for høyder? Ikke meld deg på.

Om du er tøff nok forsøk da, vel.

Du skal tåle å våkne brått hver eneste natt uten så mye som en smule i magen. Og du skal tåle å sove og bo sammen med dine argeste konkurrenter i mange dager. Det er ingen steder å gjemme seg, du må stå i smertene om du skal bli den neste vinneren av “Norges tøffeste.”

Funkygine

Heldigvis er det fortsatt Jørgine Massa Vasstrand som er programleder for programmet. En som vet hva fysisk trening og utholdenhet betyr og hva som skal til for å mestre oppgavene. Sikkerheten er stor, men for deltagerne spiller det liten rolle når de skal kjempe mot egne fobier, egne demoner som trekker dem i trygghet.

Vi trenger deltakere som tør å åpne seg og by på seg selv. Når du er på knærne, er sulten og trøtt og sliten på alle måter, da forsvinner alt som heter fasade.

Jørgine

Programlederen var selv deltager og vet hva det handler om. Man må være allsidig og ha ferdigheter på flere områder, ikke minst psykisk.

Nå bør du ta deg selv på alvor, kanskje for aller første gang i livet og melde deg på denne konkurransen. Du har det fysiske og kanskje det psykiske, nå er tiden inne. Er du Norges tøffeste? Meld deg på her!

Vargas

Adventskalendere til store og små

Adventskalendere til store og små hører med til ventetiden før jul. Advent betyr jo å vente, eller i hvert noe som ligner. Adventus Redemptoris eller adventus Domini. Frelserens ankomst eller Herrens ankomst. At julehøytiden har med Jesu fødsel å gjøre markeres stadig i mindre grad, dessverre.

Estimated reading time: 4 minutes

Bakst

Jesu fødsel markeres nesten bare i kirken på julaften ellers nesten ikke.

Mange tror at julen er en lysfest i mørketiden eller noe handelstanden har kokt i hop får å tjene penger. Vi skal jo svi av 65 milliarder kroner i desember, eller ca 11.000 kroner hver. Så den tanken er ikke så feil. Men det er altså i utgangspunktet Jesus det hele handler om, fortsatt.

Adventstiden er altså forventningens tid. Vi går og venter på noe spennende. Ulikt for hver og én av oss. Vi voksne venter på mer fritid, god mat, samvær med familie og kanskje noe spennende under treet. Men julen og adventtiden er først og fremst barnas høytid, tenk litt på det.

For barna kan man lage adventskalendere som passer alderen. Men de bør kanskje vite hva det hele går ut på. Det er liten vits å gi gaver til barn som ikke vet hva kalenderen inneholder, men det betyr ikke at de minste ikke skal være med på feiringen. Selvsagt skal de minste delta, de er jo framtiden.

For å gjøre adventskalenderen rimeligere for barna, kan hjemmebakte favorittkaker legges i “lukene” eller posene. Alt etter hva man velger som “innpakning”. Smågodt på lørdagene, 4. 11. og 18. desember bør iallfall inneholde noe som barna liker. Ha derfor kalenderen framme når du lager adventskalenderen, så du har kontroll på datoene.

Adventskalendere til store og små
Advent betyr å vente Foto: Pixabay

Advent på NRK

Årets adventskalender for hele familien kan du se på NRK Super, slik du gjorde i fjor da NRK sendte “Stjernestøv“, som ble tatt godt i mot. I år er det også en helt ny NRK-produksjon som skal korte ned ventetiden for store og små. “Kristianias Magiske Tivoli Theater“, intet mindre.

Kristianias Magiske Tivoli Theater er en kommende julekalender fra NRK Super. Serien blir omtalt som «et storslått juleeventyr» og er skapt av Atle Knudsen og Kjetil Indregard. Serien blir produsert av Monster Scripted og har et budsjett på 82 millioner kroner.

Wikipedia.org

Om det finnes en advent- eller julekalender med samme navn?, “Kristianias Magiske Tivoli Theater“. Selvsagt finnes den. Og du som er så smart å lese denne bloggen, finner linken til denne utrolig spennende adventskalenderen, her. Med denne julekalenderen kan barna selv følge eventyret i årets NRK-julekalender. Et fantastisk univers gir fantastisk utgangspunkt for egne aktiviteter.

Er det noen som kan å lage underholdning for barn så er det NRK. De er kompromissløse når de velger å lage storslått underholdning for hele familien, men med barn i fokus og i de viktigste hovedrollene. Mye av innspillingen av denne nye adventskalenderen, er spilt i vakre omgivelser i Gamlebyen i Fredrikstad.

Voksne

Selvsagt bør også voksne ha sin egen julekalender, det skulle bare mangle. Og vi vet hva både mor og far ønsker seg, fordi vi har lest og hørt hva de snakker om rundt om i de tusen hjem. Noe egner seg ikke på trykk, mens andre ting er faktisk helt uskyldig moro.

Hun ønsker seg harde pakker i år. Pakker som leverer gang etter gang. Alt du som mann behøver å gjøre er å være sikker på at hun ikke går tom for batterier, noen gang. Om du bestiller en slik kalender, er du garantert en vellykket jul. Happy Wife beyr Happy Life.

Far fortjener også julekalender. Adventskalendere til store og små handler om å gjøre alle i familien fornøyde, ikke sant? Da bør far få velge selv. Vi vet nemlig det finnes ølkalender for kresne ølkjennere.

Hvorfor ikke gjøre far lykkelig før jul, ved å bestille en helt egen ølkalender til ham? Den bestiller du i denne linken, fra Gulating. Selv menn som ikke engang liker øl, kan ha glede av en slik adventskalender, for de fleste av oss får jo gjester i løpet av julen, ikke sant?

Uansett hvem som skal drikke alle de 24 flaskene med øl, er det viktig at barna skjermes om det skal festes og drikkes. Husk at ungene merker nyanseforskjeller bedre enn du tror. Det kan være nok med litt høyere stemme eller endringer i måten man snakker på, som kan gjøre barna engstelige.

Spar ungene for et slikt ubehag. Velg alkoholfritt, sammen med barna. Hver gang.

Lykke til med adventskalenderen!

Vargas

Pin It on Pinterest