Haaland-statistikken kan bli umulig å slå, noen gang. Erling Haaland som han helst kaller seg, Braut er ikke et navn som passer stjernestatusen til verdens beste fotballspiller denne sesongen. Ellers er det nemlig Lionel Messi om du var i tvil og det er argentineren som mottar Ballon d’Or omsider også. Med bakgrunn i at han endelig ble verdensmester med sitt elskede Argentina. Men neste sesong – se ikke bort fra at det kan bli unge Haaland.

Bergenet lesetid: 8 minutter

“The Treble”

For den unge mannen fra Bryne, eller Leeds, om man vil. Det er jo der han er født, i Yorkshire. Med dobbelt statsborgerskap, ball-øya og Norge. Noe som passer perfekt for klodens beste 22-åring. Erling Haaland er 194 cm med ca 100 kg muskler, han har alt en god spiss behøver. Fart, overblikk, fotballforståelse, teknikk og vilje til å vinne. Ikke bare fotballkamper, men vilje til å vinne enhver situasjon han havner i, i løpet av en kamp.

Den unge juvelen er i ferd med å avslutte en sesong det kan bli umulig å kopiere.

Så langt er ett av tre trofeer i havn. Manchester City, som er hans klubb og arbeidsgiver er store favoritter til å vinne to gjeve trofeer til. “The Treble” er nesten umulig å lykkes med. Sist gang det skjedde var også en nordmann involvert, nemlig Ole Gunnar Solskjær med Manchester United, det skjedde i sesongen 1998/1999. Det er 24 sesonger siden.

The Treble” er å vinne tre trofeer i én og samme sesong, FA-cup, Premier League og Champions League.

Vi tror mye skal gå veldig galt om det ikke er Manchester City som gjør denne mektige bragden nå. Ligagullet er sikret, Manchester United i FA-cupen er alltid City favoritter for tiden, og mot Inter i finalen av Champions League, vil også Pep Guardiolas menn være store favoritter.

Overskriftene

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå handler ikke bare om de tre viktigste trofeene, men om en ung nordmann som kom til Manchester for å gjøre det han liker aller best, nemlig å gjøre mål. Mange mål. Så langt, tre kamper før sesong slutt, én kamp i ligaen og de to finalene, står Haaland på 52 mål totalt. I én og samme sesong. Det kan altså bli flere mål.

36 mål er gjort i Premier League, som også er rekord.

Man får store og mange overskrifter av slikt.

I følge Finansavisens redaktør, Trygve Hegnar, er det skrevet intet mindre enn 16.610 artikler om Erling Braut Haaland, bare det siste halve året. Samme avis påstår at TV2 har hele åtte fulltidsansatte, som alene skal dekke saker om nordmannen i City-drakt. Det er rimelig vilt. At landslagsspissen vår gjør mellom 300 og 400 millioner kroner per sesong som City-spiller, er kanskje ikke så overraskende.

At unge Haaland fikk en så eventyrlig suksess som han har gjort i sin aller første sesong i England, bør sjokkere alle. La oss ta de aller viktigste tallene for dere – det er nemlig en uvirkelig statistikk og rekorder på rekke og rad.

Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International Foto: Jacek.stanislawek

Rekordene

De få kritikerne som uttaler seg om Haalands suksess, Liverpool og Man United-fans, de fleste, vil hevde at “alle” kan være god med så mange gode spillere rundt seg i City. Det er selvsagt bare sludder.

Les også: Slik investerer de beste

Fordi Erlings evne til å vinne dueller, være raskere og sterkere enn motstanderne er unikt. Og skape seg rom og gjøre de riktige løpene, nøyaktig til riktig tid, lynraskt, er de viktigste årsakene til at han har gjort så mange mål. Så hjelper det åpenbart å ha Kevin de Bruyne som servitør og.

Ikke glem at at Haaland har en solid statistikk som assist-spiller også. 8 ganger har hans vært på ballen nest sist før et mål er gjort i Premier League.

  • Raskeste spiller til sin første, andre, tredje og fjerde hattrick i Premier League (rekord)
  • Haaland gjorde 9 mål på sine fem første kamper for Manchester City
  • 8 kamper tok det Haaland å gjøre tre hattrick (rekord)
  • Haaland brukte kun 18 kamper på å nå 20 mål i Premier League (rekord)
  • Og på kun 19 kamper hadde unge Haaland gjort fire hattrick (rekord)
  • Erling Braut Haaland er også den yngste spilleren som har gjort 30 mål i Champions League
  • Nordmannen er den første spilleren som har gjort hattrick i tre hjemmekamper på rad i Premier League
  • Han gjorde 20 mål på 14 kamper og 25 mål på 20 kamper (rekord)
  • Erling er også første spiller som når 50 mål i toppdivisjonen i England siden 1931
  • Haaland er også den første normdannen som kåres til årets spiller i England, både av spillerne og av spotsjournalsitene (to adskilte priser)

Kilde: ManchesterEvningNews.co.uk

Fikseren

Om du går gjennom de dokumentarfilmene som finnes på Viaplay, med og om Erling Braut Haaland, får du vite mer. Mer om hva som skal til for å lykkes som ung nordmann i utlandet. Først i Østerrike, så Tyskland deretter i England. At stjernespissen har gode hjelpere rundt seg er hevet over tvil. Også utenfor banen.

Les også: Krise i Chelsea – løsningen er nær

Det er med på å la han få ha fokus på det han kan gjøre noe med. Bli den beste utgaven av seg selv. Og som har gjort ham til den mest omtalte spilleren på kloden denne sesongen.

Ivar “fikseren” Eggja er pappa Alfie Haalands forlover og alt-mulig-mann for team-Haaland.

Fikseren er fra Bryne og kjenner familien svært godt. Eggja har fulgt Erling fra han flyttet fra Molde, Østerrike til Tyskland. Først ble det suksess i Salzburg, 17 mål på 16 kamper, deretter gikk turen til Dortmund, 62 mål på 67 kamper. Som var nok til at Manchester City signerte Erling Haaland for €70m.

Nå er nordmannen verdt et par milliarder kroner. Kanskje mer.

Mye av denne suksessen ligger i gode forberedelser, et godt team og selvsagt de fysiske forutsetningen Haaland har for å spille fotball på toppnivå. Men det aller meste handler om detaljer for å bli stadig bedre. Da er dert viktig med gode folk rundt seg som tar vekk all støy.

Som ny innbygger i et nytt land er det mangt som skal fikses. Nytt bankkort i en ny bank, bosted, bilforsikring, nytt interiør osv. Alt dette tar tid å fikse, da er det greit å ha noen andre som gjør jobben. Erling ønsker å ha fokus på fotballen og kun det.

Ingen blir god på fotballbanen ved å henge på IKEA.

Detaljene

Derfor går han innendørs med røde brilleglass for å få best mulig ut av søvnen. Han legger seg alltid tidlig under sesongen og spiser det som gjør at han lykkes best mulig på fotballbanen. Sunn og næringsrik mat. Kjøtt. Hjerte. Lever. Det er altså i detaljene svarene ligger.

Haaland filtrerer alt vannet han drikker, får dagslys så raskt han er ute av senga og går aldri på byen etter kamp. Aldri. Arbeidsgiveren City legger også alt til rette for at deres stjernespiss har alt han behøver – til enhver tid.

Erling gjør alt han kan for å bli best mulig. Man kan si at han lykkes helt ok, foreløpig. Haaland-statistikken kan bli umulig å slå, og skulle den bli slått engang i framtiden, har vi kun ett navn på blokka. Erling Braut Haaland, selvsagt.

FA-cup-finalen spilles lørdag 3. juni på Wembley i London, mellom Manchester City og Manchester United.

Lørdag 10. juni spilles Champions League-finalen mellom Manchester City og Inter i Istanbul.

Om Manchester City vinner begge disse viktige og gjeve trofeene, blir Haaland-statistikken umulig å slå.

Vargas

Pin It on Pinterest