Tottenham har noe på gang

Tottenham har noe på gang, men om det er nok til å hamle opp med Liverpool og Manchester City, tviler vi på. I hver fall ikke allerede kommende sesong. Men Antonio Conte, denne energiske italieneren har vunnet Premier League med Chelsea, Serie A med Inter Milan og gjorde det helt greit med Juventus.

Estimated reading time: 4 minutes

Richarlison

Nå har 52-åringen noe på gang med Spurs. Laget med verdens deiligste nye fotballstadion.

Les også: Fem nye spillere for Manchester United

Den tradisjonsrike klubben med de hvite draktene og mørkeblå shortsene, har ikke vunnet noe viktig siden Erik the Viking dro på seg hanskene. Og Gazza fortsatt var aktiv på banen. Det er altså alt for lenge siden at Tottenham Hotspur var i overskriften med positivt fortegn, ja, sett bort i fra at de har bygd dette prakt-anlegget av en stadion.

Tottenham have completed the signing of Everton forward Richarlison in a deal worth £60m. With the Brazil international signing a five-year contract at Spurs

SkySports.com

Er det dog en manager som kan løfte hardt-satsende Spurs, som endelig er villig til å bruke mye penger på nye spillere, er det Antonio Conte.

Nå har London-klubben hentet den kontroversielle brassene Richarlison, som har signert fra Everton for £60m. Det har blitt lagt merke til over hele Europa. Tottenham har noe på gang.

Richarlison har 43 mål for Everton på 135 kamper. Som er nok til at Spurs sprenger banken for å hente 25-åringen.

Tottenham har noe på gang
Foto: Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Rykter og kjøp

Midtstopperen Clement Lenglet nærmer seg på lån fra Barcelona, en avtale som bare er timer unna.

Pau Torres i Villarreal, Alessandro Bastoni i Inter Milan og Josko Gvardiol i RB Leipzig linkes også til Tottenham. Fabio Paratici, Spurs sin finansdirektør ønsker, helt sikkert på ordre fra styreleder, Daniel Levy, å samkjøre kjøp. For å se hvilket tilbud som kommer best ut for klubben, før de handler og avgjør kjøpene.

Les også: Kostbart å se Haaland og City

Høyre backen Djed Spence i Middlesbrough kan være neste spiller inn portene på vakre Tottenham Hotspur Stadium. En avtale kan koste Levy og co £15m. Det jobbes altså knallhardt i Spurs før sesongstart om en drøy måned. Fire spillere har allerede signert og det vil komme inn flere før avspark 5. august.

Sammen med Manchester United og Chelsea er det nettopp Tottenham som har vært ivrigst, så langt i sommerens overgangsvindu. Ivan Persici har allerede signer på free transfer fra Inter Milan. Fraser Forster har signert fra Southampton som backup for Hugo Lloris.

Midtbanespilleren Yves Bissouma, som lenge var linket til Liverpool, har signert fra Brighton for £30m. Tottenham har noe på gang – utvilsomt. Oppkjøringen til en ny og krevende sesong vil foregå i Sør-Korea de neste dagene.

Overgangsmarkedet

I en helt spesiell Premier League-sesong, som vil få en måneds vinterpause i november og desember, er vi mer spent enn på lenge. Vi får se Erling Braut Haaland i Manchester City. Klarer Pep og co å forsvare tittelen, eller blir det Liverpool igjen? Eller kanskje en skikkelig skrell? Kan Spurs ta trofeet kommende sesong? Eller hva med Chelsea og Arsenal?

Tottenham har noe på gang.

Vi får se mer fotball enn noen gang i det som er igjen av 2022. Fordi utskjelte VM i Qatar skal gjennomføres midt i en sesong. Og på overgangsmarkedet for de antatt beste lagene i Premier League, vil det skje enormt mye de neste ukene.

Vargas12.com vil som alltid følge nøye med, og gi deg det aller viktigste i det øyeblikket overgangene er et faktum. Siden 2010 har vi overvåket overgangsvinduet og gitt våre lesere ferske nyheter, as they happend. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev, som er både gratis og uforpliktende.

Siden det skjer så mye på kort tid i flere klubber i tiden framover, vil det komme daglige oppdateringer fra overgangsvinduet. Sørg for å holde deg oppdatert ved å motta vårt nyhetsbrev, du også.

Husk at det er Viasat som sender første kamp i Premier League, Crystal Palace-Arsenal 5. august, av sesongen 2022/2023.

Vargas

Toppkampene kommer tett i England

Toppkampene kommer tett i England. Allerede fredag 5. august sparkes tidenes mest spennende Premier League-sesong i gang. Crystal Palace-Arsenal med kveldskampen på Selhurst Park. Med norske landslagsspillere på flere av de beste lagene, vil vi følge den engelske toppfotballen mer nøye enn noen gang. Og Viasat lover å sende samtlige kamper.

Estimated reading time: 4 minutes

Les også: Gigantene i England kjøper og selger

VM i Qatar

Når det som betegnes som topplag, skal møte hverandre i Premier League, er det toppkamper, nesten hver eneste helg. Liverpool, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City og Manchester United er fortsatt disse seks største lagene i toppdivisjonen. Men både West Ham Wolves, Newcastle og Leicester er villig til å bruke mye penger – på å forsøke å skille disse topp seks-klubbene.

En spesiell ny sesong blir det utvilsomt. Den begynner rekordtidlig, men slutter også rekord-sent. Fordi det skal spilles VM i Qatar, midt i sesongen. I november og desember blir det pause i Premier League, fordi et land skal kåres til VM-vinner. Det mye omtalte mesterskapet spilles fra 21. november – 18. desember.

Siste serierunde spilles 28. mai 2023.

Men lenge før dette, skal vi nye en hel haug med fantastiske kamper i Premier League, altså fra 5. august. Og allerede fra første serierunde får vi noen deilige godbiter. Toppkampene kommer tett i England. Eller hva sier du om Leeds-Wolves, Newcastle-Nottingham eller West Ham-Manchester City?

Terminlisten

Vi minner om at det alltid er lurt å sjekke ferske oppdateringer om kamper som kan flyttes til andre datoer og tiden enn først oppført. Grunnet TV-kamper som må flyttes for å få plass i sendeskjema i forhold til andre kamper.

Allerede 20. august kommer det aller første toppoppgjøret, Manchester United-Liverpool.

Toppkampene kommer tett i England
Blir det Liverpool eller Manchester City, igjen? Foto: SportNews.com

Les også: Premier League til Viasat

Oversikt

Her er en oversikt over TV-fotballen fra høsten 2022: 

 • Premier League sendes på Viaplay for Nent fra høsten 2022 til 2028
 • FA Cup sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Champions League sendes på TV2 Sport Premium til 2024 
 • La Liga sendes på TV2 sport Premium til 2026
 • Conference League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Bundesliga sendes på Viaplay total og Sport Standard for Nent til 2025
 • Europa League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Toppserien sendes på NRK og TV2 til 2028
 • VM Herrer og EM Kvinner sendes på NRK og TV2
 • League 1 sendes på Direktesport (Amedias strømmeportal) til 2023
 • Championship V Sport med Viaplay total for Nent til 2024
 • Nation League sendes på TV2 til 2028

Favorittene

Her er hele den midlertidige terminlisten for samtlige kamper i Premier League. Toppkampene kommer tett i England, det er all grunn til å glede seg.

Manchester City må bli favoritter igjen, særlig ut fra at de har tatt fire av de fem siste seriemesterskapene. Men også fordi de har kjøpt Erling Braut Haaland, som vil gjøre mange mål, en målgarantist om han holder seg frisk. Faktisk så er nordmannen den første ekte spisses som er kommet til Manchester City, som nier, Under Pep Guardiola.

Vi vet at City har hatt målscorere tidligere i blant andre Sergio Kün Agüero som gjorde 184 mål for klubben, men han spilte som tier. Og ble i sin tid hentet av Roberto Mancini, i 2011, ikke Guardiola.

Hvor gøy hadde det ikke vært med en skikkelig megaskrell, denne helt spesielle sesongen? At eksempelvis Nottingham Forest brått overrasker og imponerer oss voldsomt, til tross for å være tippet som nedrykkskandidat?

Her finner du alle de 20 lagene som utgjør Premier League-sesongen 2022/2023.

Ut i fra allerede oppsatt program, skal Liverpool og Manchester City møtes 30. juli, seriemester, møter cupmester i det som kalles Commuinty Shield-kampen. Men de skal også møtes 15. oktober, på Anfield og 1. april på Etihad Stadium.

Toppkampene kommer tett i England og nedtellingen er i gang.

Vargas

Gigantene i England kjøper og selger

Gigantene i England kjøper og selger spillere tidlig i overgangsvinduet. Både Liverpool og Manchester City er i ferd med å bygge opp nye og slagkraftige lag, til den rekordtidlige sesongstarten. 17. juni slippes terminlisten. Og i dag ble Erling Braut Haaland presentert som City-spiller.

Estimated reading time: 6 minutes

Haaland

Les også: Kostbart å se Haaland og City

For 12. sesongen på rad vil Vargas12.com følge overgangsvinduet, gi deg siste nytt av spillere inn og ut. Og ikke minst gi deg ferske rykter med substans, men også rykter som har svirret så lenge at det kan være noe i de. Engelsk fotball presenteres i et hamskifte her hjemme, siden TV2 er historie og Viasat tar over rettighetene.

Overgangsvinduet åpnet 10. juni og stenger ved midnatt, torsdag 1. september. Sesongen 2022/2023 starter lørdag 6. august.

Erling Braut Haaland (21) er Norges dyreste spiller noen gang.

Han ble solgt fra Borussia Dortmund til Manchester City for £51m, som tilsvarer en halv milliard norske kroner, drøyt. Ham har signert en femårskontrakt som gir den tidligere Molde-spilleren en årslønn på 230 millioner kroner. 4,5 millioner i ukelønn er godt betalt, nest best i City, der kun lagets største stjerner tjener mer, Kevin de Bruyne tjener drøyt 5 millioner kroner – hver syvende dag.

Gigantene i England kjøper og selger
Erling Braut Haaland Foto: Manchester City Football Club
Manchester City vant ligaen for fjerde gang på fem forsøk under Pep Guardiola Foto: SkySports.com

Britene elsker sin historie og blar ofte i historiebøkene, men det er neppe tilfeldig at Erling signerer for Manchester City, på samme dato som pappa, Alfie, 22 år etter. Nemlig 13. juni.

Les også? Origi forlater nå Liverpool

Fotball-Europa har notert seg denne overgangen som spektakulær. Men City er altså ikke eneste klubb med store navn på ønskelisten. Liverpool har også en spiller på gang. Benfica-spissen Darwin Núñez (22), er nær en overgang som kan bli til €100m. Spilleren er i England for å signere kontrakten og ta de medisinske testene.

Sadio Mané er ventet å forlate Liverpool til fordel for Bayern München i sommer.

Premier League

Her er de 20 lagene i kommende sesong av fantastiske Premier League:

 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Bournemouth
 • Bredford
 • Brighton
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Fulham
 • Leeds United
 • Leicester
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle United
 • Nottingham Forest
 • Southampton
 • Tottenham Hotspurs
 • West Ham United
 • Wolverhampton Wanderers

Wolves

Det ryktes at Chelsea skal være veldig hypp på Wolves sin franske venstre-back, Rayan Ait-Nouri. Tvilsom om ulvene er villig til å selge til en av sine argeste konkurrenter. Målsetningen til styrtrike Fosun International, er fortsatt å få Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves – opp blant de aller beste.

Liverpool have reached a deal with Benfica to buy the Uruguay striker Darwin Nunez for an initial 75 million euros (£64 million)

Sportsndtv.com

Dog er det malurt i ulve-begeret på Molineux Stadium. Lagets største stjerne, Ruben Neves kan forlate klubben han har tjent de fem siste sesongene. Om noen er villig til å legge £70m. på bordet. Kommer det lavere bud, kan nok portugiseren velge å ville flytte på seg. Barcelona og Manchester United er mest sannsynlige destinasjoner.

Romain Saiss har forlatt Wolves på free transfer, etter seks sesonger, han har signert for Besiktas. Målvakten, veteranen, John Ruddy er også frigitt fra ulvene.

Vi stiller oss usikre på om styret har tillit til manager Bruno Lage, som rett før sesongslutt, var storfavoritt til å være den neste manageren til å miste jobben i Premier League. Slik odds bruker å stemme veldig bra med virkeligheten.

En trang start for Wolves i den nye sesongen som sparkes i gang 6. august, kan tvinge Fosun (eierne) til å hente Mauricio Pochettino – som er ledig etter å ha blitt fristilt fra PSG. Det hadde vært et varp i våre øyne.

Manchester United

Manchester Uniteds nye manager, Erik ten Hag hadde stor suksess i Ajax. Nå skal storklubben ha noen følere ute for å se om det lar seg gjøre å hente brassene Antony Matheus dos Santos (22) fra den nederlandske toppklubben.

Vil Cristiano Ronaldo bli værende? Kommer Neves? Ingen spillere på Old Trafford bør føle seg sikre. Erik ten Hag kommer til å rydde kraftig i gangene og vil være trygg på at han kun har spillere som tror på hans prosjekt, når sesongen starter.

Pogba, Lingard, Cavani, Mata og Matic har allerede forlatt klubben.

Gigantene i England kjøper og selger spillere, noe som gjør at dette overgangsvinduet som stenger 31. august, er blant de mest spennende på flere år. Hva vil Conte og Tottenham gjøre, hva vil de nye eierne på Stamford Bridge gjøre med Chelsea? Og ikke minst, hva med Arsenal? Vi lover å følge med på alle overgangene.

Arsenal melder akkurat nå at de har signert den 19 år gamle spissen, Marquinhos fra Sao Paulo.

Arsenal har fra før signert Matt Turner (målvakt) og solgt Matteo Guendouzi.

Så tett på siste nytt er vi, altså. Vi følger nyhetene for deg, slik at du kan ligge på stranda og se på guttene og jentene.

Vi lover å gi deg samtlige signeringer vi tror du kan ha interesse av, men da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev. Det er alltid gratis og uforpliktende, og vi kommer med nyheter når du minst aner det.

Brevet får du i din mailboks, hver dag klokken 18:00.

Vargas

Kostbart å se Haaland og City

Kostbart å se Haaland og City på Viasat. Foreløpig ser det ut til at man må ut med minst det samme som Premier League kostet hos TV2. Men dette kan forandre seg. Om du har litt is magen og venter til starten av august, så kan du få totalpakken hos Viasat, “Viaplay Total” – litt billigere.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Dyrt

Altså, drøyt 8 papp for å se de aller beste spillerne på de aller beste lagene i engelsk fotball.

Les også: Vi må snakke litt om penger

En no brainer for oss, men selvsagt mye penger for mange. Når man først har totalpakken til Viasat, får man en god del på kjøpet, som gjør prisen mindre avskrekkende. Og liker du ikke fotball, slipper du unna med “Viaplay Medium” for kun 349,- per måned.

For deg som vil ha alt som er på menyen hos Nent Group, som er ny rettighetshaver og eier av Viasat, får du mye sport. Du får nemlig fem Premier League-kanaler, fire V-sport-kanaler (Championship og annen sport) film og serier fra Viaplay.

Kostbart å se Haaland og City, men med 380 kamper fra Premier League og alle mulige serier og filmer tilgjengelig på Viaplay. Er det mulig at du bruker mer penger på flere andre underholdningstjenester.

Kostbart å se Haaland og City

Vi synes du får mye for pengene, men alt er relativt. Selvsagt er det et regnestykke som skal gå i hop for at man finner råd til å bruke drøyt 8000 kroner på TV-underholdning, i fotballens tegn.

Nå er det klart at det kommer til å koste 649 kroner i måneden for pakken «Viaplay Total» som gir tilgang til Premier League og alle andre rettigheter og filmer/serier

VG.no

Kasper Wikestad og Jonas Berg-Johansen blir med fra TV2 til Viasat (flere kan komme). Og fra før har Viasat et slagkraftig mannskap som består av Gunnhild Toldnes, Roar Stokke, Jan Åge Fjørtoft, Ørjan Bjørnstad og Lars Tjærnås.

4K

Å se på TV-underholdning av ypperste kvalitet blir best med det aller beste TV-bilde. Det får du med det aller beste utstyret. Du bør ha en 4K-TV, du må ha Apple-TV I 4K eller en dekoder som gir deg denne kvaliteten. Men du må også ha HDMI-kabel i 4K og ikke minst, krever det at sendingen er i denne billedkvaliteten.

Les også: Avatar – The Way of Water

TV2 sendte utvalgte kamper i 4K, de to siste sesongene. Den aller beste fotballen fortjener det aller beste TV-bilde. Viaplay har både fotball, film og serie i Ultra HD 4K-kvalitet. Noe som gjør din underholdningsopplevelse best mulig.

En 4K-TV er en TV med 4K-oppløsning. Det innebærer at TV-en har 3840 horisontale og 2160 vertikale piksler. Og som til sammen utgjør 8,3 millioner piksler. Oppløsning er et begrep som sier noe om hvordan disse små prikkene, altså pikslene, sitter på skjermen. Jo flere piksler, jo høyere oppløsning. Bokstaven «K» i 4K står for kilo (1000), som innebærer at TV-en har en horisontal oppløsning på omtrent 4000 piksler.

Samsung.com

8K TVer er kommet på markedet, men det er foreløpig ingen distributører som har dette formatet ennå. Så ikke la deg lure om selgeren vil få deg til å betale de tusenlappene ekstra, dette koster. Det har du nemlig ikke bruk for.

Diskusjonen

Kostbart å se Haaland og City, men skal du være med i diskusjonen rundt lunsjbordet etter sommerferien, bør du ha sett kampene. Kjenn litt på panikken som brer seg i hodet ditt om du vet at Premier League er sparket i gang – uten at du har sett noen av kampene.

Alt er egentlig lagt til rette for at Haaland skal bli en enorm suksess i Manchester City. Men det er ikke skrevet i stein at det blir slik. Spilleren må holde seg skadefri, han må tåle å få kritikk i media om målene ikke kommer, han må tåle at benken kommer raskt – om han ikke står til Guardiolas forventning. Utfordringene er mange.

Det viktigste Haaland må håpe på å få – er nok tid til å etablere seg på laget. Og komme inn i spillergruppa som skal hjelpe nordmannen til å bli best.

Britiske journalister elsker å kritisere, mobbe, trakassere og til og med “slakte” de aller støtte stjernene i engelsk fotball. Men da må du se til å ha skaffet deg tilgang til kampene, da.

Så derfor er det lite å vente med. Bestill dine kanaler hos Viasat i dag – du også.

Vargas12.com følger Premier League og overgangsvinduet til seriestart 6. august. Følg vårt nyhetsbrev – gratis gjennom sommeren, for siste nytt.

Vargas

Origi forlater nå Liverpool

Origi forlater nå Liverpool til fordel for Italia og AC Milan. Men han er ikke den eneste spilleren som forlater klubben han har spilt for lenge. Også Ruben Neves er forventet å forlate Wolves. Og Wan-Bissaka og Bailly kommer til å forlate Manchester United.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Erling Braut Haaland

En spiller det er store forventninger til i kommende sesong av Premier League – er selvsagt Erling Braut Haaland. Som allerede er klar for Manchester City. Nordmannen er den dyreste spilleren med norsk pass, som er solgt, prislappen er på nær 650 millioner kroner.

Les også: Ruben Neves forlater Wolves

Manchester City betaler €60m. til tyske Dortmund for Erling Braut Haaland.

Skal du se Haaland, Man City, United, Liverpool og Wolves, og engelsk fotball fra neste sesong, pass på at du bytter abonnement fra TV2 til Viasat. Da det er Nent Entertainment som har rettighetene på den aller beste fotballen fra sesongen 2022/2023.

Divock Origi går til AC Milan (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Dette er utkjøpsklausulen som har ligget i nordmannens kontrakt siden han signerte for Dortmund. Lønna blir den samme som lagets største stjerne Kevin de Bruyne, nemlig £375.000 per uke, som tilsvarer ca 4,7 millioner kroner. Den medisinske testen er bestått. Og kontrakten er signert.

Divock Origi

Om du gleder deg til en pause fra fotballen etter Champions League-finalen, mellom Liverpool og Real Madrid er over, lørdag 28. mai. Så blir ikke det noen lang pause. Ny sesong sparkes i gang allerede 6. august. Og terminlisten vil bli offentliggjort torsdag 16. juni.

Les også: Chelsea – fra russisk til amerikansk eier

Sjekk ut Vargas12.com, med jevne mellomrom i sommer. Fordi mang en spiller vil komme til og fra de engelske storklubbene. Og vi vil være blant de aller første til å publisere overgangene her på denne bloggen.

Origi forlater nå Liverpool og går til AC Milan gratis.

Divock Origi har kun to kamper igjen i Liverpool-drakta. Men det er ikke hvilke som helst kamper det. Det er mot Wolves på søndag, som er siste serierunde i Premier League. En kamp som i teorien kan gi Liverpool tittelen, om Manchester City spiller uavgjort eller taper, hjemme mot Aston Villa.

Champions League-finalen er den siste kampen Origi vil spille for Liverpool. Om han starter kampen, er vel heller tvilsomt, men at belgieren kommer innpå, føler vi oss veldig sikre på. I følge Jürgen Klopp har Origi vært en fantastisk representant for Liverpool siden han kom til klubben 29. juli 2014.

Overgangsmarkedet

Toni Rüdiger forlater Chelsea og er klar for Real Madrid. Kontrakten strekker seg til 2026. Done deal.

Robert Lewandowski nærmer seg Barcelona. Polakken vil forlate Bayern München i sommer, men overgangen er foreløpig ikke sluttført.

Christian Eriksen har fått en ny giv etter at han ble erklært frisk og spilte for Brentford denne sesongen. Brentford håper på å beholde dansken, men det skal være tre andre klubber som er klare med sjekkheftet.

Alt annet enn at Paul Pogba ender opp i Italia og Juventus vil være en stor overraskelse. Men Manchester United-spilleren har ikke signert noen kontrakt, men klubbene er i samtaler.

Fernandinho ryktes å forlate Manchester City etter ni år på Etihad. Hans erstatter kan bli Kalvin Phillips i Leeds, som ikke er interessert i å spille for Manchester United, som tidligere har vist interesse for midtbanespilleren.

Manchester United

Origi forlater nå Liverpool til fordel for mer spilletid i Italia. Men vil nok bli savnet som super-sub i Liverpool.

Manchester United har slitt gjennom flere sesonger og gjorde en åpenbar feil, når de sparket Ole Gunnar Solskjær. Nå kommer en ny sjef inn og skal forsøke å rydde opp. Men om han lykkes kommer an på hvor mye tid han får, før media, fansen og styret synes at nok er nok.

Erik ten Hag, den nye sjefen på Old Trafford, vil være i London på søndag for å følge Manchester Uniteds siste kamp for sesongen, borte mot Crystal Palace. Men vil ikke være “involvert” på noe annen måte enn at han tar notater.

Er det noe sted det vil komme mange utsetninger, både inn og ut, så vil det være på Old Trafford. En av spillerne vi tror kan være på listen over nye kjøp hos nederlenderen, er Ruben Neves – som har hatt fem fantastiske år i Wolves.

Kilde: SkySports.com

Vargas

Fallgruvene er mange for Haaland i England

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men unggutten går til en klubb som kan gjøre ham best i verden. Fordi Manchester City har den beste manageren og et helt lag av fantastiske spillere, som vil at Erling Braut Haaland (21) skal lykkes. Hver gang.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Utfordringene

Men det er også veldig mange som ønsker det motsatte, at Haaland ikke skal lykkes med de viktigste oppgavene han er satt til. Å score mål. Nemlig 19 andre lag, bare i Premier League alene. Erling Braut Haaland er 194 centimeter med muskler. Han er rask, teknisk god, sterk på hodet og er en meget fotballklok spiller. Og han vil få mange innlegg og god hjelp av sine medspillere som er på øverste nivå i Europa.

Les også: Premier League til Viasat

Alt er egentlig lagt til rette for at Haaland skal bli en enorm suksess i Manchester City. Men det er ikke skrevet i stein at det blir slik. Spilleren må holde seg skadefri, han må tåle å få kritikk i media om målene ikke kommer, han må tåle at benken kommer raskt – om han ikke står til Guardiolas forventning. Utfordringene er mange.

Det viktigste Haaland må håpe på å få – er nok tid til å etablere seg på laget. Og komme inn i spillergruppa som skal hjelpe nordmannen til å bli best. Britiske journalister elsker å kritisere, mobbe, trakassere og til og med “slakte” de aller støtte stjernene i engelsk fotball.

Den jobben, å beskytte seg mot usaklig kritikk og klager fra fansen, og media – bør være Manchester Citys oppgave å hjelpe Haaland med å takle.

Fallgruvene er mange for Haaland i England
Erling Braut Haaland er klar for Manchester City Foto: MCFC.com

Norsk rekord

Mang en ung superstjerne har forsøkt, men ikke lykkes i England, på bakgrunn av utenforstående støy.

La oss håpe at pappa Alfie Haalands erfaring med engelsk toppfotball, vil hjelpe sønnen til å finne seg til rett i byen og laget. Fallgruvene er mange for Haaland i England. Ved å gjøre jobben på banen og score nok mål, vil eventuell kritiske røster stilne raskt.

Les også: Slik blir TV-fotballen fra høsten av

At Erling selv er født i Leeds og delvis oppvokst i England er selvsagt en stor fordel. Da han snakker språket flytende og kjenner til kulturen, og det trykket som kan komme med å være en spiller som har søkelyset på seg – døgnet rundt. Og dermed like mye utenfor, som på banen.

Manchester City betaler €60m. til tyske Dortmund for Erling Braut Haaland. Dette er utkjøpsklausulen som har ligget i nordmannens kontrakt siden han signerte for Dortmund. Lønna blir den samme som lagets største stjerne Kevin de Bruyne, nemlig £375.000 per uke, som tilsvarer ca 4,7 millioner kroner. Den medisinske testen er bestått.

Overgangssummen på 610 millioner kroner er selvsagt også rekord for en norsk fotballspiller.

Eventyrlig suksess

Erling Braut Haaland er Manchester City-spiller fra 1. juli. Og han vil etter all sannsynlighet debutere i den himmelblå drakten lørdag 6. august.

Terminlisten for kommende sesong i Premier League, blir offentliggjort torsdag 16. juni. Vi lover å være blant de første til å publisere denne – så snart den er offentlig, og tilgjengelig. Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev.

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men klarer 21-åringen å holde bena på bakken og la de gjøre jobben for seg ved å banke inn mål for City. Samtidig som at han jobber godt på trening og ikke får noen primadonna-nykker. Som det slett ikke er plass til i Guardiolas lag, vil Haaland kunne bli en eventyrlig suksess i Premier League også.

Årsaken til at Manchester City blar opp mer enn en halv milliard kroner, for en norsk 21-åring er jo klar. Det handler om jobben Haaland har gjort i Bundesliga og ikke minst i Champions League, for Dortmund. I Mesterligaen har han 15 mål på 13 kamper. Og på 66 kamper i den tyske ligaen har Haaland gjort 61 mål.

Angrepsspilleren

Det er en nærmest en uvirkelig statistikk og en eventyrlig suksess, som har gitt ham jobben som spiss i Manchester City. Det er en bragd som har gitt Haaland heltestatus og overskrifter over hele kloden. Spørsmålet nå er om han takler det enorme presse det vil være å spille to til tre kamper hver eneste uke.

Er det en jobb som er hakket verre enn den høres ut som, er det å måtte gjøre mål på bestilling, i hver eneste kamp, helst. Å være spiss i Premier League er vanskelig, men ikke umulig. Å være en suksessfull spiss i verdens tøffeste og beste liga er vanskelig. Men Haaland har alle forutsetninger for å lykkes.

Er det én spillertype eller en plass på laget Pep Guardiola har manglet til nå, i hvert fall siden Sergio Agüero forlot klubben. Er det en rendyrket spiss. En målgarantist av verdensklasse, det har spanjolen nå fått i en 21-åring som er vokst opp på Bryne. Det er det lett for oss nordmenn å like.

Vi ønsker derfor Erling Braut Haaland masse lykke til med videre suksess i Manchester City og England.

Vargas

Slik blir TV-fotballen fra høsten av

Slik blir TV-fotballen fra høsten av for alle som elsker fotball på skjerm. Enten det er på PC fra godstolen 70 tommeren fra sofaen eller på pub med gjengen. Premier League skal sendes fra Viasat, Champions League vises på TV2 og VM i Qatar, det sendes heldigvis på NRK og TV2.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Viasat

Vi gir deg hele oversikten over hvor du finner din favorittliga i årene som kommer.

Allerede fra august i år er det et eierskifte i rettigheter. Som vi har skrevet om tidligere så har TV2 mistet rettighetene til Nent Entertainment Group. Noe som gjør at du må bytte til et Viasat-abonnement, for å få se Salah, Kane, De Bruyne og de andre store kanonene fra verdens beste liga.

Nent skal sende engelsk fotball fram til 2028.

Les også: Liverpool eller Manchester City?

I løpet av noen få uker i løpet av mai-måned skal det avgjøres hvem som vinner de aller gjeveste trofeene. Liverpool kan ta alt, Manchester City kan ta to av de viktigste og største. De to gigantene sloss om å komme til finalen i Champions League og om ligagullet.

Vi gleder oss alledere til ny sesong på Viasat som sparkes i gang 6. august.

Viasat har god erfaring fra å sende europeisk toppfotball, de har nemlig sendt Champions League i nær 30 år. I tillegg har flere av de dyktige sportsankerne og kommentatorene i TV2, valgt å bli med over til Nent. Noe som er en naturlig del av pakka når rettighetene endrer eiere.

Haaland

At Erling Braut Haaland er sterkt linket til Manchester City gjør det ekstra stas for alle i TV3 og Viasat-fotballen. Å skulle ta over stafettpinnen fra TV2, som har sittet på rettighetene til Premier League i 12 år.

Slik blir TV-fotballen fra høsten av

Les også: Manchester Uniteds neste manager

Helt siden 2010 har TV 2 har hatt de norske rettighetene til Premier League. Nå er det klart at kanalen mister rettighetene fra og med 2022/23-sesongen. Nordic Entertainment Group (Nent), som står bak TV3 og Viasat, er det nye hjemmet for engelsk toppfotball i Norge.

Aftenposten.no

Slik blir TV-fotballen fra høsten av, du må etter all sannsynlighet ut med mer penger enn noen gang. Om du vil ha all tilgang til de ligaene som viser den aller beste fotballen. Men det aller meste går på Viasat og TV2 Premier-kanalene, med få unntak.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Oversikt

Her er en oversikt over TV-fotballen fra høsten 2022:

 • Premier League sendes på Viaplay for Nent fra høsten 2022 til 2028
 • FA Cup sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Champions League sendes på TV2 Sport Premium til 2024
 • La Liga sendes på TV2 sport Premium til 2026
 • Conference League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Bundesliga sendes på Viaplay total og Sport Standard for Nent til 2025
 • Europa League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Toppserien sendes på NRK og TV2 til 2028
 • VM Herrer og EM Kvinner sendes på NRK og TV2
 • League 1 sendes på Direktesport (Amedias strømmeportal) til 2023
 • Championship V Sport med Viaplay total for Nent til 2024
 • Nation League sendes på TV2 til 2028

Vi gjør oppmerksom på at Champions League vil få store endringer fra 2024/2025-sesongen. Da vil gruppespillet forsvinne, man vil få flere store oppgjør mellom de beste lagene, allerede fra start. Hvem som skal sende Champions League i Norge fra denne sesongen – er fortsatt ikke kjent.

Ikke glem at VM i Qatar sendes til høsten, fra 21. november – 18. desember, i stedet for normalt om sommeren. Årsaken er at pandemien stoppet mesterskapet.

Slik blir TV-fotballen fra høsten av, vi skjønner at du gleder deg.

Til deg som mener det er for mye fotball på TV – du tar feil. Det blir aldri nok fotball på TV.

Kilde: Allente.no

Vargas

Liverpool eller Manchester City?

Liverpool eller Manchester City? De to kanskje aller beste lagene i England gjennom tidene sloss om de aller gjeveste trofeene. Men det er ikke “krig” eller hat mellom klubbene, slik det ville ha vært om det var Manchester United, Liverpool sloss mot.

Bergenet lesetid: 5 minutes

The Treble

Ikke engang City og United hater hverandre så mye som det Liverpool og Manchester United gjør.

Det ville ha vært en helt annen temperatur på avslutningen av sesongen, om det var tilfelle. Men så lenge Red Devils ødelegger mer for seg selv ved å gjøre alt annet enn å spille god fotball. Er de langt unna de to beste lagene de siste årene i Premier League. Milevis unna.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alt handler om Liverpool og Jurgen Klopp, som har signert ny kontrakt som holder han til Anfield til 2026. Og det handler om Josep Guardiola og Manchester City. De to lagene sloss om ligagullet i Premier League og om å komme til finalen i Champions League. Gjevere blir det ikke.

Liverpool kan dog vinne The Treble, eller egentlig fire titler, da de allerede har vunnet ligacupen. Men sistnevnte anses ikke som like viktig som de tre andre.

The Treble er de tre viktigste trofeene i én og samme sesong. Noe som skjer svært sjeldent. Manchester United lyktes med bragden, som eneste engelske lag, foreløpig. Det var i 1999 under Sir Alex Fergusons ledelse. Mesterligaen, FA-Cupen og ligaen. Vanskelig, men ikke umulig.

Klopp og hans velspillende gutter møter Chelsea i FA-Cupfinalen på Wembley 14. mai.

Blir det Liverpool eller Manchester City? Eller kan de ende opp med å vinne litt hver? Liverpool tar kanskje Champions League-tittelen og Manchester City tar Premier League-tittelen? Ja, det er i hvert fall vårt tips.

Virgil van Dijk og Kevin de Bruyne, belgiske stjerner Foto: SportNews.com

Premier League

Det er kun fem kamper igjen av årets Premier League-sesongen. Den siste som sendes på TV2. Fra høsten av er det Nent Group og Viasat som sitter på rettighetene og skal sende den aller beste fotballen.

Manchester City leder med et skarve poeng på Liverpool, men har fem mål dårligere målforskjell. Som jo kan bli avgjørende når vi setter strek etter siste serierunde, søndag 22. mai.

Slik spilles avslutningsrundene:

 • Lørdag 30. april, Newcastle – Liverpool
 • Lørdag 30. april, Leeds – Manchester City
 • Lørdag 7. mai, Liverpool – Tottenham
 • Søndag 8. mai, Manchester City – Newcastle
 • Tirsdag 10. mai, Aston Villa – Liverpool
 • Onsdag 11. mai, Wolves – Manchester City
 • Søndag 15. mai, West Ham – Manchester City
 • Tirsdag 17. mai, Southampton – Liverpool
 • Søndag 22. mai, Liverpool – Wolves
 • Søndag 22. mai, Manchester City – Aston Villa

Som man kan se av kampoppsettet er det vriene hjemme- og bortekamper for de de to lagene. Her vil det komme til å bli avgitt poeng. Newcastle, Aston Villa og Wolves blir jokere da disse skal møte begge lag. Er det noen lag som tidligere var gode på å herje med de aller beste, er det Wolves. Kan de gjøre det igjen?

Slik vi ser det kan det vippe begge veier og bli avgjort på målforskjell i ligaen. Både Liverpool og Manchester City har to hjemmekamper og tre bortekamper hver. Man kan tippe seg blå i ansiktet, men være sikker på at det ikke blir som man tror. Det er en av hovedgrunnen til at vi elsker fotball på dette nivået. Det kan bli hva som helst.

Skyhøyt nivå

Manchester City har gjort 80 mål på 33 kamper. Liverpool har gjort 85 mål. Og det er bare i ligaen. I tillegg har de altså sloss om gjeve trofeer i andre cuper og turneringer. Begge lag vil ende opp med å spille mer enn 60 kamper, når sesongen avsluttes. Nådeløst.

Begge lag har vist gjennom en lang sesong at de spiller den beste fotballen som er vist på balløya. Liverpool har toppscoreren i Mo Salah med 22 mål og Diogo Jota med 15 mål. Mens i Manchester City er det mer lagmaskinen som plukker poengene. Her har Mahrez og de Bruyne 11 mål hver.

Kanskje en skikkelig god spiss i verdensklasse – ville passet Klopp og Manchester City?

I Champions League har Manchester City vunnet 4-3 mot Real Madrid i første semifinalekamp på hjemmebane. Returoppgjøret spilles i Madrid onsdag 4. mai. Liverpool rundspilte Villarreal over 90 minutter og vant 2-0 i første kamp. Returoppgjøret går på El Madrigal i Villarreal tirsdag 3. mai.

Her kan altså de engelske gigantene møtes i en ren Champions League-finale og sloss om ligatittelen i Premier League. Nærmest samtidig. Det vil si, finalen i Champions League spilles i Paris lørdag 28. mai, altså seks dager etter at ligaene i England er ferdigspilt.

Finalen skulle ha vært spilt i St. Petersburg i Russland, men er altså flyttet til Paris.

Hva tror du? Liverpool eller Manchester City?

Og hva med Manchester United? Kan Erik ten Hag rydde opp og få laget til å bli blant de beste igjen? Vi tror det kan ta et par sesonger, minst. Om nederlenderen får så lang tid på seg, da. Der er vi vel i kjernen av problemene som har tårnet seg opp på Old Trafford de siste årene.

Vargas

Fotballagent Mino Raiola er død

Fotballagent Mino Raiola er død, 54 år gammel. Italieneren var sykehus-innlagt i januar og ikke kommet seg helt etter dette. Men dødsfall kommer svært overrasket på hans nærmeste, venner og en hel fotballverden.

Agent

Mino Raiola har i en årrekke vært agent for flere av de aller største stjernene i verden. Blant andre Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Erling Braut Haaland.

Den fritt-talende fotballagenten har flere ganger vært i media med kontroversielle kommentarer vedrørende sine spillere og deres overganger. Eller potensielle overganger, nærere sagt. Raiola var upopulær hos flere av de store klubbene fordi han ble stemplet som grådig.

Haaland

Sir Alex Ferguson skal ha sagt at Railoa var uønsket som agent for spillere som skulle til og fra Manchester United i sin tid.

The high profile football agent Mino Raiola has died at the age of 54 following an illness, according to reports in Italy.

DailyMail.co.uk

Sannheten er vel at han først og fremst var knakende flink til å få i gang samtaler mellom klubb og spillere.

Mino Raiola hjalp Erling Braut Haaland med overgangen til Dortmund, og skulle ha vært en viktig del av den kommende overgangen for den norske superstjernen.

Som sannsynligvis blir Manchester City. Den overgangen ville ha gitt den italienske agenten nær en halv milliard kroner.

Mino Railo er også kjent for å ha kjøpt Al Capones tidligere Villa i Miami i 2016.

Feilmelding

Fotballagent Mino Railoa er død. Han snakket 7 språk og er personlig venn med flere av sine spillere, blant andre Zlatan og Paul Pogba.

Fotballagent Mino Railoa er død
Mino Raiola er død 54 år gammel Foto: Footballtransfers.com

Livet kan ta brutale vendinger for oss alle. Ta vare på helsa etter beste evne, før det er for sent.

Det ble for få dager meldt at agenten var omkommet grunnet akutt sykdom, men dette ble avvist av familien. Nå er derimot dødsfallet bekreftet – også av familien.

En slik feilmelding er sjelden i sosiale medier på den måten. Særlig av en så kjent personlighet som fotballagenten Raiola, all den tid han har så mange mediefolk rundt seg.

Å melde at en person faktisk er død er ikke greit, så lenge det ikke er bekreftet av medisinsk personell. Nå er det dessverre bekreftet, at Mino Raiola er død, 54 år gammel.

Vargas

Haaland til England – blir best betalte spiller

Haaland til England – blir best betalte spiller med en ukelønn som ingen andre spillere i Premier League har. Erling Braut Haaland nærmer seg en overgang til Manchester City. Her vil han bli den best betalte spilleren, med en ukelønn på spinnville 5,75 millioner kroner. Vi gjentar: per uke!

Bergenet lesetid: 6 minutes

Manchester City

Både Sky News og Dailymail skriver nå store reportasjer om verdens mest ettertraktede spiss, på overgangsmarkedet. Alt tyder nå på at det blir Haalands favorittklubb, siden hans far, Alf Inge, nå best kjent som Alfie – spilte for “The Sky Blues” fra 2000 til 2003, Manchester City.

Les også: Premier League til Viasat

Dortmund-spissen har levert varene og scoret på bestilling både i bundesliga, men også i Champions League. Det har selvsagt verdens beste klubber, agenter, ligaer og fotballens rikeste, lagt merke til. Det ser ut til å ende med at de rike sjeikene i Manchester City, blar opp €75m som blir £62m. i overgangssum, noe som gjør Erling fra Bryne (født i Leeds), til Norges desidert dyreste spiller gjennom tidene.

Manchester City are ready to trigger the 75m euros release clause in Erling Haaland’s contract in a bid to bring him to the Etihad Stadium this summer

SkySports.com

Manchester City har ikke hatt en typisk målscorer som spiss siden legenden, Sergio Aguero dro til Barcelona, for senere å legge opp grunnet en hjertefeil. Derfor ønsker City og Pep Guardiola å hente Erling Braut Haaland i sommer. Denne overgangen ser ut til å være avklart nå.

Presset på den unge nordmann har vært stort lenge, men vi bli enda større i England og Premier League.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Pep Guardiola Foto: Wikipedia.org

Sirkus-Haaland

Mange spør seg om Erling som fotballspiller, har de beste folkene rundt seg, uten at vi skal kaste bensin på det bålet. Fordi det klarer familien Haaland å gjøre selv, med en hel haug med utenforstående “ablegøyer” og kontroversielle kommentarer.

Les også: Flyvende hollender tar over på Old Trafford

Privatfly, skreddersydde dresser og mange partybilder i sosiale medier hører kanskje med til inntekten. Men da er det også lett å få et litt mer frynsete rykte på seg, enn om Erling Haaland lå litt lavere i terrenget. Fotball-journalistene i England er nådeløse mot alle som utmerker seg i media og tjener nær 6 millioner kroner i uka. Uten å levere.

Å prestere godt nok, kreves ro, konsentrasjon og restitusjon, da kan det fort bli for mye sirkus-Haaland, om Alfie og Erlings agent, Mino Raiola får styre alt rundt spilleren. Raiola er den meste kontroversielle og kanskje grådigste agenten i bransjen. Ofte kommer han med kommentarer som ikke alltid gagner spillerne han jobber for.

Haaland til England - blir best betalte spiller
Haaland signerte for Dortmund i desember 2019 Foto: Pinterst

Det er ingen tvil om at Manchester City, som en profesjonell aktør i et ullent marked, vil ta vare på den unge nordmannen. Spørsmålet vi stiller oss, er om Erling er mentalt forberedt på hva Josep Guardiola vil kreve av ham. Som ny stjernespiss for Englands beste lag, får man ikke mange sjansene til å levere varene.

Spanjolen Guardiola er sjef med stor S og vil forlange at spilleren er påskrudd, skjerpet og spilleklar til alle kampene. Ofte tre kamper per uke og i en knalltøff liga – som varer fra august til mai.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alfie Haaland er selv agent og rådgiver for sin sønn. Men har hatt skattemyndighetene på nakken i flere år, grunnet manglende orden i regnskapene sine. Og dette med navnebytte skjønner vi lite av. Alf-Inge Håland har altså blitt til Alfie Haaland. Klart, det er lettere å skinne internasjonalt med Alfie, men vi spør allikevel. Det er vel strengt tatt Erling som familiens største stjerne, er det ikke?

Taltentet

Talentet er det ingen tvil om at finnes i den unge nordmannen, det er derfor han kan få lov til å komme til Manchester City. Vi bare håper at det blir mest jobbing og fokus på fotball, og mindre støy enn det har vært så langt rundt 21-åringen. Som rekker å bli 22 år før han drar på seg den lyseblå drakten til kommende sesong. Erling fyller år 21. juli.

Kraftpluggen er en komplett fotballspiller. Han har alle forutsetninger til å bli best i verden, om han får lov til å utvikle dette unike talentet. Han har farten, teknikken, musklene, tankesettet, hodestyrken og til og med alderen på sin side. Og med 15 landslagsmål på 17 kamper – åpnes de aller beste klubbene i verden døren for stortalentet.

Forrige sesong gjorde Erling Haaland 27 mål på 28 kamper i Bundesliga for Dortmund. Denne sesongen er han pene 18 mål på 20 kamper, men det er 10 kamper igjen å spille. Og i Champions League ble det 10 mål på 8 kamper før en skade satte ham ut av spill. Så langt denne sesongen har han gjort 3 mål på 3 kamper.

I Manchester City vil Erling ha to oppgaver. Å være målscorer, men også tilrettelegger for de andre spillerne rundt seg. Å være den som gir den målgivende pasningen, blir målt på nettopp det. Også her er Erling bedre enn de aller fleste. Haaland til England – blir best betalte spiller.

Om du vil følge med Premier League, neste sesong, husk å si opp TV2 abonnementet ditt i tide. Det vil blir engelsk fotball på ny kanal fra høsten av, nemlig på Viasat.

Om du vil følge med overgangsmarkedet i Premier League i sommer, bør du huske på å motta vårt nyhetsbrev. Vi gjør jobben for deg og gir deg siste nytt før det kommer på trykk i norske aviser. Det er selvsagt uforpliktende og gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest