Utålmodige Chelsea sparker manageren, så alt for tidlig etter manges mening. Og kun timer etter at det berømte overgangsvinduet stengte. 100 dager etter at Roman Abramovich trakk seg som Chelsea eier, velger nå de nye amerikanske eierne, å sparke sin suksess-manager, Thomas Tuchel (49).

Todd Boehly

Chelsea eies av et amerikansk konsortium av amerikanske milliardærer, ledet av Todd Boehly. Utålmodige Chelsea sparker manageren Tuchel, som vant Champions League, Super-cupen og VM for klubblag. På 18 måneder har Chelsea tapt kun 16 kamper, men det er altså ikke bra nok.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

Å være manager i Premier League er en resultatorientert oppgave. For de aller fleste klubbene med store ambisjoner, kan det gå for fort i svingene Særlig om det er brukt mye penger på nye spillere.

Det er kanskje det eneste syltynne argumentet eierne har i Chelsea. 4 milliarder kroner er brukt på nye spillere, det er mest av alle lag i Premier League. Men om løsningen er å sparke en trener så tidlig i sesongen, tviler vi på.

Chelsea have sacked manager Thomas Tuchel following Tuesday’s night’s Champions League defeat by Dinamo Zagreb

BBC.sport.com

Spillerkjøp

Å kjøpe seg til suksess er uansett ikke en selvfølge. Et lag skal fungere sammen og spillerne skal forstå manageren ønsker. Tuchel har valgt flere nye spillere som skal forsterke laget, men det tar alltid noe tid før spillerne ‘klikker’ i samspillet.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Det har vært en tung start på sesongen for Chelsea, men løsningen kan umulig være å sparke treneren bare timer etter at vinduet er stengt. Det er unektelig spesielt, når det er den sparkede manageren som har bestemt hvilke spillere klubben skal hente inn.

“I’m angry on myself,” he said in his final press conference. “I’m angry on our performance. It’s not aggressive enough on the ball, it’s not enough individually or enough as a team

SkySports.com

Sparkingen av suksess-manageren Tuchel er faktisk like sjokkerende som det er overraskende.

Hva skjer i Chelsea om den nye manageren ikke kan eller vil, bruke de spillerne han har til rådighet? Skal de spillerne som ikke fungerer, selges i januar eller sendes ut på lån? Chelsea har til enhver tid, mer enn førti spillere på lån, rundt om i Europa. Og fler vil det sannsynligvis bli.

Chelsea har hentet disse spillerne i sommer: Koulibaly, Cucurella, Gallagher, Broja, Aubameyang, Sterling, Zakaria og Fofana.

Ny manager

Alle som har fulgt med på engelsk fotball, vet at managere kommer og går, mens fansen består. Om det alltid er riktig å sparke manageren, er vel særlig Premier League, et godt bevis på, at ikke alltid stemmer.

Zinedine Zidane, den franske maestroen med suksess for Real Madrid og Frankrike, er på blokka til Chelsea, og ledig per dato. Men ifølge bookmakerne, er det Brightons Graham Potter som er størst favoritt til å ta over på Stamford Bridge nå.

Om Zidane er hypp på å ta over London-klubben, har vi våre tvil om. Potter kan være interessert, men vil koste en hel del. All den tid han er under kontrakt med Brighton. Når det er sagt, har Chelsea beviselig vist at de ikke er redd for å bruke mye penger.

Thomas Tuchel skal ha kontraktfestet en fallskjerm på 100 millioner kroner, om han skulle bli sparket.

Den tredje manageren som nevnes i sosiale medier er også ledig på markedet. nemlig Mauricio Pochettino, den tidligere Tottenham, Southampton og PSG-sjefen. Argentineren ble sparket av PSG 5. juli i år.

Utålmodige Chelsea sparker manageren og ‘kjøper’ en ny. Sportslig suksess er målsetningen, men det kan like gjerne bli fiasko.

Vargas

Pin It on Pinterest