Politimann slått ut av krokodille

Politimann slått ut av krokodille, etter at den ble forsøkt arrestert. Rare nyheter florerer i nyhetsbildet og sosiale medier. Hva søker du etter? Eller for å spørre mer ledende, hva klikker du deg innpå når du leser sjokkerende overskrifter?

Estimated reading time: 4 minutes

Sosiale medier

Vi saumfarer Twitter daglig og finner litt forskjellig som vi deler med deg i dag, men kun i dag. Vi kan ikke risikere at vårt gode navn og rykte blir skadet av at vi jakter lesere med klick bates. Det skulle ha tatt seg ut. Vargas12.com er jo tross alt en seriøs blogg.

Visste du forresten at kattevideoer er den mest populære kategorien på Youtube, bortsett fra musikkvideoer, da, fra Adele og de aller største artistene. Her vil du ikke få oppleve slike videoer, med klipp fra mikroblogg-nettstedet Twitter, følg oss gjerne. Men dette er altså en ones in a million happening, så nyt det mens du kan.

Det aller beste du kan og kanskje bør gjøre i sommer, er jo å logge helt av sosiale medier, men denne smarttelefonen. Den er som limt fast i hånden din, ikke sant? Kanskje du bør øve litt først, før du klarer å la være å ta i den, en hele dag? Begynne med et par timer. Ikke røre mobilen før klokken tolv, eksempelvis. Vanskelig?

Podcast vs Blogg

Blogging er ut og podcast er in. Men det betyr slett ikke at bloggerne ikke har lesere mer. Tvert i mot, det er like mange som leser blogg-artikler i dag, som i fjor på samme tid. Og da var allerede tusenvis av podcaster tilgjengelig. Mulig det har med nedstengning, pandemi og hjemmekontor å gjøre.

At folk flest er fortsatt mye på nett og bruker sosiale medier – kanskje mer enn noen gang. Men blogging vil ikke forsvinne så lenge det finnes gode nok bloggere som er villig til å publisere sine tekster.

Politimann slått ut av krokodille
Legg vekk jobben i ferien – for din egen del

Dessuten er bloggerne potensielle gullgruver for alle som ønsker å få sine linker ut i verden. Og det ofte langt billigere enn å legge ut en tekst eller annonse i en papiravis. Populære bloggere er derfor mer populære enn podcaster, så lenge det er mange nok lesere som leser og klikker på lenkene.

Når du skriver et blogginnlegg som skal ha en misjon, eller et budskap, en opplysning å servere.

Ikke bare formidle hva du spiste til middag, eller at du selv synes du har en bad hair day. Det får du heller servere i neste TikTok-video. Jo mer nyttig din artikkel er for leserne, jo bedre blir du belønnet i Googles søkemotor.

Trenger du hjelp til egen tekst eller link fra din nettbutikk eller bedrift, ta kontakt – vi hjelper deg, gjerne.

Politimann slått ut av krokodille og lignende videoer er morsomme, så lenge det går bra med vedkommende “offer”.

Sommerferie

Hva er sommerferie for deg? Er det ikke viktig å bryte rutiner, gjøre gøyale ting man ikke rekker ellers i året? Spise og drikke det man frister for, og være sammen med de viktigste folka, de man er glad i og trives med? Da bør man ikke bruke tid, verken på Twitter, blogg eller podcast, synes vi.

Det er ikke sommerferie om du har et halvt øye på grillen og et halvt øye på innboksen. Skal du ha ordentlig sommerferie, bør du også logge helt av. La hjernen få den pausen den fortjener, slik at du får ladet batteriene – la roen senke seg og la kroppen få hvilemodus.

Politimann slått ut av krokodille, kan være morsomt, det, men også alvorlig. Vi håper og tror det gikk bra med politimannen på denne videoen. Regner med at krokodillen sitter inne fortsatt, på vann og brød om de fikk den med seg.

God sommer!

Vargas

Barneoppdragelse – er du venn eller forelder?

Barneoppdragelse – er du venn eller forelder? Som mor eller far, eller begge deler, skal man være omsorgsperson, venn og forelder på samme tid. Man skal oppdra, gi råd og veiledning, samtidig som at man bør ha visse regler. Men også det viktigste. Være en trygg havn på veien til voksenlivet.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Selvmord

Det finnes ingen fasitsvar, bare sunn fornuft, tålmodighet og et årvåkent blikk for å fange opp trusler. Ikke bare trusler, men vite hvem poden er sammen med på fritiden. Det er ingen hemmelighet at barn og unge formes av det miljøet de omgås.

Har man greie nok venner og sysselsettes på en ordentlig måte. Vil det helst gå barna godt.

Les også: Kjendiser fronter selvmordskampanje

På sosiale medier foregår det saker mange foreldre ikke er klar over. Her finnes det egne selvmords-grupper på eksempelvis Instagram. Hvor unge gutter og jenter logger på med nick, på lukkede grupper for brukere med felles interesse.

Døden og selvmord. Her har unge jenter og gutter tatt sitt liv, på oppfordring fra andre som har de samme tankene.

Barneoppdragelse - er du venn eller forelder?

Barneoppdragelse – er du venn eller forelder? Som omsorgsperson for barn og unge, er det viktig å snakke om de viktige og tabubelagte temaene også. At faktisk gutter og jenter velger døden framfor livet, bør man ta en samtale om.

Fordi mange unge ikke vet at det finnes god hjelp å få, selv om tankene kan bli mange og vanskelige.

Foreldre

De aller fleste foreldre og andre omsorgspersoner vil det beste for sine barn. Men selvmord kan skje, når som helst, med hvem som helst. Foreldre som trodde alt var bra, sitter igjen med mange spørsmål og få svar, og føler seg som en fiasko som forelder.

Les også: Hadde du stjålet penger fra fremmede?

Det er man selvsagt ikke. Fordi man kan aldri vite årsaken, om de unge velger døden framfor livet – uten å flagge problemer i forkant. Unge mennesker kan lett lure foreldrene sine til å tro at alt er i orden, men så skjer det utenkelige.

Det er en ekstra sorg for foreldre som sitter igjen. Så kan man tenke seg alle fordommene som dukker opp i nærmiljøet, om det verste skulle skje, at din datter eller sønn skulle velge døden, framfor å søke hjelp.

Selvmord blant barn og unge er et tabubelagt tema det snakkes og skrives for lite om. Men samtid et så stort samfunnsproblem at vi synes det bær belyses når, for at barn og unge skal få den psykisk hjelpen som behøves for å stanse de neste selvmordsforsøkene.

Venn

At foreldre lykkes med å være egnes barns bestevenn er flott.

Da får man jo både i pose og sekk, men det bør være et skille også. En mor og far skal først og fremst være nettopp det. En man kan komme til med alle typer utfordring. Som kan gi svar på vanskelige spørsmål. Sette viktige grenser og vise at de faktisk bryr seg på ordentlig.

Men foreldre skal også være en man kan dele hemmeligheter med. Og fortelle ting som man kanskje ikke forteller til noen andre. Men lykkes man i å være begge deler, både venn og forelder, er det utvilsomt det aller beste for alle parter.

Barneoppdragelse – er du venn eller forelder? Å oppdra barn handler om mestring, lære hvor viktig det er med gode venner. Lære de å dele, være snill og omtenksom, men også lære seg å ta plass. Være én i gjengen, samtidig som man ikke forsvinner helt. En foreldres oppgave er å ta upopulære valg, og.

Det er forskjell på å være omtenksom og snill å bli borte i mengden. Foreldre bør lære egne barn at man må finne sin plass i livet for å bli oppdaget. Både som barn, men også når man blir eldre og målt på egen innsats.

Som forelder bør du være god omsorgsperson og ta de vanskelige samtalene med barna dine.

Vargas

Tolv år med Vargas

Tolv år med Vargas har gjort deg rørt, forbanna, provosert, tankefull, sint, småkåt og veldig glad. Nesten hver gang du ‘googler’ etter et tema, er sjansen stor for at du havner på denne litt snodige, men også deilige bloggen. Siden mars 2010 har vi skrevet mer enn 7500 artikler, samtlige finner du i arkivet på høyre side. Vi skriver fortsatt for deg.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Variert

Vi har bevisst skrevet for at du skal bli engasjert i våre innlegg. Hver gang vi finner en overskrift, tenker vi på våre lesere – først og fremst. Våre meninger er ærlige, men kan også være kontroversielle. Vi passer på å ikke skrive for å sjokkere, eller lage overskrifter som er typiske clickbate. Det er ikke måten vi ønsker å framstå.

Ja, det har blitt mye fotball, men slik må det bli, når vår aller største lidenskap er engelsk fotball generelt. Og Wolves spesielt. Det har blitt endel om aksjer, børs og økonomi. Men det skyldes at vi er engasjert i egen portefølje som vi liker å dele med våre lesere.

Les også: Tredje verdenskrig uunngåelig nå?

Vi har skrevet om sex for kvinner og menn, sprutorgasme og kåtskap. Fetisjer og sexleketøy, ja, til og med hvordan man best nyter hverandre i senga. I bilen, i teltet, på kjøkkenet osv. Også dette tema, helt bevisst.

Fordi vi alltid har hatt og fortsatt har et ønske – om å fjerne tabuene. Tabuer som er ødeleggende for mange unge. Vi har skrevet variert og håper vi makter å variere våre artikler også i framtiden. Det er i hvert fall et bevist mål.

Dine artikler

Om du ønsker å få din tekst, dine innlegg og artikler på denne bloggen – er det bare å ta kontakt i dag. Vi skriver dine ønsker med glede, med dine linker til din nettbutikk. Og det er nok rimeligere og mer effektivt enn mange tror. Det er faktisk mange som fortsatt bruker bloggere for å komme ut i sosiale medier – til så mange som mulig.

Om du ønsker å reklamere for egne artikler, egen blogg, ditt nettsted eller din podcast – bruk oss. Vi skriver for deg, eller publiserer dine artikler slik du ønsker å framstå med eget materiale. Uansett hvilken genre du hører til, vil du alltid være velkommen til Vargas12.com, så lenge du holder deg innenfor Norge lover.

Sannsynligvis er det rimeligere og mer effektivt enn mange tror.

Tolv år med Vargas har blitt til tusenvis av gode og kontroversielle artikler. Vi mimrer derfor litt og nevner i fleng fra innleggene, som er publisert på en av Norges lengst levende blogg.

Vi har skrevet mye om underholdning, mat, økonomi, fotball, skriving, kjærlighet, livet, døden og politikk.

De artiklene vi er mest stolte av er blant disse du kanskje kjenner igjen, som også er mest lest: “Mat på P!“, eller “Vil Papirhuset levere flere sesonger på Netflix?” og “Trenger du eget bomberom?” Som i følge ‘Google Analytics‘ er lest mange tusen ganger de siste dagene. Av forståelige grunner.

Framtiden

Også i framtiden vil vi skrive og publisere aktulle artikler som påvirker deg og oss direkte.

Vi vil passe på å gi deg viktig info du har bruk for. Og vi vil skrive innlegg som skaper følelser og debatt, sinne, engasjement og glede. Her kommer det fortsatt råd, veiledning, tips og forslag til deg som sliter. Enten det er i livet generelt, i forholdet, om personlig økonomi, aksjetips eller hvordan bli en god forfatter.

Du som leser denne bloggen daglig eller ofte nok, kan selvsagt påvirke hva vi skal sette fokuset på i framtidige innlegg og artikler. Du kan komme med tips, forslag, alternativer eller ønsker via kommentarfeltet eller direkt til oss på e-post.

Alle tips tas i mot med stor takk og vi lover å ta alle forslag med til vurdering.

I framtiden vil vi fortsette å publisere søknadsskjema som interesserer deg. “Ex on the Beach“, “Farmen” og “Paradise Hotel” er underholdning vi passer på å dele med deg. Videre vil vi provosere, få fram egne meninger, men også dele tabubelagte tema. For at du som leser skal vite at det er en verden der ute.

En verden som kanskje er verre enn vi tør å ta inn over oss.

Vargas12.com sympatiserer med det ukrainske folket og Ukraina som selvstendig nasjon.

Vargas

Appene som gjør hverdagen til en lek

Appene som gjør hverdagen til en lek. Livet har blitt en app. Du styres av mobiltelefonens applikasjoner uten å tenke særlig over det. Allerede i det du våkner, og står opp – er det en app som sannsynligvis har vekket deg. Du setter på musikk etter frokost via Spotify-appen. Og allerede på trening før jobb, har du kanskje startet app nummer tre. Kjenner du deg igjen?

Bergenet lesetid: 4 minutes

Hjelpemiddel

Appene som gjør hverdagen til en lek, om du er svært aktiv eller bare går på jobb og hjem igjen, hjelper oss. Det daglige aktivitetsnivået vårt avhenger mye av hvilke apper vi bruker. Student, pensjonist, tenåring, kvinne eller mann, ungdom eller midt i livet. Du bruker nok flere apper enn du tror og de gjør dagene dine smidigere.

Lest denne? Gratis vin-app

En app er altså en applikasjon som hjelper oss til å komme raskt inn i viktige verktøy – til et spesifikt formål. Det være seg å betale raskt på butikken, bestille og betale togbilletter eller se etter en potensiell kjæreste. I 2022 finnes det applikasjoner for nesten alt mulig. Og det gjør oss mer effektive i en allerede hektisk hverdag.

Appene som gjør hverdagen til en lek handler om å spare tid – rett og slett.

Vi spiller musikk og lar oss underholde av podcaster mens vi kjører bil, trener, er på bussen eller spiser.

Alt via populære apper på iPaden eller mobilen. Ja, til og med på TV er det nå apper som indikerer hvilken TV-kanal eller streaming-tjeneste vi ønsker å bruke. Noen er gratis, andre koster penger som alt annet i livet.

Husk at appene tapper telefonen din raskt for strøm, slett gjerne de du ikke bruker.

Appene som gjør hverdagen til en lek.

Språk

Appene har tatt over for en hel haug med hjelpedingser, kart, kompass, reiseruter og andre ting du brukte før. Appene våre er et fantastisk digitalt verktøy, som gjør hverdagen enklere. Men kan viktige apper også gi oss god underholdning? Selvsagt.

Lest denne? Kahoot – aksjen som er elsket og hatet

Vi har jo en mobil tilgjengelig, de fleste av oss – døgnet rundt. Og dermed også tilgang til appene. 

Mange tenker fra tid til annen at det hadde vært gøy å lære et nytt språk, eller friske opp tidligere kunnskaper.

Kunnskap som kanskje ligger å støver bort. Problemet er at det er litt skummelt å komme i gang eller at det er for mye styr med å melde seg på et språkkurs. 

Underholdning er mer enn bare Netflix, å lære seg et nytt språk kan være underholdene nok det, men ikke før du reiser til eksempelvis, Italia. Og bruker det du har lært. Tenk så spennende, da.

Noen apper har som mål å hjelpe deg i gang med treningen, som for eksempel Seven – 7 minute workout. Mens andre apper tilbyr hjelp med mindfulness og søvn, deriblant Calm og Headspace

Visste du at med mobilen som lærer, underholdningssenter og personlig trener, vil du ha bedre kontroll på hverdagen? Jo, det er helt sant. Prøv det.

Svindel

Som alltid ellers når man er på nettet kan man risikere å bli svindlet.

Man skal ikke trykke på vedlegg i eposter man mottar fra fremmede, men det fortsetter vi med å gjøre, daglig. Vi er nysgjerrige vesner, vi mennesker. Derfor tisset vi på strømgjerdet når vi var unge og naive – ikke sant? Vi ville se hva som skjedde. Kjenner du deg igjen?

Så også med appene vi ikke trenger eller lar oss forlede til å laste ned. I ren nysgjerrighet. Vær selektiv og kritisk, vit hva du gjør og slett snarest om du har mistanke om at appene dine ikke er troverdige og nyttige.

Etter tips fra sikkerhetsselskapet Avast, har Google fjernet 151 Android-apper fra deres app-butikk, Play butikk. Det fordi appene, som tilsynelatende ser legitime ut før man laster dem med, melder brukeren på rådyre SMS-tjenester som kan koste over 300 kroner i måneden

Dinside.no

Appene du har lastet ned på telefonen er kun til nytte for deg, om de er produsert og publisert med ærlige hensikter. Ta en sjekk allerede i dag og slett alle unødige eller tvilsomme apper. Appene som gjør hverdagen til en lek – bør ikke være svartelistet.

Vargas

Blogging er ut og podcast er in

Blogging er ut og podcast er in. Men det betyr slett ikke at bloggerne ikke har lesere mer. Tvert i mot, det er like mange som leser blogg-artikler i dag, som i fjor på samme tid. Og da var allerede tusenvis av podcaster tilgjengelig. Mulig det har med nedstengning, pandemi og hjemmekontor å gjøre. At folk flest er fortsatt mye på nett og bruker sosiale medier – kanskje mer enn noen gang.

Google

Når du skriver et blogginnlegg som skal ha en misjon, eller et budskap, en opplysning å servere. Ikke bare hva du spiste til middag, eller at du selv synes du har en bad hair day. Det får du heller servere i neste TikTok-video. Jo mer nyttig din artikkel er for leserne, jo bedre blir du belønnet i Googles søkemotor.

Lest? Kryptovalutaene er framtidens betalingsmiddel 

De færreste synes det er spennende å lese at du ikke har blogget på lenge, fordi du ikke har noe å skrive om. Da bør du heller legge vekk bloggen, til en bedre idé kommer opp i hodet ditt, enn at du faktisk skriver om din fortvilte skrivesperre.

For at du i det hele tatt bli lest og funnet i Googles enorme lager av artikler, millioner på millioner av innlegg og tekst. Bør innlegget ditt være av en viss kvalitet. Ikke kopier av dine andre artikler, eller kanskje enda verre, kopi av andres arbeide. Både tekst og bilder eid av andre, bør du ikke bruke – uten samtykke. 

Det kan faktisk bli ganske dyrt. Ta ansvar og stå for det du presenterer til andre. La heller din tekst være bare din, unik og ekte, vær stolt av det du publiserer live.

 Om du leverer Podcast eller en stemmestyrt blogg, så leverer du nyheter i sosiale medier. Vær nøye med din publisering, så vil kundene, leserne og lytterne komme.

Vargas12.com

Om du har nyttig og god info til leserne, vil Google like artikkelen å sende den høyt opp i sine sykelister. Særlig om du har god hastighet og bra søkemotoroptimalisering, som er svært viktig. Blogging er ut og podcast er in, men det gir oss bare motivasjon til å jobbe enda litt hardere.

Blogging er ut og podcast er in

Har du dette på plass, vinner du på dine Google-søk, og du blir nummer én på Google, da har du gjort mye riktig. La oss derfor vise deg et eksempel til etterfølge. 

Du som digger serier på Netflix, har selvsagt hørt om “Papirhuset.” Verdens mest populære TV-serie, som ikke har engelsk som originalspråk. 

Skriver du kun ordet “Papirhuset” i Google, kan vi garantere at denne artikkelen er å finne på første side.Det er bare å forsøke. Og det er vi veldig stolt over, at Vargas12.com er ofte den nettsiden du finner, om du søker på forskjellige ord eller setninger på Google. Det er åpenbart ikke tilfeldig. 

Hvorfor kommer denne artikkelen på førsteside på Google, av alle artikler som er skrevet om denne serien og i tillegg er publisert 12. april 2020 – som snart er ett år siden? 

Fordi artikkelen er så godt som perfekt mht SEO, som betyr søkemotoroptimalisering. Det har nok innhold som gir leserne det de søker etter. Riktig lengde, god overskrift, bilde og både interne, og eksterne linker. Vi ønsker at du får vårt nyhetsbrev – daglig, om du vil. Gratis og helt uten forpliktelser.

Blogging er ut og podcast er in, men det spiller liten rolle, fordi et er plass til begge typer formidling.

Nyhet og info

Gjør deg flid med teksten, med bildene, med innholdet, at det er til nytte for dine lesere. At du faktisk har en nyhet eller et produkt å presentere. Slik at leseren ikke forsvinner i det øyeblikk de har skummet gjennom bildene uten å lese teksten.

Blogging er ut og podcast er in, akkurat nå for tiden. Men det er helt greit. Vi bloggere jobber på, vi. Plutselig er vi tilbake i marsjen som den gamle sirkushesten vi er. Den som gir seg er en dritt.

Vargas12.com

Som blogger har du ikke noe annet ansvar enn å trigge dine lesere til å komme tilbake til nettopp din blogg. Det gjør du kun ved å ha et innhold som fanger interesse, nysgjerrighet og engasjement. Enten bloggen er din store lidenskap, din jobb eller hobby, så er det kun ditt ansvar å få den best mulig for dine lesere.

Vi som har skrevet noen år, vet at det kan være vanskelig til tider å komme i riktig skrivemodus, derfor skal du ha såpass selvdisiplin at du når som helst skal kunne legge vekk bloggen. Gjerne også MAC-en eller PC´n for en periode, for å ikke bli fristet til å logge deg på bloggen igjen.

Årsaken til at det kan være smart å ta en pause, er for å få tid til å tenke nye tanker, få nye impulser som kan bidra til nye konstruktive skriveoppdrag på bloggen.

Om du behøver artikler eller annen type tekst. Ta kontakt, vi kan levere gode blogginnlegg til små og store selskap, til næringslivet og privatpersoner. Vi garanter topp kvalitet på våre artikler – hver gang. Billig er det også.

Vargas

Ane By Farstad tar av på nettet

Ane By Farstad tar av på nettet. På TikTok for å være mer nøyaktig. Og det er ikke fordi halve Norge plutselig ble interessert i skøytesporten. Nei, det er fordi flotte Ane er veltrent, har fantastiske former, en veltrent og formfull rumpe. Og fordi hun har langt blondt hår. Om du tror populariteten handler om skøyter – tar du feil.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Trenevillig

Ane har vært i skøytesporten i lang tid til tross for sin unge alder. 21-åringen har nær 53.000 følgere på TikTok, vært en lovende juniorløper for Spk Falken i Trondhjem. Men er nå en strålende allround-løper, og representerer Norge, på skøyer altså.

Lest denne? Å faste kan være bra for kroppen din

Ane er altså en vanlig 21-åring som er svært trenevillig, derfor får hun kraftige lår og stor setemuskulatur. Fordi det er disse musklene hun bruker når hun går så fort hun kan, på skøyter. Og det er disse musklene hun trener mange timer hver dag. For å bli best mulig. Men det tar altså pusten av noen og enhver.

Ane By Farstad tar av på nettet
Ane By Farstad Foto: Wikipedia.org

Sexualisert

Men hun får stadig mer oppmerksomhet. Til og med VG.no valgte å legge ut en sak om at TikTok tok av, da Ane sin video ble svært populær. En av videoene er vist 2,3 millioner ganger. Det er ikke vanskelig å forstå, når vi ser på videoen, er det en flott, ung kvinne som står på skøyer. Men dette har noe med den trange trikoten å gjøre, det blonde håret, og formene hennes.

Lest denne? Ber du noen om nakenbilder? Les!

Fordi unge veltrente blondiner, brukes over alt som klick bate i videoer i sosiale medier. Slik har det vært lenge. Vi tror Ane By Farstad liker oppmerksomheten, men vi håper også at hun er klar over årsaken. Og om du ble veldig interessert i videoen, finner du Ane på TikTok.

Ane By Farstad tar av på nettet fordi hun selv og endel andre, har delt videoene av henne når hun står på skøyter. Det er positivt i utgangspunktet, men vi mistenker at videoen er et seksualisert eksempel. Noen vi har snakket med i sosiale medier, mener å vite at videoen av Ane er så pop, fordi hun har det man kan kalle en perfekt kropp.

Kroppsfokus

Da blir ikke videoen like positiv lengre, og det er vi ikke helt sikker på at Ane vil like heller. Ok, det er sikkert bra å få høre at hun er flott og har en sexy kropp. Men det er ikke det hun er på isen for å gjøre. Hun er på isen for å trene til å bli best mulig på skøyter.

Skaper man kroppspress ved å snakke om det å være attraktiv og sexy? Ikke nødvendigvis, fordi vi ønsker å være god nok og pen nok for våre nærmeste, og en potensiell kjæreste, de fleste av oss. Da må vi tørre å ta debatten også. Uten at det skal skrikes opp om at vi skaper store problemer, særlig for de unge.

Vi er sikker på at Ane By Farstad er glad for å få oppmerksomhet for at hun er en god skøyteløper. Ja, til og med at hun har en flott kropp og fin sprettrumpe. Men vi er ikke helt sikre på at det er det hun vil bli mest kjent for. Men mer at hun er jævlig god til å gå fort på skøyter.

Tar du poenget?

Vargas

Skråblikk på året som gikk

Skråblikk på året som gikk handler først og fremst om hva Vargas12.com var opptatt av i år. Hva vi skrev om til våre lesere i året som gikk. Det tvang seg fram at det ble endel om den helvetes pandemien som vi alle er så lei av.

Bergenet lesetid: 8 minutes

Pandemi-helvete

Heldigvis klarte vi å ha fokus på positive ting også. Som kåthet, glede, kjæresteri og samhold. Aldri før har vi merket det på kroppen hvor viktig klemmene har vært når vi savnet dem. Heldigvis kan det klemmes og kysses nå, tross pandemi, om man har en kjæreste man er i samme kohort som.

Lest denne? Slik blir du rik i 2022!

Mange rare nye ord har kommet over oss. Omikron, pandemi, smittevern, Covid-19, karantene-hotell, vaksinemotstandere, Sars-CoV-2 og Delta-viruset. Hadde det ikke vært for pandemien, som hadde ett opphav i Kina tidlig i 2020. Ville vi ikke ha visst om flere av disse nye ordene vi bruker daglig, nå.

Noen av oss har allerede blitt smittet av faenskapet og er dermed immune de neste seks månedene. Om man er vaksinert med to doser vaksine. Andre går fortsatt og er livredd for hvordan kroppen reagerer når man blir smittet. Man reagerer nemlig svært forskjellig ut fra alder, livsløp, underliggende sykdom og om man er kvinne eller mann.

Undertegnede var forkjølet i tre dager og det var det. Helt uten feber og særlig smerter. Men lukt- og smakssansene er fortsatt langt svakere enn før smitte ble påvist. Og det i seg selv er ille nok. Ikke engang juleribba smakte som før. Det er en livskvalitet-reduksjon vi gjerne skulle ha vært foruten.

Skråblikk på året som gikk
Deltaviruset forstørret Foto: Norsk psykologforening

Lysere tider

Vi håper og tror at vi nordmenn kommer oss godt ut av fjerde, eller er det femte bølge, av pandemien. Tilliten til helsevesenet er solid, vi ser at den sittende regjeringen har en rekke innkjøringsproblemer. Men de profesjonelle aktørene i Helsedirektoratet (Guldvog og Nakstad) og Folkehelseinstituttet (Stoltenberg) er de samme. Om de ikke er verdensledende på sitt felt, så er det ikke langt unna.

Skråblikk på året som gikk bør ikke bare handle om de artiklene vi har skrevet gjennom 2021. Men forsøke å gi deg et øyeblikk til ettertanke og ro. Hva gjorde du i dette rare året som nå tar slutt? Fikk du satt livet på vent som så mange andre? Bruk gjerne kommentarfeltet for å dele, det setter vi stor pris på.

Vi tror at våren og sommeren 2022 blir en lang og positiv fest for de fleste. Helt uten restriksjoner på noe vis. Men da er det viktig at du forstår hva vaksinen gjør for oss alle. Du må faktisk vaksinere deg, for at vi skal komme ut av dette med helsa i behold, sammen.

Tenk å kunne få klemme hvem vi vil, reise hvor vi vil, sammen med hvem vi ønsker. Når det passer oss selv. Uten munnbind eller nedstengning av noe slag. Det er håpet vi har for 2022. At vi kan være sammen, uten å være redd for å ta livet av de eldste – eller de med underliggende sykdom.

Skråblikk

I februar publiserte vi en artikkel om at kvinner selvsagt kan gi økonomiske råd. Hvorfor skulle de ikke det, Trygve Hegnar, din lodott? Og vi skrev om ubehagelige og tabubelagte temaer som når barn blir mishandlet av sine egne.

Skråblikk på året som gikk, bør gi oss håp om en bedre hverdag, et år hvor målsetninger nås og ny venner dukker opp. Håpet er det siste vi gir fra oss. Det vil gå bra til slutt.

Søk i arkivet i menyen på høyre side av hovedsiden, der finner du et rikholdig arkiv. Faktisk mer enn 7000 artikler vi har skrevet siden 2010. Vi hviler ikke på laurbærene, men vil publisere enda flere populære og kontroversielle blogginnlegg i året som kommer. Vi lover.

I mars måtte vi skrive om hvordan du blir millionær på aksjer og nok et tabubelagt tema. Hvorfor velger kvinner andre kvinner som partnere, framfor menn?

Det finnes nesten ikke grenser for hvilke tema vi tør å skrive om på denne bloggen. Vi skriver for å sjokkere og skape debatt, gjerne om tema det for mange er vanskelig å snakke om.

Skråblikk på året som gikk

I april ytret vi oss om sviket i den moderne fotballen. Og i mai var vi innom nyheten om at Sophie Elise er med på farmen kjendis. En reality-serie som starter nå på nyåret, på TV2. En annen reality kjendis vi blir bedre kjent med i denne nye sesongen er vinneren av ‘Norges tøffeste’, Isak Dreyer. Kan det bli noe der? Pent par, da.

Sommer-nyheter

Å skrive gode artikler og blogginnlegg om sommeren er vanskelig og nesten meningsløst, under normale omstendigheter. Det er færre som bruker PC og mobil på nettet og det er ikke mange lesere som ytrer seg i sosiale medier, heller. Folk har ferie og er på reise, verden rundt. Under normale omstendigheter, ja.

Men ‘heldigvis’ for oss, så er det langt i fra noe som er normalt i disse tider.

Ikke kan vi reise, ikke kan vi gå på byen og ikke kan vi være med venner på fest. Ergo så sitter folk langt mer hjemme på nettet, på PC og på mobil, faktisk mer enn noen gang. Aldri før har Vargas12.com hatt flere lesere enn i 2021. Til tross for all annen type underholdning vi konkurrerer med. Podcaster, aviser, bloggere, bøker, streaming-tjenester, ja, you name it.

Derfor ble det også viktig for oss å publisere gode sommer-nyheter til våre lesere.

I sommermånedene, i agurktiden, ble det derfor lett å skrive om det som opptar oss mest. Økonomi, kryptovaluta, engelsk fotball, Wolves, mat og nyheter.

I juli kom vi innom 7 gode nyhet er vil like og som kan være lik gjeldende for året vi går inn i.

I august måtte vi som alltid innom overgangsvinduet for den europeiske fotballen. Vi tippet også hvem vi trodde skulle vinne premier League, der traff vi for femte året på rad. Siden vi forutså, som så mange andre at det var Manchester City, som tok trofeet.

Høst og vinter

September måtte få fokus på mer smitte og ny nedstengning, etter at skolene ble fylt opp av elver og lærere.

Med en ny sesong med Premier League-fotball i gang, måtte vi skrive litt om hvilke lag som kjøpte hvilke spillere. Et tema vi har vært innom i alle disse årene vi har jobbet med Vargas12.com, så har overgangsvinduet vært viktig for oss å formidle.

Et overgangsvindu som igjen åpner opp i januar 2022, og som vi vil følge tett på ny.

Skråblikk på året som gikk har derfor omhandlet opp- og nedturer. Om livet, døden og alt det som er i mellom der. Og som er viktig for oss å ha en mening om. Hvis du ser etter en rød tråd i menyene våre, skriver vi artikler med hjerte i hånden.

You Are Perfect

Vi forsøker å gjøre livet så bra som mulig for alle som leser våre innlegg. Derfor heter vårt motto “You Are Perfect” – og det vil vi holde på så lenge vi skriver på denne bloggen. Du er perfekt og vil alltid være det. Du må bare lære å elske deg selv.

I oktober og november publiserte vi artikler om underholdning og om trygg netthandel. Men vi var også innom smell vakre Tonje på Farmen og at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Manchester United. For ikke å snakke om at mange nordmenn er ensomme og lar seg svindle på nettet.

I desember måtte det handle litt om jul, julekalendere, kos, ribbe og hvordan du skal pynte til fest.

Vi ønsker med dette å si godt nyttår til alle våre lesere – du er hjertelig velkommen tilbake i 2022.

Godt nyttår!

Vargas

Hva internett skriver om akkurat nå

Hva internett skriver om akkurat nå, er veldig interessant for oss. Vi er i den digitale tiden, vi er den digitale generasjonen. Og barna vår kjenner ikke til noen tiden som ikke hadde internett. 8-åringene har egne iPhone og chatte med hele verden, skrive Twitter meldinger til Trump.

Estimated reading time: 3 minutes

DWAC

Nei, det var et dårlig eksempel den tidligere presidenten er som kjent utestengt fra sosiale medier – med god grunn. Trump har i stedet startet sitt helt eget selskap som ble børsnotert på Wall Street nylig. Navnet er det ironiske, “TRUTH Social“. Og aksjene, som er brennhete fra start heter: DWAC, en forkortelse for Digital World Asquisition Corp.

Lest denne? 10 år med Vargas12.com – følg utviklingen

Her frir han til QAnon og andre tilhengere, som fortsatt tror at Donald Trump var den rette vinneren av presidentvalget. Og at valget ble stjålet fra republikanerne. Som selvsagt er sludder og vås og det vet Trump godt.

Hva internett skriver om akkurat nå, ville ha sjokkert deg, om du havnet på de sidene som har svært mange lesere. Blant andre Reddit.com som er “førstesiden” av internettet, slik amerikanerne som eier nettstedet, hevder. Eller Digg.com som hevder å vite hva internettet skriver om akkurat nå. Det er særlig bloggere, av internasjonal kvalitet og nettaviser, også disse med hundretusenvis av lesere daglig.

Hva internett skriver om akkurat nå

Ottar

Det skal litt til for å sjokkere oss, rundt hva vi faktisk finner på nettet. Vi har, uten kanskje å vite det selv, blitt blaserte og hardhudet. Vi tåler mer nå enn da internettet kom på tidlig nittitallet, vi skyver de vanskelig følelsene under teppet eller scroll vekk krig, vold og barnedrap.

Det var ikke det vi hadde tenkt å bruke tid på, på nettet nå. Takke oss til et par solide meldinger i forumet til Kvinneguiden.no, Resett.no eller Document.no, slik at vi kan spy ut edder og galle mot et politisk parti.

Mot politikere eller andre udugelig som gjør en ræva jobb. Kjenner du deg igjen, du som er medlem av manngruppa Ottar på Facebook? Der en hel haug idioter samles på ett og samme sted. Hva skrives det om her, spør du, kanskje? Sannsynligvis, sex, kvinner, kjendiser og politikere.

Heldigvis har det kommet et langt strengere lovverk til bruk av ord som påvirker andre. Det er forbudt å true noen verbalt gjennom skrift, og det er forbudt å dele bilder av andre uten samtykke. Brudd på disse lovene har ført til strenge dommer og bøter.

Sosiale medier

Sosiale medier er endel av hverdagen vår. Enten vi er barn, voksne eller pensjonister, bruker vi internettet daglig. Et fantastisk verktøy som gjør at vi kan kommunisere med folk som bor langt unna. Vi betaler regninger i nettbanken. Skriver foredrag, taler, blogg-artikler, manus eller sanger.

Lest denne? Sosiale medier – til alle over førti

Det å være sosial under pandemien var livsviktig for mange. Da var internettet veldig fint å ha, særlig de mest ensomme enslige. Pasienter fjernopereres, NASA snakker med mennesker i verdensrommet og vi produseres vaksiner som berger menneskeheten, ved hjelp av nettverk som går digitalt.

Kutter vi helt den dyre strømmen, sitter vi med skjegget smekk full av postkasser, hele gjengen. Vi må ha lys, varme og være online. Slik overlever vi framtiden. For dagene som kommer må vi være på internettet, ja, til og med på skolen er elevene online.

Dessverre er det ikke bare lutter glede på internettet. Det brukes også av kriminelle i stor stil. Vær på vakt.

Det er ulemper og et “ris bak speilet”, når det kommer til bruken av vår tids mest revolusjonerende elektroniske verktøy. Man kan bli svindlet, lurt for penger, frastjålet identitet eller bilder, og bilder av noen som står oss nær – kan bil misbrukt av andre.

Lær deg og dine, viktig nettvett. Respektere andres meninger og slutt å være en bølle i anonyme forum.

God helg.

Vargas

Ber du noen om nakenbilder? Les!

Ber du noen om nakenbilder? Les! Det er mange grunner til at du kan gjøre en feil du vil angre på i ettertid. En av de feilene bør ikke være å be noen om å få nakenbilder, eller enda verre – true noen til å sende deg bilder du krever av ulike grunner. Politet har deg i kikkerten og du vil bli anmeldt på flekken om du tillater deg å ta loven i egne hender.

Estimated reading time: 4 minutes

Nakenbilder

Du er herved advart.

Ber du noen om nakenbilder? Les! For dette forekommer daglig på nettet blant norske ungdommer. Om du er en forelder til barn og unge med egen mobiltelefon, bør du tørre å ta diskusjonen.

Lest denne? Ytrer du deg i kommentarfeltet på sosiale medier?

Gi klar beskjed om hva som er greit og ikke mht bilder. Og at man gir beskjed til foreldrene om man opplever å få egne bilder stjålet. Eller har blitt tvunget til å kle av seg, som dessverre også kan skje. Ber du noen om nakenbilder? Les!

Nakenbilder av datteren din spres på nettet, hva gjør du da? Man blir selvsagt livredd og forbanna, men det hjelper jo lite. Hva kan man gjøre i en slik situasjon? Heldigvis finnes det hjelp og få, fordi dette gjelder dessverre ikke bare din datter. Nakenbilder av datteren din spres på nettet.

Men tusenvis av unge jenter og gutter som har vært naive og trodd at egne bilder var trygge på egen telefon – det er de altså ikke. 

Gutter og jenter

Er du forelder til en ung gutt eller jente, er det viktig at du setter deg inn i Kripos sine foreldreråd.

Gjennom arbeid med konkrete etterforskninger vet vi hvor viktig det er at ungdom har trygge foreldre eller andre voksne de kan snakke med. I stedet for å sette sanksjoner som oppleves som straff, er det bedre å forklare at det er lov å gjøre feil. Nakenbilder av datteren din spres på nettet, dessverre.

Ber du noen om nakenbilder? Les!

Politiet har sett mange saker der ungdom sender et nakenbilde til noen de stoler på, men at bildet likevel spres videre. Det er ulovlig, og delingen er en stor påkjenning for den det spres nakenbilder av

Kripos.no

Alle foreldre bør snakke med barna om nettbruk. De bør vite hvilke sosiale medier barna er på. De bør følge med på hva barna gjør på internett. Det er viktig å snakke på forhånd om vanskelige ting som kan skje. Snakk med barna hva dere kan gjøre hvis det skulle skje.

Mange barn og unge blir lurt på internett, av voksne som er seksuelt interessert i barn. De voksne tar i bruk chat, apper og spill.

Tips

Her er noen tips og råd om hvordan du bør opptre på nettet og i sosiale medier:

  • Aldri del passord eller personlig informasjon
  • Ikke vekk oppmerksomhet med seksualiserte bilder på nettet
  • Si nei på spørsmål om du vil gjøre noe du føler deg ukomfortabel med
  • Ber noen deg om å holde kontakt hemmelig, vær på vakt
  • Er du utsatt for utpressing, ikke betal, kontakt politiet
  • Ta vare på all kommunikasjon med den kriminelle uten å slette noe
  • Ingen bilder er trygge, verken på PC eller på telefon, slett om du er redd for at disse skal komme på avveie eller lagre de et tryggere sted

Å dele nakenbilder, eller andre typer bilder, uten tillatelse er ulovlig og kan straffes med bøter på flere tusen kroner eller fengsel i inntil 3 måneder, ifølge lovverket. Ber du noen om nakenbilder? Les! Da bør du vite konsekvensene.

Nakenbilder på avveie?

Nakenbilder kan bil et besvær for alle som er i eie av slike. Bilder av seg selv eller andre. Kanskje bør man minne seg selv på hva nakenhet er og hvilke holdninger man skal ha til naken kropp? Er det så farlig å vise seg fram slik man kommer til verden og slik man forlater den? Naken og alene. Nei, men bilder kan misbrukes. Det bør man alltid ha i bakhodet.

Om nakenhet er viktig å holde innen for husets fire vegger, bør man la være å forevige bilder og huske på hvilken verden vi lever i. I feile hender kan nakenbilder brukes av folk i pornobransjen, eller pedofile grupper som deler slike mellom seg.

Lest? Nakenbilder på Snapchat, her er dine, og dine, og dine …

Noen kan med viten å vilje, stjele dine sommerferie bilder som du har publisert, f.eks på Facebook, fra stranden i Syden. Med deg og dine nakne, lekne barn eller kanskje enda verre. Dine barn alene. Videresendt til pedofile grupperinger i Asia, USA eller kanskje Bolivia.

Bilder du garantert ikke kan rå over – i det øyeblikket de ligger på en server, et eller annet sted i en pervers verden. Ber du noen om nakenbilder? Les! Gjør deg selv en tjeneste – ikke del bilder du selv ikke har eierskap til.

Kilde: Kripos

Vargas

Politi-suksess på TikTok når ut til unge

Politi-suksess på TikTok når ut til unge. Det er en positiv utvikling i det norske politi-korpset fordi så mange kvinner har valgt politiyrket. For få tiår siden, var det ikke vanlig å se kvinner annet enn bak en skrivepult i politiet. Nå er det andre tider og kvinnene har tatt et stort og viktig steg opp og fram i et krevende yrke. At politiet er tilgjengelig på TikTok er kvinnene i politiet sin fortjeneste.

Estimated reading time: 4 minutes

Politiet på TikTok

TikTok brukes av neste alle norske unge gutter og jenter. Og det er et viktig sosialt medium som når ut til svært mange, dermed også en plattform for myndigheten til å nå ut til unge mennesker. Politi-suksess på TikTok når ut til unge, til din fordel.

Hvorfor er det viktig at politiet når ut til unge mennesker? Jo, fordi politiet har en viktig jobb i å være der når noe vondt og vanskelig skjer. Enten det er i hjemmet, blant venner, på skolen eller ellers i livet. Politiet kan brukes til å svare på spørsmål eller hjelpe deg om du er i trøbbel. Det viktigste du gjør, er å tørre å ta kontakt.

Lest denne? Sosiale medier – Til alle over 40 år

Politiet har som hovedoppgave å holde ro og orden i samfunnet. Det gjelder også for ungdom som er på vei inn i de voksnes rekker. Det er ikke bare enkelt å være ung i Norge i det 21. århundre. Med alle utfordringer man møter på bein fra barn, til ungdom til å bli voksen. Man kan komme borti rus, vold, kriminalitet og mobbing – blant mange andre ting.

Politi-suksess på TikTok når ut til unge
Politiet gamer i høstferien Foto: Kripos

Man kan ha dårlige venner som tvinger noen til å gjøre noe de vil angre på. Da er det viktig at man har gode voksne omsorgspersoner som forstår problemet. Da kan politiet være en støtte, kanskje er det lettere å snakke med enn en lærer eller en forelder man kjenner for godt. Politi-suksess på TikTok når ut til unge – bruk tilbudet.

Nettpatruljen

Nettpatruljen Vest står bak TikTok-kontoen @politivest med over 460.000 følgere og 4 millioner likes

Politiet.no

@politivest på TikTok vann pris for årets beste merkevare og verksemd på Social media days! Denne prisen deler vi med alle dykk som følgjer oss i sosiale medium. At dykk følgjer oss viser at det er viktig og nyttig at også politiet er på sosiale medium. I 2020 tok over 1000 barn og unge i alderen 10-19 år direkte kontakt med oss på chat for å få hjelp og råd. I år har allereie 1300 i samme aldersgruppe tatt kontakt.

Politiet.no

Ved å følge @politivest på TikTok, kan du nå politiet direkte ved å skrive til nattpatruljen som er der for deg. Om du skulle oppleve noe du ikke kan løse alene, eller om du trenger svar på spørsmål det er vanskelig å stille andre voksne. Du kan stole på politiet på lik linje som en lærer, en venn eller en forelder. Politiet er til stede over og er der for deg.

Nakenbilder

Dessverre er det lett å gjøre noe man angrer på fordi mange andre gjør det. Eller man blir lurt eller påvirket til å gjøre noe man vet er feil. Det kan også skje deg, ditt barn eller en venn. Da kan politiet være et smart sted å begynne å søke om gode råd.

Lest denne? Ytrer du deg i kommentarfeltet i sosiale medier

Nakenbilder hører nemlig ikke til noe sted på nettet. Verken bilder av deg selv eller andre du kjenner. Det er faktisk forbudt å dele nakenbilder av andre, uten samtykke. Man kan risikere å få kraftige bøter og i verste fall fengsel, om man deler mange bilder eller videoer bevisst – av andre, uten samtykke.

Nakenbilder og nakenvideoer kan skape store problemer for den som deler, men også for den som er offer i saken. Dette vet politiet alt om, derfor bør man melde fra så snart man finner slike bilder eller videoer på TikTok. For å hjelpe den som har blitt lurt så raskt som mulig. Politi-suksess på TikTok når ut til unge, du har ingen ting å frykte, ved å ta kontakt med politiet.

At politiet er populær på TikTok, gjør det langt enklere for barn og unge og bruke politiets tjenester – fordi politiet er langt mer tilgjengelig via sosiale medier nå, enn før. Og at politet ferdes mer der de unger er, nemlig på sosiale medier, er en vinn for alle parter, inkludert bekymrede foreldre.

Vil du være med å game mot politiet i høstferien? Les mer her!

Kilde: Sosialemediadays.no

Vargas

Pin It on Pinterest