Lykkeligere som rik? Sannsynligvis ikke, men det gir kanskje en frihet om man har så mye penger at man slipper å tenke på regningsbunken eller andre utgifter. Og som rik nok – har man nok en frihet som er betydelig mye verdt, men betydningen av rikdom stopper nok også der. Tror du at du hadde blitt lykkeligere som svært rik?

Bergenet lesetid: 5 minutter

Lykkeindeksen

I følge lykke-barometrene som kommer hvert år, er det finner og dansker som oftest er i tet som lykkeligst. Da kommer ikke penger eller verdien av penger særlig høyt opp på listen, det er andre ting som er viktigere for folk flest.

Les også: Rik over natta?

Om man har penger så man klarer seg uten å måtte snu på hver krone, så er det bra nok – for de aller fleste. Og det er kanskje slik de fleste har det også. At ting går rundt sånn akkurat, at man har til salt i grøten og litt til.

Norge kommer helt nede på syvendeplass på lykkeindeksen, enda vi er altså gang på gang kåret til et av verdens rikeste, men ikke lykkeligste folk. Penger gir trygghet, ikke så mye mer enn det. De som har svært mye penger har sannsynligvis andre bekymringer, knyttet til formuen.

Finland er ikke bare verdens mest stabile land, landet rangeres også på førsteplass når man har målt “lykke” i befolkningen. Finnene er fornøyd med tilværelsen, til tross for at de har de samme utfordringene som oss nordmenn.

Vargas12.com

Finland

Det er Finland som har vunnet kåringen de fem siste årene. Årsaken er mange. Finnene har stor tro på egen framtid, på landets BNP, på egen helse og de har mye samvær med nær familie. Videre er finnene opptatt av friheten til å ta viktige livsvalg.

Lykkeindeksen er delt inndelt i seks kategorier:

  • Spørsmål om hvor mye korrupsjon det er i samfunnet
  • Frihet til å velge det livet man ønsker å leve
  • Forventet hjelp fra nær familie ved alderdom og sykdom
  • Hår og forventet antatt leveår med god helse
  • BNP per innbygger
  • Generøsitet mht gaver til veldedige formål (Her er Norge best i verden)
Lykkeligere som rik?

Bildet er tatt av itay verchik fra Pixabay

Dagene som kommer

Livet er for kort til å ikke være lykkelig så ofte som mulig. Men så er det slik i livet for de fleste, at det kommer opp- og nedturer, sorg, sinne, skuffelser, kjærlighetssorg, sykdom og død. Vi vet at noe av dette vil ramme de fleste av oss, og det er faktisk det som er selve livet. Vi må møte utfordringene etter beste evne – hver dag.

Lest denne? Slik gjør du leiligheten til luksusleilighet

Hva gjør deg lykkelig? Bruk gjerne kommentarfeltet. Vi ønsker å vite hva du gjør for deg selv, eller hva andre kan gjøre for deg slik at du opplever lykke. Kan det være tidenes orgasme? Selvsagt kan det det, bare så synd den varer ikke mer enn noen sekunder av gangen. Dagene som kommer er ditt liv, lev det etter beste evne. 

Hva gjør deg lykkelig? Å se glade barn leke? Eller å få en passe stor fisk på første kast? Å vite at du har noen som er veldig glad i akkurat deg? Eller at kreftsykdommen ikke ha spredt seg videre i kroppen? Lykke er så mangt. Hva er den for deg? 

Om man spør eldre mennesker, som kanskje er over middagshøyden etter et langt liv, om hva de gjerne skulle ha gjort mer av i livet. Så kommer det overraskende store likehetstrekk. Mennesker som går mot livets slutt skulle ønske de ikke tok for mye hensyn til andre, men hadde mer fokus på seg selv og sitt liv. Tenk litt på det.

Livskvalitet

Det er god dokumentasjon på at du får et bedre liv om du lever et aktivt liv.

Trening gir økt livskvalitet og lykke som varer. Du får en styrket apetitt på sex, du kan få mer selvtillit, en sterkere kropp, bedre søvn, mer energi, forebygger sykdom og lever sannsynligvis lengre. 

Lykke er så individuelt, men også genetisk bestemt. Du kan være en oppriktig lykkelig person i utgangspunktet, men trening i alle former frigir dopamin i hjernen som gir deg lykkefølelse, uansett hvor mørk og syster du kan være av og til. 

Det spiller liten rolle om det er andre enn deg selv som ønsker at du skal redusere vekt, trene og spise riktig. 

Du må være innstilt på å slite litt for å nå dine mål, du må tørre å strekke grenser og ikke gi deg om du svetter litt. Ingen trær vokser inn i himmelen, du kan nå dine mål om du er riktig motivert for oppgaven.

Lykkeligere som rik? Sannsynligvis gir det ikke mer enn mer frihet.

For at du skal få ønskede resultater av treningen er det viktig at du lar kroppen hente seg inn igjen etter treningen. Det gjør du gjennom restitusjon, god søvn, nok drikke og sunn mat. Når du har kommet i gang med regelmessig trening, er det ofte også litt enklere og mer motiverende å spise sunt.

Sett deg fornuftige mål, ikke gap over for mye for tidlig. Ikke la jaget etter mye penger kludre til livet ditt.

Vargas

Pin It on Pinterest