Opp- og nedturer fra et verdig mesterskap

Opp- og nedturer fra et verdig mesterskap. Vi la hodet på blokk og trodde England skulle vinne dette EM på hjemmebane. En bedre sjanse er det lenge siden “Three Lions” har fått. Selvsagt kan England vinne neste års VM, men det kan mange andre også. Blant andre Italia.

Bergenet lesetid: 5 minutter

England gråter

Italia vant EM etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. De vant fortjent etter at flere av de engelske straffene enten ble rettet eller gikk i metallet. England skuffet igjen, spillerne som bommet var spillere som ble valgt til å komme inn for nettopp det oppdraget.

Marcus Rashford, Jadon Sancho, Bukayo Sako (19) som aldri hadde tatt et straffespark i en offisiell fotballkamp noen gang tidligere, måtte ta den siste og avgjørende straffen. Det får Gareth Southgate mye kritikk for. Hadde unggutten scoret og England gått videre, ville den avgjørelsen blitt genierklært, selvsagt.

Men kritikken stopper ikke der. England gråter fortatt etter at det var Italia som vant EM-finalen og mange fans tok nederlaget så personlig at de valgte å sjikanere de tre som bommet på straffe, for deres hudfarge. Hvor langt er det mulig å synke som menneske grunnet en tapt fotballkamp?

Avskum

Vi vet at England er blant de land i Europa som har flest tilfeller av partnervold og mishandling av barn i hjemmet. Vi tenker vårt om det, hvordan ble dette siste døgnet for titusenvis av engelske barn – etter tapet for Italia? Sannsynligvis helt jævlig.

I en studie fra 2014, økten volden med 38% når landslaget, altså “Three Lions” tapte kamper. Mange briter er altså avskum av verste sort. De drikker, banker kjerring og unger og mobber sin egne helter, de burde selvsagt skamme seg.

England tapte ansikt og finalen. Italia vant slik Italia er best. Fordi Italia er tøffere i hodet enn de fleste andre.

Opp- og nedturer fra et verdig mesterskap

Danmark

Mange fotballfans har opplevd et EM på godt og vondt den siste måneden. Vi sitter igjen med en følelse av vemod for at det er slutt, men også glede over at det gikk tross alt bra med Christian Eriksen. Den danske lagkapteinen som falt om og var død i noen sekunder, før legene klarte å få liv i ham igjen.

Takk og lov ble ikke Danmark og København scene for et dramatisk dødsfall i Parken, men fikk fokuset over på en fantastisk laginnsats som endte med semifinaleplass. Vi er dypt imponert.

Takk for festen, Danmark.

Alle lag som ikke gikk videre fra mesterskapet er selvsagt alltid skuffet over egen innsats. Men det er samtidig så svakt at de ikke fortjener å få noe spalteplass av oss. Vi liker å hylle vinnerne og de som gikk videre og skapte fotballfest.

Frankrike

Sverige var mektig gode i mange kamper. Svenskene hadde tro på egne ferdigheter og ble nok undervurdert veldig lenge. Å holde selveste Spania til 0-0 i en EM-kamp er imponerende, men etter et unødvendig rødt kort i åttendedelsfinalen ble til slutt tap mot Ukraina. Vi tipper svenskene er bra fornøyd.

Opp- og nedturer fra et verdig mesterskap – og vi gleder oss allerede til neste mesterskap, VM i Qatar i 2022.

Frankrike hadde det ene benet i kvartfinalen etter at Paul Pogba la ballen i krysset mot Sveits i åttedelsfinalen. Mesterskapets vakreste mål var et faktum. Men så forsvant all lagmoral, innsats og vilje. Lille Sveits tok sats og spilte verdensmestrene fra 2018 i senk.

Det var svakt og sjokkerende å se på. Sveits gikk videre på straffer og vi satt igjen med EMs største bombe. Uten å forstå hvordan det var mulig. Treneren Didier Deschamps måtte tåle massiv kritikk i hjemlandet etter fadesen.

Tyskland

Tyskland skulle reise kjerringa etter et meget skuffende VM i 2018, men det var ganske tydelig at noe ikke stemte fra start for Die Mannschaft, som tradisjonelt sett alltid er gode i mesterskap.

Det ble tap mot Frankrike i første kamp i dødens gruppe. Men Jogi Löws menn reiste seg mot Portugal og spilte bra. Med uavgjort mot Ungarn gikk Tyskland videre.

Motstander i åttendedelsfinalen ble England. Og med det gikk lyset for Tyskland. Det ble aldri en spennene kamp. Three Lions løp Tyskland i senk og vant til slutt fortjent med 2-0. Nå har Hans-Dieter Flick tatt over som hovedtrener for Tyskland. Han har mye å jobbe mot fram til neste mesterskap.

Portugal

Ronaldo og Portugal var også i dødens-gruppe, men kom til kort uten å imponere særlig. Slik Portugal gjorde helt til de sto igjen som mestere i 2016. Det er lov å vinne jevne kamper, det er lov å være kynisk, men å være for avhengig av én spiller så til de grader som Portugal er av Ronaldo – er utvilsomt en ulempe.

Portugal røk ut mot Belgia i åttendedelsfinalen uten at andre enn alle portugisere og endel Wolves-fans gråt over det.

Belgia har vært rangert som nummer én i verden i lang tid. Mange hadde nettopp Belgia som favoritter til dette mesterskapet. Treneren, Roberto Martínez fra Spania har brukt fem år på å bygge opp et meget solid mannskap.

En rangering verdig all den tid Belgia har vunnet mange kamper over tid og plukket poeng på FIFAs liste. Men det er nok en mager trøst når EM ble en nedtur etter at Italia ble for sterke for Martínezs menn.

Ønsker man å vinne trofeer, holder det ikke med hederlige tap i kvartfinalen.

England

Opp- og nedturer fra et verdig mesterskap, Donnarumma (22) ble kåret til mesterskapets beste spiller. Hvorfor ikke? Unggutten gjorde jobben sin og stoppet engelske straffer, som om han ikke hadde gjort annet som målvakt for Italia.

Kommer favorittene tilbake i VM i Qatar, høsten 2022? Vi tviler fortsatt på England i straffesparkkonkurranse, men når de unge engelske spillerne blir ett år eldre, blir de også bedre. Her er det mange klassespillere som vil huske dette tapet for Italia, veldig lenge.

Om det er Gareth Southgate som leder “Three Lions” i VM vet ingen i England, ikke i dag.

Vargas

And England has won it!

And England has won it! Det er lite som betyr mer for engelskmenn enn fotball. Både klubb og landslag. Noen velger byen de bor i, la oss si Manchester og velger den røde eller blå siden. Andre velger Exeter, Bristol, Wolves eller Luton. Alt etter som. Felles for disse er altså “Three Lions”. England.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Gareth Southgate

Landslaget som skal spille EM-finale mot Italia. Noe annet enn seier er utenkelig til tross for at det er selveste Italia som er motstander på Wembley. Ditto for Italia.

Lest denne? Terminlisten for Premier League

England på hjemmebane skal være seier. Det er ca 66.000 elleville tilskuere i Londons storstue, ca 40 millioner briter foran storskjermer rundt om på balløya, og enda flere millioner foran skjermen Europa rundt. EM-finale er stort, bare VM-finalen er jo større i én enkelt kamp. Nå skal endelig trofeet komme hjem. “It’s coming home.” And England has won it!

Angrepsrekka til England er ikke den beste i dette mesterskapet, det er laget, lagmaskinen England, som har lykkes. Og en kynisk og smart sjef på sidelinjen i Gareth Southgate (50) som må få æren for suksessen. Vi tør påstå at midtbanen som treneren har plukket ut i Philips, Rice, Mount og 19 år gamle Saka, har vært viktige.

I tillegg har midtstopperparet Stone og Maguire gjort svært få feil, med andre ord – gjort veldig mye riktig.

And England has won it!
Foto: Vargas12.com

Lagets mest populære spiller blant hese supportere på tribunen, heter Jack Grealish. Aston Villa-spilleren kom inn mot Danmark til full jubel på Wembley. England fikk en svært billig straffe og tok ledelsen. Southgate var modig nok til å ta publikumsfavoritten av banen igjen, for så å sette inn på langt sterkere defensive, Kieran Trippier. En avgjørelse som krever sin mann.

Men så er det Italia, da. Laget som nekter å tape fotballkamper under sin trener, legenden Roberto Mancini (56). En trener som har gjort det meste både som manager og spiller. Nettopp slik Southgate har gjort i sin karriere.

Harry Kane

Italia, Gli Azzurri har spilt en hel haug med kamper uten tap. Det er tilsynelatende harmoni og godt samhold i den italienske leieren. Å tape finalen mot England er intet alternativ for Italia. De har selvtilliten utenpå den blå drakten. Alt tyder på at det vil bli en jevn finale, som kan gå helt til straffesparkkonkurranse.

Det vet England at Italia er svært gode på. Og England av alle, vet at England får nerver når det brenner på dass. Skal “Three Lions” løfte trofeet, bør kampen avgjøres før eventuelle straffer. And England has won it!

And England has won it!
And England has won it!
Wembley Foto: Pixabay

Alle snakker om Harry Kane (29) som Englands frelser for suksess i mesterskapet. Det er vi ikke så veldig enig i. Ja, spissen har erfaring, er mer tilrettelegger enn målscorer, er kynisk nok til å konstruere frispark fra gunstig posisjon i dette mesterskapet.

Harry Kane er bare én av 11 spillere på England som må få kred for å ha kommet så langt som finalen. Som kaptein er det han som løfter trofeet, men det er en lagseier med stor L, som har gjort EM til en suksess for England.

Vi mener utskjelte Raheem Sterling har vært Englands beste og viktigste spiller i mesterskapet. Phil Foden var god de første kampene, men han er skadet og mister finalen. Men det kan fort være en annen joker som avgjør finalen til Englands fordel, Manchester Uniteds Jadon Sancho er kanskje Southgates joker. Vi bare nevner det.

Trofeet

For å vinne fotballkamper må man gjøre mål. Men det som er nesten like viktig er å ikke slippe inn mål.

Her har både England og Italia vært bedre enn de andre nasjonene og det har ført disse lagene til en drømmefinale. Om det blir den storkampen mange håper på er ikke sikkert. Fordi det står tross alt et EM-trofé på spill. Et trofé begge lag drømmer om å få med seg hjem. et trofé ingen har råd til å ikke vinne. Her kan begge lag avvente å være for offensive – da kan det bli en kjedelig kamp og en lang kveld på Wembley.

For England er det 55 år siden VM-gullet i 1966, som ble vunnet også den gang på Wembley.

For Italia ble VM-gullet i 2006 det aller første siden 1934. Begge lag er blant de beste nasjonene i verden. Nå skal finalen avgjøres. Vi håper på England, men er redd vi kan bli skuffet. EM-trofeet har enorm status og det bør ikke glippe på oppløpet for noen av fotball-stormaktene.

Apropos kynisk og rutinert. Om italia tar ledelsen 1-0 på Wembley mot England i finalen, er England i trøbbel. Ingen lag i verden er bedre enn nettopp Italia på å være kynisk, drøye tiden, beholde ballen i laget og få dommeren med på sin egen lek. Italia vinner EM om de tar ledelsen eller om kampen går til straffer.

Blir de en avgjørelse i ordinær spilletid, vil England ta dette hjem. “It’s coming home“. And England has won it!

Vargas

EM-dramaet kan ende med England-triumf

EM-dramaet kan ende med England-triumf på Wembley. Kun Tyskland står i veien for Southgates menn. Ingen i verden, ikke engang Sveits-supportene turte håpe på avansement, når Paul Pogba skjøt Frankrike opp i ledelsen med 3-1. Med det som sannsynligvis blir EMs vakreste mål, men kampen var ikke over.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Frankrike ute

Gravanovics mål ett minutt før slutt gav Sveits 3-3 og ekstraomganger. Det skulle bli Frankrikes bane. Kylian Mbappé (22), en av verdens best betalte spillere skulle ta siste straffe for Frankrike – og bommet. Et viktig mesterskap krever alltid sine syndebukker. Men fotball, altså.

Lest denne? Manchester United sikrer seg stjernespiller

EM-dramaet kan ende med England-triumf, bare Tyskland står i veien for at “The Three Lions” endelig skal løfte et viktig trofé for første gang siden VM, også da på hjemmebane – for 55 år siden. EM 2020 er vel allerede tidens mest målrike og ikke minst det mest underholdende i manns minne.

Mandag 28. juni vil være dagen da all mulig drama skjedde på noen få kveldstimer.

Spania måtte ha ekstraomganger for å tukte Kroatia etter en fantastisk fotballkamp som endte 3-3 etter ordinær tid og ekstraomganger. Samme kveld slo Sveits ut storfavoritt, Frankrike med samme sifre og til slutt straffer. En uvirkelig fotballkveld sendt Sveits til himmels og regjerende verdensmester hjem i skam.

Belgia i trøbbel

Belgia er fortsatt med i turneringen, men har fått to av sine beste spillere i Kevin de Bruyne og Eden Hazard skadet og tydelig svekket. Det er litt krise for Belgia, men kanskje desto mer gledelig for Gareth Southgates menn, som får en enklere vei mot en eventuell finale.

EM-dramaet kan ende med England-triumf
Wembley Stadium England – Tyskland Foto: Coombesy Pixabay

Italia er også med videre, men slet overraskende hardt mot Østerrike og trengte ekstraomganger for å komme videre. Italia møter nå nettopp Belgia i én av fire kvartfinaler. Der forsvinner enda en favoritt ut av mesterskapet.

Portugal og Nederland er allerede sendt hjem i skam. Nå er det outsiderne som tar plass i tidenes EM. Vi ser konturene av suksess for England om de makter å slå Tyskland på engelsk gress.

Slik spilles de fire kvartfinalene: Belgia-Italia, Spania-Sveits, Tsjekkia-Danmark og Sverige eller Ukraina, møter vinneren av England mot Tyskland.

Sveits videre

Sveits har ikke vunnet noe som helst i fotball, annet enn kvalifisering til EM. Nå har lilleputt-nasjonen sent ut den største favoritten av tidenes EM, og det er fortsatt ni fantastiske kamper igjen av mesterskapet.

Et mesterskap som får lovord selv fra de aller mest ihuga fotball-haterne. EM 2020 vil gå over i historien som det EM da fotballen kom hjem. Kun Tyskland står i veien for at England skal ta dette hjem – på hjemmebane.

Sveits er videre mot alle odds etter å ha slått ut selveste Frankrike og møter Spania i kvartfinale.

Hvorfor vi tror EM-dramaet kan ende med England-triumf på Wembley? Fordi “The Three Lions” møter vinneren av Sverige-Ukraina i kvartfinalen, og deretter vinneren av Danmark- Tsjekkia i semfinalen.

Om England kommer seg videre og slår Tyskland, som åpenbart ikke blir noe enkel match – kan alt skje. Men nå har England dette i sin skjebne, som flosklene forteller oss. Å spille et så viktig mesterskap på hjemmebane, er og blir en enorm fordel. Det er kun kvartfinalen som spilles nøytral bane – for England.

‘Die Mannschaft’

De to neste kampene, kvartfinalen mot vinneren av Sverige og Ukraina. Og en eventuell semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom Danmark – Tsjekkia – spilles på Wembley. I London, om du var i tvil. Selvsagt er det fordel England. Til semifinalene og finalen som altså spilles på Englands hjemmebane, slippes det inn 60.000 tilskuere. Det er også fordel “The Three Lions“.

Ungarn hadde ‘Die Mannschaft’ på gaffelen to ganger i siste gruppekamp, men som ofte før i jevne kamper, Tyskland vinner. Vi tror dog at England vil dette litt mer enn Joachim Löws mannskap. England-Tyskland vil alltid være en kamp som oser storhet i mesterskapssammenheng.

Stormaktene står med 13 seire hver og 6 uavgjorte av tidligere møter. Det kan fort bli ekstraomganger også i denne kampen. Tyskland har for vane å bli bedre og bedre utover i mesterskapene de deltar i, men kampen mot England kan fort bli Joachim Löws siste.

England har fått mye kritikk, særlig av egne sportsjournalister, som seg hør og bør og tradisjonen tro.

De 11 utavlagte

Gareth Southgate har satset alt på Harry Kane som enda ikke har gjort noen mål. Fansen og media ønsker å se mer av Jack Grealish og stortalentet Jadon Sancho for å få mer kreativitet i angrepsspillet. På Wembley mot Tyskland må England score mål, minst ett mer enn motstanderen. Det krever nå en hel fotballnasjon.

EM-dramaet kan ende med England-triumf, men da må Southgate plukke det rette laget.

Så langt i mesterskapet mener mange at det har han tilgode å gjøre som sjef for England. Det har sittet fantastiske fotballspillere på benken gjennom hele mesterskapet, disse må nå slippe til, kanskje på bekostning av nettopp, Harry Kane.

De 11 utvalgte som makter å slå ut Tyskland vil bli husket for alltid på balløya. Kampen mot Tyskland må sees på som den viktigste siden finalen i VM i 1966 – på Wembley. Den gang ble Vest-Tyskland sendt hjem fra Wembley med tap, fotball altså.

Vargas

EM-fotball på øverste hylle

EM-fotball på øverste hylle der verdens beste spillere, i hvert fall de fleste av dem – skal gjøre opp om det gjeve trofeet. I et mesterskap som blir spesielt og unikt på flere måter. EURO 2020 spilles året etter, og arrangørene er 11 forskjellige nasjoner som tar i mot Europas beste nasjoner. Endelig er det klart for EM fotball fra den største scene.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Overraskelsen

Noen eksperter hevder å vite at Harry Kane alene, kan skyte England til EM-suksess. Det er selvsagt feil. “The Three Lions” har for mange usikkerhetsmomenter at vi ikke tror de kan vinne. Og én god spiller alene, gjør ingen suksess på et lag med 10 andre spillere. Fordi ingen lag eller nasjoner er bedre enn det svakeste ledd, også i fotballen. England har flere slike. Dessuten har England en tradisjon for ikke å lykkes når det gjelder som best, sett bort i fra i 1966.

England spiller alle tre innledende kamper på Wembley, men går de videre må de ut av landet for å spille kvartfinale. Semifinale og finale spilles altså på Wembley og dermed hjemmebane for “The Three Lions.” Britiske journalister har kvesset klørne lenge.

Går du å vente på den store overraskelsen i EM2020, vil du bli skuffet, tror vi. I enkeltkamper kommer det aldri overraskende resultater, men ikke som vinner av mesterskapet. Vi tror ikke på England, Belgia eller Nederland. Vi tror på Frankrike og Tyskland fordi de har gjort dette før. Ofte.

EM-fotball på øverste hylle, gjelder vel mer andre nasjoner enn England, dessverre.

Vi skulle ønske vi tar feil, men Frankrike, Tyskland, Spania og Italia har bedre lag, bedre spillere og større rutine på det å lykkes. Særlig når det spilles om mesterskap. England har kun denne ene stjernen på drakta for ett vunnet VM-gull og det blir en stund til de får fler.

Danmark eller Sverige

I Danmark tror flere tilhengere og supportere at det er nettopp Danmark som vinner EURO2020.

Danmark har tross alt gjort det før. Det er det mange som ikke har lykkes med, også England. Sverige har nok også troen på egne ferdigheter, men neppe at de skal løfte den berømte EM-trofeet på Wembley 11. juli. Dejan Kulusevski, Juventus-spilleren, gikk på fest to dager før avreise og ble testet for Covid-19. Hvor typisk svensk er ikke det? å tabbe seg ut når ting begynner å bli viktig?

Hadde Sverige fått med en spillekåt Zlatan, kunne Sverige fått et hyggelig mesterskap. Men vi tror de er stall fyll i gruppe E, dessverre. EM-fotball på øverste hylle – skiller de beste fra de nest beste.

Vinneren av EM2020 kan godt bli en overraskelse, men særlig sannsynlig er det ikke at vi får en like stor overraskelse som det Danmark var det i 1992. Ikke blir det Hellas heller, som også vant mot alle odds i 2004.

De fleste vil gjerne la outsiderne vinne framfor favorittene. Det er naturlig for oss å like underdog framfor den som er best på papiret. Overraskelser er fantastiske også i fotballen.

Belgia eller Italia?

Men akkurat denne gagen i dette merkelige mesterskapet, ser vi ikke annen mulig vinner enn disse fire store nasjonene. Enda det er gode lag som kan gå langt, utvilsomt. Nederland, Belgia og Portugal vet hva det handler om. Og skal vi tippe ut i fra bookmakerne, gir det mer igjen for innsatsen å tippe på Italia, enn f.eks Belgia.

Belgia er faktisk også foran Tyskland og Spania bare timer før EM sparkes i gang på oddsen. Men Belgia vinner neppe denne gang heller.

Em-fotball på øverste hylle, der tilskuerne endelig er tilbake. Dessverre blir det ikke fullt over alt på alle tribuner. Men på noen er det allerede utsolgt, der smittevernet er betydelig nedjustert gjennom året.

Lest denne? Slik spilles EM i 11 land

Hvordan kan vi velge vekk Belgia som en mulig vinnerkandidat? Fordi det har så mye å si at man har den riktige mentale innstillingen til mesterskapet. Uten å påberope oss kunnskap vi ikke har. Vi har selvsagt ikke vært på spillermøtene eller i garderoben til Roberto Martinez og Belgia. Det vi ser på er statistikk og vinnere gjennom historien, som er til for å endres, vi vet. Det vil komme nye vinnere, heldigvis. Men ikke denne gang.

Belgia har verdensklasse spillere på hver eneste plass i laget. Og de har den potensielle toppscoreren i Romelu Lukaku. Enden Hazard, Kevin de Bruyne, og Real Madrids målvakt, Thibaut Courtois med drakt nummer én. Gode spillere som ikke vil noe annet i livet, enn å vinne EM-trofeet.

Men det skal så inderlig mye til at en nasjon som ikke har vunnet før, plutselig skal kikke som et vinnerlag.

EM-trofeet Foto: Picasa

Roberto Mancini

Roberto Mancini har noe å bevise fortsatt. Han vant ligaen med Manchester City, men som sjef for “Gli Azzurri” er det nå det gjelder for Mancini, en jobb han har hatt siden 2018. Italia har vært gode over tid, og på 30 kamper har det blitt 21 seire, 7 uavgjort og kun to tap. I kvaliken vant Italia alle ti kampene. Det er EM-form, det. Tyrkia skal få kjørt seg i åpningskampen.

EM-fotball på øverste hylle der én vinner står igjen med pokalen og blir endel av historien, med positiv fortegn. 24 lag blir til 12 etter kun tre spilte kamper hver. En dårlig start og man er på vei ut av mesterskapet. Om man ikke får rettet opp feilene. I sluttspillet er det vinn eller forsvinn, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Roberto Mancini har tatt med seg et meget spennende mannskap som kan gå hele veien. Italia vant til manges overraskelse i 2006. Du husker Zinedine Zidanes overfall på Materazzi i VM-finalen og rødt kort, historisk, men trist øyeblikk. Hans siste handling i karrieren.

Italias tropp finner du i sin helhet, her.

Vi kommer tilbake med flere analyser, tips, synsing og sterke meninger om mesterskap etter hvert som fotballen begynner å rulle.

God fornøyelse!

Vargas

Euro 2021 – vinner endelig England?

Euro 2021 – vinner endelig England? Eller blir det nok en gang en straffe-fadese slik fotball-Europa har opplevd “The Three Lions” så mange ganger før? I følge bookmakerne strides de lærde om det blir Frankrike eller Dronningens menn. Vi klarer liksom ikke helt å tro fullt og helt på Southgate og spillerne hans.

Bergenet lesetid: 4 minutter

The Three Lions

At finalen spilles på Wembley bør jo være et enormt pluss for nettopp England, om de skulle komme så langt. Lite ville gledet oss mer enn at det var England som tok trofeet denne gang, fordi England har vært i så hardt vær, så lenge. At de burde ha fått en fordel fra start i mesterskapet. Brexit, pandemi og Boris Johnson, må vi si mer.

Euro 2021 – vinner endelig England? Det renner endel vann gjennom Themsen for trofeet skal løftes om en drøy måned. Men allerede halvveis har halvparten av nasjonene reist hjem. Da er det alvor ok kun de aller beste står igjen. Da kan England være to kamper fra EM-finale på Wembley. Da kan alt skje.

Lest denne? Fotball-EM mot alle odds

Vi som er oppvokst med Tippekampen på NRK for begynnelse til slutt, som har vært på en engelsk kamp i sludd og regn. Sent en onsdags kveld med fulle tribuner og fulle tilskuere – hylende på hjemmelaget, Grimsby, skjønner at fotball er mer enn bare fotball. Det er meningen med livet for svært mange engelskmenn, fotballen.

Euro 2021 – vinner endelig England? Sannsynligvis ikke, men det er jo det som er så spennende med fotball. Alt kanskje skje, også at England faktisk vinner hele dritten. Vi ser ikke noen andre nasjoner gjennom fotballens historie, som fortjener det mer. Ok, vi er en smule inhabil, anglofile som vi er, men de fleste som kjenner den engelske fotballkulturen og dens betydning, er nok enig med oss.

Euro 2021 - vinner endelig England?

EM-suksess

Slik er det også med landslaget for store deler av den stolte nasjonen. Vi har møtt mang en fan med de tre løvene tatovert på brystet. Vi har møtt fulle bestemødre uten tenner, som har skreket seg hes, for å få favorittlaget opp og fram. Og som har grått sin modige tårer når laget deres tapte. Fotball er ikke bare fotball i England.

Lest denne? EM i fotball gjennom sommeren

Vi har møtt ekte fotballglede på en måte man ikke finner mange andre steder. Kanskje var det en verdensomspennende pandemi som skulle til, for at rettferdigheten skulle fylles? Kanskje er gruppe D, med Kroatia, Skottland og Tsjekkia som skapt for engelsk EM-suksess?

Kanskje er det forutbestemt at det er kapteinen Harry Kane skal løfte EM-trofeet over hodet på Wembley stadium klokken 23:00 den 11. juli 2021? Eller kanskje ikke? Kanskje blir det favorittene Frankrike som banker nettopp England samme sted, til samme tid?

I et mesterskap så stort som et EM i fotball, spilles det på den nest største scene, der VM åpenbart er hakket større. Det er her det skapes ekte helter for historiebøkene, det skapes syndebukker for media å rakke ned på. Og det skapes evige minner for tilhengere og fans, som opplever magien på arenaene eller foran storskjermene.

Troppen

Her er Gareth Southgates utvalgte: Målvakter: Dean Henderson, Sam Johnstone, Jordan Pickford.

Forsvarsspillere: Ben White, Ben Chilwell, Conor Coady, Harry Maguire, John Stone, Reece James, Tyrone Mings, Luke Shaw, Kieran Trippier og Kyle Walker.

Midtbanespillere: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice.

Angrepsspillere: Dominic Calvin-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling. Landslagsjef: Gareth Southgate.

Pubene

Alle pubene i England er nå åpne og det vil bli trangt om plassene de dagene “The Three Lions” skal spille de tre innledende rundene. Over tre kamper, kan man jo gjøre som Portugal i 2016, ikke behøve å vinne, men dog gå videre til sluttspillet. Vi tipper at England vinner gruppe D, men får trøbbel i sluttspillet, men vi håper vi tar feil.

Vi skal besøke 11 nasjoner gjennom én måned med fotball og vi får en overdose landslagsfotball, som vi har gledet oss til veldig lenge. Semifinalene og finalen spilles altså på Wembley i London. England spiller også de tre innledende kampene på samme bane, som utvilsomt er en fordel.

Endelig sparkes EM i gang, fredag 11. juni, med Tyrkia-Italia i første kamp i gruppe A. Ventetiden er over. Hater du fotball går du tunge dager i møte, du er herved advart.

Vargas

Slik spilles EM i fotball i 11 land

Slik spilles EM i fotball i 11 land. 11. juni braker fotballfesten i gang, endelig. I 11 forskjellige byer i 11 forskjellige land skal det 16. mesterskapet avgjøres, men litt ulikt alle andre mesterskap. Tidligere har ett eller to land delt mesterskapet seg i mellom. For EM 2020 blir det et fellesprosjekt mellom 11 nasjoner. Et mesterskap som ble utsatt i fjor sommer – grunnet pandemien.

Bergenet lesetid: 4 minutter

England på hjemmebane

Igjen er er det NRK og TV2 som sender kampene seg i mellom og igjen er det NRK som sender finalen. Finalen spilles på Wembley i London 11. juli, nøyaktig én måned etter EM-starten med Tyrkia-Italia i første kamp – fra gruppe A.

The Three Lions” behøver desperat dette trofeet. Men det er dessverre for Gareth Southgate og hans menn, andre gode lag med – også denne gang. Vi tror ikke England har noen sjansen, denne gang heller.

Slik spilles EM i fotball i 11 land
The Three Lions Foto: Vargas12.com

Slik spilles EM i fotball i 11 land fordelt på 11 forskjellig arenaer rundt om i Europa. Hvor nevnte Wembley er den største. Landslagsarenaen kan ta 90.000 tilskuere, men med visse smittevern-restriksjoner, vil det neppe bli så mange under det kommende mesterskapet.

Lest denne? Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid!

Du som ønsker å sette penger på hvem som vinner EM, bør notere deg at England spiller alle innlede kamper i London og på Wembley. Kvartfinalen spilles utenfor England, men semifinale og en eventuell finale, spilles altså for England – på hjemmebane. Om de vinner er dermed ikke sikkert.

Trent Alexander-Arnold mister dessverre mesterskapet grunnet skade. Om Jordan Henderson og Harry Maguire blir klare til EM-start, er fortsatt uklart. Det er Frankrike og England som er favoritter hos bookmakerne.

Arenaene

 • Olympiastadion i Baku er vertsby for gruppe A
 • Olympiastadion i Roma er vertsby for gruppe A
 • Parken Arena i København er versby for gruppe B
 • St. Petersburg stadion i St. Petersburg er vertsby for gruppe B
 • Johan Cruijff arena i Amsterdam er vertsby for gruppe C
 • Nasjonalarenaen i Bucuresti er vertsby for gruppe C
Slik spilles EM i fotball i 11 land
Wembley stadium i London Foto: Pixabay
 • Wembley stadium i London er vertsby for gruppe D
 • Hampden Park i Glasgow er vertsby for gruppe D
 • Estadio La Cartujanas i Sevilla er versby for gruppe E
 • St. Petersburg stadion i St. Petersburg er versby for for gruppe E
 • Puskás Aréna i Budapest er vertsby for gruppe F
 • Football Arena i München er vertsby for gruppe F

De 11 landene mesterskapet spilles i er altså: England, Danmark, Italia, Aserbajdsjan, Russland, Romania, Tyskland, Nederland, Spania, Ungarn og Skottland.

Favorittene

Fra gruppe A finner vi en potensiell vinner av hele EM, nemlig Italia. De vil sannsynligvis gå videre som gruppevinner, sammen med Tyrkia som er det nest beste laget på pairet. Vi tror verken Sveits eller Wales går videre.

Her finner du alle 6 gruppene og de 24 lagene som skal sloss gjennom 51 kamper for å vinne, og få løfte EM-trofeet.

Fra gruppe B går Belgia videre, sammen med enten Russland eller Danmark, der Finland, dessverre ikke går videre. Fra gruppe C tror vi Nederland og Ukraina går videre på bekostning av Nord Makedonia og Østerrike.

Gruppe D er en meget spennende gruppe med både England, Skottland, Tsjekkia og Kroatia. England kan ikke annet enn å gå videre, noe annet vil være en fullstendig katastrofe. Vi tror Kroatia blir med Southgates gutter til sluttspillet.

Vinneren

I gruppe E skal Sverige slite for å komme seg videre, særlig fordi Zlatan ikke er med grunnet skade. Til tross for at Zlatan aldri spilte for Sverige i kvaliken, blir vi overrasket om de tar seg videre mot så tøff motstand. Spania vinner gruppa og tar med seg Polen framfor Slovakia som er fjerde lag i gruppe E.

I gruppe F finner vi sannsynligvis vinneren av Euro 2020. Slik spilles EM i fotball i 11 land.

Her finner vi EM og VM-vinnere fra tidligere mesterskap inkludert tittelforsvarer Portugal. Slik vi ser gruppe F, vil Tyskland rette opp fadesen fra VM 2018 hvor de ikke kom til sluttspillet, og dermed ta et verdig farvel med Joacim Löw. Portugal har et bra mannskap, men Ronaldo alene kan ikke redde nasjonen denne gang.

Frankrike går videre i lys av et mannskap som går utenpå de fleste andre. Reservelaget til Frankrike kunne gjort det svært bra i dette mesterskapet. Sorry Portugal og stakkars Ungarn, som må reise hjem uten særlig suksess, tipper vi. Og vi tror Frankrike vinner EM.

Om du vil ha mer info om EM 2020, kan du få det helt gratis, ved å melde deg på vårt nyhetsbrev. Vi kommer med oppdateringer og nyheter så snart de er tilgjengelige for oss.

Slik spilles kampene på TV gjennom én måned med festfotball – nå er det bare å glede seg.

Vargas

Fotball-EM mot alle odds

Fotball-EM mot alle odds i en urolig tid i Europa. Det var nok mange fans av god fotball, som fryktet at nok et mesterskap skulle gå fløyten grunnet økt smitte over grensene. Heldigvis ser det nå ut til at de fleste arrangør-land for Europamesterskapet i fotball – har kontroll på pandemien.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Utfordringer

Vi skulle jo hatt EM i fjor sommer, men dette ble utsatt til i år. Nå er det bare dager igjen til fotballfesten kan sparkes i gang. Med tilskuere på tribunen. Det var det ikke mange som trodde i januar, når pandemien herjet som verst i Europa. Fotball-EM mot alle odds – endelig, vil mange si.

Alle som elsker god fotball, de store mesterskapene har VM som sitt absolutte mål. Allerede neste sommer blir det forhåpentligvis VM i Qatar. Dermed får vi to deilige mesterskap, på rad. EM 2020, er blitt til EM 2021.

Et EM som spilles over 13 forskjellige destinasjoner, med London og Wembley som semifinale- og finalearena, gjør utfordringene enda litt vanskeligere for arrangørene. Der fans og turister reiser mellom landene og stadionene – vil smitten kunne spre seg raskt. Her må man være forberedt på massetesting.

Derfor er det grunn til å tro at det vil bli strenge smittevernregler – over alt, kanskje særlig inne på arenaene. Fotball-EM mot alle odds – er et tegn på at Europa er i ferd med å vinne over pandemien. Gudskjelov.

Three Lions

Vi som har vokst opp med Tippekampen på NRK har åpenbart en forkjærlighet for engelske lag, men kanskje håper på England og “Three Lions” i et viktig mesterskap.

England har ikke gjort det særlig bra etter at de vant VM-gull på hjemmebane i 1966. Det begynner å bli for lenge siden. Særlig for britene. Kan det være “Three Lions” sin tur i dette mesterskapet? Finalen spilles som sagt på Wembley, da, som nå.

Gareth Southgate har sin egen historie hva gjelder England både som spiller og trener. Det ble tross alt semifinale på “Three Lions” i forrige mesterskap, VM i 2018. Det må være godkjent.

Som spiller bommet landslagssjefen på straffe, i straffesparkkonkurransen i EM i 1996. England har hatt denne uvanen, helt til i nevnte VM hvor de endelig vant på straffer.

Fotball-EM mot alle odds er nettopp det mange trenger denne sommeren. En real fotballfest.

Fotball-EM mot alle odds

Se for deg en eventuell finale på Wembley 11. juli med England som en av finalistene. Da er det Tottenham-spilleren, (trolig snart i Manchester City) Harry Kane som skal løfte trofeet. Større overskrifter vil du ikke finne i britiske aviser siden Winston Churchill erklærte seier mot Hitler i 45´. Alt er mulig i fotball.

Skal England endelig vinne et viktig mesterskap igjen og løfte trofeet på Wembley, må de komme seg videre fra gruppe D. Det kan bli tøft nok. England skal sloss mot Skottland, Tsjekkia, og Kroatia. Apropos odds, bookmakerne har kun Frankrike foran England som favoritter til EM, men noen velger faktisk å ha “Three Lions” som vinner.

Englans stiller med en ung tropp som er under 25 år i gjennomsnitt. Her er Southgates utvalgte:

Favorittene, Frankrike

Frankrikes laveste spiller på banen er kanskje den viktigste. N’Golo Kanté er 168 cm og verdensmester. Men han har også seriegull med Leicester og Chelsea, og vunnet FA-Cup, Europa League og Champions League med Chelsea. Kanté har også en rekke personlige priser å se tilbake på, en spiller som kan bli viktig for Frankrike. En midtbanemotor som aldri slutter å jakte ballen.

Lest denne? Legg årets sommerferie til Frankrike

Landslagssjefen, Didier Deschamps er et stort navn i Frankrike. Han ble selv verdensmester som kaptein, på hjemmebane i 1998, og var med og tok EM-gull i 2000. Og med VM-gull som trener, kan Deschamps bli historisk, om han tar både EM og VG gull, som både spiller og trener.

Fotball-EM mot alle odds

Fotball-EM mot alle odds, som kan gi oss en EM-finale der England møter Frankrike, det hadde vært noe?

Frankrike spillere i verdensklasse over hele linja. og vi nevner i fleng. Hugo Lloris er blitt en veteran å regne, men vokter buret til Tottenham – med klasse. Kylian Mbappé er blant verdens beste og raskeste spillere, og kan score mål i en full telefonkiosk. Antoine Griezmann og Karim Benzema er også ganske brukbar spisser.

Forsvaret består også av verdensklasse-spillere og spillere du bør merke deg er: Raphael Varane, det unge stjerneskuddet, Clément Lenglet og Presnel Kimpembe. Midtbanen, som heller ikke er så verst, vil nok bestå av Paul Pogba, N’Golo Kanté og Moussa Sissoko.

Gruppe F

Gruppe F er dødens gruppe – utvilsomt. Herfra vil en av EMs største favoritter forsvinne før sluttspillet tar til. Ungarn, Frankrike, Portugal og Tyskland har én plass for lite til de kun to lag som skal videre. Vi tror Frankrike lykkes i gå videre.

Tyskland er midt i et generasjonsskifte, der Der mannschaft skal ta farvel med sin landslagssjef Joakim Löv. Det er ikke nødvendigvis et gunstig utgangspunkt, men for noen spillere Tyskland har å velge blant. Det lover vi å komme tilbake til i god tid før EM starter. Her skal vi selvsagt også presentere Ungarn og tittelforsvarer Portugal.

Vargas12.com vil gi deg alt du behøver å vite om alle nasjoner det er verdt å presentere til EM starter, 11. juni. Alt du behøver å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev for å bli oppdater i tide.

Vargas

Pubene åpnes endelig igjen

Pubene åpnes endelig igjen i Storbritannia. Mandag 12. april renner det tonnevis med øl i britiske pubkraner. Mange måneder etter at puber, restauranter og spisesteder måtte stenge helt ned. Storbritannia har vært svært hardt rammet av pandemien med mer enn tre tusen daglige dødsfall – på det verste.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Denne krisen vil det snakkes om i hundrevis av år. Over hele hele verden.

Storbritannia

Også frisører og andre en-til-en behandlingssteder, treningssentre, åpner i tillegg til butikker som non-food o.l har holdt stengt i lang tid. Statsminister Boris Johnson sier på en pressekonferanse at han skal ut på pub og ta seg en pint så snart muligheten byr seg.

Pubene åpnes endelig igjen, men det er det dessverre ikke slik i Norge – på en god stund ennå.

Dette gjelder altså for Storbritannia. Vi ligger nok en drøy måned etter med åpning av samfunnet her hjemme. Og vi ligger flere måneder etter med vaksineringen. Som vi fortsatt ser på som en gåte. Hvorfor skulle ikke rike Norge lykkes med å vaksinere på lik linje med land vi ellers liker å sammenligne oss med?

Lest? Publikum snart tilbake i Premier League!

Norge

Hadde Norge satt hardt mot hardt og tvunget til seg nok vaksiner, eventuelt betalt nok for å få flere, ville vi kunne ha vært foran Storbritannia i åpning av samfunnet. Men i skrivende stund ligger Norge på en dvask 25. plass av land i Europa i antall vaksinerte. Kun 403.362 nordmenn har fått første dose av vaksine i Norge.

At vi vaksinerer det norske folk tre dager i uken og kun i kontortiden er noen av årsakene til at dette går tregt.

Mer enn 127.000 mennesker har måtte bøte med livet i Storbritannia, de fortjener en halvliter nå. I utgangen av mars var det satt 18,5 millioner vaksiner i Storbritannia. Antall døde i Norge er som kjent svært lavt og er det fortsatt med 676 døde.

Vi fratar frie mennesker i Det forente kongedømmet deres eldgamle, umistelige rett til å gå på puben, sa en alvorstynget statsminister, da pubene ble tvunget til å stenge ned.

Boris Johnson
Pubene åpnes endelig igjen

Vaksine-kaos

Storbritannia vaksinerte mer enn 700.000 menensker på én dag, mer enn Norge har lykkes med til nå. Det skurrer i alt som har med sunn fornuft å gjøre. Hvorfor har Storbritannia tilgang til så mange vaksiner, les, AstraZeneca-vaksinen, som nå er stoppet i Norge? Og hvorfor er det bare i Norge det er meldt om dødsfall grunnet blodpropp i hjernen? 

Lest? Forretninger tvinges til nyskapning 

Fortsatt finnes det for mange ubesvarte spørsmål vi trenger gode svar på, før vi engang kan tenke på å åpne opp samfunnet igjen. Men at vi skal gjenåpne både grenser, flyplasser, restauranter, Høgskoler, universitet og ungdomsskoler, må være et underlagt mål innen året er omme. Hvis ikke vil vi gå til grunne, mange av oss.

Norge har manglet vaksiner siden vaksinene ble godkjent, vi har vært langt ned på listen over de nasjoner som har startet vaksinering av godkjent vaksine. Og nå har det stoppet opp grunnet manglende sikkerhet rundt AstraZeneca-vaksinen. At noen uheldige tillegg har fått “vaksine” som bare inneholdt saltvann, forteller oss at vi har et helsevesen som ikke har sikre nok rutiner rundt vaksineringen. 

Slik vil Norge gjenåpnes til det litt mer normale, snart, men at det blir helt likt som før, kan vi bare glemme.

Åpner opp

Norge skal tilbake til et tilnærmet normalt samfunn igjen. Pubene, barene, kronene, restaurantene, hotellene, scenene, byene, butikkene, forretningene åpnes og publikum skal tilbake. Snart skal Erna Solberg holde nok en tale til folket. Om hvordan samfunnet skal normaliseres.

Det kan bli nok en nedtur. Fordi åpningen av Norge vil ikke og kan ikke komme nå. Til det er det alt for mange usikre momenter som helsemyndighetene ikke har kontroll over. Hvor mange er smittet gjennom påskehøytiden og hvor mange har latt være å teste seg?

Skolene i store deler av Sør-Norge er på rødt nivå. Det betyr fortsatt strenge restriksjoner og noen steder hjemmeundervisning. Da skjønner de fleste at det er et stykke igjen igjen til åpning av samfunnet. Dessverre er det fortsatt med stor risiko vi går ut av egen leilighet. Vi må ta ekstra hensyn gjennom resten av april og sikkert store deler av mai. Men altså i juni, så kanskje.

Pubene

Pubene åpnes endelig igjen, men ikke ennå. I Storbritannia vil øllet flomme igjen fra mandag 12. april. Om vi er på samme nivå, 12. juni, skal vi prise oss lykkelig og ta det som et bonus. Fordi det er antall vaksinerte som gjør at Storbritannia nå åpner pubene.

Hadde Norge hatt nær seksti prosent vaksinerte, ville også Norge åpnet opp nå. Vi er dessverre veldig langt unna. ingen vet konsekvensene av at Oslo har vært lukket siden 4. november, ingen vet konsekvensene av stengte skoler og et lukket samfunn i mange måneder.

Mange hundre puber som har eksistert i mange tiår har måtte gå til det drastiske skritt og be stamkundene om hjelp via kronerulling via sosiale medier. På den måten har mang et vannhull overlevd krisen i dette øl- og pub-elskende landet.

Øllet flommer igjen i England, men i Norge vil det forbli tørt, lenge.

Vargas

Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England

Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England. Andre juledag er for oss nordmenn ikke annen enn en vanlig fridag etter julefeiring. Vi sitter i slåbroken, mette, late, fete og bakfulle etter å ha forspist for mye og drukket med begge hender.

I England er det dagen for fotball – tidligere spilte alle lagene i Premier League, denne dagen. Nå tvinger TV-rettighetene fram endringer, Boxing Day programmet fordeles over to dager. 26 og 27. desember.

Boxing Day

Lest? Mauricio Pochettino tar over europeisk storklubb

Boxing Day har ingenting med fotball å gjøre i utgangspunktet. Boksene det refereres til, handler om at rikfolket gav gaver til fattige i gamle dager. I moderne tid er det også én av de største salgs- og handledagene i året i England. I Norge er som kjent “alt” stengt andre juledag.

Men det handler også veldig mye om fotball på balløya. Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England – den dagen eller helgen i året flest fans går på kamp, fordi alle lagene spiller. Under normale omstendigheter. Pandemien setter en stopper for fulle tribuner, men kampene skal spilles – åkke som.

Boxing Day - fotballens nasjonaldag i England

Liverpool leder tabellen og er åpenbare favoritter til å forsvare ligatittelen. Men det kommer gode lag bak dem på tabellen som har lyst til å utfordre mesterne. Ett av disse lagene er Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, so ligger kun fem poeng bak, med én kamp mindre spilt.

Kampprogrammet

På andre juledags første kamp, møter United Leicester på King Power Stadium, til det som må anses som en nøkkelkamp. Jamie Vardy og Leicester ligger nemlig på andreplass på tabellen. Kun 4 poeng bak manager, Brendan Rodgers gamle klubb – Liverpool. Vi er ca halvveis i sesongen av Premier League. Ingenting er avgjort. Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England.

Her er kampene for Boxing Day og 27. desember i England:

 • Leicester – Manchester United avspark kl 13.30 Boxing Day
 • Aston Villa – Crystal Palace avspark kl 16:00 Boxing Day
 • Fulham – Southampton avspark kl 16:00 Boxing Day
 • Arsenal – Chelsea avspark kl 18:30 Boxing Day
 • Manchester City – Newcastle avspark kl 21:00 Boxing Day
 • Sheffield United – Everton avspark kl 21:00 Boxing Day

Søndag 27. desember spilles følgende kamper:

 • Leeds – Burnley avspark kl 13:00
 • West Ham – Brighton avspark kl 15:15
 • Liverpool – WBA avspark kl 17:30
 • Wolves – Tottenham avspark kl 20:15

I flere av disse kampene vil det være åpent for 2000 til 4000 tilskuere. I noen vil det fortsatt vært stengt for tilskuere.

Overgangsvinduet

Overgangsvinduet for kjøp og salg av spillere, åpnet 1. januar 2021 og stenger 31. januar. Det er ikke alltid den mest spennende tiden for overganger i januar-vinduet, fordi tiden ikke tillater store endringer, man er midt i sesongen og er redd for å gjøre store endringer i troppen. Man er livredd for å selge spillere som ikke kan erstattes innen 4 uker.

Lest? På tide å anerkjenne Manchester United-manageren?

Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England – tidligere spilte alle lag samme dag, nå er kampprogrammet endret til å spilles over to dager i romjulen.

Lag med langtidsskadde spillere som Raúl Jimenez i Wolves, må erstattes, dermed skal Nuno og Wolverhampton hente en spiss. Sheffield United har mistet sin juvel, Sander Berge i fire måneder og vil bli forsøkt erstattet. Liverpool har et halvt lag ute med skader og kan finne på å forsterke stallen. Det er dette januarvinduet er der for. Å berge stumpene når uventede ting har skjedd.

Men det kan komme noen store overganger også, om spilleren selv og lagene som selger, og kjøper – kommer til enighet. Virgil van Dijk gikk fra Southampton til Liverpool i januarvinduet i sin tid, for 830 millioner kroner. Christian Pulisic gikk fra Borussia Dortmund til Chelsea for 620 millioner kroner. Året før gikk Philippe Coutinho fra Liverpool til Barcelona, for 1,65 milliarder kroner – så alt kan i grunnen skje i januar-vinduet.

Boxing Day – fotballens nasjonaldag i England, bør nytes i langdrag, sett av nok tid til å få med deg alle kampene og gled deg til dagen etter. Da vil enda flere godbiter sendes på TV2 Sport Premium.

Livet er som kjent gladere for alle som elsker den beste fotballen. Den som spilles på engelsk gress.

Vargas

Tilskuerne tilbake på tribunen i England

Tilskuerne tilbake på tribunen i England – med visse forbehold. Aldri før har smitten vært større i England, men fotballen må alltid rulle på ball-øya. Til tross for rekordmange syke og døde. Åpner altså klubbene opp for tilskuere fra 2. desember. Utrolig nok. Men før du slipper jubelen løs så bør du lese videre. Ikke alle kan åpne opp riktig enda.

Et lite antall tilskuere får lov til å komme på de ti respektive stadioner som er i kategori 1 eller 2. Er laget og arenaen i en by i kategori 3, som Wolves, og de to Manchester-klubbene – vil man ikke kunne åpne opp ennå. Aston Villa, Newcastle, Leicester og Leeds vil også måtte holde portene stengt en god stund til.

Lest? Siste nytt fra Premier League – fansen tilbake?

London

London og Liverpool kan åpne opp for fans. Begge disse storbyene er i kategori to og dermed får lagene her lov til å slippe inn 2000 tilskuere. Lag og byer i kategori 1, vil kunne slippe inn 4000 tilskuere per kamp. Da begynner det å ligne noe. Alt er bedre enn tomme tribuner og lyd fra FIFA. Tilskuerne tilbake på tribunen i England, sakte, men sikkert.

Tilskuerne tilbake på tribunen i England

Det er lys i mørket, men det vil fortsatt ta tid før vaksinen er på plass, også for Storbritannia. Inntil da vil rekordmange bli svært syke, rekordmange vil dø og rekordmange vil miste sine kjære – i det som er igjen av året 2020. Tilskuerne tilbake på tribunen i England, enda det er i liten målestokk – foreløpig.

Liverpool

Seriemesterne, Chelsea, Arsenal, West Ham, Tottenham, Brighton, Crystal Palace, Southampton, Everton og Fulham kan alle slippe inn 2000 tilskuere. For Wolves fans, som vi følger tykt og tynt året rundt, betyr dette at de kan, de med muligheter til å kjøpe billetter på Anfield. Se kampen mot Liverpool 5. desember.

Dessverre er det ingen kamper som vil kunne slippe inn mer enn 2000 tilskuere, enda. Men så snart spredning av Covid-19 vil være under bedre kontroll. Vil det være flere lag som nå er i kategori 2, som flyttes til kategori 1. Og dermed øke inntaket av tilskuere til 4000. Og dermed gi klubbene noen pund i en slunken kasse, og fansen endelig live-fotball.

Liverpool vil spille svært mange kamper denne sesongen. De er med i tre turneringer, inkludert Premier League. Utslått av ligacupen riktig nok, men det tror vi neppe Klopp mister nattesøvnene av. Liverpool jakter “The Treble” hvorfor ikke forsøke. De har jo fantastiske Diogo Jota på laget, som er den første spilleren i den imponerende historien til Anfield-klubben, som har gjort fire mål i fire hjemmekamper på rad. Bra gjort, Jota.

Svært få lag vinner “The Treble”, som betyr at man må vinne FA-cupen, Champions League og Premier League i samme sesong.

Reiserestriksjoner

Normalt ville tusenvis, om ikke titusenvis av fotballkåte nordmenn valfartet til ball-øya i desember, for å se sitt favorittlag spille. Og aller helst vinne mange kamper og klatre langt opp på tabellen. Dessverre er det ikke mye som er normalt i disse dager. Du bør derfor ikke engang forsøke å reise til England nå. Det er fullstendig “Lock down”, sannsynligvis ut året i første omgang.

Tilskuerne tilbake på tribunen i England, men svært få nordmenn har tilgang. De må i så fall allerede være i landet fra før.

På grunn av koronaviruset er det innført strenge begrensninger på bevegelsesfriheten i Storbritannia, og alle som oppholder seg i Storbritannia forventes å følge disse reglene. «Lock down» med oppdaterte covid-19-restriksjoner innføres i England fra og med 5. november.

Regjeringen.no

Grunnet Pandemien er det nær katastrofe-tilstander i England nå. Brexit står fortsatt i stampe, britene har rett og slett ikke penger til mat. Arbeidsledigheten er skyhøy, pubene og kjøpesentrene er stengte og sykehusene breddfulle. Tilskuerne tilbake på tribunen i England, i små drypp av gangen.

At fotballen fortsatt ruller, er faktisk et lite under. Men så vet vi at fotballen lever sitt eget liv med høyt betalte stjerner som utfører den.

I så måte er fotball britenes eneste trøst i livet nå. Men om de har råd til å gå på kamp, det er en anne skål.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com