Origi forlater nå Liverpool

Origi forlater nå Liverpool til fordel for Italia og AC Milan. Men han er ikke den eneste spilleren som forlater klubben han har spilt for lenge. Også Ruben Neves er forventet å forlate Wolves. Og Wan-Bissaka og Bailly kommer til å forlate Manchester United.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Erling Braut Haaland

En spiller det er store forventninger til i kommende sesong av Premier League – er selvsagt Erling Braut Haaland. Som allerede er klar for Manchester City. Nordmannen er den dyreste spilleren med norsk pass, som er solgt, prislappen er på nær 650 millioner kroner.

Les også: Ruben Neves forlater Wolves

Manchester City betaler €60m. til tyske Dortmund for Erling Braut Haaland.

Skal du se Haaland, Man City, United, Liverpool og Wolves, og engelsk fotball fra neste sesong, pass på at du bytter abonnement fra TV2 til Viasat. Da det er Nent Entertainment som har rettighetene på den aller beste fotballen fra sesongen 2022/2023.

Divock Origi går til AC Milan (Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Dette er utkjøpsklausulen som har ligget i nordmannens kontrakt siden han signerte for Dortmund. Lønna blir den samme som lagets største stjerne Kevin de Bruyne, nemlig £375.000 per uke, som tilsvarer ca 4,7 millioner kroner. Den medisinske testen er bestått. Og kontrakten er signert.

Divock Origi

Om du gleder deg til en pause fra fotballen etter Champions League-finalen, mellom Liverpool og Real Madrid er over, lørdag 28. mai. Så blir ikke det noen lang pause. Ny sesong sparkes i gang allerede 6. august. Og terminlisten vil bli offentliggjort torsdag 16. juni.

Les også: Chelsea – fra russisk til amerikansk eier

Sjekk ut Vargas12.com, med jevne mellomrom i sommer. Fordi mang en spiller vil komme til og fra de engelske storklubbene. Og vi vil være blant de aller første til å publisere overgangene her på denne bloggen.

Origi forlater nå Liverpool og går til AC Milan gratis.

Divock Origi har kun to kamper igjen i Liverpool-drakta. Men det er ikke hvilke som helst kamper det. Det er mot Wolves på søndag, som er siste serierunde i Premier League. En kamp som i teorien kan gi Liverpool tittelen, om Manchester City spiller uavgjort eller taper, hjemme mot Aston Villa.

Champions League-finalen er den siste kampen Origi vil spille for Liverpool. Om han starter kampen, er vel heller tvilsomt, men at belgieren kommer innpå, føler vi oss veldig sikre på. I følge Jürgen Klopp har Origi vært en fantastisk representant for Liverpool siden han kom til klubben 29. juli 2014.

Overgangsmarkedet

Toni Rüdiger forlater Chelsea og er klar for Real Madrid. Kontrakten strekker seg til 2026. Done deal.

Robert Lewandowski nærmer seg Barcelona. Polakken vil forlate Bayern München i sommer, men overgangen er foreløpig ikke sluttført.

Christian Eriksen har fått en ny giv etter at han ble erklært frisk og spilte for Brentford denne sesongen. Brentford håper på å beholde dansken, men det skal være tre andre klubber som er klare med sjekkheftet.

Alt annet enn at Paul Pogba ender opp i Italia og Juventus vil være en stor overraskelse. Men Manchester United-spilleren har ikke signert noen kontrakt, men klubbene er i samtaler.

Fernandinho ryktes å forlate Manchester City etter ni år på Etihad. Hans erstatter kan bli Kalvin Phillips i Leeds, som ikke er interessert i å spille for Manchester United, som tidligere har vist interesse for midtbanespilleren.

Manchester United

Origi forlater nå Liverpool til fordel for mer spilletid i Italia. Men vil nok bli savnet som super-sub i Liverpool.

Manchester United har slitt gjennom flere sesonger og gjorde en åpenbar feil, når de sparket Ole Gunnar Solskjær. Nå kommer en ny sjef inn og skal forsøke å rydde opp. Men om han lykkes kommer an på hvor mye tid han får, før media, fansen og styret synes at nok er nok.

Erik ten Hag, den nye sjefen på Old Trafford, vil være i London på søndag for å følge Manchester Uniteds siste kamp for sesongen, borte mot Crystal Palace. Men vil ikke være “involvert” på noe annen måte enn at han tar notater.

Er det noe sted det vil komme mange utsetninger, både inn og ut, så vil det være på Old Trafford. En av spillerne vi tror kan være på listen over nye kjøp hos nederlenderen, er Ruben Neves – som har hatt fem fantastiske år i Wolves.

Kilde: SkySports.com

Vargas

Ruben Neves forlater Wolves

Ruben Neves forlater Wolves. Den beste spilleren vi har sett i den berømte drakta i old gold & black. Kanske noen gang. Den elegante midtbanespilleren med silkefoten, portugiseren, mannen med scoringene, som det skrives mest om. Allerede en legende på Molineux, men eventyr har en brutalt tendens til å ta slutt.

Bergenet lesetid: 6 minutes

Bruno Lage

Etter fem sesonger ser det ut til at Wolves-fansen mister sin aller største stjerne.

Om Bruno Lage hadde lykkes, ville Wolves kunne klart å overtale Ruben Neves til å bli værende. Men etter en elendig slutt på sesongen, maktet ikke ulvene å kvalifisere seg til verken Champions League eller Europa League. Det er i de største turneringene man finner de aller beste spillerne og det er her Ruben Neves hører hjemme og ønsker å spille.

I januar så alt så lyst ut for Wolves.

Bruno Lage ble kåret til månedenes manager etter en rekke gode resultater. Men så endret ting seg og Wolverhampton Wanderers sluttet å score mål og sluttet å vinne kamper. Kun én seier på siste ti sier sitt. Og siste hjemmekamp endte med en flau forstilling, og 1-1 mot Norwich som allerede er rykket ned. I siste serierunde venter Liverpool på Anfield.

Ruben Neves forlater Wolves til fordel for en større klubb med høyere ambisjoner enn Midlands-klubben. Stort verre blir det ikke om man har hjerte for den gamle storklubben. Det er rett og slett jævlig.

Nuno

En klubb som har gjort det meget godt etter Nuno Espirito Santo hentet Ruben Neves fra Porto for £15m, som en av sine første kjøp. Han vil ikke gå for en shilling under £50m, heller nærmere £60m. Rykter i England sier oss at Rubens erstatter kan være Martimo Neto på Benfica B (19) eller Joao Pahlinha (26) fra Sporting Lisboa.

Rubens mål mot Watford ble kåret til årets mål denne sesongen. Dessverre har det blitt alt for få mål for Wolves generelt, men med 25-åringen fra Portugal blant de utvalgte spillerne, blir det alltid noen vakre mål. Stjernespilleren har kontrakt med Wolves til juni 2023, men alt tyder på at han forlater klubben i sommer.

Ruben Neves forlater Wolves Foto: SkySports.com

Nuno tok Wolves opp fra Championship på aller første forsøk. Suksessen tok han med seg til Premier League og Europa League. Ruben Neves har gjennom hele denne fantastiske perioden, vært en viktig spiller for Wolves. Og for Nuno.

Alle som fulgte Wolves tett, trodde at Nuno var rett mann til å ta Wolves opp og fram, men slik ble det aldri.

Pandemien fjernet Wolves’ 12-spiller, publikum. Dette førte til at klubben ikke tok nok poeng som de to foregående sesongene i Premier League. Som igjen førte til at Nuno ble sparket og inn kom Bruno Lage. Den frøste spilleren Lage satte opp på sin lagoppstilling har vært årets spiller, José Sa, målvakten, og Ruben Neves.

Arsenal eller Manchester United

I følge engelske aviser, som man velger å tro på, framfor andre, når det kommer til ryktebørs. Står flere klubber klare med sjekkheftet.

Det er Arsenal og Manchester United som ligger best an til å få midtbanespillerens signatur for kommende sesong. Disse klubbene har penger nok til å hente og lønne en spiller som vil være blant de beste midtbanespillerne i Europa, de ti neste årene.

Bruno Lage, manageren som erstattet den meget populære Nuno Espirit Santo, har uttrykt ønske om å beholde Neves. Men har også innrømmet at det kan bli veldig vanskelig. Det er ventet at en eventuell overgang til en annen klubb skjer i god tid før seriestart, lørdag 6. august.

Ruben Neves has been heavily linked with a move away from the club this summer, prompting the Wolves fans to chant about their desire to keep hold of the star midfielder. “We know about the market and when these kinds of players are in a good way, big clubs can appear and pay. I want the best for Ruben and I want the best for the club. If Ruben stays, I will be happy.”

Bruno Lage to Express&Star

Fosun, de styrtrike Wolves-eierne, ser ikke ut til å ville bruke like mye penger nå, som den gang de kjøpte klubben og lot Nuno få penger til å bygge “sitt lag”. Som om Fosun ikke har den helt store tilliten til Bruno Lage. Hva som skjer denne sommeren i overgangsvinduet, vet vi ikke. Annet enn at det er mange spillere som vil forlate Wolves – helt sikkert.

Portugisere

Den forrige manageren, Nuno Espirito Santo er portugiseren som hentet en hel hær med portugisere.

Årsaken er at de kinesiske eierne, Fosun International bruker Jorge Mendes som sin rådgiver. Agenten som selv er portugiser og kjenner et hver portugisisk DNA i hele verden. Som kan bli en god fotballspiller.

Om det er portugisere som fortlater Wolves i sommer. Vil det etter all sannsynlighet være en annen portugiser som kommer inn og erstatter vedkommende. Så også Ruben Neves. Ruben Neves forlater Wolves til tross for at han ved flere anledninger har uttalt at han elsker klubben og byen. Men det er større penger og større klubber som venter på hans tjenester.

Hvem kan bebreide Neves for å ha egne ambisjoner? Ambisjoner som utvilsomt er større enn evnene til Wolves å bli en storklubb på lik linje med Arsenal og Manchester United. Det er et stykke igjen, dessverre.

Mange fans trodde at alle disse fantastiske portugiserne, med blant andre Diogo Jota som gikk til Liverpool for £40m. Skulle være den nye vinen som gav Wolves ære, suksess og berømmelse.

Det var en drøm for oss fans, at Wolves rykket og klarte to 7.plasser i to sesonger på rad og Europa League-spill.

Men nå ser det ut til at den portugisiske magien – forsvinner med Ruben Neves ut portene på Molineux.

Ruben Neves forlater Wolves – det er ikke annet enn naturlig, men også fryktelig sørgelig. Vi kan ikke annet enn å være lykkelig over å ha fått oppleve tidens Wolves-spiller i vår leve tid.

Takk for alle minnene, Ruben Neves.

Vargas

Fallgruvene er mange for Haaland i England

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men unggutten går til en klubb som kan gjøre ham best i verden. Fordi Manchester City har den beste manageren og et helt lag av fantastiske spillere, som vil at Erling Braut Haaland (21) skal lykkes. Hver gang.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Utfordringene

Men det er også veldig mange som ønsker det motsatte, at Haaland ikke skal lykkes med de viktigste oppgavene han er satt til. Å score mål. Nemlig 19 andre lag, bare i Premier League alene. Erling Braut Haaland er 194 centimeter med muskler. Han er rask, teknisk god, sterk på hodet og er en meget fotballklok spiller. Og han vil få mange innlegg og god hjelp av sine medspillere som er på øverste nivå i Europa.

Les også: Premier League til Viasat

Alt er egentlig lagt til rette for at Haaland skal bli en enorm suksess i Manchester City. Men det er ikke skrevet i stein at det blir slik. Spilleren må holde seg skadefri, han må tåle å få kritikk i media om målene ikke kommer, han må tåle at benken kommer raskt – om han ikke står til Guardiolas forventning. Utfordringene er mange.

Det viktigste Haaland må håpe på å få – er nok tid til å etablere seg på laget. Og komme inn i spillergruppa som skal hjelpe nordmannen til å bli best. Britiske journalister elsker å kritisere, mobbe, trakassere og til og med “slakte” de aller støtte stjernene i engelsk fotball.

Den jobben, å beskytte seg mot usaklig kritikk og klager fra fansen, og media – bør være Manchester Citys oppgave å hjelpe Haaland med å takle.

Fallgruvene er mange for Haaland i England
Erling Braut Haaland er klar for Manchester City Foto: MCFC.com

Norsk rekord

Mang en ung superstjerne har forsøkt, men ikke lykkes i England, på bakgrunn av utenforstående støy.

La oss håpe at pappa Alfie Haalands erfaring med engelsk toppfotball, vil hjelpe sønnen til å finne seg til rett i byen og laget. Fallgruvene er mange for Haaland i England. Ved å gjøre jobben på banen og score nok mål, vil eventuell kritiske røster stilne raskt.

Les også: Slik blir TV-fotballen fra høsten av

At Erling selv er født i Leeds og delvis oppvokst i England er selvsagt en stor fordel. Da han snakker språket flytende og kjenner til kulturen, og det trykket som kan komme med å være en spiller som har søkelyset på seg – døgnet rundt. Og dermed like mye utenfor, som på banen.

Manchester City betaler €60m. til tyske Dortmund for Erling Braut Haaland. Dette er utkjøpsklausulen som har ligget i nordmannens kontrakt siden han signerte for Dortmund. Lønna blir den samme som lagets største stjerne Kevin de Bruyne, nemlig £375.000 per uke, som tilsvarer ca 4,7 millioner kroner. Den medisinske testen er bestått.

Overgangssummen på 610 millioner kroner er selvsagt også rekord for en norsk fotballspiller.

Eventyrlig suksess

Erling Braut Haaland er Manchester City-spiller fra 1. juli. Og han vil etter all sannsynlighet debutere i den himmelblå drakten lørdag 6. august.

Terminlisten for kommende sesong i Premier League, blir offentliggjort torsdag 16. juni. Vi lover å være blant de første til å publisere denne – så snart den er offentlig, og tilgjengelig. Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev.

Fallgruvene er mange for Haaland i England, men klarer 21-åringen å holde bena på bakken og la de gjøre jobben for seg ved å banke inn mål for City. Samtidig som at han jobber godt på trening og ikke får noen primadonna-nykker. Som det slett ikke er plass til i Guardiolas lag, vil Haaland kunne bli en eventyrlig suksess i Premier League også.

Årsaken til at Manchester City blar opp mer enn en halv milliard kroner, for en norsk 21-åring er jo klar. Det handler om jobben Haaland har gjort i Bundesliga og ikke minst i Champions League, for Dortmund. I Mesterligaen har han 15 mål på 13 kamper. Og på 66 kamper i den tyske ligaen har Haaland gjort 61 mål.

Angrepsspilleren

Det er en nærmest en uvirkelig statistikk og en eventyrlig suksess, som har gitt ham jobben som spiss i Manchester City. Det er en bragd som har gitt Haaland heltestatus og overskrifter over hele kloden. Spørsmålet nå er om han takler det enorme presse det vil være å spille to til tre kamper hver eneste uke.

Er det en jobb som er hakket verre enn den høres ut som, er det å måtte gjøre mål på bestilling, i hver eneste kamp, helst. Å være spiss i Premier League er vanskelig, men ikke umulig. Å være en suksessfull spiss i verdens tøffeste og beste liga er vanskelig. Men Haaland har alle forutsetninger for å lykkes.

Er det én spillertype eller en plass på laget Pep Guardiola har manglet til nå, i hvert fall siden Sergio Agüero forlot klubben. Er det en rendyrket spiss. En målgarantist av verdensklasse, det har spanjolen nå fått i en 21-åring som er vokst opp på Bryne. Det er det lett for oss nordmenn å like.

Vi ønsker derfor Erling Braut Haaland masse lykke til med videre suksess i Manchester City og England.

Vargas

Slik blir TV-fotballen fra høsten av

Slik blir TV-fotballen fra høsten av for alle som elsker fotball på skjerm. Enten det er på PC fra godstolen 70 tommeren fra sofaen eller på pub med gjengen. Premier League skal sendes fra Viasat, Champions League vises på TV2 og VM i Qatar, det sendes heldigvis på NRK og TV2.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Viasat

Vi gir deg hele oversikten over hvor du finner din favorittliga i årene som kommer.

Allerede fra august i år er det et eierskifte i rettigheter. Som vi har skrevet om tidligere så har TV2 mistet rettighetene til Nent Entertainment Group. Noe som gjør at du må bytte til et Viasat-abonnement, for å få se Salah, Kane, De Bruyne og de andre store kanonene fra verdens beste liga.

Nent skal sende engelsk fotball fram til 2028.

Les også: Liverpool eller Manchester City?

I løpet av noen få uker i løpet av mai-måned skal det avgjøres hvem som vinner de aller gjeveste trofeene. Liverpool kan ta alt, Manchester City kan ta to av de viktigste og største. De to gigantene sloss om å komme til finalen i Champions League og om ligagullet.

Vi gleder oss alledere til ny sesong på Viasat som sparkes i gang 6. august.

Viasat har god erfaring fra å sende europeisk toppfotball, de har nemlig sendt Champions League i nær 30 år. I tillegg har flere av de dyktige sportsankerne og kommentatorene i TV2, valgt å bli med over til Nent. Noe som er en naturlig del av pakka når rettighetene endrer eiere.

Haaland

At Erling Braut Haaland er sterkt linket til Manchester City gjør det ekstra stas for alle i TV3 og Viasat-fotballen. Å skulle ta over stafettpinnen fra TV2, som har sittet på rettighetene til Premier League i 12 år.

Slik blir TV-fotballen fra høsten av

Les også: Manchester Uniteds neste manager

Helt siden 2010 har TV 2 har hatt de norske rettighetene til Premier League. Nå er det klart at kanalen mister rettighetene fra og med 2022/23-sesongen. Nordic Entertainment Group (Nent), som står bak TV3 og Viasat, er det nye hjemmet for engelsk toppfotball i Norge.

Aftenposten.no

Slik blir TV-fotballen fra høsten av, du må etter all sannsynlighet ut med mer penger enn noen gang. Om du vil ha all tilgang til de ligaene som viser den aller beste fotballen. Men det aller meste går på Viasat og TV2 Premier-kanalene, med få unntak.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Oversikt

Her er en oversikt over TV-fotballen fra høsten 2022:

 • Premier League sendes på Viaplay for Nent fra høsten 2022 til 2028
 • FA Cup sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Champions League sendes på TV2 Sport Premium til 2024
 • La Liga sendes på TV2 sport Premium til 2026
 • Conference League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Bundesliga sendes på Viaplay total og Sport Standard for Nent til 2025
 • Europa League sendes på Viaplay total for Nent til 2024
 • Toppserien sendes på NRK og TV2 til 2028
 • VM Herrer og EM Kvinner sendes på NRK og TV2
 • League 1 sendes på Direktesport (Amedias strømmeportal) til 2023
 • Championship V Sport med Viaplay total for Nent til 2024
 • Nation League sendes på TV2 til 2028

Vi gjør oppmerksom på at Champions League vil få store endringer fra 2024/2025-sesongen. Da vil gruppespillet forsvinne, man vil få flere store oppgjør mellom de beste lagene, allerede fra start. Hvem som skal sende Champions League i Norge fra denne sesongen – er fortsatt ikke kjent.

Ikke glem at VM i Qatar sendes til høsten, fra 21. november – 18. desember, i stedet for normalt om sommeren. Årsaken er at pandemien stoppet mesterskapet.

Slik blir TV-fotballen fra høsten av, vi skjønner at du gleder deg.

Til deg som mener det er for mye fotball på TV – du tar feil. Det blir aldri nok fotball på TV.

Kilde: Allente.no

Vargas

Liverpool eller Manchester City?

Liverpool eller Manchester City? De to kanskje aller beste lagene i England gjennom tidene sloss om de aller gjeveste trofeene. Men det er ikke “krig” eller hat mellom klubbene, slik det ville ha vært om det var Manchester United, Liverpool sloss mot.

Bergenet lesetid: 5 minutes

The Treble

Ikke engang City og United hater hverandre så mye som det Liverpool og Manchester United gjør.

Det ville ha vært en helt annen temperatur på avslutningen av sesongen, om det var tilfelle. Men så lenge Red Devils ødelegger mer for seg selv ved å gjøre alt annet enn å spille god fotball. Er de langt unna de to beste lagene de siste årene i Premier League. Milevis unna.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Alt handler om Liverpool og Jurgen Klopp, som har signert ny kontrakt som holder han til Anfield til 2026. Og det handler om Josep Guardiola og Manchester City. De to lagene sloss om ligagullet i Premier League og om å komme til finalen i Champions League. Gjevere blir det ikke.

Liverpool kan dog vinne The Treble, eller egentlig fire titler, da de allerede har vunnet ligacupen. Men sistnevnte anses ikke som like viktig som de tre andre.

The Treble er de tre viktigste trofeene i én og samme sesong. Noe som skjer svært sjeldent. Manchester United lyktes med bragden, som eneste engelske lag, foreløpig. Det var i 1999 under Sir Alex Fergusons ledelse. Mesterligaen, FA-Cupen og ligaen. Vanskelig, men ikke umulig.

Klopp og hans velspillende gutter møter Chelsea i FA-Cupfinalen på Wembley 14. mai.

Blir det Liverpool eller Manchester City? Eller kan de ende opp med å vinne litt hver? Liverpool tar kanskje Champions League-tittelen og Manchester City tar Premier League-tittelen? Ja, det er i hvert fall vårt tips.

Virgil van Dijk og Kevin de Bruyne, belgiske stjerner Foto: SportNews.com

Premier League

Det er kun fem kamper igjen av årets Premier League-sesongen. Den siste som sendes på TV2. Fra høsten av er det Nent Group og Viasat som sitter på rettighetene og skal sende den aller beste fotballen.

Manchester City leder med et skarve poeng på Liverpool, men har fem mål dårligere målforskjell. Som jo kan bli avgjørende når vi setter strek etter siste serierunde, søndag 22. mai.

Slik spilles avslutningsrundene:

 • Lørdag 30. april, Newcastle – Liverpool
 • Lørdag 30. april, Leeds – Manchester City
 • Lørdag 7. mai, Liverpool – Tottenham
 • Søndag 8. mai, Manchester City – Newcastle
 • Tirsdag 10. mai, Aston Villa – Liverpool
 • Onsdag 11. mai, Wolves – Manchester City
 • Søndag 15. mai, West Ham – Manchester City
 • Tirsdag 17. mai, Southampton – Liverpool
 • Søndag 22. mai, Liverpool – Wolves
 • Søndag 22. mai, Manchester City – Aston Villa

Som man kan se av kampoppsettet er det vriene hjemme- og bortekamper for de de to lagene. Her vil det komme til å bli avgitt poeng. Newcastle, Aston Villa og Wolves blir jokere da disse skal møte begge lag. Er det noen lag som tidligere var gode på å herje med de aller beste, er det Wolves. Kan de gjøre det igjen?

Slik vi ser det kan det vippe begge veier og bli avgjort på målforskjell i ligaen. Både Liverpool og Manchester City har to hjemmekamper og tre bortekamper hver. Man kan tippe seg blå i ansiktet, men være sikker på at det ikke blir som man tror. Det er en av hovedgrunnen til at vi elsker fotball på dette nivået. Det kan bli hva som helst.

Skyhøyt nivå

Manchester City har gjort 80 mål på 33 kamper. Liverpool har gjort 85 mål. Og det er bare i ligaen. I tillegg har de altså sloss om gjeve trofeer i andre cuper og turneringer. Begge lag vil ende opp med å spille mer enn 60 kamper, når sesongen avsluttes. Nådeløst.

Begge lag har vist gjennom en lang sesong at de spiller den beste fotballen som er vist på balløya. Liverpool har toppscoreren i Mo Salah med 22 mål og Diogo Jota med 15 mål. Mens i Manchester City er det mer lagmaskinen som plukker poengene. Her har Mahrez og de Bruyne 11 mål hver.

Kanskje en skikkelig god spiss i verdensklasse – ville passet Klopp og Manchester City?

I Champions League har Manchester City vunnet 4-3 mot Real Madrid i første semifinalekamp på hjemmebane. Returoppgjøret spilles i Madrid onsdag 4. mai. Liverpool rundspilte Villarreal over 90 minutter og vant 2-0 i første kamp. Returoppgjøret går på El Madrigal i Villarreal tirsdag 3. mai.

Her kan altså de engelske gigantene møtes i en ren Champions League-finale og sloss om ligatittelen i Premier League. Nærmest samtidig. Det vil si, finalen i Champions League spilles i Paris lørdag 28. mai, altså seks dager etter at ligaene i England er ferdigspilt.

Finalen skulle ha vært spilt i St. Petersburg i Russland, men er altså flyttet til Paris.

Hva tror du? Liverpool eller Manchester City?

Og hva med Manchester United? Kan Erik ten Hag rydde opp og få laget til å bli blant de beste igjen? Vi tror det kan ta et par sesonger, minst. Om nederlenderen får så lang tid på seg, da. Der er vi vel i kjernen av problemene som har tårnet seg opp på Old Trafford de siste årene.

Vargas

Flyvende hollender tar over på Old Trafford

Flyvende hollender tar over på Old Trafford. Og som vi har presentert et par ganger denne våren allerede. Det blir Erik som tar over for Ralf. Ten Hag erstatter Rangnick. Større er ikke fotball-Europa, enn at de ryktene som verserer i noen uker. Materialiserer seg til en overgang det blir noe av. For så mange gode managere er det ikke – som kan ta en slik krevende jobb.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Fra Ralf til Erik

Nå har ikke Erik ten Hag signert noen kontrakt ennå. Men styret på Old Trafford bruker å få det som de vil. Og et viktig punkt til – nederlenderen selv har ytret et sterkt ønske om å ta over Manchester United. Noe som betyr at 52-åringen blir ny manager etter Ralf Rangnick (63), som ikke fjernes, men går inn i en direktør-rolle.

Les også: Manchester Uniteds viktigste ansettelse

Tyskeren rakk aldri å sette sitt preg på laget. Rangnick skulle berge stumpene etter at Solskjær ble sparket. Men nok engang har en manager feilet ettertrykkelig etter Sir Alex Fergusons suksess. Vikaren ser ikke ut til å få en plass i neste sesongs Champions League. Det kan paradoksalt nok være en fordel for den nye sjefen.

Onsdag kveld skriver ESPN at Manchester United skal være svært nær å signere Erik ten Hag som lagets nye manager

VG.no

Erik ten Hag gjorde gull av gråstein i Ajax, det gir ingen garanti for suksess og trofeer i Manchester United. Det vet garantert den nye manageren godt, før han tiltrer verdens mest krevende rolle, som sjef. Flyvende hollender tar over på Old Trafford i sommer.

Flyvende hollender tar over på Old Trafford
Old Trafford Theatre of Dreams Foto: Pixabay.com

Champions League

Noen vil påstå at det er for tidlig å avskrive Manchester Uniteds sjanse til å klare topp fire. Den plassen som er så viktig for spill i verdens gjeveste turnering, Champions League.

Årsaken til at vi er så bastante på det, er fordi det er så mange andre bedre lag. Som spiller bedre fotball, scorer mer mål og som vil vinne langt mer enn det Manchester United-spillerne, framstår å gjøre.

Les også: Fotballåret 2022 er helt unikt

Arsenal, Tottenham og West Ham sloss om denne viktige fjerdeplassen, sammen med Manchester United. Vi tror det blir et av de tre nevnte, med Arsenal som største favoritt. Skulle ikke de “røde djevlene” lykkes, vil det bli Europa League på United. Noe som passer Erik ten Hag, perfekt.

Da vil han få arbeidsro og sette sitt preg på troppen, uten å måtte møte de aller beste lagene i aller første sesong. Sett bort fra de beste i Premier League, som Manchester United åpenbart må spille mot.

Erik ten Hag

I Ajax har Erik ten Hag ført laget sitt til å vinne 149 kamper, til uavgjort 26 ganger og til 27 tap. Det gir et snitt på 73,76 prosent. Det er imponerende nok. Men i Manchester United blir alle nye managere testet mot resultatene til den levende legenden som fortsatt sitter i styret, nemlig Fergie.

Bare der alene er det hindringer som gjør oppgaven nærmest umulig, uansett for hvilken manager som kommer inn. Man må tørre å tenke nytt og gi den nye sjefen nok tid til å sette sitt stempel på spillergruppa. Kun da har Erik ten Hag en mulighet til å vinne noe, som er det viktigste utgangspunktet for at han blir hentet.

Manchester Uniteds neste manager må vinne viktige trofeer, noe som i utgangspunktet er vanskelig nok.

Med Uniteds nåværende tropp, er det kanskje umulig. Da kreves det tre helt essensielle faktorer for å lykkes. En god nok manager, penger, og enda mer penger til forsterkninger.

Vi tipper at den flyvende hollenderen henter noen nederlandske stjernespillere.

Vargas

Manchester Uniteds viktigste ansettelse

Manchester Uniteds viktigste ansettelse siden Alex Ferguson ble ansatt. Året var 1986 og resten er historie. Siden ‘Ferige’ gav seg som fotballtrener i 2013, har klubben i hans hjerte vunnet svært lite, men fem managere har forsøkt å fylle legendes sko. Ingen har lykkes, foreløpig.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Arven etter Fergie

Derfor er den neste manageren Manchester United ansetter – meget viktig. Alt tyder på at det blir Erik ten Hag (52), Ajax-manageren, men ingenting er foreløpig avgjort. Nederlenderen har vært i kontakt med styret på Old Trafford. Men Ten Hag har også snakket med to andre klubber som er interessert i hans tjenester.

Manchester Uniteds viktigste ansettelse siden Sir Alex gjorde det ingen managere noen gang, kommer til å kopiere. Er så viktig på så mange måter, fordi klubben sakker akter ut i både England, men også i Europa. Trofeene uteblir, lagets popularitet og verdi taper seg, sesong for sesong.

Nå må det ryddes opp, en gang for alle, til tross for at Ole Gunnar Solskjær faktisk hadde noe på gang. Men han gikk seg blind ved å ikke se hvor svake flere av spillerne hans var, uten å ta grep.

Harry Maguire, Paul Pogba (når han kunne spille) og Markus Rashford var svake, men ble sjeldent tatt av banen. En manager kan ikke være kompis, han må tørre å ta viktige og upopulære valg, ofte. Når det først begynte å gå dårlig, maktet ikke kristiansunderen å endre moralen i spillergruppa.

Etter det flaue tape mot Watford 1-4, i november i fjor, var eventyret ute for Solskjær.

Manchester Uniteds viktigste ansettelse
Erik ten Hag (52) nærmer seg Manchester United Foto: Wikipedia.org

Erik eller Poch

Ten Hag har kanskje det som skal til for å få Manchester United-skuta på rett kjøl?

Spørsmålet som raskt vil komme, er om han får nok tid til å rette opp feil og mangler. Og få nok tid til å sette sitt preg på enda en utgave av de røde djevlene. Eller vil fansen, media og så eierene få nok – etter en rekke med dårlige kamper?

Om kort tid vet vi om det blir Erik ten Hag eller Mauricio Pochettino som blir ny manager på Old Trafford. Oddsen og endel eksperter mener å vite at det blir nederlenderen. Men vi ser ikke bort fra at det plutselig kommer et annet navn opp av hatten når ny sjef i Manchester United skal presenteres.

Har du meninger eller eget ønske hvem du vil se på Old Trafford som ny sjef, bruk gjerne kommentarfeltet.

Pochettino har ikke nevneverdig suksess med sine stjerner i PSG, og det flaue tapet mot Real Madrid i Champions League, kan være nok til at styret på Old Trafford har satt en strek over argentinerens navn.

Manchester United trapper opp jakten på en ny manager. Klubben har denne uken snakket med Ajax-trener Erik ten Hag om jobben, melder BBC og Sky Sports

NRK.no

Erik Ten Hag

Ten Hag er det heteste navnet i Europa som kan gå til Manchester United i sommer. Det kan være avgjørende for at det blir nettopp ham.

52-åringen har vært sjef i to år for andrelaget til Bayern München og to sesonger i Utrecht. Men det er i Ajax Erik ten Hag har gjort seg et stort fotballnavn. Utvilsomt. Og det var i Champions League mange husker hva Ajax var i stand til å sjokkere med.

Ajax knuste Real Madrid med 4-2 i Madrid og sendte Juventus hjem i skam, kampen etter.

De hvite og røde altså Ajax, og selvsagt Ten Hag var på alles lepper. Ajax ble så umåtelige populære at flere av spillerne på dette Ajax-laget i 2017, ble et par sesonger, senere solgt til Barcelona (Frenkie de Jong). Og til Juventus (Matthijs de Ligt) og Manchester United (Donny van de Beek).

Eventyret stoppet for Ajax, da Tottenham og Mauricio Pochettino ble for sterke i semifinalen i Champions League i 2019. Da Lucas Moura tryllet fram en hat-trick i andreomgang og gjorde siste målet 6 minutter på overtid. Som sendt Spurs til finalen.

Nå ser det ut til at Erik ten Hag får en type revansj over Pochettino. Ved å få jobben som ny manager for Manchester United.

Vargas12.com kommer garantert til å være blant de første som presenterer den nye manageren. Da vi følger nyhetene rundt hva som skjer i Premier League, time for time. Derfor kan det være smart å følge vårt gratis og uforpliktende nyhetsbrev.

Les mer om “arven” etter Ferguson, her.

Vargas

Fotballåret 2022 er helt unikt

Fotballåret 2022 er helt unikt fordi det spilles mer fotball enn noen gang dette året. Ikke har man bare alle de vanlige ligaene som spilles i alle de viktige fotballnasjonene. Champions League, FA-cup og Europa League. Men også et VM i fotball – på slutten av året. Mot normalt.

Champions League

For alle som elsker fotball, kan det aldri bli nok. Derfor er fotballåret 2022 unikt og fantastisk.

I velkjente Champions League, har man nå skilt klinten fra hveten, eller de nest beste fra de aller beste. PSG hadde Real Madrid i lomma i Madrid, men så dukket Karim Benzema opp og gjorde tre mål på 17 minutter.

Dermed endte eventyret for tidlig igjen – for Messi, Neymar og Mbappe i PSG. Spillerne som anses som de aller beste på kloden, men som så ofte før, tryner når det gjelder som mest.

Se for deg en nettside som omhandler alt du liker, både spill, kommentarer og fotball-nyheter. For alle som elsker fotball må denne nettsiden være rene Kinderegget. Tenk å finne spill og fotball på én og samme nettside.

Fotballkanalen

Fotballkanalen.com finner man alt dette. Siste nytt om fotball, men også deilige spillmenyer for enhver smak.

Fotballået 2022 er helt unikt, fordi det gjennom 365 dager, sendes mer TV-fotball enn noen gang før. Og det må VM ta mye av skylden for. Tidenes mest utskjelte VM, riktig nok, men dog. Et VM er og blir VM for alle som elsker festen, underholdningen, jubelen og spenningen. VM har alt.

Fotballåret 2022 er helt

Og verdensmesterskapet i Qatar blir 4 uker med vidunderlig underholdning.

Når man endelig får en ny nettside som inneholder alt man liker – er det greit å vite litt om innholdet.

Her finner du siste nytt om den beste fotballen. Men også en lang rekke menyer og guider av betting sider. Men også hva du kan finne av streaming på nettet og sportsblogger og en rekke med annen type sport. En komplett guide om du vil – om alt du liker best.

Trenger du innblikk og kommentar rundt den spennende innspurten i Premier League? Eller tanker rundt hvem som løfter det gjeve Champions League-trofeet? Alt dette finner du på din nye favoritt-nettside, Fotballkanalen.com.

Gambling

Som du sikkert vet, vil Premier League sendes på nye kanaler til høsten når TV2 er ferdig med siste sesong i mai. Nå skal Nentgroup via Viaplay ta over stafettpinnen, å sende den aller beste fotballen fra august. La oss håpe at de klarer av brasene like godt som TV2 har gjort gjennom 12 år.

For alle som har fulgt tippekampene fra NRK siden tidenes morgen, har tipping vært endel av underholdningen. Her ble vi sakte, men sikkert klar over hvor vanskelig det var å få 12 rette tippetegn. Da er gambling litt enklere når man heller kan tippe på odds, casino eller live betting. Tilbudene er mange.

Man skal vokte seg vel for å ikke bruke mer penger enn man kan tåle å tape på spilling. Men hver eneste uke, året gjennom, er det noen som vinner store summer. Det trigger mange til å fortsette å prøve. Fotballåret 2022 er helt unikt, med flere spillmuligheter enn noen gang.

Jo mer man kan om fotball, jo mer man setter seg inn i statistikk og formtabeller, øker sjansen for å vinne.

Lykke til!

Vargas

Wolves-legender skapes over tid

Wolves-legender skapes over tid, akkurat som legender i andre klubber. Det må gå noen sesonger og helst flere år i samme klubb, for at en fotballspiller kan kalles en legende. Vi kan nevne i fleng. Lionel Messi, verdens beste gjennom alle tider er og blir en legende i Barcelona.

Bergenet lesetid: 4 minutes

Steve Bull

Paulo Maldini i Inter. Francesco Totti i Roma og Ole Gunnar Solskjær i Manchester United.

For å bli en legende må du ha vært elsket av klubben og fansen over tid. Steve Bull er en sådan i Wolverhampton Wanderers. Bully gjorde 306 mål gjennom sine 13 år som spiss, for den gamle stolte Midlands klubben. Og han gjorde hele 18 hat-tricks for Wolves. En levende legende som har fått en av tribune-seksjonene oppkalt etter seg.

Slik Solskjær sannsynligvis vil få det på Old Trafford etterhvert. Der er hovedtribunen nå oppkalt etter Sir Alex Ferguson og andre gamle helter. På Anfield i Liverpool heter de mest kjente The Kop og Sir Kenny Dalglish stand.

Du skal heller ikke se bort fra, selv om det er tidlig ennå, at en av seksjonene på ærverdige Molineux Stadium. Vil bli kalt Ruben Neves stand. Portugiseren, som er 25 år i dag, gratulerer med dagen, Ruben.

Han er nemlig i ferd med å bli en av de aller største i den deilige Wolves-drakten i old gold & black. Godeste Ruben. Forståelig nok. Mot Watford nylig scorte han nok en gang et fantastisk mål for minneboka.

Alle helter fortjener å henge på veggen Foto: Vargas12.com
Wolves-legender skapes over tid
Ruben Neves (25) Foto: Wikipedia.org

Ruben Neves

Wolves-legender skapes over tid. Men tiden er snart moden for å kalle Ruben Neves for en legende i klubben han har spilt for siden 8. juli 2017. £15,8m. er en latterlig lav sum nå, sett i ettertid hva 25-åringen har gjort for klubben.

Da Ruben Neves signerte for den gang Championship-klubben, Wolves, var det mange sjokkerte overskrifter å lese. Han var allerede som 17-åring en etablert stjerne i Porto, og den yngste kapteinen i Champions League. Og han var allerede en spiller med landslagserfaring, da han flyttet til Wolverhampton.

Les også: Manchester Uniteds neste manager

Siden da har Wolves rykket opp til Premier League og etablert seg på øvre halvdel gjennom flere sesonger.

Ruben må få mye av æren for det. Sammen med en annen Portugal-legende, snart også Wolves-legende han og. Joao Moutinho, med 142 landskamper for Portugal, der bare Ronaldo har flere. Har denne duoen styrt midtbanen for Wolves med bravur.

Ruben was Wolves’ player of the season when they won the 2017/18 Championship. Scoring a goal against Derby that must rate as one of the best that the famous old stadium has ever seen.

SkySports

Champions League

Hvor langt Bruno Lage, som Wolves-manager kan ta klubben med Ruben Neves og Moutinho på laget. Vet vi i mai. Vi tror faktisk det er kun små marginer som avgjør om Wolves kvalifiserer seg til Champions League – eller ikke. Wolves-legender skapes over tid, men noen blir det raskere enn andre.

De aller beste spillerne jaktes alltid av de aller beste klubbene. Og Ruben Neves er ikke bare en legende i Wolves, han voktes med argusøyne av de rikeste og største klubbene på kloden. Også klubber utenfor Premier League og England.

Vi som elsker Wolves må innse at vi har denne fantastiske fotballspilleren på lånt tid. Og for en tid det har vært.

Vi som er Wolves-fans har vært utrolig heldige som har fått lov til å oppleve en levende legende på banen.

Fått se de deiligste målene, de strålende pasningene og de energiske taklingene. Ruben Neves er nærmest en komplett fotballspiller. Kritikerne vil si han mangler fart og hodespill, men spør du Wolves-fansen verden over, får du er rungende og klart svar.

Ruben Neves er allerde en Wolves-legende.

Vargas

Manchester Uniteds neste manager

Manchester Uniteds neste manager er sannsynligvis helt avgjørende for storklubben. Skal den opp og sloss mot Liverpool og Manchester City, eller skal den forbli nest best og sloss om å berge en plass blant topp fire. Alt tyder på at det står mellom to managere. Mauricio Pochettino (49) eller Erik Ten Hag (52).

Bergenet lesetid: 5 minutes

Harry Kane

Ulempen for Manchester United er at begge disse, blant de aller beste managerne på markedet – er fortsatt under kontrakt. Pochettino har ansvar for Messi og co i Paris og PSG og Erik Ten Hag gjør det svært godt i Ajax.

Les også: Manchester United-krisen fortsetter

Nå har Pochettino vært linket til Old Trafford-jobben sin Solskjær ble ansatt i 2019. Men om han skal ta oppgaven, har han allerede i følge britiske medier, stilt sine klare krav. Krav som kan bli vrient selv for Manchester United å innfri.

Han vil hente Tottenhams Harry Kane og han vil ha penger til å bygge “sitt eget lag”. En selvfølge vil du kanskje si. Spørsmålet er om familien Glazer. De amerikanske, upopulære eierne, er villig til å svi av enda flere milliarder kroner på forsterkninger. All den til forgjengerne har brukt penger som fulle sjømenn over tid.

Gampe-fotball

Det som er klart for oss, er at Cristiano Ronaldo er over toppen av sin karriere. Og Paul Pogba ser ut til å ikke bry seg nevneverdig. At forskjellene på Liverpool, Manchester City og United er større enn på lenge. På alt. Manchester United spiller gampe-fotball som ikke er bra nok til en gang å slå Watford, hjemme.

Les også: Premier League til Viasat

Liverpool sloss om å vinne fire trofeer inneværende sesong. Og med seier mot Chelsea i ligacup-finalen, er ett allerede på plass på Anfield. Manchester City kan i teorien ta tre trofeer. Manchester Uniteds neste manager får dette presset på seg fra første dag – å ta igjen de argeste konkurrentene.

Manchester Uniteds neste manager
Erik Ten Hag Foto: Wikipedia.org

Ralf Rangnick har mer enn nok med å klare å kvalifisere seg til Champions League – neste sesong. Noe vi tror blir vanskelig nok. Ok, de er fortsatt med i Champions League, men vi tror Atletico Madrid blir for vanskelig i kamp to, etter 1-1 i Madrid i neste kamp.

Mauricio Pochettino er favoritt til å ta over på Old Trafford, men om han ikke får det som han vil i detalj. Kan Ajax sin suksess-trener være mannen som tar den meget krevende jobben. Kanskje den vanskeligste i Premier League. Kanskje den mest krevende uansett liga.

Watford

Og ikke slå Watford er selvsagt ikke bra nok. Særlig når dette var en kamp spillerne burde ha vært oppmerksomme på. Fordi det er den klubben som bytter manager oftest i Premier League. Det var også Watford som fikk Ole Gunnar Solskjær “sparket” etter det forsmedelige 1-4 tapet i november.

Les også: Kan Wolves nå Champions League

Manchester United skaper sjanser, men får ikke mål. Marcus Rashford er en skygge av sitt tidligere jeg. En annen tidligere målgjører, Mason Greenwood, er suspendert for å ha truet og banket kjæresten. Og når til og med Bruno Fernandes har sluttet å score mål. Er United i trøbbel.

Med nok penger på bordet, får Manchester United den manageren de ønsker seg. Det kan fort bli nederlenderen Erik Ten Hag. 52-åringen var to sesonger i Bayern Münchens reservelag, fra 2013-2015. Da gjorde han en god figur, 48 seire, 10 uavgjort og 14 tap gav et snitt på 66, 67 prosent.

Trofeer

I Ajax har Ten Hag fått laget sitt til å vinne 149 kamper, spilt uavgjort 26 ganger og tapt 27 kamper. Det gir et snitt på 73,76 prosent. Det er imponerende nok. Rangnick på sin side har kun 47,06 på 17 kamper. Og argentineren i Paris? Pochettino har 67, 71 prosent på 71 kamper. Med pene 48 seire, 12 uavgjort og 11 tap.

Selvsagt kan det innen sesongstart 2022/2023 være en annen manager som har tatt over på Old Trafford. Men i skrivende stund, er disse to, Pochettino og Ten Hag, de største favorittene.

Manchester Uniteds neste manager må vinne trofeer, noe som i utgangspunktet er vanskelig nok. Med Uniteds nåværende tropp, kanskje umulig. Da kreves det tre helt essensielle faktorer for å lykkes. En god nok manager, penger, og enda mer penger til forsterkninger.

Vargas

Pin It on Pinterest