Kunstig intelligens er her allerede og i en så rivende stor utvikling, at den vil bli endel av din hverdag, allerede i år. Myten om at kunstig intelligens er en fare for menneskeheten er til stede den også, fortsatt. Men først og fremst skaper forskningen jubel blant ekspertene som har jobbet med kunstig intelligens i en årrekke.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Revolusjon

Endelig kommer resultatene i form av fantastiske verktøy for oss alle.

Les også: Snart kjører du elbil

Du har sikkert hørt om Chat GPT, om ikke så vil du høre om det om kort tid. Dette er nemlig kunstig intelligens, satt i system, en betegnelse på kunstig intelligens som lager no nytt. Det være seg teks, lyd eller bilde i en rasende fart. Til stor hjelp for deg og oss.

Chat GPT og kunstig intelligens er faktisk minst like revolusjonerende som den moderne smarttelefonen, internett og måten vi yter service til våre kunder på. Ja, kunstig intelligens vil endre arbeidslivet vårt på sikt, men den behøver ikke erstatte arbeidsfolk, den vil være et supplement. Det beste verktøy man kan tenke seg.

Nå kan hvem som helst skrive hyggelige eposter på all verdens språk. Robotene kan hjelpe med å analysere data, lage kreativ grafikk, være vår personlig jurist, samt vår lokale ekspert på de fleste områder

DN.no
Kunstig intelligens er her allerede

Chat GPT

Dette er Chat GPT: Det å google, blir liksom litt sånn 1980, etter at du nå kan chatte med en chat boot, som gir deg svar på et øyeblikk. Og da mener vi ordentlige svar, gjerne lange svar. Alt du behøver for å prøve er å registrere deg her, på chatopenai.com, så kommer du inn i det aller helligst. Herfra kan du stille spørsmål og få svar.

Les også: Vår aksjeportefølje og hvorfor

For å ta et eksempel. Andrea Holm Tanderø leverte en oppgave på skolen, produsert av AI og fikk en femmer. Skoler og høyskoler fortviler over hvor lett tilgjengelig dette verktøyet har blitt. Det er nesten umulig å vite om elevene leverer egenproduserte oppgaver, eller noe som er laget av kunstig intelligens.

Kunstig intelligens er her allerede i en rivende rask utvikling som mange mener går alt for raskt. Elon Musk, den kontroversielle gründeren, Tesla-skaperen og Twitter-eieren, mener at utviklingen av kunstig intelligens må bremses.

Det vil den neppe gjøre, all den tid denne utviklingen og revolusjonen alt er i gang, tjener noen selskap mye penger. Så mye penger som aldri før og det på svært kort tid.

Selskapet Nvidia, best kjent som spillkonsoll-utvikler, har gjort et unikt gjennombrudd. Nemlig utviklet programvare og datamaskiner som jobber én million ganger raskere, med kunstig intelligens. Tenk litt på det.

Pengemaskin

Microsoft har brukt 100 milliarder dollar på å være med på utviklingen til Open AI, skapt av Sam Altman.

Chat booten Chat GPT er verdens raskest voksende app, ja, selvsagt er det allerede app og den ligger inne på din Snapchat-konto. Den nådde 100 millioner brukere, raskere enn alle de store gigantene som de store sosiale mediene, bare kunne drømme om.

De fleste seriøse selskapene som satser på kunstig intelligens og som er registrert på Wall Street – har vært de reneste pengemaskinene. Størst av dem alle er vel nevnte Nvidia, som i skrivende stund er det sjette mest verdifulle selskapet i verden.

Hvor vi skal inn i framtiden, med kunstig intelligens kan vi bare fantasere om.

At det kan være livsfarlig for menneskeheten, er det liten tvil om. Fordi utviklingen alene kan gå alt for raskt, som er et paradoks, siden vi trenger gode verktøy som kan hjelp oss. Men ikke utslette oss.

Webgruppen.no har skrevet endel om Chat GPT som du kan finne nyttig.

Vargas

Pin It on Pinterest