Sosiale medier – verktøy og fiende

Sosiale medier – verktøy og fiende. Da tik-tok, Snapchat, Instagram og dets like ble tilgjengelig endret samfunnet seg over natten. Dessverre er det de unge som er de største ofrene, gjerningspersonene er også like unge. Med tilgjengelighet for sosiale medier, kom trusene på i dusjen.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Digitale plattformer

Sosiale medier har uten tvil vært en av de mest betydningsfulle teknologiske revolusjonene i det 21. århundre. Denne digitale plattformen har radikalt forandret måten vi kommuniserer, deler informasjon, og til og med påvirker samfunnet.

I denne artikkelen skal vi utforske utviklingen av sosiale medier, deres innvirkning på våre liv og samfunn, samt noen av de utfordringene de bringer med seg.

Sosiale medier har sine røtter i tidlige former for internettbasert kommunikasjon. Tjenester som CompuServe og AOL Instant Messenger (AIM) tillot brukere å sende meldinger til hverandre på 1980- og 1990-tallet. Likevel begynte den virkelige utviklingen av sosiale medier først på begynnelsen av 2000-tallet.

En av de første betydelige plattformene var Friendster, lansert i 2002, som lot brukere opprette profiler, koble seg til venner og dele innhold.

Dette ble etterfulgt av MySpace, som ble en stor suksess i midten av 2000-tallet. MySpace tillot brukere å tilpasse sine profiler med musikk, bilder og tekst, og det ble en kilde til kulturell og kreativ uttrykk.

Sosiale medier - verktøy og fiende

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

I 2004 kom Facebook på scenen, opprettet av Mark Zuckerberg og hans kolleger på Harvard University. Facebooks suksess overgikk raskt både Friendster og MySpace og ble den dominerende sosiale medieplattformen.

I årene som fulgte, opplevde vi en eksplosjon av sosiale medieplattformer som Twitter, Instagram, Snapchat, og LinkedIn, hver med sin unike nisje og funksjonalitet. Sosiale medier – verktøy og fiende.

Politisk engasjement

Sosiale medier har dramatisk endret måten vi kommuniserer med hverandre. Før internett og sosiale medier var kommunikasjon i stor grad begrenset til ansikt-til-ansikt-samtaler, telefoner og brev. Nå kan vi kommunisere med mennesker over hele verden på øyeblikkets varsel.

En av de mest bemerkelsesverdige endringene i kommunikasjon er hvordan vi deler øyeblikk fra våre liv. Bilder og videoer som en gang var private minner, blir nå delt med et globalt publikum. Dette har ført til både positiv og negativ innvirkning.

På den positive siden har det muliggjort for familier og venner som bor langt fra hverandre å føle seg nærmere. På den andre siden har det også skapt bekymring rundt personvern og filtrering av livet vårt for å fremstå i en bestemt lys.

Sosiale medier har også endret måten vi uttrykker oss på. Korte meldinger, kalt tweets, på Twitter har tvunget oss til å koke ned våre tanker til essensen. Bildedelingstjenester som Instagram har gjort bilder til et universelt språk. Denne nye formen for kommunikasjon har skapt en ny digital dialekt.

Sosiale medier har hatt en betydelig innvirkning på samfunnet som helhet. For det første har de blitt en viktig plattform for politisk engasjement og aktivisme.

Hendelser som Den arabiske våren i 2010 og Black Lives Matter-bevegelsen har fått støtte og organisering gjennom sosiale medier. Også krigen i Ukraina utspiller seg på nettet via videoer fra slagmarken i all sin gru.

Det har aldri vært enklere for mennesker å organisere seg og uttrykke sine meninger på en global skala.

Google

Samtidig har sosiale medier også blitt en kilde til desinformasjon og spredning av falske nyheter. Plattformer som Facebook har blitt kritisert for å tillate spredning av falske historier og konspirasjonsteorier. Dette har skapt en utfordring for samfunnet når det gjelder å skille sannhet fra løgn.

En annen bekymring er den økende avhengigheten av sosiale medier. Mange mennesker tilbringer timer hver dag på plattformer som Instagram og TikTok, noe som kan ha negative konsekvenser for mental helse og produktivitet.

Sosiale medier har også blitt kritisert for å fremme en kultur med overfladiskhet og selvopptatthet.

Sosiale medier står overfor flere utfordringer som de må takle i fremtiden. Personvern er en av de mest presserende bekymringene. Mange brukere er bekymret for hvordan deres personlige data blir samlet inn og brukt av selskaper som Facebook og Google.

Reguleringsmyndigheter rundt om i verden jobber for å implementere strengere personvernlover for å beskytte brukernes data.

En annen utfordring er spørsmålet om regulering av innhold. Sosiale medieplattformer må balansere ytringsfrihet med bekjempelse av hatprat, desinformasjon og farlig innhold. Dette er en utfordrende oppgave som krever nøye vurdering av plattformenes politikk og reaksjon på brukernes rapporter.

Kunstig intelligens

Selvsagt vil framtidens sosiale medier bli berørt av kunstig intelligens og AI. Men hvor vi skal og hva utviklingen blir, vet vi nok ikke før om noen år. AI og teknologi-utviklingen er bare i den spede begynnelse, fortsatt.

I fremtiden kan vi forvente å se mer innovasjon innenfor sosiale medier. Virtuell virkelighet (VR) og augmented reality (AR) kan bli en integrert del av disse plattformene, og det kan endre måten vi deler og opplever innhold på. Sosiale medier kan også bli enda mer personaliserte og tilpasset hver enkelt bruker.

Sosiale medier har vært en bemerkelsesverdig kraft for endring i vår tid.

De har forvandlet måten vi kommuniserer, uttrykker oss og engasjerer oss i samfunnet. Samtidig bringer de også med seg en rekke utfordringer som samfunnet må adressere.

Fremtiden for sosiale medier er usikker, men det er tydelig at de vil fortsette å være en viktig del av våre liv og samfunnet vårt. Det er opp til oss å navigere den digitale verdenen på en ansvarlig måte og utnytte de positive sidene av sosiale medier mens vi takler de negative.

Ja, sosiale medier kan utvilsomt brukes negativt i feil hender. Men det er i utgangspunktet et fornuftig og viktig verktøy for å holde mennesker i kontakt med omverden. Både nært og fjernt.

Vargas

Slik er moderne markedsføring

Slik er moderne markedsføring som lykkes med å tjen penger både på kort og lang sikt. Vi som skriver artikler om alt fra næringslivet, om mat, aksjer, fotball eller livet – er avhengig av lesere. “Ingen” leser papiraviser lenger, podcaster og nettaviser har tatt kundene. Moderne markedsføring handler om å bli sett og hørt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Vargas12.com

At Podcasten har tatt over for bloggerne er en sannhet av visse modifikasjoner. Fordi “alle” har begynt med podcast, er det stadig flere som gir seg i kampens hete, og går tilbake til tastaturet i stedet. Vi sier ikke at podcastene ble en døgnflue. Kun at bloggerne fortsatt har livets rett – så fortjent, så fortjent.

Les også: Blogging er ut og podcast er in

Vargas12.com er ubeskjedent et godt eksempel på at bloggene har en framtid.

Enda AI og annen kunstig intelligens som Chat GPT er tilgjengelig for alle som ønsker å publisere ord. Det er verktøy som lett kan ta bloggernes jobb med et par tastetrykk. Alle som vet å forstå hvordan AI brukes, vil ta dette i bruk i mer eller mindre grad i tiden som kommer.

Vi som skriver på denne bloggen har ikke gjort annet enn å publisere så gode artikler som mulig siden 2010.

Vargas12.com har nå publisert 7200 artikler, snart. Vi har ingen planer om å gi oss heller. Vi skal fortsette å sjokkere, provosere, motivere og gi gode råd og sterke meninger om alt fra feilslått politikk, overganger i Premier League og hva som rører seg på børsen.

Og ikke minst, hva du skal serve dine gjester ved neste festmåltid. Slik er moderne markedsføring, vi skriver for leserne, men også kundene våre. Vi skriver helt bevisst om flere tema på samme bloggplattform, nettopp for å hegne om så mange potensielle kunder og lesere som mulig.

Derfor skriver vi om alt fra livet, om døden, privatøkonomi, mat, kjærlighet, sorg, selvmord og sport. Alt hva som opptar veldig mange av oss. Livet er som kjent en berg og dalbane. Noen dager går det greit, andre dager kan være et helvete. Det er det livet vi lever hver dag – her og nå, alle sammen.

Slik er moderne markedsføring

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Moderne Markedsføring

I dag handler markedsføring ikke lenger bare om å sende meldinger til forbrukere, men om å skape meningsfulle interaksjoner og bygge langsiktige relasjoner. Sosiale medier spiller en avgjørende rolle, da de gir bedrifter muligheten til å engasjere seg direkte med kunder. Og dele relevant innhold og motta umiddelbar tilbakemelding.

Les også: Derfor funker ikke VAR i England

Plattformer som Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn har blitt essensielle verktøy for å bygge merkevare-bevissthet og øke konverteringer. Og disse plattformene er fortsatt svært aktuelle for å kunne dele linker, gjerne fra din nettbutikk. Bedre markedsføring får du ikke til en billig penge om innlegget deles av mange eller på en svært populær blogg.

Videre har innholdsmarkedsføring vunnet enorm popularitet.

Det innebærer å skape verdifullt, relevant og engasjerende innhold for å tiltrekke seg og beholde målgruppen. Blogginnlegg, artikler, videoer, podcaster og infografikk brukes til å informere, underholde og inspirere dine potensielle kunder.

Søkemotoroptimalisering (SEO) er også en sentral del av moderne markedsføring, da det hjelper bedrifter med å forbedre synligheten på nettet. Slik er moderne markedsføring – det handler om å nå så mange kunder som mulig, så ofte som mulig med det kundene ønsker å bruke penger på.

Reklame

Moderne reklame har gjennomgått betydelige endringer de siste årene, drevet av teknologiske fremskritt, skiftende forbrukervaner og nye tilnærminger til markedsføring. Den tradisjonelle tilnærmingen til reklame har blitt transformert av digitale plattformer og sosiale medier.

Du kan f.eks ikke skrolle på sosiale medier uten å motta masse reklame, med mindre du betaler for det. Eller sperrer din smarttelefon, nettbrett eller PC for reklame og bannere. De fleste gidder vel neppe det. Men det er altså forskjell på uønsket reklame og reklame som faktisk er nyttig og viktig.

I dag er reklame ikke bare begrenset til TV, radio og trykte medier. Digital reklame har blitt en dominerende kraft. Særlig mye brukt med søkemotor-annonsering, bannerannonser, video-annonser og sosiale medie-annonser.

Moderne reklame som dekker et bredt spekter av plattformer og enheter.

Personlig tilpasning er blitt et nøkkelord i moderne reklame.

Ved å samle inn og analysere store mengder data om forbrukernes oppførsel, kan annonsører tilpasse budskapene sine for å skape mer meningsfulle og engasjerende opplevelser. Dette kan føre til høyere konverteringsfrekvenser og mer effektiv bruk av markedsføringsbudsjettet.

I et stadig skiftende landskap må moderne reklame være dynamisk, kreativt og i stand til å tilpasse seg nye trender og teknologier. Dette krever at annonsører konstant overvåker og tilpasser strategiene sine for å nå og engasjere dagens kresne og informerte forbrukere.

Ta kontakt om du ønsker å se dine artikler eller linker til din nettbutikk på Vargas12.com. Vi vet at det virker.

Vargas

Menn sitter å tisser

Menn sitter å tisser stadig oftere. Det er ikke bra. Kanskje rent biologisk for å få tømt blæren skikkelig, men ærlig talt. Kan du skrive navnet ditt, så står du å tisser, etter vår mening. Mannedebatten har tatt fyr i sommer grunnet flere innlegg fra både kvinner og menn.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Kjerring

Årsaken er hvor den norske mannen står i det 21. århundre i Norge. Det er strengt tatt stusselige greier.

Les også: Billie eller Rihanna mes sexy?

Årsakene er sikkert veldig mange. Hvorfor den norske mannen blir stadig mer lik kvinner. Altså får mer feminine trekk og beveger seg mot det kvinnelige. Mykhet og femininitet blir ofte omtalt som positivt når mannen ter seg i den retning. Tøffe menn tør å gråte, men må han sutre som ei “kjerring” i tillegg?

Mannen slik vi kjenner ham fra noen tiår tilbake burde ha vært idealer av i dag også. Synes vi. Altså, som mann. Hvor skal det eller ende?

Unge menn trenger disiplin, for menn kan være farlige. Så å si alle kriger, all vold, drap, overgrep, narkohandel og tyveri, har til alle tider, i alle kulturer, blitt gjort overveiende av menn

NRK.no

Om Norge på sikt vil bli stående som en nasjon med kvinner og venninne hennes? At menn er så lik kvinner at det er vanskelig å se forskjell på kvinner og menn, og de gjør de samme tingene. Og at menn ikke vil gjøre det menn fram til i dag har gjort. Både ute og hjemme.

Det blir ikke gjort en ting som har en smule fysisk arbeide ved seg. Ikke fordi kvinner er svake, men fordi kvinner er kvinner. Og mange menn er på vei dit. Enten de er heterofil, homo eller usikker.

Menn sitter å tisser

Bildet er tatt av Mircea – All in collections fra Pixabay

Mann

Misforstå oss rett. Vi hyller feministbevegelsen, vi har alltid støttet Pride og hyller enhver lesbisk, homo og bifil i dette landet. Men kom faen ikke å ta fra oss den ekte mannen som lukter mann. Som ser ut som en mann og gjør det alltid menn vil bli best på.

Les også: Utforsking av kvinners seksuelle lyst og orgasme

Menn sitter å tisser fordi de ikke har har kontroll på utstyret eller er redd for å skvette. Eller er så jævlig hypp på å være feminin at han skulle ønske han hadde fitte. Det er en holdning vi bør ta på alvor. Og som enhver gutt eller mann født med pikk – bør gjøre noe med.

For ca 20 år siden og fram til i dag så har mennesker blitt “født i feil kropp”, i et stadig større antall her i landet. Dette kalles av fagfolk for alvorlig kjønnsdysfori. Er det tilfeldig? Neppe. Hva som er årsaken strides de lærde om.

Mye tyder på at vi har kun ett kjønn i Norge, og kanskje verden forøvrig om noen hundre år. At alle barn som fødes, fødes ved kunstig befruktning og at det som en gang var kvinner, og menn er ett, og samme kjønn. Best kjent som “HEN”.

Hvorfor mange unge mener og føler de er født i feil kropp, kan skyldes teknologiens utvikling.

Internett

Internett, sosiale medier og foreldre uten kunnskap i hva problemet egentlig består av for den enkelte. For hvordan kan foreldre vite svaret når verken lærere, politikere eller fagfolk har noen svar til dem?

Noen eksperter hevder å vite at psykiske plager går hånd i hånd med sosiale medier og det å være født i feil kropp.

Da Instagram, Facebook og snapchat ble allemannseie, påvirket det ganske raskt mange unge, psykisk. Man kan se av antall henvendelser som kom til helsemyndighetene, gutter og jenter trengte hjelp, de taklet ikke hverdagen og livet. Sosiale medier hadde gjort noe med dem.

Ta en titt rundt deg i bybildet, på trikken, på bussen eller hvor som helst du ferdes. De fleste unge sitter med nesen i en smarttelefon. De sveiper enten til høyre eller venstre, på jakt etter egen identitet, selvfølelse og å bli akseptert.

Det er farlig, det. Når og kvinner og menn, gutter og jenter ikke vet hvem de er. Hva blir de til slutt, da?

Vargas

Brevet som påvirker deg

Brevet som påvirker deg kommer helt gratis fra oss. Vargas12.com har skrevet artikler og blogginnlegg for våre lesere i 13 år. Mer enn 8000 innlegg på Vargas12.com og de fleste ligger i menyen til høyre. I uoverskuelig framtid vil vi forsette å leve gratis brev til våre lese, elektroniske brev, innlegg og artikler.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Innehold

Alt du behøver å gjøre er å trykke på subscribe-knappen oppe til høyre, legge igjen din epostadresse og vipps. Du er med på vår liste over lesere som ønsker gratis brev fra oss. Vi skriver for deg og er glad du er nysgjerrig på hva vi skriver om.

Les også: Viktige Google-søk

Brevet som påvirker deg negativt, kanskje positivt, men som får deg med i debatten – kan også gjøre deg forbannet. Vi skriver alltid med hjertet og for å engasjere våre lesere. Du vil bli engasjert, irritert, glad, kåt, sint, trist, men også lykkelig over våre innlegg.

Hva bloggen handler om? Den handler om mennesker, følelser, fotball, sex og økonomi.

Det som engasjerer deg og dine venner. Men vi skriver også om underholdning, politikk, samfunnet, mat, fristelser, tabuer, fetisjer og døden. Vi skriver for mennesker i alle aldre, også de eldste av oss, som vi har så mye å takke for.

Brevet som påvirker deg kommer med ujevne mellomrom. Nesten hver eneste dag, men også med noen dagers pause innimellom. Vi skriver om livet, om mennesker og hva som skjer med oss, og hva som påvirker oss – mellom vugge og grav.

Brevet som påvirker deg

Bildet er tatt av Marta Kulesza fra Pixabay

Leserne

Når vi er klare med et nytt innlegg, med en artikkel om trening, kosthold, mat, økonomi, fotball, barn og unge, vil du få brev. Eller om vi publiserer noe om sosiale medier, skriving, kjendiser, sladder eller utfordringer som står framfor oss i framtiden, vil du få en e-post, rett i din innboks. Er det ikke flott?

Selvsagt er det helt gratis og uforpliktende.

Les også: Vi gjør deg synlig – online

Vi skriver for deg, og vi håper du ønsker å motta de ferskeste artiklene våre. Vil du ha e-post?

Du kan selvsagt melde deg av abonnementet, når det passer for deg, men vi lover å gjøre alt vi kan for at du skal se fram til neste innlegg – hver dag. Du er vår viktigste motivasjon til å fortsette å publisere nye artikler.

Leserne er sjefen, bruk gjerne kommentarfeltet til ris, ros eller spørsmål. Du kan selvsagt være anonym.

Spam er ikke kult, det er derfor vi ønsker å spørre, vi ønsker at du skal vite at det endelig er mulig å legge igjen en e-postadresse hvor det står Subscribe, slik at du kan velge selv. Prøve det ut en periode da, vel.

Du liker å reise, vi kan fortelle deg hvor du bør dra, på hvilken måte, hva du bør ta med og hva du bør huske på når du er på ferie. Alle vet at man bør ha med kreditt kort og pass, men allikevel skriver politiet ut tusenvis av nødpass hver eneste sommer. Du trenger struktur i livet ditt. Abonnere på Vargas12.com og vi hjelper deg.

Mat

Mat er viktig helle livet, vi kan lite om mat, men det vi kan, det er vi rimelig god på. Dessuten så elsker vi å eksperimentere med forskjellige smaker. De vi lykkes med, de får du vite om, det som blir fiasko – forblir en hemmelighet.

Grillmat er faktisk all mat som kan tillbeddes på en grill, det være seg kull, gass eller elektrisk grill.

Les også: Prosecco eller Champagne?

Til og med suppe kan grilles, så du har egentlig bare å la fantasien sette grenser for hva du bør tilberede i påsken, pinsen eller sommerferien. Grillmat til liten og stor kan være alt fra pannekaker til digre biffer, fra fisk og grønnsaker til pølser i vaffel.

Foruten grillmat, kan man tenke på alt som hører til sommeren. Norske jordbær, blåbær du har plukket selv, bringebær fra buskene i nabolaget. Friske salater og ikke minst friske norske råvarer som gir de herligste retter hører også grillsesongen til.

Fisk, Tapas, reker, supper, stekte poteter, Bacalao og pannekaker med sirup. Bare kreativiteten setter en stopper for hva du velger som din favoritt-rett gjennom hele året. 

Privatøkonomi

Din privatøkonomi er viktig for deg. Hva du kan spare penger på nå og i framtiden, er tips og vink du vil få på denne bloggen – ofte.

Vi liker å hjelpe andre, vi vet hva som skal til for at du får mer igjen for pengene du tjener. Vil du bli gjeldfri og forbli rik før du er førtifem, er det faktisk helt opp til deg. Her får du råd om hvordan. 

Det er skremmende at norske elever i barneskolen, ikke lærer mer enn det de gjør, om personlig økonomi.

Du er prisbevisst, det vet vi, fordi du følger med på Facebook i diverse “priskrig-grupper”, hvor det medlemmene deler priser og tilbud. Om hvor det er billig Cola, der det er tilbud som ikke annonseres, hvor priskrigen raser der du kan spare en tier eller to.

Nettopp derfor er det en meget god grunn til å få e-post fra Vargas12.com, fordi vi følger priskrigen nøye. Hver uke. Brevet som påvirker deg kan også hjelpe deg med utfordringer du ikke finner ut av selv.

Trenger du tips på børsen kan vi neppe hjelpe deg, men vi har vår egen aksjeportefølje.

Relasjoner

Vi skriver ofte om det du snakker om i morgen, kommende filmer, serier, TV-program.

Framtidsrettede nyvinninger som stemmestyrt-blogg, eller hvorfor så mange tenåringer i Norge velger å avslutte livet selv. Denne bloggen – Vargas12.com dekker hele spektret, bortsett fra sminke, mote, hår og sko. 

Du leter etter den rette, du savner en kjæreste, du gruer deg kanskje å begynne helt på nytt etter det vonde bruddet. Men vil ikke være alene heller. Relasjoner, forelskelse, kjærlighet og samhold – vi vet vi kan hjelpe deg å finne tilbake til kjærligheten.

Alt dette, som mange lurer på og som opptar mange, det er det vi skriver om hver dag, det du kommer til å dele med dine venner i morgen er på vår agenda allerede i dag. 

Alt du behøver å gjøre, er å legge inn din e-post, til høyre på siden, hvor det står subscribe

Vi lover å gjøre alt vi kan for å ikke svikte eller skuffe deg.

Velkommen skal du være.

Vargas

Vi gjør deg synlig, online

Vi gjør deg synlig, online og i sosiale medier fordi vi vet hva som skal til. Vargas12.com scorer høyt på søkemotoroptimalisering, som gjør at Google finner våre artikler. Det er selve nøkkelen for å bli sett og lest på nettet. vi gjør deg synlige, online for £99. Billigere blir det ikke, les videre og du vil forså.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Arkivet

Mulig vil du nå ut til flere lesere, om du betaler nettavisene for en annonse eller artikkel. Men da må du ut med mange tusen kroner. Det kan være penger rett ut av vinduet om du ikke treffer din målgruppe.

Les også: Europa brenner – mediene handler om Sophie Elise

For én artikkel med opp til tre lenker i artikkelen, som vi skriver for deg, betaler du altså drøyt tusen kroner. Og det beste med det hele – din artikkel vil bli liggende live, online, i all uoverskuelig framtid. Vi sletter aldri én eneste artikkel.

Vi anbefaler at du abonnerer på vårt nyhetsbrev, det er selvsagt gratis. Her finner du alle fremtidige innlegg som publiseres. Da vil du raskt forstå hvor lett det er for deg å bli lest av dine potensielle kunder. Selvsagt skreddersyr vi din tekst, slik at du får innholdet slik du ønsker.

Vargas12.com er en kompromisløs leverandør av gode blogginnlegg, det være seg våre egne eller andres. Vi har knapt gjort annet de siste 13 år, med visse unntak, som å skrive en krimroman.

På bloggens høyre side finner du en rekke menyer, blant annet et rikholdig arkiv med mer enn 8000 artikler. Siden starten i 2010 har vi publisert blogginnlegg om alt fra sex og samliv, relasjoner, forelskelse, og mat og livet, og døden. Men vi er også innom nyheter, økonomi, engelsk fotball og annen underholdning.

Mildred

Selvsagt skriver vi ofte om det å skrive. Admin for Vargas12.com, Øyvind Teige, har skrevet krimromanen “Mildred”, den kan du bestille online, her. Og vi har skrevet en rekke artikler om det å bli refusert og antatt av forlag.

Vi skriver for deg og vi tar alle våre kunder på aller største alvor.

Derfor vet vi at du alltid vil bli fornøyd og komme tilbake for enda flere avtaler. Jo flere innlegg du vil ha publisert på vår blogg, jo mer sett vil du bli, fordi vi publiserer alle artiklene på alle plattformer. Instagram, Twitter, Facebook, Digg.com og LinkedIn.

Mildred er den første boken forfatteren har utgitt, men det er meningen at bok to og tre skal komme ut på sikt. Den som venter i spenning får se. Ja, dette er en meget spennende trilogi, så det er bare å bestille den første hos Bookis.com, nå.

Vi gjør deg synlig, online – du må bare ta det første steget mot egen suksess ved å ta kontakt, vi hjelper deg gjerne.

Vi gjør deg synlig, online
Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Annonsering

Vi gjør deg synlig, online, fordi vi har gjort dette i snart 13 år og vet hva som skal til.

Er du ikke synlig på Google.com, er du heller ikke særlig populær hos annonsørene og omvendt. Våre kunder kommer tilbake, gang etter gang, fordi vi scorer høyt og leverer det de forventer av oss.

Pris bør være viktig. Fordi all reklame koster penger, mye penger. En hel-annonse i en riksdekkende avis kan komme på 50 papp. Da får du nesten femti artikler på Vargas12.com, som er neste like populær som en hvilken som helst nettavis. Her er det penger å spare, folkens.

Vi gjør deg synlig, online via sosiale medier. Og vi vet det virker.

Stadig flere forretninger, butikker, kjeder eller enkeltstående bedrifter, selger sine tjenester eller produkter på nettet. Det betyr at også kundene ferdes her, online. Da bør du som forretningsdrivende legge to og to sammen og få et riktig svar med to streker. Bruk hodet, spar penger – ta kontakt i dag.

Reklame er dyrt, men finner du riktige kanaler for din bedrifter, behøver det slett ikke koste mye. Hva får du får drøye tusen kroner i dag? Full tank på bilen, kanskje, så vidt.

Nå har du muligheten, gi oss et hint, spør oss om hva du vil og vi lover å gi deg de svarene du ønsker.

Privatøkonomi

Vargas12.com har skrevet noen hundre artikler om økonomi, finans, aksjer og penger generelt. Fordi privatøkonomien er viktig for folk flest, vi vet at dette er artikler som våre lesere liker. Dessuten har vi vår helt egen aksje-portefølje på Nordnet og er generelt opptatt av samfunnsøkonomi.

Det får våre lesere i store doser når vi har noe på hjertet som vi ønsker å dele med dere.

Derfor har det blitt mange artikler om hvordan du kan spare mye penger på kloke avgjørelser.

Og artikler som: “Slik blir du rik i en fei,” er et typisk Vargas12.com-innlegg.

Men vi kan også sjokkere og overraske våre lesere med innhold som knapt tåler dagslys. Vi elsker å bryte ned tabuer blant nordmenn flest. Derfor skriver vi også artikler som: “Gravid og sprengkåt“, “Nordmenn elsker å klage på alt” og “Fete hvite menn som pusher femti!”.

13 år med artikler og blogginnlegg har gitt oss noen gullkorn. Let og du vil finne fler i arkivet til høyre.

Vi gleder oss til å samarbeide med deg.

Vargas

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise. Til og med seriøse Aftenposten har kastet seg på debatten om Norges største influenser sin flørt med narkotika. All den tid det var dop i den berømte posen hennes venninne, Nora Haukland holdt i hånden. Vi tviler.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Feil fokus

Europa brenner, det pågår en storkrig i Ukraina og Russland er en trussel for oss alle. Det er faktisk alvorlig.

I tillegg har flere enorme jordskjelv lagt deler av Syria og Tyrkia i ruiner der kanskje så mange som 50.000 mennesker har mistet livet. Mange millioner mennesker er direkte berørt av katastrofen.

Her hjemme derimot, er det altså langt “viktigere” at Sophie Elise kanskje får sparken fra NRK. Fordi hun har gitt faen og for å ha det mye mer gøy.

Hvilket substans den lille posen med hvit pulver hadde, vet kun de to influenserne, som postet bildet bevisst. I den tro at dette ville skape et jævla rabalder. Og de fikk rett, Sophie Elise og Nora har rystet internettet. I hvert fall i Norge.

Når vi tar et par skritt tilbake og ser oss selv i speilet, er det både patetisk og flaut. At vi oppfører oss sånn, er det ikke? Sosiale medier, Facebook, Twitter og en hel haug med nettaviser har fokus på Sophie Elises flørt med dop – på førstesiden.

Kan vi ha feil fokus, anyone? Hvor viktige er det egentlig, hva influenserne poster i sosiale medier?

Instagram

Vi er navlebeskunede vi nordmenn. Og vi tror ofte vi kjenner kjendisene godt, men faktum er at vi ser dette utenfra uten å vite en dritt. Kanskje var det berømte bildet Sophie Elise postet på Instagram, et nøye vurdert stunt. Nettopp for å få opp lytterne i sin stadig mer berømte podcast?

Sjansen for det er minst like stor som at Norges største influenser faktisk bruker kokain og skryter av det i på Insta. Jada, vi vet at Sophie Elise har vært på Rehab, men hun behøver ikke være Amy Winehouse av den grunn.

Vi hadde tenkt å la det være, ikke kommentere hva Sophie Elise driver med på fritiden, men nå må vi ta bladet fra munnen. Hva faen er det som skjer? Når “alle” har fokuset på denne fille-saken? Når det skjer så mye alvorlig og brutalt i Europa, som hadde fortjent vår oppmerksomhet, ikke langt unna Norges grenser?

Europa brenner - norske medier handler om Sophie Elise

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise. Her er noen grelle eksempler:

Fra Aftenposten: “NRK ser ut til å ikke ha noen hemninger.”

Bør NRK avslutte samarbeidet med en influencer og podkastvert fordi hun la ut et bilde på Instagram av seg og en venninne som holdt en liten pose med hvitt stoff i hånden?

Aftenposten.no

Fra VG.no: “Rema 1000 stopper godteri“, men Sophie Elise hover inn enda flere millioner kroner på alle overskriftene.

Patetisk

Mer enn 2000 nordmenn, nå sikkert tusen til, har klaget til Kringkastingsrådet for at Sophie Elise poster bilder de ikke liker i sosiale medier. Hva faen er det dere holder på med?! Skaff dere en jobb, en hobby eller et ordentlig og meningsfylt liv. Og gi faen i hva andre poster på nettet. Det er ytringsfrihet i Norge.

Det er så patetisk at vi blir rødmende flaue av dere nordmenn som hater Sophie Elise. Hater henne så inderlig, eller kanskje mer riktig, er misunnelig på hennes suksess og rikdom. Ja, jenta er god for flere titalls millioner kroner.

Selv VG har “slått opp med Sophie Elise”. Det gjør de med dette tåpelige innlegget på VG.no.

Nå har også REMA 1000, som har ønsket å ta del i Sophie Elises enorme popularitet, valgt å stoppe et nytt godteri, som skulle ut i butikker før påske. Hvor skal dette ende? Om Sophie Elise hadde startet et politisk parti, ville hun ha blitt statsminister ved neste mulighet.

Søndag publiserte Sophie Elise bildet av seg selv og en annen influenser på Instagram. Bildet viser de to sammen foran et speil. Kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Journalisten.no

Sveits

Alle vil ha endel av eller mene noe om den stakkars influenseren, uten at vi vet hvorfor.

Det er noe rav ruskende galt med oss nordmenn. Når en podcast-vert er den viktigste personen i landet i flere dager i strekk. Når resten av Europa brenner.

Vi må faktisk ta oss sammen, dette bør ikke få fortsette. Vårt tips er å sende Sophie Elise ut av landet. Til Sveits. Sammen med alle de andre rikingene. Så kan vi sitte igjen her på berget med nisselua i hånda.

Det er Nora Haukland som er sammen med Sophie Elise Isachsen på Instagram-bildet, som har satt sinnene i kok over hele landet den siste uken. Nora er samboer med Marius Borg Høiby, som er sønn av kronprinsesse Mette Marit.

Europa brenner – norske medier handler om Sophie Elise – la nå Influenserne få ha innflytelse som de selv ønsker. Og flytt fokuset på det som faktisk betyr noe. Legg vekk hatet dit.

Vi anbefaler folk flest, og særlig idiotene som lar seg provosere så voldsomt, at de kontakter Kringkastingsrådet for å spy ut sin edder og galle, fordi de misliker at Sophie Elise ytrer seg, om å ta seg en bolle.

God bedring!

Vargas

Vi publiserer dine artikler

Vi publiserer dine artikler, annonser eller egenproduserte tekst. I tillegg tilbyr vi våre lesere og kunder artikler eller blogginnlegg som er tilrettelagt for den enkelte bedrift. Gjerne med bilder, linker og reklame for dine produkter.

Estimated reading time: 5 minutter

Markedsføring

Alt du behøver å gjøre er å ta kontakt med oss. Mailadressen finner du på høyreside i menyene våre. Vi skriver for deg. Vi leverer teksten samme dag som vi mottar oppdraget og vi gir oss aldri før du som oppdragsgiver er helt fornøyd.

Les også: Behøver du annonseplass eller god markedsføring?

Markedsføring og reklame koster flesk og har neppe vært dyrere – noen gang.

Derfor er annonsering via sosiale medier den billigste og mest effektive måten å nå ut til massene på. Alle potensielle kunder har tilgang til nettet og er online mange timer daglig. Derfor er også bloggere i sosiale medier gode verktøy for mange bedrifter, som vil nå mange, raskt.

Vargas12.com har levert artikler og blogginnlegg for hundrevis av kunder siden 2010.

Vi fortsetter inn i 2023, større enn noen gang. Vil du nå tusenvis av potensielle kunder daglig tar vi på oss oppgaven. Du blir fornøyd, det vet vi. Vi publiserer dine artikler på den måten du ønsker at annonsene og artikkelen skal presenteres, på dine premisser.

Vi skriver på norsk, men du kan selvsagt skrive til oss på engelsk om det er ønskelig.

We know your agenda, please write to us, and we will satisfy your ambition.

Vi publiserer dine artikler
Bildet er tatt av Th G fra Pixabay 

Annonser 

Mulig er dette nytt for deg, i så fall, er det penger å spare. Mye penger.

Les også: Dårlig økonomi? Les!

OM du er privatperson, eller markedsansvarlig for en mindre- eller større bedrift – vet du selvsagt at det er i sosiale medier din største kundemasse finnes. Hvordan skal du nå ut til alle disse, tenker du sikkert? Facebook kanskje? Eller avisannonser? Nope! Markedsføring? Les!

Det koster ofte mer enn det smaker og får ikke den effekten du helst ønsker. Derfor bør du heller betale det halve, for enten annonser eller bannere, eller gode artikler om dine produkter – som lenker direkte til din nettbutikk og pang! Omsetningen øker fra første time.

OM det er sex-leketøy, bingo, casino, fiskeredskaper, hvitevarer eller dine kunnskaper innen IT eller teknologi. Bare fantasien setter begrensinger for hva man kan markedsføre på World, Wide, Web. Og det er hos de aller største bloggerne du får den aller beste reklamen og markedsføringen, med best resultat.

Sosiale medier

Hemmeligheten ligger åpenbart i alle leserne, men også det nettverket vi bloggere har i nettopp sosiale medier. Vi poster dine artikler, som vi skriver for deg, og som ikke blir publisert, før du er 100% fornøyd – til alle våre forskjellige kanaler.

Dette gjelder fortrinnsvis Facebook-grupper, via Twitter, Instagram, e-post, Google+, hos andre bloggere og i diverse nettaviser disse passer inn. 

Du når med andre ord en langt større kundegruppe, med et godt innlegg eller en artikkel via en stor blogg. Internettet er nåtiden, men betydelig viktigere i framtiden. Les mer på Vargas12.com og du vil kunne få en fantastisk mulighet til å vise ditt produkt. På denne bloggen. 

Noen tror fortsatt at all reklame er god reklame, men det er ikke riktig. Du skal vite hvem du markedsfører for og hvilke potensielle kunder du har og hvilet produkt du kan selge. Det hjelper lite å reklamere for et produkt ingen ønsker. 

Reklame 

Annonsering og reklame er dyrt, men bransjen er i stadig endring. Papiravisene dør, det er foreløpig internettet som regjerer, til og med foran TV-reklame, om du har nok lesere. Vi publiserer dine artikler og vet du blir fornøyd med resultatet.

TV-kanalenes tøffe konkurranse med streaming-tjenestene gir lavere inntjening og en mindre andel seere gir dårligere omsetning, se bare på TV2, som må sparke halve staben. Ikke engang “Farmen kjendis” med 1,2 millioner seere kan berge stumpene.

Skal du bruke reklamekronene dine fornuftig, tenk stort. Tenk, BLOGG.

Vi står klare til å servere deg ditt innlegg eller artikkel slik du vil ha den markedsført. Det er også langt rimeligere enn du tror. Det er verdt å bruke penger på de som kan markedsføring. Vargas12.com står klare til å hjelpe deg, raskt og effektivt.

Du vil motta innlegget ditt samme dag du bestiller det.

Vargas

Nordmenn er livredd livet

Nordmenn er livredd livet – hver eneste dag. Ikke alle selvsagt, men svært mange unge, går rundt i egne liv og er redd. Redd for å ikke bli akseptert, ikke være bra nok, pen nok, rik nok og ikke beholde vennene sine. Det skal vi ta på største alvor. Men for de aller fleste er dette en helt ubegrunnet frykt, enda den er reell nok for de som opplever den.

Estimated reading time: 5 minutter

Sosiale medier

Forskning viser at svært mange unge nordmenn, unge voksne også, begynte å gå til psykolog rundt 2010. Mange gikk for å få hjelp før dette også, men tallet formelig eksploderte på denne tiden. Hvorfor? Fordi da kom de fleste sosiale medie-plattformene. Instagram, Facebook, noe før, Snapchat og senere, Tik-Tok.

Les også: Slik takler du vintermørket

Her fikk man se og oppleve andre menneskers liv på godt og vondt.

Tilsynelatende perfekte mennesker med vakkert utseende, fyldige lepper og perfekte tenner.

De unge lot seg imponere og fikk nye forbilder de gjerne ønsket å kopiere. Før dette hadde vi allerede fått bloggerne, som jo også påvirket unge sinn til å ta Restylane i leppene, rumpe-implantat og tro at, bare man var tynn nok, så ble livet perfekt.

Internett generelt og sosiale medier spesielt, er i utganspunktet en fantastisk oppfinnelse. Men revolusjonen har jaggu mye dritt med seg også. Du er jo mer enn bra nok uten fyldige lepper og kritthvite tenner. Hvor viktige er det hva andre mener om deg, er det ikke viktigere at du, selv er fornøyd?

Sosiale medier bør brukes positivt, ikke tro på alt du ser og leser. Vær selektiv og dropp de “perfekte” bildene på Instagram. Du blir faktisk lurt om du tror at noen lever perfekte liv, ingen gjør det.

Nordmenn er livredd livet, påvirket av sosiale medier.

Nordmenn er livredd livet
Bildet er tatt av Rudy and Peter Skitterians fra Pixabay

Selvmord

Psykisk sykdom, depresjon, nedstemthet og tristhet kan ramme alle mennesker i løpet av livet. Derfor bør det være en selvfølge at man tør å søke råd og veiledning. Eksperter og fagfolk vet ofte hvilke knapper man kan trykke på og det finnes gode medisiner, som kan gi deg et løft ut av helvete.

En ting er å være så syk at du bare vil dø. Noe helt annet er å bli påvirket av andre til å gå til så drastiske skritt. På Snapchat er det egne lukkede nettverk for unge, som påvirker hverandre til å ta eget liv. På samme medium ruser de seg, deler tanker om overgrep deler nakenbilder og tar overdose.

Selvmord løser ingen problemer for noen, men skaper store problemer og sorg for mange andre.

Nordmenn er livredd livet og finner ingen løsninger på å leve det. Da er det krevende å stå opp hver eneste dag og vanskelig å gjøre det minste. Søker man ikke råd og veiledning da, kan det går riktig galt.

Mange unge som makter å ta tak i eget liv, lykkes fordi de til slutt får profesjonell hjelp. Kanskje er det nok å snakke med en voksen man stoler på. En lærer, en mor eller kanskje kan pappa være den som skjønner alvoret og hjelper deg videre.

At du blir borte løser ingen problemer for noen, bare en krise for de rundt deg.

Ubegrunnet frykt

Å være redd er ubehagelig og skummelt. Men å være bekymret behøver ikke være den samme følelsen. Hvis man klarer å se at egen frykt, har med egne tanker å gjøre. Og ser at man ikke tenker rasjonelt, kan man snu frykten og kanskje angsten.

Les også: Slik får du ti år ekstra

Alt du går rundt og er engstelig for, er sannsynligvis ubegrunnet frykt. Du er redd for å bli ensom og forlatt, men du har jo både venner og nær familie. Du er redd for å ikke ha penger til mat, men da sørger staten for å gi deg penger.

Hvis du er redd for at krigen i Europa kommer til Norge og at det påvirker deg negativt, hver dag. Bør du ta en prat med noen som har greie på storpolitikk. Sjansen er fortsatt svært liten for at Norge havner i en krigssituasjon, dessuten er det lite du og vi kan gjøre med det. Det vil sannsynligvis gå bra.

Nordmenn er livredd livet, helt uten grunn.

Velger man å fjerne frykten for saker man ikke kan få gjort noe med. Så er mye gjort. Er du redd for å dø av kreft så bør du stumpe røyken, spise sundt, mosjonere regelmessig og leve et ellers normalt liv. Så vil det gå bra. De aller fleste får jo ikke kreft.

Skal vi komme med noen gode råd til deg som sliter. Legg vekk mobilen, løft blikket, se framover og senk skuldrene. Vi gjentar: Skriv dette opp på en lapp og heng den opp på kjøleskapet. Legg vekk mobilen, løft blikket, se framover og senk skuldrene.

Bruk sosiale medier som en venn – ikke din fiende.

Vargas

Avhengig av mobilen din?

Avhengig av mobilen din? På en skala fra 1 til 10, hvor avhengig er du? 9 eller 10, ikke sant? Du har alle appene dine, banken din, trenings-appene, mailen din, Tinder-appen, ja hele livet ditt er på mobilen. Klarer du å slå den helt av noen ganger per uke? Nei, tenkte vi det ikke.

Estimated reading time: 5 minutter

Hvor er appen

Kontaktlisten innholdet telefonnummeret til alle venner, familie, kollegaer og andre, du husker kanskje et par nummer i hodet. Ikke fler, fordi du har de lagret i kontaklisten, ikke sant? Hvor galt vil det gå med deg om du mister mobilen din?

Les også: Rekordmange nordmenn jakter gull på børsen

For du har som så mange andre, førerkortet, VISA-kort og kredittkortene, sammen med mobilen?

Da blir det en aldri så liten krise om mobilen forsvinner. Derfor bør du ta dine forhåndsregler med mobilen. Skill kort og mobil, ta sikkerhetskopi av alle viktige dokumenter og kopier kontaktlisten med mobilnummer.

Enten du er på trening, sitter i bilen, er i butikken eller på jobb – alle disse stedene er potensielle feller for å kunne miste det dyrebareste du eier. I hvert fall nesten. Det skaper store utfordringer for deg om du mister mobilen, derfor bør du passe ekstra godt på den.

Om du har iPhone, bør du sette på “Hvor er mobilen-appen”. En funksjon som spiller av en lyd når du ikke finner den, men denne funksjon må slåes på før mobilen blir borte. Med “Hvor er appen” kan du også se hvor mobilen befinner seg via et kart.

Avhengig av mobilen din?

Sosiale medier

Ungdom har tilgang på Internett hele døgnet. Er de ikke hjemme eller på skolen har de en type smart-telefon som gjør at de er på nett med et par tastetrykk. De har faktisk tilgang til hele verden fra sine egne hender.

Les også: Er du ikke synlig?

Å gå glipp av ting som skjer på Twitter, Instagram eller Facebook er ikke noe tema. Noen er 100% avhengig, andre klarer å legge vekk “omverdenen” en stakket stund. Avhengig av mobilen din? Du har innsett det for lenge siden, men trøster deg med at alle andre gjør det samme.

I cyberspace møtes mennesker, vi skaffer oss relasjoner, noen flørter, andre finner venner for livet. Vi nordmenn er blant de beste i verden på å være sosiale via Internett, på velkjente sosiale medier- der mennesker møtes.

Årsaken til at mange velger å bruke det meste av sin egen fritid og store deler av arbeidstiden på å være sosiale, eller lese om andre som er det- er et komplisert spørsmål å svare konkret på. Via cyberspace kan vi få bekreftelse for egne meninger, uttrykke oss i plenum uten å rødme og vi kan bli sett av mange på en gang.

Det gir mange en tilfredsstillende følelse av å være viktig og en del av fellesskapet. Dessuten er sosiale medier et nyttig verktøy for å holde kontakten med venner og kjente. Men du må passe på at det er du som er sjefen. Ikke mobilen din.

Avhengighet

Tegne på avhengighet av mobilen:

1. Du er opptatt av hva eks-kjærester gjør på fritiden, noe du følger via Facebook

2. Du blir uvell og svetter ved tanken av å måtte logge av

3. Du bruker flere timer på mobilen hver eneste dag og det første du gjør når du våkner

4. Du sover mindre og er urolig på natten fordi du logget av sent

5. Du er på Facebook og andre sosiale medier på skolen eller på jobben

6. Du legger deg med mobilen i hånden og surfer i en time før du må sove

Vær bevisst på å ha dager i løpet av uken der du ikke er innom mobilen. Ta pauser fra cyberspace og vis for deg selv at det er du som er sjefen og har full kontroll.

En person som lever sitt liv på mobilen, kan også være den som slenger med leppa i kommentarfeltet. Enten hos bloggere eller i diverse nettaviser og andre forum.

Et “nett-troll” eller “blogg-troll” er en person som ikke klarer å se andres mening som saklig. Men som et angrep på seg selv hvis meningen ikke stemmer med hans/ hennes egen.

Du kan ha Internett-avhengighet uten å vite det, men sitter du time etter time og surfer intetanende og leser masse unyttig informasjon. Bare for å være tilgjengelig “om det skjer noe” så er du definitivt avhengig.

Du er på Tik-Tok, Insta eller andre apper for å være informert. Det er endel av dine personlighet å være på mobilen.

Vil du ha livet ditt tilbake og kjenne på at det ikke er så viktig hva som skjer i cyberspace så har du to valg. Du kan velge å logge av, og faktisk slå av mobilen.

Eller du kan fortsette som før og håpe på at du ikke mister mobilen din. For da er vel livet ditt over?

Vargas

Appenes finurlige verden

Appenes finurlige verden hjelper deg i hverdagen og er viktig for deg. Verden slik vi kjenner den i dag har vært i endring siden tidens morgen, men ikke før appene kom, ble den effektivisert – sånn på ordentlig. Appene styrer ikke liver ditt, men er en viktig del av tiden tid. Din sparte tid.

Estimated reading time: 4 minutter

Fordeler

En app er forkortelsen for applikasjon. Denne kan du faktisk lage selv, om du er god på programmering og avansert teknologi, er det bare å forsøke. Men det er faktisk litt vanskelig, så ikke gap over for mye før du vet hva det handler om.

Les ogå: Appene som gjør hverdagen til en lek

I IT er en applikasjon et program som skal løse spesielle oppgaver eller gi en bestemt type informasjon. Forkortelsen app er langt mer brukt enn applikasjon

Snl.no

Du skal kunne lage en struktur over behovet til den enkelte app, og være helt sikker på at du lykkes, før du selger ideen på markedet. Om du er usikker, bør du faktisk betale profesjonelle til å lage appen(e) for deg, for å være sikker på et tilfredsstillenede resultat og funksjon.

Fordelen en app har, er at du kan få informasjon, dele informasjon med andre, betale, bestille og ja, til og med finne den rette. Det er snart apper for alt du gjør eller skal gjøre.

Appenes finurlige verden

Pandemien

Under pandemien, når restaurantene endelig åpnet igjen etter nedstengningen, var det en QR-kode festet til bordet i restauranten. Her måtte man bestille maten ut i fra, gjett én gang? Riktig! En app.

Om du fisker fram smarttelefonen din nå, kan du begynne å telle. Du har sannsynligvis over 30 apper, kanskje fler installert.

Les også: Tilbehør til dine digitale enheter

Men det er ikke alltid ting går som man ønsker. Erna Solberg og helsedepartementet ønsket å gi nordmenn en smittestopp-app. En app som gav oss beskjed om at vi hadde vært i nærheten av en person med smitte. Som igjen gav oss den skremmende beskjeden om at vi kunne være smittet selv.

Prosjektet strandet fullstendig, årsaken er at Google og Apple ikke godkjente regjeringens prestisjeprosjekt.

Uansett hvor mye penger som settes av til å produsere en app, som kan brukes av millioner av mennesker. Er det ingen garanti for suksess, her er det viktig at du som bruker også skjønner konsekvensene. Dette er informasjon du bør være klar over – om du ønsker å produsere egne applikasjoner.

En god del apper koster penger å bruke.

Nå kommer Snapchat med en ny funksjon, du kan spore vennene dine, hvor de har vært de siste 24-timene, for 49 kroner. Dette er en funksjon som har fått massiv kritikk vedrørende personvern. Ønsker du ikke å gi slike opplysninger, kan du heldigvis la være å aktivere appen, for at andre kan se ditt ‘kart’.

Tid

Les også: Den perfekte TV-appen for hele familien

Tid er penger. Både for deg privat, men også for bedrifter, for samfunnet og alle som er avhengig av effektivisering. En app sparer oss tid for å gjøre ting på en tungvindt og dyr måte. Bare se på deg selv og ditt bruk av egne apper.

Om du skal bestille billetter til en fotballkamp, teater, tog- eller Sydentur, du bruker en app – oftere og oftere. Snart, hver eneste gang.

Nå sparer du både tid og penger via din mobiltelefon og bankens app. Du kan til og med spare litt ved hvert eneste kjøp du gjør, via den samme appen, såkalt mikrosparing. Smart, ikke sant?

De to største fordelene vi ser med bruk av gode apper er nettopp økonomi og sjekking. Du kan med Nordnet-appen, kjøpe og selge aksjer eller investere i gode fond. Her kan du styre hele din privat-økonomi rett fra mobilen.

Og via Tinder og andre sjekke-apper, kan du finne den store kjærligheten. Tenk litt på det.

Appenes finurlige verden kan endre livet ditt for alltid. Bruk appene dine for hva det er verdt.

Vargas

Pin It on Pinterest