Snart kjører du elbil som Tesla, BMW eller Mercedes du også. Eller en rimeligere variant som Skoda, Renault eller Nissan. Norge er et foregangsland for elbiler og er nok det landet i verden som kjører flest elbiler generelt og flest Teslaer spesielt. Sammenlignet med folketallet mot andre land. Ikke rart Musk kom for å takke.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Kun elbil

Vi tvinges inn i et annet bilmarked fordi produsentene slutter helt å produsere biler med manuelt gir og biler med bensin- og dieselmotor. Snart eier du en elbil enten du ønsker det eller ikke. Innen 2030 produserer f.eks giganten Mercedes, verken diesel- eller bensinbiler mer. Kun elbiler. Tenk litt på det.

Les også: På tide med elbil?

Snart og snart. Alt relativt og ett år er nå ett år, da. 2030 kommer dog dundrende på oss, og innen den tid vil du sannsynligvis ha eid elbil i årevis. Ja, kanskje flere enn én, og.

Hos de aller fleste bilforretningene som selger deg nybil, vil svært få ha biler med manuelt gir nå. For femten år siden var det omvendt. Tidene endres og vi er tvunget til å tenke miljø framfor noe annet. Og det er åpenbart på tide.

Elbilfordelene blir stadig færre, men lave drivstoffkostnader bidrar til at elbil fortsatt lønner seg. – Den største fordelen får du hvis du kan lade bilen hjemme

NAF.no
Snart kjører du elbil
Bildet er tatt av Andreas fra Pixabay 

Fases ut

I oktober 2021, som er 1,5 år siden allerede, ble kun 9 prosent av nybilsalget registrert som bensin og dieselbiler. Disse bilene fases sakte, men sikkert ut av bilparken i Norge nå. Og innen 2025 skal alle biler være utslippsfrie fra norske leverandører av nybil. Snart kjører du elbil av et eller annet slag du og.

Les også: Tilbehør til dine digitale enheter

Også ladbare hybrider har solgt bra de siste årene, men det er all grunn til å tro at også hybridbilene fases ut på sikt. Det er fullelektriske biler som er framtiden. Til tross for at Volvo som eneste produsent, har solgt rikelig med Volvo XC60 av sin dieselvariant.

Mange nordmenn vegrer seg nok fortsatt for å kjøpe og eie elbil. Fordi man har ladevegring eller er livredd for å gå tom for strøm. Det er nok mer eller mindre en vanesak, all den tid man har den samme problemstillingen med drivstoff og. Ulempen er at det tar litt lengre til å lade enn å fylle. En vanesak det også.

Innen fem år, helst før, helst i dag, bør du ha planlagt hva du skal gjøre med bilen din som går på fossilt drivstoff.

Kjøpers marked

Om du ser etter billige biler på det norske markedet, enten privat eller hos bilbutikkene, vil du finne billige biler nå. Enten du er ute etter en billig elbil eller en dyr Mercedes eller Tesla. Det finnes biler i alle prisklasser, men det er utvilsomt kjøpers marked.

På Finn finnes det blant annet 2800 Teslaer og nesten 1000 elbiler av merket Mercedes. Totalt er det ca 6000 elbiler til salgs, bare på Finn, alene. Nå er tiden inne for å gjøre et godt brukt- eller nybilkjøp. Og det er nå du bør selge diesel- eller bensinbilen din, om du ønsker å få noe for den i det hele tatt.

Myndighetenes avgiftskutt på elbiler, som gjaldt fram til 31. desember 2022, og som nå er opphørt, har fått elbilsalget kraftig ned. Men butikkene har mye bil på lager, konkurransen er stor, etterspørselen er enorm og ventetiden deretter. Dette vil føre til prispress, både på brukte og nye elbiler.

Til og med amerikanerne, som lever og ånder for sine Pick Up Trucks, tvinges nå til å tenke nytt. Elbil-markedet kommer til å eksplodere, også i USA, i årene som kommer. Og det er bra for naturen og miljøet, ikke minst.

Kjøp eller bestill din elbil i dag.

Vargas

Pin It on Pinterest