Kan Man City gjøre det igjen?

Kan Man City gjøre det igjen? Å ta alle de tre viktigste trofeene i én og samme sesong? Mye tyder på at Pep Guardiolas menn er minst like sulten som forrige sesong. Og spillergruppa er ikke noe dårligere. Manageren selv, det spanske geniet er utvilsomt krevende nok for spillergruppen. Han pisker sine spillere til seier på seier.

The Treble

Han forlanger full pupp i hver kamp og får det.

Nå når Champions League-sluttspillet er i gang igjen, ser det ut til at Manchester City gjør som de vil. Pep og co har 100 prosent uttelling i 2024 og 11 seire på rad, det smaker fugl.

Spanjolen har de beste spillerne, den bredeste stallen og spiller den aller beste fotballen.

Hvem skal kunne ta fra City trofeene? Når både Haaland og Kevin de Bruyne er tilbake igjen i form igjen? Vel, i Premier League er det vel bare Arsenal og Liverpool som har muligheten. Ja, det er mange kamper igjen. Men så lenge City-maskineriet har begynt å gå på skinner. Er det vanskelig å stoppe det toget.

Kan Man City gjøre det igjen? Ja, de kan utvilsomt det.

Champion League og FA-Cup

Mot København i Parken kunne det ha blitt fem eller seks måls forskjell. Danskene er god på stemning. Men FCK ble veid og funnet tre nummer for små i egen lekestue, hvor de blant annet har slått Manchester United ut av den gjeveste europacupen tidligere.

Mot Manchester City var de rett og slett sjanseløse. Det kunne altså ha vært så mye mer.

Kan Man City gjøre det igjen?

Bildet er tatt av Kelvin Stuttard fra Pixabay

Men til kvartfinalen kommer de ikke denne sesongen, de glade danskene, med 1-3 tap hjemme, med omvendt kamp på Etihad 6. mars.

Til det er Peps menn for suverene i denne turneringen de mer enn noe annet ønsker å vinne igjen. Og tittelforsvareren har kanskje bare Real Madrid som eneste reell farlig motstander.

I FA-cupen, som er det tredje gjeve trofeet som City vant i “The Treble”, møter Pep og hans menn Luton borte, 27. februar i femte runde. Liverpool, Chelsea og Manchester United er også fortatt med i den gjeveste cupen. Men vi føler oss trygge på at Manchester City tar også dette trofeet.

Ederson

Selvsagt må City unngå skader på de viktige, sentrale spillerne som er maskineriets motor.

Nå fikk både Grealish og Silva seg noen kakker i København. Men det er ikke nødvendigvis alvorlige skader.

Sjeldent har vi sett et bedre klubbalg spille bedre fotball.

Manchester City er bare en litt bedre målvakt enn Ederson, unna å være komplett. Brassen gjør litt for ofte tabber som burde vært unngått. Foreløpig har han Peps tillit. Men også mot FCK var han litt for arrogant og nonchalant, særlig med ballen i bena.

Utenom det, fy faen for et lag Manchester City er i skrivende stund. Og med verdens beste manager på sidelinja, kan de lyseblå vinne alt, igjen.

Vargas

Overgangsvinduet i januar svikter

Overgangsvinduet i januar svikter spillere som ønsker seg vekk fra sine respektive klubber. Det er alt for få overganger i januar, nå enn tidligere. Fordi mange klubber frykter å selge før de får inn forsterkninger. Dermed stoppes overgangssamtalene før de har kommet i gang.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Justeringer

Det er lenge siden det har vært så jevnt i toppen av Premier League.

Ergo skulle man tro at både Manchester City, Liverpool, Arsenal, Aston villa og Tottenham burde være villig til å bruke penger nå. Før overgangsvinduet stenger 31. januar. Foreløpig har det skjedd svært lite.

Les også: Brått er Liverpool med i tittelkampen

Januar-overgangsvinduet i Premier League har historisk sett vært en tid for klubber å styrke sine lag eller selge spillere, for å forbedre sine posisjoner. Vinduet åpner vanligvis i begynnelsen av januar og stenger mot slutten av måneden, og det gir klubber muligheten til å justere lagene sine midt i sesongen.

I dette spesifikke overgangsvinduet har flere klubber vært aktive i jakten på forsterkninger. Topplagene har vært på utkikk etter å forbedre sine sjanser for ligatittelen, mens lag i nedre del av tabellen har søkt etter spillere som kan bidra til å forhindre nedrykk.

Flere interessante overganger bør finne sted i januarvinduet, men det er lite å skrive hjem om. Timo Werner på lån til Tottenham, Sasa Kalajdzic på lån fra Wolves til Eintracht Frankfurt. Og Donny van de Beek fra Manchester United, også han til Eintracht Frankfurt.

Dette er de eneste overgangene, alle via lån, så langt i januar.

Kjøp og salg

Noen spillere kan bli hentet for å erstatte skadede spillere, mens andre kan bli kjøpt eller komme på lån, for å styrke lagets svake områder.

Overgangsvinduet i januar svikter

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Man kan også forvente at klubber investerer i unge talenter med et potensiale. Også erfarne spillere med lederegenskaper eller spesifikke posisjoner som trengs for å balansere lagene sine er gode kjøp- og salgsobjekt.

Overgangsvinduet i januar svikter også de klubbene som er desperate etter forsterkninger. Som enten sliter i bunnen av tabellen eller har så mange skader at de knapt kan stille lag til kommende kamper. For, det er ikke penger som er problemet – de har penger nok, alle lagene på øvre halvdel av Premier League.

Spekulasjoner og rykter er også vanlige under dette vinduet. Fotballverdenen er ofte full av uforutsigbarhet, og fans og medier spekulerer gjerne i hvilke spillere som kan være på vei inn eller ut av forskjellige klubber.

Det er også viktig å huske at ikke alle overganger blir fullført i januarvinduet. Noen forhandlinger kan strekke seg utover tidsfristen, mens andre kan bli avbrutt i siste liten av ulike årsaker.

Uansett hva som har skjedd i dette spesifikke overgangsvinduet, er det alltid spenning og forventning blant fotballfansen rundt hvordan nye tilskudd vil påvirke lagets ytelse for resten av sesongen.

En teori kan være at det gjennom januar 2024, skal spilles kun én kamp til i Premier League. Klubbene har dermed bedre tid enn ellers.

Overraskelser

Vil det være noen nye stjerner som vil skinne for sine lag? Vil noen klubber overraske med uventede signeringer? Det er disse spørsmålene som gir fotballverdenen sin spenning og mystikk i januarvinduet i Premier League.

Fortsatt er det 20 dager igjen av av januarvinduet, så vi har all grunn til å tro at noe vil skje. Det er hevet over tvil at flere lag, på alle deler av Premier League-tabellen, vil det komme endringer. Både kjøp og salg vil bli gjennomført. Overgangsvinduet i januar har dog så langt – vært dørgende kjedelig og skuffende.

Premier League-trofeet henger svært høyt for alle lag med store ambisjoner. Derfor tror vi spesielt at Arsenal, som har en formsvikt nå, vil gjøre det de kan i løpet av de få ukene som vinduet er åpent, med å hente forsterkninger.

Bør eksempelvis Liverpool ta grep? Som mister Mohammed Salah over mange kamper grunnet Afrika-mesterskapet? Serielederen har kun ett tap på 20 kamper, og leder tabellen tre poeng foran Aston Villa. Da bør seiers-prosenten opprettholdes, om den plassen skal vedvare.

Det er jo i mai det er viktig å være på førsteplass ikke i januar. Vi tror det vil stå mellom Liverpool og Manchester City. For nå er Kevin de Bruyne tilbake fra skade for Pep og City. Da vil Haaland igjen bli servert på best mulig måte.

Man skal ha mye penger på bok, den klubben som skal være sikker på å kjøpe slik kvalitet.

Vargas

Brått er Liverpool med i tittelkampen

Brått er Liverpool med i tittelkampen i Premier League. Ikke fordi Klopp og hans røde menn har spilt så fantastisk god fotball. Men fordi de argeste konkurrentene har gått på svinede nederlag og poengtap. Både Arsenal og Manchester City har vært på de flestes tunger helt fra forrige sesong, som favoritter.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Liverpool

Ikke fullt så mange har snakket om Liverpool. Det bør nok endre seg faderlig raskt.

Les også: Nye Wolves med færre portugisere

Etter 15 kamper spilt av 38 står Liverpool med kun ett tap, to poeng bak serieleder Arsenal. Og hva med Manchester City? Alt tyder på at det blir en langt tyngre sesong for Haaland og Sky Blues. Slitasjen i laget er enorm med to kamper i uken over så lang tid.

Med skader på svært sentrale spillere, kan City og Pep Guardiola slite med å henge med i toppen av Premier League, slik vi ser det. Arsenal virker solide, men også her kommer det tydelig fram at det er for mange kamper og slitasje på stallen til Mikel Arteta. Også Arsenal sliter med skader.

Liverpool ha avgjort jevne kamper til sin fordel. Klopp og co har faktisk kun én uavgjort mer enn Arsenal, henholdvis tre og fire. Målforskjellen forteller oss at Liverpool har scoret ett mål mer enn the Gunners. Stort jevnere blir det altså ikke.

Liverpool må stole på sin gamle juvel, Mohammed Salah som ligger rett bak Haaland på toppscorer-listen med 10 mål. Erling har 14 mål totalt.

Brått er Liverpool med i tittelkampen

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Mål

Det begynner å bli en stund siden vi har sett så mange mål og så mange sjanser i Premier League. Det er det vi betaler for. God underholdning og masse action. Det som er så overraskende er at de antatt beste, altså de seks største klubbene har gjort mye rart.

At Wolves slo Manchester City, eksempelvis. Hadde kanskje ikke skjedd forrige sesong. Men at det skjer mye i kampene og at det scores mye mål er jo bare positivt. Det er til syvende sist det vi ønsker oss – hver gang. Så langt denne sesongen ser vi et snitt på hele 3,15 per mål. Ikke siden sesongen 65/66 har vi sett fler mål.

Liverpool vant 4–3 mot Fulham søndag, før Manchester City spilte 3–3 mot Tottenham. Innen tirsdag kveld så det ut som bare Arsenal visste hvordan man forsvarer seg …

NRK.no

At Manchester City ligger på 4. plass etter 15 kamper er kanskje ingen krise. Det som vi ser på som Peps største utfordring de siste ukene, er antall innslupne mål og manglende seire. City har sluppet inn 17 mål på 15 kamper – noe som er oppsiktsvekkende mye. Pep og co sliter med skader til tross for den største og kanskje beste troppen

Også det faktum at de suverene mesterne har allerede tapt 3 kamper og spilt uavgjort i 3. det er 15 poeng tapt, det. Og noe overraskende, men som vi ser på som slitasje grunnet tett kampprogram.

Arsenal

Mikel Arteta er like ambisiøs som alltid. Men Arsenal har også et nådeløst program framover. Og han har ikke den bredeste stallen av lagene i europeisk toppfotball. Men foreløpig i årets sesong, har Arsenal vunnet jevne oppgjør. Mot lille Luton nylig, kom vinner målet på overtid og de vant 4-3 borte.

Det er som sagt svært lite som skiller i toppen av Premier League.

Nå ligger plutselig Manchester United kun tre poeng bak Manchester city på tabellen. Hvem skulle tro.

Det er såpass tidlig i sesongen at alle topplagene skal møte hverandre. Dermed kan selvsagt tabellen endres mye. Vi er ikke engang halvveis, så det blir for dumt å legge ut noe om hvem som skal vinne. Arsenal leder med to poeng nå. Leder de også ved juletider – øker sjansen for å vinne i mai, rent statistisk.

Lørdagens Arsenal-kamp mot Aston Villa, som innehar tredjeplassen på tabellen, to poeng bak Liverpool, overraskende nok, går uten Arteta på sidelinjen. Spanjolen jublet litt vell voldsom da Declan Rice satt inn vinnermålet mot Luton sist, og fikk dermed sitt tredje gule kort og må stå over.

Vi synes det er svært positivt at det er jevnt i toppen av Premier League, noe forteller oss at Liverpool bør følges nøye med. Jurgen Klopp er fortsatt en av de lureste “revene” på balløya.

Brått er Liverpool med i tittelkampen i Premier League, selvfølgelig er de det.

Vargas

Favorittfall i Premier League?

Favorittfall i Premier League? Manchester City taper for Wolves, Chelsea vinner sjeldent, til og med Liverpool er under pari. Og med en hel haug med stjerner ute for Arsenal – kan det endelig bli Tottenham sin tur til å vinne Premier League. Eller? Nope! Sorry, Spurs-fans. Det blir nok Pep og Haaland – igjen.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Ange

Sjeldent har vi sett en jevnere sesong i svært populære Premier League. Rett før det travle juleprogrammet, er det Tottenham og manager Ange Postecoglou (57), en fyr mange ikke hadde hørt om før sesong start – som overrasker mest.

Men det er Pep Guardiola og City som leder, og det er faktisk spilt kun 11 kamper av totalt 38.

Ange har gjort sine saker bedre enn noen kunne forvente. Han har Englands vakreste stadion, Tottenham Hotspurs Stadium. Men bare “restene” etter at Harry Kane endelig fikk viljen sin å reiste til Tyskland og Bayern München.

Australieneren som bare noen få i Skottland hadde hørt om, etter suksessen i Celtic, har tatt Premier League med storm med glitrende spill og masse mål. Men det er stor forskjell på å vinne noen kamper i starten av sesongen, og vinne etter 38 kamper. Selvsagt har det vært hyggelig om Ange Postecoglou gjorde våre ord til skamme, men det skjer nok ikke denne sesongen heller.

Dog er det et viktig poeng som taler til Anges fordel. Alle de andre konkurrentene spiller i krevende europacuper. Det gjør ikke Tottenham, grunnet den svake 8. plassen forrige sesong. Tottenham sitt kampprogram er enklere enn på veldig lenge – vi ser visse likhetstrekk med den sesongen som Leicester vant. Så er det nevnt.

Favorittfall i Premier League? Vi ser ikke andre utfordre til ligagullet enn Manchester City som vant sist. I tillegg vant de som kjent både FA-Cupen og Champions League, den så kalte “The Treble” – forrige sesong.

Favorittfall i Premier League?

Bildet er tatt av Kenky fra Pixabay

City

Det vi har notert oss så langt er følgende. At City savner servitøren Kevin de Bruyne, som gjorde 4 mål, alene mot Wolves i mai i fjor. Mot ulvene denne sesongen, ble faktisk gode City løpt i senk av Neto og de andre unge Wolves-spillerne.

Til og med Erling Haaland ble anonymisert av gode gamle Craig Dawson når Wolves slo City nylig. En duell nordmannen hadde vunnet i ni av ti forsøk tidligere. Begynner det tøffe kampprogrammet å tære på kjempekreftene til bryningen? Mye tyder dessverre på det.

Pep Guardiola ønsker å hvile sin stjernespiss så ofte og så mye som mulig. Vi tviler på at vi får se Haaland spille én hel kamp denne sesongen. Enten det er i Champions League eller Premier League. I hvert fall ikke før City ha mål i slutten av en kamp. Noe de gjør svært sjeldent.

Vi ser Manchester City som den største favoritten – igjen. Til og med uten Kevin de Bruyne. City har den bredeste troppen, de beste spillerne og den beste manageren – det kan bli flere trofeer av slikt.

United

Erik ten Hag kan være ferdig i Manchester United i god tid før jul. Den falmende storklubben er på vei ut av Champions League. Og etter 11 kamper i ligaen ligger United på 8. plass med minus i målforskjellen. Ikke har de en god nok målvakt, ikke har de en god nok spiss, ja, til og med midtbanen holder ikke mål.

Manchester United som klubb har gjort én gedigen feil. De har latt nederlenderen få lov til å hente en hel haug med middelmådige spillere som har svekket laget, sakte, men sikkert. Stadig flere fans, journalister og eksperter roper på Solskjær. Nordmannen burde ha fått mer tid.

Når fire av seks store signeringer er navn Ten Hag selv kjenner, sier det ikke stort om de som faktisk er betalt for å finne spillere.

Det er et dårlig tegn når treneren har så stor makt.

NRK.no

Manchester United har under Erik ten Hag kjøpt spillere som har falt gjennom, én etter én. Særlig målvakten André Onana (27) har vært skrekkelig svak. Hvorfor ble denne middelmådige spilleren hentet til United? Jo, fordi manageren ten Hag hadde målvakten gjennom fem sesonger i Ajax.

Å bruke 4 milliarder kroner og få så lite igjen for det – bør selvsagt få konsekvenser.

Klopp

Etter 11 kamper ligger Liverpool på en helt grei tredjeplass med 24 poeng. Kun tre poeng etter City og to poeng bak Tottenham. Stallen er fortsatt solid, men savnet av en Sadio Mané i målform er fortsatt sterkt, enda det begynner å bli en stund siden han reiste til Tyskland.

At lengden Mo Salah (31) ikke lenger gjør mål på bestilling, er nok en utfordring Jürgen Klopp gjerne skulle ha vært foruten. Ja da, 8 mål på 11 kamper er bra, det. Men Salah har vært en skygge av seg selv i mange kamper denne sesongen. Farten er heller ikke som den var.

Når Diogo Jota heller ikke scorer som før, vil ikke Liverpool være en tittelutfordrer når vi setter strek i Mai.

Så langt har det blitt for mange uavgjorte for Klopp og co, som jo er to poeng tapt. Under monster-sesongen for få år siden, tok både City og Liverpool nær hundre poeng hver seg. Vi tviler på at vi vil se slike tall igjen i Premier League på veldig lenge.

Favoritfall i Premier League? Nja, ikke mer enn at det vil være den største favoritten som vinner.

Arteta

Arsenal snublet på målstreken forrige sesong med fantastisk innsats og gode resultater hele veien.

Så langt denne sesongen har ikke Mikel Arteta fått den samme flyten som den forrige. Årsaken kan være slitasje på de viktigste spillerne. Arsenal er med i Champions League og ser ut til å gå videre fra gruppespillet. Det kan fort bety tett opp mot 60 kamper spilt gjennom sesongen.

Til å være med helt i toppen til slutt i Premier League, skal man også ha krefter og overskudd i 38 kamper. Det tror vi ikke Arsenal har, dessverre. Så langt har det blitt for mange poengtap med tre uavgjorte og ett tap.

Arsenal og Arteta ligger likt med poeng med Liverpool på fjerdeplass etter 11 kamper. Mye tyder på at også Martin Ødegaard er mer skadet enn først antatt. Og at det er mer problemer enn den hofteskaden som er den offisielle grunnen til nordmannens fravær.

Slik vi ser det, er det mange som sloss om ligagullet, men det er Manchester City som vil stikke fra når sesongen skrider fra. Tapet for Wolves må sees på som en engangs-feil Pep ikke vil akspetere skjer igjen.

Favorittfall i Premier League? Ikke om Manchester City vinner som forventet. Vi vet det er tidlig, men konturene av hvordan dette vil ende er tydelige.

Vargas

Champions League rulles i gang

Champions League rulles i gang fra medio september. Et høsttegn like godt som noe. Endelig skal den europeiske toppfotballen spilles rundt om i Europa på de største arenaene. Og endelig får vi se fotball i 4K, igjen.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Engelske lag

TV2 som sitter på rettighetene til den viktigste turneringen innen moderne fotball – tar seerne på alvor. Ved å sende de fleste kampene i Champions League i den aller beste tv-kvaliteten som finnes, 4K.

Les også: Slik ender ikke Premier League-tabellen

Som vi skrev i februar da vårsesongen og sluttspillet tok til. Manchester City var favoritter og vant så fortjent så fortjent det gjeveste trofeet. Pep Guardiola og co tok også ligatittelen og det gjeve FA-cup-trofeet, de tok dermed “The Treble“. Noe som skjer svært sjeldent i England. Manchester United gjorde denne bragden i 1998-1999-sesongen.

Nå er det igjen høst og Champions League på TV. Newcastle er med for aller første gang. Arsenal og Manchester United er de to siste lagene av de engelske som får være med å leke med de aller best.

Newcastle åpner borte mot AC Milan i Milano tirsdag 19, september. Samme dag kommer Røde Stjerne til Etihad for å møte Haaland og City. Onsdag 20. september reiser Manchester United til München for å møte Bayern. Mens Martin Ødegaard tar med seg sine spillere til hjemmekamp for Arsenal mot PSV, samme dag.

Vi anglofile følger med på Premier League, men selvsagt også de engelske lagene i Champions League.

Beste spillerne

Den beste fotballen spilles som kjent i de gjeveste turneringene. Noen vil hevde at det er for mange gode spillere som har reist til Saudi-Arabia, og dermed svekket Champions League – noe som bare er sprøyt.

Champions League rulles i gang

Bildet er tatt av jorono fra Pixabay

Selvsagt er det alltid stas med de aller beste spillerne på den største scenen når Champions League rulles i gang. Men Karim Benzema ble fristet av skyhøy lønn i Saudi Arabia, Lionel Messi reiste til USA for å spille for David Beckham i Inter Miami.

Det betyr ikke at det ikke finnes profiler igjen i Champions League. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard gjør at mange nordmenn følger litt ekstra med denne sesongen. I tillegg har Bayern München, Napoli, Real Madrid og PSG fortsatt verdensstjerner, på hver eneste plass på laget.

Alle lag som har kommet så langt at de er kvalifisert til å spille i den gjeveste og mest innbringende europacupen, vil åpenbart komme så langt som mulig. Ikke tro et øyeblikk at lagene som spiller i Champions League, hviler spillere til disse kampene, for å gjøre det bedre i den hjemlige ligaen .

Tvert i mot – her vil det være full pupp fra første kamp. Det er all grunn å begynne å glede seg.

Gruppene

Gruppe A

 • Bayern München
 • Manchester United
 • FC København
 • Galatasaray

Gruppe B

 • Sevilla
 • Arsenal
 • PSV
 • RC Lens

Gruppe C

 • Napoli
 • Real Madrid
 • Braga
 • Union Berlin

Les også: Pep henter Wolves-stjerne

Gruppe D

 • Benfica
 • Inter
 • RB Salzburg
 • Real Sociedad

Gruppe E

 • Feyenoord
 • Atlético Madrid
 • Lazio
 • Celtic

Gruppe F

 • PSG
 • Dortmund
 • Milan
 • Newcastle

Gruppe G

 • Manchester City
 • RB Leipzig
 • Røde Stjerne
 • Young Boys

Gruppe H

 • Barcelona
 • Porto
 • Sjakhtar Donetsk
 • Antwerpen

Her finner du hele spilleprogrammet for kommende Champions League-turneringen.

God fornøyelse!

Vargas

Pep henter Wolves-stjerne

Pep henter Wolves-stjerne. Wolverhampton Wanderers hentet Matheus Nunes (25) for £42m i fjor sommer. Ifølge Pep Guardiola, er han en av verdens beste midtbanespillere. Nå er portugiseren på vei til Manchester City for €55m.

Matheus Nunes

Matheus Nunes er dermed den dyreste spilleren både kjøpt og solgt fra Wolverhampton Wanderers.

Tommy Doyle (21) er en del av avtalen, midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i Championship forrige sesong. Et aldri så lite varp der for Wolves, men dog en mager trøst å miste to av sine aller beste spillere på samme tid. Ruben Neves har allerede reist til Saudi Arabia etter 6 år i klubben. Nunes ble i én sesong.

Les også: Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Det er ikke ofte det veksles spillere mellom den suverene trippel-vinneren City og Midlands-klubben Wolves. Men nå er altså en av sommerens største overganger mellom to Premier League-klubber et faktum. Overgangsvinduet stenger om få timer – det skjer mye, som alltid, rett før vinduet stenger.

Man City are expected to pay £47.3m (€55m) up front for Matheus Nunes; City youngster Tommy Doyle will go to Wolves on an initial loan with a £4.3m (€5m) option and a significant sell-on clause

SkySports.com
Pep henter Wolves-stjerne

Bildet er tatt av OpenClipart-Vectors fra Pixabay

Pep henter Wolves-stjerne, et bud på €55m. ble først avslått av Wolves, før et nytt og bedre bud kom på bordet. Når Tommy Doyle ble kastet inn som et forhandlingskort, gikk Mathew Hobbs, sportsdirektøren til Wolves med på avtalen.

Les også: Stemmer denne Premier League-tabellen med din?

Man skulle tro at Manchester City har spillere nok, de som vant alt forrige sesong.

Men det er litt krise, særlig på midtbanen på Etihad. Borte er Gundogan og Riyad Mahrez reiste til Saudi Arabia, deretter ble viktige Kevin de Bruyne skadd. Selve servitøren som var årsaken til mål-bonanzaen fra Braut Haaland forrige sesong.

Vi tipper det er hans rolle Matheus Nunes skal forsøke å fylle for Manchester City og Pep Guardiola.

Ryktebørsen

Vi tar med noen rykter som er verdt å nevne som er knyttet til overganger for lag i Premier League.

Cole Palmer er en midtbanespiller hos Manchester City som er på vei til Chelsea på Deadline day.

Liverpool er i samtaler med Bayern München om en mulig overgang for Ryan Gravenberch (21). Midtbanespilleren skal være verdt rundt £30m. Men det er ikke hugget i sten at nederlender blir å finne på Anfield denne høsten, ennå.

“Halve Liverpool” har allerede forlatt klubben, de fleste har reist til den Saudiske proffligaen. Derfor er det ventet at Jurgen Klopp får inn flere spillere før overgangsvinduet stenger.

Foreløpig er det bare tre spillere som har signert for Klopp og co i sommer.

Wolves er i ferd med å sikre seg Enzo Gonzalez (18) fra Paraguay. Vingen har spilt for Club Libertad.

Chelsea kan legge inn bud på Brentford-spissen Ivan Toney før overgangsvinduet stenger.

Alex Iwobi er på vei fra Everton til Fulham.

Jesse Lingard er på vei til West Ham som fristilt fra Everton.

Kilde: SkySports, X (Twitter) og BBC.

Vargas

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Åpent i England når overgangsvinduet stenger. Det er bare timer igen til klubbene må spille kamper med den spillerstallen de har. Men det er ofte mot slutten, ja, faktisk på siste dag av overgangsvinduet det skjer aller mest.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Wolves

Manchester City er i ferd med å hente det Guardiola mener er en av verdens beste midtbanespillere, Matheus Nunes (25) fra Wolves. Prislappen ser ut til å bli rundt €62m pluss tillegg.

Les også: Slik ender ikke Premier League

Nunes er Wolves’ dyreste spiller noen gang da han kom fra Sporting Lisboa for €45m i fjor. Dessverre for desperate Wolverhampton, ser de altså ut til å miste enda en av sine aller beste spillere før ‘vinduet’ stenger.

Rygg-opererte Guardiola er desperat etter å få erstattet Kevin de Bruyne som er ute med skade, lenge. Alt ser ut til at det blir nevnte Nunes som får den krevende oppgaven å fylle de Bruynes sko. Et varp for City, men krise for Wolves.

Wolves klarte faktisk å slå Everton borte nylig, uten nevnte Nunes på banen da portugiseren var ute med karantene. Nesten to meter høye Sasa Kalajdzic kom inn rett før slutt, vant en hodeduell og gjorde sitt første mål for ulvene. Det første på 357 dager siden debuten og den dagen østerrikeren ble alvorlig skadet.

Julen Lopetegui

Om Nunes forlater Wolves, har klubben solgt ni spillere for til sammen £145m, noe som er rekord for den gamle storklubben i ett og samme overgangsvindu. Om de kinesiske eierne Fosun finner råd til å erstatte Nunes, Neves, Jiménez, Collins eller Coady m. fler – får vi vite løpet av få dager.

I tillegg har både Adama Traore og Joao Moutinho forlatt Wolves i sommer på free transfer.

Som om ikke dette var nok. Julen Lopetegui, den meriterte spanjolen som til slutt takket ja til jobben som manager for Wolves, stakk før sesongstart. Årsaken var at han påstår å ha blitt holdt for narr. Fosun lovte ham midler til å styrke laget – det fikk han aldri.

Åpent i England når overgangsvinduet stenger

Etihad Stadium – hjemmebanen til Manchester City Bildet er tatt av wendy1704 fra Pixabay

Skal Wolverhampton Wanderers overleve i Premier League, bør de få på plass én spiss, én midtbanespiller og ikke minst én midtstopper. I så fall begynner det å haste voldsomt, overgangsvinduet stenger 1. september.

Les også: Premier League dyrere enn noen gang

I skrivende stund er det Gary O’Neil som styrer laget på Molineux. Men i lys av hvor ofte Fosun endrer mening, kan briten være borte før vi går inn i høstferien. Seier på bortebane er sjelden vare og vil åpenbart gi O’Neil litt tid før han får sparken.

Wolves håper å hente midtbanespilleren Jean-Ricner Bellegarde fra Strasbourg for €15m.

Favorittene

Liverpool imponerte stort borte mot Newcastle med 2-1 seier, og det med 10 mann på banen. Darwin Nunez kom inn i andre omgang og gjorde to praktfulle mål.

I følge ryktene er det få spillere på vei inn på Anfield. Mohammed Salah blir værende resten av sesong, men har ytret at han ønsker å forsøke seg i nye omgivelser etter sesongen. Det kan skje allerede nå, men vi tviler på det.

Og som en liten fun fact kan vi nevne at Liverpool er det laget som har gjort flest mål på overtid, av alle i Premier League med 42 mål. Imponerende. Kanskje på tide andre klubber også spiller til siste fløytesignal er gjort?

Åpent i England når overgangsvinduet stenger – særlig i toppen av tabellen. Men vi har så vidt kommet i gang med tre serierunder. Manchester City er det eneste laget med full pott og ni poeng.

Manchester United har spurt Chelsea om de kan få låne eller kjøpe Marc Cucurella, foreløpig ingen enighet her.

Arsenal ser ut til å være ferdig med å handle. Kanskje ikke så rart, all den tid Mikel Arteta har fått viljen sin på overgangsmarkedet med Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber.

Når Manchester City lander Matheus Nunes er også Pep Guardiola sannsynligvis ferdig handlet.

Den store frykten og diskusjonen som går i England nå er Saudi Arabias overgangsvindu.

Det stenger nemlig ikke før en uke etter England, nemlig 7. september. Det kan føre til kjøp av spillere som ikke kan erstattes av lag i Premier League.

Vargas

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Slik ender ikke Premier League-tabellen, helt sikkert. Vi anser oss som litt over gjennomsnittet interessert i engelsk fotball. Og særlig Premier League, som nå er dyrere enn noen gang – på TV. Men som de sier i en anne tv-reklame, vi bare ha det. Vargas12.com bruker å treffe på hvem som vinner, men sjeldent med resten av tabelltipset. Vi forsøker i år igjen. Og kan herved garantere at vi tar feil i år også.

Bergenet lesetid: 21 minutter

Hvilket lag som vinner kommende sesong er det som er grunnlaget for tabelltipset.

Vi tror Manchester City får en nedtur etter en monster-sesong hvor de vant alle de tre viktige trofeene. Ikke vil Haaland lykkes like godt heller. Ikke fordi jærbuingen har blitt dårligere, men fordi andre lag er mer oppmerksomme på ham.

Her er vårt tabelltips med det beste laget notert først og det dårligste på 20. plass.

1. Arsenal

Arsenal vinner kommende sesong fordi de har en sulten manager som vil lykkes med å motivere sine spillere til å ta det gjeve ligatrofeet. Vi tror ikke et øyeblikk at seieren over Manchester City i Community shield er av større betydning, enn litt mer selvtillit inn mot seriestart.

Mikel Arteta har fått litt mer erfaring som manager og har vært elev hos læremester Pep Guardiola, lenge. Nå har spanjolen fått de forsterkningene av han savnet i slutten av forrige sesong. Jurriën Timber, Declan Rice og Kai Havertz – som har et skyhøyt toppnivå foran mål.

I tillegg har Arsenal ligaens beste midtstopper i William Saliba. Arsenal manglet dybde i stabelen gjennom en lang sesong. Nå har Arteta fått sine ønsker oppfylt, det kan kanskje ende med ligagull i mai. Granit Xhaka er eneste spiller av betydning som er borte.

2. Manchester City

Det vil være naturstridig om Pep Guardiola og hans menn skulle lykkes like godt enda en sesong. Derfor ser vi for oss litt mer motstand denne sesongen som sparkes i gang fredag 11. august med nyopprykkede Burnley med Haaland og co på besøk.

Manchester City har svært mange gode spillere, men de har også enorm slitasje. Ikke bare i form av 60 kamper i løpet av en lang sesong. Men de har også en brumlebasse på sidelinjen som krever ekstremt mye av samtlige spillere. Det er ikke alltid en fordel.

Josko Gvardiol og Mateo Kovacic er hentet inn.

Men kanskje viktigere, knallgode Ilkay Gundogan, kaptein er borte.

Det samme er den gode vingen Riyad Mahrez. Skal Manchester City vinne igjen, må Pep hente et nytt tryllenummer opp av hatten. På linje med å sette John Stone inn som midtbanespiller, store deler av sesongen. Det kan vi ikke se komme. City vil dog vinne de aller fleste kampene sine og dermed følge Gunners til døra.

Slik ender ikke Premier League-tabellen i toppen, sikkert, men det er dette vi holder mest på når mora starter.

3. Liverpool

Når det snakkes om Champions League, vil det alltid være naturlig å nevne Liverpool. Kommende sesong skal ikke de røde spille i den gjeveste europacupen, etter fiasko-sesongen. Men vi har troen på Klopp og hans langvarige plan.

Klopp har fjernet Henderson som har reist til Saudi-Arabia med en hel haug andre avdankede stjerner. Kapteinen vil neppe bli savnet særlig lenge på Anfield. Dessuten har Liverpool to av ligaens beste avslutter i Mohamed Salah og Diogo Jota. Sistnevnte var skadet mye av forrige sesong, men er nå tilbake for fullt.

I Tillegg har Liverpool Darwin Núnez i laget, som i grunnen kan finne på hva som helst. Videre er det viktig for Klopp å begynne å vinne borte igjen, som var lagets varemerke i flere sesonger på rad. Da må Virgil van Dijk finne bena og ikke minst hodet sitt. Når det skjer er det få lag som vil slå Liverpool kommende sesong.

Alexis Mac Allister fra Brighton, som vant VM med Argentina og Dominiki Szoboslai fra Salzburg er hentet inn.

James Milner, Ox Chamberlain, Naby Keita, Roberto Firmino er de viktigste som har forlatt klubben i tillegg til Henderson.

4. Manchester United

Det stod mellom Erik ten Hags United og Newcastle som vinner av duellen om om den berømte fjerdeplassen.

En plass som gir spill i Champions League som alltid er viktig for de rike og beste. Vi tror på Manchester United like foran, fordi Newcastle med sin flotte fjerdeplass forrige sesong – skal spille Champions League til høsten.

Les også: Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Det er ingen dans på roser for noen lag å spille Champions League og Premier League i samme sesong – helt åpenbart. Manchester United derimot har endel erfaring i så måte, til tross for at det ikke har vært dundrende suksess for Erik ten Hag på Old Trafford ennå.

Nå er ikke Marcus Rashford ung og lovende lenger og må bevise at han er verdt å satse på. Han har vært under pari alt for lenge, landslagsspissen.

Med solide kjøp av gode spillere som Mason Mount og målvakten Andre Onana og den unge danske spissen Rasmus Højlund, kan det bli gøy på Theater of Dreams denne sesongen. Med det også en akilles-duo endelig forlatt Old Trafford. Nemlig Harry Maguire, som har gått til West Ham, og mangeårig målvakt, David De Gea som er frigitt.

Videre er Alex Telles og Anthony Elanga, blant de viktigste som har forlatt klubben.

5. Newcastle

Eddie Howe og hans menn møter de aller beste lagene i Europa for aller første gang via Champions League. Kanskje kan det gå utover Premier League-resultatene? Det har skjedd med bedre lag enn Newcastle, tidligere.

The Magpies har blant de mest ihuga fansen i England. Mer enn 55.000 tilskuere ser fram til kampene på St. James’ Park i nord-England, nå får fansen endelig se Europas giganter under flomlyset på sin storstue.

Hvor langt nyrike Newcastle kan gå vet ikke vi, men se ikke bort fra at det kommer overraskelser i fleng når Eddie Howe dirigerer sine tropper. Svenske Alexander Isak er en severdighet alene. Og når ligaens beste målvakt, Nick Pope vokter buret, kan det ble gøy å følge Newcastle – kanskje særlig i Champions League.

Howe har penger nok, men har vært smart i sine kjøp. Harvey Barnes og Sandro Tonali som kom fra AC Milan for €70m. er en av de beste midtbanespillerne i Europa. Det samme har Tino Livramento fra Southampton for £32m.

Eneste viktige spillere som har forlatt Newcastle er Allan Saint-Maximin som også har reist til sanddynene.

6. Chelsea

Endelig er Mauricio Pochettino tilbake i en storklubb i England.

Argentineren var vært nær å ta flere titler med Tottenham, men det ville seg ikke. Til og med finale i Champions League er ikke nok for utålmodige og grådige eiere som Daniel Levy. Nå skal Pochettino forsøke seg i en annen London-klubb, nemlig kaos-klubben Chelsea.

Om 51-åringen får tid og penger, vil han nok vinne noe med Chelsea – tror vi. Men det er det ikke sikkert han gjør. For om Levy i Spurs er utålmodig, er det minst like ille hos Chelsea-eier Todd Boehly.

Boehly har ikke bare sparket flere managere siden han tok over klubben etter Roman Abramovich, han har også vært bidragsyter til kjøp og salg av spillere – uten noen plan. På bakgrunn av at Pochettino styrer skuta på Stamford Bridge, blir det Europa-cup og Europa League på Chelsea.

Hele 28 spillere er solgt eller frigitt i Chelsea i sommer, noe som sier endel om det kaoset som har rådet.

Axel Disasi, Nicolas Jackson, Christopher Nkunku for £52m, fra Leipzig, Kendry Paez og Robert Sanchez er kommet inn.

7. Tottenham

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men det er populært å ha en mening om det, nå når moroa endelig begynner igjen.

Tottenham har solgt sin juvel Harry Kane til Bayern München. Han kan neppe erstattes umiddelbart. Og med en ny manager som skal gjøre ting på sin måte, kan det bli nok en ruglete sesong for prøvede Spurs-fans.

Ange Postecoglou har ikke mange hørt så mye om. Men det er han som har ansvaret på Englands fineste fotballanlegg, Tottenham Hotspur Stadium. Vi tror det blir stang ut for Ange, om han overlever hele sesongen er heller tvilsomt.

Inn har James Maddison, Pedro Porro, Micky van den Ven, Dejan Kulusevski permanent og målvakten Guglielmo Vicario kommet. Det er neppe nok til å ta en plass blant de fire beste. Til tross for at disse kjøpene vil styrke Tottenham umiddelbart.

Ut har altså veteranene Hugo Lloris, Harry Kane og Lucas Moura forsvunnet.

8. Aston Villa

Unai Emery kan være i ferd med å lage gull av gråstein om han får skikk på Aston Villa. Mye tyder på at spanjolen gjør det motsatte som sin landsmann, Julen Lopetegui, som stakk halen mellom bena og forlot Midlands-rival, Wolves.

Villa endte på 11. plass forrige sesong, men avsluttet sterkt med kun to tap av siste 10 kamper. Nå har Emery fått på plass flere gode signeringer siden forrige sesong. Noe som vi tror kan føre laget opp flere plasser på den krevende Premier League-tabellen.

Aston Villa har en stor fordel mot flere av sine argeste konkurrenter. Emery og hans spillere “slipper” å bruke tid på reising og kamper i Europa, noe som lett kan være en stor fordel. Mindre slitasje og mindre skader på spillerstallen, kan gi flere viktige poeng når ligaen går mot slutten til våren.

Villa har hentet Youri Tielemans gratis fra Leicester som er et varp av de sjeldne. Pau Torres og Moussa Diaby også nyervervelser som Emery vil få glede av, tipper vi. Hele 10 spillere er frigitt av Aston Villa i sommer, deriblant Ashley Young.

9. Wolves

Julen Lopetegui var stor favoritt til å bli manager i Wolves, allerede Nuno Espirito Santo, helt uventet dukket opp. Da var Wolverhampton Wanderers i Championship, Lopetegui hadde sagt ja til jobben, da Spania brått behøvde ny trener før VM i Tyskland. Julen takket ja til Spania og nei takk, til Wolves.

Men skjebnene ville det anderledes og skjebnen førte spanjolen og Wolves sammen i November 2022. Noe som førte til at Wolves berget plassen med god margin. Julen Lopetegui hadde gjort jobben sin og ble lovet nye midler til å forsterke laget til kommende sesong.

Slik gikk det aldri, da Fosun, de kinesiske eierne brått ikke kunne bruke penger på spillerkjøp, grunnet Financial Fair Play. Noe som Julen Lopetegui fant tungt å fordøye, han tvang ledelsen i kne og ville forlate klubben uten å miste for mye penger og anseelse. Noe eierne gikk med på.

Ny manager på Molineux er hentet inn bare timer før seriestart. Gary O’Neil har litt erfaring fra Bournemouth og kun det. Men kan være den helten Wolves har ventet på siden Nuno ble sparket i mai 2021.

Briten han en tynn stall, men et meget godt lag som kan overraske mange, særlig tidlig i sesongen.

Flere av de aller beste spillerne, Rubén Neves, Joao Moutinho og Raúl Jiménez er borte sammen med lynvingen Adama Traore. Eneste forsterkning er tidligere Wolves-vingback, Matt Doherty, foreløpig.

10. Brighton

Roberto De Zerbi, den italienske manageren som har erfaring siden 2013 med nettopp italienske lag. Med unntak av én sesong i Kyiv og Shakthar Donetsk, gjorde seg bemerket i Premier League med lille Brighton forrige sesong. Son endte med en overraskende god 9. plass.

Den vanskelige andre-sesongen kommer nå, men Brighton har egentlig kun FA-cup og ligaen og fokusere på. Lik alle andre lag som vil havne nær midten av tabellen. Vi tror at Brighton vil bite godt fra seg og klare seg i ligaen, til tross for at de aller beste er borte. Les: Alexis Mac Allister og målvakten Robert Sánches.

Nå forsvinner også Moises Caicedo til Liverpool, som er stort tap om han ikke erstattes.

Forrige sesong forsvant både Leandro Trossard til Arsenal og Marc Cucurella til Chelsea, spillere som var bærebjelkene i Brighton-laget. Denne sesongens forsterkninger handler mye om målvakten Bart Verbruggen og forsvarsspilleren Igor Julio.

Roberto De Zerbi er en populær mann på Falmer Stadium, sammen med kapteinen Lewis Dunk, men popularitet i fotball svinner med svakere resultater. Når vi vet at nær halvparten av managerne skal vekk i løpet av sesongen, ikke sikkert italieneren overlever. Så er det nevnt.

11. Brentford

Den danske manageren Thomas Frank må sies å ha lykkes i Brentford. All den tid han fortsatt er i jobben etter at han kom til klubben som assistent trener i 2016, da klubben spilte i Championship. For så å ta over som sjef i 2018. Siden har det gått stadig bedre for dansken.

Brentford endte på 13. plass forrige sesong med 46 poeng. Det er med god margin, det. Nå er spissen Ivan Toney borte på ubestemt tid etter å ha gamblet på eget lag, noe som er forbudt for profesjonelle spillere. Det er et stort tap for Frank og Brentford.

Nå er også den meget solide målvakten David Raya byttet ut med Mark Flekken, en 30-åring fra Nederland.

Ellers har Brentford hentet Nathan Collins fra Wolves, som vil få Kristoffer Ajer ved sin side, om han holder seg skadefri. Videre er vingen Kevin Schade hentet fra Freiburg for £20m. Thomas Frank har ryddet i stallen og latt 12 spillere gå fra klubben.

Slik ender ikke Premier League-tabellen

Bildet er tatt av Bernie Varem fra Pixabay

12. West Ham

David Moyes er en av de gamle ringrevene i den moderne fotballen på balløya. Ble utvalgt av selveste Sir Alex Ferguson i sin tid, som sin erstatter. Det endte med sparken i Manchester United etter ti måneder. Men Moyes er en tøff skotte som ikke gir seg. Og han har gjort det tålelig godt i West Ham også.

14. plass forrige sesong var kanskje litt under pari, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper forrige sesong. Vi tror at den erfarne skotten klarer å berge West Ham, men de vil nok havne på nedre halvdel om det ikke blir nevneverdige forsterkninger.

Nå når Declan Rice er borte, må mye av jobben på midtbanen gjøres av Lucas Paquetá.

Når det er sagt, er det ikke sikkert at det er særlig positivt for West Ham å hente utskjelte Harry Maguire fra Manchester United for £30m. James Word-Prowse fra Southampton, derimot, er utvilsomt en solid forsterkning. Han skal være klar for West Ham rett før seriestart.

I tillegg har West Ham hentet Edson Alvarez fra Ajax for £35,4m. Borte er både Nicola Vlasic og Gianluca Scamacca.

13. Crystal Palace

Apropos gammel ringrev innen fotballen i England. 76 år gamle Roy Hodgson, som har vært innom både norske og svenske klubber i sin lange karriere – holder fortsatt koken. Imponerende nok. Gamle Roy tok over Crystal Palace da Patric Viera gikk tom for løsninger. Siden har det bare gått oppover for London-klubben.

Palace tapte kun to kamper av sine siste 10 forrige sesong og endte på 9. plass, takket være Hodgsons innhopp. Nå er veteranen klar for sin 47. sesong innen fotballen, siden han startet med Halmstad i 1976.

Er det noen som vet hva som kreves å holde plassen i Premier League, må det være Roy Hodgson.

Matheus Franca og Lewis Hall på lån fra Chelsea, er foreløpig eneste signeringer verdt å nevne, men Hodgson har sendt hele 10 spillere på dør. Deriblant Wilfried Zaha som har gått gratis til Galatasaray.

14. Fulham

Det har vært endel uro i Fulham grunnet ønsker fr de rike klubbene i Saudi-Arabia som har jaktet både manager Marco Silva og flere av de beste spillerne. Kanskje er det med på å svekke forberedelsene til årets sesong?

Kilder i England påstår at Aleksandar Mitrovic er villig til å gå til streik for å få forlate klubben til fordel for en klubb i sanddynene, men vi tror ikke det skjer. Alle spillere vet at de er forpliktet til å forholde seg til den signerte kontrakten de er forelagt.

Fulham endte på 10. plass forrige sesong, vant 4 og tapte 5 av sine siste 10 kamper. Vi tror Fulham berger plassen, men kun om uroen rundt stjernespissen roer seg før seriestart. Fulham har fått inn en meget god spiss i Raúl Jiménez fra Wolves.

I tillegg har Silva fått tak i den gode venstrebacken Calvin Bassey fra Ajax. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av Fulham før sesongstart.

15. Nottingham

Nottingham Forrest og manager Steve Cooper signerte hele 23 spillere etter opprykket, forrige sesong. Det kunne raskt ha gått riktig galt med kaos og nedrykk. Men Cooper berget plassen og endte til slutt på 16. plass på tabellen.

Forrest van 3 og tapte 5 av de siste 10 kampene, men spilte tross alt god fotball og vant endel i starten av sesongen. Nå kommer den krevende andre-sesongen, da skal Cooper og co få kjørt seg, men mangel på gode nok lag på nedre halvdel, gjør at vi tror på Nottingham. De berger plassen igjen.

City ground er en intim arena med fantastiske fans som gir alt i hver hjemmekamp. Det er selvsagt en stor fordel når viktige kamper i bunnoppgjøret skal avgjøres, både i vinter og til våren. Keylor Navas i målet er en erfaren stjernemålvakt som alene kan være en matchvinner.

Chris Wood har signert kontrakt etter å ha kommet på lån i deler av forrige sesong. I tillegg har Nottingham Forrest fått på plass vingen, Anthony Elanga fra Manchester United og Matt Turner fra Arsenal.

14 spillere har forlatt den fortsatt digre stallen til manager Steve Cooper.

16. Everton

Sean Dyche er en erfaren manager med lang fortid i Burnley. Hos Everton er det krevende tider der klubben fortsatt er i Premier League, mot alle odds. Det har luktet nedrykk i flere sesonger på rad i Liverpool-klubben. Nå trenger de desperat forsterkninger om det ikke skal gå helt galt.

Vi tror på Sean Dyches erfaring og eiernes vilje til å kjøpe gode nok spillere. Derfor har vi tippet Everton over streken, men under tvil. Foreløpig har Everton kjøpt like mange nye spillere som Wolves, nemlig ingen. Det må til om Everton skal overleve enda en sesong i nedrykksdumpa.

Leeds-spiller Willy Gnonto er kanskje den spilleren som er nærmest å havne på Goodison Park før overgangsvinduet stenger 1. september. Everton har en helt ok målvakt i landslagsspiller Jordan Pickford og Amadou Onana holder Premier League nivå.

Arnaut Danjum er hentet på lån og veteranen Ashley Young er hentet gratis.

Everton vant kun 2 av sine siste 10 kamper og scoret færrest mål i Premier League. Dyche behøver først og fremst en spiss. Får de ikke det, kan det bli trøbbel på Goodison Park. 12 spillere har gått på lån eller er frigitt av klubben.

17. Luton

Slik ender ikke Premier League-tabellen, men dette er vår tabell og vi har lov å tippe med hjertet. At Luton skal overleve kommende sesong er vel like lite sannsynlig som at Leicester skulle ta ligagullet i 2016. Mirakler skjer i fotballen, kanskje derfor elsker vi denne sporten mer enn noe annet.

Lille Luton har det laveste budsjettet og rykket opp via seier i Play off-finalen mot Coventry. Det gir Luton stemplet som storfavoritt til å rykke ned i igjen, men det gjør at vi håper jumbo-stemplet gir Rob Edwards gutter motivasjon til å overleve i Premier League.

Skal Luton klare seg i verdens tøffeste liga, må de ta flesteparten av poengene sine på hjemmebane. Intime Kenilworth Road gjør en fantastisk ramme under spotlightene til høsten mot de største kanonene.

Og de må unngå for mange feil bakover. Det er lettere sagt enn gjort når man har svært begrensede midler. vi innrømmer at vi ikke kjenner spillergruppa nok til å utheve enkeltspillere, men Rob Edwards var en god spiller for Wolves.

Det er nok for oss at vi håper på nok et mirakel.

Ryan Giles, vingbacken som var ung og lovende i nettopp Wolves har signert for Luton. Videre er Ross Barkley er hentet inn gratis og Tahith Chong er kommet fra Birmingham. 9 spillere har forlatt Luton på lån eller frigitt.

18. Sheffield United

Sander Berge har gått til Burnley og forsvaret lekker som en sil. Det går mot nedrykk for Sheffield United, dessverre. Manager Paul Heckingbottom er blant favorittene til å bli sparket i Premier League, men det er ikke vi så overbevist om.

Alt handler om å plukke nok poeng til å berge plassen for lag som kommer opp fra Championship. Lykkes Heckingbottom å ikke bli hektet av for tidlig, kan han overleve en stund.

Auston Trusty er hentet inn fra Arsenal og Gustavo Hamer er på vei fra Coventry for £15m. 13 spillere har forlatt Sheffield United før sesongstart.

19. Burnley

Manager Vincent Kompany vant Championship på strålende vis forrige sesong. Men det er altså så enorm forskjell på nivå én og to i England at det knapt kan sammenlignes. Kjøpet av Sander Berge er neppe nok til å holde plassen.

Spillerne Kompany har til rådighet holder Championship-nivå, men ikke mye mer enn det. Turf Moor var en gang en krevende bane å komme til, sist Burnley var oppe under Sean Dyches ledelse, men dette er en annen tid med helt andre spillere.

Nathan Redmond og unge Jordan Beyer i midtforsvaret må overgå seg selv om Burnley skal overleve.

Heller ikke det faktum at Aaron Ramsey er på vei på lån fra Aston Villa, vil være nok til å berge plassen. Tror vi.

James Trafford er hentet fra Manchester City, og 8 andre spillere er hentet gratis eller kommet inn på lån. Burnley har latt 10 spillere gå ut på lån eller er frigitt.

20. Bournemouth

Manageren som gjorde bragden forrige sesong, ved å holde Bournemouth i Premier League, Gary O’Neil, fikk allikevel sparken. Briten er nå hentet inn som erstatter for Julen Lopetegui i Wolves. Bournemouth har hentet Andoni Iraola.

Iraola skal altså forsøke å berge Bournemouth fra nedrykk i sesong to, som i seg selv er vanskelig nok for nyopprykkede lag. Vi tror det går som det må gå, med nedrykk og fryktelig mange baklengsmål.

Den ukjente manageren er 41 år og kommer fra Spania. Det høres jo bra ut i starten, det. Men han har kun vært manager i mindre klubber lengre ned i divisjonene i det spanske ligasystemet. Skal Bournemouth overleve, må de hente inn mange og solide forsterkninger, noe vi ikke har særlig troen på.

Bournemouth tapte 6 og vant 4 v sine siste 10 kamper, forrige sesong, som gjorde at de berget plassen, men det skjer ikke igjen.

Roman Faivre, Justin Kluivert, Milos Kerkez, Ionut Radu og Hamed Traore er hentet inn. Det samme er Max Aarons og Bristol Citys unge stortalent Alex Scott. 11 spillere er sent på lån eller frigitt av Bournemouth.

Kvantitet framfor kvalitet? Det vil vise seg gjennom sesongen – hvor feil vi har tatt med vår tabell.

Alt vi vet er at dette ikke blir slik Premier League-tabellen ender.

La galskapen sparkes i gang!

Vargas

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Manchester United må glemme Fergie-suksessen. Først da vil nåværende manager Erik ten Hag (53) få arbeidsro nok til å bygge opp sitt eget lag med sine spillere, uten å måtte stå til rette for trofé-sankingen under Sir Alex Ferguson.

Bergenet lesetid: 6 minutter

De beste

Skottens eventyrlige suksess gjennom mange år vil alltid bli husket for fansen. Men skal en ny tid få blomstre på Old Trafford, må det nye regime og de nye eierne tenke nytt. Ikke la Fergie-suksessen stå i veien for å forsøke å lykkes i den moderne fotballens spede begynnelse.

Les også: Flere stjernespillere forlater England

Manchester City spesielt og tildels Arsenal, og Liverpool har spilt en helt annen fotball enn det verken Manchester United eller andre har vært i nærheten av de siste sesongene. Årsaken er managernes evne til å få spillerstallen til å ville vinne. Ikke bare én kamp eller to. Men hver eneste takling, hver eneste duell og hver eneste kamp. Flere ganger i uken.

De beste lagene bak City er Arsenal og Liverpool, men også Manchester United, Newcastle, Chelsea og Tottenham vil forsøke å ta steg opp mot de viktige Champions League-plassene, men det er trangere inn døra enn noen gang.

Champions League

Kommende sesong vil nok Liverpool og Chelsea løfte seg flere hakk enn fiasko-sesongen i fjor. Tottenham er og blir et usikkert kort, men må regnes med om de klarer å beholde Harry Kane, eller om han går til Bayern München.

Mauricio Pochettino gjør en skikkelig sommer-opprydning og selger unna flere spillere i Chelsea. Det betyr at han har fått tilnærmet åpent sjekkhefte for å bygge sitt lag på Stamford Bridge. Men Erik ten Hag har allerede en drøy sesong bak seg i Manchester United, som må sees på som en fordel.

Vi tror det vil stå mellom disse to lagene om fjerdeplassen i Premier League, så tett blir det, nemlig.

Manchester City vinner igjen, Arsenal og Liverpool tar andre og tredjeplassen. Til de andre, eller nest beste, er det fortsatt for langt ned. Newcastle vil slite i ligaen, siden de skal spille Champions League som vil bli prioritert.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Old Trafford – Theatre of Dreams Bildet er tatt av nmoodley fra Pixabay

Det er hevet over tvil at alle lag i Premier League med ambisjoner og penger. Ønsker å spille i Champions League der de store pengene og det gjeveste trofeet befinner seg. Om man lykkes sånn ordentlig, kan man faktisk ta alle de tre gjeve trofeene i én og samme sesong. Men da skal man også være heldig.

Pep Guardiola

Pep Guardiola har respekten som skal til og evnene til å få med seg spillerne inn i en krevende boble. En vinnermentalitet som krever sterk psyke, men også enorme fysiske og tekniske ferdigheter. I tillegg til å finne riktig spiller til riktig posisjon på banen.

Les også: Den rike arven om engelsk fotball

Hovedgrunnen til at Manchester City vant de tre viktigste trofeene i sesongen vi nå har lagt bak oss, er ikke bare Haalands mange vakre mål. Men sjefens evne til å se at forsvarsspilleren John Stones er en minst like god midtbanespiller som forsvarsspiller.

I flere viktige kamper ble Stones flyttet opp som en ekstra midtbanespiller for Manchester City. Som ofte var nok til å vinne igjen ballen grunnet overvekt av midtbanespillere. Og dermed fikk de lyseblå gjenerobret ballen, som igjen gjorde at City skapte sjanser, og igjen gjorde flere mål enn motstanderne.

Slike grep tar bare de aller beste managerne og Pep Guardiola er kjent for å gjøre nettopp slike grep. Ofte.

Som gjør han til en vinner og en av de aller beste fotballhodene i verden. Det blir trofeer av slik kunnskap.

Manchester United

Skal Erik ten Hag lykkes i Manchester United så må han vinne trofeer. Intet mindre er krevd av verdens største fotballklubb bak Barcelona, Real Madrid, Liverpool og Manchester City, sånn ca. Nederlenderen har et umenneskelig press på seg, men 53-åringen vet hva som må til og vil gi det et ordentlig forsøk.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen og la manageren få litt mer tid enn managere ofte får.

I snitt sprakes det 10 managere per Premier League-sesong. Som er nøyaktig halvparten av antall managere som har jobb i verdens tøffeste liga.

Under Fergusons ledelse opplevde Manchester United en enorm revitalisering.

Klubben vant 13 ligatitler, fem FA-cuper, to Champions League-trofeer og en rekke andre nasjonale og internasjonale priser i løpet av Fergies 26 år som manager. Klart det er lett å sammenligne legenden med alle kommende managere etter ham. Men det har også blitt klubbens akilles til nå.

Først når ledelsen, altså styret og de nye eierne, som etter all sannsynlighet blir Sir Jim Ratcliffe eller Sheikh Jassim av Qatar får tilslag på budet. Og Glazer-familien takker ja til rundt £5 billion, som blir ca 67 milliarder kroner, vil vi vite hva ten Hag kan handle for i sommer.

Ulempen er at overtagelsen, kjøpet og salget – ikke ser ut til å materialisere seg før etter at sesongen er startet. Noe som utvilsomt er en ulempe for ten Hag og hans hårete ambisjoner om å bygge opp en storklubb igjen.

Foreløpig har Manchester United kjøpt Mason Mount for £55m fra Chelsea og er i ferd med å sikre seg målvakten André Onana fra Inter. Overgangssummen skal være på £51m. David de Geas kontrakt med klubben er gått ut.

Sesongstart for Manchester United er mandag 14. august med hjemmekamp mot Wolves.

Vargas

Premier League 2023/2024 – lagene handler!

Premier League 2023/2024 – lagene handler! Det gjøres avtaler, kjøp og salg som realiseres når markedet åpner 1. juli. Lionel Messi valgte noe overraskende USA framfor Saudi Arabia eller Barcelona. Liverpool henter verdensmester og Wolves kan sitte igjen med svarteper.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Lionel Messi

Vargas12.com gir deg siste nytt for den kommende Premier League-sesongen. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt fra England – gratis.

At Lionel Messi skulle velge USA som sin neste destinasjon så vi ikke komme. Laget heter Inter Miami og spiller i den amerikanske ligaen MLS. Lagets eier er ingen andre enn David Beckham som stiftet klubben.

TV-kampene sendes ikke i Europa, så vidt vi vet dermed går vi glipp av å se Messi spille fotball, dessverre.

Årsaken til valget er altså ikke penger, fordi det økonomiske tilbudet var langt bedre fra Saudi Arabia.

Messi valgte Miami og USA for å komme vekk fra Europa og PSG, til tross for stor interesse Barcelona. Stjernespilleren har hus i Miami og det er et perfekt sted for ham å avslutte karrieren og være mye sammen med familien.

Barcelona ønsket Messi tilbake, men da måtte klubben selge spillere eller la spillerne gå ned i lønn for å få råd. Det var en sti Messi ikke ønsket å gå, men han elsker klubben og byen og vil vende tilbake igjen. En gang.

Lionel Messi has confirmed he is close to joining Inter Miami when his contact with PSG expires on June 30

SkySports.com

Når verdens beste spiller gjennom tidene, bytter klubb, må det bare nevnes her.

Premier League 2023/2024 - lagene handler!

Bildet er tatt av anwo00 fra Pixabay

Liverpool

Premier League sparkes i gang lørdag 12. august. Det er veldig lenge til og vi bruker alltid sommeren til å se hva lagene gjør. Fra 1. juli kan alle lag selge og kjøpe spillere, men ting skjer allerede nå. Muntlige avtaler gjøres, papirene er allerede signer og blir offentlige handler når markedet åpner.

Les også: Haaland-statistikken kan bli umulig å slå

Jürgen Klopp er tvunget til å gjøre store endringer for å komme tilbake til vinnersporet og kvalifisere seg til Champions League. Der Liverpool alltid vil høre hjemme. Forrige sesong lå an til å bli en gedigen katastrofe, men en frisk langspurt berget en plass i Europa League. Her er Liverpool favoritter til å vinne.

Foreløpig er et halvt lag fristil og handelen har begynt.

Alex Oxlade-Chamberlaine,Roberto Firmino, Baby Keita og James Milner er alle fristil. Foreløpig signering er den argentinske verdensmesteren Alexis Mac Allister (24) signerer fra Brighton. Midtbanespiller med god motor, fantastisk pasningsfot og godt overblikk. Et godt kjøp av Klopp. Prislappen er rundt £40 mill.

Liverpool har også Celta Vigos midtbanestjerne Gabri Veiga (21) i kikkerten.

I følge SkySports er Klopp interessert i Khephren Thuram i Nice, Borussia Mochengladbachs Manu Kone, og Southamptons Romeo Lavia. Liverpool tvinges til å gjøre store viktige utskiftinger, men om det er nok til å true de beste kommende sesong – vet ikke vi.

Wolves

Det skulle bli så bra med en ny portugiser på sidelinjen etter at den store helten Nuno Espirito Santo forsvant og Bruno Lage kom inn for Wolves. Men slik gikk det ikke, heldigvis tok eierne grep, sparket Lage og fikk endelig tak i Julen Lopetegui.

En manager med slagkraft, enorm erfaring og et navn en klubb som Wolves, bare kunne drømme om for få år siden. Takket være pengene til styrtrike Fosun, lyktes de til slutt å lande spanjolen de har jaktet på i flere år. Wolves lå sist ved juletider, men med gode resultater hjemme på Molineux gjennom våren, klatret ulvene ut av nedrykksdumpa og opp på 13. plass til slutt.

It is still eminently possible that Wolves will persuade Lopetegui to continue his fine work so far at Molineux. But that might not be enough in itself. They must convince him to believe, too

TheAthletic.com

Ruben Neves forlater Wolves i løpet av sommeren, derom er det liten tvil. Men om Lopetegui får inn en erstatter eller nye spillere over hode, kommer an på om hvilke spillere som selges og til hvilken pris.

Det er i Premier League de største pengene i fotballen er, fortsatt. Men det er også strenge fair play financial rules, som må følges. Disse reglene ble ikke presentert til Lopetegui før han signerte.

Noe spanjolen ser på som et stort problem før neste sesong. For å kunne konkurrere må alle lag kunne kjøpe og selge de spillerne manageren ønsker seg. Det kan neppe Wolves – med mindre spillere blir solgt. Konklusjon: At Julen Lopetegui går. Han har mer enn nok tilbud fra andre klubber å velge blant.

Manchester City

Josep Guardiola og hans Manchester City har vunnet ligaen fem av de siste seks sesongene. Og nå tre på rad. Manchester City har vunnet både ligaen og FA-cupen så langt denne sesongen og vil vinne Champions League-finalen mot Inter lørdag 10. juni. Tror vi.

Guardiola er den lengstsittende manageren i Premier League og blant de beste, kanskje den aller beste.

Det blir trofeer av slikt, bare spør Manchester United. Sir Alex Ferguson kan neppe kopieres, men spanjolen i City er ikke langt unna å gjøre det magiske. Nemlig å ta den berømte “The Treble“. Å vinne de tre gjeveste trofeene i én og samme sesong. Slik “Fergie” og United gjorde det i 1999.

Sammen med Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea og Newcastle – vil Manchester City sloss om ligagullet igjen neste sesong. Vi tror det blir jevnere enn noen gang, men det har vi trodd før og tatt feil. Men vi tar sjeldent feil om hvem som vinner ligagullet.

Det gjør Manchester City, også neste sesong – mye fordi Pep er Pep, han har verdens beste spiss og Englands beste lag.

Vi tar med til slutt at Karim Benzema har forlatt Real Madrid til fordel for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, med Nuno Santo (ex Wolves) som manager. Her vil han få en lønn på én milliard kroner per år.

Vi tar også med at Tottenham har valgt tidligere Celtic-manager, Angelos Postecoglou, som ny sjef. Tottenham har hatt ni managere på ti år. Noen lærer aldri.

Vargas

Pin It on Pinterest