Premier League kommer i gang igjen

Premier League kommer i gang igjen, men sannsynligvis ikke før etter sommeren. Og kanskje ikke før i oktober. Kanskje ikke før neste sesong, faktisk. Pandemien som har truffet Europa og store deler av verden, setter en begrensing for det meste. Også det som er mindre viktig, som den engelske fotballen.

Viktig for fansen, for eieren, for rettighetshaverne, for det engelske fotballforbundet og spillerne. Men i den store sammenhengen, når det dør flere tusen mennesker daglig, grunnet Coronaviruset – blir fotballen ubetydelig. Til og med Premier League blir mindre viktig, da.

I følge britiske medier er Newcastle det første laget som må ta konsekvensene av Pandemien.

Det er først og fremst ansatte som ikke er knyttet direkte til fotball-laget, Newcastle som må permitteres. Eieren av storklubben i nord-England, Mike Ashley, har kommentert situasjonen som beklagelig, men nødvendig for å redde klubbens eksistens. Det er ventet at flere klubber kommer etter og gjør det samme. Særlig lag som har en mer anstrengt økonomi – i lavere divisjoner.

FA bestemmer

Når FA bestemte at all fotball på ball-øya skulle opphøre i februar, sto det ni kamper igjen på terminlisten til Premier League. Det gjør det altså fortsatt. Så lenge England generelt, og London spesielt, sliter med å få kontroll på antall smittede og døde. Vil ikke fotballen komme i gang igjen heller. Det avgjør FA i samarbeide med helsemyndighetene fortløpende.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at noe er i gjæret. Situasjonen er både dramtisk og uavklart. Da setter man ikke gang igjen store arrangement som tross alt Premier League-fotballen er i England – for å sette liv og helse i fare.

Er du glad i fotball eller Liverpool, bør du lese denne fantastiske historien om Jürgen Klopp.

England er synonymt med fotball, slik er det for veldig mange nordmenn også. Nordmenn som nå sliter med hverdagen av ulike grunner. Enten man er permittert, oppsagt, syk, eller kjenner noen som er syke, eller frykter det snikende viruset. En uvirkelig situasjon ingen kunne forutsi når de første rapportene fra Kina kom.

Premier League kommer i gang igjen

Premier League-trofeet

Mangelen på fotball som lidenskap og underholdning, er utvilsomt med å forsterke den håpløse og maktesløse situasjonen vi har havnet i. Mye grunnet usikkerheten som råder. Ingen vet hva som kommer, ingen vet hvem som blir syke, eller dør. Ingen vet når vi kan se Jordan Henderson løfte det gjeve Premier League-trofeet, som et bevis på at Liverpool har vært best – denne sesongen.

Premier League kommer i gang igjen, men ingen vet når.

Sannsynligvis ruller ikke fotballen før en ny sesong kan påbegynnes, og da en kortere utgave enn normalt. Viruset setter en stopper for det som er igjen av denne, og starten på den neste. Kommer Premier League i gang igjen i oktober, er det allerede 6-8 kamper ut i en ny sesong. Det betyr at det ikke kan spilles mer enn ca 30 kamper.

Et scenario det snakkes om er alt blir stående som nå. Ingen lag rykker verken opp eller ned. Da deles det heller ikke ut trofeer, men alt av sesongen 2019/2020 slettes for historiebøkene. All den tid det er spilt ca to tredjedeler av sesongen – er det en usannsynlig, og lite populær løsning for mange.

EM utsatt

I tillegg skulle EM i fotball vært avviklet i Europa i sommer, denne er utsatt til neste år. Dermed kan ikke Premier League spilles særlig lengre enn normal, med slutt i mai. Kabalen for FA går altså ikke opp, med mindre det kappes i antall kamper.

Noen spør seg hvordan verdens mest omtale liga skal kunne avgjøres. Skal man sette en strek etter 28 og 29 spilte kamper. La Liverpool få trofeet, fordi de trenger kun to seire på å ta ligagullet, siden de allerede har 82 poeng? Skal de fire neste lagene, minus Manchester City som er utestengt, få billett til neste sesongs Champions League? Om det blir noe spill i den gjeveste turneringen neste sesong?

Og ikke minst. Skal de tre lagene som ligger på nedrykk nå, Bournemouth, Aston Villa og Norwich rykke ned? Bournemouth er bare et par mål unna trygg plass, og kunne kanskje ha klart å kjempet seg over streken? Det samme kunne vel også Aston Villa klare, med to poeng mindre, men med én kamp mindre spilt?

Sterke følelser i sving

Det er allerede sterke følelser i sving. Det er en helt eksepsjonell situasjon for alle berørte og FA, altså det engelske fotballforbundet, har en vrien nøtt og knekke her. Det er lett å tro at ikke alle kan bli fornøyd, uansett hvilken avgjørelse som blir fattet. Selvsagt er det riktig at Liverpool blir seriemester. Men så mye annet står ikke så klart for oss.

FA kan ikke bruke loddtrekning for å gi oss en slutt-tabell. Det er heller ikke nok tid til å spille kampene ferdig. Dermed ender vår konklusjon på at Premier League kommer gang igjen, men altså ikke før neste sesong. Denne sesongen ender her og nå. Dessverre.

En avgjørelse må fattes fordi tiden går. April er alltid spennende i den engelske fotballen. Nå står tribunene tomme. Fansen går og sparker småstein utenfor Old Trafford, Anfield, Molineux og utenfor alle de andre stadionanleggene på balløya. Som normalt huser tusenvis av syngende og småfull fans på tribunene – på denne tiden.

Sterke følelser må få utløp et sted, men det blir ikke på fotballkamp.

Apropos sterke følesler. Skulle tabellen bli as is, som den er. Vil Manchester United være kvalifisert til Champions League med sin femteplass. Det samme vil Leicester være med tredje, og Chelsea være med fjerdeplassen. I så fall, gratulerer til Ole Gunnar Solskjær for en fantastisk avslutning på sesongen.

Wolves og Sheffield United vil være kvalifisert til Europa League.

Bournemouth, Aston Villa og Norwich rykker ned. Og fra Championship kommer Leeds, WBA og Fulham.

Av alt det uviktige i verden akkurat nå, er utvilsomt fotball det aller viktigste. Måtte fotballen bli den samme når den ruller igjen. En gang i framtiden.

Gratulerer med ligagullet, Klopp og Liverpool.

Vargas

Solskjær jakter Champions League-plass!

Å være manager for et lag i Premier League er en hektisk og uforutsigbar jobb. Solskjær jakter Champions League-plass, men det en manager er klar over er det travle kampprogrammet.

Jo bedre laget er, jo flere kamper laget vinner, jo flere kamper må de spille. Ole Gunnar Solskjær i Manchester United vet at laget hans skal spille FA-cup, Europa League og 10 seriekamper – før sesongen er over.

For å nå viktige Champions League, må de havne på fjerde- eller femteplass, eller vinne Europa League.

Begge kan være uoppnåelige mål for Man United, så lenge de har en målvakt som tabber seg ut, stadig oftere. David De Gea var engang en av verdens beste målvakter. Det er ikke spanjolen i nærheten av per i dag, dessverre. Det kan være med å ødelegge for et lag i medgang og en motivert, engasjert og hardtarbeidende manager.

Lest: Vi må snakke om Haaland!

Signeringen av Bruno Fernandes ser ut til å bli akkurat like bra som vi spådde på forhånd. En meget god midtbanespiller som har vært svært sentral siden han signerte i slutten av januar. Med en De Gea i gammel form og en Paul Pogba i sitt ess, ville selvsagt Man United vært med i toppen av ligaen. Franskmannen er tilbake i trening etter sin operasjon i desember.

Dessverre er ikke det tilfelle nå, det vil gi Solskjær noen utfordringer – all den tid det spilles to kamper per uke. Solskjær jakter Champions League, men det vil bli et vrient mål å nå, slik vi ser det.

Kampprogram

Går Manchester United videre i Europa League, på bekostning av LASK Linz, og slår Derby i FA-Cupen, blir antallet kamper deretter. Det vil kunne gå utover formen i ligaen, der vanskelig og krevende kamper står i kø utover våren. Da burde Solskjær ha en skuddstopper han kunne stole på. Slik vi ser det, har han ikke det i De Gea.

Solskjær jakter Champions League-plass!

Hva som skyldes en kvalitetssvikt fra en klasse-keeper til å bli en målvakt som gjør flere feil enn de fleste andre, er vanskelig å sette fingeren på. David De Gea opptrer arrogant og slurvete, når han forsøker å sparke ballen ut, men treffer en motspiller og ballen går i mål. Det er så utilgivelig at vi tror Solskjær leter etter en erstatter for De Gea.

Solskjær jakter Champions League-plass! Old Trafford er tross alt Theatre of Dreams

Champions Legue er viktigst

For eierne og fansen, og sannsynligvis for manageren – er Champions League neste sesong – viktigste målsetning. Det er her de store pengene ligger, det er her de beste spillerne ønsker å vise seg fram, på den aller største scene. For å nå den gjeveste europacupen, må Manchester United vinne kamper, for å vinne må laget ha en god målvakt.

Lest: Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Men gode målvakter vokser ikke på trær og David De Gea har nylig skrevet under på en kontrakt som holder ham i Manchester til juni 2023. Det kan hende mange angrer veldig på den resigneringen.

Et lite halmstrå klubben kan henge seg på, er det faktum at Manchester City har bæsjet på leggen. Mye tyder på at forrige sesongs seriemester, blir utestengt av Champions League. Dermed blir det en ledig plass i den viktige turneringen. City har anket avgjørelsen som ble tatt av UEFA til CAS, men den blir sannsynligvis avvist.

Premier League’s fifth place in line for Champions League spot after Manchester City ban

The Guardian

Meget jevn tabell

Andre lag som ønsker å kjempe om denne viktige fjerde og nå femteplassen, begynner å bli mange.

All den tid det går mot en jevn serieavslutning. Hele ni lag, kan være med å sloss om de to plassene i Champions League. Nærmest er selvsagt Chelsea med 45 poeng, og som innehar fjerdeplassen. Deretter kommer Man United og Wolves, som ligger helt likt på 42 poeng.

Solskjær jakter Champions League-plass!

Tottenham har tre tap på rad og helt ute av form, ledet to ganger, men tapte mot Wolves, søndag. Mourinho og co er fortsatt med i Champions League, men vil slite mot, Leipzig som de tapte for hjemme med 0-1, og møter Norwich i FA-cupen nå. Mange kamper gjennom en lang sesong, med allerede sentrale spillere ute med skade. En miserabel sesong for Spurs, så langt med en 7. plass og 40 poeng.

40 poeng på 8. plass har også Sheffield United. Sander Berge og hans venner i nyopprykkede ‘Blades’ har imponert. Men det er direkte naturstridig å tro at de kan sloss om en plass i Champion League, denne sesongen. Det er for mange gode lag som ønsker det samme.

På 9. plass ligger Burnley, med 38 poeng på 10. plass ligger Arsenal med 37. poeng, og det samme har Everton på 11. plass. På 12. plass på Premier League-tabellen ligger Crystal Palace. Stort jevnere blir det sjeldent.

Manchester United på sjetteplass

Men hvor havner Manchester United og Ole Gunnar Solskjær opp i alt dette – spør mange.

Vi er redd det blir for mange kamper til at de kan vinne nok til å nå Champions League, dessverre. Det er andre lag som er bedre skikket enn Manchester United til å ta femteplassen. Da legger vi terminlisten til grunn for det argumentet. Mars måned, er et langt mareritt av varene kamper, for alle som liker Manchester United.

Se Wolves og Manchester United sine ti siste kamper av sesongen her. Hvilke av de to tar femteplassen?

Frank Lampard og Chelsea vil holde på fjerdeplassen for alt det er verdt. Wolves kommer til å gi Solskjær kamp helt til sesongslutt, og da er det Nuno Espirito Santo som smiler bredest. Wolverhampton Wanderers har per i dag et bedre lag enn Manchester United. Det vil gi Wolves en plass i Champions League. Tipper vi.

Dermed vil Manchester United og Solskjær ende på en litt skuffende sjetteplass, etter våre beregninger.

Vargas

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Engelske medier publiserer artikler om Liverpool-fans som tatoverer klubbens logo i sammenheng med seriegullet denne sesongen. Men hvilke lag tar plassen bak Liverpool?

Så sikre er fansen på at Liverpool vinner, vi kan ikke annet enn å være enige. Det er for langt fram for Manchester City og Leicester.

Derfor ligger spenningsnivået på hvilke lag som tar plassen bak Liverpool? De tre plassene som gir plass i Champions League.

Men det er endel som skal på plass før man vet sikkert hvilke lag som får spille den aller gjeveste klubbfotball-turneringen i verden. Champions League sesongen 2020/2021. Det vi er helt sikre på er at vinneren av årets turnering, blir automatisk deltager for neste sesong.

Det samme blir vinnere av Europa League, uansett hvilken plassering dette laget har i sin liga.

Det betyr følgende: Skulle Manchester United ende opp som nummer fem i Premier League, men vinne Europa League, vil Solskjær og hans menn bli det femte laget fra den engelske ligaen – som får delta i Champions League, neste sesong. Fordi lag nummer 1-4 automatisk er kvalifisert. (lag fire må spille kvalifisering.)

Manchester United

Uansett vil det ikke kunne være mer enn fem lag fra England, uansett hvilke lag som vinner de to Europa-cupene, der begge kvalifiseres automatisk. Vinner Liverpool Champions League, og Manchester United Europa League, men havner utenfor topp fire, vil kun tre lag til bli kvalifisert. De neste på tabellen, bak Liverpool.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Skulle dermed Manchester United bli nummer fire i Premier League og vinne Europa League, vil det kun bli fire lag som blir kvalifisert til Champions League – (da må ikke lag fire spille kvalifisering på bakgrunn av å vinne EL.)

Så kommer det vanskelige spørsmålet å svare på – hvilke tre lag makter å ta disse viktige plassene bak Liverpool? Fordi laget fra Merseyside vinner som de selv vil, Klopp og hans spillere er uimotståelige og vil gå gjennom store deler av serien uten tap. Gratulerer Liverpool.

Lest? Slik blir Euro 2020 – fotball-EM i sommer!

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

José Mourinho

En mann med mange store ord, som har sagt så mye rart gjennom flere år som manager for flere av de største klubbene i Premier League, José Mourinho er fortsatt glad i sin egen stemme. Men han sier av og til så mye merkelig og hevder hardnakket en ting den ene dagen, noe helt annet den andre. Man må ta det han sier med en klype salt.

En mann som er elsket og hatet for sin oppførsel og sine fotballfaglige kvalifikasjoner, og en manager som har den aller beste merittliste – sett i lys av hva han har vunnet med sine lag siden starten i 2002/2003 med Porto.

En spesiell fyr, som ikke lenger er “The Special One” etter vårt syn.

Nylig uttalte han seg riktig så fornuftig allikevel da han hevdet at både Sheffield United og Wolves ville kjempe med alt de har, for å lykkes med å komme inn blant de fire beste. Ikke det at vi tror det er særlig realistisk, denne sesongen, men begge disse lagene har imponert stort. Wolves er også med i sluttspillet i Europa League i tillegg.

Wolves and Sheffield United are both genuine contenders for the top four positions in the Premier League

José Mourinho

Manchester City

Manchester City har den beste manageren og den bredeste troppen. Etter 25 av 38 serierunder ligger Joesep Guardiola, best kjent som ‘Pep‘ og hans spillere to poeng foran Leicester. Begge disse vil holde seg inne blant topp fire og ta to av de tre viktige plassene – utvilsomt. Noe annet vil overraske veldig, enda det er 13 kamper igjen og dermed mange poeng å sloss om ennå.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Godeste Mourinho sier alltid noe offentlig, av en god grunn. Han skal forsvare laget sitt med alle mulige midler. I skrivende stund er portugiseren ansvarlig for Tottenham, som ligger på 6. plass, kun 4 poeng bak Chelsea som har den viktige fjerdeplassen.

Selvsagt ønsker Mourinho å havne innenfor den plassen som får Spurs inn blant Champions League-lagene for kommende sesong. Det tror vi kan bli vanskelig nok.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool? En stor fotballbane sett ovenfra, grønt gress

Dessverre ser det ikke så lett ut for Mourinho. All den tid han også har nevnte Sheffield United to poeng foran Tottenham på tabellen. Riktig nok med én kamp mer spilt. På 7. plass finner vi Everton på 36 poeng, kun ett poeng bak Spurs, deretter Manchester United på 35 poeng og 8. plass, og Wolves plassen bak på samme poengsum.

Fra 9. plass på tabellen og opp til 4. plassen, skiller det kun 6 poeng og det er hele 39 poeng å sloss for – resten av sesongen i Premier League. Selvsagt er ingenting avgjort ennå.

Derfor det blir et aldri så lite rotterace om å kapre denne mye omtalte fjerdeplassen når vi skriver mai og sesongen skal avsluttes? Det er åpenbart umulig å vite, men å tippe hvilket lag som tar den plassen er bare gøy.

Chelsea

Vi er så kjedelige og kanskje forutsigbare at vi burde skamme oss. Men vi tar sjanse og tipper på Chelsea og Frank Lampard, som innehar fjerdeplassen nå. Sheffield United er i bedre form, vinner flere kamper enn de fleste andre, men vil nok merke kjøret når sesongen går mot slutten.

Dessuten har vi ikke nok tro på lagene bak heller. Everton roter seg stadig vekk, Manchester United er inne i et viktig generasjonsskifte, men kan bli spennende neste sesong. Mourinho og Tottenham har det mest i kjeften og Wolves spiller for mye uavgjort.

Hvilke lag tar plassene bak Liverpool?

Om Nuno og hans unge stjerner i Wolverhampton Wanderers hadde slått Liverpool, når de hadde Klopp og co på gaffelen nylig, ville ting ha sett betydelig mer spennende ut. Skjønt Wolves er så gode og har så mye kvalitet i laget, at de kan komme langt i Europa League også. Veldig langt.

Når det er sagt, ser tabellen ut slik den gjør i dag, også i mai – for de fire øverste lagene tipper vi.

Sluttspillet for Champions League inneværende sesong starter 18. februar, med de to føreste kampene, hjemme og borte, som er åttendedelsfinaler. Sammenlagtvinneren over to kamper, går til kvartfinalen. Finalen for denne sesongen av Champions League spilles 30. mai i Istanbul i Tyrkia.

Vargas

Veteran tar over Everton!

Noe overraskende for mange er det faktisk den tidligere Chelsea, Real Madrid, Juventus, Milan, PSG, Bayern München og Napoli manageren, Carlos Ancelotti – som tar over Liverpool-laget i blått. En av de virkelig veteranene i internasjonal klubbfotball. Veteran tar over Everton!

Italieneren har hatt ansvaret i ni klubber siden 1995, men har ikke hatt særlig sportslig suksess den senere tiden. Ancelotti fikk sparken i Bayern, og senest i Napoli.

Lest? Guardiola Ferdig i City?

Som sjef i Chelsea i 2009-2011 vant han både FA-cupen og Premier League og vant 67 og tapte kun 22 av totalt 109 kamper, men en vinner-prosent på pene 61,67. Som kanskje kan ha vært avgjørende for at “The Tofees” valgte nettopp 60-åringen.

Everton ligger på 16. plass av 20 lag, har vunnet kun 5 og tapt 9 kamper. Det er åpenbart for dårlig for et lag med ambisjoner til å sloss om en plass i topp seks. Om Carlos Ancelotti er rett mann til jobben vil vi raskt få svar på da julen er tettpakket med kamper i Premier League.

Italieneren er avhengig av en god start for å få arbeidsro til å bygge sitt lag, og er litt heldig siden overgangsvinduet er bare dager unna, og han kan signere egne spillere som kan forsterke Everton umiddelbart.

Veteran tar over Everton!
Carlos Ancelotti er ny sjef på Goodison Park foto: Wikipedia.org

Veteran tar over Everton!

Carlos Ancelottis erfaring og nettverk av spillere og støtteapparat, er blant de beste i bransjen. Nå har ikke italienske trenere erfaring fra Engelsk fotball i særdeleshet, men den tidligere Chelsea-manageren kan gi Everton et løft på kort sikt, for å få storklubben opp og fram på kort sikt.

It is understood confirmation of Ancelotti succeeding Marco Silva could be announced before Wednesday’s Carabao Cup quarter-final against Leicester.

SkySports

Marco Silva fikk en grusom start på sesongen, og ble den fjerde manageren som ble sparket, bare et par måneder inn i sesongen, og kun etter 15 kamper.

Eieren i Everton, Farhad Moshiri og styreformann, Bill Kenwright har lenge hatt nettopp Ancelotti på blokka. Det er grunn til å tro at erfaring fra en rekke storklubber som avgjørende for at det ble Ancelotti, som har vunnet Champions League med Milan og UEFAs Super cup med Real Madrid.

En manager som har vunnet mer enn de fleste i England, bortsett fra Pep Guardiola og José Mourinho. Selvsagt er det et aldri så lite varp av Everton. Kritikerne som tør å åpne munnen allerede nå, peker på at det begynner å bli lenge siden den italienske ringreven vant trofeer.

Men så sent som i 2015, ble Carlos Ancelotti kåret til verden beste fotballtrener, for sesongen 2013/2014 som trener i Real Madrid.

Trykket har neppe vært større enn det er på øverste nivå i engelsk fotball om dagen. Vi kjenner til at Solskjær tok over i Manchester United, som sendte Mourinho ut i arbeidsledighet, han fikk ta over Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken etter en dårlig start.

Arsenals Unai Emery ble byttet ut med assistent-manager, Freddy Ljungberg. 

Watford orket ikke flere tap under Javi Garcia, som fikk fyken allerede i september, hentet så inn Quique Flores, som har vært i klubben tidligere, men han holdt heller ikke mål.

Og altså Marco Silva, som ikke lenger hadde tillit i Everton.

Aldri før har Premier League hatt så mange personligheter, så mange store navn på sidelinjen som nå, som managere for sine respektive lag. Vi ser for oss at også Arsenal henter inn et stort navn i løpet av kort tid.

Aldri før har vel managere blitt byttet ut etter så kort tid heller. Det er til tider skremmende å se hvor raskt det byttes ut nye trenere i håp om kortsiktig endring av resultater.

Mikel Arteta, spanjolen som er assistent for Manchester City og Pep Guardiola er storfavoritt til å ta jobben i sin tidligere klubb, Arsenal.

Vargas

En vinter full av spenning i Premier League

En vinter full av spenning i Premier League
Old Trafford Foto: Paul // flickr

Nå som sesongen i toppdivisjonen av Engelsk fotball nesten er halvspilt har vi notert en rekke spennende utviklinger. Om vi ser bort fra de hyppige managerbyttene og det store spørsmålet om Ole Gunnar Solskjær blir værende eller ikke har vi fremdeles mye å undre oss over idet vi nærmer oss fotballens festdag den 26. Desember. Velkjente Boxing Day.

Her en noe av det vi gleder oss mest til. 

Et tøft program

For mange av oss har Premier League en spesiell plass i vårt hjerte. Vi har fulgt laget vårt i årevis, og vi har opplevd samtlige oppturer og nedturer. Nå som europaprogrammet blir litt mindre hektisk vil det bety større fokus på den hjemlige ligaen.

I løpet av desember og januar skal det spilles over ti kamper for hvert lag. Det vil sette press på enhver spillerstall og vi får håpe at nøkkelspillerne holder seg friske. 

En vinter full av spenning i Premier League.

I det siste har vi sett en rekke skader sette press på lag som ellers har prestert over forventning. Chelseas komet, Tammy Abraham gikk ut med en skade før 14. serierunde, noe som utvilsomt bidro til deres 0-1 tap mot West Ham United.

For Liverpool sin skyld er en skadet Mohammed Salah mindre skjebnesvangert siden de har et helt lag som ellers viser toppform i hver kamp. Det utvilsomt bli tøft for spillerne å holde formen når kampene kommer på rekke og rad ut Januar.

Uberegnelige resultater

I og med at kampprogrammet blir såpass tøft vil det gjøre at spillere blir slitne, at lag ikke klarer å holde sammen, og at det muligens kommer noen overraskende resultater. Vil Liverpool klare å holde seiersrekka? Vil Manchester City eller Leicester kunne klare å utfordre dem?

En vinter full av spenning i Premier League

Vinterperioden kommer til å bli spennende. 

Om du ønsker å tippe på noen av de kommende kampene kan det være lurt å sjekke oddsen ofte. En god oversikt på hvilke sider tilbyr de beste tjenestene for odds, enten det er live eller på mobil kan du se her. Sesongen har ikke vært den letteste å tippe på så langt, og det vil den trolig heller ikke bli.

Noe få hadde spådd var at Sheffield United skulle gi topplagene såpass god motstand, for et lag som kun rykket opp i år. Tabellen er i fortsatt utrolig tett, så hver kamp teller. 

Overgangsvinduet åpnes

Det har i den siste tiden vært full blest rundt Erling Braut Haaland og en mulig overgang fra Red Bull Salzburg til Manchester United. United har slitt med å finne en erstatter til Romelu Lukaku, og ifølge en rekke kilder skal Solskjær være svært interessert i å hente Haaland til Old Trafford.

Haaland har fått nok av oppmerksomhet, etter å ha scoret åtte mål i løpet av 299 minutter på banen i Champions League.

Det blir sannsynlig flere spennende overganger, og det forventes at flere av lagene som ligger midt på tabellen kommer til å søke etter forsterkninger blant topptalentene i The Championship. Samtidig er det sannsynlig at José Mourinho henter nye spillere til Tottenham.

Mourinho er velkjent for å like et stort overgangsbudsjett, og i den siste tiden har de blitt koblet opp mot Romas, Lorenzo Pellegrini. Uansett hva som skjer gleder vi oss til vinduet åpner i Januar. 

Vargas


 

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

José Mourinho er tilbake i Premier League for fjerde gang. Portugiseren som tidligere ble omtalt som “The Special One” tar ansvaret for sitt tredje lag og er i den engelske toppserien for fjerde gang.

To runder med Chelsea, én med Manchester United og nå som ny manager for Tottenham er sirkus Mourinho tilbake i det gjeve selskapet. At den meritterte fargeklatten har fått sparken fire ganger tidligere er altså ikke avgjørende nok – for å få nye lukrative tilbud.

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Mourinho tilbake i Premier League! Igjen!

Hvor lenge kan en manager flyte på gamle meritter?

José Mourinho har vunnet det som vinnes kan, i flere forskjellige ligaer enn noen andre managere. Men, og det er et stort og viktig men. Det begynner å bli lovlig lenge siden han vant noe som helst, og da tar vi med at han vant noe cup greier med Manchester United.

Jose Mourinho has been appointed Tottenham manager, succeeding Mauricio Pochettino who was sacked on Tuesday.

BBC.com

Det vi dog husker best fra tiden hans i Manchester, var at han forsuret miljøet i en av verdens største klubber og gjorde gode spillere dårligere. En managere som tror han er større og viktigere enn klubben han har ansvaret for – er ingen god manager.

En manager bør ha respekt for spillergruppa han trener og har et ansvar for hver enkelt spiller får det beste ut av sin karriere under kontrakt med det laget det gjelder. Slik var det i Chelsea også, Mourinho fikk spilleren i mot seg og det endte som det måtte gå.

Nå er han altså tilbake i Premier League, bare 11 måneder etter å ha blitt jaget fra Manchester, der Ole Gunnar Solskjær tok over ansvaret. Nå erstatter Mourinho, Mauricio Pochettino som ble avskjediget fra jobben som manager i Tottenham, for få timer siden.

Mourinho hadde åpenbart takket ja i forkant av den sparkingen.

Ingen andre ligaer enn i Premier League, sparkes managere raskere, for manglende sportslige resultater som begrunnelse. Kanskje bortsett fra i Championship, som også har en høy prosent av skifte hva managere angår.

José Mourinho tar ikke med seg Rui Faria, som trakk seg som assistent under den turbulente tiden i Manchester United. Faria gjør det meget godt som manager i Qatar. Men den nye sjefen på Tottenham Hotspur Stadium plukker likevel med seg assistenter han har jobbet med tidligere.

Noen mener å vite at dette er et smart valg av styret og eiere i Tottenham (Enic Group og Joe Lewis) fordi det vil gi en ny giv med nytt budsjett og nye kjøp. Mourinho har ikke takket ja til noe han ikke kan stå for, derfor er det gjort klar store summer til forsterkninger.

I tillegg skal Tottenham gjøre alt de kan for å beholde de stjernene de har.

Harry Kane blir værende og får tilbud om nyt kontrakt, det samme gjør danske Christian Eriksen, som lenge har vært linket til andre og større klubber. Også Dele Ali skal være en viktig spiller Mourinho ønsker å ha med videre. Det er ventet at det først og fremst er forsvaret som blir fornyet – under portugiserens regime.

Som sin assistent har Mourinho valgt Joao Sacramento, fra rollen som assistent til manager Christophe Galtier i den franske klubben Lille. Fysiske trener blir Carlos Lalin og Giovanni Cerra får ansvaret for taktikk og analyser. Utvilsomt bra folk på hvert sitt felt, men er det nok til å gjøre Mourinho til den rette mannen for Tottenham?

Vi forventer turbulens, utro, krangling med spillere og uortodokse treningsmetoder, kjefting og klaging på alt fra dommere til dårlig London-vær. Alt kan nemlig skje med José Mourinho som manager. Dessverre.

Mourinho jakter alltid trofeer, han går ikke etter stilkarakterer og parkerer gjerne bussen for å forsvare en ledelse, og er villig til å spille ræva fotball, bare laget vinner. Pochettino var en langt mer offensiv manager.

Ifølge britiske kilder skal det være, som vi var inne på i vårt innlegg om Pochettinos avsettelse, Brendan Rodgers i Leicester, som var klubbens førstevalg til å ta over for argentineren, men han ble vanskelig å løsrive fra kontrakten, dermed endte Tottenham opp med José Mourinho.

I følge samme kilder, skal lønna lyde på £15m. per sesong, noe som er dobbelt så mye som Jurgen Klopp har i Liverpool. Best betalt i Premier League er Pep Guardiola i Manchester City som tjener £20m. per sesong. Noe som tilsvarer ca 220 millioner kroner.

José Mourinho blir værende i London og hos Tottenham Hotspur ut sesongen 2023, om han ikke blir sparket før. Det er temmelig alltid en overhengende fare for nettopp det.

Vargas

Liverpool eller Manchester City?

Før sesongen var det klart at det ville stå om de to beste lagene i England for tide, Liverpool og Manchester City. At sistnevnte skulle slite med skader tidlig i sesongen, gjør at Liverpool og Klopp har balletaket på Pep og City.

Hvilket lag vinner Premier League sesongen 2019/2020?

Hva tror du? Blir det Liverpool eller Manchester City denne sesongen?

Vi har ikke engang kommet halvveis av sesongen, da er det rimelig dust å begynne å prate om hvem som vinner ligaen, tenker du kanskje? Vel, isåfall vil vi gjerne vite hvilket lag skal komme foran Liverpool eller Manchester City?

Arsenal er et lag som ofte er blant topp seks, men sliter voldsom denne sesongen og manager, Unai Emery er absolutt favoritt til å ble erstattet allerede. The Gunners må omrokkere og starte på nytt, men tvilsomt med spanjolen ved roret. Er allerede 14 poeng bak serieleder Liverpool. tar ikke igjen det. Aldri.

Lest? Best i Premier League?

Tottenham er også i limbo for hva som skal skje fremover. Vil Eriksen bli værende, vil den populære manageren, Mauricio Pochettino bli sittende, og hva med Harry Kane, har han råd til å bli værende på nye fantastiske Tottenham Hotspur Stadium, eller vil han dra til en klubb som garanterer trofeer?

Manchester United og Solskjær er blant favorittene til å vinne Europa League, og vil med det igjen ta snarvei til Champions League, som kan bli en viktig erfaring å få for nordmannens unge tropp. Men det vil gå noen sesonger før storklubben igjen vil kunne true de store kanonen City og Liverpool.

Chelsea har imponert til tider under sin nye manager, Frank Lampard. Har tatt andre plassen bak Liverpool, med en kamp mer enn Manchester City, scorer mye mål, men slipper også inn endel, som gjør at de ikke kan være med å sloss om ligagullet denne sesongen. 8 seire på 12 kamper er mer enn godkjent. Vi tror ‘Lamps’ og co. kan ta en Champions League-plass.

Manchester City sliter med skader på flere midtstoppere.

Vincent Kompany ble aldri erstattet. Det angrer kanske Pep Guardiola på i dag. John Stones og Aymeric Laporte er ute med skader, som igjen lar City sitte igjen med kun Nicolas Otamendi som fullverdig midtstopper. Selvsagt vil sjeikene på Etihad la manageren handle, som han selv vil i januarvinduet.

Seriefinale 10. november på Anfield
Liverpool eller Manchester City?

Midtbanen og angrepet til Manchester City, er så sterke at det er kun Liverpool som kan klare å hamle opp med seriemesterne. Vi synes særlig ofte utskjelte Raheem Sterling har vært strålende, denne sesongen.

Liverpool eller Manchester City?

Som mange vet, er vi svake for outsiderne som lykkes når de virkelig forsøker på heltemodig innsats. Leicester har vært fantastisk gode under Brendan Rodgers. Så gode at vi ser for oss et lag som er med å sloss om en topp-fire plassering, foran flere av de mer etablerte topplagene, faktisk.

Wolves tok syvendeplassen forrige sesong. Det blir ikke like bra plassering denne sesongen, all den tid Nuno Espirito Santo har fullt fokus på Europa League. Den tidligere storklubben har ambisjoner og er (nesten) klar for å sloss med de beste som et av 16 lag. Wolverhampton Wanderers er så gode, at de kan faktisk gå hele veien i Europas nest største turnering.

Men det er et lag det skal skrives og snakkes om mer enn noen andre, denne sesongen. Det er og blir Liverpool. Jurgen Klopp har funnet vinnerformen, til tross for å spille håpløst mange kamper – lar ikke tyskeren det forstyrre suksess-formelen.

De beste sidebackene i ligaen i Trent Arnold og Andrew Robertson, utvilsomt verdens beste midtstopper i Virgil van Dijk, samt en brukbar arbeidsom midtbane – for ikke å snakke om Sané, Salah og Firmino. I tillegg har Liverpool ligaen beste målvakt.

Man kunne åpenbart nevnt hele troppen, fordi Klopp har bygd dette laget over flere år, og skapt et vinnerlag som er fryktelig vanskelig å slå. Endelig er Alex Oxlade-Chamberlain tilbake fra skade, og briten har vært strålende når han har fått sjansen.

Et av Liverpools fremste våpen er utvilsomt den store farten i angrepet med Sané, Salah og Firmino, men det er lagmaskinen, Klopps utvalgte, som går på banen med en innstilling vi ikke har sett siden Sir Alex Ferguson, pisket sine spillere i Manchester United til suksess i sin tid.

Ikke glem den tidlige seriefinalen søndag kveld. Liverpool-Manchester City blir et durabelig oppgjør det kan være verdt å se. Anfield vil garantert koke.

Vinner hjemmelaget er det ni poengs differanse mellom City og Liverpool, men vinner Pep og co, er det vidåpent hvem som vinner til våren.

Vi tror det endelig er Liverpools tur nå.

Vargas

Best i Premier League?

Vi ser på hvilke lag som er best i Premier League akkurat nå ut i fra tabellen. Liverpool med Manchester City rett bak, der de to samme lagene sloss om tittelen forrige sesong. I tillegg har vi hatt Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham. De såkalte topp seks.

Altså lag fra Liverpool, Manchester og London.

Men hva med storbyen, Birmingham som er nest størst i England? Mer enn 1,1 millioner mennesker bor i denne byen som innehar bydeler vi kjenner godt til vi som har fulgt med i den engelske fotballen lenge. West Midlands, West Brom, Wolves og Aston Villa har alle vært med å bygge opp Premier League og Championship.

Lest? Var det så smart med VAR?

Selvsagt har disse lagene med den potensielle fanskaren muligheter til å bli blant de aller beste i Premier League. Wolves med sin overraskende syvendeplass forrige sesong, har styrtrike eiere med voldsomme ambisjoner. Wolverhampton Wanderers var blant de aller beste i Europa på femtitallet og forsøker hardt å bli det igjen under manager, Nuno Espirito Santo.

Selvsagt kan ‘ulvene’ lykkes igjen. Aldri før har laget, byen, eierne og fansen vært mer samstemte enn akkurat nå. Manageren er ultrapopulær i ordets beste mening. “Nuno had a Dream …”

Best i Premier League?

Med sluttspill i Europa League og en respektabel plassering i Premier League, vil Wolves være et par skritt foran ambisjonene som ble satt av kinesiske Fosun da de tok over den ‘sovende kjempen‘ i 2016. “The Sleeping Giants” i engelsk fotball begynner å bli mange, men særlig disse har et potensiale til å bli blant de beste igjen, mye fordi de har vært i samme situasjon tidligere.

Best i Premier League?

Men det er også andre byer og bydeler på balløya, som har sovende storheter som du husker fra Tippekampens barndom som gjerne kan bli blant de beste i den gjeveste divisjonen på sikt.

Middlesbrough, Leeds United, Derby County, Newcastle Sheffield Wednesday, Nottingham Forest og til og med lille Ipswich og Burnley – vil noen ta med på bakgrunn av spill i Europa.

Men la oss holde oss til hvilke lag som faktisk har et potensiale til å bli best.

Det blir aldri gjort over natta å bli best. Men de som har vært der, som Leicester City, som altså sjokkerte verden i 2016 og vant Premier League til 5000 ganger pengene – har utvilsomt en fordel mot de samt aldri har vunnet noe.

Til tross for dette må vi ikke glemme at fotballen har endret seg voldsomt siden Wolves løftet trofeer på femti- og sekstitallet, fram til når Leicester og Claudio Ranieri vant i mai 2016. Det er faktisk en helt annet idrett på de førti årene i mellom.

Mye tyder på at det fort kan være andre lag enn de vi er vant til å se blant topp seks i Premier League, som heller er gruppen under, når vi skriver mai 2020. Fotballen er som vi vet i endring hele tiden.

De såkalte “best of the rest” som forrige sesong besto av Wolves, Leicester, West Ham, Everton og Watford har ambisjoner om å komme lengre enn forrige sesong, noen kan lykkes.

Spørsmålet er betimelig fordi vi ser at det er konturer av endringer i Premier League-toppen, kanskje allerede denne sesongen.

VAR diskuteres hver eneste uke, skal den bli eller bør den droppes?

Både Tottenham og Manchester United, som alltid er innenfor topp seks, vil kanskje makte det samme denne sesongen, men det er altså flere lag om benet – deriblant Leicester, som har funnet en fantastisk form under Brendan Rodgers (46), den tidligere Liverpool-manageren som kom fra jobben i Celtic i sommer.

Best i Premier League?

Om Leicester kan vinne ligaen igjen? Selvsagt kan de det. Forutsetningene er faktisk større denne sesongen enn da Ranieri og Jamie Vardy lekte med sine motstandere, fordi ingen trodde på at Leicester var egentlige gode nok. Det var de og de vant fortjent og med god margin den gang.

Leicester av 2019/2020 sesongen har blitt en farligere motstander for de andre lagene, men den nye manageren er en smart fyr, skotten Rodgers har vært ute ei vinternatt før og tar gutta ha det gøy før under og etter kamp.

Leicester oser av selvtillit og spiller glitrende fotball. Etter 11 kamper leder den tidligere mesteren med 10 poeng på Manchester United og bare Man City har gjort flere mål.

Liverpool og Manchester City viser små svakheter, samtidig stor styrke i å bli liggende under for å komme tilbake å vinne kamper i den hjemlige ligaen. Men nå begynner hardkjør for alvor.

Liverpool er med i Champions League, VM for klubblag i desember, ligacupen, og FA-Cupen i januar. (det engelske fotballforbundet FA og FIFA, det internasjonale fotballforbundet, er ikke enige om hva som er viktigst)

Manchester City, Chelsea, Tottenham og Liverpool ligger alle an til kunne gå videre fra sine respektive grupper og dermed spille videre i sluttspillet i Champions League. I tillegg har disse lagene Premier League og FA-cupen å tenke på fra januar av. Liverpool og Manchester City skal begge spille kvartfinaler i Ligacupen, i tillegg.

Selvsagt vil antall kamper spilt gjennom en sesong, påvirke sluttresultatet totaltsett. Ingen lag vinner alt. Bortsett fra Manchester United som vant det meste, gjennom 26 år under Sir Alex Ferguson, men det er en svunnen tid som aldri kommer tilbake. 38 trofeer er smått utrolig og vil bli stående som en bauta, både resultatene og mannen.

Vi kommer tilbake til Leicester igjen, fordi de fleste husker hvordan og hvorfor de vant i sesongen 2015/2016. Revene, The Foxes spilte få kamper, de hadde kun ligaene og tenke på, pluss FA-Cupen, men det har jo de fleste andre og, men kun i en begrenset periode.

Denne sesongen skal Leicester spille kvartfinale mot Everton i Ligacupen i tillegg, men det ser ut til å være en ‘boost’ framfor et ork. Men det kan også stoppe der. Da er det åpenbart at flere vil få assosiasjoner med suksess-sesongen da de vant ligaen. Det er ikke mer enn fire sesonger siden.

Best i Premier League?

Fordi det er faktisk bare de tre beste, Liverpool, Manchester City og Leicester så langt som har spilt riktig god og underholde fotball over tid – denne sesongen. Vi er rimelig sikre på at Leicester forblir i toppen, resten av sesongen.

Det er åtte poeng opp til Liverpool som leder, men det er kun to poeng opp til Manchester City, men de to beste har altså betydelig flere kamper å gjennomføre. Se ikke bort fra at Leicester tar en fortjent Champions League-plass.

Tottenham har slitt gjennom hele sesongen. Usikkerhet vedrørende Christian Eriksen og manager, Mauricio Pochettino, gjør det ikke enkelt å spille på balløyas vakreste anlegg, når prestasjonene svinger som ei hengebru i stiv kuling. Spurs ligger på en skuffende 11. plass med 13 poeng. Likt med Manchester United og Wolves.

Arsenal og manageren, Unai Emery, har det ikke heller enkelt om dagen. Nylig var det nettopp Wolves som fortjent tok to poeng fra London-klubben på Emirates. 4 seire på 11 kamper der kun 16 mål er scoret, forteller om et lag i trøbbel, til tross for å inneha femteplassen foreløpig.

Chelsea er også et lag som har imponert oss. Bortsett fra i den første kampen, mot Manchester United på Old Trafford, der Frank Lampards menn ikke visste hvor de var eller hva de skulle gjøre. Vi tror Chelsea tar én av de fire øverste plassene og dermed kvalifiserer seg til Champions League.

Ingen ser på tabellen etter kun 11 kamper. Vi vet det.

Det vi forsøker å tegne et bilde av, er det presset de beste lagene har, med et uansvarlig stort antall kamper over kort tid, som påvirker slutt-tabellen. Det gagner formlag som skal spille færre kamper. Derfor ser vi på Leicester som et av de lagene som kan bli topp fire, i hvert fall topp seks inneværende sesong.

Vi tror fortsatt at Wolves og Nuno kan henge med og komme seg opp og foran Manchester United som ser merkelig svake ut over tid. Solskjær vil få tid, men må ha to, kanskje tre overgangsvinduer til – før han får skikk på laget sitt.

Vi tipper at lagene som ligger på henholdsvis sjette, syvende og åttendeplass, nemlig Sheffield United, Bournemouth og Brighton, ikke vil beholde så gode plasseringer til slutt. Men du verden så gøy at de antatt svakeste lagene vinner kamper og spiller glitrende god fotball – noen ganger.

Glem de “vanlige” topp seks i Premier League, det vil aldri bli de samme lagene igjen. Heldigvis har de nest beste, blitt så gode at de endelig kan spise kirsebær med de aller beste.

Liverpool vinner Premier League for første gang – denne sesongen. Fordi de er best i Premier League.

Vargas

Overraskende Premier League-tabell!

Overraskende Premier League-tabell! Vi som har sett noen tusen kamper fra engelsk fotball side starten av Tippekampens spede barndom, setter vi fortsatt op tabellen før sesongstart – å også denne gang.

Engelsk fotball er populært i mange land, ikke bare i England, Norge, eller Scandinavia, men i store deler av Afrika, Europa, Asia og til og med i USA er det mange som ønsker å se Premier League.

Vi nordmenn er kanskje bortskjemte med å få så mye god fotball på skjermen gjennom en sesong, like lang som et svangerskap, men mange gleder seg voldsomt nå når den ekte fotball endelig skal rukke igjen etter sommeren.

Liverpool mot Norwich, fredag 9. august kl 21:00 er aller første kamp.

Vi tror det er mange som vil bli overrasket, ikke slik vi ble det gjennom hele sesongen 2015/2016, da Jamie Vardy kjørte showet og Leicester med The Thinker Man ved roret, vant Premier League til 5000 i odds. Leicester sjokkert en hel fotballverden.

Lest? England! Deadline Day – nå kjøpes det!

Det vil ikke skje igjen med det første. Verken for Leicester eller andre lag tror vi, kan kommer som underdogs å vinne Premier League. Til det er de aller beste for gode, de er villig til å vinne for enhver pris og det er to lag som utmerker seg på den måten med fantastisk spill, noe vi kommer tilbake til.

Mange nordmenn håper og tror Manchester United og Ole Gunnar Solskjær skal gjøre det bra. Vi er dessverre langt mer skeptisk, vi tror ikke Solskjær har nok erfaring på så høyt nivå, til å få med seg Paul Pogba og de andre stjernene, vi er redd kristiansunderen kan få sparken før sesongen er over.

Overraskende Premier League-tabell!

Manchester City har vunnet nesten alle kamper de har spilt over de to siste sesongene. Kun Liverpool fulgt Pep og Co helt til døra og tok til slutt 97 poeng mot Citys 98. Liverpool tapte én eneste kamp, vant ikke denne gang heller, man tok som kjent Champions League-trofeet.

Nettopp derfor, til tross for ikke å ha kjøpt noen, vil Liverpool være litt bedre enn sine argeste konkurrenter over en hel sesong. Manchester-lagene, Chelsea, Arsenal og Tottenham kommer til kort. Det blir Liverpool-fest i mai neste år, vi tror Jurgen Klopp tar Premier League-tittelen.

Fordi?

Jo fordi Jurgen Klopp har det som skal til, en manager i ypperste klasse som vet hvordan han skal motivere spillerene uke inn, uke ute, kanskje den erfaringen vi mener Solskjær mangler, har jo Klopp. Så har jo Liverpool verdens dyreste målvakt i Allison, verdens beste midtstopper i Virgil van Dijk.

Joe Gomez er frisk og også blant de aller beste spillerne i engelsk fotball. Alexander-Arnold og Andy Robertsen er begge på lik linje med alle de andre i dette laget, komplette fotballspillere som vil blø for den røde drakta.

Overraskende Premier League-tabell!

Bare se hvor mye mer de løper, hvor mye klokere de løper og hvor mye mer de ønsker å vinne hver eneste ball de løper på, enn de spillerne som har Manchester United-logo på drakta. Forrige sesong, skilte det hele 31 poeng på de to mestvinnende lagene i engelsk fotball. Dessverre for Solskjær vil ikke forskjellen bli nevneverdig mindre denne sesongen.

Wijnaldum, Keita, Henderson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain og James Milner, er brukbare spillere, som kanskje er de største stjernene sammenlignet med Paul Pogba hos Manchester United, Silva i City eller Eriksen i Tottenham, men Klopps spillere gjør hverandre gode, som er en passende floskel å bruke.

Angrepsrekka er jo den beste i ligaen. Med Divock Origi mer med i laget fra start, siden Mané er ute ennå, har Liverpool og Klopp en stall og et lag som kan vinne Premier League og vi tror ventetiden er over. Vi tror det er Liverpool-fansen som kan sette seg godt til rette og nyte denne sesongen. Vi bruker å ha veldig rett i hvem som vinner ligaen, vi liker også å skryte av det.

Mohamed Salah og Roberto Firmino er sammen med Sadio Sané en fryktinngytende trio, selv om det har vært litt rusk i det ellers så velsmurte maskineriet til Liverpool, vil allerede se i første kamp mot Norwich, at alt er som det skal på Anfield.

Overraskende Premier League-tabell!

Manchester City og Pep Guardiola lukter trofeer lang vei, men på Etihad snakkes det om å vinne Champions League, men det betyr ikke at Sky Blues ikke satser på ligaen, selvsagt gjør de det. Vi tror bare at det er så fryktelig vanskelig å skulle vinne Premier League for tredje sesong på rad. Kun Sir Alex Ferguson og Manchester United har lykkes med denne bragden.

Fotballen slik den spilles på øverste nivå i England og i Europa i dag, gjør det vanskelig nok å vinne “bare én” gang, bare spør Liverpool-fansen. Manchester City tar andreplassen såvidt foran et meget spennende Tottenham-lag.

Fulhams unge juvel, Ryan Sessignon har signert, det samme har Giovani Lo Celso, men like viktig, Spurs har beholdt Christian Eriksen som er en klassespiller som er viktig – uansett hvor han spiller. Vi ser ikke bort fra at Tottenham tar en av de vester plassene på tabellen veldig snart. Paulo Dybala var lenge linket, men den overgangen ble stoppet av bilde-rettigheter fra tredjepart, dessverre for Tottenham.

Topptre blir altså Liverpool, Manchester City og Tottenham.

Vi vil gi gode argumenter for hele vår sluttabell senere, men siden overgangsvinduet nå er stengt, gir vi dere hele tabellen. Liverpool vinner!

 • 1. Liverpool
 • 2. Manchester City
 • 3. Tottenham
 • 4. Chelsea
 • 5. Arsenal
 • 6. Wolves
 • 7. Manchester United
 • 8. Everton
 • 9. Leicester
 • 10. West Ham
 • 11. Watford
 • 12. Crystal Palace
 • 13. Southampton
 • 14. Burnley
 • 15. Newcastle
 • 16. Bournemouth
 • 17. Burnley
 • 18. Aston Villa
 • 19. Sheffield United
 • 20. Norwich

Vi sier ikke dette er noen fasit, men vi føler oss sikre på at Liverpool vinner, at de tre som rykket opp, rykker ned igjen og vi tror dessverre at Manchester United flopper fullstendig. Tottenham får opptur, det blir også hyggelig på Stamford Bridge med Chelsea.

Festen som overgår de fleste andre, vil foregå på Molineux. En fantastisk sesong med 7. plass forrige sesong, erstattes med ny opptur og 6. plass i den nye sesongen. I tillegg vil Wolves og manager, Nuno Espirito Santo, sparke bra fra seg i Europa League. Se ikke bort fra at Wolverhampton Wanderers når en kvartfinale.

Laget er nemlig fantastisk bra. Legg merke til Wolves kommende sesong.

Sesongen er snart i gang, heldigvis får vi Tippekamper flere ganger per uke, der midtuke-kampene blir tilgjengelige å velge å se live, på TV2 Sport Premium.

Vargas

England! Deadline Day – nå kjøpes det!

England! Deadline Day – nå kjøpes det! Overgangsvinduet stenger om få timer. Fredag 9. august sparkes Premier League i gang og da er all handel unnagjort. Innen den tid har flere av de antatt beste klubbene gjort unna viktige kjøp og salg.

Manchester United-fanen er urolige før sesongstart, stikker Liverpool og Manchester City fra i tet, vil Ole Gunnar Solskjær ha kontroll på stjernene, blir Paul Pogba værende og lykkes kristiansunderen å hente f.eks Christian Eriksen, før Deadline Day?

Lest? Solskjær kjøper verdens dyreste forsvarsspiller!

Hvem blir best i gruppen bak de seks beste, klarer noen å splitte de antatt beste og får vi en kjempe skrell som den gang Leicester vant hele dritten? Mange spørsmål vil vi ikke få svar på før i april eller mai 2020, men hvilke spillere som signerer for nye klubber – vet vi innen kort tid.

Vargas12.com følger Deadline Day for deg.

Vi noterer oss at Wayne Rooney er ønsket som spillende manager i Derby og at toppscoreren for Three Lions skal være interessert i den utfordringen. Han og hans kone, smellvakre Coleen Rooney, savner England og vil flytte hjem i januar.

Manchester City er favoritter til å ta sin tredje Premier League-tittel, Pep Guardiola er kanskje verdens beste, men også den mest krevende manageren på kloden. Er spillerne sultne nok til å vinne så mange kamper som det kreves? Tatt i betraktning at det skal spilles rundt 60 kamper i løpet av en lang sesong, med Champion League, FA-Cup og Ligacup?

England! Deadline Day - nå kjøpes det!
Klopp vs Pep blir en av mange dueller i årets sesong Foto: Independent.ie

Joao Cancelo kan være på vei som ny høyre back, han kommer fra Juventus og er en av de beste på markedet, fra før har Manchester City den beste og bredeste stallen i Premier League. Vi vet at Pep ønsker seg Champions League-trofeet, men det betyr ikke at han ikke vil satse i ligaen. Er man best, er vant til å vinne det meste, lar man ikke et viktig trofé forsvinne uten kamp.

Vi mener det er en tabbe av Manchester City, om de selger Leroy Sané til Bayern München, uansett pris. Tyskeren har så mange talenter og kan neppe erstattes over natten.

England! Deadline Day – nå kjøpes det!

Allikevel er det noe som forteller oss at det er Liverpool som vil vinne dette Premier League-trofeet, mer enn noe annet. Fordi det har gått så lang tid siden laget fra Merseyside vant toppdivisjonen, den gang den het 1. divisjon og året var 1990.

Det er selvsagt alt for lenge siden, men trofeet fra Champions League, forteller at Jurgen Klopp har et brukbart lag som kan vinne ofte. Forrige sesong endte med et eneste tap og uvirkelige 97 poeng, med en målforskjell på 89-22 – uten å vinne en dritt.

Liverpool har ikke handlet noen spillere som går inn og styrker laget, men Klopp har et spennende lag som spiller fantastisk fotball. I Community Shield mot Manchester City, hadde laget hver sin omgang, der Liverpool lett kunne ha avgjort kampen på slutten, men tapte på straffer til slutt i en ubetydelig kamp. Vi tror Liverpool får fart på skøytene fra start og raser gjennom sesongen sammen med Manchester City.

Det er en tankevekker når en middelmådig forsvarsspiller som Harry Maguire (25), går fra Leicester til Manchester United for £80m. som tilsvarer rundt 900 millioner kroner. Når vi vet at eksempelvis Willy Boly (28), som også er en bedre spiller, gikk til Wolves fra Porto for £10m. En fantastisk avtale av Leicester, en hårreisende deal, nok en gang for desperate Manchester United.

Hva Christian Eriksen skulle måtte koste, om han gikk fra Tottenham, ryktes å være £130.m, men vi tror kjøpesummen, ved et eventuelt salg, blir betydelig mindre, kanskje rundt £50m. Vi noterer oss at også Everton har handlet mange spillere og skal være villig til å betale mye for Wilfred Zaha i Crystal Palace, mulig opp mot £70m. med James McCarthy som endel av handelen.

Arsenal har hentet noen spennende spillere i Dani Ceballos, steindyre Pepe (£72m.) og William Saliba. Men det er også uro under manager, Unai Emery der kapteinen som alltid bør være lojal mot klubben, Laurent Koscielny, går til Bordeaux for €5m.

England! Deadline Day - nå kjøpes det!

Manchester United bruker mer penger enn noen gang, men vil det holde for Solskjær og hans menn. Vi er usikre, men håper selvsagt at nordmannen får beholde den krevende jobben ut sesongen, så han kan bli bedømt på resultatene han får i Premier League, Europa League, FA Cup og ligacup.

Så langt har det kommet inn fire spillere. Harry Maguire, Daniel James (21) fra Swansea for £15m. og Aaron Wan-Bissaka (21) fra Crystal palace, som kostet hele £50m. Vi tipper at Solskjær henter minst én spiller til og vi tror Paul Pogba blir værende på Old Trafford.

Romelu Lukaku ser ut til å forlate Manchester United og vil havne i Inter Milan, til tross for en potensiell byttehandel med Dybala og Juventus – som så ut til å kunne gå i orden tidligere.

Chelsea er alltid spennende å følge med på. Dessverre er det ikke like gøy på Stamford Bridge denne gang, til tross for at Frank Lampard er kommet hjem og tatt over etter Maurizzio Sarri, som har tatt over Juventus. Londonklubben får ikke handle de to neste overgangsvinduene, ifølge FIFA, fordi de klubben har forhandlet med spillere under 18 år. Tabbe.

Tottenham har den beste og nyeste stadion i England, de har en fantastisk manager i Mauricio Pochettino og handlet overraskende raskt i overgangsvinduet. Nemlig den gode midtbanespilleren, Tanguy Ndomble (22) fra Lyon, for rekordsummen £65m. Nå må Spurs beholde sin danske juvel, så kan det bli en riktig hyggelig sesong på imponerende Tottenham Hotspur Stadium.

Barcelona skal være villig til å la den tidligere Liverpool-yndlingen, Philippe Coutinho gå på lån, Tottenham er i dialog med spanjolene, men det blir ikke billig for Spurs. Rykter sier at de skal ha mye penger for å la brasilianeren gå til Premier League.

Everton har handlet/ lånt spillere fra Juventus, Moise Kean, fra Manchester City, Fabian Delph, fra Mianz, Gbamin og signert permanent fra Barcelona, Andre Gomes. Derfor ser vi Everton sammen med Wolves, det laget som bør ha best forutsetning for å ta en av de seks øverste plassene.

Wolves og suksessmanager, Nuno Espirito Santo har signert den unge spissen, Patrick Cutrone (21) fra AC Milan for £23m. og signert to unge portugisere fra Lazio. Pedro Neto (19) venstreving og Bruno Jordao (20) midtbane. I tillegg er gode Jesús Vallejo på lån fra Real Madrid.

Med Europa Cup deltagelse for aller første gang på nesten 40 år, vil det bli en knalltøff sesong for Wolves, men vi håper og tror at den sovende giganten har våknet til liv og vinner langt oftere enn de taper. Molineux Stadium vil være et fort og fansen hos laget i old gold & black vil lage et jævla liv på tribunen, også denne sesongen.

Om det kommer noen digre signeringer helt på tampen av Deadline Day, vil du finne disse her på Vargas12.com. Vi overvåker Premier League spesielt og vil være raskt ute med siste nytt.

Følg gjerne vårt nyhetsbrev for raske nyheter.

Kilde: SkySport.com

Vargas

Pin It on Pinterest