Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny? De fleste husker det med et smil rundt munnen, den aller første kjærligheten. Smilet forsvinner brått da tankene rundt det smertefulle bruddet kommer opp.

Hva er vel verre enn mislykket og ufullkommen kjærlighet?

Er det vits å prøve igjen, når den du elsket så inderlig – plutselig forsvant med en annen? Kan du bli lykkelig med en ny? De første ukene og månedene vil du synke i jorden og ikke møte noen. Bare være alene med smertene, tårene og sorgen over tapet av din umistelige kjæreste. Uansett hvordan bruddet kommer, er det ofte forbundet med smerte om man ville bli værende i forholdet.

Tror du på kjærligheten?

Hva er kjærlighet? Er det når du får hjertebank når kjæresten ringer? Eller er det å gjøre alt man kan for et annet menneske, uten å tenke på konsekvenser? Er kjærligheten lett å bytte ut, slik man bytter partner? Ikke lett å svare på, siden den aldri er konkret, men faktisk bare en følelse. Man får ofte forskjellige svar på det spørsmålet, fordi kjærlighet er så mye.

Lest? Vanskelig å få deg til å føle kjærligheten min 

Etter svik - kan du finne kjærligheten på ny?

Smellvakre Adele, den britiske artisten som har tatt verden med storm de siste årene, med nesten utelukkende bitre kjærlighetslåter, kjærlighetssorg og smerte – er kanskje den beste til å sette ord på sin sorg gjennom sine ballader. Hennes egen ulykke med eks-kjæresten ble til tidenes hit i “Someone Like You” en låt som gjorde Adele verdensberømt og styrtrik – en låt som nærmer seg 1 milliard avspillinger på musikknettstedet Youtube.

Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny?

Vi kjenner historien om Romeo og Julie, tragisk kjærlighet der to som elsker hverandre ikke kan få leve sammen. Skapt av verdens mest kjente forfatter William Shakespeare, og siden har forfattere og filmskapere gjort kjærligheten til en rød tråd i millioner av historier, med ulik utfall.

Så til sviket og tiden etter.

Kan du rette ryggen, tørke tårene og på ny; kaste deg ut i jakten på en annen å elske, enn den som nylig har sviktet deg på verst mulig måte? Det er åpenbart ikke bare enkelt. Du får destruktive tanker, hva om du blir sviktet på ny, etter å ha lagt ut ditt hjerte for en annen, tenker du kanskje?

Lest? Bruddet?

Du trenger framfor alt tid til å fordøye det som har skjedd tidligere, med det være helt overbevist om at du er klar til å starte på ny. Hva er vel mer pinlig enn å bruke navnet på eksen i et av de første hete møtene med en ny?

Når du vet du er klar, vær trygg på hva du vil.

Skal dere være samboere umiddelbart, eller bli sammen og heller ta flytting når det føles riktig. Hva med bonusbarn? Er du klar for å bli en reserve-forelder til to tenåringer eller et bleiebarn i tillegg til de to du har fra det smertefulle bruddet? Mange tanker og en hel haug viktige elementer å måtte ta stilling til – etter at sorgen og smerten ikke lenger er bokstavlig. Ikke bare for deg selv, men alle involverte.

Er du villig til å flytte til en ny by og kanskje til og med bytte jobb for å bo sammen med en ny kjæreste? Skal dine barn måtte bytte skole og miste sin venner for at du er forelsket?

Uansett hvor store utfordringer du får etter et samlivsbrudd og stor kjærlighetssorg, bør du aldri gi opp. Du fortjener en å elske og du fortjener en som elsker deg. Du må aldri gi opp håpet og troen på kjærligheten.

Aldri!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Klar til skolestart?

Klar til skolestart? I disse dager er en lang sommerferie over for alle som skal på skolebenken. Enten det er...

Lukk